Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nowy Mistrz-Ale czy dobrze wypromowany?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Y2J--Chris-Jericho-psd16231.png

Więc tak.Panie i Panowie ostatnio coś nic nie pisałem , więc trzeba wkońcu rozpocząć jakąś dyskusje.Tak jak w tytule chodzi o nowego mistrza świata wagi ciężkiej Y2J Chrisa Jericho.Może napisze jaki był ostatni rok dla tego wrestlera żebyście wiedzieli o co mi wogóle chodzi.

Chris Jericho wystąpił w Royal Rumble matchu 2009 lecz został wyrzucony przez The Undertakera.Później na No way out walczył o World Heavyweight Championship lecz został wyeliminowany przez Reya Mysterio.Podczas Wrestlemani XXV pokonał Steambouta ,Snuke oraz Pipera.Na Backlash pokonał Rickiego Steambouta lecz na Judgment Dayu poległ w walce z Mysterio o pas Interkontynentalny.Wreszcie nadszedł czas na Extreme Rules.Jericho pokonał Reya Mysterio i zdobył Intercontinental Championship.Na The Bash Stracił ten tytuł , by później na tej samej gali zdobyć zunifikowane pasy Tag Team wraz z Edgem.Jego Tag Team Partner doznał kontuzji , więc zastąpił go Big Show.Na Night Of Champions,SummerSlam,Breaking Point oraz Hell in a Cell obronili swoje pasy mistrzowskie kolejno z Legacy,Cryme Tyme,MVP&WSM,Batistą i Reyem Mysterio.Na Survivor Series Jericho miał szansę zdobyć WHC lecz nie udało mu się to.Podczas ostatniego PPV w 2009 roku Jerishow Stracili pasy mistrzowskie no i od tego się zaczęło.A co się zaczęło?A no Chris Jericho zaczął przegrywać prawie wszystkie walki czy to na Raw , czy to na SmackDown.Początek Roku 2010 był jeszcze gorszy dla Jericho.Słynny Y2J zaczął Jobbować na lewo i prawo grając "cipkowatego" Heela.Był ośmieszany na praktycznie każdym Monday Night Raw . Na SmackDown Przegrywał z takimi wrestlerami jak R-Truth czy John Morrison którzy chyba Main Eventerami nie są.Przyszedł czas na Royal Rumble 2010 gdzie weszedł jako 28 by po 2 minutach wylecieć z Ringu.Wkońcu nadszedł czas na nowe PPV o nazwie Elimination Chamber.Podczas walki Jericho co chwilę chował się do komory bojąc się Undertakera by na końcu Dzięki Shawnowi Michaelsowi zdobyć World Heavyweight Championship.No właśnie dzięki Shawnowi Michaelsowi.Myślę że teraz już wiecie o co mi chodzi.Człowiek który zaczął ostatnimi czasy Jobbować komu popadnie ni z kąd ni z owąt został World Heavyweight Championem tylko po to by móc zawalczyć z Edgem podczas WrestleMani XXVI.No i teraz takie pytania pomocnicze :

Czy można było jakoś bardziej wypromować Jericho przed zdobyciem pasa?

Jak myślicie czy Jericho straci tytuł odrazu na WrestleMani?

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

PS:Jak ktoś ma zamiar pisać posty typu: Jericho to "Cipka", Jericho to dziecko szczęścia , to niech lepiej wogóle nie pisze.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

1

• LC Edgar

1

• dirt_diver

1

• hardyjeff123

1

Top użytkownicy w tym temacie

Moim zdaniem Y2J już od dawna powinien mieć ten pas. Jest jednym z najlepszych wrestlerów w federacji Vince'a, ale jest źle prowadzony. Powinien grać rolę prawdziwego heela, powinien wygrywać walki z osobami takimi jak R-Truth. No, ale co poradzić na to, że bookerzy Vince'a mają takie pomysły... Mam nadzieję, że teraz będzie prawdziwym heelem i wygra trochę walk, pobroni trochę tego swojego pasa. Chociaż długo go nie potrzyma bo pewnie i tak starci go na Wrestlemanii w walce z Edge'm, ale i tak mam nadzieję, że przynajmniej przez ten miesiąc będzie wygrywał walki i dostanie to na co zasługuje jako jeden z najlepszych wrestlerów w WWE.

jameswoot.png

Temat zupełnie bez sensu. Pewnie nie wiesz, że Jericho były Tag Team Champion, WCW Champion, Były WHC Champion, European Champion, Intercontinental Champion, Undisputed Champion, Hardcore Champion i podwójny Slammy Awards winner, wypromowany?

No to widzę że wiesz o co mi chodzi.Brawa dla tego pana.Chodziło mi o ten rok ale ok widzę że wiesz lepiej.Weź ty się człowieku przestań każdego czepiać.Myślisz że fajny jesteś?Po za tym twój post nie ma wymaganych trzech zdań.Ostatnio się mnie czepiłeś o przerwy po przecinkach,na backstage się czepiasz ludzi o za duże Foto i że ktoś tekstu nie wyśrodkował.Nie słyszałem żeby było to wymagane,teraz mówisz ze temat bez sensu a pewnie nawet pierwszego zdania nie przeczytałeś.Amen

He He... Trochę pasów miał przez 2009 rok ale w 2010 tak jak mówiłeś zaczął joobować. Na RR musiał wypaść z ringu bo przecież on ma feud z Edgem, a Edge musiał się odegrać na Jericho za to że po jego kontuzji Chris wybrał sobie innego partnera. No ale co z tego, Chris musiał zobie znaleść partnera więc nie powinno byc żadnego feud przeciwko nimi ale co tam, jest feud i jest ciekawy. Chris joobuje i sądzę że on nadal to robi. xD Zdobył pas tylko po to żeby Edge go zdobył na WrestleManii 26 i był nawięcej razy mistrzem WHC w historii. Bo przecież Edge nie zdoła pokonać UnderTakera na jego ulubionej WrestleManii. Choć może po WM pociągnie się dalej ten feud ale nie sądze żeby tak było. No ale pożyjemy, zobaczymy.

ahfo.png

luba_049.png

Jak dla mnie Chris jest w federacji Vince'a człowiekiem od czarnej roboty, ostatni rok był kiepski pod względem zwycięstw, zepchnięcie z pozycji main eventera do pozycji tag teamów, ale jednak zawsze go było dużo, w każdym tygodniu na SD, często na Raw, a i na ECW również się pojawiał. Po prostu chłop robi to co do niego należy, i za to mój szacun dla niego, po prostu taki gimmick i nic z tym nie zrobimy. Pamiętajmy że w 2008 roku kiedy zdobywał pasy to też w niezbyt miłych okolicznościach, najpierw scramble match gdzie wszedł bodajże na minutę na ring i od razu pas, a potem bodajże w klatce Batiste jakąś śrubą uderzył.

Na Wrestlemanii na pewno straci pas i to jest przesądzone, chyba że bookerzy w końcu wymyślą lepsze wyjście, zasiadając do oglądania Elimination Chamber od razu wiadziałem że ten pas zdobędzie Krzyś. Jak dla mnie pięknym wyjściem będzie przegrana Edga na Wrestlemanii a potem od razu wejście wygranego z walizką z money in the bank - w końcu w lipcu będzie do wygrania druga walizka na osobnym ppv, więc nie mam nic przeciwko żeby była wykorzystana w ten sam wieczór i z takim wyjściem pogodziłbym się z większym uśmiechem.

Jericho nie potrzebuje lepszej promocji, jest "the best in the world at what he do" i za to zawsze będę go lubił, choć brakuje mi jego starego "neeeeeever eeeeeeever", ale nawet w starym gimmicku potrafił przegrywać pas IC w walkach z Chyną.

Rated R Superstar

To jest dobry temat, bo tez sie zastanawialem w jaki sposob gosc ciagle przegrywajacy swoje ostatnie walki zostal posiadaczem pasa wagi ciezkiej. Na pierwszy rzut oka to sie to zupelnie nie trzyma kupy, lecz patrzac na to inaczej mozna wywnioskowac calosc za udana i dobrze rokujaca na przyszlosc. Mozemy wyszczegolnic dwa aspekty z tym zwiazane: po pierwsze i najwazniejsze to kontynuacja i rozkrecenie feudu pomiedzy Rated-R`em a Chrisem Jericho. Owy feud moze byc bardzo ciekawy, jak nie najciekawiej prowadzony na przestzreni ostatnich miesiecy. Inna powiazana sprawa to pamietne wkroczenie Shawna Michaelsa, by zaatakowac The Undertakera i przyczynienie sie do utraty pasa przez Deadmana, z czym wiaze sie poglebienie feudu pomiedzy nimi i dodanie tego zastrzyku emocji przed nadchodzaca WM-ka. Poza tym wspomniana przeze mnie zmiana posiadacza World Heavyweight Championa jakby spowodowala utworzenie dwoch konfrontacji na najblizsza gale: Streak vs Career i pojedynek o WH Title. Czy to juz trzyma sie kupy?

W mojej opinni to ciesze sie bardzo ze zdobycia pasa przez Y2J`a, w sumie kolejnego do kolekcji (przedtem zdobyl go chyba tylko raz) i nie uwazam go za cipke, bo jest godzien KAZDEGO pasa. Niemniej jednak mysle, iz ta cala akcja z nim to jest tylko przygotowanie Wrestlemanii, a nie zaden push (obym sie mylil)...

Aha, zapomnialem odpowiedziec na pytania :P :

Czy można było jakoś bardziej wypromować Jericho przed zdobyciem pasa?

Pewnie ze mozna bylo. Wystarczylo, zeby wygrywal moze nie koniecznie wszystkie walki ale wiekszosc, by pokazac, ze kazdy kto powoli kroczy w strone jakiegokolwiek tytulu jest odpowiednio przygotowywany do tego. Fakt, R-Truth i John Morrison nie sa Main Eventami, ale mozna bylo zauwazyc, ze ich powoli push***ja i stad te porazki Chrisa. Mnie niezbyt przeszkadzaly jego porazki z nimi, tylko fakt osmieszania jego osoby podczas gali RAW i SamckDown!, to juz bylo przegiecie ale wcale sie nie dziwie tym wyczynom, gdyz procesy szmacen i osmieszania wrestlerow w srodowisku WWE jest standardowa czynnoscia (dowody, patrz: Chavo Guerrero, Evan Bourne, Jack Swagger...wystarczy?). Ale coz, jeden obrywa by inni na tym dobrze wyszli...

Jak myślicie czy Jericho straci tytuł odrazu na WrestleMani?

Jak napisalem w temacie Wrestlemania XXVI - Oficjalna Dyskusja, moze utrzymac tytul i kontynuowac swoj feud z Edgem, badz przegrac, aczkolwiek to nie musi oznaczac koniec owego feudu, no i wlasnie gdy scenariusz numer two sie spelni to oby tak czy siak, wojna pomiedzy nimi byla kontynuowana...

Chyba styknie.

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Moim Zdaniem Chris Jericho powinien już wcześniej zdobyć pas wagi ciężkiej.Rzeczywiście to dziwne że przegrywa się z R-truth i Johnem Morrisonem a chwile potem ma się jeden z najlepszych pasów.

Czy można było wcześniej wypromować Chrisa ? No jasnee że tak wystarczyło by tylko żeby nie przegrywał z teoretycznie słabszymi zawodnikami od siebie.

Czy Jericho straci pas na Wrestlmanii ? Hmm moim zdaniem nie .Myślę że będzie tak że na WM wygra Y2J a na następnej gali nie obroni pasa :)