Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestlemania XXVI - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Walki są poustawiane w kolejności najbardziej przeze mnie oczekiwanych.

Undertaker vs Shawn Michaels

Na tą walkę najbardziej czekam. Jestem w 100% pewny, że będzie to walka wieczoru (i jedna z najważniejszych w historii). Szczególnie dla tego, że bez względu na wyniki to stworzy się historia! Jeżeli wygra HBK to zobaczymy koniec legendarnego streaku Takera. Jeżeli wygra Deadman to zobaczymy koniec kariery Showstopera. Jest to sytuacja, jak ja ją nazywam "win-win situation" - bez względu na wynik, fani wygrywają. Nie muszę chyba mówić, że oprócz wyniku walki, Taker i Michaels dadzą dobre show. To dwaj starzy wyjadacze i szczerze wątpię żeby nas zawiedli. Liczę także na to, że walka potrwa przynajmniej tak długo jak w zeszłym roku (wtedy walczyli plus-minus 30 minut). Osobiście liczę na zwycięstwo HBK, tak też już postanowiłem zagłosować w typerze. Ale im bliżej Wrestlemani tym więcej mam wątpliwości...

Edge vs Chris Jericho (WHC Title)

Druga w kolejności walka na którą czekam. Powód jest prosty. Jericho i Edge to moi ulubieni wrestlerzy w WWE na dzień dzisiejszy. Dość fajny feud, jeżeli liczyć, że feud ciągnie się od The Bash z zeszłego roku kiedy Edge i Jericho i zdobyli złoto w Tag Teamach. Później jak pamiętamy Edge doznał kontuzji a Jericho połączył siły z Showem. Jericho to jeden z najbardziej utalentowanych gości w rosterze WWE. Edge również nie jest zresztą gorszy, choć nie podoba mi się jego face turn. Najlepszy image miał za czasów z Litą, wtedy gościu trząsł całym WWE, żaden z wrestlerów nie umiał się z nim równać w moich oczach. Obawiam się, że przez ten face turn straci trochę z imagu Rated R Superstar'a. Pomijając ten drobny fakt liczę na udany mecz.

Money in the Bank

W tym roku będzie aż 10 (!!!) wrestlerów w MITB. Nie wiem jak dla was ale dla mnie bomba! Im więcej wrestlerów tym większa rozwałka, co za tym idzie, więcej zabawy. Dlaczego tak czekam na MITB nie muszę chyba tłumaczyć. Choć bywały lepsze i gorsze MITB to myślę, że co roku ten mecz im się udawał. Dużo typowych high-fly akcji, dość duże spustoszenie również wprowadzają drabiny. Chyba każdy z nas liczy, że będzie to udany mecz.

Orton vs Dibase vs Rhodes

Nie liczę na jakiś wspaniały pojedynek - sądzę, że na początku Dibase i Rhodes trochę po współpracują ale potem pokłócą się o to kto przypnie Ortona (Jezu jak to brzmi "przypnie Ortona"), Viper to wykorzysta, dwa RKO i thank you for coming, goodbye. Ale dzięki temu meczu może WWE wykreuje nowych dwóch main eventerów, po za tym fajnie będzie pooglądać jak ci dwaj będą kooperować obok Legenkiller'a. Może mieć także ciekawie wyglądające zakończenie. A propo ciekawi mnie reakcja fanów, wydawało mi się, że jak Dibase i Rhodes odłączą się od Ortona to publika będzie za nimi stała murem a tu... niespodzianka.

Bret Hart vs McMahon

Szczerze to mam mieszane uczucia co do tego meczu , z jednej strony historyczny storyline który budował się 12 (albo 13 teraz nie pamiętam) lat. Z drugiej strony to dwa stare pryki na litość boską! Sądzę, że skończy się tak jak na Impact'cie Hogan vs Flair. W pewnym momencie trzeba wiedzieć kiedy sobie odpuścić. Sytuacje ratuje No Holds Barred, bo chyba nie trzeba mieć doktoratu czy też specjalnych umiejętności, żeby zdzielić kogoś krzesłem/drabina/kubłem na śmieci/stołem po łbie. Choć ostatnio WWE wydało zakaz uderzania przeciwnika krzesłem po głowie. Za niedługo w WWE będą już same storyline'y bez walk - bo to przecież za brutalne jest :lol

ShowMiz vs Morrison & R-Truth

Sądzę, że będzie to dobra Tag Team'owa walka. Morrison i R-Truth wniosą trochę akcji wysokiego ryzyka, Miz technicznego wrestlingu a Big Show.... cóż, on wniesie siebie i swoją prostą ale diabelnie efektowną i skuteczną technikę którą mój kolega nazywa "jak pier***nie to ino roz" :8

Licze na zwycięstwo Showmiza z trzech powodów, po pierwsze uwielbiam tych gości, po drugie jestem zwolennikiem długich title runów i takie ciągłe zmiany są bee, po trzecie po face turnie Morrisona jego gimmnick stał się taki sobie w moim odniesieniu (to urodzony heel). Mam nadzieje, że ta walka będzie na gali a nie jak w zeszłym roku w pre-show.

Triple H vs Sheamus

Zawsze chciałem aby jakaś młoda gwiazda zdobyła pas WWE a nie ciągle Orton, Cena i Triple H. Jak w końcu to się stało to znowu mi się nie podoba, nie wiem co mi się robi, chyba głupieje na starość :lol . A tak na poważnie, WWE trochę za szybko wsadziło Sheamusa na piedestał i chyba trzeba aby go ktoś z niego zrzucił. O mój Boże, chyba pierwszy raz od... zawsze... kibicuję Hunterowi w walce... a nie, moment... już pamiętam. Ostatnim razem kiedy mu kibicowałem to była to Wrestlemania 22. Nie liczę na fajerwerki w tej walce, ostatnio Triple nie potrafi zrobić żadnej udanej walki wątpię, żeby tu było inaczej, heh.

Batista vs Cena (WWE Title)

Najmniej wyczekiwana przeze mnie walka. Ci goście interesują mnie tyle co zeszło roczny śnieg. Powiem szczerze - nie lubię ich, dla mnie mogło by ich nie być w WWE (nawet tak bym wolał) są przereklamowani i słabi w wrestlingu. Większość walki pewnie będzie kontrolował Batek trudząc się i pocąc się na tych ostrych zakrętach które musi wyrabiać obracając się do clothesline'ów, w końcu inicjatywę przejmie Jasiek który wyrobi z 30 shoulder blocków na Batku, po czym "U can't see me" i STF lub Attitude Adjustment i koniec walki. Z pewnością wygra Cena, Batista odniósł zwycięstwo na Summerslam w 2008 i na tegorocznym Elimination Chamber. Na Wrestlemani będzie wielka zemsta Jasia terminatora jestem w 120% pewien tego wyniku...

beznazwyi.png

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

8

• Modzio1674325957

4

• patryniu

3

• grzesiek1992warszawa

2

Chciałbym żeby wygrał:

John Cena

Triple H

Edge

HBK

Morrison & R-Truth

Bret Hart

Randy Orton

Christian (Money in the Bank)

Mam nadzieje że ta 8-emka wygra.

• Styl:  Jasny

Nadchodząca WMka będzie albo wspaniała (jak WM17 lub 22) albo będzie totalną klapą którą uratują 3 pojedynki (streak vs carrer, WHC match i MITB) ale po kolei:

MITB Ladder Match - zapowiada się świetnie. Aż 10ciu zawodników z czego 8mioro potrafiących naprawdę dużo zwojowac w tego typu matchu (nie potrafiacy to wg mnie Swagger i Drew). No ale będzie na pewno dobrze jak za każdym razem. Zwycięzca?? - Christian, Evan lub Kofi, ale bardzo się boję, że może wygrac McIntyre.

Triple Threat Match - zapowiada się ciekawie. Każdego z tych zawodników stac na bardzo dużo i liczę na ciekawe widowisko. Najprawdopodobniej wygra Randy albo Ted.

Unified Tag Team Championship - jakoś specjalnie ta walka mnie nie interesuje, tak samo jak wynik. Pisze się, że ma dojśc do heel turnu Morrisona - oby nastąpił jak najszybciej.

Triple H vs Sheamus - totalna olewka. Obejrzyc się obejrzy, ale walka wogóle mnie nie ciekawi. Taki zapychacz, który wiadomo kto wygra

No Holds Barred Vince vs Bret - No Holds Barred - tylko te słowa ratują tą walkę. Zwycięzca również wiadomy, Bret.

Undertaker vs Shawn Michaels Streak vs Career No DQ & Count-Out - czytałem gdzieś ze walka ma byc walką wieczoru. Mam nadzieję, że tak będzie. Obaj zawodnicy podnieśli poprzeczkę bardzo wysoko rok temu, ale napewno dadzą radę. Zapowiada się po raz kolejny walka roku. Już nie mogę się doczekac.Wygra?? - mega niewiadoma, ale raczej Taker.

WWE Championship Match - jeśli by walka wyglądała podobnie do tego co działo się na SS08 to będzie OK. No ale wiadomo, że fajerwerków nie należy się spodziewac. Tu wygra Cena na 120%.

WHC Match - zapowiadająca się bardzo obiecująco walka. Tą dwójkę stac na naprawdę bardzo wiele i mam nadzieję, że zobaczymy bardzo wiele. Zwycięzca też raczej wiadomy, bo będzie to Edge.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Wrestlemania coraz bliżej a więc karta jest dosyć nietypowa ponieważ co roku Wrestlemania kojarzyła się(i nadal kojarzy) z "wielkim" pojedynkami budzącymi największe emocje w całym roku.Niestety w tym roku moim zdaniem jedyna walka która będzie budziła emocje i trzymała poziom tej gali to Undertaker vs Shawn Michaels, pozanią mamy kilka dobrych pojedynków ale moim zdaniem nie na miarę najważniejszej gali w roku jaką jest Wrestlemania.Ale oka zacznę po kolei.

Money in the Bank bez wątpienia jedna z najbardziej oczekiwanych walk na Wrestlemanii,mim swojej dosyć krótkiej histori ta walka zawsze wzbudzała emocje i zdumienie z powodu efektownych akcji i nieoczekiwanych zwrotów akcji ale czy w tym roku walka zapowiada się również bardzo efektownie i na pewno nie zabraknie "wyskoich lotów" ale boje się że WWE nie zabardzo będzie miało ochoty postawić na młodszych utalentowanych wrestlerów jak Bourne i co najgorsze obawiam się że mimo bardzo aż 10 wrestlerów walka nie do końca może być tak wspaniała ponieważ znając WWE główne role będą grać Swagger,Kane,MVP i Christian a reszta będzie robić tylko za tzw postacie drugoplanowe które będą ich zwalać z drabin itp.Wątpie żeby WWE zrobiło wyrówną walkę ze wszystkimi wrestlerami tworząc wielkie show, jednak muszę przyznać że ta karta jest stworzona właśnie do zrobienie wielkiego widowiska ale wszystko zależy jak to wymyślą bookerzy.Kolejna walka zapisana na karcie to Randy Orton vs. Cody Rhodes vs. Ted DiBiase. Ta walka wogóle nie wzbudza u mnie rzadnych emocji, Randy jest słabym facem a genialnym heel'em a więc jakość nie podjerzdza mi jego "dobra" strona.Walka będzie pewnie nudna i zamieni się w 2 vs 1, znając WWE wygra Orton poprzez nie porozumienie przeciwników, jednym słowem nuda. Potem mamy pojedynek Tag Teamów czyli ShoMiz (The Big Show and The Miz) © vs. John Morrison and R-Truth. Oba Tag Teamy wzięte z na szybko ponieważ DX musiało się rozpaść żeby HBK mógł walczyć na WM z Takerem, WWE musiało wymyśle jakiś nowy TT, nie musieli długo szukać ponieważ mieli już w zanadrzu TT Show'a z Jericho ale ten jak wiadomo też ma już walkę na WM, a więc trzeba było znaleść mu partnera i zrobić team na tej samej zasadzie więc wzieli Miz'a na którego WWE nie miało kompletnie pomysłu a więc połączyli ich.O Truth'u i Morrisonie nawet nie ma co się rozpisywać bo moim zdaniem jest to na maxa nie udany TT i po WM zaraz będzie koniec ich zespołowej kariery.Jak dla mnie ta walka to kolejna "zapchaj dziura".Teraz czas przejść do walki na lepszym poziomie jaką bez wątpienia jest Rey Mysterio vs. CM Punk. Obaj panowie potrafią zrobić duże show na ringu ich ring skille są bardzo dobre a więc spodziewam się po tej walce dosyć sporo na ringu jaki poza nim(przeskadzanie Gallowa i Seren'y) a więc szykuje się ciekawe widowisko.Triple H vs. Sheamus ta walka też nie będzie niczym ciekawym więc pominę ją.Teraz czas przejść do głównych walk WM.Chris Jericho © vs. Edge tutaj mamy walkę można by pomyśleć marzeń obaj są jednym z najlepszych wrestlerów w WWE,obaj mają wspaniałe umiejętności, ale czy WWE to wykorzysta, miejmy nadzieje że tak bo wtedy szykuje się dobra technicznie walka i z wieloma zwrotami akcji.O walce McMahon vs Hart powiem tylko tyle że jest to walka która ma przyciągnąć ludzi i żeby zarobić $$$.Batista © vs. John Cena walka dwóch herosów dzieciaków w której znając życie będzie dominował Batista a John jak Superman wygra to pod koniec.No i doszliśmy do najbardziej ciekawej walki na WM Taker vs HBK.Walka moim zdaniem będzie jeszcze ciekawsza i jeszcze lepsza niż rok temu, co tu dużo mówić szykuje się WIELKIE SHOW!!!Tylko kto wygra??

To już trudniej powiedzieć moim zdaniem WWE nie zniszczy rekordu Grabarza i HBK przegra tym samym niby zakończy karierę a potem jak w TNA zrobił to Sting(który miał w 2009 roku na BoG podobną walkę) wróci w połowie sezonu i tyle będzie z jego zakończenia kariery, ale co nie zmienia faktu że emocje i tak podczas tej walki będą trzymać.Podsumowując nie ma co się spodziewać WM jak np 22, będzie to zwykłe PPV tyle że w końcowej częśći zobaczymy walkę na miarę Wrestlemanii.

#SmartFanZone

Money in teh Bank

Tutaj wszystkie scenariusze są mozliwe.Jednak liczę ,że w tym starciu wygra Kofi lub Christian.Kingston powinnien dostać większą szansę w wwe , ponieważ ma bardzo duże umiejętności, a Christian musi sobie wyrobić drogę do jakiegoś pasu .W końcu wcześniej ECW Championship , a teraz nic.

HBK vs. The Undertaker

Moim zdaniem najlepsza walka tej gali.Mam nadzieję , że będzie to zeszłoroczna powtórka pełna zwrotów akcji i finisherów.Stawiam w tym matchu na HBK .Niesądzę , by wwe chciało tracić tak dobrego zawodnika , jak MR.WRESTLEMANIA.A Undertaker czy ma swój streak , czy nie to i tak jest wielką legendą.

Rey Mysterio vs CM Punk

Co tu dużo mówić ,oczywiście wygra Mysterio i pokaże Punkowi , że jest od niego o 100 razy lepszy.

Triple threat match

W tym straciu liczę na wygraną Codiego Rhodsa.Dorównuje Ortonowi , a Dibiasiego bije na głowę.Powinien wygrać ten match i w końcu pokazać federacji na co go stać .Juz dość szlajał się przy Ortonie , teraz musi zacząć walczyć samodzielnie.

John Cena vs Batista

Nie lubię Batisty , a styl i akcje Johna bardzo mi się podobają .Powinien zdobyć ten pas.Zasługuje na niego bardziej niż Dave.Nie jest takim frajerem , i udowodnił nam nie raz , że wygrywa walki bez ataków przed matchami i gównianymi zagraniami.

Triple H vs Sheamus

To wygra oczywiście HHH , bije na głowę Celtica , i jest już legendą w wwe , Warrior to dopiero szczeniak na levelu 1 .Nie powinien stawiać tak wysoko poprzeczki .Niech zacznie walczyć ze słabszymi , anie rzuca się na najleszych.Może zrozuie to po tej walce.

Edge vs Jericho

Nie lubię gimmicka Chrisa , wolę od niego bardziej Edga .Po kilku spearach wygra ten match bez problemu , a Jericho niech jeszcze poczeka , bo tego pasa wcale nie powinien mieć .Match może być nawet ciekawy .Liczę , że Edge odwdzięczy się za to co o nim mówił Jericho po kontuzji.

Vince vs Bret Hart

Hart wygra to bez większych problemów .Vinca poprostu nie nawidzę .Dpbrze , że są jeszcze tacy ludzie jak Bret , który stawiają się szefowi .Oby w tej walce nie uczestniczył przypadkiem Batista.Pomimo swoich lat liczę na to , że stworzą w ringu dobry match.

Wypowiadałem się w tym temacie wielokrotnie,więc teraz wypowiem się tylko co do nowych walk.

CM Punk vs. Rey Mysterio

Tutaj podobno ma być stypulacja Hair vs. Mask,ale na razie nie wiadomo.Nie oczekuję zbytnio na tę walkę,więc chyba ją przewinę.

PRZYPOMINAM,ŻE GDY REY MYSTERIO PRZEGRA TO BĘDZIE MUSIAŁ DOŁĄCZYĆ DO STRAIGHT EDGE SOCIETY.

IT'S TIME TO PLAY THE GAME

beznazwy1vu.jpg

I HEAR VOICES IN MY HEAD

Tutaj podobno ma być stypulacja Hair vs. Mask,ale na razie nie wiadomo.Nie oczekuję zbytnio na tę walkę,więc chyba ją przewinę.

Przecież jak im dadzą 15 minut to to będzie jedna z najlepszych walk na WrestleMani a ty chcesz to przewijać ? Nie no brawo.Zapewne najbardziej interesuje Cię Walka The Game z Sheamusem , przecież ich feud jest tak wspaniale prowadzony =))

Co do Walki Punka vs Mysterio

Powiem to pierwszy raz od ...bardzo,bardzo dawna.WWE Zaczęło się staraćJest to drugi najlepiej prowadzony feud tuż Po HBK i Takerze.

Co tu dużo mówić ,oczywiście wygra Mysterio i pokaże Punkowi , że jest od niego o 100 razy lepszy.

Owszem ale 10 lat temu.Może i Rey w tym momencie jest w formie ale to nie jest ten Rey co kiedyś.Cm Punk zjada go przy Micu i gdyby tylko pozwolono mu wykonuwać wszystkie ciosy to byś widział kto tu jest od kogo 100 razy lepszy.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Mam pytanie czy walki div też będą? Bo na ostatniej WM'ce była i chętnie bym pooglądał divy w akcji bo mało ich na normalnych galach.

Mam pytanie czy walki div też będą? Bo na ostatniej WM'ce była i chętnie bym pooglądał divy w akcji bo mało ich na normalnych galach.

Czy widzisz w oficjalnej karcie jakąś walkę div. ODPOWIEDŹ BRZMI NIE.

Co do walki CM Punka z Reyem:

Tak jak mówi SCM, może to być jedna z ciekawszych walk na WM. Obydwaj w ringu potrafią bardzo dużo, ale walkę wygra REY MYSTERIO, ponieważ nie wyobrażam jego sobie w SES. Fakt, mogłoby być ciekawie, ale raczej tak nie będzie

Feudy w WWE przed WM są rzeczywiście ciekawe, a w szczególności HBK'a z Takerem, CM Punka z Reyem i dodam od siebie Breta Harta i Vinca. Więc widać, że WWE coś tam jeszcze ciekawego wymyślić potrafi.

DEAD MAN WALKING

W tym roku Wrestlemania zapowiada się znakomicie jest bowiem dużo walk i mam nadzieje , że żadna z nich mnie nie zawiedzie:

Chris Jericho vs Edge

Na tą walkę czekałem już od bardzo dawna bo było wiadome , że dojdzie do pojedynku tych dwóch znakomitych wrestlerów , którzy w ringu potrafią bardzo dużo są już bardzo doświadczeni i napewno zrobią dobre show chciałbym , aby to Chris Jericho obronił pas wkońcu zasłużył sobie na niego mimo , że zdobył go przy pomocy HBK'a.

Batista vs John Cena

Walka , która podobno nie będzie zbyt dużym widowiskiem , ale ja nie tracę nadziei , że obaj panowie na tak ważnej gali postarają się dobrze zawalczyć oczywiście uważam , że po raz kolejny pas zdobędzie John Cena.

The Undertaker vs Shawn Michaels

To powinien być najbardziej oczekiwany pojedynek tegorocznej WM dwie legendy wrestlingu staną na przeciwko siebie i mam cichą nadzieje , że streak Undertekera zostanie przerwany bo jeżeli nie teraz to kto to zrobi ??? A może Undertaker do końca kariery nie przegra na WM . Stawiam na HBK'a.

Bret Hart vs Vince McMahon

Tutaj nie mam żadnych wątpliwości kto zwycięży w tym pojedynku będzie to Bret , który musi się zrewanżować Vincowi szkoda , że Bret nie wystąpi w swoim różowo czarnym stroju , ale cóż sam powiedział , że nie jest już tym samym zawodnikiem co kiedyś.

Triple H vs Sheamus

Walka trochę na siłe wciśnięta no może jest jakiś powód tej walki bo to Triple H wyeliminował w EC Matchu Sheamusa , i Sheamus nie obronił tytułu . Mam nadzieje , że ich walka nie będzie nudna , a wręcz przeciwnie zadziwią fanów.

Big Show & The Miz vs John Morrison & R-Truth

Nie chciałbym , aby ta walka była Dark Matchem jak na WM XXV bo chciałbym , żeby R-Truth z Johnem Morrisonem zdobyli pasy UTTC ponieważ R-Truth to mój ulubiony wrestler i jego styl bardzo mi się podoba , John też jest dobry stawiam na R-Trutha i Johna Morrisona.

Randy Orton vs Ted Dibiase vs Cody Rhodes

Ciekawa walka liczyłem bardziej na pojedynek 2 vs 1 , a tu trochę się zdziwiłem widząc ten pojedynek , mam nadzieje , że Ted przejdzie face turn i wygra ten pojedynek i zacznie kariere solową i zacznie walczyć o pasy .

Rey Mysterio vs CM Punk

O tej walce mówiono już od dawna i bardzo się ciesze , że dojdzie do tego pojedynku , jestem całym sercem z Reyem i nie ma raczej innego wyjścia , żeby Rey Mysterio nie wygrał Vince McMahon raczej na to nie pozwoli.

MITB Ladder Match

Ten pojedynek zawsze funduje nam dużo emocji , zwrotów akcji i dużo akcji przy użyciu drabin mam nadzieje zobaczyć shooting star press w wykonaniu Evana Bourne'a z drabiny . Faworytami są Kofi , Christian , i Drwe McIntyre , liczę na Christiana.

davexp.png

Ja jestem za Reyem ale może sie stać coś takiego jak z HBK-em i JBL-em. Shawn był przecież pachołkiem JBL-a . Może się też tak stac z Reyem przegra walke ale na najbliższych galach bedzie zły bo bedzie z Punkiem.

Jako iż wielkimi krokami zbliża się Wrestlemania - najważniejsza gala roku, wypadałoby coś napisać.

Niewątpliwie karta prezentuje się obiecująco, z niecierpliwością czekam na walkę: Undertaker cs HBK.

Ale może po kolei. Chris Yericho vs Edge - według mnie od powrotu Edge'a feud na tej linii jest prowadzony bardzo

dobrze ( jak na WWE ), podobają mi się ich ''słowne [ i nie tylko ] przepychanki '. Liczę, że bookerzy się postarają

i dadzą się wykazać obu zawodnikom, tylko teraz, zadaję sobie pytanie, kto wygra. Myślę, że szanse są bardzo wyrównane.

Z jednej strony powracający, w roli feac'e Edge, z drugiej, mistrz wagi ciężkiej Y2J, nie oszukujmy się, Chris w

''banalny'' sposób zdobył pas i strata go na WM na rzecz Edge'a byłaby dla niego dość uwłaczającym wydarzeniem. Jednakże w

tym przypadku, stawiam na wygraną face'a. Kolejna walka jaka widnieje w karcie to John Cena vs Batista, podobnie

jak w/w sytuacji feud dobrze prowadzony, aale, w tym starciu biorą udział dwaj, najwięksi '' sztywniacy '' całego

WWE i właśnie tutaj pies jest pogrzebany. Po tej walce kokosów się nie spodziewam - w żadnym wypadku. Z powodu tego,

że uważam Batiste za gorszego, biorąc pod uwagę umiejętności ringowe [ NIKT nie musi się w tym przypadku ze mną

zgadzać - wyrażam moją skromną opinię ], chciałabym wygranej terminatorka, ta w 100 % satysfakcjonowałaby mnie, jak

i setki amerykańskich maluchów :)No i oczywiście starcie, chyba przez wszystkich najbardziej

oczekiwane Streak vs. Career - Taker vs Michaels wobec tej walki mam największe oczekiwania, zdziwię się jeżeli

nie zostanie walką wieczoru. Stawka jest wysoka. Chciałabym wygranej HBK, bo twierdze że Taker to, co miał zrobić

dla świata wrestlingu, już zrobił, jego streak to wielki wyczyn - z tym się wszyscy zgodzimy, ale przyszedł czas

żeby ktoś go w końcu przerwał. Niestety rzeczywistość jest nieco inna, ponieważ zapowiedziano już turnee w którym

udział ma wziąść Taker, a o Michael'sie nie wspomniano nawet słowem, obawiam się że wygra Deadmen, z czego ja

osobiście zadowolona nie będę. HBK też jest legendą więc jego odejście będzie wielką stratą.

Hart vs McMahon

Szczerze to mam mieszane uczucia co do tego meczu , z jednej strony historyczny storyline który budował się 12

(albo 13 teraz nie pamiętam) lat. Z drugiej strony to dwa stare pryki na litość boską!

Po tych 'zawodnikach' nie możemy spodziewać się czegokolwiek, ale stypulacja zmienia sytuację o 180 *.

Nie wiadomo co się wydarzy, ale, pewna jest tylko jedna rzecz, mianowicie wygrana Bret'a. Triple H vs Sheamus -

kiedyś, gdzieś przeczytałam że Sheamus ma fory w federacji, dzięki dobrym kontaktom z HHH. Teraz przyszedł czas aby,

tych dwóch panów zmierzyło się ze sobą. Jako że Wrestlemania XXVI jest pierwszą Wrestlemanią dla Szajbusa, nie sądzę

by od razu wygrał, na najważniejszej gali w roku. Myślę że nie dadzą mu takiej szansy,

ale jak wszyscy wiemy Vince stawia na świeżość i '' nowe twarze '' więc obiektywnie osądzić

szanse na wygrane, któregokolwiek z tych zawodników jest ciężko. Jednakże ja stawiam w

tym przypadku na HHH z pewnością ich feud będzie kontynuowany po WM, czekam na ich walkę na Extreme Rules ;)

Walka o pasy TT zapowiada się b. dobrze. Po jednej stronie barykady mamy dwóch heeli a po drugiej dwóch face'ów, nie tylko tak możemy podzielić te Tag Team'y. Tyle że, w tym przypadku szanse są mało wyrównane, bo 3:1.

3 - to młodzi technicy, 1 - duuży wrestler o przeciętnych umiejętnościach ringowych. I w tym przypadku stawiam na Face ' ów.

Ale podobnie jak w walce Taker vs HBk, rzeczywistość jest inna. Morrison prawdopodobnie przejdzie heelturn,

więc raczej jego 'drużyna' nie dostanie pasa. Dlatego też, szanse na ich wygranie są jak 3:1.

Triple Theart Match sama w sobie będzie napewno dobra. Ja jednak zastanawiam się nad wynikiem tego pojedynku, na początku mówiło się o faceturn'ie Ted'a a teraz o faceturn'ie Orton'a. Więc ta walka, dla mnie była chyba najtrudniejsza do przewidzenia.

Po jakże intensywnych przemyśleniach stawiam na Ortona. Nie sądzę aby WWE szykowało nam faceturn aktualnego stanu Legacy. Chociaż ja, będę strasznie żałować Randy'iego, będzie mi brakować tego heel'a, z pewnością jest on jednym, z najlepszych heeli wszystkich brandów razem wziętych. Niedawno dodaną walką do kart jest pojedynek na linii Mysterio vs Punk -chociaż ja chciałabym wygranej Cm, to wydaje mi się że wygra ten pierwszy ;/ Dołączenie Mysterio do SES jest tak samo nierealne, jak to, że ich walka miałaby charakter Hair vs Mask. Ani Punk jako '' Bóg '' SES nie pozbyłby się swoich włosów, ani Rey nie ściągnąłby maski. Przynajmniej nie byłby już tym samym Rey'em, tak samo jak Punk bez włosów też nie był taki sam :8 Dlatego też uważam że wygra face.

No i oczywiście Money In The Bank Ladder Match. W tym przypadku wynik dla mnie jest oczywisty - wygra Christian,

ale skoro mówiono że walizka podobno ma zostać wykorzystana jeszcze w ten sam wieczór widziałabym to tak :

Edge zdobywa pas, Christian ma walizkę i wykorzystuje ją tego samego wieczoru na swoim bracie, lecz po długiej

i męczącej walce przegrywaaa. I wszyscy żyją długo i szczęśliwie. ;)

lita_4_w55.jpg

Character is what you are in the dark.

a Jericho niech jeszcze poczeka , bo tego pasa wcale nie powinien mieć

Na co ma czekać? Ma już prawie czterdziestke na karku. A jest utalentowany o czym świadczy na przykłąd to, że miał dwa czy trzy razy pas Cruiserów w WCW. Co stawia go w jednym rzędzie z takimi jak Ultimo Dragon, Dean Malenko czy Billy Kidman. Pozbawił maski Juventuda Guerrere. Czy dalej mam wymieniać jego sukcesy? Dodam tylko, że to już trzeci raz ma ten tytuł i poprostu zasługuje. Mam nadzieje, że wygra, bo jego gimmick jest jednym z najlepszych obecnie w WWE.

10-Diva Tag Team Match

13909978

Mickie James, Kelly Kelly, Eve, Gail Kim & Beth Phoenix vs Michelle McCool, Maryse, Layla, Alicia Fox & Vickie Guerrero

a ja w mysl powiedzonka "tylko gowno plynie z pradem" wylamie sie z hurraoptymistycznych pogladow.

oczywiscie jak wszyscy mam nadzieje ze ta WM-ka przejdzie do historii, ale szczerze mowiac spodziewalem sie o wiele wiele wiecej. nagle na scenie pojawil sie Hogan z TNA i zaczelo sie robic ciekawie - to automatycznie powinno podciagnac najwieksza gale roku do miana wydarzenia conajmniej dziesieciolecia.

niestety z oferowanych nam walk praktycznie tylko jedna (max dwie) sa warte uwagi. reszta to zwykle popluczyny po zeszlym sezonie, ale moze od poczatku:

World Heavyweight Championship

Chris Jericho vs. Edge

:arrow: jako ze streak vs career jest oczywistym ME, tak wiec walki o najwazniejsze pasy znow spadaja na plan dalszy... moze to byl dobry pomysl w zeszlym roku, ale jesli powtorzy sie ten manewr to zaczne watpic w prestiz noszenia najbardziej wartosciowego odznaczenia w wwe. samo to ze zarowno wwe title jak i whc title zmienily wlascicieli w kontrowersyjnych okolicznosciach tuz przed WM-ka plus ten pierwszy noszony przez Sheamus'a, plus pas wagi ciezkiej nosza karły - to wszystko sprawia ze na pytanie: "a kto teraz jest champem ? " czlowiek zaczyna myslec i szukac w glowie odpowiedzi. zalosna degeneracja.

co do samej walki tryumfalny powrot Edga ma przyciagac uwage, ale Rated R mial juz swoje wielkie dni na tej gali, Chris... jakby mniejsze (szok). porazka pseudo-kontuzjowanego zawodnika nie bedzie niczym strasznym dla jego fanow a czolowy hipokryta wwe bedzie mial swoj dzien. oczywiscie zobaczymy podnoszenie sie po codebreaker'ze ale walls powinno zalatwic sprawe.

WWE Championship

Batista vs. John Cena

:arrow: walka tragedia. odgrzewany stary kotlet. obaj panowie nie maja potencjalu aby stworzyc dobra walke. Animal to wieczny atakujacy, Cenation to mistrz obrywania, takze cala walke mozna spokojnie przewidziec. ciekaw jestem ile osob nie bedzie przewijac tej porazki ? a przeciez jest to walka o glowny pas na WM-ce ! juz nie wspomne ze wwe championship pasuje do Batisty jak do świni siodło a przy jego rozmiarach moglby go nosic jako zegarek na rece. najgorsza walka wieczoru.

Bret "Hitman" Hart vs. Mr. McMahon

:arrow: pytam sie grzecznie: po co ? to ze nasz ukochany Vince nie moze wytrzymac z dala od ringu - to wszyscy wiemy. ale po co Hitman niszczy swoja legende na oczach calego swiata ? dla zwyczajnej kasy ? rozumiem gdyby byl w formie ktora upowaznialaby go jakichkolwiek dzialan w srodku ringu. ale jego dotychczasowy sposob poruszania sie to porazony prądem The Great Khali ! zero koordynacji. oczywiscie ratuje go troche stypulacja dzieki ktorej nie bedzie musial wykazywac sie swoja technika (a raczej jej brakiem), walka szybko przeniesie sie na zaplecze ringu, do tego Chairman wezwie posilki, z odsiecza przyjdzie Hart Dynasty, no i zemsta stanie sie faktem.

jedynym ratunkiem jest jakas cudowna forma Breta, a jest to mozliwe, bo np Scott Hall (ktorego ocenialem podobnie) bardzo mnie zaskoczyl na "Destination X", oczywiscie pozytywnie. oby tutaj bylo podobnie.

Triple H vs. Sheamus

:arrow: walka analogiczna do tej Cena-Batista. w role obrywajacego (ale wygrywajacego doswiadczeniem po cudownym uzdrowieniu) wcieli sie The Game (jako dziadek), w role mlodego rozwscieczonego bialego niczym snieg atakujacego irlandczyka wcieli sie celtycki wojownik Sheamus. to bedzie walka roku... ale tylko w Irlandii.

Big Show & The Miz vs. John Morrison & R-Truth

:arrow: to juz rok minal od czasu unifikacji pasow TagTeam ? jak ten czas leci. o ile roku temu bardzo czekalem na te walke Teamow (i jej nie pokazali ! ), o tyle w tym roku mogliby ja spokojnie odpuscic (ale oczywicie na zlosc pokaza).

kolejny raz 'meska prostytutka Big Show' dobiera kolejnego partnera wg alfabetu, z kim on jeszcze nie walczyl w teamie... chyba tylko z Hornswoggle'm... R-Truth na WM-ce to jakies jaja. zatrudniony tylko po to aby rozruszac publicznosc przez 60 sekund podczas swojego entrance, rozumiem interakcje z ludzmi, ale za to nie dostaje sie walki na najwiekszej gali roku.

razem z Morrisonem nie tworza zadnej druzyny co nam probowano wciskac przez ostatnie dni pokazujac jak wspaniale potrafia zrobic double baseball slide... dla mnie to wyglada jak Team porzeczek: biale i czarne. nie jestem rasista, ale nigdy nie je sie obu jednoczesnie. wiadomo ze gwiazdami jest duet z The Dirt Sheet, walke i pasy wygra ten ktory bardziej pasuje do polityki zarzadu wwe (Morrison daje wszystko z siebie w ringu, Miz - poza nim).

Randy Orton vs. Ted DiBiase vs. Cody Rhodes

:arrow: czyli ostateczna implozja Legacy. walka bedzie o tyle ciekawa ze ma mase mozliwych rozwiazan. na papierze wygrywa Legend Killer ktory powinien nauczyc obu młokosów czym jest poziom WM-ki. z drugiej strony mamy Ted'a ktorego tatus wlasnie zostal HoF, i to bylby piekny wieczor na panow DiBiase gdyby wrocili z wyroznieniami. na koncu zostaje Cody ktory jako pierwszy dostal pin na Viper'ze no i w kontekscie planowanego przejscia turnu Teda moglby spokojnie 'zdradzic' swojego partnera, a ze oba mlode wilczki skocza sobie do gardel to wiadomo na pewno. spodziewam sie wszystkiego.

CM PUNK vs. Rey Mysterio

:arrow: jaka szkoda ze ktos taki jak Punk zostal wyznaczony do pucowania butow idolowi 5-latkow. abstrah***jac od tego ze za Punkiem jestem zawsze i wszedzie, to jego SES to jeden z niewielu powiewow swiezosci w wwe. gdyby troche ich rozbudowac, stworzyc odpowiednio wywazonych rywali, starcia dwoch stajni bylby nadzwyczaj ciekawe. juz teraz starcie SES (+Serena) vs Hart Dynasty (+ Natalya ) mogloby byc ozdoba WM o zunifikowane pasy TT. tylko jak zwykle ktos nie pomyslal...

Money in the Bank Ladder Match

:arrow: chyba jeszcze nigdy nie bylo az 10 uczestnikow MiTB, ale ilosc nie idzie w parze z jakoscia. z wygranej moze cieszyc sie jedynie ktos z piatki: Christian, Shelton, Ziggler, Swagger, McIntyre. reszta to tylko tło aby zamydlic oczy, nie wierze ze wygra Matt aby zostal w wwe zamiast uciekac do brata w TNA, Evan pasuje do typu walki, pokaze 2 skoki i tyle, Kane - jako weteran gdzies musial zostac wepchniety, Kofi mial swoje 5 minut w ME z Ortonem, a Mvp... jest pomijany przy kazdej okazji.

poza tym pojawi sie nowe ppv MiTB tak wiec czesc chwytow, ewolucji, skokow zostanie ograniczona aby wypromowac tamta gale jako pierwsza w historii, a WM-ke potraktuja po macoszemu, bo i tak widownia bedzie.

kto wygra ?

Shelton znowu wskoczy jako kot na liny, potem po trzech drabinach i glowa w dol na tlum ludzi i nic za to nie dostanie. a powinien. Zigglera juz widzielismy kilkanascie razy w zasiegu zlota, w koncu powinien je dostac, bo tez zasluguje, zreszta on jedyny juz zdobyl walizke przed publicznoscia, tak wiec powtorka na WM-ce mnie nie zaskoczy. Swagger jako przyszly Kurt Angle tez powinien zaczac odnosic sukcesy, poza ECW champem, ostatnio mocno dołowal, czyzby wynagrodzili mu to walizką ? Drew juz nie raz powtarzal ze dostanie glowny pas, a nawet oba naraz, czesto sie zdarza ze osoba ktorej udzial sie nie nalezal ostatecznie wygrywa walke (ot, chocby Rey Mysterio gdy wygral WM), na koniec zostaje Christian... a gdyby wygral i tego samego dnia pozbawil pasa Edge'a !? to byloby cos...

Streak vs. Career

The Undertaker vs. Shawn Michaels

:arrow: no i na koniec ME, powtorka sprzed roku, co zobaczymy wiecej ? Taker pewnie wstanie az 4 razy po Sweet Chin Music, HBK wstanie 2 x po Tombstone, poza tym nic nowego.... a przepraszam... mamy no-DQ ! a brak dyskwalifikacji oznacza ze umeczony, zdesperowany Shawn zrobi absolutnie wszystko aby przejsc do hisorii. krzesla ? drabiny ? raczej to drugie. sprzetu powinno byc sporo jesli nie chcemy ogladac tego samego co juz widzielismy, ale i tak najwiekszym zaskoczeniem bedzie - wynik.

17-1 brzmi bardzo pieknie i choc wszyscy wiedza jak bardzo nie lubie DeadMana, zycze mu porazki z innego powodu.

HBK - to moim zdaniem najpiekniejsza kariera w WWE. ten czlowiek jest ucielesnieniem tego kim moze stac sie wrestler. TagTeam dx, wystepy solo, genialne turny z zaskoczenia, wspaniale feudy, drabiny, pokazywanie czlowieka skupionego i wierzacego, jednoczesnie wiecznie na haju ktory czasami nie ma pojecia gdzie jest i nie wie czy minute temu nie mowil tego samego, smiech, lzy, determinacja, zimnokrwistosc, zawziecie, skupienie, szalenstwo, te wszystkie okreslenia pasuja idealnie do HBK i szkoda aby taki zawodnik zakonczyl swoja przygode. jedyna porownywalna karta moze pochwalic sie Hunter, ktorego gimmick zostal stworzony i dopracowany do perfekcji.

tak wiec zycze 17-1, oczywiscie po ogromnej kontrowersji, najlepiej interwencji, a jeszcze lepiej - interwencji kogos kogo daaaaawno nie bylo w wwe, no dobra, to juz pojade ostro po bandzie - niech Goldberg wbiegnie i wysle Takera do grobu.

REST IN PIECES :lol

Cylar out

p.s. 10-Diva Tag Team Match ?

znowu walka 10 div w 3 minuty ? :shock: nawet nie czytalem skladu, ale wygra druzyna z Mickie James :lol

" second place is a first loser "

comicsygnkopia9999.jpg