Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jeff Hardy - Czyli WWE czy TNA?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jeff Hardy - Czyli WWE czy TNA?

I oto jest pytanie… Jeffrey Nero Hardy, znanym wszystkim z występów w WWE oraz TNA. Jeff to profesjonalny wrestler. Do WWE został sprowadzony w 1998 roku. Wraz ze swoim bratem Mattem Hardym stworzyli drużynę o nazwie The Hardy Boyz. Jeff już od tamtych lat znany był z ekstremalnych lotów i już wtedy można było nazwać go kaskaderem. Bracia wielokrotnie zdobywali pasy Tag teamowe. Raz je tracili, a następnie je zdobywali. Nie raz Hardy miał Tittle Shot na jeden z głównych pasów federacji, lecz w tamtych czasach z nich nie skorzystał. Ostatnią walkę w WWE w 2003 roku stoczył z The Rockiem. Następnie został zwolniony z federacji z powodu brania narkotyków. Przez ponad rok o Jeffie można było usłyszeć jedynie spekulacje, na temat powrotu do WWE czy też przejścia do jakiejś federacji niezależnej. Często pojawiało się również pytanie czy Jeff przejdzie do TNA? Tak też się stało. W Czerwcu 2004 roku Jeff pojawił się w TNA. Wyzwał do walki AJ Stylesa. Walka zakończyła się No Contest, gdyż interweniowali Kid Kash i Dallas. Później wyzwał do walki Jeffa Jarreta, Hardy w tej walce przegrał. W tym samym miesiącu powstał Tag team w którym AJ Styles towarzyszył Hardemu. Później partnerem Hardego był Ron Killings znany w WWE jako R-Truth. W TNA został zawieszony 11 grudnia. Do World Wrestling Entertainment powrócił 4 sierpnia 2006 roku. Rok później zdobył pas interkontynentalny. Ponownie odtworzył z bratem swój Tag team. 10 marca stracił pas interkontynentalny który zyskałm Y2J. Powodem utracenia pasa było 60 dniowe zawieszenie z powodu anty dopingu. Na Wrestlemani 24 miał uczestniczyć w Money In the Bank lecz z powodu wykluczenia nie uczestniczył w tej walce, i wgl. Nie pojawił się na Wrestlemani. Powrócił do WWE 30 marca na RAW, na życzenie ówczesnego General Managera RAW Williama Regala zmierzył się na tej gali ze świętej pamięci już Umagą. Na następnej gali PPV a dokładniej Judgment Day zmierzył się z MVP. Przez następne kilka lat Jeff miał życie w federacji usłane różami. W roku 2008 zdobył pas mistrza WWE, a w roku następnym pas mistrza wagi ciężkiej. Z CM Punkiem zmierzył się w stypulacji Steel Cage, a dokładniej przegrany musiał opuścić WWE. Oczywiście przegrana Jeffa i jego odejście z WWE nie uzasadnione było samą walką ale tym że Jeff chcący trochę zwolnić tempo swojego życia odszedł nie przedłużając kontraktu z federacją. 12 września roku zeszłego został aresztowany. Po wpłaconej kaucji oczywiście lub pracach społecznych Jeff 4 stycznia 2010 roku powrócił hucznie do TNA. Nagle zabrzmiał jego Theme „Podest” a on sam wszedł na halę uderzając krzesłem Homicide i wykonując na nim Twist of Fate.

A więc, waszym zdaniem Jeff w obecnej sytuacji powinien zostać w TNA czy jednak zdecydować się na powrót do WWE?

Moje sugestia co do tego:

Wydaje mi się, że Jeff jak najbardziej powinien zostać w TNA. Nie okłamując się w WWE był przyjacielem dzieci jakim teraz jest John Cena czy też Rey Mysterio. Zaś w TNA może pokazać swoje prawdziwe oblicze. Może pokazać że naprawdę potrafi troszkę poskakać. W WWE miał wiele zbanowanych ciosów takich jak splashe z kilkoma obrotami w powietrzu czy też akcje bardzo wysokiego ryzyka. Mam nadzieję, że jego powrót do WWE nie nastąpi szybko a na dodatek wolałbym aby nie nastąpił w ogóle.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!
  • Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• yo2

2

• undertaker124

1

• Zaq123

1

• kinga2372

1

Top użytkownicy w tym temacie

hmmm...Więc tak.Oczywiście że Jeff Hardy powinien zostać w Total Nonstop Action.Tak jak napisałeś w WWE był przyjacielem dzieci i nie mógł wykonywać tego co na prawdę potrafi.W TNA po pierwsze ma lżejszy harmonogram,a po drugie będzie mógł wykonywać więcej akcji wysokiego ryzyka.Jak narazie od 4 stycznia nie pojawił się,ale mam nadzieje że wkrótce się pojawi i pokaże co potrafi bo w WWE po prostu nie mógł z wiadomych przyczyn

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Fakt, TNA pozwala rozwinąć mu skrzydła, ale nie wystąpił tam od ponad miesiąca. Poza tym o jakim występie my w ogóle mówimy. Zobaczymy jak to się potoczy, wiem, że w TNA może sobie ćpać do woli, ale czy to mu wyjdzie na zdrowie? Ja mam jednak nadzieję, że Jeff powróci do WWE. Pomimo, iż go nie lubię myślę, że właśnie tam jest jego miejsce. Poza tym nie podoba mi się coś takiego, że dzisiaj WWE jutro TNA. Jest coś takiego jak przynależność..

Dla mnie to obojętne gdzie zobaczę Jeffa, ale chciałbym już go zobaczyć w akcji. Tak jak mówią koledzy wcześniej Hardy był ulubieńcem dzieci w WWE, ale i tak był najbardziej ekstremalnym wrestlerem z federacji i mi on bardzo się podobał. W TNA może pokazać dużo więcej więc też tam chciałbym go zobaczyć. Jestem sam ciekawy którą federację Jeff wybierze: WWE, które jest na samym szczycie pod względem oglądalności czy TNA które dzięki niemu poważnie zbliżyłoby się do WWE. Już nie mogę się doczekać.

DEAD MAN WALKING

Jeff odchodząc z WWE powiedział że nie odchodzi na zawsze i mam nadzie że tak też sie stanie a w niedługim juz czasie zobaczymy go w ringu. Jednak Hardy odszedł aby odpocząć od wszystkiego co miał na głowie i od bycia gwiazdą dlatego myśle że wszystkie spekulacje dotycznace jego powrotu nic nie dadzą a Jeff wróci gdy bedzie gotowy na to i kiedy skończą się jego kłopoty z prawem. Ja osobiscie wolałabym aby Jeff pozostał gwiazdą federacj WWE ponieważ jest tam CM Punk , który musi dostać nauczkę. :chain: -coś w tym stylu.

THE CHAMP IS HERE

Mam podobną opinie do Kopera. Jeff zdecydowanie lepiej się prezentuje w TNA. W WWE jego walki często bywały nie tylko nie efektowne ale często po prostu słabe, czy to z powodu tak jak Koper wspomniał zbanowanych manewrów czy też z powodu polityki 4 Kids gdzie nie możliwym są walki przekraczające pewne normy brutalności. A bądźmy szczerzy Jeff najlepiej odnajdywał się właśnie w tego typu walkach - to "daredevil", śmiałek. Stał się moim ulubionym wrestlerem dzięki tym skokom z drabin (Na Edga w MITB na WM 23/ Na Punk'a na ostatnim SummerSlam) ten koleś po prostu nie boi się złamać karku! Ale WWE wykorzystywało ten potenciał "od święta". W TNA nie będzie miał takich problemów, z pewnością Dixie i Hogan dadzą mu więcej swobody niż doznał jej u Vinca. Dlatego opowiadam się zdecydowanie po przejściu Jeffa do TNA. Po za tym image bohatera dla dzieci też mi doskwiera. Tak ja w wypadku Rey'a - świetny wrestler ale image bohatera dla dzieci całkowicie pieprzy postać Rey'a Mysterio.

beznazwyi.png

• 2 tygodnie później...

Jeff powinien zostać w TNA, ponieważ w taki oto sposób podwyższa ratingi każdego iMPACT'U na jakim występuje. Total Nonstop Action to jest jakaś przyszłość dla Hardego, w WWE on należał tylko do dzieci i dziewczynek, a w TNA pokazali nareszcie jakim on jest naprawdę mężczyzną. Pozdrawiam wszystkich z BGZ, a szczególnie tych, którzy darzą Hardego sympatią a nie ANTYPATIĄ.!!!

83854000799926186829.jpg

83861155504627407691.png

Podczas tej ostatniej afery z jego aresztowaniem, chcialem, aby wrocil do WWE, jednakze ta mysl z dnia na dzien wydawala mi sie niedorzeczna. Patrzac na jego umiejetnosci, w WWE bylby wciaz zdecydowanie ograniczany, wciaz trwalaby banicja jego niektorych ciosow. Tak jak napisali poprzednicy, wlasnie w TNA moze rozwinac skrzydla i zaczac robic show bez dopingujacych go dzieciakow, piszczacych jakby byl niewiadomo kim. No i oczywiscie lepiej dla niego bo w jego nowej organiacji ma lzejszy grafik bedzie lepiej przygotowany do swoich walk, ktorych jakosc powinna byc naprawde wysoka. Poza tym to lotnik-hardcore`owiec i bohater dzieci to sie kupy nie trzyma-calkowicie niszczona postac...

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Rzeczywiście, WWE strasznie ograniczało Jeffa. Jak wiemy Jeff uwielbiał wykonywać ryzykowne akcje, czasami bardzo ryzykowne a to Vinc'owi nie pasowało niestety...zgadzam sie z użytkownikami wyżej, że w TNA może rozwinąć skrzydła itd. Żeby nie pisać nie na temat - Od zawsze byłem za WWE (chociaż nigdy nie podobała mi sie "polityka" Vince'a), z dużym dystansem do TNA i mam nadzieje, że Jeff wróci do WWE, chociaż nie powiem jestem ciekawy jak poradzi sobie w TNA...jeśli naprawde będzie mu szło lepiej niż w WWE pewnie zmieniłbym zdanie :thinking: ale na dzień dzisiejszy widze Jeffa jednak w federacji McMahona.

Oczywiście że powinien zostać w TNA, bo przecież tam może pokazać o wiele,wiele więcej niż zabawiając dzieci w WWE. W WWE nadal by mu nie pozwalano skakać jak za czasów WWF oraz atakować jakimiś przerużnymi przedmiotami. Tam byłby cały czas face'em na którym zarabiają kasę, a on nic by ciekawego nie pokazywał. Na miejscu Jeff'a zostałbym w TNA. Tam mógłby zrobić co mu się podoba, zatakować krzesłem, czy skoczyć z największej drabiny na stół oplatany drutem kolczastym. No to odpowiedź jest prosta Jeff musi pozostać w TNA. :)

ahfo.png

luba_049.png

Na tą chwilę Jeff powinien powrócić do WWE, jednak jakby powrócił to w głupim stylu bo wiadomo feud z Punkiem odejście itd. W TNA też był świetny, ale w końcu Jeff to Jeff i mógłbym go oglądać nawet w NJPW. Wolałbym, żeby był w WWE :) . Może Vince dałby Push i nie ograniczał go tak to by było super bo jak wiemy Jeff zawsze nie bał się wykonać akcji wysokiego ryzyka. Takie swanton bomb z drabiny czy z 15 metrów. :)

Moim zdaniem Jeff powinien iść do TNA co zapewne zrobi. WWE ograniczało go, stać go na wiele więcej niż pokazywał u Vince'a. Jego najbardziej hardkorowa akcja to Swanton Bomb w TNA pokaże wiele więcej i myśle, że AJ będzie miał rywala do miana najlepszego high-flyera w TNA. Chociaż w WWE Jeff był ulubieńcem publiki, ulubieńcem dzieci i zarabiał zapewne wiele więcej, to dużo lepszy będzie w TNA.

jameswoot.png

Może i będzie lepszy ale tak czy innaczej wróci chociaż na troche do WWE niedawno brat pokazał mi wywiad gdzie było pytanie

-Powrócisz jeszcze kiedyś do ringu WWE

odpowiedział mniej więcej tak :

-Najprawdopodobnie tak ale napewno nie na stałe obiecałem to fanom i postaram się dotrzymać obietnicy.

Tak to mniej więcej wyglądało było jeszcze sporo tych pytań ale nie pamiętam ich sorki ale to sobie zostawiłem w pamięci :)

Jak już to gdzieś wcześniej napisałem: to osobowości przyciągają widownię do tego "sportu" a Jeff z całą pewnością taką personą jest. Osobiście jest mi to obojętne do jakiej federacji wróci, ważne by zrobił to na stałe. Oczywistością jest również, że to TNA da mu większą swobodę działań ale z pewnością nie zapłacą mu tyle co McMahon. Tak czy inaczej czekam na jego powrót.

Póki co Jeff jest bodajże w RoH (Ring of Honor), ale istnieje plotka/fakt o tym, że wróci on do WWE w czasie SummerSlam. To nie jest oficjalna informacja, ale są jakieś przecieki.