Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestling Society X - Epizod III (13.02.2007)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   22
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/77/WrestlingSocietyX.gif

:afro: WSX Epizod nr. III (13.02.2007) :afro:

No tak.. skusiłem się na kolejny raport.. a co mi tam będę to robił jednak regularnie szczególnie że mimo kłopotów WSX będzie jechać dalej i 4rty odcinek zostanie wyemitowany. A więc więc ... wasz najlepszy na świecie recaper TNA i WSX kolejny raz w akcji.. zaczynamy :

Proooooooooooooooosto z buuuuuuuuuuunkra Wreeeeeeeeestling Soooooooocietyyyyyy Ekssssssssss !! Revolucja !! Xtreme !! Eksplodujący świat zawodników Indy, wrzeszczących zapowiadaczy.. czyli 30min mocnej jazdy :)

a dzisiejszymy gosciem muzycznym będzie Sparta !! Kick off !! Start !!

* I zaczynamy.. przy mikrofonach Sparta.. kończą właśnie jakiś swój kawałek.. hmm publiczności chyba jakoś więcej niż w 2gim epizodzie. Po chwili przenosimy się do stolika komentatorów gdzie Ci wspominają ostatni odcinek w którym Vampiro został pierwszym WSX Champem.

* Promo Vampiro w którym opowiada że 1/2 życia walczył i teraz jest mistrzem. Poświęci wszystko.. swoje ciało.. krew i duszę.. Tytuł jest jego przeznaczeniem. Ogólnie klimat proma jest mroczno kiczowaty.. Krew.. świeczki.. etc.

* Witamy członków zespołu Sparta przy stoliku komentatorów.

* Wrzeszczący zapowiadający przedstawia nam zawodników do pierwszej walki :

The Trailer Park Boyz ("Spyder" Nate Webb i Josh "Jug" Raymond) z "White Trash" Johnny Webb vs. The Filth & The Fury (Teddy Hart i Matt Cross)

- The Trailer Park Boyz : Obaj panowie znają się z IWA Mid-South gdzie Nate Webb był Light Heavyweight champem, a Raymond 2 razy miał też ten tytuł i ma go obecnie. Webb występował także w CZW (gdzie był 1/2 tag champów).

- The Filth & The Fury : Teddiego Harta chyba wszyscy kojarzą, wnuk Stu Harta miał tryouty w WWE, występy w ROH, TNA miał być kapitanem Team Canada w America's X Cup... ostatecznie jednak sukcesy zanotowal w Jersey All Pro Wrestling. Jego partner M-Dogg 20 głównie znany jest z wystepow w XPW, IWA-MS a teraz w CZW, ROH i Jersey All Pro Wrestling.

Końcówka : Hart wyrywa jakiś kabel z ściany i poraża prądem Raymonda.. po chwili pakuje go na stół.. oblewa wodą (czujni komentatorzy informują że woda przewodzi prąd :P) i poraza znów prądem. Na ringu zaś Cross wykonuje Super Rana na Webbie. Hart wchodzi po schodach na podwyższenie i skacze z niego z Crazy Corkscrew na Raymonda leżącego nadal na stole, Cross zaś uderza z narożnika Spinning shooting star press na Webbie. 1..2..3! Koniec. Wygrywają : The Filth and the Fury

Prawie 4 minuty naprawdę szybkiej i świetnej walki. Płynnie wykonywane spoty i do tego baaardzo efektowne. I mimo tego wszystkiego nie dokońca był to taki czysty spot-fest. Jedynym minusem jest to, że WSX kolejny raz przesadza z efektami w stylu porazenie pradem, wybuchy itd.. Psuje to troszkę cały efekt. No i generalnie zastanawiam się jak każdy dlaczego wycofali odcinek 4rty za fireball gdy w tym dopuścili fragment z prądem.

* Videosy nakręcające dzisiejszy main-event czyli TLC match. Widzimy też Kaosa i Aguilere i ich rozmowę która została nakręcona po zejściu z anteny ostatniego odcinka. Kaos jest zdenerwowany że wpada w kłopoty przez swego partnera.. ale Aguilera ma pomysł na odegranie się w TLC matchu.

"The Prince Of Parkland" Jack Evans vs. El Hombre Blanco Enmascarado

- Jack Evans to głównie zawodnik ROH i japońskiego Dragon Gate. Co ciekawe też miał być jak Teddy Hart członkiem Team Canada w TNA America's X Cup, ale ostatecznie do tego nie doszło.

- Quicksilver w WSX walczy jako El Hombre Blanco Enmascarado, co oznacza "The Masked White Guy" (Zamaskowany białas). Ten wrestler z kaliforni znany jest głównie z rosteru Pro Wrestling Guerilla (3 krotny mistrz tagów).

Końcówka : Spinkick Evansa poprawiony później przez running knee. Odliczenie.. 1...2... kick out. Evans wiec przyciąga przeciwnika pod narożnik i 630 SPLASH !! 1...2...3 !! Wygrywa Jack Evans!

Krótki spot-fest trwający ok. 2 minuty dlatego też wiele o tej walce powiedzieć nie można, aczkolwiek fajnie się ten teledysk obejrzało.

* WSX zapowiada swojego nowego zawodnika.. będzie to Matt Classic !! To wrestler prezentujący starą szkołę walki... dewastujący body slam i przygniatający Judo Chop!! Całe jego promo nagrane jest w koloracz Cz-B. Facet wpadł w śpiączkę 40 lat temu i obudził się w naszych czasach :-)

Tables, Ladders & Cerveza: Los Pochos Guapos (Joey "Kaos" Munoz & Aaron "Jesus" Aguilera) vs. Luke Hawx & Alkatrazz

- Los Pochos Guapos : Kaos znany jest z występów w XPW (jako Kid Kaos), jego tag partner to zaś Jesús znany z WWE (walczył z Jasiem Cena na Armageddon 2004).

- Alkatrazz (Brian Flemming) nie wsławił się jeszcze niczym specjalnym, a jego partner Hawx głownie znany z występów kiedyś w XPW gdzie zdobył XPW King of the Death Match Champa. Później wlaczył głównie NWA-Wildside.. a teraz jest w WSX.

Końcówka : Sick Gonzo Bomb Kaosa na Hawku. Kaos chce użyć stołu.. rozstawia go.. jednak Aguilera znów rozkazuje Kaosowi i przynosi 6ciopak piwa. Jesus pokazuje że ten 6ciopak ma Kaos władować swojego przeciwnika. Jednak poprzed kolizję to Kaos ląduje na butelkach.. jest zakrwawiony.. to już koniec.. Alkatrazz i uderzał powerbomb przez stół. Wygywają : Luke Hawx & Alkatrazz

3.5 minuty dobrej walki z elementami hardcore.. wiadomo, że znów było za krótko ale taki format ma WSX.. teledyskowy.

* Na ringu jest jeszcze troszkę akcji ale my oglądamy już tylko komentatorów którzy opychają się kanapkami z Subway'a (co ciekawe członkowie zespołu Sparta już nie dostali żarcia :P) i dziękują za uwagę.

* Promo tego co zobaczymy w następnym odcinku.

Podsumowanie : Uff.. no to już było moje drugie spotkanie z WSX. Nadal nie mogę się zdecydować czy ten produkt mi odpowiada.. ale chciałbym podkreślić ogromny plus tej produkcji. Otóż pokazuje nam ona wrestlerów sceny Indy.. i pokazuje nam ich tak że wydaje się że są oni już "kimś". Szczególnie poprzez profesjonalną realizację programów WSX. Prawie każdy wrestler może wyglądać jak "gwiazda" i jak "jobber", wystarczy looknąc na występny Joe czy Stylesa w WWE Jakked (do ściągnięcia na XWT) i zobaczyć jaka jest różnica wobec tego co dziś oglądamy w TNA. A WSX właśnie robi z tych wrestlerów Indy już postacie bardziej rozpoznawalne.. to im i nam się przyda :)

Generalnie WSX nie jest stworzone żeby wyjść poza swój 30min teledyskowy format.. to chyba za duże progi jak na tą promocję. Oczywiście równa się to też śmierci federacji po 2-3 sezonach.

To tyle.. pozdrówka.. :)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

2

• Viruss

1

• SPoP

1

• theGrimRipper

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

No i generalnie zastanawiam się jak każdy dlaczego wycofali odcinek 4rty za fireball gdy w tym dopuścili fragment z prądem.

Hehe, nie tylko Ty sie nad tym zastanawiasz ;-)

Fajny raport, dzieki (choc widzialem to sporo wczesniej ;-)

• Urządzenie:  Android

Dzieki PO za raporcik :) nie ogladam WSX dlatego fajnie sie to czyta :)

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

• Reputacja:   1

Tak czytam ten raport i pomyslalem sobie, czemu w programie Vince vs God w zaden sposob nie uzyto Jesusa? :D To bylby na pewno spory draw, a jaki moneymaker :lol:
What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

Właśnie obejrzałem i co mogę powiedzieć o WSX ? Na pewno to że mi akurat bardzo przypadła ta federacja do gustu . Są gwiazdy sceny indy ,są co najważniejsze łamane stoły . Walki na wysokim poziomie ale niestety króciutkie jak cholera , bo program trwa za ledwie 30 minut co jest dość żenujące ale czego można było się spodziewać po MTV . Dziwi mnie to że w WSX nawet po zwykłym uderzeniu ludzie skowyczą jakby to była jakaś ostra akcja . Na pewno jest to spowodowane tym że jest tam spora halka a mało osób i że prawie ( albo napewno ) pół widowni to kobietki . Najgorsze są te udawane miny widowni..... Podsumowując , jest to fajny wrestling z kozackimi akcjami ale króciutki.......
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

• Reputacja:   22

Dziwi mnie to że w WSX nawet po zwykłym uderzeniu ludzie skowyczą jakby to była jakaś ostra akcja

Ahh zapomniałem dodać, że większość odgłosów publiki jest puszczanych z offu... dlatego czasem wyglada to tak sztucznie..

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• 4 tygodnie później...