Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nowa edycja Attitude Hall of Fame

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

proponuję zmienić nazwę z "Attitude Hall of Fame" na "Attitude Hall of Fame od roku 1980"

Tak przy okazji.. to nie jest "Attitude Hall of Fame". Autor nie mial ochoty skontaktowac się z redakcja/administracja w celu współpracy przy tworzeniu tego HoF zatem pozostaje to indywidualnym projektem Kamali/Eugene.

ja (2-02-2007 17:24)

dzien dobry Panu

RazorR (2-02-2007 17:24)

okay;]

masz chwilke

zalezy :D

mam pytanko czy moglbym poprowadzic Hall of Fame 2007

gadaj z sixkillerem :)

on sie tym zajmowal rok temu

ja (2-02-2007 17:25)

aha

oki doki

a ty mialbys cos przeciwko

robie mala aplikacje we flashu do tego

RazorR (2-02-2007 17:25)

nie :)

byly by tam wyniki z lat 2003 i 2005 oraz glosowanie na 2007

RazorR (2-02-2007 17:25)

spoko ja nie mam nic przeciwk :)

i wole sie zapytac niz potem dostac zjeby

ja (2-02-2007 17:26)

http://strony.aster.pl/ipsf/hoftest.JPG

RazorR (2-02-2007 17:27)

gadajk z sixem ja jestem na wet za

ja (2-02-2007 17:27)

oki

78269406145f2cb280ea01.jpg

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

22

• Eugene

16

• SixKiller

12

• Przemk0

6

Top użytkownicy w tym temacie

FH, Six - nadrabianie jakichś tam braków w wiedzy nie ma nic wspólnego z faktem, że większości z nas łatwiej ocenić (a co za tym idzie - zagłosować) dokonania zawodników choć w części nam współczesnych (powiedzmy - występującymi od pierwszej WM, bo ile nagrań sprzed tamtego okresu sie zachowało???)... co z tego, że nadrobię wiedzę o Blassie'm czytając parę artykułów na jego temat - to, co wyniosę z lektury, na pewno nie będzie MOJĄ opinią o Frieddim... a nawet jak znajdę coś na youtube, będzie to prawdopodobnie fatalnej jakości film ogarnięty pikselozą - jak ma mi to pomóc w wyrobieniu opinii o tym zawodniku??? ... jeśli nawet znajdę info o ilości pasów - to głównie zasługa bookerów i polityki zakulisowej, a nie samego Blassie'go i jego umiejętności...

dlatego, powtarzam, wybór:

2 z 5 kandydatow 'sprzed WM1'

6 z 15 kandydatow 'po WM1'

2 z 5 kandydatow tag team

1 z 3 kandydatow non-wrestler

to zadne sztuczne dzielenie, czy szufladkowanie, a tylko ulatwi IMO wybor...

wiecie co najgorsze jest ze do ch... nic nie doceniacie a tylko negujecie ... to jest tylko zabawa ...jak ktos pisal, nie bedzie kamer fleshy apartow wywiadow itp - poprostu z grona 25 wrestlerow przyznac po kilkanascie pkt - taki problem... wybrac 10 dodac ich do HOF ... dyskutowac mozna przy nastpenej edycji, ja po tym dosiwadczeniu chyba sie nie wezme za kolejna edycje - chcialem was zaskoczyc czyms milym ponad rok lezalo nikt nic nie ruszyl ... mysle sobie a zrobie cos fajnego pomecze sie z flashem photosopem - zreszta pierwszy raz w zyciu ... 2 tygodnie nonstop siedzialem przy layotcie uczac sie zeby ladnie wyszlo zeby cos bylo extra nowego zeby rozruszac HOF ... a wy tylko narzekacie .... POLAK potrafi ...

sorry za ten gest "rozpaczy" ale jakis taki mam dzien zjebany

jakbym wyj*** wszytskich "emerytow" byscie narzekali ze ich nie ma - jakby wyj*** gwiazdy z ostanich lat tez byscie narzekali - to nie latwe dogodzic kazdemu - staralem sie jak moglem ...chcialem zeby bylo porowno mieszanki troche starych troche nowych plus uklon w strone Rabola ... ehhh

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Ja swoje zdanie wyraziłem, żadne podziały nie są potrzebne. Piszesz Grim, że możesz poczytać o Blassim, ale to, co się pojawi w Twojej głowie po lekturze, na pewno nie będzie Twoją opinią. Mam pytanie w związku z tym. Hitlera znałeś? Nie (to mogę napisać z całą pewnością ;)), ale chyba jakieś zdanie na jego temat masz? Jeżeli tak, to dzięki czemu ono powstało? Dzięki temu, że coś przeczytałeś lub usłyszałeś.

Rozumiem, że możliwości zobaczenia w akcji wrestlerów z tamtych lat są ograniczone, ale idea Hall of Fame polega na czymś innym niż docenianiu wrestlerów za wszelką cenę. Więc w niektórych przypadkach wolę ograniczyć się do wyczytanej wiedzy niż marudzić, że nie znam, nie poznam i nie ocenię.

1005187806541accfacb3d6.jpg

dobra, Six, ale takich jak Blassie bylo mnostwo, a on sam nie wywarl jakiegos szczegolnego wplywu, nie odcisnal niewiadomo jakiego pietna we wspolczesnym wrestlingu... co do Hitlera - takich skurwysynow bylo zaledwie paru, nie musze czytac o nim ksiazek, bo jego wplyw (a raczej wplyw jego dzialalnosci w latach 1930-44) takze dzis jest widoczny...

Eugene - moze nie zauwazyles, ale w shoutboxie juz pochwalilem stronke i uwazam, ze jest swietnie zrobiona... co do nominacji - ile Polakow, tyle zdan, wiec nie przejmuj sie zanadto... to tylko taka polemika (no, moze jedynie DiDi traktuje to wszystko jako cos w rodzaju swietej wojny przeciw starym bohaterom, dlaetego tak walczy :P )... i mam nadzieje, ze moj podzial na kategorie uda sie wykorzystac za rok...

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Eugene, aha thx za wyjasnienie.... no to RazorR powinien dostac zjebke ze nie przekazal dalej tego chocby w Admin/Mod Corne.... bo w sumie fajnie by bylo jakby HoF było bardziej zintegrowane z forum czy strona.. no nic.. moze za rok..

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Grim, to, że takich jak Blassie było mnóstwo to właśnie Twoja opinia, która nie jest podparta żadnymi argumentami (chyba) ;). Czyli jednak można :D. W każdym razie, jeżeli w HoF byłoby miejsce tylko dla tych, którzy zrewolucjonizowali biznes, to wszystko skończyłoby się na jednej edycji, bo nie wiem czy było ich więcej niż dziesięciu. Jednak Mr. Perfect, o którego tak się dopominasz (zresztą ja też), również nie dokonał niczego takiego, o czym by się mówiło do dziś. W dodatku jego kariera od 1993 r. stała w miejscu. Więc co poza perfekcyjnym gimmickiem i tym, że był rodzynkiem w swoich czasach sprawia, że powinien zostać wyróżniony? Blassie był wrestlerem przez 38 lat, a później był niezłym heelowym managerem, m.in. Hulka Hogana przed Hulkamanią. Więc nie bawmy się w wyliczanki "kto zrobił więcej?", tylko zadajmy pytanie "kto zrobił coś?". A wtedy znajdzie się miejsce i dla Blassiego i dla Perfecta.

A Hitler był tylko przykładem osoby, której nikt nie znał, ale każdy ma o nim jakąś opinię. Takie samo pytanie mógłbym zadać o stu innych ludzi, niekoniecznie złych. Tylko uznałem, że głupio wyjdzie jeżeli napiszę o jakiejś postaci historycznej, nawet znanej, a odpiszesz mi: "kto to był?" ;). Wszak nie każdego obchodzi historia.

• Styl:  Jasny

Blassie był wrestlerem przez 38 lat, a później był niezłym heelowym managerem, m.in. Hulka Hogana przed Hulkamanią

Mało tego, bo jeżeli mnie pamięć nie myli to właśnie Blassie "odkrył" Hogan'a, kiedy ten grał jeszcze w kapelach rockowych ;) , więc gdyby nie on to bardzo możliwe, że nigdy nie zobaczylibyśmy Hogan'a, a tym samym prawie pewne jest, że wrestling nie byłby tak popularny i pewnie wielu z nas nie miałoby pojęcia co to w ogóle jest ten wrestling ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

• Reputacja:   11
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Attitude

Eugene - jeśli chodzi o mnie to nie nazwałbym swoich poprzednich wpisów "polskim narzekaniem". Chodzi o pewne oczywiste rzeczy. SixKiller pisał o historii to ja przeskoczę na muzykę :smile: Nie można gloryfikować i pakować do rockowego HoF takich kapel jak Metallica, Slipknot czy GN'R olewając Black Sabbath, Led Zeppelin, Stonesów czy Deep Purple tłumacząc się tym, że nie zna się ich muzyki. Pewne rzeczy są oczywiste.

P0 - zasugerowałem się tytułem tego tematu, w szczegóły co, jak i gdzie nie wnikam :)

Eugene - To bardzo fajnie, że wskrzesiłeś HoF, ale chyba każdy kto w tym temacie pisze tak myśli ;)

FH, racja, ale albumy Deep Purple, Black Sabbath, Zeppelinow itp sa ogolnodostepne, mlody szczyl moze w 2 dni zgromadzic pelna piracka plytografie jakiejs muzycznej legendy, wlacznie z unreleased tracks...

z Blassiem jest inaczej... nie wsiade do wehikulu czasu i nie cofne sie w lata, kiedy Freddie walczyl na ringu... a z dostepem do stary walk jak jest - sami wiecie... i po prostu Blassie chocby zrobil nie wiadomo co, nie przemowi do mnie nigdy chocby w polowie, jak przemawia do mnie Mr.Perfect albo Blue Blazer... btw - nie pamietam, ktora to WM, ale ich walka - miodzio... Hennig i Owen - do Hall of Fame :!:

[ Dodano: 2007-03-06, 10:04 ]

A Hitler był tylko przykładem osoby, której nikt nie znał, ale każdy ma o nim jakąś opinię. Takie samo pytanie mógłbym zadać o stu innych ludzi, niekoniecznie złych. Tylko uznałem, że głupio wyjdzie jeżeli napiszę o jakiejś postaci historycznej, nawet znanej, a odpiszesz mi: "kto to był?" ;). Wszak nie każdego obchodzi historia.

ej, Six, nie ran moich uczuc ;-) to, ze studiowalem politologii czy historii, nie znaczy, ze jestem totalnym ignorantem :D

ej, Six, nie ran moich uczuc ;-) to, ze studiowalem politologii czy historii, nie znaczy, ze jestem totalnym ignorantem :D

Grim, dobrze wiesz, że nie to miałem na myśli ;). Po prostu nie wiem czy się interesujesz, czy nie, bo jak rzucę nazwiskiem np. Gustava Stresemanna, to ile osób będzie wiedziało o kim mówię przed uprzednim wpisaniem w Google ;)? Może się mylę i Ty wiesz, ale miej na uwadze fakt, że kiedy piszę tego posta, to o tym nie wiem :D.

W wiekszosci hall of fame sa zawodnicy, ktorzy dawno walczyli i tak naprawde prawie nikt z glosujacych ich nie ogladal w akcji. Tacy zawodnicy sa wybierani tam za swoje osiagniecia, a te przeciez sa niepodwazalne. Co roku do HoF Meltzera sa wybierani zawodnicy i promotorzy sprzed kilkudziesieciu walk i nie trzeba ich ogladac w ackji, zeby wiedziec jak duzo zrobili dla wrestlingu.

Hmm... Dorzucę swoje kilka groszy...

Strona zrobiona fajnie, duży "+" Eugene, dobrze się to wszystko prezentuje.

Natomiast nominacje... Według mnie to wszystko powinno być opisane, kazdy "nominowany" powinien mieć odpowiednie bio. Wiem, że to w cholerę roboty, ale właśnie w ten sposób ludzie mają okazję porównać danych wrestlerów, i wyciągnąć jakieś tam wnioski. Z tego co pamiętam, to dużo osób mówiło iż bardzo pomocne były dla nich "podsumowania" na zasadzie "plus" & "minus" i opinia Jacka.

Jakby ktoś kiedyś chciał ponownie robić HoF, oto jakie były kryteria:

- Tylko 10 zawodników z 36 znajdzie się w Hali Sławy Wrestling24h, co jest równoznaczne z całym Polskim światkiem wrestlingu, gdyż jest to pierwsze głosowanie tego typu w naszym kraju.

- Każdy z zawodników musi mieć przypisane pozycje. Nie ma czegoś takiego jak kolejność przypadkowa. Każdy zawodnik musi mieć przypisaną pozycję od 1 do 36, gdyż miejsca ponownie będą sumowane jeżeli ilość punktów będzie jednakowa. Jeżeli macie zamiar podać tylko 10 wrestlerów, to mija się z celem (o czym później), nie podawajcie także 10 wrestlerów, a następnie nie piszcie "pozycje 11-35 cała reszta" itp. Takie głosy nie będą zliczane, podobnie gdy wytypujecie tylko pierwszą 10.

- Zawodnicy których podacie na 10 pierwszych pozycjach, biorą udział w głosowaniu do Hali Sław. Zawodnicy których umieścicie na pozycjach 11-25 będą mogli brać udział w głosowaniu za rok. Natomiast zawodnicy których umieścicie na pozycjach od 26 do 36 NIE MOGĄ brać udziału w głosowaniu w następnym roku (min dopiero za 2 lata lub za 3).

Oto jak wygląda punktacja za następujące miejsca w tej rundzie:

Miejsce "1" - 10 punktów (Zawodnik bierze udział w głosowaniu do Hali Sław)

Miejsce "2" - 8 pkt (Zawodnik bierze udział w głosowaniu do Hali Sław)

Miejsce "3" - 7 pkt (Zawodnik bierze udział w głosowaniu do Hali Sław)

Miejsca "4-7" - 6 pkt (Zawodnicy biorą udział w głosowaniu do Hali Sław)

Miejsca "8-10" - 5 pkt (Zawodnicy biorą udział w głosowaniu do Hali Sław)

Miejsce "11" - 4 pkt (Zawodnik bierze udział w głosowaniu do Hali Sław za rok)

Miejsca "12-17" - 3 pkt (Zawodnicy biorą udział w głosowaniu do Hali Sław za rok)

Miejsca "18-25" - 2 pkt (Zawodnicy biorą udział w głosowaniu do Hali Sław za rok)

Miejsca "26-30" - 1 pkt (Zawodnicy mogą brać udział w głosowaniu do Hali Sław min. za 2 lata)

Miejsca "31-36" - 0 pkt (Zawodnicy mogą brać udział w głosowaniu do Hali Sław min. za 3 lata)

Tak więc zawodnik który zajmie pierwszą pozycję otrzymuje największą ilość punktów, zawodnicy od miejsca 31 do 35 - 0.

- Prosimy abyście przy wyborze zawodnika kierowali się tym co zrobił dla wrestlingu, jaki miał wpływ na jego rozwój, czy był innowatorem itp. Nic nie narzucamy, ale chodzi nam o zawodników którzy zrobili zdecydowanie najwięcej dla wrestlingu. Bardzo mile widziane są uzasadnienia waszego wyboru, ale nie trzeba tego robić, możecie podać tylko nazwiska i przypisane pozycje.

Oto i jak zliczałem wszystkie głosy:

Wpierw zsumowałem wszystkie punkty, jakie otryzmali wszyscy wrestlerzy którzy znaleźli się w Waszych 10. Wyszło z tego, że absolutnym nr. # 1 jest Ric Flair, który u każdego z was, pojawił się w pierwszej 10. Następnie zliczałem punkty zawodników których umieściliście na pozycjach upoważniających do głosowania za rok. Jeżeli znaleźli się także w pierwszej 10, ale nie udało im się zająć w niej miejsca, to dodawałem także punkty z pierwszej 10. Na przykładzie HBK wygląda to następująco: otrzymał 30 punktów za miejsca w pierwszej 10, jednak się do niej nie dostał. Następnie dodałem punkty jakie otrzymał za miejsca 11-25, i wyszło 58 :)))) Proste.. Kolejne pozycje były zliczane tak samo.. Jeżeli zawodnik z łącznych punktów za miejsca 1-10 i 11-25, nie znalazł się ostatecznie na liście na pozycjach od 11-25 to przechodził na miejsca do głosowania za 2 lata czyli 26-30 itd..

Było przy tym w cholerę roboty, ale wg. mnie się opłaciło ;)

Podaję dla przykładu:

Harley Race

Jeszcze jako nastolatek rozpoczął treningi na farmie braci Zbyszko w Missouri. Race wówczas u nich pracował ale zaprzyjaźnił się z Stanisławem i Władkiem Zbyszko, i pod okiem pierwszego z nich ostro trenował. Stanisław był utytułowanym wrestlerem w 1920 roku trzymał dwa razy World Heavywieght Title w miejscowej federacji. Race rozpoczął swoją karierę pod koniec lat 50'tych jako Jack Long, ale wkrótce zaczął występować pod swoim prawdziwym nazwiskiem, głównie w federacji z Amarlillo. Tam poznał rodzinę Funków, i rozpoczął brutalne walki z Terry Funkiem. Jednak wkrótce zmarła największa gwiazda federacji z Amarillo - "Iron Mike" DiBiase, Race był pierwszą osobą która powiadomiła o wszystkim jego rodzinę. Dostał też spory push, choć wówczas zawodnicy walczyli bardziej dla przyjemności niż dla sławy. Co ciekawe, kiedy zmarł Owen Hart (RIP), Race także został poproszony o przekazanie tej tragicznej wieści rodzinie Hartów.. W Latach 60'tych, Race walczył w tag teamie z Larry Hennigiem (ojciec Curta Henniga RIP), i zdominowali oni organizację AWA gdzie byli przez bardzo długi okres niepokonani. Jednak na swój sukces jako single wrestler, czekał dość długo i dopiero w 1973 roku, niespodziewanie pokonał Dory Funka Jr. i zdobył NWA World title. Od tego momentu Race zaczął się tytułować jako "Handsome", i był dominującym zawodnikiem na terenie NWA., a walczył z takimi zawodnikami jak Terry Funk, Tommy Rich, Dusty Rhodes, Ric Flair i Giant Baba, przy okazji tracąc i zdobywając kilka razy tytuł NWA. Jedne z najważniejszych walk stoczył w latach 80'tych kiedy walczył z mistrzem WWWF Bobem Backlaundem i champem AWA - Nickiem Bockwinkelem, z obu walk wyszedł zwycięsko. Kiedy w 1981 roku stracił NWA Title na rzecz Dusty Rhodesa, posiadał ten tytuł tyle razy co Lou Thesz - 6. Jednak w 1983 pokonał Ricka Flaira i zdobył tytuł po raz 7 !! Race walczył także w Japonii gdzie uzyskał status mega gwiazdy, a w 1985 roku przeszedł do WWF. Nie odniósł tam jednak sukcesu, gdyż była to "era" Hulkamanii, ale w 1986 wygrał turniej King of the Ring, a na Wrestlemanii III pokonał Junkyard Dog'a. Jednak w 1989 roku, Race musiał zakończyć karierę z uwagi na kontuzje. Następnie przeniósł się do WCW gdzie został bardzo dobrym managerem, i pomógł Vader'owi zdobyć 2 razy WCW Title. Obecnie Race prowadzi swoją promocję - World League Wrestling i występuje w Japonii, głównie w NOAH.

Największe sukcesy:

NWA World Title (8), NWA Mid-Atlantic US Heavyweight Title, NWA Georgia Heavyweight TItle, Stampede North American Heavyweight Title, NWA Florida Tag Team Title, AWA World Tag Team Title (5), WWF King of the Ring Winner (1986)

Zdaniem Jacka: Harley race jest ogromną sławą w Japonii, o wiele większą niż w Stanach, gdzie był mistrzem NWA. Przez wiele lat był wielką gwiazdą w All Japan, a teraz w roli komisarza współpracuje z NOAH. Prowadzi też własną federacji, ale o jej wielkości może świadczyć fakt, że do niedawna mistrzem tam był Ron Harris. U mnie na liście zajmie miejsce w drugiej dziesiątce.

Największe "+" i najlepsze feudy:

- Jedna z największych gwiazd NWA na przełomie lat 70-84

- Niezwykle popularny zawodnik w Japonii

- Bardzo dobry wrestler, który walczył z najlepszymi zawodnikami swojego okresu

- Przyciągał publiczność jak magnes, występował w main eventach pierwszych PPV NWA

- Po zakończeniu kariery - przez krótki okres - bardzo dobry manager

- Feudy: vs Terry Funk (NWA), vs Dusty Rhodes (NWA), vs Tommy Rich (NWA), vs Rick Flair (NWA)

Największe "-":

- Race kilka razy odmawiał jobbowania, bardzo nie chciał przegrać z Dusty Rhodes'em z którym miał w pewnym okresie prywatne "zatargi"

- Lubił walczyć z uznanymi gwiazdami (jak większość main eventerów), ale nie lubił w tych walkach przegrywać, i promować młodszych wrestlerów

- W Japonii, mimo iż występował tam krócej niż w USA, jest bardziej popularny co jest dość dziwne z uwagi na ilość jego występów i walk w NWA

- Gdy odchodził z AWA do WWF, jego przejściu towarzyszyła mała aura skandalu, ponoć Race groził promotorom, jeżeli Ci nie puszczą go do WWF, jednak nigdy nie zostało to oficjalnie potwierdzone

Dusty Rhodes

Zacznę może tak.. Ten zawodnik walcząc tylko w NWA, zdobył ponad 50 tytułów.. Dusty Rhodes był w okresie od 1975 do 1984 roku, w 5 największych drawów. Był taki okres kiedy mówiło się, że NWA to Dusty Rhodes zapominając o takich wrestlerach jak Stan Hansen, Ric Flair, Terry Gordy, Bruiser Brody, Harley Race, Tommy Rich czy bracia Funk. Swoją karierę rozpoczął jako heel występując wraz z Dickiem Murdochiem w teamie The Texas Outlaws. W pewnym okresie byli najbardziej znanym teamem w USA, a walczyli w AWA, NWA i WWWF. Rhodes po tym jak obrócił się w face'a i zaczął feud z Murdochiem, był już uznaną gwiazdą w NWA. Ale nikt nie spodziewał się, że tak szybko stanie się main eventerem i będzie zdobywał tytuł za tytułem. Jego specjalnością był brawl, i choć byli w tym lepsi od niego, to Dusty był tak charyzmatycznym wrestlerem, że publiczność praktycznie nie zwracała uwagi na jego wyszkolenie. W NWA & AWA prowadził głównie krwawe feudy, z takimi wrestlerami jak Harley Race, Superstar Graham, Dick the Brusier czy Randy Savage. Kilka razy podczas walk używał drutu kolczastego, gwoździa itp.. Jednak lista jego przeciwników jest o wiele większa, ale przecież nie można zapełnić tego tekstu samymi nazwiskami. W 1979 roku zdobył NWA Title kiedy pokonał Harleya Race'a, jednak kilka dni później stracił tytuł ponownie na rzecz Race'a, kiedy przed walką zaatakował go Terry Funk i kontuzjował jego rękę. Dusty długo pauzował, ale kiedy wrócił pokonał Race'a i ponownie zdobył NWA Title. Wtedy też ugruntował swoją pozycję na wiele lat. Jako wrestler zawsze dawał fanom to czego chcieli, jednak będąc facem zarzucano mu zbytnią przewagę podczas walk (dziś ten sam problem ma Goldberg:)), i Rhodes raz tracił, by następnie odzyskać tytuł. Były okresy w których walczył z mid-carderami, ale mimo to jego walki cieszyły się o wiele większą popularnością niż boje main eventerów pośród których był Race & Flair. Po swojej długiej karierze w NWA, kiedy federacja przeżywała kryzys postanowił przejść do WWF. Tam jednak był low-cardarem, i WWF zamiast wykorzystać jego potencjał, wolało zniszczyć byłą gwiazdę NWA, gdyby ta chciała powrócić do swojej federacji. Rhodes miał więc segmenty jako monter, roznosiciel pizzy itp. Oto główna różnica między WWF a NWA - w NWA liczyły się walki, w WWF - głupie segmenty, jak jest po dziś dzień. Rhodes ostatecznie zrezygnował z występów w WWF, i powrócił do NWA które przekształciło się w WCW. Rhodes jednak nie walczył (pojawił się na ringu raz, na Fall Brawl 1994 w Cage Matchu), a został bookerem i komentatorem. Skupił się głównie na promowaniu swojego syna, Dustina, który jednak nigdy nie mógł wyjść z cienia ojca. Dusty Rhodes odniósł niesamowity sukces. O ile Flair, Race czy Hansen, byli szanowani, lubiani przez kibiców, to już Dusty był ich największym ulubieńcem. Fani nadal nie mogą uwierzyć, że nie doszło pomiędzy nim a Hoganem do walki, która przyniosłaby ogromne zyski, i zapewne jeszcze bardziej zapełniła hale WWF. Rhodes zawsze miał za sobą fanów, jedynym zawodnikiem za którym kibice także stali "murem" był Andre the Giant (trochę się to zmieniło kiedy został heelem). Ale Rhodes był spełnieniem "Amerykańskiego Snu"...

Największe sukcesy:

NWA - United States Heavyweight Title, Heavyweight Title (3), North American Heavyweight Title, Florida Heavyweight Title (10), Florida Tag Team Title (4), TV TItle (3), 6-Mn Tag Team Title (2), Southern Heavyweight Title (7)

Zdaniem Jacka: Nigdy za bardzo go nie ceniłem. To prawda był gwiazdą, wielokrotnym mistrzem NWA, ale jednocześnie jako booker był kiepski, wprowadzając znienawidzony przez wszystkich finish Dusty'ego. Nie da się jednak ukryć, ze odegrał istotną rolę w historii wrestlingu i dlatego po długim namyśle postanowiłem dać mu szansę i umieścić go na liście wrestlerów , którzy będą mieli szansę za rok.

Największe "+" i najlepsze feudy:

- Jeden z największych drawów na przełomie lat 70'tych-80'tych

- Żywa legenda NWA, dzięki niemu federacja była uznawana przez dłuuugi czas za nr. # 1

- Niespotykana jak na tamte lata charyzma

- Sam zapełniał hale, podobnie jak Hogan

- Wielki wpływ na popularyzację wrestlingu w USA

- Feudy: vs Ric Flair, vs Terry Funk, vs Harley Race, vs Dick Murdoch, vs Stan Hansen, vs Superstar Billy Graham

Największe "-":

- Słaby booker, także dzięki niemu WCW popadło w poważne kłopoty na samym początku lat 90'tych

- Pod koniec swojej kariery, Rhodes praktycznie nie jobbował, dlatego też nie dostał już praktycznie żadnego tytułu

- Przejście do WWF było jego największym błędem, mimo iż nadal cieszył się popularnością, wiele stracił w oczach fanów

- Rhodes nie był najlepszym wrestlerem, jego specjalnością był brawl ale stał on na średnim poziomie

- W WCW zbytnio promował swojego syna, ostatecznie kiedy Dusty przestał być na chwilę bookerem, zarząd WCW zdecydował o zwolnieniu Dustina

46204812740b7d45acaa48.gif

Deliquent dzieki za wyjasnienie glosowania troszke to zmodyfikuje zeby bylo przejzyscie :)

a tak btw. kolejna gwiazda sie pojawila w nominacjach .... ktos sie napweno ucieszy :)

Dziękować ;-)

Jeszcze tylko Owen Hart i Public Enemy, i zasnę spokojniej :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Jeffrey Nero
      Ash by Elegance też jednak nie skończyła kariery od początku to było podejrzane żadnych przecieków co jej było.
    • MattDevitto
      Kompletnie mnie te RR nie interesuje, ale będę musiał rzucić okiem na walkę Stylesa to też przy okazji zobaczę pewnie oba RR matche. Nie przekonują mnie jednak te zapowiedzi i obiecanki za pięć dwunasta
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Road To The New Beginning 2026 - Dzień 3 Data: 28.01.2026 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Tsugaru, Aomori, Japan Arena: Ito Mining Arena Tsugaru Publiczność: 987 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • GGGGG9707
      Tak też mi niespodzianki, Belair, AJ Lee, Lesnar, LA Knight, Dom, pewnie ten nowy arab saudyjski którego wzięli.  Ja zawsze na Royal Rumble przyjmuję sobie że chcę co najmniej jedną niespodziankę ale taką której się nie spodziewam. Te wymienione się nie liczą bo i tak prawie pewne że będą i to żadna niespodzianka. Choćby to był nie wiem Hornswoggle to i tak dam na plus bo będę zdziwiony a o to chodzi w Royal Rumble. Chyba na 60 wrestlerów da się zarezerwować 1 miejsce dla kogoś kogo si
    • MattDevitto
      Myślałem, że ona skończyła z wrs
  • Dodaj nową pozycję...