Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nowa edycja Attitude Hall of Fame

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

chcialem powiedziec ze przeciez po to jest 24 nominacji zeby kazdy cos dla siebie znalazl jedni postawia na Rocka inni na Balssie'ego inni na HTM :) po to jest tyle nominacji zeby kazdy oddal pkt. na tych co chce - jesli bym mial kazdemu dochodzic to by nie bylo tematu tylko kazdy by napisal wlasne HOF

pamietajcie ze to jest zabawa, to jest nasze prywatne "podworko" na ktorym mamy glos wyboru - czy jesli nie bedzie Kowalskiego to jak mialby cos bojkotowac ? bez przesady ...

pozdrawiam

78269406145f2cb280ea01.jpg

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

22

• Eugene

16

• SixKiller

12

• Przemk0

6

Top użytkownicy w tym temacie

Shawn Michaels ,Chris Benoit , The Undertaker, Sting, Ric Flair to sa wrestlerzy ktorzy nadal walcz a jedank sa w HOF i nie powiesz mi ze to sa schylki ich kariery - bo jesli sie nie zacpaja albo serce im nie walnie na wskutek sterydow - to mozesz ich jeszcze dlugo dlugo ogladac w TV

To sa wrestlerzy u schylku kariery! Sting gdyby nie TNA juz by dawno zakonczyl kariere. Flair powinien to zrobic kilka lat temu. Wiem ze walczy dalej ale powiedziec ze on nie jest u schylku kariery to smieszne. To samo Undertaker. HBK rowniez jakims cudem wrocil po kontuzji ktora prawie zakonczyla jego kariere w 97. Natomiast Benoit podobnie jak Booker T w ciagu 2 lat zapewne zakonczy kariere... Zycze im jak najdluzszego runu ale to SĄ zdecydowanie wrestlerzy u schylku kariery for God's sake.

Six: dla mnie Pele nie jest najlepszym pilkarzem na swiecie. W swoich czasach moze byl, ale wtedy pilka nozna byla zupelnia inna od dzisiejszej (wolna, mniej przywiazywano uwagi do taktyki itp). Nie mozna porownywac go z dzisiejszymi czasami. To samo tyczy sie wrestlingu. Hall of Fame...moze ktos zdefiniuje co mam przez to rozumiec. Hala slawy, jakiej slawy? Czy to ma byc wyroznanie dla tych ktorzy dolozyli cegle do promowania wrestlingu, zarobili duzo kasy dla promotorow, byli dobrymi wrestlerami, mieli dobry gimmick czy o co chodzi? Jeslis taki madry Six to wytlumacz mi czemu ma sluzyc HOF. Bo nazwa nic nie znaczy. Ci co sa znani i bez tego beda znani. Ci ktorzy maja szacunek i sa uznani za legendy we wrestlingu beda nimi bez HOF (tego prawdziwego). I tak o wszystkim decyduja fani a nie "znawcy".

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

DDP: nie napisałem, że najlepszym, tylko dobrym. Klasę udowadnia się w swoich czasach. Chociaż Ty jak zwykle masz inną teorię na ten temat ;). Jakby iść tym tropem, to Gutenberg okazałby się idiotą, a nie odkrywcą, bo przecież dzisiaj mamy drukarki.

A definicję Hall of Fame stwórz sobie sam. W moim rozumieniu jest to wyróżnienie dla ludzi, którzy coś znaczą/znaczyli we wrestlingu. W różnych aspektach, w tym we wszystkich wymienionych przez Ciebie. A służyć ma niczemu innemu, jak tylko zabawie. Przecież niczego nie zarobimy, a telewizja nie pokaże ceremonii. Rzucasz się bardzo DDP, połowę nominowanych chcesz zmienić i Bóg jeden wie co jeszcze Ci przyjdzie do głowy. Jeżeli faktycznie tak Ci jest to nie w smak, to zbojkotuj wybory, a najlepiej zorganizuj kontrwybory. Wtedy będzie po Twojemu, czyli podobno dobrze.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Nie rzucam tylko zastanawiam sie kto i jakim prawem wybral nominowanych ze ja jako przecietny user musze ich zaakceptowac jako oficjalnych. Anyway, nie bede juz wiecej pisal na ten temat...FIN
Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

O to musisz pytać Eugene'a, bo część nominowanych pochodzi z poprzednich lat, a resztę pewnie wybrał sam. Kiedy ja prowadziłem tę zabawę, to nominacje wręczałem z Deliquentem.

Co do nominacji to darowalbym sobie te wszystkie stare tag teamy i faktycznie dal w to miejsce Steinerow, albo Harlem Heat (ze wskazaniem na tych pierwszych)

Fajnie ze daliscie (dales) w tym roku Ricka Rude. Na pewno bede na niego glosowal :)

Uwazam natomiast, ze jak najbardziej do listy nominowanych powinienes Judzinie dodac Eddiego Guerrero, Curta Henniga i.....

....Bobbyego Heenana, ktory nie dosc ze byl najlepszym menadzerem EVER (Suck my toes, Jimmy Hart :D) to jeszcze fenomenalnym komentatorem (w moim prywatnym rankingu colour commentators ex aequo z JBL na bardzo wysokiej pozycji) Wez to pod rozwage, aiight?

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

Co do nominacji to darowalbym sobie te wszystkie stare tag teamy i faktycznie dal w to miejsce Steinerow, albo Harlem Heat (ze wskazaniem na tych pierwszych)

Fajnie ze daliscie (dales) w tym roku Ricka Rude. Na pewno bede na niego glosowal :)

Uwazam natomiast, ze jak najbardziej do listy nominowanych powinienes Judzinie dodac Eddiego Guerrero, Curta Henniga i.....

co do zamieniania to juz napisalem ... Eddie juz jest a Curt .... :)

wedlug mnie to nie sa takie zle nominacje ... nie wiem jakbym wstawil jakies beztalecie typu Shockmaster, to rozumialbynm ;P

pozdrwiam dzis kolejny wrestler zostanie dodany

78269406145f2cb280ea01.jpg

Czy Stanislaw Zbyszko jest juz w tym hall of fame? Byloby glupio gdyby zabraklo w nim jedynego mistrza swiata - Polaka

Jaceck, sęk w Tym, że, jak na pewno zauważyłeś (a jeżeli nie, to przeczytaj, a zauważysz ;)), część jest za tym aby nie dawać wrstlerów, których się nie zna. Zbyszko walczył w pierwszej połowie XX w., więc skoro Freddie Blassie, który jeszcze w latach 80-tych był managerem, wywołał takie oburzenie u niektórych, to wyobraź sobie reakcję na Zbyszko ;). Z tego to dopiero Eugene musiałby się tłumaczyć :D. A ja jestem za, chociaż na pewno nie zostanie uwzględniony w tej edycji 8).

• Reputacja:   11
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Attitude

Głupio byłoby też gdyby zabrakło choćby Killera Kowalskiego, Ivana Putskiego oraz Verne'a Gagne, Nicka Bockwinkel'a, Buddy Rogers'a czy Gene'a Kiniski. Nie można tych legend ignorować, w innym przypadku proponuję zmienić nazwę z "Attitude Hall of Fame" na "Attitude Hall of Fame od roku 1980" :)

Eh, widze ze stykaja sie dwa punkty widzenia na HoF :) Ja osobiscie wychodze z takiego zalozenia, ze legenda legenda, ale nie bede zwyczajnie glosowal na osoby, ktorych nigdy nie widzialem w ringu. "Polskie Attitude HoF" brzmi znacznie lepiej niz "od 1980" :) choc w zasadzie chodzi o to samo ;) O kandydatury nie mam sie zamiaru ciskac, ot, po prostu mam inne zdanie w temacie :)

Pozdro dla dyskutantow :) Glosowanie rozsadzi kto ma racje :lol:

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

popieram SPoPa i DDP - jesli kogos mamy zaliczyc do 'legend', wypada miec ku temu jakies przeslanki, a skoro jedynym dowodem na wielkosc kilku kandydatow, sa opowiesci starszych ludzi, to... wiem, ze Slowacki wielkim poeta byl, bo sam moglem przeczytac jego utwory, a Kapuscinski byl dla mnie przez lata 'anonimowa gwiazda dziennikarstwa' dopoki pare lat temu nie trafilem na 'Wojne futbolowa'...

problemem naszego Hall of Fame jest dosc krotka historia... gdyby to byla np. 10 edycja, wiekszosc tych 'prehistorycznych' gwiazd mialaby juz miejsce w HoF... teraz musza rywalizowac z 'mlodymi' (mam na mysli np. Henniga czy Rocka) i sila rzeczy przegrywaja...

moze rozwiazaniem problemu byloby, gdyby osobno glosowac na wrestlerow sprzed lat 80. (powiedzmy 3-4 nazwiska na kazda edycje, do HoF wchodzi dwoch)?

• Reputacja:   11
  • Styl:  Attitude

SPoP - rozumiem że nie chcesz głosować, bo kogoś nie widziałeś w akcji jednak w mniejszości bo w mniejszości, ale są i na tym forum ludzie którzy widzieli i którzy wiedzą też kogo dany wrestler po zakończeniu kariery trenował, jak wielki miał wkład w rozwój wrestlingu itd. i to wszystko idzie trochę w złym kierunku bo co to za HoF bez choćby tych nazwisk które wymieniłem wyżej ;)

To nie będzie złośliwość, ale moim zdaniem lepiej nadrobić zaległości niż ułatwiać sobie całą sprawę poprzez głosowanie tylko na tych których się zna. W dobie internetu walki prawie każdej legendy można sobie ściągnać więc to żaden problem.

• Reputacja:   41
  • Styl:  Jasny

proponuję zmienić nazwę z "Attitude Hall of Fame" na "Attitude Hall of Fame od roku 1980"

Tak przy okazji.. to nie jest "Attitude Hall of Fame". Autor nie mial ochoty skontaktowac się z redakcja/administracja w celu współpracy przy tworzeniu tego HoF zatem pozostaje to indywidualnym projektem Kamali/Eugene.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Zgadzam się w całości z tym, co napisał fh316. Na co wprowadzać jakieś udziwnienia? Jeżeli jesteście takich spragnieni, to zróbcie własny konkurs. Wtedy będziecie mogli wcielić w życie nie tylko ideę podziału na wrestlerów na "przed 80-tym" i "po 80-tym", ale także wprowadzić dodatkowe kryteria, którymi będą mogły być np. kolory włosów i oczu. Póki co widoczna jest bowiem dyskryminacja rudych. Tylko Vader ich reprezentuje. Możecie ten problem rozwiązać i dać nadzieję na członkostwo w naszym jakże prestiżowym HoF każdemu rudemu wrestlerowi ;).

W każdym razie tak, jak napisał fh316 - to, że niektórych nominowanych nie znacie (większość nie zna, ale zwracam się do tych, którzy tu piszą), to Wasza wina. SPoP pisze, że wszystko rozstrzygnie głosowanie. Przeczytałem to zdanie ze zrozumieniem, tylko nie mam pojęcia co zostanie rozstrzygnięte. Bo to, że większość będzie głosowała na tych z "po 80-tym" (a w praktyce "po 90-tym"), wszyscy wiedzą. W końcu kiedy większość zaczęła oglądać wrestling? Ilu pamięta lata 80-te, a ilu wyrosło na WCW z TNT?

Kiedy dostałem prawa do prowadzenia drugiej edycji od Deliquenta, to spytałem po co nominował np. Rikidozana skoro prawdopodobieństwo, że znajdzie się w HoF, czy w ogóle ktoś na niego zagłosuje, jest niemal równe zeru. Już nie pamiętam co odpowiedział dokładnie, ale sens tego był taki, że dla zasady. Wtedy mnie to zdziwiło, ale teraz popieram takie działanie (chociaż dalej nie rozumiem pewnych nominacji). Głosujący nie muszą ich wybrać, ale podstawowym zadaniem każdego prowadzącego winno być wybieranie takich wrestlerów, którzy czegoś dokonali. Czy to na ringu, czy poza nim. Bo jeżeli celem ma być nominowanie wrestlerów, na których ludzie będą głosowali, gdyż ich znają, to najlepiej od razu wybrać tych, którzy walczyli lub zaczęli walczyć po wprowadzeniu Neostrady.

[ Dodano: 2007-03-05, 22:31 ]

Tak przy okazji.. to nie jest "Attitude Hall of Fame". Autor nie mial ochoty skontaktowac się z redakcja/administracja w celu współpracy przy tworzeniu tego HoF zatem pozostaje to indywidualnym projektem Kamali/Eugene.

Jak nie jest? Przecież już dawno temu mówiłem aby zamieścić je na stronie, a tym samym jednoznaczne uznać za integralną część Attitude. Dlaczego nikt tego nie zrobił? I chociaż w tym roku zabawę prowadzi Eugene, to dalej o to apeluje. Więc proszę nie pisać o indywidualnych projektach, bo tegoroczna edycja jest kontynuacją poprzednich, a nie czymś nowym, a chyba nie bez przyczyny właśnie na forum odbyła się druga edycja?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Jeffrey Nero
      Ash by Elegance też jednak nie skończyła kariery od początku to było podejrzane żadnych przecieków co jej było.
    • MattDevitto
      Kompletnie mnie te RR nie interesuje, ale będę musiał rzucić okiem na walkę Stylesa to też przy okazji zobaczę pewnie oba RR matche. Nie przekonują mnie jednak te zapowiedzi i obiecanki za pięć dwunasta
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Road To The New Beginning 2026 - Dzień 3 Data: 28.01.2026 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Tsugaru, Aomori, Japan Arena: Ito Mining Arena Tsugaru Publiczność: 987 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • GGGGG9707
      Tak też mi niespodzianki, Belair, AJ Lee, Lesnar, LA Knight, Dom, pewnie ten nowy arab saudyjski którego wzięli.  Ja zawsze na Royal Rumble przyjmuję sobie że chcę co najmniej jedną niespodziankę ale taką której się nie spodziewam. Te wymienione się nie liczą bo i tak prawie pewne że będą i to żadna niespodzianka. Choćby to był nie wiem Hornswoggle to i tak dam na plus bo będę zdziwiony a o to chodzi w Royal Rumble. Chyba na 60 wrestlerów da się zarezerwować 1 miejsce dla kogoś kogo si
    • MattDevitto
      Myślałem, że ona skończyła z wrs
  • Dodaj nową pozycję...