Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Episode 9

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ECW

Tydzień 3

Matt Striker

-Witamy na gali ECW. Wraz ze mną galę komentować będzie...

Josh Matthews

-...Josh Matthews, witam. Przed nami dwie walki zwykłe i Battle Royal. Tym razem Battle Royal odbędzie się o pas ECW. Na poprzednim Smackdown Battle Royal zadecydował o wychodzeniu na ring podczas Royal Rumble. U nas ta walka odbędzie się za tydzień. Na ringu Vladimir Kozlov.

vladimir_kozlov_wwe_smackdown_o_feature.jpg

Kozlov

-Jak już wszyscy wiemy, dziś odbędzie się Battle Royal o pas. Tylko czemu uczestniczy w nim Jeff Hardy? On jest z RAW i niech tam pozostanie!

W drodze na ring Tiffany

Tiffany

-Vladimir. Jeff wygrał walkę z Williamem Regalem, co daje mu prawo w walce o pas.

Kozlov

-Ach tak? Ale nie tylko ja jestem niezadowolony. Chodźcie chłopaki.

Na ring wychodzą wszyscy zawodnicy ECW

Tiffany

-Więc dobrze. Jeśli Jeff Hardy chce wystąpić w Battle Royal, musi przejść dwie walki kwalifikacyjne!

Na ring wychodzi Jeff Hardy

Jeff

-Słucham? Wy chyba nie wiecie co robicie. W tym miesiącu miałem Triple Threat Match bez zasad, dwa Ladder Matche, a mam jeszcze mieć Hell in a Cell Match i jeszcze jeden Ladder Match!

Tiffany

-Faktycznie. Wiesz co, Vladimir? Nauczyłam się nie zgadzać się ze wszystkimi, więc przyznaję rację Jeffowi, ponieważ to on ma wymagający miesiąc!

Kozlov

-Dobrze. Skoro pomagasz wypromować się zawodnikowi RAW...

Tiffany

-Ale on już jest wypromowany. W tej sprawie nie mam już nic do powiedzenia, więc żegnam.

Josh

-Tak więc Jeff i tak będzie w Battle Royal, a przed nami pojedynek Vladimir Kozlov - Goldust!

Walka 1

Vladimir Kozlov - Goldust

Matt

-Zaczynamy. Na początku mamy "zwarcie" i boczny Headlock od Kozlova. Odbicie od lin i Rosjanin wykonuje Clothesline. I jeszcze raz. Vladimir podnosi rywala, ale teraz spada na niego seria ciosów od złotego! Irish Weap i Clothesline. Walka nam się powoli rozkręca. Goldust odbija się od lin, ale otrzymuje Back Body Drop. Kozlov wykonuje dwa Scoop Slamy i Sholderblock.

Josh

-Vladimir przechodzi do duszenia. Wreszcie obaj wstali i Clothesline o Goldusta. Złoty dokłada Irish Weap i Suplex. To może być Final cut, ale Kozlov uwolnił się w ostatniej chwili! Vladimir odbija się od lin i wykonuje Sholderblock. To możę być Scoop Lift Inverted DDT!

Matt

-Tak, udało się!! Ale na ring wbiega Ezekiel Jackson! Nie atakuje Kozlova, by ten nie wygrał. Stoją oko w oko. Jackson zaczyna chodzić w kółko, a Kozlov za nim! Nie zakręciło im się jeszcze w głowie. Nic nie rozumiem, ponieważ teraz Jackson schodzi z ringu!

Josh

-Bo ty jesteś niekumaty! Chodziło o to, aby Goldust mógł wstać! Kozlov się odwraca i otrzymuje kopnięcie i The Curtain Call! To pierwszy finisher! Teraz ustawia Kozlova do Shattered Dreams! I też się udało!!! To już drugi!! Teraz czas na Final Cut i też mamy!!! Trzeci finisher!!!!! Już tylko pin: 1...2...3! Łatwe zwycięstwo Goldusta!!!

Savannah

-Here is your winner... Gooooldust!

goldust1.jpg

Matt

-Goldust chce podziękować Jacksonowi, ale ten od razu idzie za kulisy.

Josh

-Wydawało się, że Kozlov i ECW wyrzucą na Battle Royal jako pierwszego, Jeffa Hardy'ego, ale teraz to Ezekiel Jackson stał się celem numer 1 Kozlova.

Matt

-My zapraszamy po reklamach, bo po nich Backstage.

-----------------------------------------------------------------REKLAMY------------------------------------------------------------------------

Backstage

Do Tiffany przyszedł... pan McMahon!

Vince

-Witam Tiffany.

Tiffany

-O, pan McMahon. Witam.

Vince

-Słuchaj. Doszły mnie słuchy, że zawodnicy WWE złożyli pismo, ponieważ chcą mnie wyrzucić ze stanowiska. Słyszałem, że podpisali się też zawodnicy ECW!

Tiffany

-Możliwe, ale co mi do tego?

Vince

-To, że wiem czemu wszyscy chcą mnie wyrzucić! Chodzi o to, że ECW nie jest widowiskowe, więc to twoja wina.

Tiffany

-Czyli, że chce pan mnie zwolnić?

Vince

-Pójdziemy na kompromis. Ty też będziesz na warunkowym do tegorocznego draftu. Jeśli ECW nie pozyska żadnego wartościowego zawodnika, to nie będzie już oglądane, więc sama widzisz.

Tiffany

-Ale co ja mogę zrobić? To nie zależy ode mnie!

Vince

-Możliwe, że warunkowe skończy ci się już DZISIAJ. Jeśli tak ma być, to Jeff Hardy musi wygrać Battle Royal! Wtedy zdobędzie pas ECW, więc będzie musiał tu zostać. Żegnam.

McMahon wychodzi, a chwilę później przychodzi Jeff Hardy.

Jeff

-O co chodziło?

Tiffany mu wszystko wyjaśnia.

Jeff

-Jeśli to tak ma być, to ja wycofuję się z tego Battle Royal! Nie zostanę tutaj!

Jeff wychodzi z hukiem nie dając dojść Tiffany do głosu.

Matt

-Tak więc ECW na Drafcie będzie musiało pozyskać kogoś z innego rosteru, jeśli Tiffany ma tu zostać.

Josh

-Ale przecież jest tu taki Christian, Vance Archer czy Wojciech Cukieniewski.

Matt

-Tak, a dzisiaj gości tu Jeff Hardy, ale ECW straciło Williama Regala. Czas na drugą walkę. Za chwilę Ezekiel Jackson zmierzy się z Wojciechem Cukieniewskim. Zapraszamy.

Walka 2

Ezekiel Jackson - Wojciech Cukieniewski

Josh

-No i zaczynamy. Boję się tylko co zrobi Vladimir Kozlov po tym, jak w trakcie jego walki wtargnął Jackson. Zaczynamy od "zwarcia". Boczny Headlock od Jacksona, odbicie od lin i to Polak zadaje Sholderblock. Zwykle tę akcję wykonuje Jackson. Ezekiel się podnosi, ale w tym momencie otrzymuje potężne ciosy. Irish Weap i Clothesline. Wyniesienie do Scoop Slamu, ale nie! Jackson się uwalnia i seria ciosów spada na Polaka.

Matt

-Jednak Cukieniewski kontruje Irish Weap Jacksona, na swój własny. Polak bierze rozbieg, ale otrzymuje Big Boot. Wojtek udaje, że jest zamroczony, bo teraz wykonuje Clothesline. Cukieniewski chce już wykonać Neckbraker z trzeciej liny, ale za szybko. Jackson zadaje szybkie ciosy i mamy Superplex! Ezekiel się już podnosi i pin: 1...2..., ale dwa! Jackson podnosi rywala i Scoop Slam. I jeszcze jeden. Pin: 1...2..., ale też dwa! Ezekiel podnosi rywala i mamy Uranage!!! Pin: 1...2..., ale wbiega Kozlov!

Josh

-Oczywiście! Kozlov wychodzi z ringu, a Jackson idzie za nim! To może być Count-out! Sędzia odlicza: 1...2...3...4...5...6...7..., ale Ezekiel przypomniał sobie, że jego walka wciąż trwa! Wraca na ring i pin: 1...2..., ale Polak nie daje się! Jackson schodzi po Kozlova, ale ten nie daje się zaatakować. Sam też nie może zaatakować rywala, ponieważ Jackson by wygrał. Polak już wstaje i Jackson wraca na ring. Wymiana ciosów, którą wygrał Jackson i Scoop Slam. I znowu Uranage! Pin: 1...2..., ale znowu Vladimir!

Matt

-Jackson zaczyna go gonić wokół ringu. Kozlov wchodzi na ring i zadaje jeden cios... Polakowi! W takim wypadku zwycięzcą jest Wojtek Cukieniewski! Jackson jest wściekły. Atakuje wściekle Kozlova i mu też wykonuje Uranage! Ezekiel schodzi z ringu pozostawiając dwóch zawodników nieprzytomnych.

Savannah

-Here is your winner... Wojciech Cuuukieeeniewski!

Josh

-No tak, ale zwycięzca leży znokautowany na ringu. Przed nami reklamy, a potem Backstage i Battle Royal Match!

----------------------------------------------------------------REKLAMY-------------------------------------------------------------------------

Backstage

Tiffany rozmawia z Jeffem Hardy'm.

Tiffany

-Jeff, proszę. Wystąp w Battle Royal i zdobądź pas. Zrób to dla mnie. A jeśli nie zrobisz tego dla mnie, to zrób to... dla mnie!

Jeff

-Zabawne! Tylko, że ja nie chcę to zostać.

Tiffany

-Ale gdybyś wygrał i został, to zostałbyś największą gwiazdą ECW!

Jeff

-I tak ciesz się, że jestem tu dzisiaj, choć nie wiem, co ja właściwie tutaj robię.

Tiffany

-Mielibyśmy też mistrza WWE, gdybyś pokonał Triple H'a.

Jeff

-Po pierwsze, ja pokonam Triple H'a na Royal Rumble, po drugie, jeśli nie, to wygram Royal Rumble, a po trzecie, i tak tu nie zostanę! Powodzenia na drafcie! A ja będę walczył w Battle Royal, odbiorę Christianowi pas i wrócę z nim na RAW!

Tiffany

-Nie możesz wrócić z pasem ECW na RAW!

Jeff

-To sama zobaczysz!

Josh

-Ciekawe, czy pan McMahon pozwoli na taką ucieczkę z pasem ECW.

Matt

-Choć myślę, że Jeff i tak nie wygra tego Battle Royal.

Walka 3

ECW Championship

Battle Royal Match

Christian © - Vladimir Kozlov - Ezekiel Jackson - The Hurricane - Goldust - Wojciech Cukieniewski - Vance Archer - Zack Ryder - Yoshi Tatsu - Shelton Benjamin - Jeff Hardy

Josh

-Zaczynamy. Mamy 11 zawodników i 5 walczących par: Kozlov - Jackson, Christian - Benjamin, Cukieniewski - Archer, Ryder - Hardy, Yoshi - Hurricane. Goldust na to tylko patrzy. Jackson ma przewagę siłową nad Kozlovem i wykonał już 2 razy Scoop Slam. Ezekiel wynosi Kozlova i chce go wyrzucić, ale ten obronił się i kopie Jacksona. Już może go wyrzucić i udało się! Potężnym Clotheslinem Ezekiel Jackson odpada!

Ezekiel Jackson odpada!

Matt

-A przewagę w parze Christian - Benjamin ma Christian. ECW Champion wchodzi na trzecią linę i mamy Flying Elbow Drop!!! Christian chce też wykonać Dropkick z trzeciej liny! Patrzmy co dzieje się dalej. Cukieniewski jest bliski wyrzucenia Archera, ale Vance strąca ręką Christiana i ten z trzeciej liny wypada z ringu!

Christian odpada!!!

Josh

-Wszyscy patrzą zdziwieni na Christiana! Pas ECW na pewno zmieni właściciela. W ringu mamy 9 zawodników. Trzech z nich wynosi Archera, a drugie trzy Polaka. Dał sobie spokój z tym Jeff Hardy. Archer jest blisko odpadnięcia, ale nie! Uderza pięścią Goldusta, kopie Yoshiego i wynosi Kozlova! Chce go wyrzucić... Nie! Interweniuje Jeff Hardy, który Dropkickiem pozbywa się z ringu Archera!

Vance Archer odpada!

Matt

-A my zobaczmy co dzieje się z Wojtkiem. Ten radzi sobie lepiej niż Archer. Kopnął Hurricane'a, wynosi Rydera i Benjamina i zderzył ich ze sobą głowami! Znowu interweniuje Jeff Hardy, ale Polak nie wypadł z ringu! Jeff cofa się do tyłu, ale kiwnął porozumiewawczo głową z Kozlovem! Czyżby chcieli wyrzucić Polaka? Biorą rozbieg. Cukieniewski nie ma gdzie uciec i zostaje wyrzucony z ringu!

Wojciech Cukieniewski odpada!

Josh

-Czyli wiemy już, że Christian nie obroni pasa, ani będzie go miał żaden siłacz, bo odpadli Jackson, Archer i Cukieniewski! W ringu mamy już siedmiu zawodników. Ryder i Benjamin już wstali po tym zderzeniu głowami i zaczęli ze sobą walczyć! Cios za cios i lepszy jest Shelton, który wściekle rzucił się na rywala. Czeka aż Zack się podniesie i Pay Dirt! Nie! Zack się schylił, a Benjamin przelatuje nad linami!

Shelton Benjamin odpada!

Matt

-Oj, chyba już wszyscy sobie przypomnieli, że Jeff Hardy jest z RAW! Zawodnicy ECW patrzą na niego. Hardy pokazuje, żeby wyrzucić Kozlova, ale ten pokazuje, żeby wyrzucić Hardy'ego! Wszyscy się cofają i walczą teraz Hardy i Kozlov.

Josh

-Szkoda, bo tak sobie pomagali...

Matt

-Właśnie, ale tylko jeden może mieć pas. W pojedynku siłowym góruje Kozlov. Odbicie od lin, ale od tyłu zaczepił go Ezekiel Jackson, który nie udał się jeszcze za kulisy! Vladimir wrzeszczy na Jacksona, ale Hardy od tyłu wyrzuca Rosjanina! Pierwsza zasada w wrestlingu brzmi: "nie odwracaj się"!

Vladimir Kozlov odpada!

Josh

-Kozlov i Jackson idą walczyć za kulisy, a w ringu zostali Yoshi Tatsu, Zack Ryder, The Hurricane, Goldust i Jeff Hardy! Tak czy siak, zwycięzca pasa odniesie największy sukces w karierze, chyba że wygra Jeff. Znów wszyscy patrzą na Jeffa. Już ten nie ma szans wybrać kogoś innego. Wszyscy wynoszą Jeffa, ale nagle Zack Ryder otrzymał... Buzzsaw Kick od Yoshiego! Wszyscy patrzą na Japończyka, ale wyrzucają Rydera!

Zack Ryder odpada!

Matt

-Jeff na nogach i kopnięciem powalił każdego! Zdjął koszulkę i wykonuje na Tatsu Twist of Fate!!! Wynosi go i chce go wyrzucić, ale interweniuje The Hurricane! Jeff i Yoshi za linami, a Hurricane zastanawia się kogo wyrzucić. Prosi o pomoc w wyborze Goldusta. Ten patrzy na niego, jak na idiotę i każe wyrzucić Jeffa. Jednak nasz bohater ciągle się zastanawia. Goldust go odpycha i wyrzuca Jeffa, ale nie udało się! Jeff kopnął go i sam wyrzuca Yoshiego!

Yoshi Tatsu odpada!

Josh

-Hurricane nie rozumie tego zdenerwowania ze strony Goldusta. Zaczyna się walka na słowa. Podbiega do nich Jeff i powala ich Clotheslinem. Hardy uwięził Goldusta w narożniku i zajmuje się The Hurricane'm. Od razu mamy Twist of Fate! Jeff podnosi rywala i szykuje się Whisper in the Wind! Udało się! Teraz Jeff wchodzi na trzecią linę i chce wykonać Swanton Bomb! Goldust się uwolnił i spycha Jeffa, ale ten spadł na ring! Goldust decyduje się wyrzucić Hurricane'a! I łatwo się udało!

The Hurricane odpada!

Matt

-Zostali już tylko Goldust i Jeff. Łatwiej ma ten pierwszy. Podnosi Jeffa i uwięził go na Shattered Dreams! Udało się! Ale pojawiają się Matt Hardy i Lita!!! Diva zaczepia sędziego, a Hardy od tyłu atakuje złotego!!! Wykonuje mu Twist of Fate!!! Pomaga wstać Jeffowi i Matt razem z Litą uciekają!!!

Josh

-To było dziwne. Bardzo dziwne. Co w ogóle robiła tu Lita?

Matt

-To prawda. Dawno jej nie było na ringu. Jeff się chwieje, ale Goldust wciąż leży. Nie wiem nawet czy Jeff wie, że ktoś mu pomógł. Podnosi Goldusta i mocny podbródkowy. Irish Weap i Clothesline. Jeff biegnie do narożnika i Whisper in the Wind! Podnosi Goldusta i go łatwo wyrzuca!

Goldust odpada!

Savannah

-Here is your winner and new ECW Champion... Jeff Hardyyyyyyyyyy!

jeff+hardy.jpg

Josh

-Ale w drodze na ring Vince McMahon!

Vince

-Jeff, wygrałeś pas i musisz tu zostać! Nie masz wyjścia!

Hardy

-Nie zostanę tu, a pas zabieram ze sobą![/b]

Vince

-Jesteś pewien? Chcesz stracić pracę?

Jeff

-I tak mnie nie zwolnisz, bo jestem twoją kopalnią forsy! Pokazać ci, że odejdę z pasem? Proszę!

Jeff atakuje McMahona wykonuje mu Twist of Fate i opuszcza halę!!!

Matt

-ECW nie ma już żadnego pasa! Nawet swojego!!! Z ECW żegnają się Matt Striker...

Josh

-...i Josh Matthews. Dobranoc!

Wyniki

Goldust pokonał Vladimira Kozlova

Wojciech Cukieniewski pokonał Ezekiela Jacksona

Jeff Hardy wygrał Battle Royal i został nowym ECW Championem!

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Mr.Radoslav

2

• Kotleten

2

• pelikan

1

Top użytkownicy w tym temacie

To z tym Hardym i ECW Title troche zmutowane jest ;/ Od kiedy Jeff Hardy jest heelem czy tam hellem, atakuje McMahon i wydziera sie na Tiffany ?

dop. Łajt: A czy to musi być realistcznie podobne do prawdziwego WWE? To jego WWE, to jego gala, to jego booking

Nie, ale mogłeś wrzucić jakąś walkę gdzie okłada krzesełkiem i przegrywa przez DQ, napada na parkingu itd.

słaba gala,za dużo kombinujesz