Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SmackDown! vs RAW ... Na Twoim Komputerze!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam, zakładem ten temat ponieważ nie spotkałem się jeszcze z podobnym na tej stronie, ale do rzeczy. Chciałem poruszyć możliwość zagrania WWE SmackDown! vs RAW Na Komputerze. Tak, dobrze czytacie na komputerze a nie na Konsolach PS 2/3 Xbox. Pytacie JAK ?

Ano w dość prosty sposób. Od dłuższego czasu w internecie można wyszukać wiele emulatorów Playstation2 które są w stanie odtworzyć tą grę i wiele innych właśnie na popularnych "blaszakach". Jest jednak warunek - dość konkretny sprzęt , ale o tym później i CIERPLIWOŚĆ. Obecnie najlepszy emulator to PCSX 2, najstabilniejszy i dostępny w sieci + oczywiście cieszący się największym poparciem.

Oficjalna strona - http://pcsx2.net/ - strona ta zawiera oczywiście emulator ale oprócz tego spis gier które są możliwe do odtworzenia. Wchodząc w link - zakładka "Compatibility" i ukazuje się strona z legendą. Nas interesuje oczywiście opcja "Playable" czyli możliwa do zagrania, reszta legendy jest zbędna ponieważ myślę że nikt nie chciałby zagrać w grę z bugami. Dla potwierdzenia WWE SmackDown! vs RAW jest w pełni działające na tym emulatorze

http://pcsx2.net/compat.php?c=search .

Zachęcam do poszukania również innych gier, o których może marzyliśmy żeby zagrać ale nie mieliśmy możliwość ... Takie tytuły jak Final Fantasy, Tekken i wiele innych są godnych uwagi!

Celowo nie podałem przy WWE SmackDown! vs RAW , roku ponieważ większość od razu pomyślałaby od 2010 - ale nie wiem czy jest działająca, obecnie gram w 2009 i jest bez problemów.

Co do sprzętu. Wydaje mi się że minimum to 2GB RAM i Procek 2,5/3 GB najlepiej mimo wszystko dwu - Rdzeniówka ale myślę że i ona jest już w zasadzie standardem.

Podaje link do mojego emulatora, już prawdopodobnie skonfigurowanego -->

http://eupload.pl/files/LUX8TVKS/Pcsx2.rar

Mogę zamieścić oczywiście dokładną instrukcję instalacji oraz ewentualne porady jak optymalnie skonfigurować emulator, jeżeli będzie jakieś zainteresowanie.

Polecam to forum na którym w zasadzie jest sprawa emulatora i ewentualnych problemów bardzo dokładnie wyjaśniona -->

http://peb.pl/emulacja/361925-pcsx2-pro ... ersje.html

To w sumie na razie tyle z mojej strony, zachęcam do zobaczenia i sprawdzenia bo myślę że warto chwile posiedzieć nad tym emulatorem i cieszyć się grami, którymi mogą się cieszyć tylko "konsolowcy" - nie tylko ze względu na SDvsR ale też wiele innych świetnych tytułów.! Pozdrawiam T.M.E.

PS. W moim emulatorze specjalnie nie umieściłem BIOS'u - pamiętajcie jest to NIE LEGALNE. Z resztą można go znaleźć na podanym powyżej adresie forum ...

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The Main Event

2

• TheLegacy

1

• BigDickJohnson

1

• pangawer

1

Top użytkownicy w tym temacie

No właśnie w swoim emulatorze nie umieściłeś BIOS a bez tego gra (Tu mam na myśli WWE SD vs RAW 2010) tnie się jak cholera. A żeby chodziło jak trzeba to trzeba znaleźć dobrego BIOSA, ja szukałem 3 godz. bo cały czas jakieś lipne ściągałem i znalazłem dobry. A zresztą nie polecam grać na emulatorze, za dużo pierdzielenia z tym. Jeśli chodzi o emulator PS3 to z tego co słyszałem jest przewidywany na 2017 rok! Nie ma jeszcze komputera który by udźwignął takie wymaganie graficzne. NVIDIA zapowiedziała że stworzy coś takiego i wyszło im że będzie to 2017 rok. Emulatora na Xboxa nie widziałem a jak jest to pewnie też lipny jak pcsx2.

UrbanOn trochę znam się na emulacji i uwierz że Bios ma małe znaczenie w szybkości przewijania klatek(FPS).Większe znaczenie ma plugin graficzny jak i skonfigurowane ustawienia procesora w emulatorze.Co do emulacji to bardzo ważne i chyba najważniejsze jest mieć dobry procesor.Gdy takim nie dysponujesz możesz zapomnieć o grze na kompie w tytuły z ps2.Ja osobiście mam SvR 2009 i wyciąga mi 60 FPS co sprawia że gram jak na ps2 :) .Jednak Emulacja to jest loteria.Nie raz zdarza się tak że ktoś ma super procesor a działa mu gra jak na jakimś słaby Procku.Polecam wersje PCSX 0.9.5 VM mi właśnie na tej wersji działają gry najlepiej.Tyle z mojej strony.

Edit: Czy ten temat nie powinien być w innym dziale....

UrbanOn

Nie umieszczając w mojej "paczce" BIOS'a podałem link na to forum -->

http://peb.pl/emulacja/361925-pcsx2-pro ... ersje.html - tam masz wszystko jeśli chodzi i konfiguracje, biosy, pluginy itd. The Orton, wspominał że to nie zależy od Biosa i miał oczywiście rację, bo Bios jest istotny tylko jeśli chodzi o to z kąt jest gra PAL - Europa NTSC - USA. Istotą rzeczy są Najnowsze pluginy graficzne itd.

Napisałem na początku że trzeba trochę cierpliwości i sprzętu, jak ma się słaby to wiadomo że nie ma sensu nawet podejmować się emulacji bo "Tnie się jak cholera" ... Co do PCSX2 jest to obecnie najlepszy emulator, bynajmniej ja o lepszym nie słyszałem i w sumie to nie jest lipny ...

The Orton

Czy ja wiem czy to jest loteria ... Uważam że trzeba dobrze skonfigurować ten emulator i będzie chodziło bardzo ładnie

Dodano:

sobczuk21

Nie mam możliwości wysyłania PW ... ;d

http://www.4shared.com/file/145922431/b ... 0609_.html

Z tego linku możesz pobrać emulator wraz z BIOS. Przenieś go do mojego emulatora, do którego link podałem w pości #1, albo korzystaj z tego ściągniętego ...

http://peb.pl/emulacja/361925-pcsx2-pro ... ersje.html - pod tym linkiem masz wszystkie wiadomości i rozwiązywanie problemów z emulatorem/emulacją.

Ewentualnie, tamtejszy pod punkt: "Jak skonfigurować PCSX2 0.9.6 ? - ŁAPTOLOGICZNIE "

Pozdro i jak coś to pisz .

• 1 miesiąc temu...

Gram juz na pcsx 0.9.6 w WWE SvR 09 ale juz mam SvR 2010 i chcial bym zagrac bo jak klikam w pliku otworz cd/dvd to od razu bez niczego wlacza mi sie SvR 09 i nie wiem teraz jak wlaczyc 2010 nawet przez deamona ja zamontuje obraz to i klikne otworz cd/dvd to i tak wlacza mi sie 2009 moja gra SvR 2010 to plik iso i jest po hiszpansku ale to chyba jezyk nie ma nic do tego prosze o odpowiedz ale troche bardziej szczegulowobo jestem w tym troche ciemny.

He he ja mam właśnie tego skonfigurowanego emula z peba. Jest dobry aczkolwiek The Orton jakiego masz procka, że wyciąga Ci 60 fps ??? Otóż ja mam 1244mb graficznej, 3 gb ram i 2 ghz tak właściwie 4 ghz bo dwurdzeniowy. Miałem wwe svr 2010 i w grze ciągnęło mi od 15-20 fps no może tam 22,23 fps, na svr 2009 miałem już 27fps czy coś takiego..Wychodzi na to, że albo źle konfigurowałem(a męczyłem się z tym dziadostwem) albo musiałbym mieć na laptopie z 2,2 ghz..Miałem próbować 2008 i wciąż mam emula na kompie, ale wkurzyłem się i gram w wwe impact 2.0..Może a raczej na pewno skoro trzymam emula będę się w tym bawił, ale teraz zajmuję się PS, tutorial magic i 3ds max. :)

2 ghz tak właściwie 4 ghz bo dwurdzeniowy.

Nie, nie. Znam się dosyć na blaszakach, i powiem Ci, że to że jest dwurdzeniowy, nie zmienia jego ghz, tylko mnoży sumę częstotliwości, nie taktowania ;)

Mi Tuptus, zapodał link z PCSX2, swoim skonfigurowanym, pomagał mi na Skype wszystko ustawić, i przy moim kompie, 2,5 ghz 2 rdzenie, 2gb ram oraz 512 mb karty graficznej, przy wyłączonych wszystkich programach, internecie, anty wirusowi, grałem bez zacinek.