Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co się dzieje z WWE ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wielu uważa że WWE traci swą wartość i niszczy wrestling. Niektórzy mówią że to za sprawą gry aktorskiej, ' władzy dzieci nad WWE' jednak moim zdaniem to po prostu brak krwi i hardcorowych akcji a wiemy że kiedyś było ich dużo ponieważ wrestling oglądało bardzo dużo dorosłych a mniej dzieci. Teraz jest na odwrót przez dzieci nie wolno wykonywać groźniejszych scen np. jak kiedyś MVP zastał podpalony podczas inferno match (dop. Koper, w inferno match, chodzi o to aby podpalić.) lub ogólnie walki w heel in a cell gdzie krew była wszędzie.

Napiszcie czy uważacie że WWE idzie w dół a jeśli tak to dlaczego.

(dop. Koper : Ortografia, przemyśl kilka razy zanim napiszesz post.)

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Boogeyman1996

3

• undertaker124

2

• slodka921

1

• swiroos1674325948

1

WWE idzie w dół. A tak naprawdę juz jest na dole. Bo chyba nikt mi nie powie, że walka z Wrestlemanii HBK vs Taker była na poziomie choćby pierwszej lepszej walki z tygodniówki RoH. WWE to zero hardcoru. Nawet Extreme Rules nie było extremalne no oprócz walki Edga z Jeffe, która troszkę podratowała tą galę, bo gdyby nie to to gala była by kompletną klapą. WWE to w tej chwili chyba najgorsza federacja i nie ma szans równać się z NOAH czy Dragon Gate.

Masz rację, może WWE idzie w dół i już nie będzie takie jak kiedyś. Powód jest prosty brak hardcorowych akcji ze względu na dzieci. Z jednej strony nam się to nie podoba bo poziomy walk spadają, ale, Vinca my nie obchodzimy. Dla niego liczy się kasa. Czym więcej kibiców ( nawet dzieci ) tym więcej kasy i jego tylko to obchodzi. Powrotu do starych dobrych lat raczej nie będzie, ale nie traćmy nadziei. Jednak nie WWE jest kompletnym zerem tak jak mówi Bugi bo kilka walk z tego roku były świetne. Wymieńmy cztery najlepsze:

Undertaker vs HBK WM25

J.Hardy vs. Edge Extreme Rules

HHH vs. HBK vs. J.Cena Survivor Series

Christian vs. słoń Benjamin ( nie to żebym go nie lubił ) TLC

A więc z WWE nie jest tak straszne i liczę na to, że już gorzej nie będzie

I jeszcze jedno: Boogeyman nie podniecaj się z tych niezależnych federacji bo to zaczyna robić się nudne. Uwierz mi.

DEAD MAN WALKING

Undertaker vs HBK WM25

J.Hardy vs. Edge Extreme Rules

HHH vs. HBK vs. J.Cena Survivor Series

Christian vs. słoń Benjamin ( nie to żebym go nie lubił ) TLC

Tak no z walka z TLC zgodzę się to była walka roku WWE. Walka z ER też niech będzie, bo uratowała jako tako Extreme Rules. Ale nie rozumiem co w walce z WM-ki było takiego wspaniałego oprócz tego, że spotkały się dwie wielkie legendy. Wszyscy podniecają się tą walką, a była bardzo średniawa. Tylko przez pryzmat takiego Main Eventu Wrestlemanii jakim była walka Triple H z Ortonem to trudno żeby się nie podobała walka dużo lepsza, bo ME zassał i to bardzo. A walkę z SS pozostawie bez komentarza widziałem ją niedawno jako jedyną z SS, które słyszałem, że zassało i po tej walce nie ciągnęło mnie do następnych. Ani HBK nixc nie pokazał, a reszta to już dawno nic nie pokazuje.

Tylko ja nie powiedziałem, że to są najlepsze walki ze wszystkich federacji w tym roku tylko z WWE i TNA bo tylko te federację oglądam. A poza tym jeżeli walka z WM i SS ci się nie podobała to podaj mi chociaż dwie inne z WWE, które poziomem były lepsze. Jestem ciekawy kto na tym forum uważa , że walki z Undertaker i HBK z WM i Triple Threat Match z SS były słabe bo wydaję mi się, że tylko ty

DEAD MAN WALKING

Dobra to tak, bo nie mam czasu. Z ECW dwie walki Christiana z Ryderem. Walka Regala z Christian z gali w Anglii. Walka Christiana z Yoshim o ECW Championship. Ze Smackdown to walka Morrisona z Mysterio kiedy to Morrison zdobył IC. Belfast Brawl Match Finlay vs Knox dużo lepsza od tamtych. Na RAW nie ma dobrych walk, bo cała ta gala jest słaba. Nawet show im nie wychodzi. A z PPV to to walka o ECW z TLC, walka z JD John vs Shelton i Christian vs Swagger no i myślę, że starczy, a parę osób się ze mną zgodzi.

Jeśli WWE nie zacznie tracić oglądalności, lub np TNA nie zacznie mieć podobnej, nic nie powinno się zmienić na lepsze :| . Potrzebny jest silny bodziec, by Vince dostrzegł sens wprowadzania zmian. Brak takowego będzie oznaczał brak potrzeby by ciężej pracować. Bo skoro zajmuje się niezagrożoną pierwszą pozycje, to po co tracić siły? To smutne ale niestety tak to wygląda :( .

Jak Dla mnie z Federacją Vinca jest co raz gorzej..Polityka 4Kids najwyraźniej nawet 10 letnim dzieciom nie pasuje ..W Tym momencie WWE to najgorsza federacja ale jednak najważniejsza jest forsa...tak jak napisałem w mojej dyskusji Starsi za nie długo przeżucą się na Total Nonstop Action Wrestling

a WWE oleją ..ale WWE i tak będzie najpopularniejszą federacją bo powiedzmy będzie WrestleMania XXVI na tej WM będzie około 70 tys. ludzi z czego połowa może nawet więcej to będą osoby które jeszcze nie ukończyły 3 klasy szkoły podstawowej...Teraz bardzo mocno zaczynam kibicować TNA ale nie chodzi mi o to żeby przebiła WWE bo to jest nie możliwe skoro na najważniejszej gali roku w WWE jest 70000tys osób a TNA 2.000 tys.Ale mam nadzieje że podskoczą z ratingami tak do 1.7 może i nawet 2.0 a wtedy Vincent Kennedy McMahon się wkur*i i wkońcu będziemy oglądać genialny wrestling taki jak był za czasów attitude ery...wreszcie będzie krew wreszcie bedzie troche hardcoru a jak bedzie mniej dzieci to i tak mu się to opłaci skoro opłaciło mu się to 11 lat temu to i teraz się opłaci...To tyle co mam do powiedzienia...Zapraszam też do mojej dyskusji o WWE 4Kids :D

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

WWE w chwili obecnej jest słabym produktem, właśnie ze względu na poziom walk. Nie będę się tu dużo rozpisywał ponieważ napisaliście już chyba wszystko. Jest szansa na to by WWE stało się bardziej hardkorowe, ale tylko wtedy gdy Vince będzie czuł że konkurencja Go goni lub wtedy gdy ktoś inny będzie zarządzac tym biznesem... czyli chyba nie prędko.

WWE ostatnio nie jest porywające i powoli schodzi na psy. Co do tych dzieci, to rodzice chyba im mówią, że to jest udawane, więc chociaż krew może się czasami pojawić. Ostatnio widziałem krew na Bragging Rights i to też nie za długo... McMahon niby jest na 40 miejscu najbardziej wpływowych ludzi. Ciekawe jak on to zrobił? Pewnie se dorabia kasy na dzieciach, które dalej wierzą, że to nie jest udawane. Ostatnio czytałem wywiad z Jericho. Mówił on, żebyśmy nie wierzyli w to co mówią w telewizji, bo to nie jest NIBY udawany sport. Jeśli nawet gwiazdy oszukują dzieci, to WWE ratuje się beznadziejnie...

jak to: co sie dzieje z WWE ?

odpowiedz jest prozaicznie prosta. WWE wygralo.

powstalo, zmienialo sie, ewoluowalo, konkurowalo i na samym koncu pokonalo wszystkich rywali zostajac jedynym na srodku ringu. a teraz jak rasowy heel bierze mikrofon do reki i mowi: "wszyscy wielbiciele attitude: goncie sie ! jestem najlepsza federacja i moge robic co mi sie podoba. i nie obchodzi mnie Wasze zdanie Wy... parasites and hypocrites. chce robic kase to bede, nawet kosztem jakosci i stylu ". koniec 'cytatu'.

hbk111:

Jak Dla mnie z Federacją Vinca jest co raz gorzej..Polityka 4Kids najwyraźniej nawet 10 letnim dzieciom nie pasuje.

(...)

TNA: mam nadzieje że podskoczą z ratingami tak do 1.7 może i nawet 2.0 a wtedy Vincent Kennedy McMahon się wkur*i i wkońcu będziemy oglądać genialny wrestling taki jak był za czasów attitude ery...wreszcie będzie krew wreszcie bedzie troche hardcoru a jak bedzie mniej dzieci to i tak mu się to opłaci skoro opłaciło mu się to 11 lat temu to i teraz się opłaci...

:arrow: o rrrrrany. kilka uwag. dlaczego uwazasz ze 10 letnim dzieciakom nie pasuje to co maja obecnie serwowane ? a tak wogole to najwiekszymi odbiorcami nazwalbym nieco starszych 15-latkow. tam jest sila.

uwaga kolejna, do wszystkich ktorzy uwazaja tak jak hbk111 i Droops ze gdy wzrosnie rating TNA do 2.0 to do WWE wroci krew i hardcore... otoz mam newsa: NIE WROCI !

argument ze gdy cos oplacalo sie kilkanascie lat temu teraz tez bedzie sie oplacac - zupelnie pomine, bo jest smiechu warty.

a wiecie co sie stanie gdy TNA wskoczy do 2.0 ? WWE bedzie: a) bardziej kolorowe b) pojawia sie nowe Hornswoggle'e i beda tanczyc na srodku ringu c) ilosc gadzetow wzrosnie o 300 % d) Chris Jericho bedzie paradowal przed wejsciem do areny w stroju kurczaka - maskotki i symbolu WWE e) zza grobu zaczna wracac niesmiertelne legendy bez wzgledu na koszta, z czego Bret Hart jest tylko pierwszym przykladem f) zatrudnieni zostana wrestlerzy roznych nacji: bedzie wiecej japonczykow, meksykanow, europejczykow itp. g) jesli dopiero to nie pomoze zacznie sie opracowywanie nowego planu marketingowego i na tej liscie hardcore jest trzeci lub czwarty. nawet posadzam ze same gwiazdy moglyby miec trudnosci w powrocie do tamtego stylu, ot wspomniec walke Christian vs Shelton Ladder Match gdzie Captain Charisma juz w pierwszych sekundach zachowal sie jak amator w kontakcie z drabina narazajac caly pojedynek na szwank.

podsumowujac: na szybkie zmiany a juz w szczegolnosci w kierunku hardcoru nie ma co liczyc. amerykanski biznes kiedy ma klopoty rzadko kiedy zmienia dziedzine jak rekawiczki. raczej kurczy sie i wyciska maximum z tego co ma.

a era Attitude pomimo swojego calego uroku miala tez sporo wad o ktorych widac niektorzy nie pamietaja. lub nasluchali sie starszych fanow jak to kiedys bylo cacy i chcemy powrotu do fuckerow.

kazda czesc historii ma swoje plusy i minusy. oczywiscie zal teraz ogladac np Kane'a bo kojarzymy go z nieco inna sceneria, ale jak ktos pragnie historii to niech wroci do walk np Austina na dvd. tamte matche nigdzie nie uciekly, a jakby pokazac tym wspomnianym 10-latkom walki Hogan vs Flair sprzed dwudziestu paru lat to reakcja bylaby tylko jedna.

steken:

McMahon niby jest na 40 miejscu najbardziej wpływowych ludzi. Ciekawe jak on to zrobił? Pewnie se dorabia kasy na dzieciach

:arrow: otoz owszem pieniadze to wplywy, ale w tym rankingu chodzilo o cos innego. to nie lista najbogatszych tylko najbardziej wplywowych. jak to zrobil ze jest na 40 miejscu ? a wyobraz sobie ze chcesz zareklamowac swoja firme i kontaktujesz sie z Vincem przed WM: masz klilkadziesiat tysiecy ludzi na zywo i caly swiat przed TV ktory nagle dowiedzial sie ze istniejesz. jest maly "pobor" mlodych do wojska - gadasz z Vincem i dzieki "Tribute to the troops" stopien amerykanskiego patriotyzmu podnosi sie o kilka procent i dumnych poborowych gotowych oddac zycie za cudzy biznes - wiecej. chcesz miec czystsza wode w rzece Ganges ? gadasz z Vincem ktory zatrudnia The Great Khalego i cala masa kobiet w Indiach zamiast robic pranie oglada WWE.

i to sie nazywa miec wplywy ! :thumb:

a wracajac do glownego watku... dlaczego ludzie ciagle narzekaja na obecne WWE ? nie jestem fanem ery 4kids, za mna juz kilkanascie lat walk i troche wiecej widzialem niz walki dla dzieci i cale Attitude - wiem ze wrestling mozna tworzyc w zupelnie dwoch skrajnych stylach i ze kazdy okres ma swoj koniec. a przeciez sa inne skromniejsze, lokalne federacje niekoniecznie skierowane do najmlodszych. zamiast pluc na Vince'a proponuje poszukac innego zrodla a rozczarowania znikna.

Cylar out

" second place is a first loser "

comicsygnkopia9999.jpg

WWE idzie w dół,ponieważ Vincowi chodzi tylko o zbicie dużej kasy.Teraz stawia się raczej na ilość sprzedanych biletów niż o jakość gali.Wystarczy spojrzeć na publiczność-większość z nich to dzieci.A to niestety procentuje bardzo niskim poziomem gali.Oglądam WWE i od pewnego czasu gale są ,,cukierkowe" i mniej brutalne.Feudy w wiekszości przypadków kończą się zwycięstwem tego dobrego,a gale charakteryzują sie brakiem krwi i hardkorowych akcjii.Nie oznacza to jednak upadkiem federacjii tylko spadkiem poziomu.

Szczerze mówiąc to nie wydaje mi się, aby w erze Attitiude federacja nie przynosiła Vincowi zysków, jestem wręcz przekonany, że zarabiał sporą kasę. Czemu więc zrezygnował ?????. Moim zdaniem poziom wrestlingu prezentowany w tamtych czasach musiał być wysoki ponieważ istniała druga potężna federacja, która niejako wymusiła na WWF, takie a nie inne walki i zachowania na galach. Obecnie wrestling jest bardzo cukierkowy i zgadzam się z Cylarem, że McMahon szybko nie wróci do hardcoru, jeżeli wogle nastąpi taka sytuacja. TNA, na chwilę obecną nie jest żadną konkurencją ( niestety ). Musi upłynąć duuużo czasu zanim WWE zacznie na serio przejmować się tą federacją. Teraz na galach jest mnóstwo dzieciaków, im taki wrestling odpowiada to rynek wymógł, taki a nie inny towar jakim jest WWE, struktura fonów moim zdaniem szybko nie ulegnie zmianie a co za tym idzie towar też pozostanie taki sam.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Obecna polityka WWE - 4 kids... Więc czego my się możemy spodziewać ? 0 krwi, 0 hordcor'u, choćby sytuacja z TLC kiedy to Christanowi z głowy krew ciekła strumieniami, i zaraz przylecieli z ręcznikami. TNA co raz bardziej zaczyna gonić federacje number one - WWE. Teraz jest w niej Jeff Hardy on chce tam sprowadzić Matt'a i pewnie on będzie chciał kogoś pociągnąć. Byleby Vince zdjął klapki z oczu zaczął myśleć przyszłościowo, bo swoją dotychczasową działalnością nie wiele zdziała. Miejmy nadzieje że w tym roku może coś się zmieni.

lita_4_w55.jpg

Character is what you are in the dark.