Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nagrody Slammy, Blog Rossa, stan zdrowia Heenana, Mick Foley

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

slammy-awards.jpg

:arrow: Zwycięzcy statuetek Slammy w poszczególnych kategoriach:

Wrestler roku:

John Cena

Tag Team roku:

Jeri-Show

Oh My! Moment roku :

Michael Cole wymiotuje na Jericho na obchodach 10-lecia SmackDown

Guest Host roku na RAW

Bob Barker

Największy szok roku:

CM Punk pokonuje Jeff'a Hardy'ego, przez co ten jest zmuszony do opuszczenia WWE

Najlepszy debiut

Sheamus

Najbardziej ekstremalny moment roku:

Swanton Bomb Jeff'a Hardy'ego z drabiny na SummerSlam

Diva roku

Maria

Walka roku:

Shawn Michaels vs. Undertaker - WrestleMania XXV

Z ciekawych rzeczy, to statuetkę najlepszego wrestlera John Cena odebrał nie dzięki głosom fanów, ale po wygraniu mini turnieju, gdzie w finale pokonał Ortona. Z kolei na najlepszą divę można było głosować na WWE.com w trakcie trwania show. Wygrała Maria, w której podziękowanie wmieszał się Batista, który żalił się, że został oszukany na TLC. Była to parodia interwencji Kanye'go Westa podczas przemowy Taylor Swift na tegorocznym rozdaniu nagród MTV. Guest Host Dennis Miller przywołał nazwisko Breta Harta jako Guest Hosta RAW przy obecności Vince'a McMahona. Czyżby Hitman wrócił na jeden wieczór do WWE? Czy będzie to 4 styczeń? Ponadto, po przyznaniu nagrody za walkę roku, HBK, który odebrał statuetkę rzucił wyzwanie Undertakerowi na jeszcze jedną walkę, na kolejnej WrestleManii. Ciekawe...

:arrow: RAW osiągnęło rating 3.3 ( pierwsza godzina 2.95 ! druga 3.48 a trzecia 3.44). Warto dodać, że nadawany w tym czasie poniedziałkowy mecz Futbolu Amerykańskiego miał rating aż 9.6.

:arrow: Natomiast jeśli chodzi o kolejne RAW to jego gospodarzem będzie Johnny Damon z popularnych Yankees'ów, a wraz z nim grupka mikołajów. WWE potwierdziło oficjalnie, że wreszcie zostanie wyświetlony segment z rozprawą sądową DX, których do swojego sądu pozwał Hornswoggle.

:arrow: Vince McMahon został umieszczony na 40 miejscu na liście 100 najbardziej wpływowych ludzi w świecie telewizji kablowej. Notowanie przygotował magazyn CableFax, całość można obejrzeć pod tym linkiem

:arrow: Były wrestler sceny niezależnej, Damien Truth (prawdziwe nazwisko Damien Evans) zmarł niespodziewanie w piątek na atak serca w Brampton. Miał 29 lat.

:arrow: Sherri Shepherd ogłosiła na ramach swojego programu, "The View", że nie chodzi już z gwiazdą WWE, MVP, ale wciąż są przyjaciółmi. Who cares...

booker-t-steroids.jpg

:arrow: Rozmowy o ewentualnym powrocie Bookera T do WWE stanęły w martwym punkcie.WWE zainteresowało się ponownym zatrudnieniem Bukki, po tym jak ten zrezygnował z dalszej współpracy z TNA po Bound for Glory. Podobno jeszcze oficjalne decyzje nie zapadły, ale raczej nic z tego nie będzie.

:arrow: 19 grudnia na NBC zostanie pokazana gala WWE, "Tribute to the Troops", czyli specjalne widowisko dla żołnierzy amerykańskiej armii, których jak co roku odwiedziła większość gwiazd WWE. Podczas show zostanie również pokazane krótkie przemówienie samego prezydenta, Baracka Obamy.

:arrow: Daniels będzie udzielał wywiadu w Lewis & Floorwax show na stacji radiowej KFRX-FM w Denver. Fani Fallen Angela będą mogli posłuchać na http://www.thefox.com/

:arrow: Niedawno w sieci pojawiła się pogłoska o śmierci Mick'a Foley'a. Ten, szybko napisał na swoim Twitterze: "Znajomy z czasów szkolnych poinformował mnie, że przeczytał o mojej śmierci w internecie. Chcę to szybko sprostować: jestem cały i zdrowy. Nie wiem skąd pojawiły się te pogłoski, ale mam nadzieję, że nikt z moich przyjaciół nie potraktował tego poważnie".

kenny_sm.jpg

:arrow: Była gwiazda WWE Ken Doane, lepiej znany jako Kenny Dykstra ze Spirits Squad, weźmie udział w reality show telewizji FOX, pod tytułem "Seducing Cindy", gdzie grupka facetów będzie walczyć o zabiegi niejakiej Cindy Margolis. Dykstra napisał na Twitterze: "WWE mnie nie chce, TNA mnie teraz nie chce, więc zdecydowałem się wziąć udział w "Seducing Cindy" . Ruszamy już 30 stycznia, obejrzyjcie promo na glassmanmedia.com"

:arrow: Stały motyw newspacków, czyli opinie z bloga Jima Ross'a - JRsBarBQ.com:

- o pojawieniu się Breta Harta na RAW: "Przekomarzania [Vince'a McMahona i Denisa Miller'a] dotyczące pojawienia się Breta Harta na RAW jako Guest Hosta były fajne. Jeśli dobrze pamietam, to był to pierwszy raz, kiedy oficjalnie mówiono o powrocie "Hitmana". Na pewno dobrze podziałałoby to na ratingi RAW, Hart zawsze był chętnie oglądany. Czy będzie to miało miejsce już 4 stycznia? Wiem tyle co wy..."

- o walce Shawn Michaels vs The Undertaker na WrestleManii: "Wyzwanie jakie rzucił Shawn, Undertakerowi potwierdziło moje przypuszczenia. Ta dwójka stworzyła magiczne widowisko na WrestleManii XXV i pytanie brzmi czy dwójka przyszłych Hall of Famerów będzie w stanie powtórzyć coś takiego raz jeszcze. Byłem małą częścią prezentacji jaką pokazali na WrestleManii Taker i Shawn, ale było to jedno z największych doświadczeń jakie miałem w tym biznesie.

- o stanie zdrowia i kontrakcie z WWE: "Oczekuję właśnie na wyniki badań, może dowiem się czegoś w ten weekend. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie dowiem się o jakichś nowych powikłaniach. Nie muszę mówić, że bardzo doceniam i dziękuję za wszelkie życzenia i modlitwy o moje zdrowie. Ostatnie tygodnie miałem bardzo komfortowe, ale teraz stresuję się w oczekiwaniu na wyniki badań. Na szczęście nie muszę martwić się o swój kontrakt w WWE, nic na razie nie uległo zmianom, sytuacja jest pod kontrolą."

- o przemowie Michaela Cole'a na RAW: "Ten speech został specjalnie dla niego napisany, a jego zachowanie miało na celu podkreśleniu jego wyglądu "nie do końca mądrego"

- o obecności Dennisa Millera jako Guest Hosta RAW: "Jestem fanem humoru Dennisa Millera od wielu lat, ale komicy mają taką zasadę, że trzeba umieć odczytywać reakcje publiczności. Nie jestem zbyt przekonany, żeby Miller się do tego stosował, ale w sporej części żartów, publiczność raczej nie załapała o co chodzi. "

:arrow: Matt Striker popełnił błąd podczas walki o pas IC na TLC. Powiedział, że pas ten nie zmieniał właściciela w Teksasie od blisko dwudziestu lat. Oczywiście nie miał racji, bo pas zmieniał tam ostatnimi czasy właściciela aż czterokrotnie, w walce Mysterio vs JBL na WM XXV (Houston), Kofi Kingston pokonał Chrisa Jericho na Night of Champions 2008 ( Dallas), Umaga pokonał Santino w lipcu 2007 na RAW (Dallas) a w 2002 roku Kane pokonał Chrisa Jericho (Houston). Striker przyznał się do swojej pomyłki na RAW.

200px-AngelinaLove6.13.09ByLuigiNovi1.jpg

:arrow: Po tym jak Angel Wlliams (a.k.a. "Angelina Love") skończyła niespodziewanie pracę dla TNA, podobno mówi się o jej powrocie. Love miała we wrześniu problemy z wizą, przez co musiała rozwiązać kontrakt. Teraz Love wraca do wrestlingu, walczy na scenie niezależnej i podobno ogłasza swój powrót do TNA, aczkolwiek TNA twierdziło jeszcze w zeszłym tygodniu, że nic o tym nie wie. Gdyby miała wrócić to nie wiadomo w jakiej roli, TNA bardzo chwali pracowitość i zaangażowanie zarówno Madison Rayne jak i Lacey Van Erich, no a Velvet Sky jest chyba nietykalna.

:arrow: Taka mała ciekawostka. Zeszłotygodniowe ECW miało zaledwie 17 min i 45s czystych walk, całą resztę zajęły segmenty, speeche, promosy i oczywiście reklamy. Jeszcze gorzej spisało się TNA. Ich dwugodzinny Impact miał ledwo 26 minut i 34 sekundy walk. Cała reszta przegadana... :thinking:

:arrow: Od dawna wiadomo o fatalnym stanie zdrowia Bobby'ego Heenana. Znajduje się on w H. Lee Moffitt Cancer Center w Tampa, gdzie niestety jego stan się coraz bardziej pogarsza. Załączam zdjęcie, ale naprawdę ciężko na nie patrzeć, umieszczam w spoiler :(

1.jpg

:arrow: Zarząd TNA, a przede wszystkim Dixie Carter są bardzo zadowoleni z postawy jaką prezentuję Hernandez. Wkłada naprawdę dużo pracy i zaangażowania w rozwój federacji, ostatnio zwiększono liczbę jego występów na pokazowych show. Dixie osobiście obiecała, że powie writerom o większym pushu dla tego zawodnika.

:arrow: Rey Mysterio miał ostatnio 35 urodziny, wszystkiego najlepszego! A propo tego zawodnika to będzie on występował w teamie z Kanem na kilku najbliższych house showach, a całkiem możliwe, że znów pokręci się koło pasa WHC. Dużo jednak wskazuje, że jego feud z Batistą się jeszcze nie skończył i potrwa aż do WrestleManii.

KAL1724.jpg

:arrow: Na półki sklepowe trafiło właśnie nowe DVD WWE, "WWE: History of the World Heavyweight Championship". 3-płytowe wydanie zawiera mnóstwo walk i materiałów zarówno z WWE jak i z WCW i NWA.

ZAWARTOŚĆ:

Disc 1: Documentary & NWA Matches 

Rozdziały

* Origins of Wrestling 
* "An American Hero" Frank Gotch 
* Ed "Strangler" Lewis 
* National Wrestling Alliance 
* Lou Thez 
* Buddy Rogers 
* New Breed of Champions 
* 1970s World Champions 
* A Flair for the Gold 
* Crockett's World Champion 
* NWA to WCW 
* WCW Withdraws From NWA 
* Revolving WCW Champions 
* The Undisputed Championship 
* World Championship Returns 
* Legacy Lives 

Walki

* Chicago 1961 - 2 out of 3 Falls: Pat O'Connor vs. Buddy Rogers 
* Florida 2/11/69 - Gene Kiniski vs. Dory Funk Jr. 
* Florida 12/10/75 - Jack Brisco vs. Terry Funk 
* Florida 8/21/79 - Harley Race vs. Dusty Rhodes 
* AWA SuperClash - Ric Flair vs. Magnum TA 
* Great American Bash '90 - Ric Flair vs. Sting 

Disc 2 - WCW 

* Clash of Champions XIV - Ric Flair vs. Scott Steiner 
* Great American Bash '91 - Lex Luger vs. Barry Windham 
* Baltimore 8/2/92 - Vader vs. Ron Simmons 
* WCW Saturday Night 10/16/93 - Vader vs. Ricky Steamboat 
* Halloween Havoc '94 - Career vs. Career Steel Cage Match: Hulk Hogan vs. Ric Flair 
* SuperBrawl VIII - Sting vs. Hollywood Hogan 
* Nitro 7/6/98 - Hollywood Hogan vs. Goldberg 
* Bash at the Beach '00 - Jeff Jarrett vs. Booker T 
* No Mercy '01 - The Rock vs. Chris Jericho 

Disc 3 - WWE 

* Unforgiven '02 - Triple H vs. Rob Van Dam 
* Taboo Tuesday '04 - Triple H vs. Shawn Michaels 
* No Way Out '06 - Kurt Angle vs. The Undertaker 
* SmackDown 4/7/06 - Rey Mysterio vs. Randy Orton 
* Armageddon '07 - Batista vs. Undertaker vs. Edge 
* Survivor Series '08 - John Cena vs. Chris Jericho 
* Extreme Rules '09 - Ladder Match: Jeff Hardy vs. Edge

:arrow: ABS-CBNNews.com napisało artykuł o nowym filmie "Wapakman", w którym zagra popularny bokser Manny Pacquiao. Z artykułu można się dowiedzieć, że w filmie nagrano kilka scen nagrano z udziałem dobrze nam znanego Batisty.

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

1

• wojtekb96

1

• antyrusso

1

• Eddy1674325917

1

Top użytkownicy w tym temacie

Strasznie wygląda ten Bobby Heenan. Czy ktoś wie na jaką chorobe zachorował? Brakuje mi Bookera T. Mam nadzieje ,że Rey zdobędzie WHC.

Wrestler Roku- John Cena =))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=)) a skąd ja to wiedziałem że to właśnie on zostanie wrestlerem roku według mnie CM Punk ponieważ po ER stał się WHC i trafił na jakiś czas do ME ..Przyzwoity feud z Hardym to on zasługuje na Wrestlera roku...

Tag Team Roku- Tutaj dobrze że Jerishow ..wkońcu przez pół roku trzymali pasy...

Guest Host Roku - Tutaj raczej powinien być Shaq a nie Bob Barker

Diva Roku-Tutaj raczej Melina zdobyła Womens Championship Straciła go a potem draft na Raw i już Divas Championka i dobrze :thumb:

Szkoda że jak narazie nie podpiszą kontraktu z Bookerem T przydał by się teraz w ECW...

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Własnie czy ktos wie na jaka chorobe zachorowal Bobby Heenan, a tak wogole to wyglada to strasznie.

Zycze mu jak najlepiej!

'Potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć, jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić, ale całego życia, by go później zapomnieć...'

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Więc tak, jeżeli chodzi o nagrody Slammy, to mam zastrzeżenia do paru decyzji. Po pierwsze Wrestler roku. Zdobycie nagrody przez Johna Cenę trochę dziwi, ale trzeba przyznać, że trochę "osiągnął" od początku roku: stracił pas WHC na "No Way Out", po czym odzyskał go na "Wrestlemanii 25", a następnie do zaledwie 21 dniach stracić go na "Backlash". Później pas WWE zdobyty na "Breaking Point" utrzymany przez 21 dni i strata na rzecz Ortona na "Hell in a Cell". Ostatni title-run na "Bragging Rights" przez 49 dni i strata na rzecz Sheamusa na "TLC". W ciągu roku 2-krotny WHC i 2-krotny WWE Champ. Jeżeli popatrzymy na dorobek innych nominowanych to wcale nie wypadają gorzej. Randy Orton wygrał Royal Rumble, był 3-krotnym mistrzem WWE (co by nie było znacznie cenniejszy pas od WHC). CM Punk 2 raz z rzędu wygrana w MITB, 2-krotny WHC (cwane wykorzystanie walizki na Extreme Rules na J.Hardym i wygrana na SummerSlam w TLC), no i oczywiście pokonanie Hardyego w Steel Cage Match i pozbycie się go z WWE. Najsłabiej wypad tutaj chyba Undertaker. W jego dorobku można znaleźć dobrą walkę na "No Way Out", walkę na Wrestlemenii 25 z HBK i ustalenie wyniku 17-0, powrót po przerwie na SummerSlam i atak na CM Punku, oraz zdobycie WHC. Moim zdaniem CM Punk powinien otrzymać tą statuetkę.

Przy nagrodzie "Guest Host", byłem rozczarowany, że nie byli nominowani Roddy Piper i Jesse Ventura. Moim zdaniem ten drugi powinien wygrać.

Jeszcze jedno zastrzeżenie przy nagrodzie "Największy szok roku". Zwycięski moment nie jest zły, chodzi mi głównie o nominację, a raczej jej brak - "SCM na Tripple H na "Survival Series".

Sprowadzenie Bookera T z powrotem do WWE jakoś niezbyt napawa mnie optymizmem. Niebyt przypadł mi do gustu w TNA, a jeżeli znowu miałby wrócić do King Booker, to ja już mu podziękuje. Kiedy był w WCW tworząc Harlem Heat był dobry.

Od kiedy Angelina Love odeszła z TNA, jakoś za nią nie tęsknię. Nie da się ukryć, że w TBP dobrze się sprawowała, ale po tym jak na jej miejsce wskoczyła Lacey, nie widzę jej ponownie w tej formacji. Jeśli już, to może face-turn i storyline z TBP.

Faktycznie ciężko się patrzy na stan w jakim jest Bobby' Heenan. Jeśli chodzi o przyczynę, to jest to związane z operacją szczęki, o ile się nie mylę.

:arrow: Dzięki wielkie za dosyć sporą garść newsów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Paul Heyman nie pojawi się na Raw w najbliższym czasie. W trakcie poniedziałkowego odcinka Michael Cole ogłosił, że Heyman doznał stłuczenia kręgosłupa szyjnego, rozcięć twarzy i skrzywienia przegrody nosowej po ataku Rollinsa z zeszłego tygodnia. W efekcie Heyman jest poza akcją na nieokreślony czas z powodu tych urazów. W zeszłotygodniowym Raw Heyman wyszedł na ring i nawyzywał Rollinsa, który powrócił podczas Elimination Chamber, by zepsuć Loganowi Paulowi wygraną w walce. Rollins kontynu
    • HeymanGuy
      Gang zamaskowanych chłopów imieniem Triple H’a znów atakuje, nie uważamy że ta formuła lekko się wyczerpała? O ile nie lubię The Vision te podchody z zamaskowanymi zaczynają mnie męczyć niczym piłka Polską reprezentacje. Heymana trochę w TV chyba nie będzie, jakaś kontuzja po tym ataku się wkradła, albo po prostu dobrze sprzedają atak Rollinsa. Bayley idzie na AJ Lee o pas IC, no spodziewałem się wygranej Raquel, była ostatnio na fali i miała prawo to wygrać ale Bayley chyba jest lepszą decyzją,
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Monday Night RAW #1711 Data: 09.03.2026 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Seattle, Washington, USA Arena: Climate Pledge Arena Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Corey Graves & Michael Cole Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoiler
    • Grok
      Michael Oku jest najbardziej znany na świecie z serii meczów z Willem Ospreayem. Teraz dostanie szansę, by pokazać, na co naprawdę go stać, w starciu z inną gwiazdą AEW. Właściciel Revolution Pro Wrestling Andy Quildan i Tom Campbell ogłosili na kanale YouTube RevPro, że Oku zmierzy się z Ricochetem, mistrzem AEW National Championship, na gali RevPro Live in Coventry w niedzielę, 22 marca. To będzie ich pierwszy w historii singles match. Spotkali się wcześniej tylko raz: Ricochet połączył s
    • Grok
      Women’s Intercontinental Title będzie broniony w przyszłym tygodniu. Bayley wygrała gauntlet match na Raw, co dało jej title shot przeciwko AJ Lee na najbliższym odcinku, gdy Raw zawita do San Antonio. W finale Asuka złapała Bayley w Asuka Lock, ale Bayley wyrwała się i skontrowała Rose Plant. W gauntlecie wzięły też udział Ivy Nile, Raquel Rodriguez, Lyra Valkyria oraz IYO SKY. Na poprzednim Raw Lee celebrowała swój tytułowy sukces z Elimination Chamber, ale znalazła też chwilę, by rzucić o
  • Dodaj nową pozycję...