Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wywiad z Weemanem!

The Heartbreak Kid

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Oto wywiad który udzielił mi "Pan Pawłowski" :8

Powiem tak jest to pierwszy wywiad który przeprowadziłem. Za starego nicku "The Heartbreak Kid"

Od razu ostrzegam, niektóre teksty mogą wywołać stały uszczerbek na zdrowiu, więc upewnij się, siedzisz, pamiętaj grozi spadnięcie z krzesła.

Oto fragment:

The Heartbreak Kid: Tak, więc czas na pierwsze pytanie, na początek chciałbym się zapytać o DDW. Tak, więc, kiedy jest planowany jakiś Event?

Pan Pawłowski: W tej chwili pierwsza grupa adeptów szkółki wrestlingowej DDW kończy kurs treningowy. Następna gala odbędzie się bardzo niedługo, musicie więc trzymać rękę na pulsie i wypatrywać informacji o niej - a wierzcie mi, łatwo będzie je znaleźć.

The Heartbreak Kid: Czas na następne pytanie, chciałbym się zapytać w jakim kierunku będzie zmierzała pańska federacja? Czy będą to tylko Eventy na zasadzie „przyjdź to zobaczysz” czy może są jakieś plany nagrywania gal i na przykład transmisji ich w telewizji?

Pan Pawłowski: DDW ewoluuje, z każdą galą idzie do przodu i czyni postępy. Współpraca DDW z telewizją jak najbardziej jest i będzie, przecież już z ostatniej gali ekipa telewizyjna zmontowała materiał, który o ile wiem do dzisiaj można podziwiać na kanale nSport i wielu innych. Jeżeli chodzi o nasz cel i kierunek w którym zmierzamy, jest on chyba dosyć oczywisty - chcemy uczynić pro wrestling bardziej popularnym sportem w Polsce, chcemy utrzymać obecnych fanów i zdobywać coraz to nowych, angażować ich w życie DDW i wrestlingu w ogóle.

The Heartbreak Kid: Takie może wydawać się proste pytanie, jak to jest być promotorem? Jakie ma pan obowiązki?

Pan Pawłowski: Jako promotor DDW jestem odpowiedzialny za wszystko, za każdy malutki szczegół. Zajmuję się między innymi sprowadzaniem wrestlerów, bookowaniem kto z kim będzie walczył... W skrócie, mam pełnię władzy w DDW i wszystko co dzieje się w tej federacji, zależy ode mnie.

The Heartbreak Kid: Czy Do or Die Wrestling ma w planach pozyskać jakiś nowych zawodników np. z ROH, federacji Indy bądź może nawet z Japonii?

Pan Pawłowski: Oczywiście, będziemy kontynuować ten trend. Mieliśmy już u nas El Generico, Joe E. Legenda, Michaela Kovaca, Lanny'ego Poffo... i w naszym najlepszym interesie jest to, żeby dawać fanom to, czego chcą... A oni chcą więcej gwiazd w przyszłości, więc... Spodziewajcie się niespodziewanego.

The Heartbreak Kid: DDW prowadzi szkółkę wrestlingu. Ile jest w niej osób i na jakim są poziomie? Być może są jakieś „perełki”?

Pan Pawłowski: Mimo tego, że nie zawsze we wszystkim się zgadzamy, ba, niektórzy z nich zaszli mi porządnie za skórę... należy powiedzieć wprost, że adepci DDW to grupa naprawdę utalentowanych zawodników, którym w tym biznesie wróżę wielką przyszłość. Ludzie jak Kamil Manuszewski, Klarys, Marcin Wilkowski... Oni będą naprawdę wielcy, i osiągną naprawdę wiele, i to nie tylko w Polsce. Jeżeli będą dalej dawać z siebie wszystko, nie widzę przeszkód, aby byli międzynarodowymi gwiazdami - mają wszystko potrzebne do osiągnięcia tej pozycji. Ale nie tylko ci wymienieni przeze mnie zawodnicy mają przyszłość w pro wrestlingu, gdyż każdy, absolutnie KAŻDY z adeptów DDW może osiągnąć coś niesamowitego... Wszystko dzięki pasji, bo to właśnie pasja jest w moim mniemaniu najważniejsza w pro wrestlingu. Kiedy nie masz już siły ruszyć palcem, to pasja (no, i adrenalina) może dać potrzebny zastrzyk motywacji.

The Heartbreak Kid: Ostatnio pojawiły się informację, że w Polsce ma się pojawić druga organizacja wrestlingu o nazwie Total Blast Wrestling. Co o tym sądzisz? Czy to jest dla DDW konkurencja czy może macie jakieś powiązania?

Pan Pawłowski: TBW nie jest w żadnym stopniu zagrożeniem dla DDW.

The Heartbreak Kid: Ostatnio w świecie wrestlingu bardzo dużo się dzieje. Widzieliśmy w ostatnich czasach między innymi przejście Hulka Hogana do TNA, czy sądzisz, że to dobre posunięcie ze strony zarządu TNA?

Pan Pawłowski: Hulk Hogan, podobnie jak ja, jest legendą w świecie pro wrestlingu. Możesz go kochać, możesz go nienawidzić, ale musisz szanować to, czego dokonał dla promocji wrestlingu. Gdyby nie on, ten biznes nie wyglądałby tak jak wygląda. Oczywistym wydaje się, że Hulk najlepsze lata ma już za sobą, co nie zmienia faktu, że nadal może sporo zdziałać w świecie wrestlingu. Jest inna kwestia - czy będzie chciał dać coś od siebie, zamiast tylko brać? Jego ego może być przeszkodą jeśli miałby zmienić TNA w WCW ver. 2, gdzie młodym zawodnikom byłby zabierany spotlight na korzyść starszych, to mogą z tego wyjść same problemy. Ciężko przewidzieć jak to wszystko wyjdzie w praniu, ale sama obecność w Hogana TNA nie jest niczym złym.

The Heartbreak Kid: A co powie Pan w takiej sytuacji o tym co się dzieje w federacji Vinca McMahona, w ostatnim czasie zauważyliśmy spore promowanie zawodników młodych, czy uważasz, że może to mieć skutek z pojawieniem się Hulkamanii w TNA?

Pan Pawłowski: Nie doszukiwałbym się tutaj bezpośredniego związku. Vince w końcu zdał sobie sprawę, że weterani i supergwiazdy jak Undertaker, Shawn Michaels a nawet Triple H nie będą walczyć wiecznie, a następców nie widać... WWE desperacko potrzebuje nowych gwiazd, i z tego wychodzi push dla młodych zawodników, co według mnie jest dobrym posunięciem. Wrestling to dynamiczny biznes, który ciągle się zmienia, i nowe gwiazdy, lub też nowe materiały na gwiazdy, są bardzo potrzebne. Zawodnicy jak Sheamus, John Morrison, Kofi Kingston, czy Dolph Ziggler to w moich oczach murowane gwiazdy, które jak zagoszczą w main eventach, będą tam siedzieć przez wiele, wiele lat.

The Heartbreak Kid: Czy chciałby pan pracować w którejś z federacji wrestlingu ze Stanów, mówię tutaj o TNA albo WWE, np. jako GM albo booker?

Pan Pawłowski: To marzenie każdej osoby zaangażowanej w ten biznes. Każdy w dniu rozpoczęcia swojej kariery stawia sobie za cel dotarcie do WWE lub TNA, ze mną nie jest inaczej. Nie zmienia to jednak faktu, że w chwili obecnej (i jeszcze przez długie, długie lata) DDW jest jedyną istniejącą federacją wrestlingową w moich oczach i dokonam wszystkiego co w mojej mocy, żeby trzymało tak wysoki poziom jak WWE, TNA, ROH, czy inne prestiżowe federacje. Więc moją odpowiedzią jest - tak, kiedyś chętnie spróbowałbym sił w WWE lub TNA [raczej TNA], ale obecnie DDW jest całym moim światem, i skupiam się na doprowadzeniu tej federacji na sam szczyt.

The Heartbreak Kid: Jesteś związany a właściwie interesujesz się wrestlingiem od 1995r. Gdzie w tamtych czasach oglądałeś wrestling? Może pamiętasz pierwszą walkę? Jakie na początku miałeś odczucia na temat wrestlingu?

Pan Pawłowski: To była miłość od pierwszego wejrzenia <śmiech>. Nie pamiętam jaką walkę obejrzałem jako pierwszą w swoim życiu, ale wiem, że bardzo mi się spodobała. Oczywiście będąc bardzo, bardzo młodym chłopczykiem, kompletnie nie rozumiałem zasad i nie wiedziałem o co chodzi, co nie zmienia faktu, że byłem tym zafascynowany. Pamiętam, że paru co większych zawodników nawet się bałem i zasłaniałem oczy kiedy wchodzili na ring, ale... wciągnąłem się w świat pro wrestlingu, i zobaczcie gdzie teraz jestem, a raczej, kim teraz jestem.

The Heartbreak Kid: A pamiętasz komu wtedy markowałeś a kto wzbudzał w Tobie największą złość albo lęki?

Pan Pawłowski: Jak już powiedziałem, to było bardzo dawno temu, i niestety nie pamiętam konkretów. Wiem jedynie, że jak każdy rozpoczynający swoją przygodę z pro wrestlingiem, byłem wielkim fanem wszystkich face'ów, a nienawidziłem heel'ów. To chyba naturalny proces, z tego się wyrasta i preferencje się zmieniają.

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The Heartbreak Kid

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie