Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Episode 5

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Smackdown

Tydzień 2

Jim Ross

-Witamy na gali Smackdown, wraz ze mną galę będzie komentować trochę spięty Tazz. Zdradzę państwu, że boi się Finlaya na Royal Rumble, bo będzie z nim walczył.

Tazz

-Witam państwa. Martwię się o to odszkodowanie, bo z państwem na pewno zostanę. Za to Finlay nie! Spójrzmy co my tu mamy. Dzisiaj odbędzie się 6-osobowy Battle Royal, a zwycięzca zmierzy się w walce o pas z Undertakerem. Dzisiejszych uczestników tej walki wyłonią walki 1 na 1. A tymczasem na ringu Undertaker. Zapraszamy.

Taker

-Ten pas jest odwiecznym celem wędrówki każdego zawodnika. Jednak zniszczę każdego, kto będzie chciał mi go odebrać. Jego dusza stanie się moja!

W drodze na ring Batista

Batista

-To co mówisz jest po prostu śmieszne! "Zabiorę duszę każdemu", to żałosne. Dzisiaj to ja dostanę walkę o pas na Royal Rumble!

Taker

-Batista, jesteś wytrwałym zawodnikiem. Doceniam ciebie i twoje sukcesy, ale i tak twoja dusza będzie moja!

Batista

-I znowu zaczynasz? Po co ci to? Gdy dzisiaj pokonam R-Trutha i wygram Battle Royal to na Royal Rumble nie będzie ci tak wesoło!

Słyszymy theme R-Trutha

R-Truth

-Co powiedziałeś? Pokonasz mnie? Dobry żart, Dave. Między nami jest tylko jedna różnica. Mi zależy na swoich fanach i...

Batista

-Fani nie wygrywają! Mogę być taki, jak Brian Kendrick, czyli mieć dużo fanów i nie wygrywać walk, albo na odwrót!

R-Truth

-Masz w tym rację, ale co osiągniesz z fanami czy bez. To jest taka różnica, że kiedy walczysz i przegrywasz to i tak masz kogoś, kto w ciebie wierzy!

Batista

-Bla, bla, bla. Skończyłeś już? Ale mnie zanudziłeś. Jeśli ci to nie przeszkadza to już pójdę.

Ross

-Ciekawa zapowiedź walki, ale przed nami pierwsza walka kwalifikacyjna do Battle Royal.

Walka 1

Battle Royal Qualyfying Match

DH Smith - Mike Knox

Ross

-Widać, że w pojedynku siłowym króluje Knox. Wbicie w narożnik i kilka punchów dla Smitha. Odbicie od lin i Clothesline. Knox ma dużą przewagę. Irish Weap już kolejny, ale nie trafiona szarża w narożniku.

Tazz

-To samo chce tym razem wykonać Smith, ale nadział się na łokieć i otrzymał DDT. Pin: 1...2..., ale tylko tyle. Mike wynosi rywala i wyrzuca go z ringu. To musiało boleć! Mike nie czeka i pchnął rywala w schody, a następnie zaprowadza go na ring. Pin: 1...2..., ale znowu dwa.

Ross

-Mike postawia rywala na nogi i mamy Cross Body! Smith ucieka z ringu, a sędzia odlicza: 1...2...3...4...5...6, ale w tym momencie David wrócił na ring.

Tazz

-Od razu otrzymuje Clothesline i Sholderblock.

Ross

-To wygląda, jak walka Dawida z Goliatem.

Tazz

-Mike dokłada Big Boot i jeszcze jedno DDT, a teraz szykuje się Knox Out! Udało się!

Ross

-Może już zakończyć walkę, ale dodaje jeszcze Fallaway Slam i odlicza rywala do trzech!

Mike Knox zostaje pierwszym uczestnikiem Battle Royal!

Tazz

-Pierwszy uczestnik już znany. Zostało pięć wolnych miejsc.

Jim

-Przed nami kolejna walka, ale zapraszamy jeszcze na Backstage.

Backstage

Batista zaczepiony przez Matta Hardego

Matt

-Hej, uważasz, że ty wygrasz Battle Royal?

Batista

-Dokładnie tak.

Matt

-To mam dla ciebie przykrą niespodziankę. To ja wygram!

Batista

-Mam już dość gadek, że wy wygracie, a nie ja! Zobaczymy po dzisiejszym Battle Royal, kto będzie się śmiał ostatni!

Batista odchodzi, ale od tyłu Matt Hardy wykonał mu Bulldog i zabrał gdzieś ze sobą.

Tazz

-To bardzo ciekawe. O co chodziło Mattowi?

Ross

-Nie wiem. Może dowiemy się po tej walce na Backstage'u. Tymczasem drugi pojedynek kwalifikacyjny do Battle Royal.

Walka 2

The Great Khali - Tyson Kidd

Ross

-Kolejna walka Dawida z Goliatem. Kidd biegnie na rywala, ale Big Boot od Khaliego i wiemy co to oznacza!

Tazz

-Oczywiście Vice Grip, ale z zaskoczenia Kidd atakuje kopnięciami nogę Khaliego! Odbicie od lin, ale sam otrzymał Clothesline. Khali chce odpocząć, więc idzie do narożnika i trzyma się za bolącą nogę. Kidd już wstał, a Khali tego nie widzi! Otrzymał High Knee w rogu.

Ross

-Kidd dokłada Dropkick i pin: 1...2..., ale tylko tyle. Khali jeszcze raz otrzymał tę akcję, a następnie Reverse DDT!

Tazz

-Kidd idzie za liny, a to znaczy, że będziemy mieli Springboard Front Flip Neckbraker! Jest, udana akcja!

Ross

-Jeszcze Tyson dokłada Springboard Elbow Drop i pokonuje Great Khaliego!

Tazz

-Gdyby Khali był bardziej uważny...

Tyson Kidd kwalifikuje się do Battle Royal

Ross

-Przed nami obiecany Backstage. Już nie mogę się doczekać!

Backstage

Batista i Matt Hardy

Batista siedzi przywiązany do krzesła

Batista

-Wypuść mnie! Ja mam dzisiaj walkę!

Matt Hardy

-Co za pech. Przegrasz przez Count Out!

Batista

-Co ja ci zrobiłem?!!?

Matt Hardy

-Walczysz z moim przyjacielem R-Truthem, a ja chcę, aby on wygrał!

Batista

-Przegram tę walkę, tylko wypuść mnie!

Matt

-Trzymam cię za słowo.

Hardy uwalnia Batistę, ale ten wykonał mu Spinebuster i Batista Bomb!

Kane przygotowuje się do walki, lecz przyszedł do niego Wojciech Cukieniewski

Kane

-Czego tu chcesz? Mam za chwilę walkę!

Wojtek

-Wiem i przyszedłem ci życzyć powodzenia. Przyda ci się, bo walczysz ze mną!

Kane

-Czemu z tobą? Ty należysz do ECW!

Wojtek

-A Jeri-show? Jeden jest z RAW, a drugi ze Smackdown!

Kane

-Ale ECW jest beznadziejne!

Wojtek

-Uważaj co mówisz. Dzisiaj zawodnik ECW pokona zawodnika Smackdown!

Ross

-Za chwilę ta walka. Oj będzie ciekawie!

Tazz

-To prawda. Przecież to są dwaj olbrzymi.

Walka 3:

Wojciech Cukieniewski - Kane

Ross

-Zaczęli. Krótka kłótnia na początku walki. My tu chcemy mocne ciosy, bo ich na takie stać. Spięcie i Kane założył boczny Headlock. Odbicie od lin i Polak wykonał Sholderblock. Jeszcze raz to samo i mamy Irish Weap w narożnik.

Tazz

-Próba Backbrakera, ale za szybko jeszcze na tę akcję. Kane wykonał Elbow i nie dał się posadzić na narożniku. Teraz ciosy w narożniku zadaje Kane i to on przeważa. Teraz mamy Clothesline i Elbow Drop z trzeciej liny. Kane szykuje się na Chokeslam!

Ross

-Dostał jednak silny cios... no sami państwo wiedzą gdzie! Pin: 1..., ale tylko tyle ten cios był wart. Polak wykonuje Dropkick z trzeciej liny. Kilka Punchów i znowu Headlock. Teraz mamy Suplex na liny i Leg Drop.

Tazz

-Teraz już można wykonać Backbraker z trzeciej liny! Właśnie obaj są na narożniku. Wojtek wyskakuje w górę, lecz Kane złapał się lin i tylko Polak poleciał na matę! Cukieniewski wściekły, więc wykonał Clothesline, po którym Kane uderzył głową o bandę! Polak schodzi z ringu i mamy Irish Weap w schody. Sędzia zaczyna odliczać: 1...2...3...4...5...6...7, ale w tym momencie Kane wraca na ring.

Ross

-Polak na to czekał i mamy Reverse DDT! Drugi finisher Wojtka!!! Teraz pozostało wykonać Backbraker i mamy tę akcję! Co on robi?!!? Szykuje się na Chokeslam!??! Wykonał go, ale po co?

Tazz

-Nie wiem JR, ale mamy pin: 1...2...3! Wojtek schodzi z ringu i bierze mikrofon!

Wojtek

-Od tej pory będę wykonywał finisher swój i mojego rywala! Teraz był czas na Kane'a!

Wojciech Cukieniewski kwalifikuje się na Battle Royal!

Na ringu Chris Jericho

Chris

-Dzisiaj, jako Tag Team Championa obowiązuje mnie wybranie mojego partnera, ponieważ Big Show odszedł. Chce mieć takiego partnera, który zniszczy tego spaślaka i będzie ze mną mistrzem! Zapraszam chętnych na ring.

Nikt się nie pojawił

Chris

-Tak myślałem. Poproszę więc na ring Wojtka Cukieniewskiego!

Polak na ringu

Wojtek

-Czego chcesz?

Chris

-Masz szansę bycia u boku Chrisa Jericho. Zastanów się dobrze.

Wojtek

-Hmmm... Zapytam się fanów. Czy chcecie bym był z Jericho?

Fani odpowiedzieli "nie"

Wojtek

-Sam słyszałeś. Nawet jeśli mamy być partnerami to ja będę przewodził w naszym zespole!

Chris

-Nie możesz, bo ja jestem mistrzem i...

Wojtek

-Dzięki Big Showowi! Jeśli chcesz go zniszczyć to ja będę przewodził!

Jericho

-Nie, dziękuję! Za tydzień wybiorę sobie mojego partnera!

Ross

-Tak więc Jericho nie opędzi się od chętnych.

Tazz

-Mam nadzieję, że to był sarkazm.

Ross

-Oczywiście! Przed nami kolejna walka.

Walka 4

Drew McIntyre - Jimmy Wang Yang

Ross

-Na ring zmierza Jimmy, ale od tyłu atakuje go Drew! Posadził rywala na narożniku i mamy Superplex! Próba Reverse DDT i mamy! Pin, ale nikt nie odlicza!

Tazz

-Pewnie dlatego, że nie było gongu! Drew wściekły, każe zacząć walkę. Doczekał się i mamy pin: 1...2..., ale już tylko dwa! Niezwykłe! Drew chce jeszcze raz wykonać Reverse DDT, ale Wang Yang kontruje!

Ross

-I mamy Clothesline. Irish Weap w narożnik i Splash. Wang Yang ma szansę, ale po Reverse DDT jest trochę obolały. Próba Superplexu, ale Drew niestety zepchnął rywala. Dołożył jeszcze Elbow Drop. Pin: 1...2... i znowu tyle. Drew jeszcze raz chce wykonać Reverse DDT, ale Wang Yang wykręca rywalowi rękę i ją cały czas atakuje.

Tazz

-Teraz mamy Suplex! I czas na Yang Time! Drew niestety spycha poza ring Yanga. Wracamy po reklamach.

------------------------------------------------------------REKLAMY----------------------------------------------------------------------------

Ross

-Witamy na gali Smackdown. W ringu Drew trzyma rywala w duszeniu. Obaj wstali, odbicie od lin i Drew wykonał Sholderblock. Ale co teraz? Drew chce wykonać Vader Bomb! To do niego niepodobne!

Tazz

-Prosty błąd McIntyre'a. Nadziewa się na kolana Wang Yanga. Teraz mamy Moonsault z trzeciej liny! To może być koniec: 1...2..., nie!!!!!!! Niemożliwe!!! Jimmy też nie może w to uwierzyć. Próbuje jeszcze raz tej akcji i udało się! Pin: 1...2...3! Jimmy Wang Yang pokonał Drewa McIntyre'a!!!

Jimmy Wang Yang kwalifikuje się do Battle Royal!

Ross

-Myślałem, że wygra Drew. Trzeba przyznać, że miał pecha z tym gongiem, ale nie opłacało się atakować Jimmy'ego przed gongiem!

Tazz

-Święta racja. Na Backstage'u Josh Matthews i jego gość.

Backstage

Josh Matthews i Finlay

Josh

-Panie i panowie, obok mnie stoi Finlay. W razie porażki na Royal Rumble, co wybierzesz?

Finlay

-Na sam początek podnoszę stawkę do 15 milionów! Ani ja i ani Tazz tyle nie mamy, a to jest jeszcze większe ryzyko! Oczywiście teraz chcę podwyżkę od WWE i muszę zacząć oszczędzać.

Josh

-To znaczy, że będziesz chciał zapłacić?

Finlay

-O ile będę miał tyle pieniędzy. Jeśli bym odszedł z WWE to nie miałbym pracy. Więc wybiorę zapłatę, ale nie znamy wyniku walki i to musicie się pytać Tazza co zrobi, bo jest ode mnie biedniejszy, a ja to wygram!

Ross

-I co Tazz? Zły humor wrócił?

Tazz

-To oznacza, że będę musiał wygrać, albo odejść, bo takiej pożyczki nigdy nie dostanę!

Ross

-Ja w ciebie wierzę, Tazz.

Tazz

-Oh, dzięki JR. Dodałeś mi otuchy, więc teraz następna walka.

Walka 5

JTG - Matt Hardy

Ross

-Na ringu JTG, a w drodze na ring... Batista!??! O co chodzi? Dave ma mikrofon.

Batista

-Istniało ryzyko, że zostanę zdyskwalifikowany przez count out, ponieważ więził mnie Matt Hardy. Teraz jest na odwrót, a Hardy nie będzie ze mną zadzierał. Panie sędzio, może pan odliczać!

Tazz

-Sędzia odlicza: 1...2...3...4...5...6...7...8...9...10! JTG wygrywa przez wyliczenie poza ringowe!

JTG kwalifikuje się do Battle Royal!

Ross

-Oj szykuje się mocny konflikt między Hardym i R-Truthem a Batistą. Dodajmy, że za chwilę będziemy oglądać walkę R-Trutha i Batisty. Każdy z nich ma ochotę na tytuł. A teraz Backstage. Gdzie jest Matt Hardy?

Backsatge

R-Truth szuka Matta Hardego i jest w szatni Batisty

R-Truth

-Matt, gdzie jesteś?

Batista

-O, miło, że tutaj jesteś. Czego tu szukasz?

R-Truth

-Gdzie jest Matt?

Batista

-Wypuszczę go tylko wtedy, gdy przegrasz ze mną!

R-Truth

-Dobra, ale teraz masz mi powiedzieć, gdzie on jest. Inaczej nie przegram, a WWE i tak go znajdzie, albo cię zwolni!

Batista

-Nie powiem ci. I tak cię pokonam. I jeszcze jedno: ten mecz ma zasady No DQ!

Ross

-Mecze na zasadzie No DQ zawsze wzbudzają dodatkowe emocje!

Tazz

-A jeszcze jacy zawdonicy! Zapraszamy na walkę.

Walka 6:

Battle Royal Qualyfying No DQ Match

Batista - R-Truth

Tazz

-R-Truth nie wchodzi już tak wystrzałowo, jak kiedyś. Chce wygrać tę walkę i znaleźć Matta Hardego. Zaczęli. Batista wściekły na rywala i rusza do ataku.

Ross

-Nietrafiony Spear i Batista ląduję w narożniku. Truth wychodzi z ringu i bierze krzesło! Atakuje nogi Batisty! Czyżby jakaś kontuzja?

Tazz

-Nie wiem, JR, ale Truth skupia się na obu nogach. Teraz zadał taki mocny cios krzesłem, że ono się rozleciało!!! Pin: 1...2..., tylko tyle!!! R-Truth bierze drabinę i gniecie nią nogi Batisty. Oj, skacze po tej drabinie. Małe szanse ma Batista, a to tylko przez to, że nie trafił Spearem. To za chwilę może być koniec tej walki, ale Batista się nie poddaje.

Ross

-Ale na rampie pojawił się Matt Hardy związany! Idę mu pomóc.

Tazz

-JR już pomaga Mattowi, który trzyma już krzesło i atakuje ręce Batisty!

Ross

-Już jestem. Matt też bierze drabinę i atakuje ręce Batisty. To musi być koniec, ale nagle go puścili. Batista ma chyba kilka złamań. Podbiegają sanitariusze, którzy chcą pomóc wstać Batiście, ale nagle R-Truth wchodzi na drabinę, a Matt trzyma Batistę w pozycji na Twist of Face! Mamy Lie Detector połączone z Twist of Face! Hardy i Truth biorą mikrofon.

R-Truth

-What's up?!

Matt Hardy

-Zobaczyliście, że nie warto jest zadzierać ze mną. Z drugiej strony dobrze, że przegrałem, ponieważ musiałbym walczyć w Battle Royal ze swoim przyjacielem. Truth, przypnij tego słabeusza!

Tazz

-Pin: 1...2...3! Batista mówił, że będzie WHC Championem, a tym razem musi przez kilka miesięcy nie wstawać z łóżka!

R-Truth kwalifikuje się do Battle Royal

Ross

-Już nie będzie Backstage'u. Za chwilę będziemy mieli Battle Royal, ale najpierw reklamy.

------------------------------------------------------------------REKLAMY----------------------------------------------------------------------

Walka 7:

Battle Royal Match

Mike Knox - Tyson Kidd - Wojciech Cukieniewski - Jimmy Wang Yang - JTG - R-Truth

Ross

-Zaczynamy. Kidd i Yang biorą się za Knoxa, a JTG i R-Truth za Polaka. Obaj olbrzymi dali sobie radę z rywalami i za ringiem znaleźli się Wang Yang i Kidd. Wojtek i Knox patrzą na siebie. Mamy Double Clothesline i obaj leżą. JTG i R-Truth uznali, że lżejszy jest Knox i to jego próbują wyrzucić. Pomógł im Polak, który już wstał.

Tazz

-Cukieniewski patrzy na rywali, a ci z zaskoczenia wykonują Dropkick. Polak lekko zamroczony i otrzymuje Double Clothesline. Podnoszą Wojtka i szykuje się Double Suplex, ale Polak sam ich przerzucił. Wynosi w górę JTG, ale ten wykonał Elbow i spadł na ziemię.

Ross

-Teraz JTG pokazuje Polakowi, żeby wyrzucili R-Trutha. Wojtek podchodzi do niego, ale nagle otrzymał cios od JTG! Jest wściekły bierze rozbieg, ale JTG naciąga liny i Polak blisko odpadnięcia! Cukieniewski podnosi JTG i obaj są za linami. W tym momencie wstaje R-Truth i próbuje im wykonać Clothesline, ale obaj złapali ręce R-Trutha.

Tazz

-Cała trójka za linami. Polak wynosi rywali i zderzył ich głowami. Sam traci równowagę i spada z nimi z ringu!!!

Ross

-Potrzebna będzie powtórka.

Z nagrania wynika, że ostatni podłoża dotknął... JTG!

Tazz

-A więc jednak nie olbrzym i nie ten, co chciał ten pas, tylko JTG, który pewnie przegrałby z Mattem Hardym.

Ross

-Miał szczęście...

Tazz

-Ale szczęście sprzyja lepszym... Za chwilę na ringu zjawi się Undertaker i podpiszą kontrakt na walkę.

Obaj są na ringu

Taker

-A więc jednak JTG będzie ze mną walczył. Gratuluję ci, ale liczyłem na starcie z Polakiem.

JTG

-Może miałem szczęście, ale trzeba je też umieć wykorzystać! Powiem krótko - daj mi ten papierek i walczmy na Royal Rumble.

Taker

-Spokojnie. Zapytam się ciebie tylko, jakiego chcesz otrzymać finishera. Zastanawiam się: Chokeslam, Last Ride czy Tombstone Piledriver.

JTG

-Ej, ty co powrócił do świata żywych. Czy to nie jest tak, że ja mam wygrać? Ty masz już długo pas, a ja chce poznać, jak to jest!

Taker

-Jeśli myślisz, że dam ci ten pas od tak, to się mylisz!

Taker podpisał kontrakt i to samo zrobił JTG.

Nagle od tyłu Taker wykonał Tombstone Piledriver na stół!

Taker

-Rest in Peace, JTG!

Tazz

-Ciekawa zapowiedź walki, a na ECW czekają nas mecze na zasadzie No DQ! Ze Smackdown żegnają się Tazz...

Ross

-...i Jim Ross.

Wyniki:

Mike Knox pokonał DH Smitha

Tyson Kidd pokonał The Great Khaliego

Wojciech Cukieniewski pokonał Kane'a

Jimmy Wang Yang pokonał Drewa McIntyre'a

JTG pokonał Matta Hardego

R-Truth pokonał Batistę

JTG wygrał Battle Royal

Proszę o komentarze.

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wiurek

1

• pelikan

1

• Kotleten

1

Top użytkownicy w tym temacie

Czy to można ocenić.. Nie sądzę by Batista powiedział "mogę mięc tyle fanów co Braian Kendrick..." .... Walki krótki, backstage słaby.... Musisz dużo pracować..

no całkiem niezła gala :t_up: ,nie podoba mi się tylko ten feud finlaya i tazza AIDS no boże lepszych pomysłów ni masz i jeszcze te odszkodowanie totalna głupota :t_down: