Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nowa Gwiazda ? Materiał na ME ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

UWAGA NIE OGLĄDAJĄCY OSTATNIEGO SMACKDOWN ! SPOILERY !

Ci Którzy oglądali Smackdown wiedzą już pewnie, że Festus powrócił w całkiem nowym Gimmicku. Póki co jako ochroniarz CM Punk'a, lecz z czasem może się to zmienić. Ostatnimi czasy nie widywaliśmy go w ringu gdyż Creative Team nie miało na niego pomysłu. Luke Gallos, tak się nazywa po powrocie. Skórzana kurtka, spodnie moro oraz glany do kolan. Takiego Festusa nikt się nie spodziewał. Przypomina mi teraz troszkę Stone Cold'a. Wszystko ma gdzieś. Oczywiście zawodnik ten ma zadatki na Main Eventera. Widać, że podczas przerwy w ringu nie siedział przed telewizorem i obżerał się czipsami, ponieważ jego postawa troszkę przybrała w mięśnie. CM Punk, wyleczył go z używek, które brał " niby " Luke. Teraz mamy całkiem nowego zawodnika. Nowy finisher, nowy wygląd zapuścił bródkę i co najbardziej rzuca się w oczy zgolił włosy na głowie. Można po tym wywnioskować, że jeśli CT odechce się już pokazywać dzieciom Jasia w postaci 4Kids, może przejść Heel Turn. Na pewno CT miałoby na niego jakikolwiek pomysł.

Czy Luke Gallos jest materiałem na Main Eventera?

Czy wstąpi do ME ?

Jak długo będzie ochroniarzem CM Punka ?

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI !

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 7star

1

• wojtekb96

1

• czibamba

1

• Luba

1

Top użytkownicy w tym temacie

Trochę to dziwne , że wyciągasz takie wnioski i tylko po tym jak interweniował w walce CM Punk'a. Za wcześnie na takie wnioski.

Teraz mamy całkiem nowego zawodnika. Nowy finisher, nowy wygląd zapuścił bródkę i co najbardziej rzuca się w oczy zgolił włosy na głowie. Można po tym wywnioskować, że jeśli CT odechce się już pokazywać dzieciom Jasia w postaci 4Kids, może przejść Heel Turn.

Jeśli dobrze rozumiem to po zmianie Festusa na Luke'a tak samo jest prawdopodobne przejście heel turnu przez Cene?

Raczej nie wydaje mi się. Teraz gdy Jasio stał się jedyną maszynką do robienia sporej kasy. Oczywiście nie ma Hardy'ego , Rey przechodzi operacje , więc Terminator jest jedynym 4Kids. Po za tym postać Festus'a chyba bardziej drażniła niż miała jakiekolwiek zalety. Nie było na niego pomysłu w przeciwieństwie Ceny.

79363325354627f1096144.jpg

Czy wstąpi do ME ?

1. Nie wiem :P

2.Otóż chyba Tak. Wydaję mi się że new "festus" może być dobrym materiałem na ME.

3.Na pewno na jakiś czas. Musi bronić Punka w nagrodę za wyjście z nałogu. A teraz takie pytanie " Czy CM Punk nadaję się do pracy w wyciągania ludzi z nałogów ?".

Pieprzy ciągle o narkotykach, alkoholu i papierosach i w tym mogę Go popierać bo to prawda. Szacun dla niego w tym temacie. Za chwilkę właśnie będę oglądał na wwe.com smackdown więc dowiem się jeszcze. xD

Za mało o nim wiemy by prowadzić takie dyskusje. Czas pokaże jakim jest zawodnikiem. A z Punkiem pewnie będzie współpracował ,możliwe, że nawet przez dłuższy czas.

koper:

Festus powrócił w całkiem nowym Gimmicku. Póki co jako ochroniarz CM Punk'a, lecz z czasem może się to zmienić.

:arrow: hmm, jako ochroniarz... ? raczej jako umysl wyzwolony z okowów nałogu :thumb: ochroniarzem moglby byc ale np Santino Marell'i (byly takie plany ?! ) bo Punk chyba wystarczajaco dobrze dba(l) o siebie. moze sie czepiam bo 'ochroniarz' moze byc uzyte na wrestlera "przydupasa", nie mniej Luke Gallows jest kims wiecej niz Ezekiel Jackson dla Kendrick'a. na razie nic nie wiemy o ewentualnym tagteam'ie, byc moze beda po prostu asystowac przy swoich walkach. ja stawiam raczej na walki solo, w TT Festus walczyl dosc dlugo, a jak widac przyszedl czas na zmiany.

Takiego Festusa nikt się nie spodziewał. Przypomina mi teraz troszkę Stone Cold'a. Wszystko ma gdzieś. Oczywiście zawodnik ten ma zadatki na Main Eventera.

:arrow: dobrze pamietam jego walke jako ME, byl to pojedynek z samym Undertaker'em na SD. wypadl bardzo dobrze choc (oczywiscie) przegral przez tombstone. ciekawy jestem jego stylu, jak juz pisano zbyt malo o nim wiemy jednak od poprzedniego gimmicku duzych roznic w akcjach nie bedzie. finisher... nieciekawy. troche zbyt kojarzacy sie z przerazliwie nudnym Punjabi Plunge (oczywista wada) ale ten brak oryginalnosci to bolaczka dzisiejszego wrestlingu, ciezko wymyslec kolejny Split Legged Corkscrew Moonsault Starship Pain. a skoro zwykly punch Big Show'a moze konczyc walki... . chyba jednak trzeba bylo zostawic flapjack.

pomijajac kwestie walki... z mimiką chyba nie powinno byc zle skoro przy takiej widowni i kamerach potrafil utrzymac ten swoj glupawy wyglad az do gongu. ja bym z pewnoscia nie wytrzymal i zaczal sie smiac, albo przynajmniej zrobil inna mine. z mikrofonem nie bedzie mial problemu bo gadal bedzie glownie Punk. i slusznie, jest w tym rownie dobry co Edge czy Y2J wiec niech tak zostanie.

choc troche mam obawy o jego role w dublecie z chicago'wska gwiazda. jego rozwoj w ringu z pewnoscia bedzie odbywal sie kosztem straight edge superstar'a - co niezbyt mnie cieszy. kilka razy wygra mu walke zaczepiajac rywala, jesli dojdzie do TT to przejmie paleczke jako zawodnik 'atakujacy'. raczej niech dojdzie do szybkiego rozdzialu na solo, niekoniecznie przechodzac jakiekolwiek turny.

Rafiq:

Oczywiście nie ma Hardy'ego , Rey przechodzi operacje , więc Terminator jest jedynym 4Kids

:arrow: nie do konca sie zgodze, mam wrazenie ze gadzety Hardy'ego schodza ze sklepu tak samo jakby byl obecny w ringu. zrobili z niego cos na miare 'eksluzywnej legendy', wciaz przypominaja o jego istnieniu, promuja jego dziela, jesli federacja tak dalej pojdzie z jego promocja to zostanie najlepiej zarabiajacym nieobecnym wrestlerem w WWE (lub wrestlingu wogole). a z takich 4Kids jest jeszcze Dx, Hornswoggle/Finlay czy nawet Kofi i (nie)zapomniane Legacy z Ortonem.

postać Festus'a chyba bardziej drażniła niż miała jakiekolwiek zalety. Nie było na niego pomysłu w przeciwieństwie Ceny

:arrow: eee, postac Festusa byla przede wszystkim bardzo trudna do zagrania. Gallows wywiazal sie z niej (w mojej ocenie) perfekcyjnie. gdyby WWE poszlo z tag team'ami troche do przodu w tamtym okresie to zapewniam ze Biscuits & Gravy razem z Kendrickiem, Chavo, Wang Yang'iem byliby obecni o wiele czesciej.

Cena... a jaki pomysl maja na John'a ? word life i spinner belt juz dawno przeminely, romans z marine po czesci tez. teraz promuja to czego ludzie najbardziej nieznosza Hustle, Loyality, Respect oraz I never back down, I never quit - typowa terminatorka okraszana wszystkimi kolorami jaskrawych koszulek. te zieloną lub pomaranczową moze bym kupil, przyda mi sie na rower abym byl widoczny z 200 metrow. niebieski juz byl... w lutym Cena wybiegnie w koszulce fioletowej, nastepnie zoltej oraz srebrnej. na szczescie mamy kilkadziesiat milionow kolorow wiec pomyslow nie zabraknie na... oj, dluuuuugo :lol

wracajac do imiennika Luke'a - niech walczy solo, i w miare mozliwosci ucieka od kariery Cm Punka rozwijajac swoja wlasna postac (niekoniecznie straightedge, na pewno jako heel). potencjal ma ogromny, szkoda ze federacji wogole brakuje pomyslu na nowe gwiazdy. mam wrazenie ze gdybym pobiegl do McMahona i rzucil dobrym pomyslem to po krotkim przygotowaniu sam wystepowalbym na SD =))

Cylar out

" second place is a first loser "

comicsygnkopia9999.jpg

Nie wiem co ma heel turn Ceny do Luka, ale niech będzie. Moim zdaniem nie możemy jeszcze wyciągnąć jakichkolwiek wniosków odnośnie jego osoby. Na razie interweniował w 2 walkach, więc trudno przewidzieć jego przyszłość. Fakt faktem jego obecny gimmnick jest dość interesujący a budowa ciała predysponuje go do czegoś więcej niż tylko interwencji w walkach Punka. Na razie nie będzie on ME, będzie raczej pomagał w walkach CM, który sam teraz jest dość daleko od walk w ME.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Według mnie Luke ma za datki na ME. Ale niech najpierw dostanie swoją walkę, bo póki co tylko interweniuję. Dopiero po jego kilku walkach dokładnie będziemy mogli to ocenić. Moim zdaniem ochroniarzem jeszcze przez dłuższy czas będzie. WWE musi pomyśleć nad rozwinięciem jego postaci, bo przyznam się, że jestem zaciekawiony jego osobą i nie mogę się już doczekać następnego SD i może jego walki.

Krótka odpowiedź na pytanie z tematu : nie. Festus to festus, ciuszki moro, glaca i odzyskanie władzy w aparacie mowy nie sprawią, że koleś ze zwykłego jobbera o gimmicku idioty, o psychice zrytej bardziej niż Goldust i Hornswoggle razem wzięci, zmieni się w wielką gwiazdę. A szkoda, bo solidnym power wreslterem on był i gdyby od razu postawiono na konkretny gimmick, można by snuć teorie o przyszłości tego zawodnika. Poza tym ochroniarz, przydupas, czy nawet partner CM Punk'a to ewidentna demonstracja, że WWE nie ma pomysłu ani na jednego, ani na drugiego i łącząc ich razem, luke broni się przed zwolnieniem, a Punk przed skróceniem czasu antenowego. I własnie Punka najbardziej szkoda, bo po heel--turnie i odebraniu pasa, CT ewidentnie nie ma pomysłu na tą postac. Rok temu wrzucono go w Tag Teamy i walkę o pas IC. I bardzo słusznie, tą drogą powinien kroczyć CM Punk, ale nie w teamie z zupelnie nijakim (wówczas, bo teraz coś tam się zaczyna kolo tej postaci dziac) Kofim czy feud z Regalem. Umieszczając Punka w feudy z osobami pokroju R-Trutha czy Matt'a Hardy'ego ciężko o jego wiarygodnosc, smutne, ze Punk bez pasa od razu leci w gleboki mid-card. A przeciez moznaby go umiescic w taki team z Ortonem, który rowniez nie przekonuje do siebie bez pasa i zrobic cos na wzór Jeri-Show. Albo potrzymac go kolo zwodnikow ktorzy cos znaczą, jak Morisson czy McIntyre.

hmm, jako ochroniarz... ? raczej jako umysl wyzwolony z okowów nałogu ochroniarzem moglby byc ale np Santino Marell'i

Nieważne jak go nazwiemy, ważne jaką spełnia rolę, a ta nie rózni się niczym od tego, co robil Jackson dla Kendricka. No może tylko tyle, że Punk traktuje Luke'a bardziej jako naśladowcę niż popychadło. Tak czy owak, zmierza do tego samego, czyli utworzenia żałosnego teamu. Najbardziej irytuje w tej całej sytuacji kończenie walk. Oglądamy nie najgorszy wrestling przez pięć minut po czym bez przyczyny Gallows przerywa walkę.I będzie się to tak toczyło przez najbliższe tygodnie. Nuuuda.

pomijajac kwestie walki... z mimiką chyba nie powinno byc zle skoro przy takiej widowni i kamerach potrafil utrzymac ten swoj glupawy wyglad az do gongu.

Lubię porównania, więc jedno wykorzystam. Robienie z siebie głupka jest sztuką, którą trzeba docenic. Jezeli profesjonalny aktor zagra w filmie rolę niedorozwoja i zrobi to dobrze, jest doceniony. Wrestling jest jednak bardziej jak serial. Tutaj aktorzy są bardziej utożsamiani z granymi osobami. Nawet jeśli wiemy, że to wszystko to jeden wielki pic i aktorstwo, to nikt nie docenia genialnych umiejetnosci Luke'a, ale raczej widzą w nim psychicznie chorego Festusa. Taki był na przykład walduś z "kiepskich", smieszny był, ale tylko garstka doceniała jego umiejnosci aktorskie na podtsawie tej roli.

Rafiq:Oczywiście nie ma Hardy'ego , Rey przechodzi operacje , więc Terminator jest jedynym 4Kids nie do konca sie zgodze, mam wrazenie ze gadzety Hardy'ego schodza ze sklepu tak samo jakby byl obecny w ringu. zrobili z niego cos na miare 'eksluzywnej legendy', wciaz przypominaja o jego istnieniu, promuja jego dziela, jesli federacja tak dalej pojdzie z jego promocja to zostanie najlepiej zarabiajacym nieobecnym wrestlerem w WWE (lub wrestlingu wogole). a z takich 4Kids jest jeszcze Dx, Hornswoggle/Finlay czy nawet Kofi i (nie)zapomniane Legacy z Ortonem.

To już odchodząc od tematu, ale muszę się zgodzic. Najlepiej sprzedaje się teraz własnie DX, to nie jest ten stary team, który niszczył system i olewał zasady. To kolejna produkcja z serii WWE dla dzieci. Przykre...

Czy wstąpi do ME ?

1.Mysle, ze jeszcze za wczesnie na taki wniosek ale raczej nim nie bedzie (bynajmniej nie predko)...

2.Moim zdaniem nie wyglada na przyszlego Main Eventa...pamietajmy o tym, ze jeszcze jest kilku innych wrestlerow, przyszlych ME, wiec Luke raczej nie ma szans na szybki jump do tego grona...

3.Ciezko powiedziec ale wydaje mi sie, ze na taki obrot sprawy musimy jeszcze poczekac. Niech troche pobawi sie w bodyguarda...

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Rozbawiła mnie wypowiedź Luke'a Gallows'a. "... CM Punk zbawi nasz świat". heheh.

Czy wstąpi do ME ?

Myślę ,że tak. Jeszcze kilka tygodni i ...

Wydaje mi się ,żę napewno zrobi furore z nowym gimmickiem.

Z Cm Punk'iem trudno wytrzymac więc jeszcze kilka występów i zacznie się feud między nimi.

1.Czy Luke Gallos jest materiałem na Main Eventera?

2.Czy wstąpi do ME ?

3.Jak długo będzie ochroniarzem CM Punka ?

1. No wcześniej jak był Festusem to nie miał szans ale teraz to może może, w przyszłości bedzię w Main Evencie.

2. No pewnie wstąpi ale długo tam nie posiedzi. Będą lepsi od niego i go rozwala :lol

3. Napewno będzie długo jego ochroniarzem ale w końcu się na Punka wkurzy i go zniszczy :)

ahfo.png

luba_049.png