Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

161816_lg.jpg?091113095927646

Data gali: 13 Grudnia 2009r. (niedziela)

Miasto: San Antonio, Texas

Hala: AT&T Center

Theme Song gali: "Bullet Soul" by Switchfoot

Karta:

Tables match for the WWE Championship

John Cena © vs. Sheamus

TLC-John-Cena-vs-Sheamus.jpg

Chairs match for the World Heavyweight Championship

Undertaker © vs. Batista

Batista-vs-Undertaker.jpg

Tables, Ladders, and Chairs match for Unified WWE Tag Team Championship

Chris Jericho and The Big Show © vs. D-Generation X (Triple H and Shawn Michaels)

DX-vs-Big-Show-Chris-Jericho.jpg

Ladder match for the ECW Championship

Christian © vs. Shelton Benjamin

Christian-vs-Shelton-Benjamin.jpg

Intercontinental Championship Match

John Morrison © vs. Drew McIntyre

John-Morrison-vs-Drew-McIntyre.jpg

Single match

Kofi Kingston vs. Randy Orton

Kofi-Kinngston-vs-Randy-Orton.jpg

WWE Women's Championship match

Mchelle McCool © vs. Mickie James

12893260
  • Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

5

• Boogeyman1996

4

• Zaqu7

4

• LC Edgar

3

Top użytkownicy w tym temacie

Viper albo ktoś dodaj do karty :)

WWE Champion John Cena vs. Sheamus (Tables Match)

Unified Tag Team Champions Chris Jericho & Big Show vs. D-Generation X (Tables, Ladders & Chairs Match)

Viper: Zrobione! :)

No i jeszcze jedno dodaj :)

ECW Champion Christian vs. Shelton Benjamin (Ladder Match)

WHC Champion The Undertaker vs. Batista (Chair Match)

Viper: Wiem, co robić, spokojnie!

Edytowane przez Gość

NIE TAK PRĘDKO !

Po co tak szybko dawać shota Sheamus'owi, jak i tak najbardziej prawdopodobną opcją jest to, że John Cena zatrzyma swój pas. Wątpie żeby tak szybko dawali pas Celtic Warrior'owi. Szczerze mówiąc sytuacja Sheamus'a wygląda bardzo podobnie do sytuacji Vladimira Kozlova w zeszłym roku. Na początku porządny push, a później zeszmacenie i odesłanie do najsłabszego brandu WWE. Nie tak powinno być. WWE psuje całą rangę najważniejszego pasa federacji. W ogóle ten feud nie jest oraz nie będzie ciekawy.

Ta gala obędzie się poraz pierwszy ? Zapowaida się ciekawie, napewno dużo akcji w powietrzu i na pograniczu hardcoru, a to rzadki widok w WWE. Na otwarcie walka DX . Fajnie, fajnie.

slipknotte1.jpg

userbar467027qt4.gif

no pierwszy raz taka gala zobaczymy jak będzie to wszytko wyglądać ;p już wiem że będe przewijał walkę Jasia z Sheamus'em ;p co to ma wogóle być jak tacy zawodnicy będą dostawać title shota to ja dziękuję za oglądanie ;p zdenerwowała mnie ta cała sytuacja to już powinni dać kolejną szansę Ortonowi przynajmniej zagwarantowana by była ciekawa walka :) kolejna walka DX vs JeriShow no i nareszcie koledzy z DX dostaną title shota na te pasy czekałem na to długo :) i mam nadzieję że zgarną Unified Tag Team Championships :) .. no ciekawie jakie inne walki zobaczymy bo narazie nie jest za kapitalnie ;p do takiego PPV brakuje typowych zawodników jak Hardy Boyz czy Edge ;p no ale mam nadzieję że np. Dx też zrobią użytek z drabin krzeseł i stołów :)

Chris_Jericho_Banner_by_Cre5po.jpg

no pierwszy raz taka gala zobaczymy jak będzie to wszytko wyglądać ;p już wiem że będe przewijał walkę Jasia z Sheamus'em ;p co to ma wogóle być jak tacy zawodnicy będą dostawać title shota to ja dziękuję za oglądanie ;p zdenerwowała mnie ta cała sytuacja to już powinni dać kolejną szansę Ortonowi przynajmniej zagwarantowana by była ciekawa walka :) kolejna walka DX vs JeriShow no i nareszcie koledzy z DX dostaną title shota na te pasy czekałem na to długo :) i mam nadzieję że zgarną Unified Tag Team Championships :) .. no ciekawie jakie inne walki zobaczymy bo narazie nie jest za kapitalnie ;p do takiego PPV brakuje typowych zawodników jak Hardy Boyz czy Edge ;p no ale mam nadzieję że np. Dx też zrobią użytek z drabin krzeseł i stołów :)

A widziałeś chociaż jedną walkę Sheamusa? Bo z tego co czytam to przez niego będziesz przewijał tą walkę, co jest błędem.

Sheamus ma bardzo wyrazisty gimmik jak na dzisiejsze czasy i choć nie lubię go to muszę stanąć po jego stronie i mówię tej walce O tak!

A co do walki DX z JeriShow to mówię jeszcze większe O TAK! Shawn Michaels, Chris Jericho, drabiny i krzesła = walka musi się udać.

Do karty pewnie dojdzie pewnie pojedynek Batista vs Taker i Punk vs R-Truth. Czyli czeka nas bardzo dobre PPV, i widać że WWE idzie do przodu po tym jak Hogan dołączył do TNA.

Zgadzam się z przedmówcą , gala już po dwóch znanych walkach zapowiada się bardzo ciekawie. Pomysł z title shotem dla Sheamusa jest mimo tego, że go nie lubię, godny uwagi. Ile można oglądać tych samych ludzi walczących o ten pas? Dzięki takiej opcji będzie powiew świeżości. A Jeri-Show vs DX w walce TLC to mega dobre posunięcie. Wreszcie jakieś urozmaicenie w walkach o Unified WWE Tag Team Championship. Jak tylko dobrze rozkminią walkę Takera to może to byc jedna z lepszych gal tego roku.

oO Jak zobaczyłem walkę o WWE Championship to padłem. Jak to w ogóle możliwe. Koleś dostał takiego pusha jakiego jeszcze chyba nie było. Sheamus dostał walkę o WWE Championa wcześniej nie walcząc nawet o te drugorzędne czyli IC US. Decyzja zarządu dziwna. Na jego miejscu chętniej widziałbym.... kogokolwiek innego. Tables match, może być ciekawie, ale jak Sheamus zdobędzie pas to zacznę oglądać tylko i wyłącznie TNA. Ten człowiek nie pasują na championa. Przynajmniej nie teraz.

Wątpie żeby tak szybko dawali pas Celtic Warrior'owi. Szczerze mówiąc sytuacja Sheamus'a wygląda bardzo podobnie do sytuacji Vladimira Kozlova w zeszłym roku. Na początku porządny push, a później zeszmacenie i odesłanie do najsłabszego brandu WWE.

Kolega Koper bardzo dobrze mówi. Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat.

Co do drugiego matchu to tu nie ma co mówić. Widowisko będzie genialne. Jericho i HBK potrafią stworzyć niezłe widowisko z drabinami ( No Mercy 2008) Big Show pewnie da jakiegoś Chokeslama na stół,a Triple popisze się Sipnebusterem.

Z moich wiadomości wynika, że do karty doszedł jeszcze pojedynek Chrisitan vs Shelton Benajami o ECW Championship Ladder match. Jeżeli to się potwierdzi to będzie genialna walka i liczę, że pas zmieni właściciela bo Christian trzyma go zbyt długo.

Dop. IIL - koleś zainwestuj w jakieś słowniki, albo załatw sobie firefoxa. Błędy poprawione - obym więcej tego nie robił...

ECW Champion Christian vs. Shelton Benjamin (Ladder Match)- wreszcie bardzo dobra walka o pas ECW :applause: ! Każdy z nich będzie umiał odpowiednio wykorzystać stypulacje. W zasadzie każdy wynik tego starcia będzie pozytywny, chociaż może trochę bardziej na zwycięstwo zasługuje Benjamin? ;)

Moja pierwsza reakcja jak zobaczyłem walkę o pas ECW : :shock:

Kurde, zapowiada się genialna walka ! Christian zawsze potrafił sklejać dobre pojedynki wystarczy zobaczyć, że ładnie sobie radził na tegorocznej Wrestlemani w Money In The Bank. Shelton ... Kurde znakomicie się sprawdza w takich walkach i co najważniejsze ! Mamy pewny feud na kilka tygodni na ECW oraz nareszcie Tittle Shot dla Sheltona Benjamina ! Teraz tylko jedno pytanie. Walka Sheamusa z Ceną będzie raczej słaba więc nie liczę na zbyt wielki " hardcore ". Walka DX i JS może być bardzo ciekawa, oba teamy potrafią coś złożyć pozytywnego ( no dobra nie licząc Byczka ). I ostatnia o ECW. I to pytanie nasuwa mi się na myśl :

" Czy WWE tego nie zwali ? "...

Ja bardzo lubie Sheamusa ale wydaje mi sie ze odrobine za wczesnie ta tak potezny push...ale mam nadzieje ze pokaze na co go stac i uratuje poziom walki, ktory oczywiscie bedzie znizony przez Cene ale to Tables Match, wiec moze byc momentami ciekawie...Ale i tak Cena zatrzyma pas-taka moja sugestia

Pojedynek o World Heavyweight Champion-Batek vs Trup...Przypomina sie konfrontacja sprzed roku, kiedy to Dave stracil pas na rzecz Callahana po calkiem dobrej walce. Teraz to bedzie Chair Match wiec wielki hardcore jest raczej wykluczony (ale zawsze to lepsze niz nic :D )-wydaje mi sie ze Deadman potrzyma pas dluzej lub straci i na nastepnym PPV odzyska...

Uwielbiam takie pojedynki typu Ladder, Chair, Tables razem wziete bo wychodzi zawsze cos ciekawego...Mam nadzieje ze ten kombinator Jericho zrobi to na co go stac-czyli swietne show...To samo mysle o Shawnie, ktory takze zaprezentuje sie z dobrej strony-a w ogole to ten rodzaj walki z uzyciem wszystkiego moze zawsze czyms zaskoczyc-duzo oczekuje od tej walki a w szczegolnosci swietnego widowiska, choc bierz udzial Big Show...(by the way, juz sobie wyobrazam jak Wielkolud wchodzi na drabine i chce zrobic splash :) )

ECW Championship-ojojoj tu bedzie sie dzialo-oby dwaj zawodnicy kapitalni technicznie, jeszcze do tego Ladder Match-szykuje sie moim zdaniem najlepsza walka nadchodzacego PPV-pelna zwrotow, jakichs extremalnych akci (a w szczegolnosci Sheltona)...Moze pora wreszcie zeby ktos inny dostal pas ECW choc na poczatku chcialem zeby to jakis Heel przejal ale teraz nadarza sie okazja dla kogos innego, rowniez swietnego....

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

John Cena © vs. Sheamus

Wg. mnie to nie za dobrze, kiedy zawodnik na prawie początku kariery w głównym brandzie WWE dostaje możliwość walki o najwyższy pas WWE Championship. Najpierw powinien pokręcić się o pas US. Jak dla mnie to "za wysokie progi na jego nogi". Na pewno Jasiek obroni pas i do końca roku już go nie straci, bo WWE popełniło, by wielki błąd dając temu "białasowi" pas o takiej wartości.

Chairs match for the World Heavyweight Cahmpionship

Undertaker © vs. Batista

Walka pewnie będzie słaba, stawiam że Dead Men wygra, nic więcej o tej walce nie będę mówił.

Chris Jericho and The Big Show © vs. D-Generation X (Triple H & Shawn Michaels)

Czekałem na walkę Jeri-Show z DX o pasy od kiedy tylko DX wróciło i w końcu się doczekałem. Te 4 miesiące były bardzo długie, ale najważniejsze że w końcu... . Obstawiam, że DX wygra, no bo Big Show w takiej stypulacji to za bardzo nie pasuje. Jedyne hardkorowe co BIG mógłby zrobić to ustawić ławkę, obok niej drabinę, wejść na nią wraz z takim HBK i zrobić mu Chockslema na ławkę :D:D:D W takim razie jak już DX wygra to Jeri-Show się rozpadnie. I DX w końcu zobaczę w pasach tag team.

Mam wielką nadzieję, że Shelton wygra i w końcu zmieni się posiadacz ECW Champ., bo Christian go już trzyma zbyt długo, a tak po za tym to ostatnia walka na PPV o ten pas była dopiero Na Breaking Point.

2wbtedi.png

widze ze wspolnym mianownikiem tego Ppv jest oburzenie na title shot Sheamusa.

zupelnie nie rozumiem dlaczego. czy za wczesnie ? majac plecy HHH - niekoniecznie.

czy jest bez szans ? spogladajac niedaleko w przeszlosc taka sama sciezka szedl Swagger, cotygodniowe walki, undefeated, szybki title shot (ecw) i wszyscy spiewali ze pierwsza porazka przyjdzie wlasnie o pas z Mattem Hardym. nic bardziej mylnego, Swagger jako niepokonany zdobyl pas, zwyciezyl (smiem uzyc slow) megagwiazde w stosunku do tego kim wtedy byl. i z sukcesami bronil swojej zdobyczy.

oczywiscie ktos mi powie 'ze ecw', ze 'poziom nizszy', i ze 'Cena to Cena'. oczywiscie ze pomiedzy wrestlerami jest duza roznica, ale nie zniweluja jej nagle podnoszac (i tak juz wysoki) poziom Celtic Warrior'a. to raczej Jasiek wpadnie w jakies klopoty, ktos mu zacznie przeszkadzac albo rozpraszac i poziom szans tuz przed walka raczej sie wyrowna. jaki bedzie wynik ?

jesli HHH poddal submissionem walke w ME Wrestlemani'i, a Santino Marella byl IC champ'em 2 razy - wszystko jest mozliwe.

nawet zwyciestwo Sheamusa na PPV (jakies kontrowersyjne) i bardzo szybkie odzyskanie pasa na poniedzialkowym Raw przez Cena'e.

stypulacją jest table's match - mozliwe jest wiec zarowno FU przez 2 stoly z naroznika jak i Crucifix Powerbomb na owe. tak przy okazji - rewelacyjny pomysl na finisher. jak juz nosi ten swoj Celtic Cross niech i w walce ma do niego jakies odniesienie.

zeszmacenie Sheamus'owi nie grozi ze wzgledu na poparcie Huntera (zeszma-Cenie :D ) , co najwyzej przeniosa go do dywizji TT z Finlay'em jako Irlandzko-Irlandzo Pln pare (pomimo animozji) i beda walczyc o zlote kalesony :lol

Dx vs Jeri-Show - cala sympatia przeciwko Degeneratom. sam pomysl ciekawy bo HBK i Y2J sa swietni na drabinach, Hunter i Show wezma w obrot stoly (Spear i Spinebuster), a krzesel moze uzywac... kazdy. fajerwerki oczekiwane.

czyli zupelnie odwrotnie niz w przypadku kolejnego odcinka serialu "przychodzi Batista do Takera po pas". bedzie chokeslam na krzeslo, batista bomb na krzeslo, kick-out, kick-out, w koncu Dave wezmie Grabarza na tombstone piledriver, a ten go odwroci - bam - i koniec (btw czemu wszyscy probuja tombstone'a na Takerze ? komus sie to udalo do tej pory ? :lol ). wynik 1:0 niczego nie zmieni, to pewnie poczatek kolejnej telenoweli "do 10 wygranych". jesli w pore nie wlaczy sie do zabawy Kane (np triple threat) to bedzie baaardzo nudno.

no i Christian vs Sheldon, Ladder Match- czy tylko ja poczulem wiatr z przeszlosci ? to bedzie piekna walka, niestety obarczona bardzo duzym ryzykiem, miejmy nadzieje ze wszystkie 'efekty specjalne' wyjda poprawnie i noga nikomu sie nie zeslizgnie.

jesli dojdzie do walki Punk vs Truth - to sie zalamie. na ppv: jobber vs the first and only straightedge world heavyweight champion in history. jeszcze wieksza roznica klas niz Cena vs Warrior. oby nie.

Cylar out

" second place is a first loser "

comicsygnkopia9999.jpg

John Cena © vs. Sheamus

Ta walka może być ciekawa.Jasio doświadczony wrestler vs Sheamus dobrze rozwijający się.

Chodz jasio narazie nie chce pozbyc sie pasa co pokazuje obraniajac go w walkach to Sheamus moze mu zagrozic.

Sheamus jest dosc podstepny(przypomina ortona) lubi walczyc nie fair i wykorzystywac nie uwagi sedzi.

chodz go nie wielbie to mam nadzieje ze nie bedziemy musieli przewijac walki.

Chairs match for the World Heavyweight Cahmpionship

Undertaker © vs. Batista

Ta o to walka moze byc przejawem gdzie wkacu ktoś zagrozi Takerowi.

Broni pas caly czas(podobnie jak jasio) mimo ciezkich sytuacji daje rade.

Podobno Hall Gate(chyba dobrze napisalem) jest juz zakazane a szkoda byl to jeden

z najlepszych atakow ,,tejkera".Duzo osob pisze,ze batista to drewno.Myla sie tutaj.

Drewno to np Khali który nie potrafi biegac a wygrywa walki tylko sila.Batista potrafi

biegac wykonac spinbuster czy spear o czym khali nawet nie sni.Undertaker chodz

stary za to doswiadczony i dobrze zna batiste. Nie raz z nim Feudowal.Dlatego tez

ta walke bede oglądał najchetnie.

Mam nadzieje ze Undertaker obroni pas.

Chris Jericho and The Big Show © vs. D-Generation X (Triple H & Shawn Michaels)

Ta walka moze to bedzie cos.Wkacu dopuscili Dx vs BigCode o title.

Wkacu Chris Jericho nie bedzie zamulal jak to robi zawsze.

Lecz teraz gdy beda drabiny itp. ma on z HBK dosc ciezka rywalizacje

Tak jak ktos wspomnial oni w 2 zajma sie drabinami a HHH i Big Show biciem na ringu.

Walka moze byc ciekawa lecz big code moga wygrac Chris i Show to

osoby ktore tylko czekaja na okazje zeby uderzyc z krzesla.

Tutaj głosuje na christiana chodz Sheltona tez lubie.

Dość dobrzi zawodnicy ktorzy nie zamulaja jak np Kozlov.

Nie wiem jak ta walka moze sie potoczyc pozyjemy zobaczymy.

Nie będę tu pisał o meczu TLC, bo musi on wypaść świetnie, i już. Chcę tu tylko coś napisać o walce o WWWE title...

Otóż dzięki nowemu #1 Contenderowi nabrałem ochotę do oglądania Raw. Ostatnie Raw obejrzałem z zaciekawieniem, a ostatni raz tak miałem, gdy rozgrywał się storyline na linii McMahon - Trump. Otóż wybór Sheamusa spośród całego Battle Royala jest wyborem najlepszym. Sheamus jest uosobieniem niezwykłej siły, zajebistego wręcz wyglądu i świetnego gimmick. Cóż, nie ukrywam że jestem wielkim fanem europejczyka i z niecierpliwością czekam na jego pierwszy tytuł. Tam ktoś u góry pisze, że Sheamus ma jeszcze za wcześnie... ble, ble, ble. Po co czekać, jeśli gościu jest zajebisty. Nie ma sensu rozwijać jego postaci jeszcze bardziej, skoro już jest Survivorem 09, "zakończył" karierę Jamiego Noble'a, zniszczył paru jobberków. Sheamus jest już gotowy, by podjąć jakąś walkę o pas. Nie mówię, że zniszczy Jana w 30sekund, nie liczę też na to, że pas zmieni właściciela (choć zmianę pasa uznałbym za OMG moment 2009). O walkę się raczej nie martwię, bo sheamus jest postacią, która ma to COŚ, co przyciąga. Good Luck Sheamus!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      W tym tygodniu na AEW Dynamite, ostatnim show przed Revolution, Young Bucks połączą siły z Markiem Briscoe po raz pierwszy od 2010 roku. To niecodzienne trio zmierzy się z FTR i Tommaso Ciampą po tym, jak Ciampa zdradził Briscoe na sobotnim AEW Collision. Bucks powalczą z FTR o AEW World Tag Team titles już w nadchodzącą niedzielę na Revolution. Bucks i Briscoe rywalizowali ze sobą latami, łącząc siły tylko raz w karierze – podczas ROH SoCal Showdown w styczniu 2010. Mistrzyni TBS Champion
    • Grok
      Po tygodniach od debiutu Tommaso Ciampa zwrócił się przeciwko Markowi Briscoe na najnowszym odcinku AEW Collision. Po zdobyciu TNT Championship od Marka Briscoe, a następnie utracie pasa na rzecz Kyle'a Fletchera, Ciampa niedawno przegrał kolejną walkę z Daniel Garcia – wszystko przez rozproszenie ze strony Briscoe, który komentował starcie. Wcielając się w babyface'a w telewizji AEW przez ostatnie tygodnie, Ciampa pokazał swoje prawdziwe oblicze na odcinku Collision z 7 marca. Po przegranej
    • Grok
      Ricochet broni swojego National Championship w meczu Blackjack Battle Royal na przyszłotygodniowym AEW Revolution. W trakcie sobotniego odcinka AEW Collision ogłoszono, że Ricochet zmierzy się w obronie tytułu National na pre-show Zero Hour, choć uczestnicy tego starcia nie zostali jeszcze ujawnieni. Zero Hour wystartuje na HBO Max, YouTube i kanałach społecznościowych o 7 pm ET, godzinę przed główną galą Revolution. Ricochet (37 lat) trzyma pas AEW National od Full Gear, gdzie zgarnął go
    • Grok
      Notatki z sobotniego programu telewizyjnego AAA, który wyemitowano po WWE NXT Vengeance Day 2026. Tygodniowy odcinek AAA na Fox z 7 marca był go-home show przed nadchodzącym Rey de Reyes w Puebla w Meksyku. Odcinek został nagrany w zeszłym tygodniu w Showcenter Complex w Monterrey w Meksyku. Odcinek rozpoczął się od podsumowania zeszłotygodniowej zaciekłej rywalizacji między dwoma członkami El Grande Americanos. Następnie w pierwszym meczu wieczoru El Hijo del Vikingo pokonał Dinámico. El Hi
    • Kaczy316
      No to tutaj mówisz o zamyśle samym w sobie, a nie o bookingu, Vince chciał upokorzyć jego syna, ale bookingowo było to tak przyjemne dla fanów, że zadziałało, tylko nie zgodnie z planem jak sobie to wykombinował Vince, tak samo jest teraz z Rhodesem, WWE chcę, żeby fani byli za nim, bo to dla nich babyface nr.1 federacji, a bookingowo go psują takimi decyzjami, więc zamysł mają inny niż wychodzi booking, ale wszystko kieruję się właśnie w stronę bookowania postaci i że nie wychodzi to tak jak On
  • Dodaj nową pozycję...