Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NHL - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

nhl09.jpg

National Hockey League NHL-

Zawodowa organizacja zrzeszająca 30 drużyn hokejowych z Ameryki Północnej. Drużyny należące do NHL każdego sezonu walczą o Puchar Stanleya. Cech***je ją wysoki poziom gry oraz wysokie zarobki graczy (średnia pensja w sezonie 2000/2001 wyniosła 1 400 000 $)[1]. Liga ta została założona w 1917 roku w Montrealu w Kanadzie. Obecnie w NHL większość stanowią zespoły ze Stanów Zjednoczonych, a ponad połowa graczy pochodzi z Kanady. Składa się z dwóch konferencji oraz sześciu dywizji.

W sezonie zasadniczym każdy zespół rozgrywa 82 mecze (41 u siebie oraz 41 na wyjeździe). 32 mecze z zespołami z własnej dywizji, 40 meczów spoza dywizji ale z tej samej konferencji oraz 10 spoza konferencji. Do fazy playoffs awansuje 8 najlepszych zespołów z każdej konferencji. Następnie rozgrywane są ćwierćfinały konferencji. Zmagania te odbywają się w ośmiu parach (po cztery w każdej konferencji). Pary ustala się na podstawie miejsca zajętego przez zespół w konferencji (1 gra z 8, 2 z 7, 3 z 6, 4 z 5). W playoffs zwycięża ten zespół, który wygra cztery mecze. Zwycięzca z każdej pary awansuje do półfinałów konferencji. Zwycięzcy półfinałów awansują do finałów konferencji. A zwycięzcy finałów konferencji będą walczyli o Puchar Stanleya.

W NHL obowiązuje następujący system punktacji:

* Za zwycięstwo w regulaminowym czasie i w dogrywce zespół otrzymuje 2 punkty.

* Za porażkę w regulaminowym czasie otrzymuje się 0 punktów.

* Za porażkę w dogrywce otrzymuje się 1 punkt.

* Za remis w dogrywce otrzymuje się 1 punkt (w statystykach remis w dogrywce liczy się jako porażka w dogrywce).

Temat poświęcony jest ogólnej dyskusji o NHL.W tym temacie można podyskutować o najlepszych drużynach,zawodnikach,meczach itd.

Zapraszam do dyskusji.

• Styl:  Klasyczny

Wielkie emocje w ostatnim finale pucharu Stanleya powinny przynieść nowych fanów, do wyłonienia zwycięzcy potrzebny był ostatni 7-y mecz. Osobiście trzymam kciuki za Czerwone Skrzydła z Detroit głównie dzięki temu że, oprócz Philadelphii Flyers byli na demie NHL 2001 :P

Cech***je ją wysoki poziom gry oraz wysokie zarobki graczy (średnia pensja w sezonie 2000/2001 wyniosła 1 400 000 $)[1].

Fajnie ale mamy teraz 09/10 sezon, a co kogo obchodzi ile komu płacono prawie dekadę temu, jak do tej pory świat stawał kilkakrotnie na ch***ju :waving:

To tylko było do pokazania że już w 2001 roku hokeiści zarabiali wysoką kasę ;)

• 16 lat później...

• Reputacja:   313
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

No witam po latach w temacie :P NHL kiedyś oglądałem głównie dla bitek i jakichś spięć na lodowisku, ale nawet mnie się podoba jak na tych łyżwach ganiają za krążkiem xD Lubię oglądać Red Wingsów z Detroit, po poprzednim nieudanym sezonie nabrali wiatru w żagle i nawet teraz wyglądają, właśnie sobie patrze na skrót ich meczu z Ottawa Senators, ale słabo zaczęli, bo szybko stracili dwa punkty czy bramki? Nie wiem nawet jak to się w hokeju profesjonalnie nazywa xD Niby bramka jest, siatka jest. Detroit zaczęło remontade od dobrej bramki/punktu? z daleka, w sumie 2-0 w hokeju to też jest niebezpieczny wynik, nie takie remontady ten sport widział. Nie wiem za bardzo na czym polega Power Play, że jedna drużyna gra w przewadze z uwagi na przewinienia, czy że co? Tak samo zastanawia mnie jak to możliwe, że legalnym zagraniem jest złapanie krążka załóżmy na wysokości klatki i rzucenie go sobie pod kija xD No i Raymond doprowadził do remisu, mówiłem że 2-0 to jest niebezpieczny wynik tym bardziej w hokeju. I comeback w wykonaniu DRW stał się faktem  Ciekawe czy to utrzymali, trzecia bramka/punkt całkowicie z dupy. Ale trzeba przyznać, że ładnie sobie pod nogami tym krążkiem pograł. Za chwilę i tak był remis, to jest plus w NHL, że tu nie ma remisów, ktoś musi wygrać w dogrywce. I to nawet działa zasada Złotego Gola, jak na pewnych mistrzostwach w piłeczce  DeBrincat wszedł w połowę Senators jak na swoją, wbił bramę/punkt i zakończył mecz pewnym walnięciem. I dobrze, należy się coś Red Wingsom w tym sezonie, więcej niż w zeszłym. Mimo rozegrania większej ilości spotkań od reszty stawki - w tabeli wygląda to naprawdę dobrze.

wrestlers-on-the-road.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1 354
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Że też mi to umknęło:D @ IIL  chyba trzeba stworzyć specjalną rangę górnik dla @ HeymanGuy , bo wynaleźć temat o NHL w archiwum i jeszcze odpowiedzieć po 16 latach to trzeba mieć umiejętności specjalne:diabel:

Żeby nie zboczyć z tematu - NHL nie oglądam, sam hokej od święta, bo nigdy i tak nie widzę w tym gąszczu krążka:D

• Haha 1

...

• Administratorzy

• Reputacja:   959
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

BGZ wiecznie żywe. :P

Generalnie jeżeli jakieś tematy Was interesują, to można zawsze przenieść do dyskusji ogólnej. ;)