Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Brock Lesnar, Jamie Noble, Rob Van Dam, Rey Mysterio...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

brock-lesnar-ufc-91-weigh-in.jpg

:arrow:Mistrz wagi ciężkiej UFC - Brock Lesnar, zmuszony został niedawno do złożenia wizyty w szpitalu. Jak potwierdził Dana White, były mistrz WWE zasłabł podczas pobytu w Kanadzie a następnie został szybko poddany opiece lekarskiej. "Lesnar jest w bardzo złym stanie. Naprawdę, nie jest z nim najlepiej." Powiedział White w sobotę zaraz po gali UFC 105. "Czuje się źle i niestety jak na razie nic nie wskazuje na to, by mogłobyc lepiej... Jest bardzo, bardzo chory i najwyraźniej na jakiś czas zostanie wyłączony z akcji." 32-letni Lesnar musiał ostatnio przełożyc walkę z Shane'm Carwinem, która w wyniku tego została zaplanowana na UFC 106, w dniu 21 listopada w Las Vegas. Walka została jednak ponownie przesunięta i prawdopodobnie odbędzie się 2 stycznia na gali UFC 108. "Oczywiście u Brocka nigdy nie stwierdzono raka, AIDS czy czegoś podobnego. Na drodze Lesnara pojawił się jakiś zupełnie inny problem." White powiedział także, że Lesnar zaraz po straceniu przytomności znajdował się w jednym ze szpitali w Dakocie Północnej. "W pewnym momencie upadł na podłogę i natychmiastowo został przeniesiony do najbliższego szpitala. Postaramy się załatwic mu pobyt w Mayo Clinic bądź innym szpitalu z górnej półki, aby dowiedzieć się, co konkretnie stało się temu facetowi. Za jakiś czas powinien poczuc się lepiej." Kończy swoją relację White.

Poniedziałkowa wypowiedź White'a bardzo przeraziła fanów byłego wrestlera: "Bardzo możliwe, że Brock Lesnar już nigdy nie stanie z nikim do walki." Dzień po tym ogłoszeniu, oficjalnie przemówił jeszcze raz, zapewniając, że Brock jest już po zabiegu i powoli wraca do zdrowia.

Dzisiaj juz wiadomo, że Lesnar został wypisany ze szpitala i aktualnie dochodzi do zdrowia we własnym domu. Nadal jednak do końca nie wiadomo co z jego karierą w UFC. Więcej na ten temat dowiemy się później, po ogłoszeniu wyników kolejnych etapów z leczenia Brocka.

:arrow:Profil Jamie'go Noble'a został usunięty z sekcji gwiazd czerwonego brandu na oficjalnej stronie WWE - obecnie można go znaleźć w zakładce "WWE Alumni". W ubiegłym tygodniu Noble zapowiedział pożegnanie się ze statusem aktywnego zawodnika ze względu na kontuzje kręgosłupa, szyi oraz barku. Należy jednakże zauważyć, że ostatecznie jeszcze nie rozstał się z WWE i wszystko wskazuje na to, że będzie on w dalszym ciągu pracować w federacji McMahona - tyle, że za kulisami.

:arrow:Ostatni iMPACT wyniósł rating 1.1.

29.jpg

:arrow:W ostatnim czasie aż dwie gwiazdy WWE odniosły poważniejsze urazy, co będzie głównym powodem ich nieobecności na najbliższych galach:

-Kontuzji kolana nabawił się Rey Mysterio, który przez najbliższe kilka tygodni zostanie wyłączony z akcji. Jak nietrudno zauważyc, jego feud z Batistą zostanie na jakiś czas przerwany. Ich program będzie kontynuowany zaraz po powrocie Rey'a.

-Drugim pechowcem okazała się Mickie James, która zakończyła swój sobotni występ w Dublinie z ostrym bólem w nodze. Wszystko jednak wskazuje na to, że kontuzja Mickie nie jest zbyt poważna i niebawem powinna wrócic na ring.

:arrow:WWE jest coraz mniej zadowolone z pracy Michaela Cole'a przy mikrofonie. Panuje przekonanie, że nie bierze już swojej pracy na poważnie, a zarząd jest ostatnio coraz bardziej zniesmaczony niektórymi jego "głupimi" komentarzami na wizji. Sądzą, że Cole od dawna przestał już stawiac pracę w WWE na pierwszym miejscu.

Krążą także pogłoski o niezadowoleniu WWE z pracy innego komentatora - Jerry'ego Lawlera. Wielu ludzi jest przekonanych, że atak Sheamusa na Lawlerze (który mogliśmy zobaczyc w zeszły poniedziałek), był właśnie spowodowany jego niższym poziomem komentarzu. WWE ma w planach przeprowadzenie kilku zmian na pozycjach spikerów, gdyż są oni ciekawi tego, jak dany komentator mógłby współpracować w parze z innym. Warto również dodac, że Vince McMahon jest obecnie bardzo zadowolony z pracy Matta Strikera, którego już w najbliższym czasie może czekac awans i wiele wskazuje na to, że wkrótce zobaczymy go przy stole komentatorskim jednego z dwóch głównych show federacji.

Kolejną dośc ciekawą informacją wydaje się byc fakt, iż w minionym tygodniu kilka osób podjęło próbę podjęcia się pracy w WWE jako nowy spiker. Zarząd odmówił zatrudnienia prawie wszystkim zgłoszonym kandydatom - tylko jeden z nich został tymczasowo przez nich wynajęty.

RobVanDam.jpg

:arrow:UK Sun przeprowadziło niedawno wywiad z Robem Van Damem. RVD mówił między innymi o tym, dlaczego w czerwcu 2007 roku opuścił WWE, czym zajmował się od tego czasu oraz o tym, co odróżnia go od innych wrestlerów. Kilka ciekawszych fragmentów z jego wypowiedzi:

Na pytanie czy zamierza w najbliższym czasie powrócic do WWE, lub też ewentualnie skorzystac z propozycji TNA, Van Dam odpowiedział: "Jest to bardzo możliwe. Nigdy nie powiedziałem, że oficjalnie na taką propozycję się nie zgadzam." Rob Van Dam przyznał także, że o wiele bardziej odpowiada mu lżejszy harmonogram TNA, lecz najbardziej atrakcyjną dla niego ofertą pracy byłyby występy w WWE - lecz pod warunkiem, że zaoferowano by mu kontrakt na podobnych zasadach, co federacja Dixie Carter. Dyskusja z Van Damem na temat TNA doprowadziła reportera Simona Rothsteina do sformułowania pytania, co Van Dam sądzi o fakcie, iż wielu fanów marzy o jego pojedynku z AJ Stylesem. "Mogę Ci powiedzieć tylko tyle - podczas mojego pobytu w domu, nigdy nie fantazjowałem o walce z AJ Styles'em. Kiedy wychodzę na ring, zawsze staram się byc profesjonalistą. I czy mam za zadanie walczyc z tym kolesiem, czy kimś innym - szczerze mówiąc, jakoś g***o mnie obchodzi kto ma byc moim przeciwnikiem."

RVD mówił także w jakich relacjach obecnie znajduje się z Paulem Heymanem i czy nie zechciałby ponownie z nim współpracować, jeśli powróciłby do pracy w takiej federacji jak WWE czy TNA, a także czy Heyman sam powinien założyć własną firmę. "Często rozmawiam z Paulem na temat ostatnich wydarzeń, a także o tym, co każdy z nas planuje w najbliższym czasie zrobic. Zawsze będę oddanym człowiekiem Paula i zawsze będę się liczył z tym, co ma on do powiedzenia. Jeśli kiedykolwiek poprosi mnie o przysługę, zrobię to bez chwili wahania. Lecz Paul zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że jeśli chciałby mnie wywabic na dłuższy czas z domu, to tak jak mawia "Million Dollar Man" Ted DiBiase - każdy ma swoją cenę."

:arrow:Jeśli już mowa o RVD, warto wspomniec o jego ostatniej walce w World Stars Of Wrestling, o której poinformowała sama federacja w sposób następujący:

"Rob Van Dam obronił tytuł mistrza wagi ciężkiej organizacji WSW. Gala odbyła się wczoraj, na Doncaster Dome w Anglii, w mieście Doncaster. Pokonał on jedną z gwiazd ROH - Davey'a Richardsa w Main Evencie show zorganizowanego z okazji czwartej rocznicy federacji One Pro Wrestling. W budynku pojawiło się ponad 1500 fanów. Powszechnie sądzi się, że głównym powodem przybycia tak sporej ilości osób był pierwszy od wielu lat występ Van Dama w Wielkiej Brytanii. Wszelkie materiały filmowe z tego pojedynku będą wkrótce dostępne na oficjalnej stronie WSW (worldstarsofwrestling.com), jak i również na stronie samego mistrza (robvandam.com).

:arrow:Aktualna karta na galę Survivor Series:

* Traditional Survivor Series Match:

TEAM MORRISON: John Morrison, Matt Hardy, Evan Bourne, Shelton Benjamin & Finlay vs. TEAM MIZ: The Miz, Drew McIntyre, Sheamus, Dolph Ziggler & Jack Swagger

TEAM MICKIE: Mickie James, Eve Torres, Kelly Kelly, Melina, & Gail Kim vs. TEAM MCCOOL: Michelle McCool, Jillian Hall, Beth Phoenix, Layla & Alicia Fox

TEAM KOFI: Kofi Kingston, Mark Henry, MVP, R-Truth & Christian vs. TEAM ORTON: Randy Orton, Cody Rhodes, Ted DiBiase, William Regal & CM Punk

* Rey Mysterio vs. Batista

* World Title Match:

The Undertaker © vs. Chris Jericho vs. The Big Show

* WWE Title Match:

John Cena © vs. HBK vs. HHH

rey-mysterio.jpg

:arrow:Rey Mysterio wziął niedawno udział w rozmowie z The Sun, która spowodowana była reklamą najnowszej książki Rey'a "Behind The Mask". Sun opublikowało jedną z wypowiedzi Mysterio'a, która opowiadała o tym, w jaki sposób został mistrzem wagi ciężkiej: "Wszystko rozpoczęło się od styczniowego Royal Rumble, którego zwycięzca tradycyjnie miał okazję podjęcia walki o tytuł mistrza wagi ciężkiej na WrestleManii. Nie dość, że wygrałem mecz, to i w dodatku ustanowiłem rekord na najdłuższy pobyt w ringu w historii rozgrywek Royal Rumble - przebywałem na macie dokładnie 1 godzinę, 02 minuty i 12 sekund. Pamiętam, że uniosłem wówczas obie ręce w kierunku Nieba, dedykując mój występ Eddie'mu. Wielu ludzi i rzeczy bardzo mi pomogło w drodze do zdobycia głównego pasa WWE. Do najważniejszych oczywiście można zaliczyc ogromne poparcie fanów oraz push, jaki otrzymałem dzięki Eddie'mu. Sporo zawdzięczam także Patowi Pattersonowi, który odegrał za kulisami wielką rolę, potwierdzając, że doskonale sprawdzę się jako mistrz. Pat był wówczas producentem i konsultantem w WWE. Starsi fani zapewne pamiętają tego człowieka jako długoletniego zawodnika oraz komentatora. Nie wiem co Pat we mnie widział. Może to był mój profesjonalizm. Może to moja wielka pasja i miłość do tego biznesu. Może spodobał mu się mój styl i pomyślał, że jestem w stanie wnieść coś nowego do firmy - coś wyjątkowego, nieoczekiwanego. Naprawdę nie wiem czemu to zawdzięczam, w każdym razie Pat złożył sprawę do najważniejszych ludzi w federacji, w tym do samego Vince'a. Szczerze mówiąc, aż do końca stycznia nikt mi nic na ten temat nie powiedział, o wszystkim dowiedziałem się dopiero, kiedy zostałem powołany na spotkanie z kierownictwem. Powiedziano mi wtedy: "Niebawem będziesz mistrzem wagi ciężkiej." Odpowiedziałem: "O k***a!"

chrisbenoitbgzsygnaturajw2.png

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Mystical1674325918

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• HeymanGuy
      Przeczytałem wlasnie że dużo zależy od stanu Brona Breakkera względem WrestleManii. Gdyż jeśli dojdzie do zdrowia to dostaniemy Rollinsa z młodym Steinerem. Jesli nie, to Lesnar tak naprawdę może zmierzyć się z Obą, z Rollem i nawet z LA Knightem. Najmniej pewny miejsca w tej karcie niestety ale musze to napisać chyba jest LA Knight. Femi pewnie poleci w szranki z Lesnarem, innej opcji nie widzę. Rollinsa wcisną gdzie chcą i z kim chcą i będzie to dobre. A Knight za wiele opcji nie ma, może z Vi
    • Grok
      Paul Heyman nie pojawi się na Raw w najbliższym czasie. W trakcie poniedziałkowego odcinka Michael Cole ogłosił, że Heyman doznał stłuczenia kręgosłupa szyjnego, rozcięć twarzy i skrzywienia przegrody nosowej po ataku Rollinsa z zeszłego tygodnia. W efekcie Heyman jest poza akcją na nieokreślony czas z powodu tych urazów. W zeszłotygodniowym Raw Heyman wyszedł na ring i nawyzywał Rollinsa, który powrócił podczas Elimination Chamber, by zepsuć Loganowi Paulowi wygraną w walce. Rollins kontynu
    • HeymanGuy
      Gang zamaskowanych chłopów imieniem Triple H’a znów atakuje, nie uważamy że ta formuła lekko się wyczerpała? O ile nie lubię The Vision te podchody z zamaskowanymi zaczynają mnie męczyć niczym piłka Polską reprezentacje. Heymana trochę w TV chyba nie będzie, jakaś kontuzja po tym ataku się wkradła, albo po prostu dobrze sprzedają atak Rollinsa. Bayley idzie na AJ Lee o pas IC, no spodziewałem się wygranej Raquel, była ostatnio na fali i miała prawo to wygrać ale Bayley chyba jest lepszą decyzją,
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Monday Night RAW #1711 Data: 09.03.2026 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Seattle, Washington, USA Arena: Climate Pledge Arena Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Corey Graves & Michael Cole Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoiler
    • Grok
      Michael Oku jest najbardziej znany na świecie z serii meczów z Willem Ospreayem. Teraz dostanie szansę, by pokazać, na co naprawdę go stać, w starciu z inną gwiazdą AEW. Właściciel Revolution Pro Wrestling Andy Quildan i Tom Campbell ogłosili na kanale YouTube RevPro, że Oku zmierzy się z Ricochetem, mistrzem AEW National Championship, na gali RevPro Live in Coventry w niedzielę, 22 marca. To będzie ich pierwszy w historii singles match. Spotkali się wcześniej tylko raz: Ricochet połączył s
  • Dodaj nową pozycję...