Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

smackdown.jpg

Ross : Witamy na gali Smackdown! Wybuch fajerwerek, daje nam znać o zaczynającym się Show!

Grisham - Dokładnie, tym bardziej że w WWE zaszły pewne zmiany, więc dzisiejszy SmackDown! powinien być o niebo ciekawszy od poprzedniego!

Tymaczasem, przenieśmy się na backstage!

Kamera przenosi się na back, gdzie Jericho przemawia do mikrofonu

Jericho: Batista & Mysterio przegraliście po raz kolejny z najlepszymi na świecie z BigCode! Jeśli myślicie,że nas pokonacie to jesteście w wielkim błędzie.

Show: Zobaczymy kto jest lepszy.Jak wiecie spotkamy się po raz kolejny w dzisiejszym Main Evencie.

Jericho:Tak,to będzie łatwy pojedynek...do tego ze specjalną stypulacją <śmiech>!

JR - Uhu, ostro powiedziane! A teraz czas na pierwszy pojedynek! Ciekawe co wykombinował dla nas Theodore Long?

"My name is Finlay, and i love to fight!"

200px-Finlay_Oskhosk_WI_030808.jpg

JR - O! To Finlay! Jak ja go dawno nie widziałem... Jak sądzisz Todd, czy Finlay zaprezentuje się dzisiaj z dobrej strony?

TG - Ciężko powiedzieć, w końcu od dawna nie stał na macie, co też jest bardzo ważne... Finlay wchodzi na ring, zobaczmy kto będzie jego przeciwnikiem!

"I'm Perfection! Perfection!"

84928119200px-dolph-ziggler-milwaukee-090908-jpg.jpg

TG - Dolph Ziggler! A więc zapowiada nam się ciekawy mecz! Doświadczenie, czy świeżość? Umiejętności, czy spryt?

Zaraz się przekonamy!

Justin Roberts- Przed nami otwierający dzisiejszą galę, Single Match! Pierwszym zawodnikiem jest, ważący 106 kg, pochodzący z Irlandi Północnej... Finlay!

JR - Finlay zbiera ogromne brawa od publiczności! Widać że są za nim całym sercem!

Justin Roberts - Jego przeciwnikiem będzie... Ważący 97 kg... Z Cleveland w Ohio... Mr. Perfect... Dolph Ziggler!

TG - Obaj zawodnicy już gotowi! Publiczność skanduje "Finlay, Finlay!", a sędzia każe zabić w gong! Zaczynamy!

Panowie podchodzą do siebie spokojnie... Ziggler pokazuje Irlandczykowi że chce zacząć od klinczu. Finlay przygotowany, chce złapać Ziggler'a, lecz ten unika i body kick! Co za kłamliwa żmija! Dolph teraz atakuje oponnenta serią punchy i spycha go do narożnika! Jedno kolanko, drugie, trzecie! Widać że Finlay nie jest w najwyższej formie! Perfect się cofa, bierze rozbieg i mocne wejście w Finlay'a! Irlandczyk pada w narożniku jak mucha!

JR - Niestety, Finlay ma już swoje lata i pojedynek z takim młokosem nie jest dla niego łatwy. Ziggler teraz kładzie nogę na szyi Finlaya i dociska z całej siły do lin! Finlay nie może się wyrwać! Sędzia każe mu przerwać tą akcję, w innym przypadku Doplh będzie zdyskwalifikowany! 1... 2... 3.... Ziggler odpuszcza! Przeciąga rywala na środek i przypina, 1... Kick-Out! To jednak nie będzie takie szybkie starcie! Perfekt podnosi Finlaya, Irish Whip na liny i Clothesline! Nie! Finlay unika, odbija się ponownie od lin big boot od Perfekta! Tego jeszcze nie było, Finlay ponownie pada na matę!

1... 2... Kick-Out!

TG - Aż chciałoby się rzec "co się odwlecze, to nie uciecze!". Hehe... Ziggler szybko się podnosi i Multiple Elbow Drops! Kolejna próba pinu, 1... Kick-Out! Ziggler jest wściekły! Wykonuje kilka Stompów i próbuje jeszcze raz!

Publiczność buczy z zawodu! 1... 2... Kick-Out! Jednak Finlay to twardy chłop! Dolph teraz schodzi do Finlay'a i Headlock!

Irlandczyk wrzeszczy, lecz nie potrafi się wyrwać! Dolph zaciska coraz mocniej, lecz czy Finlay się podda?

JR - Nie sądzę, ten pan jest już doświadczony, pewnie zaraz jakoś się uwolni... A nie mówiłem?! Finlay uderza go łokciem w brzuch! I jeszcze raz! I kolejny! Ziggler popycha go na liny i... Belly to Back Suplex! Nie!!! Finlay zdążył się obrucić i mocny kick prosto w twarz!

Finlay szybko łapie go za głowę i Snap DDT! Piękna kontra Finlay'a! To może być koniec, 1... 2... Kick-Out!

Szkoda że się nie udało, publiczność już zdążyła wstać z miejsc! Finlay łapie nogę Ziggler'a i mamy Celtic Knot! To chyba będzie koniec!

Ziggler wrzeszczy z bólu, wyrywając sobie blond włosy z głowy! Czy Dolph odklepie?!

TG - Raczej nie... Chyba nie po to przeważał przez całą walkę, żeby teraz się poddać! Ziggler próbuje doczłapać się do lin, lecz Finlay skutecznie mu to nie umożliwia! Dolph jest coraz bliżej! Jeszcze kilka centymetrów... Jest! Ma! Finlay szybko puszcza, podbiega do Perfekt'a i zakłada go na plecy!

OMG! Będzie Celtic Cross! Nie!!! Ziggler kontruje łokciem, Finlay go upuszcza i Jumping Russian Leg Sweep! Ziggler przypina! 1... 2... 3...!

Justin Roberts - Here is your winner... Dolph Ziggler!

JR - A więc Młokos pokonał dziadka! Ale to chyba nie koniec! Dolph podnosi teraz Finlay'a i Irish-Whip za liny! Finlay odbił się od podłogi niczym kauczuk! Ziggler podąża za nim... O, Finlay, lepiej uważaj! Perfekt podnosi Irlandczyka i ciska nim o schody! Ależ to musiało boleć! Publiczność skanduje "You suck!" lecz Perfect nic sobie z tego nie robi i sięga coś z pod ringu... OMG! To krzesełko! Czy Finlay to wytrzyma?!

TG - Nie sądzę... Dolph teraz patrzy groźnym wzrokiem na cierpiącego Finlay'a... Irlandczyk próbuje wstać i... Chair Shot! Prosto w głowę! Finlay pada zamroczony! Dolph beztrosko rzuca krzesełko na ziemię i wchodząc na ring prosi o mikrofon. Ciekawe co chce nam powiedzieć?

Dolph - Dolph Ziggler ponownie zwycięzcą! I co powiecie na to żałośni idioci? Ja tu tworzę przyszłość! Ja tu jestem najlepszy i nikt mnie tu nie powstrzyma! Shut Up!

JR - Publiczność nic nie robi sobie z jego przemowy, bez przerwy buczą i skandują "You Suck!"

Dolph - Jesteście żałośni... Zero podziwu dla mnie, dla przyszłości WWE! To ja tu dyktuję warunki! Long, powiedz mi, ile razy mam Ci jeszcze udowadniać moją wartość? Pokonałem praktycznie wszystkich w tym zasranym SmackDown! Z kim mam jeszcze walczyć?! Wczoraj Morrison... Dzisiaj Finlay! Kto da mi radę? Dajcie mi tu kogoś, kto przetrwa ze mną choć pięć minut! A... Zapomniałem! Nie ma tu nikogo, kto mógłby mnie powstrzymać! To ja tu rządzę! Theodore... Kto bardziej niż ja zasługuje na World Heavyweight Champion? Czy jest tu ktoś tak idealny jak ja?! Ktoś z warunkami na przyszłość? Odpowiedź brzmi... Nie! Nie ma tu nik...

"What's Up?!"

pic_5782934_1223928076.jpg

TG - OMG! To R-Truth! Najprawdopodobniej ma do pogadania z Dolphem... Oj, coś mi się zdaję że ktoś tu zaraz oberwie!

R-Truth - "What's up?!"

Publika - "What's up!"

R-Truth - "What's up?!"

Publika - "What's up!"

TG - Publika go ubóstwia! Nie dość że idzie by złoić skórę Zigglerowi, to jeszcze śpiewa swoją własną wejściówkę! I to jak!

R-Truth - "What's up?!"

Publika - "What's up!"

TG - R-Truth już kończy śpiewać, powoli dochodząc do ringu! Jest bardziej zmachany, niż Dolph Ziggler po walce z Finlay'em!

R-Truth - Dolph... Wiesz czego nie nawidzę? Nie nawidzę pieprzonych cwaniaków, mających się za niewiadomo kogo! Twierdzisz że jesteś tu najlepszy?

A co powiesz o Kane? O Batiście? Tak na prawdę jesteś tu ni...

Dolph - Shut up! Jak śmiesz mi zaprzeczać murzynie?! Powiedz lepiej kim Ty jesteś! Powiedz skąd tu przyszłeś! Z ulicy? Z burdelu? Zejdź mi z drogi kretynie!

R-Truth - Ziggler, Ziggler... Sam tego chcesz!

JR - OMG! R-Truth rzuca się na Dolph'a z pięściami! Kilka uderzeń i Ziggler się wyrywa! Ziggler ucieka z ringu, lecz Truth go dogania i mocny body kick! R-Truth łapie go za głowę i ciska nim o ring! I jeszcze raz! Teraz łapie go za rękę i Irish-Whip! Ziggler uderza głową prosto o słup narożnika i pada na ziemię!

R-Truth - "What's up?!"

Publika - "What's up!"

JR - Truth wyciąga coś spod ringu... To kolejne krzesełko! Teraz tylko czeka aż Perfect wstanie i...

TG - No właśnie, ciekawe co wymyśli! Ziggler jest już na kolanach... Ledwo wstaje i Truth rzuca w niego krzesełkiem! Oj, co on kombinuje?! Ziggler je łapie i... Spinning Calf Kick! Truth kopie prosto w krzesełko, które nokautuje Dolph'a! A teraz chwila przerwy, spotkamy się zaraz po reklamie!

TG - Jesteśmy świeżo po reklamie, przenieśmy się teraz do biura Teddy'iego Long'a, który gościu Matt'a Hardy'ego!

Matt Hardy : Witaj Teddy.

Teddy Long : Siemasz Matt. Co się stało?

Hardy : No właśnie, stało się to że jestem zaniepokojony moją karierą w SD!. Od dawna nie dostałem żadnego title shota, tak jak Kane ale to on dostał szansę na pas Intercontinental.

Long : Obiecałem to Kaneowi dawno temu nie mogę tego odwołać.

Hardy : Boisz się, Teddy?

Long : Eeeee, w pewnym sensie tak. Przecież wiesz że on jest nieobliczalny.

Hardy : O Teddy!! Nie możesz dać mu szansy np. na Unified Tag Team Championship? Dasz mu kogoś do pary i będziesz kwita!

Long : Obiecałem mu że dam mu szansę na pas indywidualny. Zrobimy tak, żeby zawalczyć z Johnem Morrisonem o pas IC musisz najpierw wygrać z Kanem walkę o no.1 contender! Teraz!

Hardy : Zgadzam się!

JR- Huhu, odważna deklaracja Matt'a Hardy'ego! A więc czas na walkę Matt Hardy vs Kane! Stawka walki jest nie mała, bo zwycięzca zawalczy z Morrisonem o Pas Intercontinental!

Justin Roberts- : Following contest is for the no.1 contender for the intercontinental championship!

Jim Ross- : Panie i panowie Matt Hardy właśnie wkracza na ring!

17514_5200_a116.jpg

Justin Roberts- : Introducing first, from Cameron North Carolina, weight 236 pounds, MATT HARDY!!!!

Todd Grisham- : Tak widać to po nim ma chrapkę na ten pas.

Jimm Ross- : Matt odzyskał zaufanie publiczności poprzez pomoc swemu bratu pare miesięcy temu. Teraz jest jedynym Hardym w federacji. Musi bronić honoru rodziny.

Todd- : Oh my God. I jest i jego przeciwnik..

Justin Roberts- : And introducing opponent, weight 323 pounds, the ,,big red monster", KANE!!!!

kane.jpg

Jimm : Kane od dłuższego czasu nie posiadał żadnego pasa, być może to jest ten moment gdzie sie przełamie.

Todd- : Hey hey!! Kane podchodzi do Matta szybkim krokiem! Sędzia ich odpędza!

Jimm- : Big Red Monster miał zapewnioną walkę o pas IC ale Matt zarządał walki o no.1 contender. Kane jest zirytowany.

Todd- : Nie mogę się doczekać walki! Zabijcie w gong!

Jimm- : I zaczeło się. Kane ruszył do Hardyego. Seria punchów. Zepchnął Matta do narożnika.

Todd -: To nie wróży dobrze dla Matta. Nieźle obrywa.

Jimm- : Kane rzuca Mattem niczym lalką na środek ringu!

Todd- : UUU co za Big Boot w wykonaniu Kane! Matt jest wyraźnie zamroczony. Kane ma szanse.

Jimm- : Matt wstale... i dostaje potężnego uppercuta!!! Opiera się o liny. Kane bierze rozbieg, będzie kolejny big boot..nie! Hardy kontruje, Kane ma nogę zaczepioną o 3 linę. I low dropkick w wykonaniu Matta!

Todd- : Kane leży na macie. Matt zakłada mu headlocka.

Jimm- : Zaraz! Kane wstaje jakby nigdy nic! Ma Hardyego na barkach i .... backbreaker!

Todd- : Nie wiem czy Matt ma szansę, walczy z POTWOREM.

Jimm- : Tak czy inaczej nie idzie mu najlepiej, właśnie próbuje wstać. I otrzymuje potęrznego kopniaka. Kane go podnosi, zaraz.., Matt prubuje kontrować! Seria punchów w strone Kane! Próba irish whip...ale Kane wykonuje potężny clothsline!!

Todd- : Jak tak dalej pójdzie to za 2 minuty Kane zmiażdży Matta i będziemy mieli po walce.

Jimm- : Chwila Todd, Kane właśnie wchodzi na narożnik, jest już na 3 linie, O MY GOD! Matt Hardy wstał i szarpnął linami! Kane w tej chwili siedzi na narożniku!

Todd- : Hey, Matt podchodzi do niego, wchodzi na drógą linę, i seria punchów w głowę przeciwnika.

Publika -: One! Two! Three! Four! Five!

Todd- : Whoooaa! Kane łapie Hardyego! Czyżby chockeslam z narożnika!? Nie!! Matt znowu sprzedaje Kaneowi serię ciosów, czyżby superplex?

Jimm- : Tak! Superplex w wykonaniu Matta Hardyego! Obaj zawodnicy leżą na macie. Sędzia zaczyna odliczanie!

Sędzia- : 1!....2!....3!.....4!......5!....

Jimm- : Matt wstaje a za nim zaraz Kane. Kane bierze rozbieg. Clothsline..nie Hardy łapie przeciwnika i mamy side effect!! Próba pinu.

Sędzia- : 1...2..kick out!

Todd -: Hardy wstaje, parę kicków na twarz Kane'a i leg drop. Matt chyba przejmuje inicjatywę.

Jimm- : Myślę że tak, teraz wchodzi na narożnik, Kane się powoli podnosi, Double Axe Handle w wykonaniu Matta! Znowu próba pinu.

Sędzia- : 1...2...kick out!

Jimm- : Hardy pokazuje publice że szykuje się Twist of Fate! Czeka aż przeciwnik się podniesie. Kopniak i ...Kane łapie go za gardło! Chockeslam!! Mamy Chockeslam!!

Todd- : Kane pinuje!

Sędzia- : 1...2...kick out!

Todd -: Wow! Matt wytrzymał! Nie daje się Kanowi!

Jimm -: Kane jest mocno wkurzony, łapie Matta i wyrzuca go za ring!! Hardy uderzył głową o osłonę dla publiki! Leży nieprzytomny poza ringiem! Kane schodzi do niego!

Sędzia- : 1!

Todd-: Red Monster łapie Hardyego i rzuca nim o metalowe schody! Hardy wyje z bólu!!!

Jimm- : Nie za dobrze to wygląda... Kane łapie głowę Matta i uderza nią o schody!

Sędzia-: 2!

Todd -: I jeszcze raz uderza! Hardy nie wie co się dzieje!

Sędzia -: 3!

Jimm- : Kane zostawia siedzącego Matta przy schodach, rozpędza się.

Sędzia -: 4!

Jimm- : Szykuje się bardzo mocny knee strike. Nie trafia!! Kane uderza kolanem z całej siły w stalowe schody!

Sędzia- : 5!

Todd -: Jakim cudem Hardy uciekł!? Matt wrzuca Kane na ring, a on sam wchodzi na narożnik!

Jimm -: I mamy diving leg drop!!!! Mad skanduje do publiki! Kane bardzo wolno się podnosi, kopniak i mamy TWIST OF FATE!!! Próba pinu!

Sędzia- : 1...2...3! NO!!!! Ropebreak!!

Todd -: OOOH!! Kane kładzie nogę na linach!!

Jimm -: Co za pech, Matt prubóje jeszcze raz!

Sędzia -: 1..kick out!

Todd- : Co za walka panie i panowie!

Jimm -: Matt dobija Big red monster'a, podownie wchodzi na narożnik, tym razem na 3 linę, Mounsalt!!! I Hardy upada na kolana Kane'a!!! Kane podchodzi do pinu!

Sędzia- : 1..2.kick out!

Todd-: Kane dostał białej gorączki!! Łapie Matta, co za szybkość ciosów!! Hardy ledwo stoi!

Jimm -: Łapie Matta, i kolejny Chockeslam!!! Kane podchodzi do pinu!

Todd- : Zaraz, to John Morrison biegnie w stronę ringu!!

Sędzia- : 1..2..HEYY!!

Jimm- : John Morrison łapie sędziego za nogę i przerywa pin!! Kane jest rozwścieczony! Wychodzi poza ring!

Todd- : On idzie do Johna, patrzy na niego złowrogo, łapie Johna za gardło!!! I rzuca w stół komentatorski!!!

Jimm- : Kane jest naprawdę wściekły miał te walkę w kieszeni. Wchodzi na ring, przechodzi przez liny, HEYY!! Matt Hardy kopie Kane'a w głowę!!Kane upada na matę! Matt Kładzie mu nogi na 2 linie, podnosi go i TWIST OF FATE!!!

Todd- : Zaraz? Dlaczego nie pinuje!?

Jimm- : Wchodzi na narożnik!! Czy on zwariował!!??

Todd- : John Morrison podnosi się ze stołu komentatorskiego!

Jimm -: I Mounsalt na Kane!! TRAFIA!!! Matt Hardy przechodzi do pinu!!!

Todd- : Zaraz zaraz! John znowu przerywa pin! Podnosi Hardyego i wyrzuca go poza ring! Morrison wchodzi na narożnik i wykonuje Starship Pain na Kane!!!!

Jimm- : Sędzia przerywa walkę!!!

Todd- : Chwila, kto jest wygrał? Kto jest pretendentem do pasa?

Justin Roberts- : The result of this match is no contest!

Todd- : Co!! No nie wierzę!!

Jimm -: Chwila moment co robi na scenie Teddy Long?

Teddy Long- : Dosyć tego!! John, widzę że tak pragniesz utrzymać swój pas, że wolisz wykończyć swoich przeciwników przed walą o ten pas tak? Za tydzień zawalczysz w handicapie Tag on One przeciwko Mattowi Hardyemu i Kaneowi!! Jeśli zwyciężysz wybierzesz sobie przeciwnika do obrony pasa, jeśli przegrasz, odbędzie się walka Triple treat o pas IC!!

Todd- : Co?? Czy to oznacza że...

Jimm- : ...że John ma bardzo przechlapane...

JR - Jesteśmy już po reklamach! Teraz czeka nas już trzeci pojedynek! Kto tym razem wystąpi w roli głównej?

Justin Roberts: Na ring zmierza mierzący 1.96m ważący 110 kg urodzony w Ayr w Szkocij Drew McIntrye!!

180px-drew-mcintyre.jpg

JR: O tak to jest w tej chwili chyba największy talent Smackdown.

TG: No nie przesadzał bym dużej lepiej prezentuje się John Morrison.

Justin Roberts: A teraz na ring wchodzi jego przeciwnik mierzący 1.75m ważący 93 kg urodzony w Hoolywood w Californi Jimmy Wang Yang.

jimmy-wang-yang.jpg

Gonna Punch Someone Tonight!

JR: To będzie dla Jimmyego trudna walka. Drew ma przewage wysokości.

TG: Ale Jimmy też swoje potrafi i na pewno pokaże na co go stać w tej walce.

JR: Słyszymy gong i rozpoczynamy walkę. Wrestlerzy mierzą się wzrokiem. Zaczyna McIntrye zakładając Headlock.

TG: Ale Jimmy wie co trzeba zrobic w tej sytuacij i uderzając Drewa wolnymi rękoma zdołuje się uwolnić. Wang uderza pare raze McIntryego i ten już troche jak we mgle. Yang popycha szkota, na liny do, których tamten się odbija. I Jimmy wykonuje Clothesline! Pin 1... kick out! No to chyba jednak byłoby za szybkie zakończenie tej walki. Wang wstaje i podnosi też McIntryego.

JR: Irish whip w wykonaniu Yanga. Jimmy będzie chciał odrazu po uderzeniu w narożnik Drew wykonać Corner Clothesline i rusza za nim. Ale co się stało Drew wyskoczył przed narożnikiem i Wang przebiegł pod nim, a potem trafił w narożnik.

TG: Drew wynosi Yanga i Ego Trip. Pin 1..2.. kick out! Szkot jest wściekły i kłóci się z sędzią. A Jimmy to wykorzystuje i Roll Up. pin 1...2... kick out! Obaj powoli wstają za pomocą lin, a sędzia liczy 1...2...3...4...5...6...7...8...9... jednak udaje się im wstać w ostatniej chwili!

JR: Nie oszczędzają się i odrazu zaczynają wymiane ciosów. McIntrye był szybszy i po paru

uderzeniach bez odpowiedzi popycha Yanga na liny ten jednak zachowuje się przytomnie i zatrzymuje się na nich. Ale Szkot także zachowuje czujność i rusza na Jimmiego. Będzie Clothesline! Nie! Wang pięknie z tego wychodzi przerzucając nad sobą Drewa. Ten za ringiem i sędzia liczy. 1...2...3...4...5...6... jednak udaje mu się wrócić ale odczuł upadek i nie może się podnieść z maty.

TG: Yang łapie za włosy McIntryego i potężne uderzenie. Tamten znowu troche zamglony dostaje jeszcze Irish Whip, a potem Corner Clothesline. Wang znowu łapie Drewa za włosy i popycha go na liny. Ten się odbija. Będzie Clothesline nie McIntrye się schyla i odbija od następnych lin, a potem wykonuje Big Boot na Yangu. Pin 1...2... kick Out!

JR: Ależ emocje! McIntrye wstaje i kopie pare razy leżącego Jimmiego ale sędzia przerywa i udziela mum pouczenie. Drew podnosi Yanga i Irish Whip. Wang trafia w narożnik. McIntrye na niego pędzi i corner Clothesline. Nie Wang wystawia noge na, którą nadziewa się Szkot. Jimmy chwile odpoczął i złapał McIntryego. Popycha go na liny i się przychyla. Drew się odbija ale zachowuje się świetnie. Kopie przychylonego Yanga i ten zaczyna sie wyprostowywać. Ale za nim całkowicie się wyprostowuje McIntrye wykonuje Double Underhook DDT. Pin 1...2...3... wygrywa McIntrye.

Justin Roberts: Winner is Drew McIntrye.

TG: Po niezłe walce wygrywa McIntrye.

JR: Ale popatrz to mu nie starczy wziął krzesło i zaczyna nim okładać półprzytomnego Jimmiego. No mógł sobie to odpuścić.

TG: No właśnie skończył ale teraz Yang napewno będzie potrzebował pomocy lekarskiej.

Gra Theme McIntryego i ten schodzi z ringu. A Wang Yang jest znoszony na noszach.

TG: A więc mamy kolejną ofiarę dnia dzisiejszego! Najpierw Finlay, potem Yang... Może odsapnijmy trochę i przenieśmy się do Eve Torres, który rozmawia z CM Punkiem.

Kamera przenosi się na Backstage gdzie pokazuje - Eve Torres.

Eve – Serdecznie witam państwa, a moim gościem jest … CM Punk. Witaj Punk, jak się czujesz po walce Hell in a Cell w której przegrałeś tytuł na rzecz The Undertaker’a?

CM Punk – Pamiętaj Eve, że jestem jedynym Straight Edge w tej federacji. Nie pije alkoholu, nie palę i nie zażywam narkotyków. Jestem czysty, a oni wszyscy, te nędzne śmieci, którzy zażywają tony tabletek przeciwbólowych po walce nie są czyści. Jestem przekonany że gdyby odczuwali taki ból jak ja, gdyby nie jedli tych ton proszków to już dawno by umarli z bólu.

Eve – Dobrze Punk. Dziś twój wróg ma walkę, a Ty nie, co ty na to?

CM Punk – Tak, słyszałem Taker ma za chwile walkę z Mikem Knoxem i jestem przekonany że ten drugi wygra, a po walce sprawię że będzie odczuwał taki ból jak ja i era deadmana przeminie w zapomnieniu.

250px-Mike_Knox_Cropped.jpg

JR : A tą nutę znamy to Mike Knox! Czyli człowiek z nieprawdopodobną siłą.

Na sali robi się ciemno i słychać bicie dzwona

TG: Przed nami przed ostatnia już walka a będzie to nie byle jaka walka bo zobaczymy starcie Mike’a Knox’a z World Heavyweight Champion’em The Undertaker’em w non-title matchu.

11634396

Justin Roberts: Pierwszy uczestnik tego pojedynku, pochodzący z San Bernardino, California; ważący 133 kilogramów – Mike Knox!

Justin Roberts: I jego oponent, pochodzący z Doliny Śmierci; ważący 136 kilogramów – The World Heavyweight Champion The Undertaker!

JR: Jestem bardzo ciekaw wyniku tego pojedynku gdyż zarówno Knox jak i grabarz to bardzo silni zawodnicy, lecz Demon z doliny Śmierci ma pewną przewagę a mianowicie doświadczenie. Sędzia każe zabić w gong i rozpoczyna się walka tych dwóch gigantów. A Ty co myślisz o tej walce Todd?

TG: Myślę że wygra doświadczenie. Ale zobaczmy co się dzieje w ringu, zawodnicy krążą wokół siebie i mamy zwarcie. Grabarz sprowadza rywala do narożnika i sędzia jest zmuszony rozdzielić zawodników na ringu, Taker odchodzi powoli lecz Knox od razu zaatakował kopnięciem w brzuch. Teraz kilka uderzeń w głowę i Irish Whip do narożnika. Knox się rozpędza i Running Body Splash. Mike rzuca grabarza na liny i Big Boot. Próba przypięcia 1.. Kick out!

JR: Oj nie da się tak szybko przypiąć mistrza wagi ciężkiej. Knox podnosi grabarza i znowu kilka silnych punchy lecz Taker odpłaca mu się tym samym. Teraz widzimy taki prawy za prawy, lecz mistrz wagi ciężkiej traci powoli siłę i i Knox takimi łokciami osłabia teraz przeciwnika i zakłada Double Underhook Lock. Taker szarpie się, wyrywa lecz Knox jeszcze mocniej zaciska dźwignie, ale popatrz Todd, grabarz dotyka liny. No i nareszcie sędzia rozdziela od siebie przeciwników. Knox podchodzi do oponenta lecz nadziewa się na taki podbródkowy od Undertakera. Knox poleciał na drugi koniec ringu i się opiera o liny. Grabarz bierze rozbieg i takim Big Bootem wyrzuca przeciwnika z ringu. Akcja przenosi na nasz stół można by powiedzieć bo Taker ciśnie głową przeciwnika o nasz stół. I Irish Whip na metalowe schody. Knox silnie oberwał. Teraz obydwoje leżą poza ringiem a my zapraszamy na krótką reklamę.

http://www.youtube.com/watch?v=3D3HbRtVdsY

TG: Witamy po reklamie, przez przerwę to Mike Knox zdobył przewagę nad grabarzem i teraz Knox trzyma Takera w Sleeper Holdzie. Undertaker nie próbuje się uwolnić sędzia sprawdza za rękę czy Taker jest przytomny, pamiętajmy jeżeli za trzecim razem ręka Undertakera nie zostanie w górze spowoduje to przegraną mistrza wagi ciężkiej. Pierwszy raz ręka Deadmana opada, drugi raz to samo, czy zobaczymy przegraną Umarlaka? Trzeci raz i, a jednak nie ręka Takera pozostaje w górze, czyli zobaczymy dalej walkę. Obydwoje się podnoszą i Taker odbija się od lin i Flying Lariat. Knox powalony. Inicjatywę przejmuje grabarz który rzuca Knoxa w narożnik i Clothesline! Teraz odchodzi stawia się tyłem do przeciwnika, ten nabiega i Sidewalk Slam. Knox leży na macie a Taker wykonuję taki Leg Drop na rękę.

JR: Znakomite akcje w wykonaniu grabarza, który ciągle dominuje w tej walce. A teraz Taker podnosi Knoxa i Snake Eye, odbicie od lin i grabarz wykonuje Big Boot, znowu odbicie od lin i Leg Drop, jak ja lubię tą sekwencję akcji ale mamy przypięcie popatrzmy 1..2.. Kickout! Było naprawdę blisko. Undertaker podnosi oponenta wykręcenie ręki i tak będzie spacer po linach i mamy Old School! I grabarz tauntuje pokazując że zaraz wykona Chokeslam, lecz popatrz Todd do ringu zmierza CM Punk trzymając krzesło, ale Undertaker tego nie widzi. Mamy Chokeslam! Ale popatrz CM Punk uderza Knoxa krzesłem i mamy dyskwalifikację. Lecz co ten Punk robi od razu ucieka pomiędzy publiczność. Taker szaleje ze złości.

Justin Roberts: He is your winner by disqualification – Mike Knox!

TG: Taker szaleje ze złości, nie może uwierzyć że przegrał. Podnosi Knoxa, wyniesienie i Last Ride! Cóż, a był już tak blisko zwycięstwa. Sam nie mogę uwierzyć, że tak to się zakończyło. Powiem szczerze że szkoda mi Takera, no cóż ale taki jest wrestling, teraz pozostaje nam czekać na Main Event dzisiejszej gali a mianowicie Walka JeriShow z Batistą i Reyem Mysterio. Zapraszamy na reklamy!

JR - Witamy po kolejnej reklamie! Teraz czeka nas śmietanka dzisiejszej gali, czyli pojedynek Tag Team!

Grisham:...tak to z pewnością będzie dobry match!

Justin Roberts – Ostatnią walką dzisiejszego wieczoru, jest Tag Team Match! Pierwszą drużyną jest Big Code! Big Show & Chris Jericho!bigshow_.jpg

Justin Roberts – Ich rywalami będą, Batista & Rey Mysterio!

1980-rey.jpg

Ross: Wrestlerzy są już na ringu!

Grisham: Przypominamy,że match ten jest pojedynkiem o pasy tag team'owe.

Ross: Let's go! Na początku w ringu są Jericho i Mysterio.Pierwsze akcje są wyrównane.Kilka punchy Chris'a i Rey lezy na łopatkach.Jednak 619 się nie poddaje i oddaje ciosy Chrisowi.Teraz Jericho powala jednym clotheslinem Rey'a.Mysterio na łopatkach!

Grisham: Mysterio wchodzi na trzecią linę,gdy Jericho się odwraca i mamy dropkick!619 w natarciu!Do tego Super hurricanrana!!!

Ross: Piękne.

Grisham: Rey wykonywał tą akcję jeszcze w WCW! Przewaga Rey'a.Jednak po chwili Jericho się wymyka i mamy zmianę!Show in the ring!Wyraźnie batista chce wejść i walczyć z Big Showem!Tak Animal wchodzi do gry! Na początku lekka przewaga Show'a.Kilka punchy,jednak Batista odbija się od lin,ale...big boot od Show'a!Batista na deskach!Rey wbiega na ring i mamy big boota od big show'a!

Ross: This is crazy! Jericho wchodzi na narożnik i mamy piękny dropkick na Batiście!

Grisham: This is amazing... W ringu trwa zacięta walka.Jericho zakłada Walls of Jericho rey'owi!Jednak batista w pore wkracza na ring i kopie Chris'a w głowę.

Ross: Nic z tego Chris! Jericho podnosi się z maty i spear od Batisty!Jericho "kładzie" się na drugiej linie!Rey odbija się od liny i mamy 619!

Grisham: yes...dobra robota! Pin na Chrisie 1,2...Big Show przerywa!Teraz Rey i Batista razem pracują nad Big Showem.Kilka wspólnych akcji i batista wykonuje Powerslam!

Ross: OMG! Do tego dropkick Rey'a i Big Show leży na łopatkach!Pin-1,2...kickout!

Jericho atakuje Batistę! Okłada punchami Animal'a w narożniku ,jednak Rey pomaga koledze z drużyny.Mysterio odwraca się i...niesamowity cios Big Show'a!Rey wylatuje poza ring!

Grisham:The BigCode mają teraz swoje pięć minut!Jericho wykonuje Missile dropkick na Batiście!Big Show łapie za szyję przeciwnika i wykonuje chokeslam!

Ross:To koniec?! Pin-1,2...nie!Mysterio wkracza na ring!Przerywa pin i wykonuje dropkick na Chrisie!Frog splash na Big Show!

Ross: Wow! Mysterio wykonuje Tornado DDT!Chris pada na łopatki!Tymczasem Big Show leży poza ringiem! Batista w akcji!Dave zakłada Ankle Lock Chrisowi!

Grisham:Czy Jericho się podda!?

Tymczasem Big Show bierze krzesło poza ringiem!Uderza nim Rey'a i wbiega na ring!

Ross: Look at him! Potężne uderzenie krzesłem w Batiste! Sędzia dyskwalifikuje The BigCode!

Grisham: Jednak pasy zostają u mistrzów! Zrozpaczony Rey i Batista!kolejna szansa na pasy ucieka!

Tymczasem Jericho z Big Show'em z usmiechem opuszczają ring!

Grisham : Rey łapie mikrofon i wygłasza krótki speech:

Rey Mysterio : Jeszcze się spotkamy BigCode...

Ross : Ale to zabrzmiało! Cóż, na tym kończymy dzisiejszy odcinek SmackDown! Dziękując za wspólne oglądanie, życzymy Państwu miłej nocy i zapraszamy do oglądania nas już za tydzień! Do zobaczenia!

smackdown.jpg

Dolph Ziggler pokonał Finlay'a

Matt Hardy vs Kane - no contest

Drew McIntrye pokonał Jimmy'iego Yang'a.

Mike Knox pokonał Undertaker'a via DQ

Batista i Rey Mysterio pokonali Big Show'a i Chris'a Jericho

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A więc jesteśmy po pierwszej gali! Cieszę się bardzo że w końcu się udało, lecz jak sami widzicie jest mnóstwo niedociągnięć.

Niestety, nie dodałem zasad składania walk, przez co każdy pisał swoim stylem i tak jak tylko chciał... No ale cóż, jest to pierwsza gala, ja poprawię swój błąd i trzeba liczyć na to, że następnym razem będzie lepiej :) Dzięki wielki Bookerom, tak trzymać! :)

Zapraszam do komentowania gali, mówcie czy podobają wam się dane rozwiązania, jak widzi wam się przyszłość zabawy... :)

Więc już oficjalnie, BGZ przejęło World Wrestling Entertaiment :!::!::!:

2nqz7s6.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Exer

5

• DonCarlos

3

• mata

2

• Dante

1

Top użytkownicy w tym temacie

Gala niezła jak na pierwszą. jest jeszcze dużo niedociagnieć ale mam nadzieje, że nastepna gala będzie juz o wiele lepsza. Jak dla mnie najlepsza walka to ta która napisał Exer czyli Truth vs Finlay. Reszta też niezła ale ta góruje nad nimi.

To tak,niektóre dialogi trochę przesadzone np.ten z Truth'em i Ziggler'em,wyzywanie Truth'a o to mi najbardziej chodzi ;).

W walce Kane'a i Matt'a komentatorzy za krótko wszystko mówili,przez co wszystko się plątało jak to czytałem ;)Starajcie się pisać takie walki jak Truth vs Ziggler czy Undertaker vs Knox,lecz i tak jestem pełen podziwu dla was chłopaki,że potrafiliście każdą pojedynczą walkę,oraz segmenty skleić w jedną całość,jaką była dzisiejsza gala SmackDown!

P.S.Nie znam się,wyraziłem tylko swoją opinie co mi się nie podobało :)

Grisham - Dokładnie, tym bardziej że w WWE zaszły pewne zmiany, więc dzisiejszy SmackDown! powinien być o niebo ciekawszy od poprzedniego!

Takie stwierdzenie trochę boli, jakby widz oglądał do tej pory shit a samemu przyznawało się do tego :8

W walce Kane'a i Matt'a komentatorzy za krótko wszystko mówili,przez co wszystko się plątało jak to czytałem ;)

No widzisz, a ja uważam, że to najlepszy styl "walk".

Tak samo byłym za skróceniem walk, ewentualnie pisaniem końcówek, a większy nacisk położeniu na segmenty bo, to jest największą frajdą w takich pracach. Daje 6/10 za pierwszą galę. Mogło być lepiej, ale dopiero zaczynacie i z każdym tygodniem powinien być zauważalny progress ;)

Mata, ale my chcemy odwzorować WWE... Nie możemy tam pojechać i zacząć bookować zawodnikami, ale możemy pisać jakbyśmy to robili, więc nasze gale zawierają pełne walki ;)

2nqz7s6.jpg

my chcemy odwzorować WWE...

No właśnie, a tam się więcej gada niż walczy, więc wiesz o co cho :D

Ale mówię o tym, że mają być całe walki ;) Co do segmentów, to na razie nie są za dobre, ale to wypracujemy z czasem :)

2nqz7s6.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Po pierwsze primo - zjebany początek... Wyobrażacie sobie że w realu na początku gali wrestlerzy powiedzą 2 zdania i na tym skończą... Takie 2-3 zdaniowe wstawki dajcie gdzieś w środek czy cuś... Na początku powinien być jakiś dłuższy segment lub można zacząć od walki...

Po drugie - nazywanie Zigglesa tak jak Henninga kuje w oczy...

Po trzecie - "Jak śmiesz mi zaprzeczać murzynie?!" I już koncesja odebrana przez Baraka :P

Po czwarte - brak konsekwencji... Ponoć main-event miał mieć jakąś specjalną stypulację...

Po piąte ostatnie - pracujcie, bo jest potencjał, wystrzegajcie się głupich błędów, skupcie się na poprawie segmentów bo tak jak mówił Mataeusz18 to jest największą frajdą dla czytającego :)

Więc pozwól pudełku, postaram się sprostować parę rzeczy :thumb::thumb::thumb:

Po pierwsze, nasze gale robimy w grupie. Każdy z nas dostaje swoją działkę i tworzy do niej segment + walki (według ustalonej karty [poniżej]) :

1. Segment gdzie Batista i Rey Mysterio przemawiają na ringu (początek gali)

2. Pojedynek Finlay vs Ziggler

3. Wejście R-Trutha i Atak na Zigglera (segment)

4. Reklama

5. Przemowa na ringu Morrisona.

6. Wejście Kane i start walki. Następnie walkę przerywa Hardy Matt.

7. Reklama

8. Walka Yanga z Intrye. Po walce Intrye dopierdala Yangowi.

9. Wywiad z Punkiem (Segment)

10. Walka Knox'a z Undertakerem, atak Panka.

11. Reklama

12. Walka Big Code z Batista & 619

Nie znałem jeszcze jakości pisania ludzi z ekipy, więc dawałem im role na oko. No i tak wyszło, że agress nie miał za dużo czasu i segment był króciutki, na przyszłość będę już wiedział kto ma robić początki i main eventy - widać po ocenach.

2 - Niby czemu? Młody perfect, bynajmniej za takiego siebie uważa ;)

3 - Masz rację, zawaliłem :P

4 - Odpowiedź masz w pkt. 1 ;)

Przyznaję Ci rację, postaramy się poprawić błędy :)

2nqz7s6.jpg

2 - najpierw dowiedz się kim był Henning i zastanów się nad tym ;)

4 - Ok, rozumiem że każdą część robi ktoś inny, ale jaki jest sens pisania o czymś co się nie odbędzie? ;)

Skąd myśl że będzie specjalna stypulacja? Jeśli natomiast chodzi Ci o to, że walka miała być zajebista, to skąd mieliśmy wiedzieć że Agress nie znajdzie czasu? Takie rzeczy się zdarzają ;)

Co do 2. to źle zrozumiałem Twój przekaz we wcześniejszym poście, lecz i tak nie znam go za bardzo :D

2nqz7s6.jpg

Nie chodzi mi o poziom walki... A skąd specjalna stypulacja?

Show: Zobaczymy kto jest lepszy.Jak wiecie spotkamy się po raz kolejny w dzisiejszym Main Evencie.

Jericho:Tak,to będzie łatwy pojedynek...do tego ze specjalną stypulacją <śmiech>!

:)

Edit Exer - No to teraz mnie zagiąłeś :P Nie zauważyłem tego ;)

Dop. Carlos - Motasz się w zeznaniach i tyle :P

Edit Exer - Napisałbym co Ty robisz, ale jeszcze w ktoś Cię wpisze do tematu "Największa bzdura jaką słyszeliście" aka autokartony robiące lody :D

Dop. Carlos - Taki z Ciebie szef że nawet gali w całości nie przeczytałeś :lol Zawiodłeś wwe universe :8

Edit Exer - Racja, w ogóle jej nie przeczytałem, skoro sam ją składałem...Myśl trochę =)) Po prostu kleiłem to dużo czasu i wyleciało mi z głowy :8

Dop. Carlos - Kleić, a czytać to dwie różne rzeczy :D EOT i tyle :P

Smackdown! jak na pierwszy raz to jest niezły.Z biegiem czasu na pewno będzie coraz lepiej.Ważne że wszyscy dobrze współpracują i z tego wychodzą dobre walki.Ale tak się nie cieszcie bo Raw na pewno was przebiję ;)