Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ozzy.png

O Guest Hostach słów kilka

Czy nowa inicjatywa przyjęła się na dobre?

Witam wszystkich w kolejnej dyskusji spod mojej klawiatury. W temacie tym będziemy mówić o tym, co wnieśli, co robili, i jaką mają przyszłość kolejni Guest Hostowie. Otóż owy guest host dla nie wiedzących jest to osoba, która na jeden odcinek poniedziałkowego show ma pełną władzę i może robić co chce (władza taka jak General Menager, z tym, że może rządzić tylko na 1 odcinku). Z początku miały to być osoby an prawdę sławne, które mogą przyciągnąć fanów przed odbiornik.

Pierwszym Guest Hostem był... Batista (jeszcze podczas kontuzji). Potem guest hostami byli kolejno: Ted Dibiase, Seth Green, ZZ Top, Shaquille O'Neal, Jeremy Piven, Sgt. Slaughter, Freddie Prinze Jr., Floyd Mayweather, Dusty Rhodes, Bob Barker, Trish Stratus, Cedric the Entertainer, Al Sharpton, Ben Roethlisberger, Nancy O’Dell,, Snoop Dog, Kyle Busch and Joey Logano oraz Ozzy Osbourne (chyba wszyscy :8). Część z nich zaprezentowała się dobrze, np.: Mayweather, Slaughter, DiBiase, Ozzy Osbourne czy te ż Jeremy Piven. Część z nich za to ssała niezmiernie, m.in. Al Shrapton, Kyle Bush, Joey Logano, ZZ top czy też Nancy O'Dell... Cóż, niektórzy są postaciami medialnymi, którzy na każdym kroku spotykają się z kamerami, niektórzy to dobrze wyluzowani ludzie, niektórzy byli już w wrestlingu, a niektórzy... Po prostu nie potrafili się przemóc z rolą aktorstwa. Mam też wrażenie, że Raw sięga po coraz dziwniejszych hostów. Od osób bardzo znanych po osoby średnie (jakieś dziennikarki czy co one tam robiły, gostek od teleturnieju, jakiś senator...). Czy Raw kończą się hostowie? Nie wiadomo, bo wciąż w newsach mówi się o guest hostach, nawet na przyszły rok!

Czy ten pomysł wypalił? Z początku bardzo podobało mi się to, że jakaś sławna osoba będzie rządzić na Raw. Niestety, wydaje mi się, że obecnie Rolę Guest Hostów odgrywają nie te osoby (poza Osbournem i Snoopym). Myślałem, że będzie to bardziej ukierunkowane na postacie znane z wrestlingu (Hall of Famerzy, lub jakieś takie podobne osoby), a także w co 2-3 tygodnie ktoś o wielkiej sławie (Shaq, Mayeather, Ozzy itp.). Może to tylko moja opinia, ale chyba schodzi to na złą drogę. Kolejną rzeczą, która przemawia przeciw tym całym hostom jest to, że nie ma tej całej ciągłości między odcinkami. Na SD! przykładowo był krótki storyline pomiędzy Takerem i Longiem, jest cały czas storyline o tym, że Teddy'ego obserwuje chairman McMahon. Cóż, na Raw tak nie ma, jest ciągłość feudów i storyline'ów związanych z zapaśnikami, ale brakuje tej spójności wrestlerów z władzą, stąd oczekuję wciąż na to, gdy Mr. Vincent Kennedy McMahon ogłosi, że Era Guest Hostów się zakończyła...

A jak wam się wydaje, uważacie, że Guest Hostowie dalej nadają Czerwonemu brandowi kolorytu, czy też uważacie, że General Menager jest jednak nieodłączną częścią wrestlingu i tęsknicie za normalnością Raw?

Zapraszam do dyskusji

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

1

• Drajker

1

• swiroos1674325948

1

• HBK122

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli mam być szczera to ten pomysł Guest Hostami podobał mi się.Przez parę tygodni wydawał się ciekawy,ale teraz już mi się ,,przejadł".Tęsknie za stałym General Menagerrem.Jak jest stały manager to przynajmniej można pokazać jakieś storyliny, a z guest hostami to już nie za bardzo.

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Raw to flagowy program WWE, można napisać wizytówka. Być może dlatego rządzący zamiast być pierwszym, lepszym GM - via Teddy Long (który kiedyś co najwyżej był sędzią i managerem), są guest hostowie za których pewnie płacą grube pieniądze. Czy to się już nudzi ? nie wiem, bo nie oglądam, ale samą ideę uważam za ciekawą. Jednym z pozytywów na pewno będzie też to, że sprowadzanie osób z zewnątrz ma wpływ na oglądalność i teoretycznie dzięki temu nabywają sobie nowych fanów - np. takich, którzy obejrzą galę tylko dla sławnej osobistości, zainteresuje ich to i zaczną śledzić show.

Od osób bardzo znanych po osoby średnie (jakieś dziennikarki czy co one tam robiły, gostek od teleturnieju, jakiś senator...).

Dla osób mieszkających w Stanach, osoby te mogą być rozpoznawalne. Co do wyczerpania tematu - pewnie to jest tak, jak z różnego typu Polskimi odpowiednikami "Czegoś z gwiazdami". Początkowo, rzeczywiście, ściągali tam popularnych ludzi, a skończono na tym, że zaproszono kolesia-idiotę z totolotka i inne kwiatki. ;)

Ja uważam , że Guest Hości są strzałami w 10 p.Makmahona. Ja za wszelką cenę chciałem oglądać RAW z Shaqiem czy ze Snoopem , bo ich bardzo lubię. To właśnie oni przyciągneli mnie do Raw , bo jak wiemy ostatnio RAW ssie z góry na dół. W TNA nikogo nie obchodzą , żadni Guest Hostowie , fajerwerki czy confetti. W TNA liczy się walka , a jak wiemy WWE to nie tylko czysty pojedynek , WWE to teraz komercja i nic tego nie zmieni. A Guest Hostowie poprawiają ratingi i to sprawia , że TNA nie może dorównać WWE. JEstem , też tego zdania , że czasami zapraszają jakiś gości z ulicy kto to jest AL Shrapton ? Kyle Busch ? OMG. Shaq , Meyweather Ruthliesberger czy Snoop Dogg to ikony w USA i tacy Guest Hostowie to niebywała gratka :t_up: Popieram WWE za ten pomysl :applause:

Ja przyznam, że od początku podobał mi się pomysł z Guest Host'ami na RAW :) Mimo, że Guest Hostowie = brak feudów i storyline'ów z zapaśnikami, to jakoś jestem dalej za ciągnięciem tego pomysłu.

Pojawianie się osób znanych i lubianych na całym świecie to na pewno sposób, na zwiększenie oglądalności. Na pewno dużo więcej osób obejrzało RAW, na którym wystąpił Mayweather, Shaq, Snoop Dogg czy Ozzy S. W dodatku na pewno w cenie są ci Hosci, którzy, mimo, że nie są przez wszystkich rozpoznawani, to świetnie dają sobie radę przed mikrofonem i na swoim stanowisku - i bądź co bądź - potrafią zrobić niezłe show (przykładem jest tutaj moim zdaniem Ben Roethlisberger).

Niestety, często zarząd WWE potrafi zJ***ć sprawę i zapraszają ludzi, którzy zupełnie się do tej roli nie nadają - chociażby ci kierowcy NASCAR.

All in all, wciąż jestem za Guest Host'ami na RAW. Bądź co bądź jest to coś nowego, coś innego, panowie czy panie nieraz robią dobre show. O ile WWE skupi się na zapraszaniu odpowiednich ludzi, to będzie co oglądać. A póki co jakoś nie widzi mi się powrót do General Managera, gdyż pojawiają się informacje, że nawet w przyszłym roku gdzieś tam, kiedyś tam, ktoś tam ma pełnić rolę Guest Hosta ;)

Według mnie, jest to dobre rozwiązanie, lecz tylko tymczasowo. Powinno być tak, że np. GM jedzie na wakacje i przez cztery tygodniówki przychodzą GH.

Przyszły by cztery największe gwiazdy, zrobiłyby show i koniec, wróciłby GM i wszyscy byliby szczęśliwi.

Niestety, to przeciąga się już zbyt długo, WWE nie zaprasza już samych wielkich gwiazd (jak Shaq), więc czasami Roł jest do dupy (np. jak przy kierowach NASCAR). Oczywiście, takie dodatki zwiększają oglądalność, lecz Roł powinien się już ustatkować :)

Nie zaprzeczam, pomysł dobry, lecz Vins powinien jak najszybciej go zastopować, bo będzie coraz gorzej :x

2nqz7s6.jpg

Vince wpadł na genialny pomysł na poprawę raitingów zapraszając znane osoby jako GH. Próbowali przyciągnąć na prawdę różnych widzów m.in. fanów WWF/WCW zapraszając Dusty'ego i Teda albo nawet osoby , które nawet nie interesują się tym widowiskiem jakim jest WWE. Raitingi bliskie 4.0 podczas pobytu Shaq'a to nie przypadek. Przecież prawie każdy wie kto jest Shaq i nawet z czystej ciekawości obejrzał Raw. Jednak teraz ten pomysł coraz bardziej traci na wartości. Przykładem są GH kierowcy Nascar czy Bob Barker. To było jakieś nieporozumienie.

Jeśli w najbliższym czasie to się nie skończy to GH będą coraz gorsi i będzie miało to taki sam przebieg

jak z różnego typu Polskimi odpowiednikami "Czegoś z gwiazdami"

Po prostu nie będzie już kogo zapraszać.

79363325354627f1096144.jpg

Rafiq ma rację. GH są coraz gorsi i nie znani. Mi podobało się przybycie Ozziego i Shaqa. Big Show nie musiał patrzeć w dół ,tylko w końcu patrzył na swoim poziomie na Shaqa ,gdy on i jego ziomkowie z Cryme Tyme rządzili na ringu :P . Ogólnie dobry pomysł ,ale módlmy się o to by Vince utrzymał dobry poziom ,bo jak nie to oglądam Smackdown :D

10h3imc.png

5y1axw9.gif

Ja mam mieszane odczucia odnośnie tych gościnnych gospodarzy. Z jednej strony były to osoby, które darze sympatią jak Shaq, Raw pod jego dowództwem było świetne. Z drugiej strony ci ludzie to w większości dość prymitywne słupy reklamowe, kiepski aktor i dupny film czy bokser zapraszający na walkę. Nie potrafię jednoznacznie się w tej sprawie określić, moje zdanie zależy od osoby, która tym gościem jest.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Pomysł na początku był świetny, ale teraz już mi się znudził. Niektóre osoby takie jak: Ben, Snoop, Mayweather czy Ozzy potrafiły zrobić show i podnieść Vince'owi raitingi. Teraz już jest coraz gorzej z tymi GH, bo WWE kończą się pomysły na nich. Ja wolę powrót General Menegera, bo przynajmniej były feudy między zawodnikami, a GM, a przecież z GH się nie da feudować, bo on będzie tylko raz. Ale Vince nie zrezygnuje prędko z tego pomysłu, bo wiele osób jak np. O'Neal był GH to fani koszykówki z czystej ciekawości obejrzeli Raw, na którym był ich idol. A mówi się nawet o guest hostach na następny rok, więc chcąc czy nie chcąc będziemy musieli oglądać Raw bez GM chociaż do początku następnego roku, a pewnie nawet i dłużej.

Podsumowanie: Pomysł był świetny na początku, ale mi się przejadł i chcę powrotu GM, ale niestety to się nie zdarzy, bo te gwiazdy przynoszą WWE spore zyski, a mówi się nawet o GH na następny rok, więc pooglądamy sobie jeszcze GH przez jakiś czas.

2wbtedi.png