Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Impact 05/11/09

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Tylor Wilde pokonała Madison Rayne

Beer Money Inc. pokonali Global Championa Eric'a Young'a & Roba Terry'ego

Desmond Wolfe pokonał Cody'ego Deaner'a

Tara pokonała Hamade

Bobby Lashley pokonał Homicide'a

Sędzia specjalny - Samoa Joe

TNA HeavyWeight Champion AJ Styles pokonał Chris'a Danielsa

Team 3D vs. Morgan & Hernandez - no contest
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• Danielsson56

1

• DonCarlos

1

• mata

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Kto wie przez kogo atakowany jest AJ niech natychmiast mi napisze, spojlery cokolwiek. Ani Joe, ani Daniels, cholera jasna! :twisted:

Jeśli chodzi o walki to porażka w tym tygodniu... Big Robba nie da się oglądać w ringu, przyjemnie oglądało się AJa z Danielsem i ME. Walki zassały ale podgrzanie atmosfery przed PPV pierwsza klasa. Main Eventu nie mogę się już doczekać, tak samo starcia Tagów czy też Reda z Homicidem.

Mam nadzieję, że te zmiany o których mówiła Dixie nie będą odzwierciedlanie w postaci takich impektów jak ten. Duzo gadania o Hoganie, a o debiucie ani słowa :(

lalalaala

Tej walki nie było, będzie pewnie za tydzień :evil::evil::evil:

Dop. Carlos - Się nie denerwuj Mataeuszu :)

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

’A NEW BEGINNING’

Raport by Danielsson

TNA Impact z 5 listopada, zapraszam! Usłyszeliśmy słowa Dixie Carter do rosteru TNA. Ogólnie mówiąc prosiła go o wsparcie, o uwierzenie w TNA i mówiła o zmianach. Theme AJ’a.

IMG_3474.jpg

Też zaczął swój speech od tych wielkich zmian. Są one pozytywne, bo kto, jeszcze niedawno, by pomyślał o Hulku Hoganie w TNA? Następnie Styles przeszedł do sedna, czyli sneak-attacków na niego. Allen właśnie daje okazje osobie, która go atakowała, wejść do ringu i zostać prawdziwym mężczyzną. Spojrzeć w oczy mistrzowi i spróbować zabrać to, co jego. Theme Danielsa! Chris kazał wyjaśnić Styles’owi, dlaczego rzekł, że może to być przyjaciel lub wróg. AJ mówi, że nie musi nic wyjaśniać.

IMG_3574.jpg

Jednak Christopher nie może uwierzyć, że został posądzony o coś takiego przez Joe. Czy AJ jest tak głupi? Obecnie jest on niezwykle arogancki. Ma świat u stóp. Przez 7 lat dostawał wciąż szanse. Był twarzą i przyszłością tej federacji. Wszystko mu podkładano. Za to Daniels musiał sobie wszystko wywalczyć. A wrestlerem jest tak samo dobrym. Każdy to wie. Jedyna różnica to fakt, że gdy AJ miał doła, fed mu pomagał, a kiedy Daniels był na szczycie, zostawał z niego zrzucany. Może to czas na zmiany, a może Upadłego Anioła czeka następne 7 lat piekła. Mamy muzykę Joe. Na wejście nazwał Danielsa łysym kłamcą. Jest on osobą, która zawsze była zazdrosna o AJ’a. Joe za to chce czegoś, co ma Styles i jest to WHC. Nie ma zamiaru atakować go od tyłu z tego powodu. FA szybko mówi, iż to nie on atakował Styles’a. Może pobić go w ringu 1 on 1 bez problemu. Phenomenal One odpowiada, że czemu by nie zrobić tego dzisiaj wieczorem. Tak jest, co za walka to będzie!

Opener gali.

Eric Young & Big Rob vs. Beer Money, Inc.

IMG_3615.jpg

IMG_3594.jpg

Podczas maltretowania Storma dowiadujemy się, że Special Guest Referee walki Styles vs. Daniels będzie Samoa Joe. Tymczasem zmiana z Roode’em.

IMG_3639.jpg

Seria clothesline’ów, back body drop, potem neckbreaker i pin: 1, 2… Eric przerywa. Irish whip… enzuigiri by James! Cowboy rozpędza się… Robert wyrzuca go z ringu i piękne crossbody na Robie!

IMG_3652.jpg

DWI? Facebuster na Bobby’m! Young bierze pas… uderza, ale partnera! Pin na Angliku… 1, 2, 3! Beer Money wygrywa! Może teraz DWI? Też nie, bo przybiega British Invasion. Atak na BM i po chwili uciekają przed ochroną. BI świętują sukces, ale zostają zaatakowani przez Motor City Machine Guns!! Znów w grę wchodzi ochrona.

Na backu TBP atakują ODB, a Jay Lethal zapowiada „Black Machismo Invitational” dla zawodników z legendarnym statusem z powodu pojawienia się w TNA Hogana.

Wyje wilk… to czas na walkę nowego zawodnika TNA!

Desmond Wolfe vs. Cody Deaner

IMG_3695.jpg

Lariat i koniec walki.

IMG_3707.jpg

Zaledwie kilka sekund pomiędzy gongami. Potem Desmond wziął mikrofon. Kazał patrzeć na Cody’ego.

IMG_3737.jpg

Łatwo jest wejść do ringu, ale zdecydowanie trudniej z niego wyjść. „Mr. Mangled… nie rozumiem, czemu na Turning Point znów chcesz wejść do tego ringu ze mną i odczuć więcej bólu oraz agonii. Chcesz tego? Jestem hojny i ci to dam. Już czuję krew… jestem głodny… jak wilk.”

I wcześniej zapowiadana walka.

Daniels vs. AJ Styles with Samoa Joe as a Special Guest Referee

Przed walką wywiad JB z AJ’em… ale atakuje go jakaś osoba w bluzie z kapturem i masce! Daniels chce się wrócić, ale Joe kopie go w dżądra… i Muscle Buster!

W akcji Knockouts.

Tara vs. Hamada

Nice back drop by Hamada and she goes for moonsault…

IMG_3804.jpg

kolanka w górę i nic z tego! Widow’s Peak! Po walce znów wejście King Konga… Próbują ją zatrzymać ochroniarze… Tara wchodzi na top rope i robi crossbody poza ring! Sekuryci w końcu jakoś sobie radzą. :) Na TP Six Sides of Steel pomiędzy nimi!

Zjawia się Mick Foley.

IMG_3818.jpg

Powiedział, że ma prezent dla Abyss’a. Pojawił się on w ringu. Mick przyznał, że to, co mówił o Potworze przed BFG… on tak nie myślał. Po prostu po zniszczeniu jego i JB obrazka był zły. Zaczął chwalić Abyss’a. Prawda jest taka, że Mick wzorował się na wielu postaciach. I zawsze, gdy ktoś mówi mu, że jest tanią podróbką… bierze to za honor. Foley wziął prezent… obrazek ala Tweet & Tweak Connection, ale z Mickiem i Abyss’em. Zamachnął się, jakby miał uderzyć Monstera, ale był to jedynie dżołk. Zostawił to i odszedł. Dodatkowo zapowiedział na następny tydzień walkę Abyss vs. Dr. Stevie. Jeśli Monster spinuje rywala, ten odchodzi z TNA. Czyżby wreszcie koniec tej niekończącej się historii?

Następny match.

Homicide vs. Bobby Lashley (w/Kristal Lashley)

IMG_3897.jpg

Earl Hebner mówi: “Spieprzaj, dziadu!” lasce Bobiego i każe jej se iść na back. Dość krótka walka. Missile dropkick by Homicide, pin, nearfall. Gringo Cutter? Nie, leapfrog… I potężny chokeslam! Pin: 1,2,3! BobiLaszli wins!Po walce Hommie atakuje… ściąga buta, lecz mamy blok… bierze Nelsona na press slam… ale widzi, że Steiner znów zarywa do Kristal. Zostawia Latynosa i rzuca się w niezwykle szybki bieg do ukochanej księżniczki. Scotty bierze kobietę na barki, ale przybiega DeBos, ściąga ją i atakuje wroga. Wrestlerzy TNA odciągają Bobiego od niego. Tymczasem w ringu… łot de fak?! Homicide kłóci się z Hebnerem. Odpycha go i ten zostaje znokautowany. Theme Reda… Wbiega do ringu… hurricanrana, spin kick, diving clothesline… i Erazo ucieka z ringu.

I znów laseczki.

Madison Rayne vs. Taylor Wilde

Kolejny szybki mecz, tym razem po facebusterze Madison się przetauntowała i mamy roll-up… 1… 2… 3. Taylor wins!

IMG_3431.jpg

Kolejny atak post-matchowy, tym razem Velvet Sky i Lacey Von Erich wbiegają do ringu. Ta druga z różową policyjną pauką. Dusi nią ją, a reszta Pięknych obija Kanadyjkę. Zjawia się Sarita, ale też i jej się dostaje. Jest i ODB, lecz TBP uciekają.

IMG_3456.jpg

Na backu wywiad z Hernandezem i Morganem. ‘Me gusta or no! Yeah… what he said.’ ;)

Daniels vs. AJ Styles with Samoa Joe as a Special Guest Referee – Podejście #2

Chris skupia się na żebrach przeciwnika. Ten przerywa to ładnym neckbreakerem. Clothesline… drugi… Flying Forearm. Inverted DDT? Nie, counter… roll-up by Styles… Styles Clash!

IMG_3990.jpg

1… 2… 3! AJ wygrywa!! Joe podnosi rękę zwycięzcy, wychodzi z ringu, ale kiedy AJ sprawdza kondycję przegranego, wraca. Coquina Clutch!

IMG_3996.jpg

And now it is time for our main event of the evening!

Team 3D vs. Matt Morgan & Hernandez

Superplex! Pin by Ray… 1… 2… Hernandez powers out. Tag with Devon. Elbow from the middle rope… ale D-Von przy tym ciosie sam siebie uszkodził. Latynos zajmuje się nogą Dudleya. Zjawia się Rhino. Bierze krzesło i przekonuje Raya, by rozwalił nim swoich rywali. Bubba się wkurza i popycha Nosorożca. Maltretowanie nogi Devona trwa… czyżby chokeslam? Nie, bo Ray bierze krzesło i uderza nim Matta!

IMG_4087.jpg

Potem Shawna!

IMG_4090.jpg

Rhyno wraca do ringu… przytula Raya! Ten nie wie do końca, co zrobił. Gore dla Hernandeza! Gore dla Morgana!

IMG_4097.jpg

Ray ma jakieś second thoughts...

Impact schodzi z anteny.

• Reputacja:   985
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Coś tam się działo, ale na pewno gala ta odstawała poziomem od poprzednich edycji. Walki były krótkie - ktoś tam naliczył jedynie 12 minut. Tara przekonała mnie do siebie już w 100%, jest godną następczynią Kim. Powinna czym prędzej zdobyć ponownie pas Knockouts, bo nadaję się na główną twarz kobiet. Jak pisałem - mniej było wrestlingu, za to mieliśmy sporo angle'i. Przyjemny speech sławetnej trójki na początku, Daniels odwalił kawał dobrej roboty i powiedział sporo prawdy. Późniejsze rozwinięcie nie podobało mi się już tak bardzo - doprowadzono w końcu do ich walki, która nie dość, że była krótka, to jeszcze Daniels przegrał. Wiem, że AJ musi się uwiarygodnić, ale nie powinni tego robić na kimś, kto również tego potrzebuje. Na początku gali Fallen Angel powiedział, że w ringu jest taki sam, jak AJ i może tego dowieść - jaki był tego wynik ? dostał wpierdol dwa kwadranse później. :evil:

Idąc dalej - Homicide, osoba, która pokonała tydzień temu mistrza X Division Amazing Reda w non-title i mająca title shota na ppv, została zniszczona w squashu z Bobbym Lashley'em. Jest tu jakiś sens ? powinno się przecież podbudować challengera przed jego walką na ppv. Skłonny jestem do tego, że Homicide mógłby nawet w jakiś nieczysty sposób wygrać z The Boss'em. Np. wtedy, gdy ten wpatrywał się w telebim (zakładając, że starcie to by wciąż trwało), przydałby się jakiś szybki low-blow, cutter i po sprawie. Podkręciłoby to ostro walkę o X title oraz Lashley byłby o wiele bardziej wściekły na Steinera. Same plusy. :P

Desmond Wolfe rozwalił Lariatem Deanera. Podoba mi się to, że nie zmienili jego move'sów, fajnie promują jego akcję końcową jako rzeczywiście zabójcze uderzenie. Końcowy speech i komentarze Angle'a przez telefon nietypowe. Miło, że czasem można coś świeżego obejrzeć. Muszę przyznać, że polubiłem przemówienia Micka Foleya, także ucieszyłem się z tego, że pokazał się w tym odcinku na dłużej. Obejrzałbym jeszcze przynajmniej jedno starcie tej dwójki, ale jak chcą, to niech zaprezentują nam coś jeszcze jako drużyna.

Końcówka gali średnia. Niezbyt grzeje mnie ten "konspiracy angle", nudne powoli robi się już to "mam do ciebie wiele respektu, my do ciebie też i wy też". Najpierw dobitnie promowali Morgana i Hernandeza, a teraz zamiast znaleźć im coś ciekawego, to ponownie pakują ich w zmagania drużynowe. Po co ? to jest zasadniczy problem TNA, wiele razy gdy był już odpowiedni moment, oni woleli czekać dłużej. W ten sposób spieprzyli sytuację z Chrisem Harrisem, runem Samoa Joe jako World champa, itp.

No nic - dzisiejszy komentarz w nieco chłodniejszym tonie, ale miejmy nadzieję, że następny tydzień wyjdzie lepiej. ;)