Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Boks - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ranking bez podziału na kategorię wagowe.

Statystyka ciosów:

Haye 143 ciosy wyprowadzone, 98 celne(68,5 % skuteczność)

Valuev 390, 64 (16%)

No i chyba wszystko jasne...

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mata

15

• piter737

4

• The Heartbreak Kid

3

• The Damon

3

Top użytkownicy w tym temacie

Boks-do niedawna wydawało mi się że to durny sport.Nawalanie się facetów w rękawicach.Nudne i monotonne walki.Ale gdy obejrzałem walkę Adamek vs Gołota to wszystko się zmieniło.Uznałem że boks to bardzo ciekawy sport.Jeżeli walczą dobrzy bokserzy to jest bardzo ciekawa walka.Tak aż bardzo to się nie interesuje.Ale jak jest jakaś ciekawa walka to se oglądne ;)

Jeżeli walczą dobrzy bokserzy to jest bardzo ciekawa walka.Tak aż bardzo to się nie interesuje.Ale jak jest jakaś ciekawa walka to se oglądne ;)

Nom i jak jeszcze to są Polacy i jeden z nich jest mistrzem, a drugi legendą. Aha i mi tak samo, jak tobie spodobał się box dopiero gdy zobaczyłam walkę Adamek vs Gołota. Gołota już jest stary i powinien już odejść i ustąpić młodszemu :)

Chciałabym też oświadczyć że jest to mój 30 Post i co raz bardziej lubię to forum. Pozdrawiam i całuje :D .

showstopper.png

:)

W sobotę walka Manny Pacquiao v Miguel Angel Cotto, jak myślicie kto wygra? Moim zdaniem Pacman wygra i to przez KO. Z niecierpliwością czekam na ich pojedynek :D

Moim zdaniem Pacman wygra i to przez KO

:x

Szykuje się wielkie show i to nie jednego boksera. Obaj będą przygotowani na 100%, liczę na wyrównaną i zróżnicowaną walkę. Na dodatek można spotkać się z opiniami - " cotto nie boi sie bolu". Cotto to inteligentny i kompletny pięściarz dlatego wygra tą walkę. Mogę się pobawić w wróżkę - Manny rzuci się na niego, jeśli nie trafi go lewym sierpem, to Cotto zdominuje resztę pojedynku. Walka na punkty, o nokaut może być trudno, wynik sprawą otwartą :t_up:

Manny jest faworytem tego pojedynku jednak myślę że Cotto jest zawodnikiem który jest w stanie wygrać ten pojedynek i nie jest to spowodowane tym że Miguel to jeden z moich ulubionych pięściarzy... tylko tym że widziałem nie jedną jego walkę i wiem jakie ten chłopak ma umiejętności.

O Cotto nie wiem praktycznie nic, ale jeśli dostaje taką walkę musi być dobry, z drugiej strony niewątpliwie genialny bokser. Dzięki doświadczeniu powinien wygrać Pac man, ale wszystko jest otwarte. Patrząc sobie na przytoczony przez Matę ranking zdałem sobie sprawę, że chętnie obejrzałbym walkę Abraham vs. Wałujew. Zapewne byłoby to jedne z najnudniejszych widowisk ever, ale bardzo lubię Abrahama, który wydaje się godnym rywalem dla bestii.

box_g_pacquiao_cottom_576.jpg

Manny Pacquiao (49-3-2, 37 KO) vs. Miguel Cotto (34-1, 27 KO)

Stawką w tym pojedynku będzie tytuł WBO należący do Cotto oraz pas WBC Diamond.

Jak typują gwiazdy?

George Foreman (legenda boksu zawodowego i dwukrotny mistrz świta w wadze ciężkiej) - Cotto na punkty

Mike Tyson (dwukrotny mistrz świata) - Pacquiao 7/8 runda przez KO

Bernard Hopkins (Były mistrz świata w dwóch kategoriach wagowych) - Pacquiao

Joe Calzaghe (Były mistrz świata w dwóch kategoriach wagowych - Pacquiao na punkty

Chad Dawson (Tymczasowy champion WBC) - Pacquiao

Sugar Shane Mosley (Mistrz świata WBA w wadze półśredniej) - Cotto na punkty

Winky Wright (Były mistrz świata w wadze średniej) - Cotto

Felix Trinidad (Były trzykrotny mistrz śwaita) - Cotto na punkty

Transmisja o 3:00 na polsacie sport extra. Znając życie powtórka będzie w niedziele między 9-10 na polsacie sport.

Na live se nie pozwolę ale z chęcią obejrzę powtórkowe walki. Co do ogólnej dyskusji na temat boksu to jestem pozytywnie nastawiony do tego sportu, zresztą jak do większości :waving: Nie jestem specjalnie zagłębiony w historie czy nawet w teraźniejszości tego sportu, ale skłamałbym gdybym powiedział, że nie lubię obejrzeć walki pięściarzy, mój tata jest dużo większym entuzjastą tego sportu i to głównie dzięki niemu w ogóle ruszyłem ten temat, bo jeszcze kilka lat temu wydawało mi się to mocno monotonne, jak widzę dla sporej części użytkowników.

Spodziewałem się ciut więcej po Cotto. Stało się jak stało, genialny Pacquiao, początkowe nokdowny. w 6 rundzie była nadzieja dla Cotto, jednak co działo się w nastepnych - masakra PacMan nie dość, że go zdemolował, to z obu rąk ma mega cios i ta jego szybkość. Walka genialna, wielka bitwa, działo się wiele . Szkoda mi Cotto ale taki już jest boks. Ciekawy czy dojdzie do jego walkia Mayweatherem .

Pacquiao - maszyna, nie bokser

The Heartbreak Kid napisał(a):Moim zdaniem Pacman wygra i to przez KO

:x

Ha, i co teraz powiesz? Mój faworyt Pac Man, wygrał. Zdemolował swojego przeciwnika, ahh ta jego szybkość, teraz tylko czekać na walke z Floyd'em.

Ha, i co teraz powiesz?

Wytypować zwycięstwo PacMana to naprawdę wielka sztuka, normalnie jak trafić 6-tke w lotka, więc na pewno nie błyszczysz :8

Walka nie powinna zostać przerwana, nie należało się tak postąpić wobec Cotto, który pokazał wielkie serce i wolę walki. Szacunek dla niego.

Kocham boks dzięki takim walkom, fenomenalne starcie, można się nim naprawdę długo zachwycać :twisted:

Obejrzałem sobie dzisiaj powtórkę pojedynku Pacquiao z Cotto i jestem bardzo zadowolony z poziomu tego pojedynku.Była to bardzo dobra walka,świetnie prowadzona przez Pacmana.Myślałem,że jednak Pacquiao wygra przed czasem przez KO,jednak rywal pokazał silną wolę walki i chwała mu za to. :applause: Moim zdaniem dobrze,że walka została przerwana w 12 rundzie,ponieważ kontuzjowany Cotto mógł tylko pogorszyć swój stan zdrowia.Jednak cały pojedynek na bardzo duży plus. :t_up: Mogliśmy zobaczyć kawałek bardzo dobrego boksu. :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Przewidywania co do formy Cotto, co do tego jak ten pojedynek będzie wyglądał a rzeczywistość którą widzieliśmy to było zderzenie malucha z tirem. Sama walka była pokazem geniuszu i kunsztu ze strony Pacmana. Cotto miał małe przebłyski w pierwszych 2, może 3 rundach, potem było coraz gorzej z Jego strony. Gdyby rundy 4,5 czy 6 potrwały kilkanaście sekund dłużej Manny znokautowałby już wtedy Miguel'a. Gdzieś od rundy 7 oglądaliśmy stały schemat czyli cofający się Cotto i bawiący się Pacman który momentami sam zachęcał przeciwnika do ataku. Cotto nie okazał się godnym rywalem - choć trzeba przyznać że sam fakt przetrwania aż 11 rund w porównaniu do 2 rund boksera imo lepszego jakim jest Hatton robi wrażenie. Z niecierpliwością czekam na walkę Manny vs. Floyd... Bardzo jestem ciekaw ile wytrzyma Pretty Boy ;)

ps. Nie tylko Ja jestem zdania że Cotto miał niewiele do gadania w tej walce... Sędziowie dosłownie wgnietli Miguel'a w ziemie

judge: Adalaide Byrd 109-99 | judge: Duane Ford 108-99 | judge: Dave Moretti 108-100

Z niecierpliwością czekam na walkę Manny vs. Floyd... Bardzo jestem ciekaw ile wytrzyma Pretty Boy ;)

Jaki tam Pretty ... To jest przecież PussyBoy :lol

Jeśli kasa będzie się zgadzać, a sam Floyd wyrazi chęć, bo w tej chwili tylko ta walka dzieli go od bezwzględnego panowanie w wadze półśredniej. Pieniążek ostatnio powrócił po dwu letniej przerwie i bez większych problemów uporał się z ówczesnym nr 2 rankingów - Juanem Marquezem. Ten sam Marquez nie tak dawno ostro okładał PacMana i z nim zremisować, choć kto widział walkę bez dłuższego zastanowienia przyznałby zwycięstwo właśnie Meksykaninowi.

Ale wracając do meritum czyli pieniędzy - wczoraj Cotto za walkę wziął 4 mln $, Pacquiao 7. Floyd za walkę z Marquezem dostał 10 baniek... Widzę jedną szansę na ich walkę - w puli jakieś 30 baniek, z czego 20 wędruje do Floyda - inaczej PussyBoy nie pójdzie na ten interes biorąc pod uwagę wcześniejsze numery Amerykanina . Jest niepokonany, wszystkie 40 walk na zawodowym ringu wygrał - nie musi walczyć z PacManem, może odejść w każdej chwili, to Filipińczykowi powinno zależeć na tej walce .

A wracając jeszcze do wczorajszej walki, to cholernie jest mi szkoda Cotto. Po tym co stało się w walce z Margarito... Cóż, młody jest, jeszcze długa kariera przed nim; 7-8 lat może walczyć na najwyższym poziomie, chłopak ma talent. Mam nadzieję, że kiedyś dojdzie do rewanżu z Mannym ;)