Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Boks - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

andre_berto.jpg

Boks, pięściarstwo – sport, w którym dwóch zawodników walczy ze sobą jedynie przy użyciu pięści.

Temat poświęcony ogólnej dyskusji bokserskiej. Któż z Was nie słyszał o Muhamadzie Alim, Mike'u Tysonie, Lennoxie Lewis'ie czy też "nadziei białych" jak nazywany był nasz rodak Andrzej Gołota zza Oceanem.

Choć obecnie nie ma wielu bokserów z prawdziwego zdarzenia jak jeszcze kilkanaście lat temu - Tysona, Lewisa, Holyfielda czy też Foremana wciąż w wadze ciężkiej kilka nazwisk wzbudza spore emocje. Rosyjski olbrzym Nikołaj Wałujew, bracia Witalij i Władimir Kliczko, Rusłan Czagajew czy też David Haye .

Jeśli chodzi o lżejszych zawodników w wadze cruiser prym wiedzie Steve Cunningham którego pokonał Adamek.

Chad Dawson, Roy Jones Jr, znany w świecie wrestlingu Floyd Mayweather Jr czy też Manny Pacquiao należą do najlepszych w swoich kategoriach wagowych.

Ponad miesiąc temu do boksu powrócił wspomniany Mayweather który rozprawił się gładko z wysoko notowanym Marquezem, cały światek bokserski oczekuje starcia Floyda z Pacquiao. Zajmują oni dwa pierwsze miejsce w rankingu bokserskim bez podziału na kategorie wagowe!

Już niedługo dojdzie do starcia Nikołaja Wałujewa z Davidem Haye, Manny'ego Pacquiao z Cotto czy też Olega Masakajewa z Witalijem Kliczko - w szczególności pierwsza walka powinna wzbudzić sporo emocji.

Jak mogliśmy się też dowiedzieć, Adrew Gołota gdyby pokonał Adamka miał dostać szansę walki z samym Wałujewem o pas wagi ciężkiej, stało się jednak inaczej.

Jaka będzie przyszłość Tomka Adamka? Ma szanse w wadze ciężkiej?

Maywether czy Pacquiao? Który najlepszym bez podziału na kategorie wagowe?

Zapraszam do dyskusji!
  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mata

15

• piter737

4

• The Heartbreak Kid

3

• The Damon

3

Top użytkownicy w tym temacie

Skorzystam z tego tematu żeby zadać pytanie: co się dzieje z De la Hoyą? Od walki z Mayweatherem o nim nie słyszałem.

Po walce z Floydem zmierzył się jeszcze z Mannym Pacquiao. Również odniósł porażkę, tym raz przegrał przez techniczny nokaut w 8 rundzie. W kwietniu bieżącego roku ogłosił zakończenie kariery pięściarskiej.

Topic niezły.. Szkoda że tak mało ludzi się wypowiada.. Jak sam interesuje się boksem, lecz jakoś tego nie głosiłem nigdy.. A co do samej dyskusji i zadanych pyta to powiem tak.. Floyd jest dobrym bokserem, lecz ja jakoś za nim nie przepadam.. Ale za to Pacquiao to jest moim jednym z ulubionych pięściarzy... I jeśli dojdzie do pojedynku Floyda i Pacquiao to będę stawiał na tego drugiego... Adamek jeśli nie zmieni stylu walki nie przetrwa wadze królewskiej.. Musi szybko zmienić styl, bo skakanie z gardą przed rywalem to nie walka heavywieght... Bo tam się walczy jak facet z facetem, a nie jak kogut z kogutem.... A jeśli już zmieni styl walki.. To może kiedyś, ale na pewno nie w najbliższych latach...

david%20vs%20goliath.jpg

Dwukrotny mistrz świata federacji WBA w wadze ciężkiej Nikolai “The Russian Giant” Valuev (50-1) nie ma zamiaru przejmować się inwektywami płynącymi ze strony byłego dominatora wagi cruiser Davida “The Haymaker” Haye (22-1). Już w najbliższą sobotę dojdzie do długo oczekiwanego starcia “David vs. Goliath”, które będą mogli zobaczyć kibice na całym świecie.

Zapowiada się interesujące starcie, wygrany ma mierzyć się z którymś z braci Kliczko. Na gali walczyć będzie między innymi John Ruiz. Liczę na sensację i wygraną Dawida. choć wydaje się być mało realne. Transmisja na żywo w sobotę od 19:30 na polsacie sport.

---------

Floyd jest dobrym bokserem, lecz ja jakoś za nim nie przepadam..

On za bardzo pajacuje, nie trzyma gardy wręcz zaprasza rywala do ataku, nie ma się co dziwić.

On za bardzo pajacuje, nie trzyma gardy wręcz zaprasza rywala do ataku, nie ma się co dziwić.

Podobny styl ma Joe Calzaghe, którego akurat zaliczam do ulubionych

Co do walki Haye-Wałujew, mam mieszane odczucia. Haye jest młody, przyszłość przed, kto oglądał jego walkę z Macarinellim wie że ma świetne kończące uderzenie. Porażka z Rosjaninem może mu jednak zepsuć karierę, imo jest on zbyt niedoświadczony żeby bić się z kimś takim.

Dodano:

Oglądał ktoś Wałujew - Haye? Myślałem, że zasnę... Dobrze chociaż, że to Brytyjczyk wygrał.

Wiurek napisał(a):Floyd jest dobrym bokserem, lecz ja jakoś za nim nie przepadam..

Floyd po prostu taki jest, kiedyś oglądałem jego pojedynek z Rickym Hattonem to ciągle trzymał go łokciem jakby, ale wygrał.

A co do wczorajszej walki to się ciesze że Haye wygrał, powiedzmy sobie że pojedynki z Wałujewem są nudne, ospałe i wolne. Cały pojedynek był powolny lecz w ostatniej rundzie Haye uderzył tak bestię że aż ten się zachwiał, już myślałem że pójdzie za ciosem jak Adamek w pojedynku z Gołotom lecz widać było że się wyraźnie bał przeciwnika. To co mnie ciągle śmieszy to to że Wałujew po każdym ataku podnosił gardę i się uśmiechał :)

Bo tam się walczy jak facet z facetem, a nie jak kogut z kogutem...

Niby jak Twoim wiurkowskim zdaniem ma zmienić styl walki? Jest jaki jest, większy raczej w 2sek. się nie staje, a z tego co wiem, to pracuje nad wagą, aby trochę ją powiększyć...

Poza tym, Wiurek... Kto jak kto, ale już po Twojej ksywce widać, że waga to nie jest Twoja specjalność :8

Wałujew

To jest kurna Kozlov xD

no i dawid pokonal goliata haye rządzi :D

• Administratorzy

• Reputacja:   964
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Wielkim fanem boksu nie jestem, ale oglądałem wczorajszą walkę o mistrzostwo wagi ciężkiej WBA. Moim faworytem od początku był Valuev, ciągle się bronił i technicznie zagrywał. Ostatnia runda jednak należała do Haye'a, który tylko dzięki temu, że Goliat po jego ciosie się zachwiał, zyskał minimalną przewagę punktową i wygrał. No nic, szkoda. :P

Też widziałam tą walkę. Haye nie zasługuje na pas, przez większość czasu on tylko skakał po ringu i uciekał, ale niestety :lol2:

showstopper.png

:)

W wielkiej burzy mały deszcz - tak w skrócie można podsumować walkę wieczoru. Jedyne dwie przyjemne rundy, a mianowicie 8 i 12, pozostałe był ślamazarne, wręcz nudne. Haye uciekał głównie, zaś Wałujew nie był wstanie najzwyklej go dorwać. Pojedynek ten był jednym wielkim gównem i pokazem antyboksu. Po raz kolejny obnażył wagę ciężką. Przed Hayemakerem widnieje przyszłość w kolorowych barwach jednak nie w takim stylu powinien zdobywać tytuły. Teraz zapewne zmierzy się Ruizem, bo w rewanż nie wieżę, kto by chciał oglądać drugie ich starcie. Potem znów jakaś obrona z kimś poza pierwszą 5-tką z rankingu i walka z którymś z braci Kliczko. Obecnie czy to Władimi, czy też Witalij zmietliby Anglika, poskładaliby go mówiąc w bokserskim żargonie. Warty odnotowania jest fakt, że Anglia po 6 latach przerwy czyli od zakończenia kariery przez Lennoxa Lewisa ma znów mistrza wagi ciężkiej. Haye mocny jest w gębie naprawdę, na konferencji prasowej powiedział, że będzie chciał zunifikować tytuł wagi ciężkiej :8 Osobiście twierdzę, że przynajmniej na chwilę obecną nie ma najmniejszych szans z braćmi. Nie tak dawno miało dojść do walki Władimira z Haye, ale ten po prostu spękał. Anglik mógł więc nasz Tomek Adamek też będzie wstanie. A jeśli chodzi o wynik, to ja nie wiem jakim cudem Anglik wygrał, aż 7 rund przy 5 ruska, ale nie od dziś wyniki na punkty budzą wielkie kontrowersje.

Za tydzień Pacquiao vs. Cotto. Zapowiada się genialne starcie :t_up:

Nie będę się wypowiadał o walce goryla bo jest on dla mnie żenującym bokserem, za tydzień będziemy mieć świetną walkę. Walka Pacquiao vs. Cotto na bank będzie wojną... Dla mnie zapowiada się najlepsza walka bokserska w tym roku, w walce będę stał po stronie Cotto bo Manny'ego nie lubię jednak szanuje go za jego umiejętności które ma bardzo duże... i to właśnie Pac Man jest faworytem tego pojedynku. Ja jednak wierzę w Junito i wiem że jest wstanie pokonać najlepszego p4p bez podziału na kategorie wagowe. Jeśli chodzi ogólnie o boks to jest dla mnie najlepszy sport walki, MMA,K-1 też oglądam i jakąś tam wiedzę na ich temat ale mimo to, to właśnie boks jest u mnie No #1. W dużym stopniu przez to że boks był pierwszym sportem walki jaki widziałem.

Ja jednak wierzę w Junito i wiem że jest wstanie pokonać najlepszego p4p bez podziału na kategorie wagowe.

Pierwszy w rankingu bez podziału na kategorie wagowe jest Floyd Mayweather, Manny Pacquiano jest drugi.

To może teraz tak jest ale przed powrotem Pretty Boya, to Pac Man był pierwszy... ale jeśli mi się jebło to sory za wprowadzanie w błąd ;)