Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Polska Walka Stulecia - Gołota vs. Adamek

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

golota_adamek_walka09_02.jpeg

Kilka Filmików..

http://www.youtube.com/watch?v=H8WxY23PyEc&feature=player_embedded#at=157

Tej walki nie nazwałbym Polską Walką Stulecia, bo to nie była żadna walka.. Gołota miał tyle okazji by sprzedać jeden lepszy cios Adamkowi, lecz on wolał nic nie robić tylko stać i dostawać sam po ryjcu... No szkoda, ale nie przesadzajmy że forma już nie ta.. Bo chyba ma siły, by jeszcze znokautować dwoma, trzema ładnymi akcjami Adamka... Było widać ładne dwie próby ataków Gołoty, lecz nie trafiony.. A szkoda, bo gdyby trafił Tomaszowi trudno byłoby wstać... Trochę szkoda mi Gołoty, bo miał szanse wygrać tą walkę... A co do Adamka.. Nie sądzę żeby osiągną to co kiedyś Gołota.. Jego technika nie pasuje do wagi ciężkiej.. On jest bardzo dobrym technikiem, lecz nie oto chodzi w wadze ciężkiej... Mało gardy.. Dużo ciosów na ryj.. Walka o przetrwanie... Z tego co wyczytałem w wiadomościach na stronach o boksie... Gołota jest już w Chicago... Jest w bardzo złym stanie psychicznym, natomiast w fizycznym jest już ok.. Jest załamany porażką... Nie może pogodzić się z tym że zawiódł swoich fanów.. I że nic nie pokazał...

3 Wojna Światowa...

Riddick Bowe vs. Andrzej Gołota

Stoczyli między sobą już dwie walki.. Obaj są w podobnym wieku... Ich walki to nie były tylko walki.. To były prawdziwe wojny.. Czy myślicie że Gołota stoczy tą jeszcze jedną walkę, a może i więcej..

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• BRKSTRM

1

• mata

1

• Wiurek

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Administratorzy

• Reputacja:   963
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Jestem nieco rozdarty, co do wyniku tej walki. Byłem za Gołotą, gdyż od dawna mu kibicowałem i od małego oglądało się jego poczynania bokserskie. Z drugiej strony, jego kariera już się kończy i jak to w życiu bywa, jobbnął młodszemu Adamkowi. Na pewno jeszcze bardziej wypromowała go ta walka i dała mu oczywiście przepustkę do wagi ciężkiej. Ogólnie - nie mogę powiedzieć, że jestem zadowolony z rezultatu, ale zły też nie jestem. :P

Skąd to wziąłeś ? ma się odbyć taka walka ?

Wiurek napisał(a):Riddick Bowe vs. Andrzej Gołota

Skąd to wziąłeś ? ma się odbyć taka walka ?

Na Polsacie komentatorzy mówili, że Bowe skontaktował się z Ziggym Rogalskim w sprawie trzeciego pojedynku tych panów. Ale nie wiem w jakiej formie jest Riddick i nie wiem czy można to nazwać 3 wojną światową, czy też będzie to taka wojna jak walka stulecia z sobotniego pojedynku.

A co do walki to jak jestem kibicem Andrzeja, tak po prostu Adamek był lepszy w sobotę. Szybkością rozbił Gołotę, ale moim zdaniem trochę za bardzo się rozpędził z ta dywizją heavy. Przecież jeśli chce być zauważony musi podejmować najlepszych przeciwników w dobrej formie, której Gołota niestety nie miał. Ogólnie tak jak IIL nie jestem zły, choć wynik mnie nie zadowolił.

3 Wojna Światowa...

To byłaby istna komedia... Co prawda obaj są mniej więcej w tym samym momencie kariery, nazwiska mają ale z formą... Ludzie, to jeszcze gorzej by wyglądało niż walczący Hogan z Nashem :waving:

Andrew nazywany był zza oceanem nadzieją białych, jego era się skończyła. Czas na Adamka, takie swoiste przekazanie pałeczki. Mnie osobiście już ta walka nie grzeje, bardziej skupiłbym się co dalej z Tomkiem. Mike Tyson zdobywając pas wagi ciężkiej nie ważył 100kg, jednak był bestią, szedł do przodu i 2-3 ciosami kładł na deski rywala. Wagę Królewską, bo tak własnie określana jest cieżka charakteryzuje 1 mocny cios który posyła rywala na deski. Adamek potrafi wyprowadzić ich serię. Widziałbym to tak - Adamek podnosi masę o 5 kg, trenuje mniej więcej rok by nie stracić na szybkości, jeśli ta sztuka mu się uda będzie mógł pokonać każdego :t_up: Liczę na kolejną walkę z jakimś leszczem, zaś następnie dajmy mu Czagajewa, wtedy niech się wykaże :)

Wiurek załóż temat jakiś ogólny o boksie bym sobie pospekulował :D

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

A ja od kilku dni zastanawiam się, co musiał wypić – i jak bardzo musiało to być zepsute – gość odpowiedzialny za wrzucenie do gali Krzysia prostego spikera Ibisza. Z niego jest taki ring announcer jak… chciałbym powiedzieć jak z TNA federacja wrestlingowa, ale mógłbym zostać zesłany do parteru linkiem do newsa o Hoganie w TNA, więc może bez żartów. Dzisiaj. :P

W chwili gdy zobaczyłem na ringu tę znajomą mi twarz, chwyciłem się oburącz za serce – tak samo jak podczas Jasio Dens, z tą różnicą, że to najprawdopodobniej był zawał – Gdy zaś otworzył te swoje nowe wypasione usta, leciałem ruchem przyspieszonym w stronę ziemi. Powiem wprost: tak sztucznego Krzysia Ibisza w telewizji nie widziałem nigdy! Wstyd, Krzysiu. :x

A co się mnie nie podobało? Przekomiczna modulacja głosu i ten groźny – mówiący: jestem Krzysiek prosty spiker Ibisz, i jestem zły - wzrok, przez który budzę się co wieczór z krzykiem. Naprawdę brawa na stojąco i peany. Tyle kasy władować w galę i wrzucić tego kojarzącego się ze wszystkim, tylko nie z boksem, pana. Chociaż wiem, że mogło być gorzej. Pocieszam się tym, że gdyby pieczę nad tym całym bajzlem sprawowała pani Terentiew, dziś pisałbym z oddziału kardiologicznego. O tym, dlaczego pani Cichopek to zły wybór na ring announcera.

A sama walka można powiedzieć mocno jednostronna. Dobrze że Adamek wygrał i źle, że Gołota przegrał w takim stylu. Ale nie ma się co martwić. Gołota i tak wróci. Endrju, czekamy! :D

• 2 tygodnie później...

Przykro było patrzeć jak Andrzej jest tak obijany, troszkę się przeliczyłem bo przed walką myślałem że zdoła Adamka pojechać. No cóż taki jest sport, szacunek do Gołoty na zawsze za to co zrobił dla polskiego boksu. Dla mnie i tak on jest mistrzem, tyle że nie koronowanym.