Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Walka pokoleń #2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Do napisania tematu zmusił mnie ostatni, bardzo dobry iMPACT, a raczej sam jego początek no i w dużej mierze BfG, od którego się zaczęło. Żebym nie zapomniał, najlepiej od razu przejdę do konkretu ... Spójrzmy tylko, kto w federacji posiada pasy ... kobitki, to tylko i wyłącznie młode :t_up: czyli bez zmian ... X Division Amazing Red, zapaśnik baaardzo dobry, jednakże, czy pas mu się należy? Przed zdobyciem pasu w TV pojawiał się od ruskiej dupy, a tu nagle znikąd wygrywa z Joe. Swoją reputację podniósł oczywiście wygrywając Ultimate X i szykuje mu się bardzo ciekawy feud. Dalej mistrzowie tag, British Invasion, czyli również powiew świeżości w TNA. Tag, który niemalże nie zagrzał na stałe miejsca, a już wygrał najważniejszy pas tag teamowy na najważniejszej gali roku. Angole w hierarchii wskoczyli na zupełnie nowy poziom. Największa wg. mnie chała, czyli właściciel Legends title ... Pas niepotrzebny, z nazwą w ogóle nie odzwierciedlającą celu jego powstania, no i taki mistrz ... No ale mistrza ma młodego. No i na koniec najważniejsza postać federacji, WHC AJ Styles .... Młodość, talent, siła i doświadczenie .... Niemal niemożliwe połączenie, dlatego właśnie ten człowiek nazywany jest fenomenalnym :) Sedno tematu ... Czy TNA postanowiło postawić na młodych? Dixi kiedyś z tego co kojarzę powiedziała, że teraz przyszedł czas na młode gwiazdy. Co w takim razie stanie się z całą resztą. Czy takie osoby jak Rhino, Team 3d, członkowie MeM będą miały jeszcze jakieś zadanie w federacji? No i czy młodziaki na dobre staną się wizytówką TNA?

Zapraszam do dyskusji

:)
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

1

• Spike0

1

• Mieczysław

1

• Conman

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Dyskusja ma już kilka dni a tu nie ma żadnego postu a więc trza się wypowiedzieć. To może zacznę od tego że obecnie młodziaki zdecydowanie lepiej sprawdzają się niż starsi, przykładem jest British Invasion, dobrze napisałem(?) który mnie w ostatnim czasie zaskakuję. Nawiązując do tagów to po ostatnim iMPAKT'ie bardzo mnie cieszy że walkę o 1# Contender wygali właśnie MCMG, wydaje mi się że pas należy im się bardziej niż dla Brytyjczyków. Red kolejny zawodnik który mi imponuję pod wieloma względami, gdy go zobaczyłem po raz pierwszy myślę o na Boga znowu jakiś jobber a tu proszę miła niespodzianka, przed wszystkim wygranie Leader Matchu o walkę z Joe a potem pokonanie go, tutaj co do pokonania to jednak wzbudziło to we mnie kontrowersje gdyż jak wiem walkę pomógł mu wygrać Bobby ale zyskał wielką reputację w moich oczach po gali B4G i walce Ultimate-X. Legends Title i Eric Young(o.O) to wielka pomyłka, jak mówi nazwa pasa Legends to znaczy Legenda , znam trochę angielski. Eric w żaden sposób nie jest legendą i nie wiemy nawet czy będzie :) , a i co do walki o pas to tam praktycznie mógł wygrać Kevin bo to on jest legendą reszta to pomyłka tak jak ten pas. No może jeśli teraz Eric Bischoff ściągą by kilka Legend z WCW czy też Rica Flaira to by to nabrało sensu. No a teraz czas na pas TNA tutaj bez wątpliwości zasłużony nosiciel :) , chop ma talent,charyzmę,doświadczenie no i jest młody. AJ miał już kilka razy pas mistrzowski TNA wiem że to nie było to samo co teraz ale moim zdaniem czas na kogoś świeżego takiego jak np. Daniels zawodnik jeszcze nigdy nie był mistrzem a ma potencjał by nim zostać.

Myślę że czas dla Rhino, 3D czy też MEM dobiegł końca szczególnie dla tych ostatni ponieważ Booker odszedł(zostaw zwolniony?) Scott też ma zamiar spieprzać, zostanie ich trójka, nie miał bym nic przeciwko gdyby do MEM trafili młodziki takie jak Red,Styles czy taż Daniels. ,,Czy młodziaki na dobre staną się wizytówką TNA''- na to pytanie bardzo trudno mi odpowiedzieć ale jednak myślę że tak, MCMG, Daniels, Red zaskakują w ringu i nie zdziwiło by mnie to gdyby byli ikonami jeśli nie teraz to w niedalekiej przyszłości...

ff05dfd4d9.png

Tylko jedna odpowiedź? :D

Więc tak, wszystkie 4 mistrzostwa są w rękach młodych, rozwojowych zapaśników. Jeśli chodzi o X division: tu zawsze dominowała młodość, ew. wiek średni (w pro wrs. coś w miare 33-40?). Teraz pas posiada Red, który lat ukończył 27. I choć wygląda jak 17 letni młokos, potrafi i rozgrzać publiczność, i poprowadzić walkę. Zapaśnik świetny, nie ma dyskusji, ale też niezbyt wypromowany. A pas to najlepsza promocja, szczególnie przy takim menago, jakim jest Don West.

Drugi pas to... Tag team titles: British Invasion (23 lata Magnusa i 37 Williamsa = 60 lat), zabrali pasy Bookerowi i Steinerowi (razem 91 lat). Młodość pokonałą już dziadków, w ogóle, można tu mówić o nowym pokoleniu, gdyż tag team jest świeżo upieczony, z dość nowym zapaśnikiem, jakim jest Brutus Magnus. Pasy tag team dla nich z początku były zdziwieniem, ale to, że im się należą, już nie. Obaj potrafią walczyć, choc czasami zdarzało im się zmulić walkę. Pozostaje tylko życzyć powodzenia :)

Trzeci pas, Legends (global) Title, powędrował również do młodości, przedni 2 posiadacze nie grzeszyli młodością (Foley i Nash), a teraz pas posiada Eric Young (30 lat). Młody, rozwojowy zapaśnik, lder World Elite. Choć ja go nie cierpię i nie bardzo uważam go za świetnego zapaśnika, to wielu docenia jego starania w ringu.

Czwarty pas - World Heavyweight. Po tym, jak przez rok posiadali go sami starzy wyjadacze (Sting, Foley, Angle) nadszedł czas, by przejęła go osoba, która reprezentuje Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość TNA... A... J... STYLES! The phenomenal one ma obecnie 31 lat, więc nie powinno być problemem dla niego walczenie przez dobre 10, może nawet 15 lat... Nikt inny nie oddaje chyba słowa przyszłość w TNA, jak AJ Styles

Reasumując, teraz TNA przeszło do nowej epoki, w dodatku oddaje pasy młodym zawodnikom, a nie tym, co już udało się w życiu zdobyć wszystko. Tak powinna działać rozwojowa federacja, stawiać na to co swoje, no i przede wszystkim ma okno na przyszłość...

Z mojego punktu widzenia wydaje mi się że "staruszki" :) będą nadal miały coś do powiedzenia w TNA. Nie wiem co szykuje się dla Rhino ale zawodnicy tacy jak Kurt , Nash , Team 3D , nadal będą na main eventach bo ciągle można coś z nich wycisnąć :) . Co do młodego pokolenia w TNA to Morgan , AJ , Daniels , Joe , Hernandez będą świetnymi zastępcami "starej gwardii" o ile już nie są ;). TNA to przyszłość wrestlingu a przyszłość to młodzi, każdy chciałby żeby Sting był wiecznie sprawny i gotowy do walki ale prawda jest taka że facet swoje najlepsze lata ma dawno za sobą a Aj będzie z pewnością jego godnym następcą.

Ostatnie posunięcie TNA i zatrudnienie Hogana dowodzi tylko że mają dobre pomysły na przyciągnięcie nowych widzów do siebie. Jak dla mnie Hulk na zapasy jest już za stary ale jego sława z pewnością pomoże TNA jak nie w ten to w inny sposób.

GORE ! GORE ! GORE !

Bryan_Danielson_Violent_by_SwitchbladeArtwo6a1.jpg