Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ostateczne starcie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

John-Cena-defeated-Orton4.JPG

Ostatnie Starcie... John Cena czy Randy Orton, kto okaże się zwycięzcą?

Cześć. Chciałbym zacząć od tego, że spóźniłem się trochę z dyskusją, ale cóż, przez dwa dni może ktoś odpowie :P

A więc tak jak w temacie, 25 Października, na Bragging Rights odbędzie się ostateczne starcie Jasia Siny z Randy'm Ortonem o tytuł World Wrestling Entertaiment Champion. Za nim przejdziemy do sedna sprawy, chciałbym przypomnieć wam jak wygląda historia ich feudu. Wszystko zaczęło się, gdy wielmożny John dostał miejsce w walce o WWE Championship na Night of Champions. Od tamtej pory, (6 lipca) John regularnie rozmiatał Legacy jak popadło. Gdy Randy na NoC utrzymał swój pas, odpuszczono Trajpela i z miesiąca na miesiąc możemy (niechętnie :P) oglądać walki Kwadrata z Panem Headlockiem. I tak to leciało, Summerslam Orton utrzymał pas, Breaking Point stracił swą zdobycz, lecz na Hell in a Cell ponownie ją odzyskał. I właśnie dlatego jest ta dyskusja, wiele osób twierdziło że Cena po przejęciu pasa będzie trzymał go do Wrestlemanii, a tu stracił go już po miesiącu (o szopce tydzień przed HiaC nie wspomnę...). I teraz, na Bragging Rights dostaniemy to na co wszyscy czekamy - 60-minutowy Iron Men No DQ Match. Niestety, nie czekamy na nią ze względu jej piękności, a ze względu zakończenia feudu Jasia z Rendim, który jak dobrze policzyłem, trwa prawie cztery miesiące. A teraz rodzi się pytanie - czemu koniec? Bo tak umówili się panowie, jeśli Orton obroni pas, to John zostanie przeniesiony na SmackDown. Jeśli jednak Sina zostanie Mistrzem WWE, Legend Killer nie będzie mógł wziąć rewanżu (bynajmniej za kadencji Jaśka). I teraz, postarajmy się przewidzieć, co piszczy w głowie Bookerów. Mianowicie, który wariant będzie lepszy? Czy Randy Orton po prawie rocznym posiadaniu pasa (z małymi przerwami), zostanie od niego odsunięty na trochę dłużej? Czy może Jaś przejdzie na SmackDown by zasilić trochę roster po stracie Edge'a i innych? Postaram się wprowadzić kilka rozważań na te właśnie tematy.

A więc, dlaczego Orton miałby zdobyć pas? Może inaczej, dlaczego John stracił pas już po miesiącu? Jaki sens było dawać mu go na trzy tygodniówki?

Kompletna głupota, Vince raczej nie chciałby zmiany najważniejszego pasa federacji co miesiąc... Drugim argumentem przemawiającym za Ortonem, jest... zamuła przy pasie WWE. Od początku roku, walczyli o niego Trajpel, Batek, Cena i Orton. Kto więcej? Jest to czterech zapaśników już bardzo uznanych, ale walczących już na wysokim poziomie długi czas. Czas to zmienić! Kto wie, może właśnie tak pomyślał Vince? Cena przejdzie do słabego SD, a na roł pojawi się nowy Main Eventer, który trochę odświeży nam to co dzieje się przez ostatnie miesiące z najważniejszym tytułem WWE. Lecz, kto to ma być? Analizując listę zapaśników Roł, jest kilku kandydatów. Do tych zawodników należą - Shawn Michaels, Triple H i... Montel! Tak proszę Państwa, MVP to jedyny kandydat, który po odejściu Siny na Smacka może powalczyć z Ortonem. Bo kto inny? HBK razem z Trajpelem bawią się w Tag Team, a nie sądzę by szybko się rozdzielili. A więc, jedyną osobą (na pewno się o nią nie obrazimy :D) która na dzień dzisiejszy może coś zdziałać w ME, jest MVP. Uważam że to najlepsze rozwiązanie ze wszystkich. Ale jedźmy dalej. John Cena na SmackDown. Ostatnio, jak każdy wie Smacki były nadzwyczaj słabe. Brak 619 i Edge'a diametralnie zmiejszyły poziom rosteru. Cena na pewno dostałby jakąś robotę i uatrakcyjnił SD, lecz... po co? Niestety, wrócił 619, wrócił Taker, na Smacka przeszedł Batek. Według mnie to wystarczająca ilość gwiazd, choć niektórzy twierdzą inaczej...

Przejdźmy teraz do John'a. Dlaczego Jasiek miałby wygrać? Przede wszystkim, była by to blokada dla Orton'a, który musiałby zająć się wtedy kimś innym. Kim? To oczywiste... Legacy. Szansa na rozpad tej drużyny, rośnie z tygodnia na tydzień. Co tydzień na segmentach widzimy kłótnie Rhodes'a i DIBase'a z Ortonem, dwaj pierwsi dostali spory push pokonując DX na Breaking Point... Nic, tylko liczyć na takie rozwiązanie. Pricelles przeszli by Face turn, a walki z Viperem tylko podniosły by ich morale i umiejętności. Jeśli Jaś ma wygrać, to mam nadzieję że tak się właśnie stanie. Lecz, z kim w takim razie walczyć ma John? Czy jest aktualnie zapaśnik, który może pofeudować z Johnem? Chyba jedyne wyjście to Byk Szoł, który niedługo powinien rozpaść się z Y2J. Lecz jeśli nie rozpadną się, to kto? Chyba nie ma takiego Heel'a obecnie na Roł, który mógłby powalczyć z Jasiem "Nie do zdarcia jestem". No chyba że jakieś Contendery i np. na next PPV walka z MVP, lecz nie sądzę. Lecz co, jeśli Randy nie pogodzi się z przegraną i będzie atakował Jasia?

Jak sami widzicie, rozwiązań jest dużo. Jak uważacie które z nich jest najbardziej prawdopodobne? Zapraszam do dyskusji, a już w poniedziałek dowiemy się, która z opcji była trafna :)

Edytowane przez Gość
2nqz7s6.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Exer

2

• czibamba

1

• dominko1998

1

• swiroos1674325948

1

Ja bym szczerze nie chciał, aby Cena przeszedł na SD. Ponieważ SD to prześwietny brand i po co ma tam mulić miejsce? SD to świetny roster ma Batistę, Reya, Undertarkera, po co im kolejny baby face? Cena bardziej by się przydał na Raw niż na SD, a już w ogóle nie mówię o przejściu na ECW, ponieważ Vince ma gdzieś ECW, nic go ten roster nie obchodzi, więc Cena na ECW odpada, bo tam by nawet walczyć z kim nie miał, a na SD by nie dawał nikomu szansy na pas.

Co do Ortona to dla niego jakoś nie mam pomysłu. Może tak rozpadzik Legacy? W sprawie Ortona to nie mam pojęcia co siedzi w głowach bookerów o jego przyszłości.

Tak więc chciałbym aby to Cena wygrał i on został na Raw zakończył swój feudzik z Ortonem, a np. zaczął jakiś feudzik o pas z MVP?

Ta walka pozostawia wiele niewiadomych, tak więc czekam do niedzieli.

2wbtedi.png

Moim zdaniem Cena jednak przejdzie na Smackdown , bo na Raw nie miałby z kim feudować. Natomiast Randy mógłby zacząć feud z MVP lub Ted'em i Cody'm albo tylko Ted przejdzie face turn by promować swój film w końcu ''będzie miał dość bycia pieskiem randy'ego'' .

Koło SS ma się rozpaść Legacy , więc nawet wszystko się układa w jedną spójną całość.

Tak już wcześniej pisałem w innym poście na forum przejście Jasia na SD i nagromadzenia tam tylu gwiazd będzie miało na celu podnieść raitingi. Jeśli przegra Cena to możemy być świadkami ciekawych heel turnów i face turnów.

79363325354627f1096144.jpg

Jak dla mnie to niech Cena wygra. Dlaczego? Otóż dlatego, że gdyby przeszedł na Smackdown! rozpoczął by feuda z Batistą, a tego bym nie chciał. Zdecydowanie wolę Batistę, więc niech nie wbija na SD!, bo mi będzie miotał moimi ulubionymi zawodnikami... Jasiu pewnie dostał by wtedy "na śniadanie" Reya, Morrisona, Punka, wtedy by zaczął pewnie Triple Threat z Undertakerem i Basistą. Jeśli Orton wygra, to spokojnie może dalej trzymać pas i poczekać, aż podejdzie do niego MVP czy ktoś w tym stylu i powie: Hey, headlock master, let's fight! No cóż, jak dla mnie Orton powinien walczyć w MMA, gdyż jeśli Bobby Lashley wygrywa po headlockach, to co dopiero Randy, który jakby nie patrzeć jest w tym mistrzem xD No, ale wracając do tematu... Randy jeśli przegra - to będzie najlepsze rozwiązanie. Traci pas, nic się nie układa i feud z Legacy. Cody i Ted w końcu ostatnio niezbyt kochają Ortona, jeszcze to RKO na Tedzie... TO jest podłoże do feudu... Już myślałem, że na poprzednim RAW się coś zacznie, a tu nic... Myślę, że w Ironman Match będą mieli swój udział... Nie zdziwiłbym się, gdyby pomogli Jasiowi przechodząc Face Turna... Gdyby Cena wygrał, to jest kilka furtek. Na przykład na początek fatal 4 waye for #1Contender, a następnie podszedłby jakiś MVP i zaczął feud z Jasiem. Niekoniecznie z heel turnem, gdyż feud Face vs Face mógłby być także udany. Zwłaszcza ze strony MVP'iego, który kontakt z publiką niewątpliwie już posiada, a jego umiejętności w ringu są co najmniej dobre. Przy mikrofonie przecież też ma niewątpliwe umiejętności. Ten koleś naprawdę byłby dobry do feudu z Jasiem. Oczywiście nie obraziłbym się, gdyby Most Valuable Player przeszedł Heel Turna, gdyż w tej roli także jest dobry. I MVP i Heniu przeszli niedawno Face Turna, z tym że MVP już prędzej. Dobra, ale znowu offtopuję. Orton dostanie prędzej czy później feuda z Legacy, który w końcu może odświeżyć postać Vipera aka Legend Killera aka Randy Ortona. To może być naprawdę dobry pomysł, gdyż Ortonowi przyda się takie odświeżenie... A Jasiu? Niech idzie na ECW, gdzie mógłby pofeudować z Regalem i spółką, ale oczywiście Vinnie na to nie wpadnie :t_down:

Ja sądzę, że wygra Viper. Cena zapewne przejdzie na SmackDown i zacznie feud np. z Batistą, Takerem lub CM Punkiem. Osobiście chciałbym, aby feudował z McIntyre'em lub Escobarem, ale zapewne się tak nie stanie, gdyż Vince nie odsunie maszynki do zarabiania pieniędzy od pasu. Więc znowu zobaczymy PrzeCenę z pasem i będzie to samo co teraz. Orton jeśli wygra chciałbym, aby rozpoczął feud ze wspomniałym wcześniej MVP. MVP jest dobry przy micu i w ringu, a więc mógłby trochę pociągnąc Randy'ego. W okolicach Survivor Series jak pewnie wiecie ma dojść do faceturnu Didiasie'go, za czym stoi jego feud z Ortonem. To napewno odświerzy postać Randy'ego.

Wolfe.png

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Ja osobiście Chciałbym żeby Jasiu przeszedł na SD i pofełdował z kimś takim jak McIntyre (co jest raczej niemożliwe) lub stworzyć Tag Team z Batistą i powalczyli by o pasy. Zakładając że Orton wygra mógłby pofedować z DiBiase, ponieważ widać ze Legacy prędzej czy później się rozpadnie a według mnie właściwy moment byłby po walce Raw Team vs. Smackdown Team (Rhodes przypina Finlay'a wpada Hornswoogle z DiBiase i biją Rhodes'a bo ten mówił że to On a nie Ted jest w Teami Raw i że widać jest lepszym wrestlerem od Teda (hahaha) ten o mało co nie wybuchł i mamy rozpad Legacy :D (a Hornswoogle sie kazdy domsyli). Jednak kiedy wygra Jasiu "Niszczyciel" to Może pofełdować z Big Show'em lub Montelem tak jak juz ktoś napisał, bo kto inny Dx raczej sie nie rozdzieli, Rhodes jest za słaby, Orton nie moze mieć Title Shota, zostają ci dwaj i może DiBiase jeżeli nie fełdował by z Ortonem po Face Turnie.

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

Moim zdaniem Cena przejdzie na SD! ale po walce Orton będzie go jeszcze obijał i wejdzie DiBiase po czym rozwali Ortona. Co według mnie jest dobrym rozwiązaniem bo wole jako WWE Championa DiBiasiego niż Cena. Ciekawe tylko co zrobią z Rhodesem czy on będzie dalej z Ortonem czy zacznie kariere solową. A może jakiś nowy tag na przykład z Swaggerem. Ale jak dla mnie to on zamiast tagu to solo jakiś feudzik z Bournem żeby tamten dostawał walki nie jako jobber bo to wkurza. Najlepszy obecnie wrestler w WWE, a jobbuje na lewo i prawo. A co z Ceną pewnie zacznie feud z Pukiem o WHC. Albo scenariusz taki, że Batista wygrywa WHC na BR i hell turn, a potem feud jego z Ceną.

Mam nadzieje,że Cena nie będzie toczył feudu o pas z Big Showem. :x To byłby nudny feud dwóch drewniaków. Więc mam nadzieje,że Orton wygra,pocieszy się trochę pasem,a później jakiś członek Legacy będzie chciał zabrać mu zdobycz czym doprowadzi do rozpadu tej grupy. Przejdę teraz do kwestii Jasia Ceny :thinking: mógłby np. chcieć zdobyć pas WHC albo stworzyć tag team z Batistą i walczyć z Jerrishow lub przejść hell turn i poznęcać się nad zawodnikami ze Smack Down :)

Ja uważam, że Randy wygra. Jasiu pójdzie na SD gdzie powalczy z miesiąc, aż wszystko się ustabilizuje z WHC, i zacznie walczyć o pas. I sobie może go potrzyma czy będzie walczyk znowu kilka miesięcy.

A na RAW spowoduje to podniesienie rangi zawodników jak MVP czy Swagger, którzy powinni dostać szanse na pas :t_up: .

Jak również pewnie i walkę DiBiasego z Ortonem o pas, która różnie może się potoczyć.

Szczerze to tak czy siak przy obu wersjach to w końcu Legacy się rozleci tylko wersje będą różne. Chyba, że już to się stanie na BR, w końcu Orton wkurzył DiBiasego, a ten Iron Man mecz jest bez DQ. Może w tym meczu DiBiase coś namiesza :thinking: .

Szczerze to sam nie wiem co byłoby lepsze dla zawodników i nas widzów. Orton już trzyma pas baardzo długo i jakaś zmiana by się przydała. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie, aby Cena przeszedł na SD, chociaż kto to wie?? Mi chodzi po głowie takie rozwiązanie jeżeli wygra Orton, rozpada się Legacy i Orton ma feud z Ted'em o pas. Na SD pas zdobywa Punk i z nim zaczyna feudować, Cena. Jeżeli wygrywa Cena, to Legacy i tak sie rozpada i feud między Tedem a Ortonem nadal jest możliwy. Triple H przechodzi heel turna i feuduję z Ceną o pas. Ale sam nie wiem co bookerzy mają w głowach.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

masz racje nie wiadomo jak będzie i to jest najciekawsze ale ja chce żeby cena wygrał bo przyda się zmiana pasa WWE więc zgadzam sie z tobą w 100% :thumb:

zn338y.jpg

1-2415547-9245106.jpg

URL=http://img367.imageshack.us/i/hbk.jpg/]hbk.jpg[/url]

Sometimes you have to go through hell to get to heaven

No i niestety, wygrał wielmożny Jan. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się takiej sytuacji... Myślałem że wygra Orton, tymbardziej po heel turnie Batisty, w końcu ktoś musi go stłumić, nie? (mówię o Jasiu) :P Teraz myślę jednak że John... nie przerwie feudu z Ortonem. Jak sami widzieliśmy, na BR Legacy zaczęło feud z Jamajczykiem z Ghany, więc co robić miałby Orton? Niestety, myślę że Randy będzie atakował Jasia i jeszcze trochę powalczą ;)... Ale cóż, przekonamy się już na jutrzejszym Roł :)

2nqz7s6.jpg

Oni feud już skończyli ;) Nareszcie... Było o tym na RAW :)Jeśli chodzi o dżamajke, to Kofi pewnie dobierze sobie jakiegoś typa od czerwonych i będzie TT i sobie pofeudują. 619 pofeuduje z zwierzakiem. to jest pewne. Teraz stanie sie jeszdcze gorzej, WWE się stoczy na pewno.