Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jasio C. jako odskocznia do kariery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

john_cena.jpg

Janusz Cena, największy face w federacji Vincenta. Znany głównie z tego, że posiada rozległy move-set liczący coś koło czterech chwytów. Młodzi go lubią, bo wygrywa wszystko jak leci. Starsi go lubią, bo nie wypada se robić wiochy przed młodszymi, choć w głębi serca go nienawidzą. Jego rola oprócz wygłaszania pięknych, wzruszających speechy o prawach człowieka, to bicie tych złych, niedobrych, zepsutych, zdegenerowanych, no generalnie tych co są be. Wydawało by się, że jest genialnym materiałem na męża/chłopaka/ojca/kochanka. Jednak nie. Nie dla tych co rozumieją o co w wrestlingu. Bo tam nie chodzi o to, żeby podnieść się po 15 minutach przyjmowania ciosów, wykonać zabójczą kombinację ukazują cały jego zasób chwytów i odliczyć rywala. Pomimo tego, że Jasio jest niewątpliwie silny(podnosi na AA np.Big Show'a czy Mark H., a oni pod 200 kg mają), to jest po prostu słabym wrestlerem. No ok, może nie słabym, może jest ograniczany do roli jaką gra, boskiego zmartwychwstającego. Może Vince chce, żeby tak go postrzegać, jako pierdołę, który wygrywa wszystko jak leci... Ale dość o Januszu, przecież nie piszę opisu do Wikipedii... Mianowicie, jak napisałem w nazwie tematu, Jasio może być niezłą odskocznią dla utalentowanych, potrzebujących promocji mid-carderów. Weźmy chyba najświeższy przykład, The Miza. Po tegorocznym drafcie miał on całkiem długi(coś ponad dwa miesiące) wraz z bohaterem tej dyskusji. Parę razy padł ofiarą zabójczej kombinacji, ale pokazał się z dobrej strony w ringu, przy mikrofonie. A co najważniejsze, zaczął mieć znaczący wpływ na widzów co objawiało się przeciągłym, wyraźnym buuuuuuuuuu z gardeł tysięcy przerażonych dzieciaczków wspierających swojego idola. Teraz Miz, po serii pojedynków w mniejszym lub większym gronie stał się mistrzem U.S. Domyślacie się czyja to zasługa? Przecież wcześniej był częścią TT wraz z John Morrisonem.

Więc może Vincenty powinien na amen odciąć Janka od pasa, a podporządkować promocji talentów? Czekam na wasze opinie.

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Boogeyman1996

5

• Yanki

3

• swiroos1674325948

3

• Hardcore Edge1674325941

2

Zacznę tak- Ceny nienawidzę! Dlaczego? Oczywiście dlatego, że to niezniszczalny Jasiek! Choć jestem dzieckiem, to nienawidzę babyface'ów! Heele są ciekawsi i nie są to jakieś robokopy! Lecz jednak miejmy nadzieję, że niezniszczalny Jasiek przegra z Orton'em i Vince pozwoli mu powrócić do starej roli heel'a(przy starym gimmicku rapera)! Fajny Temat!

Na przyszłość zapamiętaj, że wystarczy jeden wykrzyknik, oraz jeden znak zapytania, wrestlingowy heel nie oznacza tego samego co "hell" po angielsku, a wyraz "nienawidzę" pisze się razem. Swoją drogą, tak co do tematu, to John Cena stał się osobą, która pozwala wielu markom robić z siebie smartów, poprzez usilne najeżdżanie na niego w głupi sposób. Taka tam dygresja... :P - dop. Mast

Starsi go lubią, bo nie wypada se robić wiochy przed młodszymi, choć w głębi serca go nienawidzą

Combo Facepalm.jpg

No comments, ale ok.

Zacznijmy od tego - Cena jest zajebisty. Jest po prostu źle prowadzony. Jakby nie robili z niego terminatora, tylko prowadzili go tak, że pas WWE dwa razy w roku, WHC raz w roku i jakiś feud bez pasa, podczas którego przegrywałby walki, byłoby super. Cena ma świetny Mic-skille, choć w ringu jest trochę słabszy. Trochę, bo pomimo to potrafi skleić świetne walki. Słaby wrestler? Wejdź na ring i pokaż co umiesz.

To, jaką ocenę będzie miał Cena, to kwestia, powtarzam i będę powtarzał, jego prowadzenia. To, że teraz jest kreowany na istnego terminatora, to wina Zarządu, Cena po prostu musi tak grać. Amen.

Cena tak jak pisze piter737 powinien być odsunięty od pasu i służyć za promocję dla midcarderów i upper midcarderów. The Miz to jest bardzo dobry przykład promocji, za którą stoi Cena. John jakby przeszedł na SD powinien dostać feud np. z Escobarem lub McIntyre przez co by ich wypromował.

Yanki piszesz, że to dlatego, że jest źle prowadzony przez zarząd większość userów tego forum go nie lubi. Ja też go nie lubię ale wiem, że to nie jest jego wina.

Wolfe.png

Ja się zgodzę z Yanki'm. Chcecie to go krytykujcie ale ja uważam, że byłby zajebi.ty gdyby przestał być babyface'm a stał się po prostu face'm. Spójrzcie np. na Animal'a, niby face a jest super w ringu. Jeff Hardy też ulubieniec dzieci a jakoś go nie krytykujecie. Podejrzewam, że większość z was zrobiłaby gó.no w ringu w porównaniu z tym co on robi. No to tyle na jego temat, aha jeszcze coś ''Word Life i Cena Forever''.

A świstak siedzi i zawija starą w te sreberka.

John Cena stał się osobą, która pozwala wielu markom robić z siebie smartów, poprzez usilne najeżdżanie na niego w głupi sposób. Taka tam dygresja... :P

W sumie to masz rację, też to zauważyłem...

John jakby przeszedł na SD powinien dostać feud np. z Escobarem lub McIntyre przez co by ich wypromował.

Ja bym był za feudem 1 vs 2, to byłby feud godny uwagi, gdyż nowo przybyli nie mają szans z niezniszczalnym Jaśkiem w pojedynkę...

Chcecie to go krytykujcie ale ja uważam, że byłby zajebi.ty gdyby przestał być babyface'm a stał się po prostu face'm.

Teraz, jak Yanki to napisał, to każdy się z tym zgadza, a sam z siebie nikt by tego nie napisał. Ja z góry zawsze mówiłem, że lubię Reya, Batistę. Cena po prostu jest źle prowadzony - prawda, ale w sumie, to nic do niego nie mam... A żeby być "zajebi.ty" to trzeba mieć większy repertuar ciosów, gdyż nawet taki Batista ma większy. U Ceny wnerwia mnie schematyczność walk. Każda kończy się przypływem adrenaliny, 2xShoulder Block, unik, protoplex, You Can't See Me no i FU (jakoś do AA nie mogę przywyknąć)... A taki Batista robi Spinebustery, Batista Bomb, Anckle Locka ostatnio zrobił, Spear, Jackhammer się zdarza, no i ostatnio też zaczął stosować coś A'la Blackhole Slam na nabiegającego przeciwnika. Ale wracając do Janusza...

Yanek mógłby posłużyć do promocji młodych zawodników... Naprawdę, teraz jest odpowiedni moment. DX promuje młodych, więc czemu nie Cena?

Podejrzewam, że większość z was zrobiłaby gó.no w ringu w porównaniu z tym co on robi.

Oj budyll, znowu obrażasz innych userów, nieładnie :x Przecież nie jesteśmy zawodowymi wrestlerami, przecież to nie my uczyliśmy się wrestlingu, to nie my z tego zarabiamy, to nie my jesteśmy znani na całym świecie... To nie od nas wymaga się dobrego wrestlingu. Więc lepiej zamilcz na wieki, bo nie wiesz co z twoich palców wypełza :t_down:

Chcecie to go krytykujcie ale ja uważam, że byłby zajebi.ty gdyby przestał być babyface'm a stał się po prostu face'm.

A powiedz mi, co by takiego się zmieniło? Co to znaczy, że byłby 'zajebi.ty'? Rozwiń wypowiedź.

Spójrzcie np. na Animal'a, niby face a jest super w ringu.

Kto mówi, że face ma być słaby w ringu? Taki Christian jest świetnym wrestlerem, Shawn Michaels tak samo, 'Taker.. mam wymieniać dalej?

Podejrzewam, że większość z was zrobiłaby gó.no w ringu w porównaniu z tym co on robi.
Słaby wrestler? Wejdź na ring i pokaż co umiesz.

Tutaj oczywiście rację ma Szymi, nie jesteśmy zawodowymi wrestlerami, nie byliśmy nimi, nie mamy w planach zostać... więc po co takie argumentowanie? Oglądam wrestling, więc mam prawo stwierdzić, że ktoś ssie.

Zacznijmy od tego - Cena jest zajebisty. Jest po prostu źle prowadzony. Jakby nie robili z niego terminatora, tylko prowadzili go tak, że pas WWE dwa razy w roku, WHC raz w roku i jakiś feud bez pasa, podczas którego przegrywałby walki, byłoby super.

Co to znaczy, że byłoby super? Dla mnie jest po prostu słabym wrestlerem. Został taką gwiazdą, bo się sprzedaje. Ma charyzmę, dzieci to lubią, a taki na przykład Killings, Bourne czy Chavo nie dojdą do tego miejsca, bo ich merchandise nie będzie się sprzedawał jak ciepłe bułeczki.

Cena ma świetny Mic-skille, choć w ringu jest trochę słabszy. Trochę, bo pomimo to potrafi skleić świetne walki.

I jakie są te świetne walki? Prowadzone przez przeciwnika? Czy może większość z nich to gimmick matche? To samo można by powiedzieć o JBL'u. Ma świetne mic-skille? Jest. Ostatnio w ringu trochę słabszy? Jest. Pomimo to potrafi skleić świetne walki? Jest. Są to gimmick matche lub prowadzone przez rywala walki. Co tu więcej mówić?

Ja zgodzę się np z Yankim, że Janek ma bardzo dobre mic-skille. Nieraz się uśmiechnę, jak robi sobie jaja z Ortona, czy coś w ten deseń. Naprawdę lubię słuchać jego wypowiedzi. Niemniej największym minusem jego postaci jest... jego postać, która prowadzona jest nie w tą stronę. Może wyraziłem się mało precyzyjnie - szkodzi mu gimmick niezniszczalnego terminatora, który wstaje po kopniakach Ortona i którego pokonać mogą tylko Edge i Big Szoł razem wzięci :lol Same bycie babyface'm mi jakoś nie przeszkadza, bo ludzie to kupują i sam osobiście podziwiam to, jakie 'imperium' wśród fanów sobie wybudował.

Ale wracając do tematu... Janka nie odciągną od pasów, nie ma opcji... Na początku roku było WHC, potem trochę przerwy i teraz mamy WWE Title. Osobiście uważam, że BezCenny przegra na BR i przejdzie do niebieskiego brandu i zacznie feudować, z coraz to bardziej heelowym Koksistą (tylko ja to zauważyłem?). Nie wiem, czy będzie to feud o pas, ale czuję, że prędzej czy później tak się stanie.

Nie oszukujmy się, Cena jest twarzą firmy i Vince dobrze o tym wie, będzie go promował ile się da. A fakt faktem, że osoby takie jak Miz mogą się na nim wypromować i ujrzeć światło kamer :)

John Cena może bardzo pomóc WWE poprzez promowanie młodych i utalentowanych zawodników. Świetnie wypromował Miz'a. Jasiu jest średnim wrestlerem , żeby nie powiedzieć , że jest do dupy. Przedstawienie go jako terminatora , którego mogą pokonać tylko w handicapie to totalna błazenada. Ma świetne mic-skille , ale cóż z tego skoro ma 4 ciosy , a w ringu nie mówi się cały czas tylko trzeba od czasu do czasu powalczyć. Jedynie dzięki sklepikowi wwe i swojej charyźmie trzyma się jeszcze w federacji. Dzięki niemu Vince zarabia krocie i zaryzykuje stwierdzenie , że to nie zmieni się do końca panowania Vince'a lub co gorsza do końca kariery Ceny w WWE.

79363325354627f1096144.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Ekhm...Cena jako odskocznia do wielkiej kariery? Say what? Może ja nie oglądam WWE , może ja nic nie wiem ale dobra przykład Miza który jest U.S. Champem. Ile razy Miz wygrał pojedynek z Ceną? Hmm dobre pytanie prawda. Ile trwała ich walka na...właśnie nawet ppv nie pamiętam bo tam kiedy Miz miał walczyć z przeCeną to walka trwała jakieś 5 minut. Miz wszedł wtedy w gówno a nie na odskocznię do kariery. Miz został zauważony kilka lat temu kiedy Smackdown organizowało bodajże Tough Enough czy coś takiego. Potem był zastój no i jego odskocznią do kariery był John Morrison czyli Tag Team mistrzowie gdzie obydwoje świetnie się wypromowali. Ja uważam że Miz to kim jest zawdzięcza tylko sobie a Cena? Cóż zabijcie mnie a i tak swojego zdania nie zmienię. Otóż Cena jest dobrym wrestlerem jeśli chodzi o walki ze stypulacją. W singlach to wygląda tak...łomot,łomot,łomot , shoulder block x3 , Jasio Dance , i mamy koniec przez mega wypasiony submission albo przez bardzo trudny Attitude Fu Adjustment. Cena był w porządku na SD kiedy chodził i freestylował co było dla mnie przynajmniej fajne. Potem zaczęła się transformacja i jego monster push którego do dziś nie rozumiem. Gdyby to był jeszcze ktoś pokroju a zresztą nieważne. Mistrz powinien mieć i ring skille i charyzmę. Cena ma niestety tylko charyzmę bo ring skille plasują go gdzieś w mid cardzie. A argument typu wejdź na ring i pokaż jest beznadziejny. My oglądamy i mamy prawo oceniać , Cena walczy i ma to robić zajebiście bo walczy w najlepszej federacji (przynajmniej największej) na świecie. Cena nie jest żadną odskocznią , bo gdyby był to nie ganiałby ciągle za pasem mistrzowskim a feudowałby z nowymi jak np. Swagger i dawałby im wygrywać to wtedy mógłbym powiedzieć że przyczynił się do kariery kogoś.

Piter737 zgadzam się z tobą Cena nie ma zbyt wielu ciosów i jest po prostu słabym wrestlerem.Zastanawia mnie tylko dlaczego przez ok.70% kariery ma pas? :thinking: Znalazłabym co najmniej kilku lepszych od niego wrestlerów,którzy zasługują na pasy,ale cóż ja w WWE nie żądze.Mam nadzieje,że Cena zmieni w końcu swój asortyment ciosów i sposób toczenia pojedynków.Mam na myśli to,że dostaje mocne baty,a następnie cudowny strzał adrenaliny,jego move-set i kolejne zwycięstwo na jego koncie.

Slodka ma pas , bo się dobrze sprzedaje.Spójrz Cena przyniósł WWE bardzo duże zyski.Jako mistrz sprzedaje się jeszcze bardziej , dlatego WWE go nie odsuwa od pasa.Mówiąc że Cena ma mało ciosów zgodzę się z wami , tylko przenieśmy się w czasy kiedy występował w niebieskim rosterze.Pokazał tam bardzo dużo , w walkach z Takerem , Angle , Lesnarem.Jako Heel spisywał się bardzo dobrze.WWE go zeszmaciło pushem na "Terminantora" , jako "Biały Raper" spisywał się znakomicie , w tamtych czasach nawet mu szło , tak naprawde to nie jest wina Ceny , że ma tak mało ciosów , jego walki są nie ciekawe.Wina spada na Vince i jego zespół , którzy go zeszmacili.

ewcC.png

'Każda chwila to szansa, by wszystko zmienić'

Gdyby teraz tak walczył jak na Smacku to było spoko. Ale jak wszyscy wiemy Cena walczy słabo, ale tak jak wspomniał Dirty dobrze się sprzedaje i ma pas. To jest smutna prawda. W WWE nie trzeba za wiele umieć by mieć pas, wystarczy tylko dobrze się sprzedawać i to starczy.

Wolfe.png

• 3 tygodnie później...

Szczerze...widziałem tylko jak przegrał z Ortonem kilka razy. A tak to istny terminator. Jeszcze brakuje tego by mówił "Hasta la Pasta,bejbi" xD

Vince powinien pomyśleć nad jakimś gimmickiem Jaśka, bo on...chyba go nie ma Oo. Jedynym czym mi zaimponował to było utrzymanie Big Showa i Edga za jednym razem na Wrestlamnii 25. Niektóre dzieci teraz płaczą ,no ale taka jest prawda :D

10h3imc.png

5y1axw9.gif

Na początek powiem, że Jaśka bardzo lubię a wrestling oglądam już kilkanaście lat. Zarzuty o jego małym wachlarzu ruchów są po prostu śmieszne. Nikt nie krytykował Hogana, The Rocka czy SCSA, a nie prezentowali się oni w ringu lepiej od Jaśka. Cena mógłby raz na jakichś czas wypromować jakiegoś mid cardowca jak to miało miejsce z Mizem. Pamiętam walkę na drafcie ze Swaggerem, dali świetny show i gdyby tylko zaczęli feudować to Jack poszedłby baaardzo w górę. Cena nie będzie odsunięty od pasów po pierwsze dlatego, że na jego postaci Vince zarabia najwięcej kasy, a między innymi po to istnieje wrestling. Mic Skille Ceny to mistrzostwo świata, potrafi porwać za sobą tłum jednym przemówieniem. Podsumowując Cena nie będzie odsuniety od pasów, ale fajnie byłoby żeby pomógł raz na jakichś czas wypromować kogoś młodego.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ