Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej RPA 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wyniki meczów międzynarodowych finalistów Mistrzostw Świata w ostatnim czasie:

8 październik:

Japonia 6:0 Hong Kong

10 październik

Norwegia 1:0 RPA

Japonia 2:0 Szkocja

Australia 0:0 Holandia

13 październik

Kongo 0:0 Korea Płn.

Islandia 1:0 RPA

14 październik:

Australia 1:0 Oman

Angola 0:0 Kamerun

Japonia 5:0 Togo

Korea płd. 2:0 Senegal

13 listopad:

Paragwaj 0:2 Katar

14 listopad:

Honduras 2:1 Łotwa

RPA 0:0 Japonia

Słowacja 1:0 USA

Dania 0:0 Korea Płd.

Irlandia płn. 0:1 Serbia

Hiszpania 2:1 Argentyna

Szwajcaria 0:1 Norwegia

Oman 1:2 Australia

Brazylia 1:0 Anglia

Włochy 0:0 Holandia

17 listopad:

RPA 0:0 Jamajka

Słowacja 1:2 Chile

Oman 0:2 Brazylia

18 listopad:

Austria 1:5 Hiszpania

Dania 3:1 USA

Holandia 0:0 Paragwaj

Angola 0:0 Ghana

Korea płd. 0:1 Serbia

Honduras 1:2 Peru

Hong Kong 0:4 Japonia

Niemcy 2:2 Wybrzeże Kości Słoniowej

Włochy 1:0 Szwecja

21 listopad:

Zambia 4:1 Korea Płn.

W tym poście będę aktualizował kolejne mecze towarzyskie (żeby nie robić syfu w 1 poście). Ponadto informuję, że 4 grudnia odbędzie się losowanie grup na mistrzostwa Świata.

PS: Sukcesywnie będę dodawał profile drużyn, które awansowały, a jeszcze ich nie opisałem u góry

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mata

4

• piter737

4

• Łajt

3

• Kacpios

3

Top użytkownicy w tym temacie

Rozlosowano grupy mistrzostw:

GRUPA A

Poz. Kraj

1. RPA

2. Meksyk

3. Urugwaj

4. Francja

GRUPA B

Poz. Kraj

1. Argentyna

2. Nigeria

3. Korea Południowa

4. Grecja

GRUPA C

Poz. Kraj

1. Anglia

2. USA

3. Algieria

4. Słowenia

GRUPA D

Poz. Kraj

1. Niemcy

2. Australia

3. Serbia

4. Ghana

GRUPA E

Poz. Kraj

1. Holandia

2. Dania

3. Japonia

4. Kamerun

GRUPA F

Poz. Kraj

1. Włochy

2. Paragwaj

3. Nowa Zelandia

4. Słowacja

GRUPA G

Poz. Kraj

1. Brazylia

2. Korea Północna

3. Wybrzeże Kości Słoniowej

4. Portugalia

GRUPA H

Poz. Kraj

1. Hiszpania

2. Szwajcaria

3. Honduras

4. Chile

Przewidywania fazy grupowej na kilka miechów przed otwarciem MŚ:

Mimo, że Francuziki awansowały na mundial w takim, a nie innym stylu przewyższają inne reprezentacje. Zapowiada się naprawdę ciekawa batalia o drugie miejsce w grupie premiowane grą w 1/8. Pierwszy raz mistrzostwa odbywają się na czarnym lądzie i czaj najwyższy aby tamtejsze reprezentacje zaczęły grać na miarę oczekiwań. Druga lokata rozstrzygnie się w meczu pomiędzy RPA, a Meksykiem.

1. Francja 2. RPA 3. Meksyk 4. Urugwaj

Kolejna wyrównana grupa. Na papierze Argentyna wydaje się być poza zasięgiem innych reprezentacji , ale tylko tam. Postawa w eliminacjach Albiselentes nie powalała na kolana, wręcz wołała o trwogę :D Grecy jak to Grecy, stać ich na wiele, o awans powalczą z Nigerią, Korea najlepsze lata ma już za sobą czyt. MŚ 2002. Diego i MŚ? Nierealne. Grupę wygrają ale z pierwszym lepszym teamem dostają i Leoś wraca do domciu z pochyloną głową.

1. Argentyna 2. Grecja 3. Nigeria 4. Korea Południowa

Synowie Albionu trafili naprawdę na jedną z łatwiejszych grup. Ciekawie zapowiada się mecz z Jankesami, dwa pozostałe powinni wygrać bez większych problemów. Mam nadzieję, że to właśnie za kadencji Capello Anglia wróci do elity, czas na znaczący sukces - właśnie im będę kibicował i liczę na medal :) Druga lokata dla Amerykanów, next Słowenia i Algeria.

1. Anglia 2. USA 3. Słowenia 4. Algieria

Znów ciekawa grupa, Niemcy wydają się być poza zasięgiem pozostałych reprezentacji ale Ghana i Serbia nie odda pola łatwa, może dojść do niespodzianki, jednak jest ona dość wątpliwa. W ostatnich MŚ Ghana wyszła z grupy teraz również powalczą o awans. Choć Serbowie wygrali grupę eliminacyjną tylko dwukrotnie zremisowali z Francją. Czy będą wstanie ograć Niemców - śmiem wątpić. Mistrzostwa w Afryce więc pasowałoby aby tamtejsze reprezentacje powalczyły dalej niż tylko w fazie grupowej.

1. Niemcy 2.Ghana 3. Serbia 4. Australia

Wieczni zwycięscy eliminacji Holendrzy nie powinni mieć problemów z awansem. Wreszcie trafili do 'normalnej' grupy, a nie 'śmierci'. Dla mnie jeden z kandydatów do końcowego triumfu. Japonia raczej skazana na pożarcie, Duńczycy chyba za mocni dla Kamerunu. Ku takiej kolejności skłaniałbym się. Kamerun może namieszać, ale nie musi.

1. Holandia 2. Dania 3. Kamerun 4. Japonia

Włochy zdecydowany faworyt wyprzedzający rywali przynajmniej o jedną klasę. Nowa Zelandia to raczej chłopcy do bicia, Słowacy zamurują bramkę i będą liczyć na jakąś kontrę - może się uda, może nie. Na tle Italii najlepiej prezentuje się Paragwaj i to on powinien awansować bo ciężkich bojach z Nową Zelandią i Słowacją. Słabiutka grupa.

1. Włochy 2. Paragwaj 3. Słowacja 4. Nowa Zelandia

Czas na tzw. grupę śmierci przynajmniej wg mnie. WKS od dawien dawna przejawia aspiracje do zdobywania laurów. Najprawdopodobniej ostatni wielki turniej Drogby, mogą okazać się czarnym koniem całej imprezy - nie mam nic przeciwko. Brazylia, wielka Brazylia... Raczej awansują kosztem Portugalii, ciężko powiedzieć o podopiecznych Carlosa Queiroza wiele dobrego, męczyli się okrutnie z BiH w barażach, w grupie strasznie zawodzili, dzięki dobrej końcówce leca do RPA. Koreańczycy dostarczycielami bramek - oczywiste.

1. WKS 2. Brazylia 3. Portugalia 4. Korea Północna

Słabiutka grupa, chyba nawet najsłabsza, jakby odjąć Hiszpanów, to kto chciałby ich oglądać w takiej Polsce :D Bez trudu komplet punktów wywalczonych przez Xaviego i spółkę. Szwajcarzy mogą powalczyć, Chile wydaje się być sporą niewiadomą, mogą zaskoczyć, ale nie muszą. Honduras aplikuje 12 brameczek i wraca do domciu. Mimo wszystko stawiam na Szwajcarów. To mają być przełomowe mistrzostwa więc niech też takie będą.

1. Hiszpania 2. Szwajcaria 3. Chile 4. Honduras

Trochę statystyk by Wiki, przepraszam, że po angielsku, ale dzisiaj czuje się tak, że przerabianie napisów to jedna z ostatnich rzeczy którą mam zamiar robić.

Finały i mecze o 3 miejsce

mistrostwa1.jpg

mistrostwa2.jpg

Medaliści w klasyfikacji wszechczasów

mistrostwa3.jpg

Przepraszam również za tą stronę, która ucina kawałek pierwszej tabeli. Jeśli komuś tak tak robi PPM (prawy przycisk myszy) ---> Pokaż obrazek

• 6 miesięcy temu...

Jednak ten naród niemiecki to głupi kraj.Zamiast przegrać z Ghaną i w 1.Rundzie walczyć o awans z USA to będą musieli męczyć się z Anglią.Na domiar złego jeżeli faktycznie im się to uda to w 2.Rundzie zawalczą z Argentyną.Brawo za trzeźwy umysł.Jednak nie przypadkowo Niemcy mają Hymn treści mniej więcej:"Niemcy Niemcy ponad wszystko..."Jak zwykle muszą pokazać całemu światu że to właśnie oni są potęgą piłkarską i to im należy się 1 miejsce w grupie.Tylko jakim kosztem :lol .Tak czy inaczej życzę im powodzenia :P .

paparoach.png

18659.png

Niestety jakby Niemcy przegrały to wychodziła by na 2 miejscu Australia :| .... więc twoja teoria jest bez sensu :|

robbenisneijder86.jpg

No rzeczywiście trochę mi się pomyliło o jeden punkt przepraszam Was Niemcy :P .

paparoach.png

18659.png

Aj tam, jakie to Niemcy? To jest drużyna reszty świata :D . Trzech Polaków, jakichś tam dwóch Afrykanów i Turek, więc jak dobrze pójdzie to w pierwszym składzie naszych sąsiadów jest 6 obcokrajowców.

Artx7.png

Były moderator (6 maja - 21 września 2010)

Trzech Polaków.Podolski Kloze i kto... :thumb::?:

paparoach.png

18659.png

Chyba chodzi o Piotra Trochowskiego , który wczoraj wszedł w 2 połowie meczu z Ghaną , a tak zostając przy tej reprezenracji to napastnik Gerard Asamoah grający w Ghanie jeszcze 4 lata temu na MŚ w Niemczech grał dla Niemców , a teraz wrócił do swojej narodowej drużyny , a i jeszcze też jest dość śmieszna sytuacja ponieważ we wczorajszym meczu grali 2 bracia tylko , że 1 grał dla Niemiec , a 2 dla Ghany. Tak mówiąc o obcokrajowcach w niemeckiej kardze to rzeczywiście jest ich tam sporo np. strzelec brami Özil , który jest Turkiem , albo Cacau brazylijczyk , już nie będę wspominał o polakach. Albo też jest taki piłkarz akurat nie ma go na MŚ , ale także grał dla niemców chodzi mi o Kevina Kuranyego , który ma 3 obywatelstwa niemieckie , brazylijskie i panamskie , a i jeszcze od przyszłego sezonu będzie grał w Dynamo Moska :P .

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

a tak zostając przy tej reprezenracji to napastnik Gerard Asamoah grający w Ghanie jeszcze 4 lata temu na MŚ w Niemczech grał dla Niemców , a teraz wrócił do swojej narodowej drużyny

Ta, od razu widać kto naprawdę interesuje się piłką. Każdy szanujący się fan wie, że jeżeli zawodnik choćby jeden raz wystąpi w jeden reprezentacji to już w drugiej nie może.

Artx7.png

Były moderator (6 maja - 21 września 2010)

Tak przyznaje , że teraz to jest moja pomyłka ponieważ w kadrze Ghany jest także zawodnik o nazwisku Asamoah i poprostu po nazwisku go skojarzyłem , ale jeśli chodzi o imię to jakoś nie słyszałem o innym ghańczyku o takim samym nazwisku. Nie śledzę tak uważnie wszystkich afrykańskich piłkarzy. Lecz przyznaje Ci racje Artx , rzeczywiście się pomyliłem.

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

Po raz pierwszy w historii zdarzyło sie aby bracia (Boateng) wystąpili przeciwko Sobie na MŚ.

Jak dla mnie to trochę dziwne uczucie :8

• 3 tygodnie później...

Mistrzostwa, Mistrzostwa i po Mistrzostwach. Zawsze tak będzie. Pora na podsumowania itp. Postaram się opisać je tak ja postrzegałem to święto futbolu

Jeszcze przed rozpoczęciem mistrzostw wytypowałem sobie dwie dwie drużyny, którym będę kibicował. Przede wszystkim byli to Włosi, których po prostu kocham, uwielbiam. Nie wiem czemu, ale niezależnie jaka jest to dyscyplina sportu zawsze stawiam na Włochów. Upodobałem sobie ten kraj i tyle. Nawet znam na pamięć pierwszą zwrotkę hymnu włoskiego xD. Drugą drużyną są Argentyńczycy. Od początku wiedziałem, że mogą być groźni podczas mundialu ze względu na to, że ledwo co się dostali do tych mistrzostw i będą chcieli pokazać na co ich naprawdę stać. Byłem spokojny o to, że Maradona dobrze ich przygotuje do fazy grupowej. No i zaczęło sie szaleństwo piłkarskie. Nie będę rozpisywał meczu po meczu, bo by mi nie starczyło doby. Ogólnie o grupach. Cieszy mnie to, że do następnej rundy nie dostali się Francuzi. Po tej ręce Henry'ego nie zasługiwali nawet na przyjazd do RPA, a co dopiero na awans do następnej fazy. Zawiedziony jestem strasznie postawą Włoch. Liczyłem na to, że Lippi ich porządnie przygotuje pod obronę tytułu, a oni kompletnie byli bez formy. Swoją piłkę pokazali dopiero w ostatnich 10 minutach meczu ze Słowacją. Jednak to było za mało. Oczywiście będę ich bronił, w końcu jest to moja ulubiona drużyna. Uważam, że bramka na 2-2 powinna zostać uznana. Antonio DiNatale (jeżeli to był on) stał na równi z obrońcą Słowackim. Gdyby ta bramka została uznana to najprawdopodobniej Włosi dalej by grali. A tu dupa. Wielki zawód i smutek mnie wtedy ogarnął. Na szczęście Argentyna grała dalej i co więcej podczas fazy grupowej pokazali najlepszą formę ze wszystkich grających drużyn. Następny mój zawód sprawili przedstawiciele Afryki. Myślałem, że jak mundial jest na ich kontynencie to postarają się i wyjdą ze dwie, trzy drużyny z grupy, a tu tylko Ghana. Faktem jest, że żadna z afrykańskich drużyn nie pokazała jakiegoś bardzo słabego futbolu, jednak tylko jedna drużyna wyszła. Wyniki innych grup mnie szczególnie nie zaskoczyły i nie będę o nich pisał. No i jesteśmy na etapie 1\8 finału. Zauważmy też jak wiele drużyn z Ameryki Płn. dostało się dalej: Argentyna, Brazylia, Urugwaj, Paragwaj i Chile. Chyba wszystkie jakie były na tym mundialu. Z 1/8 odniosę się tylko do pojedynku Niemcy-Anglia. Mecz może nie stał na świetnym poziomie, ale to spotkanie było zapowiadane jako wojna. Czym większe moje zdziwienie kiedy zobaczyłem końcowy wynik. Reprezentacja Fabio Capello dostała niesamowite baty. Od początku tego turnieju nie mieli formy, więc raczej tak, czy siak odpadliby przed finałem. Oczywiście wynik tego meczu został wypaczony przez kochanego sędziego (bodajże Rosetti'ego). No ja cię pierniczę. Jak można nie było widzieć tej bramki. Sędzia główny może był za daleko, ale żeby sędzia boczny nie widział tej bramki .Na pewno ten gol zmieniłaby obraz tego meczu. Poza tym Niemcy akurat w tym meczu nie pokazali jakiegoś wspaniałego Footbalu, więc może jakaś szansa dla Anglików mogłaby się natrafić. Dwie zabójcze kontry (wspaniałe kontry trzeba dodać) i wynik 4-1. Co jeszcze o 1/8. Hmmm no ta uznana bramka ze spalonego Teveza (2 metrowego). Jednak to nie był aż tak duży błąd jak w meczu Anglików. Sprawa ze spalonymi była od zawsze w Footbalu. Następnie nadeszły ćwierćfinały, które zapowiadały się znakomicie. Holandia - Brazylia. Jeden z najlepszych meczy na tym turnieju. Po tak znakomitej pierwszej połowie w wykonaniu Brazylijczyków nikt się chyba nie spodziewał, że Oranje wygrają ten mecz. Wiele mogą zawdzięczać Felipe Melo, który przyczynił się do zdobycia pierwszego gola, a później w głupi sposób otrzymał czerwoną kartkę. Jednak nie można ujmować, że Holendrzy zagrali pięknie w tej drugiej połowie. Co ja co, ale chyba jakaś niespodzianka to była i praca Dungi na stanowisku trenera Brazylii zakończyła się. Urugwaj - Ghana. Śmiało można powiedzieć, że był to najbardziej dramatyczny mecz ostatnich lat. Sam mecz nie był super ciekawy jednak końcówka przerosła moje najskrytsze oczekiwania. Ta rozpaczliwa ręka Suareza. Byłem pewien, że to będzie koniec tego meczu. Ostatnia minuta dogrywki. Gyan miał uszczęśliwić całą Afrykę. Jednak tak się nie stało. Nie wytrzymał tych nerwów. Z resztą nie ma co się dziwić. To jest jeszcze młody chłopak, dużo jeszcze przed nim, a i większe gwiazdy nie wytrzymywały nerwów podczas strzelania karnego. No i konkurs rzutów karnych. Osobiście w tym momencie było mi obojętne kto wygra ten mecz. Wygrali Urugwajczycy i jak się później okazało chyba dobrze dla całego turnieju. Luis Suarez i jego "boska ręka" stał się bohaterem całego Urugwaju A i tak Ghańczycy pokazali się naprawdę podczas tych Mistrzostw bardzo dobrze. Tylko ta rozpacz Asamoah Gyana po karnych :( :(( . Argentyna - Niemcy, czyli pojedynek mojego faworyta do zwycięstwa. No cóż, jednak powiedzenie, że wspaniały piłkarz nigdy nie będzie dobrym trenerem po raz kolejny się sprawdziło. Jak się okazało w tym meczu Maradona grał można powiedzieć bez taktyki, albo nie taktyka: Grajcie indywidualnie i podawajcie do siebie tylko w ostateczności. Przecież Albiselestes mieli zawodników, żeby wygrać ten turniej. Mieli wspaniałą linię ofensywną. Jednak nie potrafili tego wykorzystać. Niemcy wytknęli wszystkie błędy Argentyńczykom. Zagrali perfekcyjny mecz. Do niczego nie można było się przyczepić. Stąd ten wynik 4-0. Ogólnie smutek mnie bardzo ogarnął i szok w tym momencie (głównie dlatego, że nie dość, że moi faworyci dostali baty to jeszcze do tego od drużyny, której od dawna nienawidzę.) Żal mi Maradony. Był to wspaniały piłkarz i za wszelką cenę chciał ponownie uszczęśliwić cały naród tym razem jako trener. Na pewno włożył w ten mundial całe swoje serce. Niestety nie jest już takim wspaniałym trenerem jakim był piłkarzem. Nie udało mu się uszczęśliwić Argentyny. Wprost przeciwnie. Drużyna Argentyny przyniosła wstyd całemu narodowi. Mam tylko nadzieję, że boski Diego nie załamie się jak kiedyś i nie wróci do narkotyków itp. Hiszpania - Paragwaj. O tym meczu krótko. Z przebiegu całego spotkania to Paragwaj powinien wygrać. Tak się nie stało, jednak Paragwaj podobnie jak Ghana nie ma czego się wstydzić. Pokazali na tym mundialu wspaniałą piłkę. Pora przejść do półfinałów. Holandia – Urugwaj. Kolejny bardzo ciekawy, wyrównany mecz na tych mistrzostwach. Jedna jak i druga drużyna pokazała się z bardzo dobrej strony. Holandia był ciut lepsza dlatego wygrali ten pojedynek. Hiszpania-Niemcy. Następny mecz zapowiadany jako pojedynek WIELKICH drużyn. Hiszpanie zagrali swój najlepszy mecz na tym mundialu, natomiast Niemcy najgorszy. Nie pokazali nic dobrego podczas trwania spotkania. Jeżeli brać pod uwagę tylko ten mecz to La Rocha zasłużenie wygrali. Mecz o 3. miejsce: Niemcy – Urugwaj. Bez wątpienia najlepszy mecz mistrzostw. Widać było gołym okiem, że obydwóm drużyną za wszelką cenę zależało na zwycięstwie. Ciągłe ataki jednej bądź drugiej drużyny. W tym meczu spotkały się dwie najładniej grające ekipy na tych mistrzostwach. Żal trochę Urugwaju, bo mieli szanse na zwycięstwo i gdyby nie błąd Muslery to śmiem wątpić, że Niemcy nie podnieśliby się z wyniku 2-1. Do tego dochodzi ta poprzeczka Forlana w ostatniej akcji meczu. Uffff wielka szkoda. Jednak Urugwaj grał wspaniale na tym mundialu. Nikt się nie spodziewał, że zajdą aż tak daleko. Trzeba dodać, że mają wspaniałego trenera – Oscara Tabareza, który ma pojęcie o prowadzeniu drużyny narodowej i wspaniale przygotował Selestes do tego turnieju. Na pewno o tej drużynie będziemy jeszcze słyszec. Czas na wielki finał Hiszpana – Holandia. Od początku wiedziałem, że nie będzie to wspaniały pojedynek. W nim było więcej taktyki niż futbolu. Przed rozpoczęciem stawiałem na Hiszpanię, ponieważ oni z każdym kolejnym meczem grali coraz lepiej i wiedziałem, że poradzą sobie z defensywnie nastawioną reprezentacją Holandii. Mecz jak wiadomo nie był zbyt ciekawy (jak to zawsze finały MŚ), dogrywka również i ten gol Iniesty zadecydował o zwycięstwie La Rocha. Fakt, że Webb nie powinien sędziować finału MŚ, przecież on nie potrafi sędziować i ponownie dał o tym znać w tym meczu. Po tym rzucie wolnym dla Holandii, powinien być rożny. Sedzia stał blisko całej akcji a i tak nie zauważył. Jednak gdyby Robben w regulaminowym czasie gry strzelił to sam na sam z Casillasem to w ogóle nie doszłoby to tego błędu. A tak to Andres strzelił i Hiszpania wygrała. VIVA LA ESPANIA!

Te Mistrzostwa Świata w RPA spełniły moje oczekiwania. Nie był to jakiś wybitny mundial, ale stał na przyzwoitym poziomie. Mogę być rozczarowany tylko moimi faworytami, którzy zawiedli na całej linii. Podczas tych mistrzostw było wszystko co chcę kibic od takiego turnieju: wspaniale bramki, dramatyczne momenty, bardzo ciekawe mecze oraz niespodzianki. Myślę, że ta cała otoczka wokół mistrzostw i atmosfera na stadionach (Vuvuzela Rules :D) również była niezła.

Najlepszy mecz: Niemcy – Urugwaj

Najładniejsza bramka : Giovanni Van Bronkchorst (Holandia – Urugwaj)

Najładniej grająca drużyna: Niemcy – nigdy nie sądziłem, że napiszę takie słowa. Nigdy nie lubiłem drużyny Loewa i nadal nie cierpię ich. Jednak na tych mistrzostwach zauważyłem rzecz, której nigdy się nie spodziewałem. Niemcy grali wspaniałą piłkę. Jest to młoda drużyna i na pewno jeszcze przez wiele lat będziemy widzieć tak pięknie grających Niemców

MVP turnieju: Diego Forlan- nie dość, że zdobył najwięcej bramek na MŚ i tylko liczba asyst nie pozwoliła mu na zdobycie złotego buta to jeszcze był sercem drużyny Urugwaju. Zawsze umiał poderwać do walki swój zespół. Piłkarz kompletny

I co, następna wielka impreza to ME 2012 w Polsce i na Ukrainie. Co do formy takich drużyn jak: Niemcy, Holandia czy Hiszpania nie musimy się bać. Niestety musimy się bać postawy naszych rodaków, bo jak na razie grają katastrofalnie. Oby Franz przez te dwa lata odmienił grę Polski o 180 stopni i nie przynieśli na wstydu. A kolejne MŚ w 2014 roku w Brazylii. Może być to jeszcze lepszy turniej niż ten co właśnie się skończył. Znając podejście Brazylijczyków do Futbolu i ich niesamowity temperament prawdopodobnie tak będzie.

Zapraszam również, abyście wy drodzy użytkownicy tego forum pisali, jak wam się podobały te mistrzostwa w RPA :t_up: .

DEAD MAN WALKING