Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

"Super iMPACT!" - pierwsza 3 godzinna edycja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   995
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

TNA, niedawno wznowiła kontrakt z Spike TV i oto mamy tego efekty. Po gali iMPACT!, 8 października, zaprezentowany zostanie Global iMPACT! 2, czyli materiał streszczający wypad wrestlerów Dixie Carter do Japonii, na początku tego roku. Oprócz tego, ogłoszono, że 15 paźdzernika, odbędzie się pierwsza w historii, jednolita, 3 godzinna edycja Super iMPACT!. Będzie to ostatnia tygodniówka przed najważniejszym wydarzeniem w roku - Bound For Glory. Ogłoszono już część walk na galę:

TNA World Heavyweight Title

Grudge Match

"The Phenomenal" AJ Styles vs. Kurt Angle

Stretcher Match

"The Boss" Bobby Lashley vs. "The War Machine" Rhino

Booker T vs. "The Blueprint" Matt Morgan

Special Guest Reffere: Dr. Stivie

"The Monster" Abyss & Taylor Wilde vs. "The Hardcore Legend" Mick Foley & Daffney

Eric Young vs. Hernandez

Alissa Flash & Tracy Brooks vs. Christie Hemme & Hamada

TNA X Division Title

The Amazing Red© vs. "The Pope" D'Angelo Dinero

Osobiście muszę przyznać, że całość zapowiada się nadzwyczaj ciekawie i taka forma ostatecznej promocji BFG, jak najbardziej, przypada mi do gustu. Zaprezentowana karta wygląda przyzwoicie i chętnie spędzę przy nich te 2.5h. Main Event, to generalnie niezły paradoks, ale wszystko może się zdarzyć i probably... Angle/Morgan wskoczyć w main event (I tak nikt w to nie wierzy). Rhino i Bobby ostatnio się nie popisali, ale możliwe, że stypulacja uratuję sytuacje. Booker i Morgan, to generalnie zagadka - jeżeli Morgan wygra na ppv, to możliwe, że tutaj podłożą go Mafii, chociaż wolałbym, że zagarnął oba zwycięstwa. Young i Hernandez - kolejny squash ? bezsens, już wolałbym jakiś konkretny i dłuższy segment z nimi związany. Szkoda tracić czas na walkę. Flash i Hamada miały przepychanki na jednej z poprzednich tygodniówek i możliwe, że coś rozkręci się z tego dalej. Brooks nieładnie potraktowała Hemme ostatnio, także urósł nam grudge match. Dobrze, że przynajmniej całość ma jakiś build up.

Generalnie dziwi mnie ta walka. Po co Pope dostaje tutaj walkę o mistrzostwo, skoro ma już zabookowaną walkę o contendera na ppv ? sami sobie spoilerują ? bezsens. Jakby nie było - za sprawa Suicide'a, na 100%, Dinero jobbnie Red'owi, który oczywiście potrzebuje promocji. Nie śpieszyli się z promowaniem go wcześniej. Jeżeli jednak dostaną te 10/15 minut, to będzie git. Spodziewam się brawlu na koniec i zapowiedzenia ultimate o X Title. Oby tak było.

Taping odbywa się dzisiaj.

Wasze zdanie ?

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• estevez

1

• k4rol-13

1

• Yanki

1

• TNA Original

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows

Zapowiada się całkiem ciekawie nie ma to jak spędzić 3 godziny z TNA. Ciekawie zapowiada się walka Grudge Match

"The Phenomenal" AJ Styles vs. Kurt Angle sam nie wiem kto by mógł to wygrać. Kolejnym ciekawy pojedynkiem będzie

Booker T vs. "The Blueprint" Matt Morgan. Ogólnie bardzo dobrze że TNA robi taką galę na pewno jest to lepsze niż co tydzień oglądać same tygodniówki. Jak dla mnie to genialny pomysł oby takich więcej. Brawo TNA :applause:

#SmartFanZone

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Bardzo się cieszę na ten Impact :D Poprzednia "specjalna" edycja tygodniówki TNA nie zachwyciła( pamiętacie? Zawiązanie się MEM itp), ale przy obecnej formie Impactów powinno wyjść miodnie.Co do walk, to nie sądze, żeby specjalnie wbiły w fotel, bo w końcu od tego są PPV, nie tygodniówki. Tu pewnie oprócz main eventu, zobaczymy może jedną/dwie dobre walki, a całość ma po prostu podgrzać atmosferę i oczekiwania na BfG.

Co do X title, to bardzo się cieszę, spełniają się moje przewidywania i na BfG pewnie zamiast 1st contendera zobaczy ultamate X o pas. Bardzo dobry ruch ze strony TNA, że postanowili podpushować Reda, teraz dywizja iXów jest bardzo silna i pomału wraca do chwały :t_up:

Jako,że to będzie ostatnia tygodniówka przed BfG,spodziewam się podgrzania atmosfery przed tym PPV.Ten iMPACT powinnien wypaść bardzo dobrze.Karta na galę też jest ciekawa.Wszystko prezentuje się ciekawie,więc na nudę nie będzie czasu.Oczywiście mamy dwa,trzy ciekawsze pojedynki od pozostałych,mianowicie -

"The Monster" Abyss & Taylor Wilde vs. "The Hardcore Legend" Mick Foley & Daffney- bardzo dobry pomysł ze strony TNA,że do tej walki zostały dodane także panie i mamy niezły mecz tag teamowy.To tylko podgrzeje atmosferę wokół pojedynku Abyss'a i Foley'a na BfG. :t_up:

"The Boss" Bobby Lashley vs. "The War Machine" Rhino - chociaż ostatnio Rhino nie zachwyca to ten pojedynek głównie dzięki stypulacji nabiera sporych rumieńców.Powinno być ciekawie. :)

"The Phenomenal" AJ Styles vs. Kurt Angle - chyba Main Event całej gali.Wisienka na torcie.Dwaj świetni wrestlerzy.Obecnie myślę,że są w gronie tych trzech,czterech najlepszych wrestlerów w całej federacji.

Podsumowując gala powinna wypaść dobrze.Będzie to zapowiedź BfG ' 09.Mam nadzieję,że udana. ;)

"The Phenomenal" AJ Styles vs. Kurt Angle

Najs! Lubię starcia tej dwójki. Ofc wynik jest znany, jednak miło będzie zobaczyć, jak AJ broni pas. Walka będzie dobra, może być bardzo, i będzie to wisienka na torcie. Wspaniały ME. Starcie Gigantów TNA. Hell yeah.

"The Boss" Bobby Lashley vs. "The War Machine" Rhino

Stypulacja ratuje sytuację. Jestem za Lashley'em. Mam do niego sentyment, poza tym Rhino swoje zrobił, da szansę innym. Nie twierdzę, że jest słaby, no ofence, ale to wygra Lashley. The Boss(Nie ma to jak wspaniałe określenie ; f)'s gonna win!

Booker T vs. "The Blueprint" Matt Morgan

Hmm. Nie wymyśliłbym tej walki, ale... Morga zaczyna feud z MEM? Całym MEM? Angle, Booker? Morgan pewnie wygra, aczkolwiek chciałbym, aby Booker dał z siebie wszystko, bo pomimo, że swoje lata ma i zajebiste walki robił kiedyś, to teraz myślę, że jeżeliby się postarał, byłoby super.

Special Guest Reffere: Dr. Stevie

"The Monster" Abyss & Taylor Wilde vs. "The Hardcore Legend" Mick Foley & Daffney

Hmm. Abyss vs Foley? Daliby chociaż BWM, ale cóż... Cudu nie będzie, może choć trochę Hardcore'u.

Eric Young vs. Hernandez

Żeby to nie był squash, proszę. Hernandez niech wygra, ale po wyrównanej walce, niech się odpłaci za tego Piledrivera od Younga. Zakładając, że walka potrwa więcej, niż kilkanaście sekund, może być dobra. Super Mex coś potrafi, a Young nie przymula.

Alissa Flash & Tracy Brooks vs. Christie Hemme & Hamada

Hmm. No comment.

Ogólnie karta prezentuje się wyśmienicie i mam nadzieję, że tak samo wyjdzie.

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Fajny pomysł, bardzo duży plus za wprowadzenie 3-godzinnej gali przed najważniejszym PPV roku. Co do karty? Obrona pasa przez AJ'a to moim zdaniem walka, która ma wzmocnić go jako mistrza. Strata pasa na rzecz Kurta była by w tym momencie czymś irracjonalnym, bo przecież nie po to dajemy mistrzostwo zawodnikowi, których w oczach fanów zasługuje na niego najbardziej w całej federacji by migiem mu go odebrać. Wiemy nie od dziś, że Angle nie ma problemu z jobbowaniem innym, do tego nie raz już przegrywał ze Stylesem, więc spodziewam się, że AJ go przejdzie. Pod uwagę można wziąć jeszcze jakieś interwencje powodujące DQ, któregoś (lub obydwu) z zawodników. Tak czy inaczej ci dwaj panowie powinni zrobić dobre widowisko.

EY kontra Hernandez - wierzę, że chociaż tym razem pozwolą obu panom stoczyć pojedynek. Bo to co odbyło się poprzednio na PPV, to jakaś kpina. TNA coraz częściej stosuje haniebne praktyki z WWE, czyli urządzanie dużym wrestlerom squashy. Nigdy nie zrozumiem jaki ma sens podkładanie mniejszych wrestlerów dużym, pushowanym. Ja jako smart-fan nigdy tego nie kupie. TNA fajnie zaczęło pushować SuperMexa dając mu wygrać z Samoa Joe, który w TNA jest już kimś wielkim. Po co więc podkładać mu tak żałośnie Erica? Erica, który jest liderem dużej (moim zdaniem ważnej choć fatalnie prowadzonej) stajni jaką jest World Elite. Nie potrafie pojąć dlaczego stajnia, która kręci się gdzieś tam cały czas obok MEM (wpierw współpracując, teraz będąc w konflikcie) tak niemiłosiernie jobbuje we wszystkim co się da. Może w końcu TNA solidniej poprowadzi tą grupę, tak by była wiarygodniejsza. Więcej Kiyoshiego panowie, bo bardzo mi przypasował ten zawodnik odkąd nie śmiga z pomalowaną twarzą.

Co do walk kobiet - oby TNA nie wpadło na pomysł mocniej pushować ani Tracy ani Christy, bo są wręcz żenujące w ringu. Co innego Hamada (świetna zawodniczka, dajcie jej więcej czasu w tv!) oraz Alissa. Panna Flash ma ciekawe umiejętności i do tego fajny gimmick. Życzyłbym sobie aby pozwolili jej więcej pojawiać się właśnie jako Alissa niż jako Raisha, bo poza ładnymi oczami wyłaniającymi się zza tego arabskiego wdzianka jest naprawdę interesującą kobietą i do tego zdolną wrestlerką.

Reszta walk też fajnie zabookowana, chociaż myślę że jeszcze coś do tego dojdzie, choćby z tag teamami w roli głównej. Czekam na galę!

Fajna koncepcja 3 godziny zamiast 2 :D. Co do zapowiadanych walk to promo dla Bound For Glory niezłe Aj vs Angle i Lashley vs Rhino (po raz 2). Wydaje mi się że Aj wygra walkę może wyciągnie jakiś fajny "stary" trik z rękawa a co do Rhino to od kiedy Lashley pojawił się w TNA to War Machine zszedł rzeczywiście na drugi plan na dodatek przeszedł "heel turn" ale chyba mu to nawet pasuje.

Czas żeby w końcu Rhino dostał jakiś dobry feaud bo brakuje mi porządnego GORE GORE GORE :D . Chociaż ostatnio 3D dostało dobre GORE x 2 :t_up:

Walka Hernandez vs Eric Young - nie rozumiem trochę tego feudu / mamy World Ellite które rekrutuje Homicida (Całkowity rozpad LAX) potem bratają się z MEM a teraz z racji tego że Hernandez nie jest na tyle głupi żeby do nich dołączyć EY następuje mu na odcisk nonstop prosząc się o porządny " Border Toss " prosto za ring. Nigdy nie lubiłem Erica ale jako Showtime przynajmniej miał fajny image teraz po tym " Heel turn " stał się całkowicie denny ( a do tego ten idiotyczny garnitur :t_down: You suck Eric ).

Mam nadzieję że w końcu dostanie to o co tak zabiega :D

Booker T vs. "The Blueprint" Matt Morgan - my God oby Book w końcu dostał porządne lanie bo od kiedy wstąpił do MEM stał się dla mnie dupkiem numer 2 po Nashu. Ogólnie to cieszy mnie fakt że Morgan "w końcu" został zauważony i dostaje swoją szansę na pokazanie co potrafi na BFG. Goo Matt.

Alissa Flash & Tracy Brooks vs. Christie Hemme & Hamada - powiem krótko Tracy oprócz fajnych balonów nie ma nic ciekawego do zaoferowania jako zawodniczka :) z kolei Alissa może być nawet ciekawa zależy jak się rozwinie w TNA. Nigdy nie lubiłem Christie ( za dużo wygina na boki ten chudy tyłek :) ) a Hamada to ciekawe zastępstwo za Gail Kim może będzie miała dobry feud z Alissą. Wynik walki : wygrana dla Christie i Hamady

Special Guest Reffere: Dr. Stevie

"The Monster" Abyss & Taylor Wilde vs. "The Hardcore Legend" Mick Foley & Daffney - ciężko powiedzieć kto wygra ale stawiam na Abyssa i Taylor

GORE ! GORE ! GORE !

Bryan_Danielson_Violent_by_SwitchbladeArtwo6a1.jpg