Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW 05/10/2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

1. Match

Diva Bowl

Mickie James, The Bella Twins, Melina, Maria, Kelly Kelly, & Eve Torres pokonaly Rose Mendes, Beth Phoenix, Layle, Jillian, Michelle McCool, Alicie Fox & Natalye

2. Match

Jack Swagger pokonal Primo

3. Match

Mark Henry & MVP pokonali Chavo Guerrero & Chrisa Mastersa

4. Match

WWE United States Championship

The Miz pokonal Kofi Kingstona ©

Nowy WWE United States Champion: The Miz

5. Match

Non-Title Match

DX: Triple H & Shawn Michaels pokonali The Big Showa & Chrisa Jericho
MichelleMcCool01.gif

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 7star

1

• tomo

1

• Exer

1

• Fenix1941674325946

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

A więc Raw oceniam na... naprawdę dobrą galę :) Zacznę od początku.

Najpierw wchodzi jakiś rugbista, o maksymalnie przyjebanym nazwisku którego nie mogę zapamiętać. Re... coś tam ;) Prawie i byłoby Konstantynopolitańczykkowianeczka :P Ale do rzeczy. Owy guest host coś powiedział, po czym weszły Divy ubrane w stroje Futbolistów Amerykańskich. Hmm, co więcej wyglądały w nich bardzo seksownie 8) No i walka. Ponieważ zaintrygowały mnie te stroje, a także obiecałem sobie że nie będę nic przewijał, obejrzałem walkę. I co? Zajebista :) Panie pokazały to co umieją najlepiej. Wszystko finishery, ładne akcje. Było co obejrzeć! Nie powiem, zachęciły mnie trochę do oglądania ich walk! Bardzo dobrze zabookowana walka, kobitki pokazały co umieją najlepiej i chwała im za to. Dobre rozwiązanie z push'owaniem championki - Mickie James. No ale przejdźmy dalej. Wchodzi Orton. I co? No i kurczę nic... Na PPV będzie załamka. Randy Orton vs John Cena... W 60 minutowym Iron Men'ie! No to przymulenie 6-stopnia nastąpi... Ehh... Jedyne co ratuję tą walkę, to walka No DQ. Skoro WWE szykuje się na 60 minutowego Iron Men'a na zasadach No DQ... Może w końcu zobaczymy krew! Chyba pierwszy raz w tym roku (nie przypadkową oczywiście)! No i pozostał jeden aspekt... Jeśli Cena przegra, to idzie do SD.

No i niestety jaś odzyska pas, bo słyszałem że walczyć będą jeszcze w listopadzie

Ehh... Następna walka to Jack Swagger vs Primo. Ucieszyłem się gdy usłyszałem jego theme, nie powiem, ucieszyłem się. Może jakiś feud ze Swaggerem? Primo ma spore umiejętności, mam nadzieję że jeszcze powalczą ;) Co do walki, szybkie tempo, ale niestety krótka. Ogólnie walka na +, ale Gutwrench Powerbomb niestety spieprzony :P Primo jakoś się wyślizgnął i tak dobrze że Jack ma refleks i go utrzymał do końca :P Następna walka... OMG! Słyszę theme Chavo! Cholernie ciekawy na przeciw komu stanie w ringu, widzę... idącego z nim Mastersa. Co to ma k***a być? Pierwsze co zrobiłem, to spojrzałem czy na pewno ściągnąłem dobry Roł. Załamka. Jedyną rzeczą która by mnie dobiła, byłoby wejście Hornswoogle jako przeciwnika Chavo. Przecież Chavito tydzień temu zaatakował Masters'a, więc na jaką logikę są razem w timie?! Dopiero gdy okazało się, że ich przeciwnikami są MVP & Henry, wiedziałem że wyjścia są dwa :

a) Po walce rozpocznie się bójka Mastersa z Chavo, któremu pomoże Hornie.

b) Chavo i Masters będą razem w teamie, to po prostu miało oznaczać koniec feudu z Hornswoogle.

Strasznie mnie korciło aby przesunąć walkę i zobaczyć sam koniec, lecz dałem sobie spokój i obejrzałem całość. Mimo udziału Heńka, walka była dobra, a najlepsze jej zakończenie, czyli bójka Chavo z Mastersem i pomoc skrzata. Mam nadzieję, że Hornswoogle nie pokaże się na kilku Rołach, aby Chavo na spokojnie mógł powalczyć z Mastersem, a potem... US? Jeśli Miz utrzyma pas, to why not? Chavo jak fejs może dostać niezły push :t_up:

Ok, lecimy dalej. Następnie świetny segment Big Code z panem o przyjebanym nazwisku. Gdy usłyszałem, że wejdą jego koledzy, zapowiedziało się niezwykle ciekawe starcie! Już mi migało przed oczami, jak futboliści na "hura" rzucą się na Show'a, a tu... wchodzi DX... k***a :( Czyli co? Koniec najlepszego, najciekawszego oraz tworzącego najlepsze walki ostatnich miesięcy feudu Legacy z DX :( Załamka... Z kim teraz będzie walczyć DX? Z Big Code :t_down:

Ehh, wielki błąd WWE. Rozumiem to, że DX ma zgarnąć pasy i wrócić do Legacy, ale w ten sposób tracimy najlepszy feud ostatnich miesięcy... Ich walki oglądało się aż z ciekawością... No trudno, mam nadzieję że Legacy pojawi się na kolejnym Raw i się w to wszystko wmiesza, bo inaczej kaszana.

Jedyne co w tym było fajnego, to masowa "impreza" na ringu i wspólne tauntowanie DX z futbolistami :P No i najjaśniejszy punkt gali!

Kofi Kingston vs Miś o pas. Nareszcie ktoś zabrał mu pas! Brawo miś! Lecz wracając do samej walki, nie przepadam za pojedynkami Miza. Ostatnio też nie przepadam za Kofi'm, coś mi w nim nie pasuje... Ale że założyłem sobie iż obejrzę całą galę, to obejrzałem... I jestem zachwycony! Świetna walka, szybkie tempo, ładne akcje... I co najważniejsze! Cieszy wygrana Miza! Miejmy nadzieję, że Kofi już nie będzie się wtrącał i Miz powalczy z kimś innym :roll:

No i Main Event... Niestety, nie mogłem się powstrzymać... Przewinąłem do samego końca. Jakoś nie mam ochoty oglądać DX z Big Code, niestety samo skończenie feudu z Legacy mnie dobija. Ale cóż... Jedyne co obejrzałem to końcówka, która była fajnie zabookowana. Mówię oczywiście o wejściu kolegów Pana z Przyjebanym Nazwiskiem, reszty nie widziałem :P

Ogólnie RAW naprawdę dobry, polecam

2nqz7s6.jpg

Match 1:

Ciekawa walka. Nie traciły czasu na zbędne ciosy , tylko od razu akcja. ;) Jedna z ciekawszych walk div jakie widziałem od paru miesięcy.

Match 2:

Nawet mnie to nie zdziwiło. Choć rzeczywiście Swagger ma nice refleks , ale moim zdaniem nie zapowiada się na jakiś porządny feud. Bardziej Jack będzie stratował do Miza lub Kofi'ego

Match 3:

Nie wiem po co jeszcze jest ten TT Henryk & MVP. Niech już skończą z tym i dadzą MVP jakiegoś innego partnera Evana albo Chavo. Walka nawet przyzwoita jak na RAW. Horns był chyba troszeczkę głodny i potem wykonanie Suck It przez skrzata do Chavo ^^

Match 4:

Tylko na to czekałem. Pewny jest w tym wypadku rematch i interwencja Jacka , a potem zabookowanie walki o pas U.S. na Bragging Rights.

Match 5:

No i DX nawet spoko , ale byłoby 100 razy lepiej gdyby wyszło Legacy , a nie Big Code. Najlepszy moment to wejście futbolistow w koszulkach DX.

RAW coraz lepsze . Podczas oglądania spie tylko podczas dwóch walk , anie trzech , więc robią postępy.

79363325354627f1096144.jpg

Walka 1:

Jedna z lepszych walk Div, lecz pozbawiana efektownych finisherów i taka dość przewidywalna.

Walka 2:

Całkiem dobra walka ale od początku wiedziałem że Swagger zbytnio nie oberwie... ciekawe co dalej będzie w feudzie pomiędzy Kofim oraz The Miz'em.

Walka 3:

Walka nie należała do najgorszych, ale według mnie coś w niej brakowało. Od kiedy Chris Master z Chavo weszli na wybieg wiedziałem, że szykuje się konfrontacja pomiędzy nimi po meczu ze względu na atak Chavo z ubiegłego tygodnia :D

Walka 4:

No i mamy "kolejnego" nowego mistrza, zapewne za kilka dni pas będzie już u Swaggera, ale poczekamy zobaczymy... walka dość dobra i efektywna.

Walka 5:

Cóż by tu powiedzieć... Świetny Mecz! :)