Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

KSW XII

The Heartbreak Kid

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

DADADA11.jpg

Event: KSW XII

Data: piątek, 11 grudnia 2009

Main event:

Mariusz Pudzianowski (0-0) vs. Marcin Najman (0-0)

85 kg 8-man tournament final:

Vitor Nobrega (6-1) vs. Aslambek Saidov (5-0)

Daniel Dowda (5-2) vs. James Zikic (16-5-2)

Maciej Górski (7-3) vs. Jeff Lawson (12-2)

Gala KSW XII zbliża się coraz większymi krokami. Main Eventem tej gali pojedynek Mariusza Pudzianowskiego z Marcinem Najmanem. Pojedynek wielokrotnego mistrza świata StrongMan i boksera. Zarówno Mariusz jak i Marcin będą debiutować w formule MMA jednak ani jednego ani drugiego nie należy lekceważyć. I tu zaczyna się jedno wielkie pytanie czy obydwoje dadzą radę sobie w formule MMA. Najman na pewno będzie przygotowany do walki w stójce, przecież jest bokserem, ale nie wiemy nic co Pudzian ma w swoim repertuarze, praktycznie nic nie wiemy o jego przygotowaniach. Bynajmniej ja nie wiem. Wiadomo jedynie że facet ma przewagę siłową. Jeżeli Pudzian szybko zaatakuje swojego rywala, przewali go to Najman może skończyć tak samo jak Saleta w MMA. Widać bardzo dużą różnice wagową miedzy tymi panami. Waga zawodników: Mariusz Pudzianowski (138,6 kg) vs. Marcin Najman (104,15 kg), a jak wiadomo walka nie będzie miała limitów wagowych. Walka ta będzie najdroższą walką MMA w Polsce. I najgłośniejszą. Postać Mariusza na pewno bardzo zareklamuje Polakom MMA. Na pewno będzie to spore wydarzenie. Kolejną niespodzianką ma być turniej do 105 kg. Ma być 4 polskich i 4 zagranicznych zawodników. Padło nazwisko Karola Bedorfa(Top Team Szczecin). Będzie to pierwszy turniej wagi ciężkiej w historii KSW. Tutaj na pewno będą duże emocję. Wiem, że Karol to bardzo dobry zawodnik, kilka razy z nim trenowałem i mam nadzieje że pokaże z siebie wszystko. Kolejną walką jest finał turnieju do 85 kg. Czyli Nobrega vs.Saidov. Norbrega jest bardzo dobrym zawodnikiem, szczególnie Vale Tudo. Myślę, że zobaczymy wspaniałą walkę. Kolejna walka w karcie to ta, która mnie najbardziej interesuje. Czyli Daniel "Kociao" Dowda vs. James Zikic. Zikic weteran Cage Rage. James Zikic to bardzo mocny zawodnik, świetny stójkowiec i dobry parterowiec, będzie to najtrudniejsza walka Dowdy. ZIkic w przeszłości zremisował z Werdumem, a dwa lata temu przegrał z Belfortem i to na punkty! Wszyscy z środowiska MMA twierdzą że Daniel przegra tą walkę. Że po kontuzji kolana nie będzie w stanie wygrać w tej walce. Daniel bardzo dużo się przygotowuje, wiem to bo z nim trenuje. Można powiedzieć że jest moim mentorem. Bardzo wierze w niego jak i w to że wygra tą walkę. Kociao bardzo dużo trenuje stójki, bo w parterze już chyba nie musi. Daniel jest świetny w parterze, prezentuje wspaniałe BJJ. Wierze więc, że Daniel pokaże z siebie wszystko. Wróćmy jeszcze raz do Main Eventu. Pudzian nie ma nic do stracenia. Jest to jego pierwsza oficjalna walka. Zachodzi więc pytanie czy to nie jest kolejne widzimisię Pudziana żeby zarobić trochę kasy. Był już Taniec z gwiazdami, a teraz MMA. Pudzian na konferencji prasowej powiedział, że na pewno nie będzie to jego jednorazowy występ. Tylko czy Pudzian nie powinien się dłużej przygotowywać do walki? Jedno jest pewne gala KSW XII będzie wielkim wydarzeniem MMA w Polsce i mam nadzieję, że Main Event tej gali spowoduje, że Polacy zaczną się bardziej interesować tym sportem, bo w końcu w UFC jest Drwal i Krzysztof Soszynski. Całe KSW XII będzie transmitowane przez telewizje Polsat i Polsat Sport. A wy co sądzicie o tej gali? Czy myślicie, że wystąpienie Mariusza Pudzianowskiego przyczyni się do rozwoju MMA w Polsce? Czekam na wasze opinie.

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mata

7

• The Heartbreak Kid

4

• piter737

3

• urbaniak88

2

Top użytkownicy w tym temacie

Ehh, zdążyłeś mnie wyprzedzić, wieczorem chciałem zrobić taki temat :(

No ale wracając do dyskusji, ciągle nasuwa się jedno pytanie - Pudzianowski, czy Najman.

Siła pudziana, czy doświadczenie Najmana. Otóż postaram się odpowiedzieć na to pytanie. W samej walce, nie ma znaczenia kto jest silniejszy. Oczywiście, to też się liczy, ale raczej "siła uderzenia", a nie siła... no taka zwykła siła :P Uważam, że silniejsze uderzenie ma Najman, do tego jest dobry bokser (co tam że dostał od Wawrzyka, każdemu się zdarza...), ma szybkość, siłę i charyzmę. A Pudzian? Ludzie trąbią że Pudzian mu połamie, że rzuci nim o klatkę, że jest tak silny, że Marcin nie ma z nim szans. Gówno prawda :) Walka MMA, jest to tak jakby "solówa", takie same zasady, tyle że przy sędziach itp. itd.

Czy wy na prawdę uważacie że Pudzian ma szanse? Że podejdzie do Najmana, przytrzyma gardę i pierdolnie dwa proste? Że Najman się złoży? Nie wyobrażam sobie. Na pewno góra będzie należała do Najmana, tutaj nie ma dwóch zdań. Ostatnio oglądałem walkę bokserską - Strong Men vs Jakiś Bokser. Średniej klasy bokser, ten strongman podobno jakiś szerzej znany na Polskiej Arenie. Było tak, że Strongmen pomyślał że walnie mu raz, Bokser leży. Podszedł do niego, chciał wyrąbać mu jakieś trzy sztuki (cepy :P), bokser zrobił unik i jak mu przypieprzył kontrę, to Paker leżał na deskach. Wstał i dokładnie taka sama sytuacja. Właśnie o to tutaj chodzi, ludzie silni nie potrafią docenić ludzi walczących (Bokser, Kick Boxer itp.), bo myślą, że są w stanie ich znokautować jednym uderzeniem. Myślą tak, bo nigdy nie musieli się bić, nigdy nikt im nie groził bo każdy się bał ich postury. Dopiero jak dostaną wpierdol, to rozumieją.

I myślę, że to samo będzie z Mariuszem. Oglądając te wszystkie wywiady, konferencje itd., widzę że Pudzian ciągle opowiada o swoich walkach ulicznych, o tym że codziennie trenuje do walki. Dla mnie to trenować może, ale sądzę, że nie ma co wierzyć w jego każde słowo. Jedyne czego obawiać może się Najman, to parter. Bo jeśli Mariusz ma twardą głowę i nie padnie po walce na stojąco i na furii przewróci Najmana, to będzie ciężko. Tutaj właśnie ta siła pudziana może dać mu zwycięstwo, przewróci, przygniecie, obije. Choć jeśli miałbym obstawiać u Bukmachera - 200 zł na Najmana :)

P.S.

Zajebista, nie?

2nqz7s6.jpg

Hmmm jedno jest pewne za gala zapowiada sie naprawde interesujaco.Najbardziej czekam na walke pudziana z Najmanem.Bez watpienia pudzian to bardzo silny facet , natomiast Najman ma doswiadczenie bokserskie co pomoze mu w walce.Co prawda pudzian wazy 140 kg wiec Najman bedzie mial nielada problem zeby go przewrocic na mate i atakowac.Smaczku calej rywalizacji dodaje fakt ze obydwaj panowie sie nie lubia.Osobiscie stawiam na pudziana ze wzgledu na jego potworna sile.

• 5 tygodni później...

Nie mogę się doczekać tej Gali :lol Ja wierzę w Pudziana, więc jestem za nim! :) Jak na razie dobrze się zapowiada :thumb:

showstopper.png

:)

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Normalnie nie oglądam KSW, ale dla walki Pudzian vs. Najman zrobię wyjątek. Obaj panowie nie szczędzą sobie docinek. Zobaczymy jak będzie w ringu. Wiadomo, że dużo ludzi, będzie za Pudzianem, tak jak i ja. Wiadomo Pudzian jeden wielki stos mięśni. Jest to jednocześnie zaleta, jak i wada. Duża masa, sprawia, że nie będzie zbytnio ruchliwy, co daje znaczną przewagę Najmanowi. Z kolei, jak Pudzian sprowadzi go do parteru, to już po nim. Wynik konfrontacji, może być wielkim zaskoczeniem. Już nieraz znacznie mniejszy zawodnik pokazał, że stać go na wygraną. Wystarczy przytoczyć ostatnią walkę Gołota vs. Adamek (chociaż to może nie najlepszy przykład), jak i 2 inne konfrontacje: Bobb Sapp vs. Boby Lahley (walka trwała 3:20, z czego 3 min Sapp leżał w parterze obijany), Seth Petruzelli vs. Kimbo Slice (Kimbo w ciągu 8 sekund na deskach, obijany równo i porażka w 14 sekund, pokonany przez faceta z różowymi włosami).

Pudzianowi to niezbyt dobrze wróży, ale mam nadzieję, że pokona Najmana.

• 2 tygodnie później...

• Administratorzy

• Reputacja:   964
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Oglądałem ostatnio na polsat sport jakąś galę KSW i tam właśnie pokazano wywiad z Pudzianowskim i Najmanem. Oboje mówili o tym, że ich walka nie jest potwierdzona i jeżeli się odbędzie, to najwcześniej gdzieś za pół roku...

Oglądałem ostatnio na polsat sport jakąś galę KSW i tam właśnie pokazano wywiad z Pudzianowskim i Najmanem. Oboje mówili o tym, że ich walka nie jest potwierdzona i jeżeli się odbędzie, to najwcześniej gdzieś za pół roku...

O ile się nie mylę oglądałeś gale jakoś z początku roku ,wtedy nic nie było pewne.A teraz wszystko się na 99 % odbędzie .

ewcC.png

'Każda chwila to szansa, by wszystko zmienić'

• Administratorzy

• Reputacja:   964
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

To super, bo gala mi się spodobała, a walkę tą chętnie obejrzę. :)

Pudzian go rozniesie, Najman nie ma szans, bo najzwyklej na świecie jest beznadziejny.

Wystarczy popatrzeć na jego rywali, walczył z samymi leszczami, nawet niektórych sam sobie opłacał i jeden z nich znokautował go bez większego problemu...

Pudzian jest wielkim faworytem bukmacherów, Najman niech pokaże, że ma jaja i wyjdzie na ring z kimś dobrym, a nie obija cieniasów i wyżej dupe ma niż sra :waving:

Mariusz przez 10 lat trenował karetę więc na pewno wie jak zrobić kuku, walka długo nie potrwa - 1 runda i TKO - papa panie 'obijam cieniasów i jestem kimś' :waving:

Pudzianowi to niezbyt dobrze wróży, ale mam nadzieję, że pokona Najmana.

Na miękko.

Choć jeśli miałbym obstawiać u Bukmachera - 200 zł na Najmana :)

Dużo kasy widzę, że masz :t_down:

Mariusz przez 10 lat trenował karetę więc na pewno wie jak zrobić kuku

Karate gówno daje.

Można mówic wiele o gali, ale gimmick "Kociao" wymiata =))

Można mówic wiele o gali, ale gimmick "Kociao" wymiata =))

Ty się tak nie podśmiewaj bo to jest mój "mistrz", "mentor", "nauczyciel", autorytet do spraw walki w parterze, powiem, że na treningach jest już coraz ciężej i za równo "Kociao" jak i "Coco" dają z siebie na każdym treningu max i czuć już atmosferę zbliżającej się gali, powiem tak. Coco musi zrzucić jeszcze parę kilogramów, ale jest w bardzo dobrej formie. Kociao też jest w formie co najmniej bardzo dobrej, jeszcze tylko trochę treningów w stójce i Zikic przegrywa :) A i Kociao to nie jest gimmik tylko ksywka :)

• 2 tygodnie później...

Mam tylko jedno zmartwienie: jestem tak naładowany energią, że mogę zrobić Najmanowi straszną krzywdę. Na treningach uważam, żeby nikomu nic się nie stało, ale mimo to jednemu chłopakowi uszkodziłem żebra, a drugiemu pękła noga. A z Najmanem pójdę na całość.

Już za tydzień Pudzian zabije Najmana :t_up:

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Mata bez zabijania to jego pierwsza gala xD zaczyna i juz mialby skonczyc xD a tak swoja droga to stawiam na Pudziana i Na Saidova :D

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362