Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Uuuu Chavo

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

beztytuutd.png

Temat prosty , łatwy i dokładnie przejrzysty. Jak wiemy z tematu Whitedruid'a OMG Moment 2009 (

http://wrestlingforum.pl/viewtopic.php?f=73&t=22652) Chavo Guerrero był ostatnio wplątany w nieciekawy , debilny feud z karłem Hornswogglem. Przegrywał niemiłosiernie ku uciesze widzów , co tydzień każdy Guest Host dawał inne zadanie , to rękawice bokserskie za duże , to Chavo musi mieć strój Byka to Chavo walczy z zasłoniętymi oczami. Wszystko to było bez sensu z naszej perspektywy , wiadomo dzieciom którzy na widowni mają po 6-8 lat to się podoba ale dlaczego Chavo? Może przybliżmy trochę bio tego zawodnika. Chavo pochodzi z legendarnej rodziny Guerrero z której wywodzi się świętej pamięci , Eddie Guerrero jeden z najlepszych wrestlerów w historii , wiem że niby mało ale Guerrero to jest na prawdę znana rodzina nie będę pisał więcej osób bo wiem że Eddie wystarczy a nie o Guerrero ta rozmowa a o Chavito. Chavo rozpoczął swoją karierę w WCW gdzie zdobył dwa razy Cruiseweight Championship i raz Tag Team Championship wraz z Corporal Cajun znanym bardziej jako Lash LeRoux. Po tym przeszedł do WWF/E gdzie tworzył Tag Team z Eddiem "Los Guerreros" i z którym dwa razy zdobył Tag Team Titles. Potem był feud ala Hardy vs Hardy czyli Eddie vs Chavo co było o wiele ciekawsze niż to co mieliśmy możliwość ostatnio oglądać. Później Chavo zdobywał 4 razy Cruiseweight Championship i raz ECW Championship. No i co teraz? Chavo ostatnio był workiem do bicia dla Hornswoggle'a , Bourne'a i innych. To trochę śmieszne a raczej żałosne że zawodnik pokroju Chavo z legendarnej rodziny z takimi umiejętnościami , które wybiegają dalej niż średnia umiejętności połowy rosteru WWE jest po prostu nie bójmy się tego słowa szmacony. Ale na ostatnim RAW mieliśmy pewien znak , pewna rzecz się stała , która nam pokazuje że może w końcu to nie Chavo będzie obrywał? Otóż po walce Chavo/Masters vs Marella/Hornswoggle , kiedy Masters chciał założyć Masterlock na karle Chavo zaatakował Masterpiece'a i przerwał submission hold co wskazuje wyraźnie na jedno : Chavo Guerrero Face Turn i zmiana przeciwnika nareszcie.

Otóż teraz przechodzę do sedna , czy face turn dla Chava to dobry pomysł? Otóż moim zdaniem jest to wspaniały pomysł i co dalej będzie z Chavito? Feud z Mastersem? Zapewne a co dalej? Jakiś push? Sojusz z karzełkiem? Zapraszam do dyskusji :)
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

2

• 7star

1

• DirtDevil1674325924

1

• anika.yo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Chavo przez WWE spadł najniżej jak można było w tym biznesie - przegrywać z karłem managerem. Cały ośmieszany Chavo heel już się chyba każdemu przejadł i znudził. Potrzeba teraz trochę świeżości dla jego postaci. Pamiętacie serię przegranych MVP? Może to samo WWE próbowało zrobić z Chavito? Oby, bo jeśli znów miałby być tam jobberem, to na jego miejscu poszedłbym w pizdu. Chavo ma super warunki by być gwiazdą WWE. Jest w 100% godzien by nosić nazwisko Guerrero, a teraz po face turnie nam to udowodni.

666094.jpeg

666179.jpeg

Ja chciałbym zauważyć, że zarówno Chavo jak i Chris Masters mają zaje... wielkie umiejętności. Oboje potrafią zrobić świetną walkę (swoją drogą nie wiem, czemu powrót Mastersa był taki... nijaki? ), oboje się znają na tym co robią. Z tego może wyjść feud niespodzianka, który jest w stanie ukraść show. Przynajmniej RAW. Mam nadzieję, że ich feud potrwa w miarę długo i że Vinnie da im rozwinąć skrzydła. Obaj są wg mnie strasznie niedoceniani. Może teraz zabłysną i ludzie w końcu ich docenią... A co za tym idzie? Zarobki, a jeśli zarobki? To oczywiście... lepsze miejsce w rosterze... :t_up:

Mam nadzieję, że tego wszystkiego nikt z zarządu nie spieprzy dając to jako "przerywnik" na tygodniówkach. Można by to nieźle skleić :thinking:

Tak to wspaniały pomysł i mam nadzieje, że za pare tygodni zobaczymy go jako Face do tego przecież Vickie ma wrócić z Face Turnem co by mogło oznaczać dla Chavo oprócz Face Turnu przegraftowanie go do SD! gdzie powrócić ma Vickie. I do tego koniec feud karzełkiem to by się dopiero przydało. Bo to chyba najgorszy feud w historii wrestlingu. a przynajmniej ja gorszego nie widziałem. Chavo dobry wrestler ale szmacony i Face Turn przydał by się dla odświeżenia postaci.

NO będę klaskała ze szczęścia jak ten nieszczęsny feud karzełkiem dobiegnie końca,bo faktycznie uważam,że to zdegradowało reputację Chavo w oczach fanów WWE bardziej niż zamierzało. Jeśli face turn to od razu i feud i tak jak napisałeś najprawdopodobniej będzie to feud z Mastersem. Na prawdę może zrobić się ciekawie.Myślę,że to wszystko rzuci inne światło na postać samego Chavo. A tak na marginesie,to odnoszę wrażenie,że ciążą na nim wymagania nie tylko kibiców za samo nazwisko Guerro,a samo nazwisko z kolei przywołuje postać Eddiego. Myślę,że Chavo należy się jakiś push,chociażby po to, by okazał się godzien swojego nazwiska. A z drugiej strony i tak zawsze pozostanie w cieniu Eddiego. Takie jest przynajmniej moje zdanie :thinking:

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

(swoją drogą nie wiem, czemu powrót Mastersa był taki... nijaki? )

Dlaczego? Powód prosty a kim był Masters przed odejściem? Jobbował na Smacku więc nie było powodu aby zrobić mu jakiś hiper mega powrót z fajerwerkami ala DX reunion. Masters był jobberem i będzie nim nadal chyba że cos się zmieni i dostanie jakiś tam mały push. Ale to jego zachowanie musi ulec zmianie częściowo i musi uważać na środki dopingujące których jest wielkim fanem. A co do Chavo i końca story z Hornim , coś mi się niestety wydaje że to nie koniec , teraz to on będzie w drużynie z karzełkiem oł yeah :/

Face turn jak najbardziej to dobry pomysł, bo jako heel jest szmacony na całej linii. Większość fanów już nie chce oglądać tego żałosnego feudu z karłem w roli głównej. Niestety teraz pójdzie w ślady Mark'a Henry'ego , Bourne'a i będzie w TT z Hornswoggelem. Mam jednak nadzieję , że ten stan rzeczy utrzyma się max. 3 tygodnie i wtedy dadzą mu push na US tittle, a między czasie Masters mu będzie jobbował.

79363325354627f1096144.jpg

Cóż, face turn to genialny pomysł jeżeli dzięki temu Chavo przestanie być ośmieszany codziennie niezmiennie na kolejnych Raw. Jeżeli przejdzie face turn to na pewno dojdzie do feud'u albo przynajmniej 1, 2 walk z Masterpiece'm. Co mnie jednak interesuje to powrót Vickie, jeżeli Chavo przeszedłby domniemany face turn to może miałby feud właśnie z nią (ewentualnie z jej chłopakiem zaprezentowanym na ostatnim SD! :lol ).Taki feud pewnie nie byłby wybitny ale raczej czymś w stylu Vickie vs Santina ale mógłby podkreślić face turn Chavo. Może zostałby uznany też za godnego pretendenta do tytułu US Champ. choć znając Vince'a to raczej do tego nie dojdzie :|

Jeśli już mówimy o rodzinie Guerrero warto też wymienić Hectora - brata Eddie'go aktualnie pracującego w TNA jako hiszpańsko-języczny komentator...

beznazwyi.png

Czy face turn dla Chava to dobry pomysł?

Yyy face turn Chavo Guerrero to na pewno coś dziwnego. Odkąd Chavo jest w WWE raczej z nam go jako heel'a jednak różnie może się ułożyć. Pamiętam jak była jeszcze ok. 2 lata La Familia to nikt nie pomyślałby, że ten zapaśnik może kiedykolwiek przejść face turn. Jak dla mnie Guerrero świetnie spisywał się w roli heel'a, ale ostatnio było co raz gorzej. Feud z Karłem to znak, że WWE powoli nie ma na niego pomysłu, ale kto wie może i coś będzie z tego przejścia na face'a. Oczywiście jeżeli bookerzy tego nie spaprają, a Chavo będzie miał push przynajmniej trochę większy niż ma w obecnej chwili.

Co dalej będzie z Chavito?

Hmmm... Dobrze powiedziałeś może jakiś sojusz z Karłem. Już sobie wyobrażam, jak Chavo przegrywa z Mastersem 1..2... i karzeł wbija na ring i atakuje Chrisa. Jednak mam nadzieję, że Chavito sam będzie feudował, a Horns tylko czasami zareaguję. Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że WWE chcę tak jak by jeszcze coś zrobić z Chavo na koniec jego kariery, bo takie są plotki.

3 tygodnie i wtedy dadzą mu push na US tittle, a między czasie Masters mu będzie jobbował.

Również miałem o tym napisać, ale mnie uprzedziłeś. Tylko nie wiem właśnie czy Masters będzie mu jobbował, może po jakimś czasie zrobią walkę o to kto zawalczy na PPV o pas US Tittle i wtedy okaże się kto tak na prawdę zwycięsko wyjdzie z tego feudu.

do tego przecież Vickie ma wrócić z Face Turnem.

Skoro ma wrócić Vickie to bardzo dobrze dla Chavo o ile będą w dobrym kontakcie w życiu prywatnym jak i w telewizji, bo z tego co słyszałem, to ostatnio nie żyją w zgodzie . Może WWE zorganizują jakiś ciekawy segment z Chavo i Vickie gdzie się pogodzą i może nawet dojdzie do tego, że Vickie będzie Menadżerem Chavo, a on wtedy zdobędzie pas i po jakimś czasie skończy się feud z Mastersem oraz Chavo będzie bronił pasu.

45a87b74002711d44a059247.jpeg

Well... Chavo jest szmacony jak mało kto. Chyba najbardziej w WWE(Biorąc pod uwagę jego umiejętności, i obecny stan, czyt. tt z Horsnwoggle'm).

Gdzie jest Chavo, który zdobywał pasy Cruserwight? Gdzie jest Chavo z Los Guerreros? Nie ma go. Teraz jest Chavo&Hornswoggle, the worst tt ever.

Co do face turnu... Teraz, daj Boże, niech skończy z tym karłem i przejdzie na SD. Jest tam Vickie, zostanie jego menago, i szafa gra!Mamy kandydata na Intercontinental Championa! Dam rękę(No, dłoń :D ), że stworzyłby świetne walki z Morrisonem czy Zigglerem i byłby godnym kandydatem na bycie IC Champem. Póki co jednak Chavito będzie szmacony na Raw. Chyba, że... Skończy z karzełkiem, i zacznie porządny feud z Mastersem! Mogliby skleić dobrą, nawet bardzo dobrą walkę.