Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

IWF#1

piter737

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pasy:

IWF Champion:?

IWF World Champion:?

IWF Tag Team Champions:?

IWF Hardcore Champion:?

IWF Women Champion:?

GM:Bill Goldberg

Komentatorzy:Jerry Lawler&Tazz

Co galę mamy głosowanie widzów na pretendenta do któregoś z pasów.

PPV na razie nie przewiduje, zobaczymy jak to przyjmiecie ;)

http://www.youtube.com/watch?v=JnyPPTsxbG8&feature=related

JL:Na ring przy owacji fanów wychodzi Genaral Maneger International Wrestling Federation, Bill Goldberg, witamy widzów na pierwszej w historii gali IWF!

T:Tak, tu, w Colorado rozpoczyna się nowy rozdział w historii wrestlingu, startuje nowa federacja zrzeszająca niewątpliwie najlepszych wrestlerów na świecie.

Goldberg:Witam wszystkich zebranych tu na pierwszej w historii gali IWF. Głównym założeniem, odróżniającym naszą federację od innych tego typu jest to, że będziemy jeździć z galami po całym świecie, na każdej gali przynajmniej jeden z pasów będzie broniony, a o tym, kto dostanie szansę walki opas zadecydujecie wy widzowie. Tylko w tej federacji...

JL:Orton przerywa Goldbergowi! Widzimy, że idzie w stronę ringu z repliką pasa WWE! Co on chce zdziałać?

T:Nie ekscytuj się, przecież nie będzie walczył z naszym General Menagerem...

JL:A może jednak, widzimy wymianę groźnych spojrzeń..

Goldberg:Czego tu chcesz? I czemu mi do cholery przerywasz? Zapomniałeś, że jestem Twoim szefem?

Orton:Tak, jesteś moim szefem... A ja byłem mistrzem WWE, i dlatego sądzę, że należy mi się walka o pas IWE Championa...

Goldberg:Czy nie oczekujesz za dużo na sam początek? U mnie każdy będzie musiał udowodnić swoją przydatność i umiejętności. Dlatego dzisiaj odbędą się trzy walki kwalifikacyjne, a na następnej gali zobaczymy walkę o pas IWF Champa. Najpierw AJ Styles zmierzy się z Edgem, a potem oko w oko w ringu z tobą stanie... Kurt Angle!

T:Widzisz minę Ortona? Wygląda jakby ktoś robił mu lewatywę wysoko gazowaną wodą mineralną!

JL:Ty i te Twoje porównania...Ale co to? Orton próbuje wykonać RKO! Jednak zostaje odepchnięty przez Goldberga i nadziewa się na Spear! Goldberg patrzy teraz z góry na Ortona, a tle rozbrzmiewa jego theme... Po reklamach zobaczymy pierwszą walkę.

<<>>

[455px-Sandman_ECW.jpg

JL:Jesteśmy już po reklamach, a to pierwszy z uczestników walki o pas IWF Hardcore Champion, ma on 193 cm wzrost i waży 110 kilo, urodzony w Sandy, Utah, The Sandman

Rob-van-dam.jpg

T:I jego przeciwnik, z Battle Creek, Virginia, waży 108 kilo, ma 183 cm wzrostu "One of a kind" Rob Van Dam!

JL:Jak wiesz ten pojedynek to mecz w stypulacji Extreme Rules Match, co czyni to starcie jeszcze ciekawszym. Zaczęli od starcia Sandman wepchnięty w narożnik i otrzymuje potężną serię chopsów. Van Dan go podnosi i mam wbicie w narożnik a potem Dropkick w plecy. Jak widać Van Dam nie marnuje marnuje czasu, wychodzi z ringu, a po chwili wraca z krzesełkiem, ale nadział się na Chlothesline!

T:Teraz ta chęć szybkiego wykończenia rywala mści się na Van Damie, który otrzymuje parę potężnych Chairshotów w plecy. Sadman czeka za plecami RVD aż ten wstanie i wykonuje Bulldog 1...2 Kick-out. Jeszcze nie tym razem, Sandman podnosi rywala i wykonuje mu Bulldog na leżące krzesełko! Próba pinu 1...2...Kick out!

JL:Sandman ma przewagę, wychodzi z ringu, i wraca ze swoim ulubionym kijkiem. Uderza nim parę razy razy Van Dama i znów próbuje przypiąć 1...Kick-out. Teraz szykuje się nam DDT, ale RVD kontruje to na Suplex! Obaj wyczerpani, Van Dam wychodzi z ringu po jakiś ciekawy przyrząd, jednak dostaje Baseball Slidem! Sandman podnosi rywala i rozbija mu na głowie puszkę z piwem! Wrzuca go na ring, ale ze sobą wnosi kendo stick owinięty drutem kolczatym! Przymierza się do uderzenia nim Roba, jednak blokuje i sam wymierza tym kijem sprawiedliwość. Kładzie na kiju Sandmana, i wykonuje swoje popisowe Rolling Thunder. Teraz wchodzi na trzecią linę, to musi oznaczać Five Star Frog Splash!

T:Nawet nie wiesz jak bardzo się myliłeś, RVD wykonuje 450 Splash! TO musi być koniec! 1...2...3!!! Mamy nowego mistrza IWF Hardcore! Widzimy świętującego mistrza i przenosimy się na backstage.

<<>>

Orton: Egde, nie pamiętasz już tych pięknych czasów Rated RKO? Byliśmy najlepsi, nikt nie mógł się z nami równać. Może wrócimy do tamtych czasów? Najpierw pomożemy sobie znaleźć się w walce o pas IWF, a potem zdobędziemy pasy TT. Co ty na to?

Edge:Jestem za, ale najpierw udowodnij, pomóż mi pokonać AJ Stylesa.

Orton:Zrobię co w mojej mocy.

JL:Jesteśmy chyba świadkami kolejnej intrygi ze strony reaktywowanego Rated RKO... A tymczasem kolejna walka:

Stingtna.jpg

T: Jako pierwszy na ringu pojawia się ważący 116 kg, a mający 188cm wzrostu wrestler z Omaha, Nebraska, "The Icon" Sting!

Christian_cage_3.JPG

JL:I jego przeciwnik, z Kitchener, Ontario, waży 103 kg i ma 188 cm wzrostu, Christian!

T:Na kogo stawiasz? Jak wiesz zwycięzca tego pojedynku zostanie trzecim pretendentem do pasa IWE, a czwartego wyłonią fani.

JL:Myślę, że wygra Sting, widzimy zaczęli od headlocku, a przecież na ringu nie ma Ortona. Sting odbija rywala od lin i wykonuje Chlothesline! Teraz Vertical Suplex, kolejny, odbicie od lin i Spinebuster! Pin 1...2...Kick-out. Christian otrzymuje teraz kilka solidnych punchów w narożniku i mamy Irish Whip.

T:Sting nie daje dojść dojść do słowa Cpt. Charismie, mam nadziej, że ten jednak dorzuci jeszcze swoje trzy grosze do tej walki, Na to się jednak nie zanosi, bo mam powalenie i Elbow Drop. 1...2...Nie! Christian nie da się tak idiotycznie wykończyć. Teraz widzimy, że Sting odbija się od lin, i mamy Chlotheslline, oraz Diving Knee Drop. I teraz mamy Stinga na trzeciej linie, czeka aż wstanie Christian, ale na ring wbiega Orton! Wykonuje on Christianowi RKO! Sting nie wygląda na zadowolonego, bo przegrywa przez DQ, i nie wystąpi w walce o pas IWF...

JL:To chyba część planu Rated RKO, mieć jak najłatwiejszą walkę na następnej gali, teraz zobaczymy wywiad, przenosimy się do Eve

E:Moim gościem jest Kurt Angle. Kurt, co myślisz o reaktywacji Rated RKO. Może Ci ona przeszkodzić w kwalifikacji do main Eventu następnej gali.

KA:Słuchaj Eve, nie robią na mnie wrażenia te wszystkie podstępy Ortona. Znalazł sobie kogoś, kto będzie mu odwalał czarną robotę? Proszę bardzo... Ale możesz być pewna, że ja nie dam się złapać w sieć jego podstępów.

E:Możesz coś więcej o nowej federacji?

KA:IWF to chyba najbardziej profesjonalna, i po prostu najlepsza federacji, w której miałem zaszczyt walczyć, jestem dumny z tego, że tu się znalazłem, i chcę walczyć o najwyższe cele.

E:Dzięki za wywiad, życzę powodzenia w zbliżającej się walce.

T:Kurt zdaje się być pewny siebie, nie uważasz?

JL:On jest na tyle doświadczony, że mam prawo być pewny... A tymczasem mamy kolejną walkę!

41is1.png

JL:Jako pierwszy, ważący 103 kilo, ma 183 cm wzrostu, pochodzi z Manhasser, New York, Chris Jericho!

200px-Shawn_Michaels_WM24_shot.jpg

T:I jego partner, z Cahndler Arizona, 102 kilo, 185 cm wzrostu "Heartbreak Kid" Shawn Michels! Jest to walka o pasy Tag Teamowe!

mcmg_1218003326.jpg

JL:Ich rywalami są Motor City Machine Guns!!! Nie będę się zgłębiał w ich szczegóły bo zaczeli, i odrazu Sabim trafia do narożnika po Irish Whipie od HBK., kolejny Irish Hip i mamy Chlothesline wbijający w narożnik Sabina. Teraz wyniesienie i Sidewalk Slam. Mamy zmianę. jericho wykonuje Elbow Drob, kolejny, próba przypięcia, tylko do jednego...

T:Teraz Sabin próbuje izyskać inciatywę, kilka uderzeń w brzuch, ale nadziewa się na Backhand Chop, Sabin wbity w narożnik, Jericho nabiega, Sabin jednak się odsuwa z Y2J ląduje głową w narożniku! Mamy zmianę, na ringu pojawia się Shelley, odrazu pozbywa się z ringu HBK, i przygotowuje akcję dwójkową, jeszcze kilka uderzeń w narożniku, Jericho w pozycji Tree of Woo, i mamy zmianę! I mamy również Bullet Point! Pin 1..2...przerywa HBK, ale zostaje wyrzucony z ringu przez Shelleya. Teraz Sabin szykuje się do jakiegoś ciekawego chwytu, mamy Double Chickenwing Piledriver! Pin 1..2..3!!! mamy nowych mistrzów Tag Teamowych. Piękna walka.

JL:Może i piękna, ale krótka...

T:Oj, nie wybrzydzaj, ważne że publiczności się podobało. Wrócimy po reklamach.

<<>>

Adam_Copeland.jpg

JL:Jako pierwszy, pochodzący z Orangeville, Ontario, ważący 113 kilo przy 196 cm wzrostu "Rated R Superstar" Edge!

AJ_Styles_at_TNA_show.jpg

T:A jako drugi, ważacy 97 kilo, ma 178 cm wzrostu, pochodzi z Gainesville, Georgia "The Phenomenal One" AJ Styles! Kto jest Twoim faworytem Jerry?

JL:Ja stawiam na AJ, widziałeś jego techinkę? To najbardziej utalentowany zawodnik w historii!

T:A ja myślę, że wygra Edge z pomocą Ortona, zaczeli, Edge w ofensiwie, Headlock i mamy Russian Legsweep z nikąd. Edge odlicza, ale tylko do jednego, podnosi swojego rywala, i mamy Bulldog, kolejna próba przypięcia i ponownie tylko jedno uderzenie w matę sędziego. Edge jednak kontynuuje atak, mamy Half nelson Bulldog, i teraz przypina 1..2. jednak nie! Czy jemu to się nie znudzi?

JL:Nie liczyłbym bym na to, przecież nazywają go "Ultimate Oportunist"... Teraz widzimy, że Edge wykonuje Bulldog, i zakłada Sharpshooter!!! To musi boleć. Styles jest blisko lin, ale czy się do nich doczołga? Jeszcze jakieś dwa metry, półtora, metr, złapał się! Myślałem, że nie wytrzyma, ale jednak udało mu się, teraz Edge chyba szykuje się na Spear! Tak jest już w narożniku, Styles wstaje, Edge biegnie, UNIK!!! Teraz Styles może odpocznąc widzimy już, że obaj wstają, wymiana punchów, z której zwycięsko wychodzi Styles, mamy Dropkick. Styles wchodzi na trzecią linę, i mamy Shooting Styles Press! 1...2... Rope Break! Edge kładzie rękę na linie! Styles teraz czeka aż Edge wstanie, Tornado DDT! 1...2... kickout! Widać frustrację w oczach Stylesa!

T:O tak, ma prawo być zły, wykonał rywalowi kilka akcji po których powinien już zakończyć walkę. Teraz jeszcze próbuje przekonąc sędziego, że klepnął w matę trzy a nie dwa razy, ale wiadomo, sędzia wie najlepiej, tymczasem Edge wykonuje Edge-O-Matic!!! Było się nie kłócić z sędzią panie Styles! 1...2...3... Edge wychodzi zwycięsko z tego starcia! Dołącza tym samym do Christiana, w zbliżającym się 4-Way Matchu o pas IWF Champion. Czekają nas jeszcze dwie walki na dzisiejszej premierowej gali IWF. Przenieśmy się na Backstage.

G:Tak, wiem, że on nie może tu dzisiaj być, ale czy to jest moja sprawa? Jestem jego szefem i oczekuje jakiego zaangażowania w pracę...

T:Obiecuje, że to się więcej nie powtórzy.

G:Ta... To się więcej nie powtorzy. jeśli on raczy się pojawić, to powiedz mu, że na następnej gali zmierzy się w First Blood Match z Sandmanem.

G:Gdzie ty do cholery byłeś? Miałeś wystąpić w walce o pas Hardcore, ale się nie pojawiłeś. Właśnie powiedziałem Twojemu asystentowi, że na następnej gali zmierzysz się w First Blood Matchu z Sadnmanem.

Maryse_cropped.jpg

JL:Dość dziwnie wygląda sytuacja z Foleyem nieprawdaż? Tymaczasem widzimy pierwszą uczestniczkę walki o pas IWF Women Champion, jest nią pochodząca z Montreal, Quebec, ważaca 57 kilo, ma 173 cm wzrostu, Maryse

T:Jerry, ona jest piękna, zakochałem się.

Velvet_Sky_at_KVB_event_2008.jpg

JL:Ty tylko o jednym, jej rywalka, pochodzi z New Britain, Connecticut waży 57 kilo i ma 168 wzrostu, Velvet Sky!

T:Obie są piękne.

JL:Ta, muszę się z tobą zgodzić, ciekawe czy będą pieknie walczyć... Mam już starcie w środku ringu i Maryse po serii ciosów wykonuje Spinning side slam backbreaker. 1... nie! teraz kolejne kilka ciosów i mamy kontrę w postaci Sitout jawbreakera.Velvet zapina triangle choke, Maryse jednak wykonuje kilka ciosów łokciami, i mamy Forward Russian Legsweep. 1...2... Kick-out. Teraz Irish Whip, skontrowany na Chlothesline z naciągnięcia, 1... Kick-out

T:Chciałbym być sędzią, moć je rozdizelać...

JL:Debil... Velvet wykonuje Diving Crossbody z trzeciej liny i przypina 1...2... nie tym razem. Teraz czeka aż jej rywalka wstanie, Reverse Bulldog, i Beauty Mark. To już koniec! 1...2...3! Velvet zostaje nową mistrzynią IWF Women Champion.

T:Piękna walka, piękna.

JL:... W każdym razie, po reklamach, Main Event gali, Orton vs. Angle! Nie możecie tego przegapić!

<<>>

JL:Prosze państwa, Main Event pierwszej w historii gali IWF

Kurt_Angle_in_TNA.jpg

T:Jako pierwszy, w ringu pojawia się ważący 110 kilo, mierzący 183 cm, pochodzący z Mt. Lebanon, Pensylwania, Kurt Angle!

Randy_Orton_08.jpg

JL:A jako drugi, pochodzący z Knoxville, Tennessee, waży 111 kilo, ma 196 cm wzrostu Randy Orton!

T:Patrz Jerry, od tyłu atakuje go Egde!, Mamy kilka Chairshotów i Edgecution! Edge wrzuca swojego byłego partnera do ringu, a tam Angle zakłada mu Ankle Lock! Orton po chwili odklepuje!!! Mamy trzeciego uczestnika walki o pas IWF Champa. Edge tymczasem bierze mikrofon i wchodzi na ring. Staje na Ortonem! Ciekawe co ma mu do powiedzenia.

E:Orton, proponowałeś mi reaktywację Rated RKO, proponowałeś pasy TT, proponowałeś władzę nad IWF, jednak ja już jestem inny, nie dążę za wszelką cenę do zwycięstwa, dlatego nie mogę się zgodzić na Twoją propozycję. Znajdź sobię innego idiotę.

<<>>

RVD pokonał Sandmana, i został nowym IWF Hardcore Championem

Christian pokonał Stinga przez DQ

MCMG pokonali Y2J i HBK i zostali nowymi IWF Tag Team Champion

Edge pokonał AJ Stylesa

Velvet Sky pokonała Maryse i została nową IWF Women Champion

Kurt Angle pokonał Randy Ortona

Chwilowa karta na następną galę:

Sandman vs. Mick Foley - First Blood Match

10-man Battle Royal o IWF World Champion

Kurt Angle vs. Edge vs. Christian vs. ??? o IWF Champion Title

Piszcie czy opłaca się pisać dalej, czy się do tego nie nadaje :D

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

1

• Yao

1

• piter737

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Czy się opłaca dalej? To jest pytanie do Ciebie nie do nas. Sprawia Ci to przyjemność? Jak tak to nie widzę powodu abyś przestał pisać. Podzielę się moim doświadczeniem i napiszę co mi się podobało a co nie. Podobało mi się to że jest dość oryginalnie no i nie olewasz div jak ja :D A co nie podobało? Krótkie walki , to jest aspekt nad którym musisz popracować bo szczerze? W pięć minut napiszę Tobie dłuższą walkę niż te Twoje. Wybacz a drugie to że zdjęcia są za duże niektóre. Używaj imageshacka i redukuj wszystkie do tego samego np.360x240 ja tak w WSF robiłem i uważam że sprawia to lepsze wrażenie.

Pierwsza gala więc na razie daje 3/6 pracuj dalej ;)

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Jak na pierwszą galę to nie jest źle ale mgło być lepiej. Walki strasznie krótkie ale to się z czasem wyrobi. Zdjęcia za duże szczególnie Velvet Sky :t_down: I nad ME mogłeś się postarać bardziej bo to przecież jedna z najważniejszych części gali.

Następnie zrób żeby Spiker albo ktoś inny zapowiadał walki a nie Komentator bo to dziwnie wygląda :8 . Moim zdaniem powinieneś pracować dalej ale poświęć temu więcej czasu bo przecież lepiej zrobić w miesiąc super galę niż w 2 godziny gniota. Czekam na następne gale. Pozdro i zapraszam do mojej gali. :t_up:

#SmartFanZone