Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Impact 24/09/2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Street Fight

Suicide pokonał "The Pope'a" D'Angelo DiNero

Rhino vs. Brother Devon - no contest

Knockout Tag Titles Match

Sarita© & Taylor Wilde© pokonały ODB & Tare

3 Way Dance X Division Title Match

Samoa Joe© pokonał Danielsa & Homicide'a

Tag Team Match

Hernandez & Matt Morgan pokonali Kurt'a Angle'a & Eric'a Young'a

Bobby Lashley pokonał Jethro Holiday'a

Tag Title Match

Scott Steiner© & Booker T© pokonali Mick'a Foley'a & Abyss'a
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mata

2

• k4rol-13

1

• Danielsson56

1

• DonCarlos

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Na plus:

- Suicide vs The Pope - dobra, szybka walka, przede wszystkim przejrzysta bo większa część akcji działa się na ringu, a nie poza nim, tym razem lepszym okazał się samobójca, walka godna uwagi, potwierdzili klasę z NS

- Walka o x division - świetny pojedynek jak na tygodniówkę, wreszcie coś się dzieje, Joe w nowym wdzianku :5 w ogóle Samoańczyk jakby poruszał się szybciej i lepiej niż ostatnio... Druga , a zarazem ostatnia walka godna uwagi

- Koniec współpracy WE z MEM

- Segmenty z Nashem miażdżą, przed tygodniem jeden wymiótł doszczętnie, dziś ten z Lauren również, big sexy on tour :lol

- Przekazanie title shota przez AJa dla Stinga, gdy Styles mówił, że zdobył ten pas dla fanów TNA czułem normalnie, że mówi do mnie :8

- Reakcja publiki na Morgana, chanty We want Morgan wyjaśniają wszystko

- Bobby Lashley i jego submission, szybka, niezła walka, rozwalił kolesia i oto chodzi

Na minus:

-Tag team ODB i Tary wyjęty z dupy

- Hamada i Flash ... Z dupy wyjęte zamieszanie... Szkoda czasu antenowego na takie rzeczy...

- Abyss... k***a, to co z nim wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcia... Krew się w człowieku gotuje, Mick why k***a no :evil:

- Niby coś się dzieje z Rhino, niezły Gore na Ray'u ale nie znoszę go i zapewne stąd ta niechęć, o tego 3D zamiast uganiać się za pasami TT będą mieć program z nosorożcem, ale w sumie jak nie oni to Beer Money powalczą niedługo o TT Titles

Niezły impect. 2 walki godne polecenia, reszta krótkie ale z dobrym bookingiem, nie ma się do czego w nich przyczepić. Podobało mi się ;)

Kurde, co jest z TNA, że tygodniówki już od długiego czasu robią co najmniej dobre, a PPV od Slammy robili najwyżej średnie(słabiutkie VR, średnie HJ i NS). Ogółem Impact znów bardzo mi się podobał i pierwszy raz od dawna zmartwiłem się że się skończył, chętnie obejrzałbym jeszcze dodatkowe z pół godziny... Co do plusów/minusów to odczucia mam podobne do Mata, ale:

Bobby Lashley i jego submission, szybka, niezła walka, rozwalił kolesia i oto chodzi

Mnie Bobby wcale nie przekonuje, wygląda jak napakowany czekoladowy Kermit, w ringu póki co nic ciekawego nie pokazał. Na NS jego walka była zamulaczem, teraz szynki squash...Mam nadzieje, że jakoś się rozkręci, a jak nie, to niech odchodzi do MMA i nie blokuje main eventom innym młodszym zawodnikom z rosteru

Abyss... k&*%$a, to co z nim wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcia... Krew się w człowieku gotuje, Mick why k&*%$a no :evil:

Jak to why? Przecie to Potworek rozbil "święty" obrazek Foleya... Nie domyśliłeś się? ;) Po za tym muszą jakoś przyszykować i feud pod walkę na BfG, choć wolałbym, by to Abyss przeszedł heel-turn, a nie Mick.

Ale jedna rzecz się zmieniła: booking, jest dużo lepszy niż jeszcze miesiąc temu, widać Dixie wie co robić, mieszając w zarządzie :t_up:

’THE ONE ABOUT THE BROKEN PICTURE’

Raport by Danielsson

TNA Impact z 24 września, jesteśmy po No Surrender! Widzimy pojawienie się w IZ World Elite. Hernandez atakuje Sheika i Kiyoshiego. Po theme Impact w ringu jest cała Main Event Mafia.

IMG_7819.jpg

Kurt od razu zaczął od mówienia, iż nie stracił swojego WHC. Został oszukany przez Matta Morgana, który nie wiedzieć czemu kopnął go w głowę. Dlatego też… na Bound for Glory Angle vs. Matt. Po tym Angle przypomniał, iż MEM to wciąż najbardziej dominująca grupa w historii wrestlingu. Wtedy też pojawiło się całe World Elite.

IMG_7835.jpg

Eric poddał pod wątpliwość stwierdzenie olimpijczyka. Nie wyglądał przecież jak członek tej grupy na No Surrender, gdy Hernandez rzucał nim, jak chciał. Eric jednak uratował go. W zamian Young zaproponował Angle’owi, by obaj zniszczyli dziś Hernandeza. Wtedy Buka zaczął swój bełkot. Jedyna rzecz, którą można było zrozumieć to fakt, iż jeśli ktoś ma być zniszczony, to tylko przez Mafię. E.Y. odpowiedział, że zbytnio go to nie obchodzi. Buka się wkurzył i wszyscy musieli rozdzielać dwójkę. Angle zaakceptował propozycję Kanadyjczyka.

Czas na pierwszą walkę dziś.

No DQ Match – Suicide vs. D’Angelo Dinero

Dinero atakuje już na rampie. Suicide posyła go jednak na barierkę. Potem kendo stick shot. Ale w ringu D’Angelo z uderzeniem laską. Pope sięga po… tamburyn!

IMG_7862.jpg

I uderza nim rywala. Suicide z kopem, rzuca kosz rywalowi… spin kick. Papież poza ringiem… suicide dive by Suisajdi, lecz Dinero uderza przeciwnika pokrywą od kosza. Parę akcji z tamburynem… aż Samobójca unika uderzenia kijem hokejowym. Atomic drop… potem leg drop na kendo stick, który uderza Dinero wprost w czułe miejsce. Suicide położył kosz na siedzącym w narożniku rywalu. Potem idzie na przeciwległy narożnik… skacze… a DD robi mu spear in mid air po odbiciu się od krzesła!!! Pin: 1,2… kick-out!!! Próba jakiejś akcji… kontra w Suicide Solution na kosz! Cover – 1,2,3! Suicide wygrywa!

Kolejny pojedynek.

Rhino vs. Brother Devon

Devon szybko zaczyna krwawić. Sędzia odliczył dwójkę, więc pojedynek kończy się Double Count-out. Walka się nie kończy, bo ochroniarze nie dają rady ich rozdzielić.

IMG_7931.jpg

Zjawia się Ray, każe wyjść security z ringu.

IMG_7949.jpg

Zaczął godzić Rhyno z D-Vonem. Wreszcie obaj podali sobie dłonie, a Bubba wzniósł ich ramiona…

IMG_7957.jpg

Rhino bierze rękę, odbija się od lin… GORE!

IMG_7959.jpg

Gore na Rayu! I ucieka z ringu, zanim Devon go zaatakuje.

IMG_7967.jpg

Na backu widzimy, że partnerem Hernandeza będzie Matt Morgan.

Czas na speech AJ’a Stylesa po zdobyciu WHC. Oczywiście zadedykował wygraną fanom TNA, a także Stingowi. Zaprosił go do ringu. Steve oczywiście z gadką, iż to moment AJ’a, zasłużył sobie na to… Styles jednak odrzekł, iż wie, co Sting zrobił na NS. Ten odpowiedział, że to Styles sam sobie wywalczył tę wygraną. AJ mówi, iż Steve przekazał mu pałeczkę. Z tego powodu Jones chce dać coś Stingerowi w zamian. Szansę walki o WHC na BFG w Californii, stanie Stinga. „To be the best, you’ve got to beat the best…” Na BFG damy im coś, czego nigdy nie zapomną.

Pierwszy title match.

TNA Knockouts Tag Team Championship Match – Taylor Wilde & Sarita © vs. Tara & O.D.B.

W czasie walki ODB została zostawiona przez Tarę, która po raz kolejny już poszła walczyć z Kong… O.D.B. sama sobie nie poradziła i została spinowana po kombinacji springboard dropkick + bridging German Suplex.

I znów walka o pas.

3-Way Dance for TNA X Division Championship – Christopher Daniels vs. Homicide vs. Samoa Joe ©

Joe zjawia się w nowych gaciach. O_o Homicide i Cycek pracują razem. Wreszcie Chris wywala pierwszego z ringu, a drugiemu robi Codebreaker. Powerbomb na Latynosie, potem kombinacja: „Joe robi DDT Homicide’owi, a Daniels Joe Reversed STO.” Split-legged moonsault! 1, 2… kick-out. Próba tej samej akcji poza ring, ale Joe ucieka.

IMG_8285.jpg

Homicide with Tope Con Hilo! I lariat w Danielsa. Bierze krzesło od Vince’a Russo… ale sędzia mu je zabiera. Homicide stawia Danielsa na narożniku… ale zostaje odepchnięty. Pojawia się Samoańczyk… enzuigiri z pomocą lin w tył głowy FA. I Muscle Buster! Pin: 1, 2… Homicide łapie za rękę sędziego! Nelson mocks Joe… i potem kick, neckbreaker… Joe wstaje! Half-Nelson Suplex! Coquina Clutch! Tap-out! Joe retains!

A teraz zapowiadana wcześniej walka.

Eric Young & Kurt Angle vs. Hernandez & Matt Morgan

Hernandez robi niezły r********l. Zmiana z Morganem, ten robi Carbon Footprint Ericowi, Kurt popchnął Younga na tę akcję, pin: 1, 2, 3, Morgan & Hernandez zwyciężają!

IMG_8395.jpg

Potem Sheikowi i Kiyoshiemu komentującym tę walkę się jeszcze od Kurta dostaje i zjawia się BI.

IMG_8405.jpg

Zagrodzili przejście Angle’owi, ale po zjawieniu się Bookera i Steinera puścili medalistę.

Na backu Mick Foley i JB szukają osoby, która zniszczyła ich wspólne zdjęcie, a Alissa Flash atakuje Hamadę. Potem dzięki podstępowi Dr. Stevie mści się na Kevinie Nashu, czyli bolesna nawet dla mnie akcja paralizatorem w jajca…

Debiut Bosa Bobiego Laszli na Impekcie.

Jethro Holliday vs. Bobby Lashley

Bobi wygrywa po Dragon Sleeperze po dość krótkiej walce, jak można było się spodziewać.

Impact Main Event Time!

TNA World Tag Team Championship Match – Booker T & Scott Steiner © vs. Abyss & Mick Foley

Abyss zmienia się z Mickiem po double clothesline… Foley… robi Double Arm DDT Abyss’owi! Tag and Abyss is legal. Axe Kick! Pin: 1, 2, 3! Booker & Steiner wygrywają dzięki Mickowi! Hardcore Legend bierze kasetę, którą ze sobą przyniósł.

IMG_8548.jpg

Nagranie kamery z jego gabinetu, mówiące, kto zniszczył jego i JB obrazek. Zniszczył tę kasetę wprost na głowie Abyss’a. Mick oskarżył Monstera o zniszczenie jego biura, a także Legends’ Championship. Na koniec jeszcze four barbed wire shots. Abyss strasznie krwawi…

IMG_8629.jpg

IMG_8644.jpg

IMG_8657.jpg

Impact schodzi z anteny.

• Reputacja:   985
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Jestem zadowolony z tego Impekta, aż mi było szkoda, że się skończył. :) Coraz bardziej zaczynam kupować World Elite, fajnie, że miesza się w mEm. Chociaż uważam, że to AJ z swoim przemówieniem powinien otworzyć galę. Suicide/The Pope, oczywiście, świetne - nie gorzej zaprezentował się X Division Title. Jakby tak porównać te walki z ich odpowiednikami na ppv, to plasowałyby się mniej więcej na równi, a przecież obejrzeć można je za darmo... Segmenty zabawne - Kevin Nash znów zarządził. Najpierw Daffney z łokcia w krocze, a potem Dr. Stivie paralizatorem. =)) Ponownie skorzystano z patentu pt. przesłuchanie (kiedyś było coś takiego z Kurtem Angle). Całkiem fajnie im to wyszło. Generalnie trochę śmieszy mnie koncepcja feudu dwóch "hardcorów" o głupi obrazek, ale każdy wie, że Foley, to wariat... :P

Jak to why? Przecie to Potworek rozbil "święty" obrazek Foleya... Nie domyśliłeś się? ;) Po za tym muszą jakoś przyszykować i feud pod walkę na BfG, choć wolałbym, by to Abyss przeszedł heel-turn, a nie Mick.

Mi tam chodziło o zakończenie tej całej akcji gdy już Foley odszedł, a Abyyssek krzyczał dlaczego :P Że, o ten obrazek pójdzie, to było pewne gdy bodaj Shelley kazał przejrzeć zapis wideo.

Kevin Nash znów zarządził. Najpierw Daffney z łokcia w krocze, a potem Dr. Stivie paralizatorem.

Stive vs Nash już za tydzień . WoW :8