Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Bound For Glory V - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Otóż od razu zarzekam się że czytałem waszych wcześniejszych postów dokładnie, i dużej mierze są to koje osobiste odczucia, ale w końcu chyba o to chodzi :D

Zacznę od walk kobiet. Pas Knockouts ze względu na posiadaczkę i pretendentki omijam szerokim łukiem, choć życzę wygranej Tarze. Natomiast walka o pas TT zapowiada się co najmniej interesująco. Story odnośnie pasa jest ciekawie budowane, wiele wniosło pojawienie się Lacey, która imo dobrze sprawdza się jako hell i jest idealnym uzupełnieniem TBP. Tutaj chyba wygrają Piękne, bo w wypadku ich przegranej story poszłoby w piruny a tego chyba bookerzy nie chcą.

Walka Ulitimate X może być wisienką na torcie tej gali. Po walce 2 na 2 na ostatnim Impakcie widać wyraźnie dla których zawodników ta walka będzie miała drugie dno, nie wyobrażam sobie wygranej Homicide'a, Pope i samobójca muszą dokończyć świetnie rozwijający się feud, czyli wychodzi na to, że faworytem zostaje Daniels. Mam nadzieje, że zdobędzie pas w niedługiej przyszłości, bo należy mu się w tej chwili najbardziej.

Abyss kontra Foley, tą walkę może uratować stypulacja, a na wszelki wypadek dołożona Dr.Steviego na sędziego. I ten bezsensowny zapisek o użyciu pinesek przez Abyssa. Myślę, że z pomocą sędziego wygra Hardcore Legend.

Nash vs. Hernandez vs. Young, no ja rozumiem, że to było takie jakieś mdłe, no ale bez przesady. Można było darować włączanie do tego story Big Sexy. Nie widzę innego rozwiązania niż takie, że SuperMex i szef WE pozabijają się, a potem "niespodziewanie" Nash zrobi któremuś Powerbomb i wygra.

Booker T&Steiner vs. British Invasion vs. Team 3D vs. Beer Money Inc. tutaj moją uwagę przykuło samo podpisanie kontraktu na ostatnim Impakcie, później krótki brawl w którym najpierw Brytyjczycy pomogli mistrzom TNA TT a potem zwrócili się przeciwko nim. No ja rozumiem, promocja wlaki itd, ale czy już od początku nie mogli się prać wszyscy nawzajem? Chyba największa niewiadoma zbliżającego się PPV, może być bardzo ciekawie.

Morgan vs. Angle, było widać że w niedalekiej przyszłości ta dwójka dostanie walkę 1 na 1. Jestem ciekawy czy Morgan pojawi się w walce Angla ze Stylesem za tydzień.

MMA vs. TNA, dość bezjajecznie push***ją Bossa. Najpierw Rhino, który już się skończył, teraz Samoa Joe, który chyba również najlepsze chwile ma za sobą. Nie spodziewam się ciekawej walki ze względu na stypulację, ale na pewno będzie można obejrzeć.

Wielki i niepowtarzalny Main Event, przekazanie pałeczki, czy zapadnie ostatnia kurtyna w karierze Stinga? Moim zdaniem nie. Według mnie Styles nie pozwoli swojemu mentorowi odejść na dobre, i albo położy go na sobie, albo opuści ring.

PS. Jakiś dzisiaj dziwny jestem mam nadziej, że da się przeczytać.

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• k4rol-13

7

• IIL

5

• mata

4

• Mast

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   995
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

THIS SUNDAY: TNA WRESTLING TO STREAM THE 30-MINUTE LIVE PPV PRESHOW, PLUS A LIVE POST-SHOW PRESS CONFERENCE

Both live online events will be available via MyContent.com/TNA

This Sunday, TNA Wrestling will offer a free 30-minute preview of TNA Bound For Glory. As an extra feature of the preview show, the tag team of Chris Sabin and Alex Shelley known as the Motor City Machine Guns will take on Lethal Consequences ("Black Machismo" Jay Lethal and Consequences Creed) in tag team action in the six sided wrestling ring. All of this takes place at 7:30pmET/4:30pmPT immediately prior to TNA Bound For Glory. Check it out live on MYCONTENT.COM/TNA

Plus, as a special feature for the first time ever TNA Wrestling will offer a post event press conference live with the main event Bound For Glory wrestlers. Fans and wrestling media alike will be able to send in questions to TNA immediately following the event. The TNA Bound For Glory post event press conference is available only on MYCONTENT.COM/TNA at 11pmET/8pmPT. To send questions to TNA Wrestlers, email to tna@mycontent.com or send via twitter to Twitter.com/TNAonline

Bound For Glory dostanie dodatkowe 30 minut, w których zobaczymy starcie Motor City Machine Guns i Lethal Consequences. Dobrze, że w końcu w jakiś sposób zaznaczyli ich obecność w karcie. Spodziewałem się tej pozycji w karcie i jestem zadowolony z tego, że stało się to faktem. Te dwa duety z pewnością rozgrzeją nas przed ultimate x i zaproponują sporą rozrywkę. :)

Nie wiadomo, co będzie dalej z FMM w karcie. Ostateczna karta przedstawiana na tnawrestlingnews pokazuje Ladder match. :thinking:

Nie wiadomo, co będzie dalej z FMM w karcie. Ostateczna karta przedstawiana na tnawrestlingnews pokazuje Ladder match.

Oficjalnie, na stronie TNA, walka ta jest prezentowana jako Full Metal Mayhem, więc możemy być prawie pewni, ze to właśnie w tej stypulacji odbędzie się pojedynek.

Bardzo dobrze, że dodano preshow, brakowało Gunsów w karcie i super, że choć w takiej formie ich tam wrzucono (jakby nie patrzeć- line up jest i tak wypchany po brzegi).

dość bezjajecznie push***ją Bossa. Najpierw Rhino, który już się skończył, teraz Samoa Joe, który chyba również najlepsze chwile ma za sobą.

Wolałbyś, żeby na starcie podkładano mu największe gwiazdy? TNA nie push***je Lashley'a bezjajecznie, tylko rozsądnie, a to różnica. A Joe powoli wraca do siebie, dostał lepszy ring attire, odwalił kawałek ładnego spota na ostatnim Impakcie i generalnie coraz bardziej ruchliwy jest (a i na micu było na ostatniej weekly dobrze).

Generalnie karta na BFG prezentuje się nieziemsko, widać, że to największy event roku. Później edytuję posta i napiszę nieco więcej, ale teraz wspomnę tylko, że chciałbym, żeby do UX dodano Amazing Reda i uczyniono z tej walki pojedynek o X Division title, bo to jest jedyna opcja, by tego pasa broniono.

e916f7e946.png

Wolałbyś, żeby na starcie podkładano mu największe gwiazdy? TNA nie push***je Lashley'a bezjajecznie, tylko rozsądnie, a to różnica.

A ja bym wolał, żeby go w ogóle nie pushowali i najlepiej, żeby odszedł do swojego MMA. W TNA teraz nie ma dla niego miejsca, szczególnie jak zaczęto promować swoje gwiazdy. Feud z Samoa ma go pewnie wprowadzić do main eventów. Co mi się nie podoba, bo obecnie jest tam wystarczająco wrestlerów. Aj, Samoa, Kurt, Morgan, Hernandez, Young, nawet Abyss - to na nich TNA powinno skupić ME, a nie wpychać do nich Blesnara, którego nie mogę kupić, w ringu, mimo że jest szybki, ma powera jakoś mnie nie przekonuje, ma skopany gimmick. Od samego początku nie byłem zachwycony jago sprowadzeniem, a teraz niestety się to sprawdza... Co do Joe, to napiszę tyle, że po doszlifowaniu gimmicku jest lepszy niż za czasów jego WHC rok temu.

Do Ultimate X, po dłuższym namyśle, nie dodawał bym Reda, bo to byłby spoiler wyniku tej walki. Nie wierze, że TNA zrobi drugi tak krótki reign X-title w tak krótkim czasie. Gdyby X-Title nie bedzie bronione, z jednej strony TNA da ciała, ale z drugiej- jakoś się to przeżyje

Generalnie karta na BFG prezentuje się nieziemsko, widać, że to największy event roku. Później edytuję posta i napiszę nieco więcej, ale teraz wspomnę tylko, że chciałbym, żeby do UX dodano Amazing Reda i uczyniono z tej walki pojedynek o X Division title, bo to jest jedyna opcja, by tego pasa broniono.

I stało się! Pas X Division będzie broniony tak jak większość przypuszczała w pojedynku Ultimate X!

Kilka informacji odnośnie stypulacji :

:arrow: w niedziele dojdzie do 17 edycji UX,

:arrow: Pierwsza edycja odbyła się w 2003 roku na Weekly PPV 58, zwycięzcą okazał się Michael Shane znany w TNA również jako Matt Bentley czy też Martyr,

:arrow: jeszcze nikt nie obronił swojego tytułu,

:arrow: od 2006 r. UX odbywa się dwukrotnie w przeciągu całego roku,

:arrow: najwięcej razy UX wygrał Daniels - 4, z tego raz wraz z AJ Stylesem pokonując LAX

:arrow: najwięcej razy w UX uczestniczył Chris Sabin, aż 9 krotnie, wygrał z tego 3 edycje,

:arrow: pas X Division był stawką 8 pojedynków,

:arrow: w historii doszło do jedynego podwójnego zwycięstwa, Michael Shane i Frankie Kazarian(KAZ) pokonali AJ Stylesa,

:arrow: w tym roku odbyła się już jedna edycja UX na Destination X, zwyciężył Suicide,

Jeśli chodzi o skład najbliższego UX wygląda, to następująco:

:arrow: w stypulacji swoje debiuty zaliczą: D'Angelo Dinero i Amazing Red,

:arrow: Suicide wygrał ostatnią edycje, zaś jako Frankie Kazarian(KAZ)* wystąpił 4 krotnie, co daje w sumie 5 występów i 1 wygraną,

:arrow: Homicide wystąpił 3 krotnie z czego 2 krotnie w teamie z Hernandezem, LAX raz wygrało UX,

:arrow: Daniels walczył 5 krotnie z czego raz wraz z AJ Stylesem przeciwko LAX, wygrał 4 krotnie,

* Rolę samobójcy odgrywa KAZ jakby ktoś nie wiedział ;)

Gala już jutro, więc wypada coś więcej tutaj napisać. Zacznę od kilku informacji, bardziej lub mniej ważnych, związanych z tegoroczną edycją BFG. Nieznana jest dokładna liczba sprzedanych biletów, wiadomo jednak, że część z nich TNA rozdało za darmo, by zwiększyć liczbę osób na hali. Jest to, w wypadku federacji Carter, standardowa praktyka, jeśli chodzi o gale organizowane poza Orlando, jednak jeśli ktoś martwi się tym, bo "na BFG, to bilety powinny schodzić jak świeże bułeczki", to warto zaznaczyć, że UFC, które za tydzień w sobotę organizuje galę w LA, również musi uskuteczniać ten proceder. Nie jest to więc wyjątkowy powód do zmartwień, zwłaszcza, że prawdopodobnie biletów sprzedało się sporo, żeby nie powiedzieć bardzo dużo. Inną ciekawą informacją jest fakt, że gala rozpocznie się występem Zakka Wylde'a, który ma wykonać amerykański hymn. Ponadto w gali ma uczestniczyć jako widz sam Rob Van Dam. Oczywiście pojawiają się w związku z tym plotki, że zapaśnik zadebiutuje w federacji podczas Bound For Glory, wcale nie bezpodstawne zresztą, które sam RVD, jakoś bez przekonania dementuje. Ponadto pojawiają się pogłoski o innych debiutach- o ile z rozważań odpadł Umaga, który pewnie powróci do WWE, o tyle plotki i nadzieje co do pojawienia się Kena Andersona, są wciąż żywe. Teorytycznie zapaśnik ten, miał wystąpić podczas tour Hulka Hogana w Australii, jednak okazuje się, iż najprawdopodobniej się wycofał, więc moze zadebiutować gdzie tylko chce, w każdej chwili. Pamiętajmy jednak jak było na tegorocznym Lockdown, gdzie również podawało się kilka nazwisk, które mogły potencjalnie zadebiutować na gali, a okazało się, że TNA zaskoczyło i pojawił się Bobby Lashley ;) . Nic nie jest więc do końca wiadome. Jedna ze stacji telewizyjnych wypuściła promo gali, które podobno zawierało spoiler z wyniku Main Eventu. Co było w tej reklamie? Nie mam najmniejszego pojęcia, nie chcę psuć sobie przyjemności z oglądania tego PPV.

To tyle z takich niusów, teraz trochę o gali samej w sobie. Ciężko powiedzieć która walka będzie najlepsza, bo jest aż sześć pojedynków, które mogą ukraść show i przekroczyć barierę czterech gwiazdek. Mamy Ultimate X ze świetną obsadą. Cała piątka jest w dobrej formie, i o ile dostaną uczciwy czas na ten pojedynek, może wyjść jedna z lepszych walk w roku. Bardzo się cieszę, że Red dostał Dona Westa jako managera, bo widać, że przed kamerą czuje się nieco nieswojo i jest trochę... nieśmiały? A Westa bardzo lubię, ta rola jest dla niego idealna. TNA promuje ten pojedynek filmikiem, który mogliśmy zobaczyć na ostatnim Impakcie, i cały czas możemy go obejrzeć na kanale TNA na serwisie youtube. Numeracja tego starcia, czyni go o wiele wazniejszym w oczach widza. Mam tylko nadzieję, że ta walka dostanie sporo czasu, ostatni UX, na Destination X, trwał 14 minut, tutaj mam nadzieję na jakieś 18, bo wiecej pewnie nie dostaniemy- karta jest wypchana po brzegi. Dalej mamy Full Metal Mayhem teamów. Chyba nikt nie wątpi w jakość tego pojedynku. O ile ta czwórka tagow nie gwarantuje superstarcia w regularnym matchu, o tyle stypulacja może przykryć braki dziadków i małe obycie w ringu Magnusa i możemy spodziewać się bardzo dobrego widowiska. Niemożliwe, żeby pasy utrzymał team Bookera T i Steinera (obaj niedługo żegnają się z federacją), najprawdopodobniej więc tytuły zyskają Beer Money i Team 3D, ale wszystko może się zdarzyć. Monster's Ball.... Panowie mogą przyjąć praktycznie wszystko, więc to, co zobaczymy, to kwestia tego, na co im pozwolą władze. Pozytywnie nastraja Mick Foley, przypominający na ostatnim Impakcie o swojej walce z Edgem (w kontekście swojego bumpu na płonący stół) i zapewniający na Before the Glory, że będą się starali zrobić tak dobry hardcore match, jak to tylko będzie możliwe. Możemy być więc pewni dużej ilości krwi i jakiegoś mocnego bumpu, na miarę zeszłorocznego. Submission match to pewna zagadka- może wypaść średnio, ale może być też bardzo dobrze. Lashley jest dynamiczny i ma w ringu powera, co prawda na razie nic szczególnego nie pokazał, ale to kwestia tego, jakich rywali dostawał. Joe w końcu znormalniał i liczę na jego dobry występ. Przy odpowiednim bookingu i zaangażowaniu z obu stron, może wyjśc zajebista walka. Kurt Angle vs. Matt Morgan... Angle wciąż pokazuje, że jest definitywnie GENIALNY w ringu i potrafi zrobić walkę na poziomie nieosiągalnym dla większości ludzi. Morgan z kolei to koleś z ogromną charyzmą, który wciąż nie pokazał w stu procentach tego, co w ringu potrafi (podtrzymuję zdanie z pierwszego mojego posta w tym temacie- chciałbym zobaczyć SSP, które Morgan potrafi wykonać!). Bedzie to prawdopodobnei najlepszy match, jaki stoczył Morgan w TNA, Angle na sto procent nie zawiedzie, można więc spodziewać się walki przynajmniej bardzo dobrej. No i w końcu mamy Main Event, czyli pierwszą obronę pasa AJ'a (miejmy nadzieję, że udaną). Styles na pewno pokaże się z dobrej strony, więc o ile Sting wykrzesa z siebie to, co najlepsze, możemy zobaczyć dramaturgiczny, epicki wręcz ME. Jeśli natomiast AJ będzie się starał, a Sting zamuli, to będzie to po prostu kolejna, przyjemna, choć niekoniecznie najciekawsza walka. Wiele więc zależy od tego, ile Sting będzie w stanie pokazać w ringu i jak bardzo mu zalezy na tym, by stoczyć dobrą walkę.

Mamy jeszcze walkę w pre-show, która pewnie spelni swoje zadanie doskonale- rozgrzeje publiczność i będzie mocnym wejściem największego PPV w roku. Walki kobiet będą pewnie stały na dobrym poziomie, ale z racji tej, że średnio mnie interesują, nie będę się na ich temat rozpisywał. Zresztą wraz z walka o Legend's Title (czyli kolejnym przyjemnym pojedynkiem, o którym zapomni się równie szybko, co obejrzy), nie będą trwały dłużej niż pół godziny zapewne.

Podsumowując- już jutro odbędzie się, być może, najlepsza gala PPV w roku. Na papierze wygląda znakomicie (niektórzy twierdzą, że to najlepsza karta na BFG ever), miejmy nadzieję, że tak też będzie w rzeczywistości. :)

e916f7e946.png

BfG zbliża się wielkimi krokami.Najważniejsza gala PPV w TNA już jutro,tak więc wypadałoby coś więcej napisać o znakomicie prezentującej się karcie na ten niesamowity wieczór.Sama karta prezentuje się wspaniale,praktycznie nie ma słabych punktów.Nawet walki pań powinny stać na dobrym poziomie.Pre-show,czyli walka MCMG z Lethal Consequences.Powinna podgrzać atmosferę przed galą i dlatego też znalazła się w tej karcie.Cała czwórka zna się już jak łyse konie więc powinna sklecić bardzo dobrą walkę.Dobrze,że oba teamy dostały przynajmniej w ten sposób możliwość zaprezentowania swoich umiejętności na tej gali.TNA Knockouts Tag Team Championship.Pojedynek powinien wypaść przyzwoicie.Panie spotkały się już na ostatnim PPV i walka wypadła nieźle.Teraz powinno być podobnie.TNA Knockouts Championship.To może być bardzo dobry match.Wkońcu będziemy mogli zobaczyć walkę Tary z Kong,które prowadzą swój feud już dość długi czas.Do tego jeszcze dochodzi aktualna mistrzyni dywizji kobiet w federacji,ODB.Mam nadzieję,że booking też będzie dobry.Jeśli wszystko wypali będziemy świadkami bardzo dobrego pojedynku knockouts.TNA Legends Championship.Match o którym tak naprawdę można szybko zapomnieć.Mam nadzieję na zmianę właściciela pasa.Walka o pas legends jest jedną z tych które powinny być słabsze od reszty.Mimo tego powinniśmy zobaczyć dobry pojedynek.Full Metal Mayhem.Coś pięknego.To może być walka,którą zapamiętamy na długo.Wszystkie teamy spotykają się praktycznie na każdym PPV.Dodatkowym smaczkiem tej walki jest stypulacja.Bardzo dobry pomysł ze strony TNA z tą walką.To po prostu musi wyjść dobrze.Ultimate X .Nie ukrywam,że najwięcej oczekuję właśnie od tej walki.Dywizja X powinna pokazać się tutaj z bardzo dobrej strony.Do tego pas X Division jest broniony na tym PPV.Amazing Red powinien jeszcze wspomóc w tej walce kolegów swoimi umiejętnościami.Cała piątka jest bardzo ciekawa i powinna wyjść bardzo dobra walka.Liczę na niezapomniane emocje wiązane z tym pojedynkiem.Monster's Ball.Kolejny świetnie zapowiadający się match.Gdyby była to normalna walka byłbym troszkę zaniepokojony,jednak w tej stypulacji panowie powinni pokazać się z bardzo dobrej strony.Obaj mają za sobą wiele pojedynków w których przyjmowali na siebie praktycznie wszystko,więc tym razem nie powinno być inaczej.MMA VS. TNA.Ich feud rozgrzał się już do czerwoności.Na każdym impakcie rywalizują ze sobą.Ten match będzie jakby wynikiem tych wcześniejszych starć.Obaj prezentują wrestling na dobrym poziomie.Powinniśmy zobaczyć dobry pojedynek.Angle vs Morgan.Kolejna świetnie zapowiadająca się walka.To powinien być koniec ich feudu,który pokaże kto jest lepszy.Angle z Morganem walczyli już nieraz,więc znają swoje możliwości i są gotowi zrobić wspaniałe widowisko.No i na koniec.World Heavyweight Championship.To powinna być epicka walka.Nieważne jaka będzie w ringu i tak ten pojedynek jest najważniejszy.Czekam na tą walkę już bardzo długi czas i mam nadzieję na bardzo dobrą walkę.Chciałbym,aby Sting wkońcu skończył swoją bardzo długą i owocną w sukcesy karierę bo z pewnością zasłużył na odpoczynek.Lepszego miejsca i czasu na zakończenie tej wspaniałej kariery nie będzie. ;) Podsumowując gala bfg '09 powinna być znakomita pod każdym względem,jednak czy tak będzie?Zobaczymy. :)