Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestling na PSP

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

A ja na twoim miejscu tak na prawdę zaoszczędziłbym sobie jeszcze trochę i kupił Xboxa360' Miałem tak samo jak Ty, zamierzałem kupić PSP, jednak zobaczyłem że będzie to dla mnie nadzwyczajnie nie opłacalne, zainwestowałem troszkę więcej z tego co pamiętam jakieś 200 złotych i kupiłem Xboxa360 Premium z dyskiem 120GB :)

Zależy mi na czymś przenośnym, a poza tym wolałbym już PS 2. Być może już jutro, będzie u mnie PSP :D

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• piter737

7

• budyll

4

• Exer

4

• The Heartbreak Kid

3

Top użytkownicy w tym temacie

a zna moze ktos dobra stronke zeby sciagnac gierki na psp ?????? :D:D:D:D:D

c22d92b51b15be3eefb4a2a7d4886b28-d35uq5g.png

http://thepiratebay.org/

http://www.mininova.org/

Trzeba mieć program BitTorrent albo UTorrent

Download

http://www.programosy.pl/program,utorrent.html

http://www.programosy.pl/program,bitcomet.html

FAQ:

Jak zacząć ściągać

Jeżeli nie ściągałeś jeszcze plików poprzez sieć Torrent (a tak zakładam, jeśli tu trafiłeś) to nie masz się czym martwić - poniżej przedstawię bardzo dokładny opis ściągania krok po kroku. Prawdopodobnie skorzystasz z niego raz (może dwa), po czym nie powinieneś mieć żadnych problemów z tą czynnością.

► Pobranie klienta i podstawowa konfiguracja

Czynnością od której musimy zacząć, to pobranie klienta. W tym opisie nawiązywać będę do aplikacji uTorrent, gdyż jest prosta w obsłudze, dostępna jest jej polska wersja oraz spełnia moje wszystkie wymagania. Oczywiście możesz skorzystać innych - np. opisanych trochę wyżej, bądź tych z działu Programy P2P. Oczywiście wybór innego klienta wiąże się z tym, że niektóre kroki mogą inaczej wyglądać, niż ja to pokazałem.

Po pobraniu programu klikamy dwukrotnie na ikonę (jak to zwykle bywa ), po czym wyskoczy nam poniższe okienko (tyle, że w języku angielskim).

torrent-01m.png

Wybieramy wszystko alogicznie do powyższego screena - dzięki czemu aplikacja znajdować sie będzie w:

C:\Program Files\uTorrent

oraz doda nam skrót na pulpicie.

Na początek polecam jej spolszczenie (można pobrać tutaj: http://www.spolszczenia.eprogramy.net/utorrent/ ) po czym należy uruchomić ją ponownie. Jeśli język nie zmieni się automatycznie na polski, to należy przejść do:

Options > Preferences... > General

i pole Language zmienić na Polish, po czym ponownie zrestartować aplikację.

Po spolszczeniu polecam jeszcze sprawdzenie, czy po wciśnięciu "X" aplikacja minimalizuje sie nam o systemowego traya - wchodzimy do:

Opcje > Ustawienia... > Główne

i sprawdzamy czy zaznaczone jest pole Minimalizuj do traya - jeśli jest, to nic nie ruszamy, a jeśli nie to zaznaczamy i akceptujemy zmiany klikając OK.

► Wybór pliku

Oczywiście przed ściąganiem musimy wybrać to co właściwie chcemy pobrać wink.gif - tutaj posłużę się witryną Mininova.org, ale oczywiście możesz każdej innej z tych opisanych wyżej, bądź też zupełnie innej, np. swojej ulubionej.

Po wejściu na stronę (link: http://www.mininova.org/ ) wybieramy interesująca nas kategorię - w naszym przypadku będzie to Software:

torrent-02.png

Oczywiście jeżeli szukasz czegoś konkretnego, to wystarczy skorzystać z wyszukiwarki umieszczonej na samej górze strony:

torrent-03.png

Po przejściu do kategorii Software wybieramy jeszcze podkategorię (w naszym przypadku Windows - Other), po czym wybieramy już interesujący nas plik.

Przy wyborze plików warto zwrócić uwagę na podaną ilość seedów i leecherów - to od ich ilości zależeć będzie nie tylko to jak szybko obierzemy dany plik, ale także czy go w ogóle pobierzemy (przy małej ilości osób oczywiście istnieje taka możliwość).

Do tej mini prezentacji wybrałem aplikację K-Lite Codec Pack 3.20 Full - głównie ze względu na jej popularność - 444 seedów (osoby, które plik pobrały w całości, ale udostępniają go jeszcze innym) oraz 359 leecherów (osoby, które są w trakcie pobierania oraz udostępniania) w momencie pisania tego tekstu.

torrent-04m.png

Po przejściu na podstronę programu (link: http://www.mininova.org/tor/787807 ) możemy tam znaleźć kilka interesujących informacji - po raz kolejny ilość seedów i leecherów, wielkość pliku, datę dodania, ilość pobrań itp. Nas jednak najbardziej interesuje link Download this torrent!.

torrent-05.png

Klikamy w niego (link: http://www.mininova.org/tor/787807 ) i zapisujemy plik (najlepiej/najprościej na pulpicie).

torrent-06.png

Ikona pliku może się różnić nieco od Twojej, ponieważ mój plik skojarzony jest już z programem uTorrent

► Właściwe ściąganie

Rozpoczynamy od uruchomienia programu. Następnie do listy zadań dodajemy plik, który wcześniej pobraliśmy na pulpit. Aby to zrobić wchodzimy do:

Plik > Dodaj Torrent...

bądź wciskamy Ctrl + O. W nowym oknie wybieramy ścieżkę docelową (w naszym przypadku jest to pulpit) oraz wybieramy wcześniej ściągnięty plik:

torrent-07m.png

oraz akceptujemy wybór klikając Otwórz.

Po tym zabiegu wyskoczy nam kolejne okno:

torrent-08m.png

W górnej części wybieramy docelowe miejsce zapisu pliku - jeśli miejsce pozostawimy bez zmian, to zapisywane one będą w katalogu Download w folderze Moje Dokumenty.

Co ciekawsze, oprócz miejsca zapisu wybieramy w nim także pliki które chcemy ściągnąć. Jest to bardzo przydatna opcja jeśli jakiś z plików, które ściągnęliśmy jest uszkodzony - wtedy nie musimy pobierać całości od nowa, tylko uszkodzoną część.

Oczywiście w naszym przypadku plik pobieramy pierwszy raz, więc tą część pozostawiamy bez zmian i kolejny raz klikamy OK.

W tym momencie wszystko już właściwie jest gotowe. Możemy już zminimalizować aplikację do traya i czekać na pobranie plików.

Warto jeszcze wspomnieć, że wszelkie statystyki oraz informacje na temat pobieranych plików możemy znaleźć w dolnej części aplikacji. Możemy tam znaleźć wszelki informacje na temat czasu pobierania plików, prędkości, postępu pobrania poszczególnych plików itp.

Poradnik nie jest napisany przeze mnie.

Mam jeszcze pytanie: grał ktoś w SvR 2007 na PSP? Zastanawiam się nad kupnem, ilość opcji i roster mi odpowiada, chodzi mi tylko o tryby gry oprócz SIngle Matchu

jak chcesz to podam ci linki do svr2009 :) i sobie sciagniesz no chyba ze nie masz przerobionej psp

Dodano:

The Heartbreak Kid : wielkie dzieki za pomoc :):):):):):):) dzieki tobie bede mial kazda gre na psp :D8)

c22d92b51b15be3eefb4a2a7d4886b28-d35uq5g.png

• 1 miesiąc temu...

Jak przerobić psp 3004 z softem 5.55 wszędzie szukam i nigdzie nie mogę znaleźć

PS. ładne awatary

PPS. naprawdę pomóżcie! :help:

Po primo zły dział, po secundo PSP Slim nie da się trwale przerobić, wreszcie po tercio, Slim'a można przerobić tylko tymczasowo, z domyślnym softem(5.03), softu nie da się zdowngrade'ować.