Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pas tag team knockout...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

316887763_557807812a.jpg

Pas tag team knockout potrzebna nowość czy nie?

Tak więc dosyć niedawno,bowiem na impakcie 20 sierpnia bieżącego roku,dowiedzieliśmy się,że zaczyna się turniej o pas tag team dywizji kobiet w TNA.Jakże wielkie było moje zaskoczenie gdy usłyszałem tą informację.Pomyślałem czy to aby na pewno dobry pomysł.Najpierw kilka słów o samym turnieju.Finał tej rozgrywki ma mieć miejsce 20 września na PPV,No Surrender.Walki mają się odbywać co tydzień na gali impact.W turnieju bierze udział osiem drużyn złożonych z zawodniczek TNA.Drabinka turniejowa prezentuje się następująco:

tnaimpact20090827hdtvxv.jpg

Stan z 27.08.09r.

Tak więc wielki finał nastąpi już całkiem niedługo,bo 20 wrzesnia na PPV.Wtedy po raz pierwszy poznamy drużynowe mistrzynie w TNA.Czy to dobry pomysł ze strony TNA?Z jednej strony na pewno ożywi ta innowacja pojedynki w dywizji knockout.Jednak czy jest ona na tyle duża,żeby posiadała,aż dwa pasy?Także czy dywizja pań w federacji ma zawodniczki na tyle dobre by mogły posiadać ten pas?Myślę,że ten pas nie jest przeznaczony dla "knockout" typu:Cody Deaner czy Sharmell,bo przecież nie po to ten pas jest chyba tworzony. Zastanówmy się nad tym.Tak więc kto może,która z drużyn posiadać ten pas w niedalekiej przyszłości?

Z tych drużyn,które zostały wyżej wymienione przez TNA,znalazłyby się dwa,trzy teamy mogące nosić te pasy,tak by ich wartość rosła z czasem.Myślę,że ten pas jest tworzony dla knockout,które jeszcze nie mają wcale lub mają małe szanse na pas główny dla knockout,więc mają okazję zdobyć coś w drużynie.Chodzi tu głównie o zawodniczki typu:Sarita,Hamada,a nawet Wilde.

Przechodząc do sedna tego tematu,czy tak naprawdę ten pas jest w TNA potrzebny?Czy naprawdę jest komu go robić?Przecież w TNA dywizja kobiet ma już jeden pas,a dwa to już naprawdę dużo.Tak więc czy jest sens istnienia tego pasa?

Cóż po namyśle trzeba stwierdzić,że jeśli TNA wykorzysta potencjał zawodniczek z federacji to powinno być dobrze.Oczywiście wszystko wyjdzie z czasem,wraz z kolejnymi miesiącami istnienia tego pasa.Tak więc kończąc ten wątek chciałbym wiedzieć co sądzicie na ten temat.

1.Czy nowy pas w dywizji knockout jest potrzebny?

2.Czy tak naprawdę dywizja knockout w TNA jest na tyle duża żeby posiadać dwa pasy?

3.Czy ten pas zostanie na dłużej w federacji czy raczej po kilku miesiącach zostanie zlikwidowany?

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• Łajt

2

• Anonymus

2

• pablo modjo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   995
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Generalnie od początku, podchodzę chłodno do tego zagadnienia. Jedno jest pewne - o wiele bardziej wolałbym pasy drużynowe dywizji x (damn, MCMG, nie mieli jeszcze pasów TT w TNA!). Wiemy jednak dobrze, że to kobiety napędzają ratingi, toteż one będą na świeczniku. Czy jest sens ? generalnie idea jest dobra i tak jak napisałeś, pasy drużynowe, mogą pomóc się nieco wypromować młodszym knockouts - lepiej w przyszłości unikać sytuacji, gdzie np. Tylor Wilde zaraz po debiucie zgarnia pas. Z drugiej zaś strony - w obecnej dobie, gdy wciąż mamy 1.5h tygodniowo, kolejny pas, to za dużo. Jednak, jak wiemy, prace nad następnym programem trwają. Co mnie jeszcze nurtuje ? ilość pasów, damn! robi się z tego powoli WCW. Karta na Hard Justice, wyglądała, jak na Night of Champions. Każda walka o pas - bez kitu, dla mnie to wielka przesada, dzięki temu otoczka starcia o pas traci na wartości...

Co do drużyn : dla mnie, twardym kandydatem na pierwszych mistrzów, było oczywiście The Beautiful People. Czyli solidna drużyna, która istnieje już sporo czasu i nie powstała z dnia na dzień, tylko i wyłącznie na potrzeby turnieju. Jak jednak sytuacja z TBP wygląda, każdy powinien wiedzieć, wypadają z gry, jeżeli chodzi o tą rywalizację. Z obecnych drużyn, postawiłbym na Kong i Saed - podobnie, jak team wyżej, ma już swoją markę.

Generalnie każda wyżej opcja jest lepsza od tego, co wyczytałem w sieci - ponoć były plany, aby do turnieju dołączyć team Deaner & ODB. Oby nie zastapili panienek Love i Sky.

Całe te nowe pasy, to porażka.

Po pierwsze: w dywizji Knockouts nie ani jednego teamu z prawdziwego zdarzenia ( No chyba że jakoś ładnie storylinowo zastąpią Angeline Love i TBP się nie rozpadnie). Oki, może podczas turnieju zawiążą się jakieś trwalsze tag teamy, ale to nierozwiąże innego problemu, czyli:

Nudne feudy. Ostatnie naprawdę ciekawe story, które się dobrze oglądało to Gail Kim vs Awesome Kong, teraz sobie pomyślmy kiedy to było? 2 lata temu? Później nie oglądaliśmy nic wartego uwagi. Skoro TNA nie potrafi zbudować dobrych feudów o główny pas( to co teraz się dzieje to w ogóle kpina), pobocznych feudów też brak... to na pewno pasów tag też dobrze nie poprowadzą. Trzecia rzecz to to,pomijając wysoką oglądalność, że we większości przypadków faceci lepią lepsze walki niż babki i dużo bardziej jak walkę np. Christy vs Velvet wolę obejrzeć ich bikini conquest, czy coś innego w tę deseń.

Moim zdaniem jest to na pewno nowość w federacji i czas pokaże czy to wypali. Swoją drogą mało jest Knockout's w TNA, do których pasy tag teamowe by pasowały i u kogo miałyby jakąkolwiek wartość, mam na myśli te, o których wspomniał IIL: pęknięte TBP i ewentualnie Kong i Saeed. Reszta, to takie tagi z dupy bez historii, utworzone tylko pod ten turniej,czyli np Hamada & Sojo :|

Osobiście uważam, że Knockout's division w TNA nie jest na tyle wypromowane, aby była potrzeba wprowadzenia pasów tag teamowych - jakieś TNA Women's Championship to jeszcze by przeszło :roll: .

W każdym razie turniej jeszcze przed nami, a myślę, że od tego kto wygra cały turniej zależy, czy cały pomysł z pasami wypali :)

• Reputacja:   6

Ogólnie jestem przeciwny całej tej dywizji babek, która początek miała całkiem dobry lecz potem zeszła na psy. Teraz praktycznie wszystko co związane z divami przewijam. Kiedyś walki Gail Kim z Kongiem ;) hehe potrafiły rozpalić. Niestety pomysł z pasami tag team dla babek uważam za chybiony. Za dużo tych pasów TNA zaczyna tworzyć. Choć nie powiem, x-division tag team championship byłoby IMO strzałem w dziesiątkę! Szkoda, że TNA na to nie wpadło, lub nie uważa tego za atrakcyjny pomysł. Pas tag team knockout... jestem na nie. :t_down:

16476371734edf391100c30.jpg

JESTEM PRZECIW!!

Jak dla mnie głupotrą jets utworzenie pasa tag team Knockout championship dla ledwo parunastu kobiet, z czego 1 odgrywa 2 zawodniczki :t_down: . Oznaczać to moze tylko więcej czasu dla kobiet. Mnie, jako antyfana damskiego wrestlingu (poza ich zazwyczaj ładnego wygladu) ta idea się nie podoba. Do tego dochodzą jeszcze tagi wzięte totalnie z dupy, np. Tara i Hemme, czy Hamada i Sojo... Jak dla mnie ten pas nie ma siły przetrwania i utrzymywany będzie na siłę, tak, by tylko był. Póki co stawiam stanowcze nie. Ale i tak juz jest za późno i pas ten zostanie wprowadzony do życia. Teraz dodatkowo, przy utracie przez TNA Angeliny Love brakuje jakiegokolwiek teamu z prawdziwego zdarzenia, prócz pary Kong/saeed.

Kto wygra turniej? raczej na pewno Kong i Saeed. Według mojego toku myślenia pas ten pierwotnie miały zdobyć panie z BP(w końcu nie na darmo Love traciła pas Knockout), ale wobec zwolnienia Angeliny wydaje się to niemożliwe. Takze znów szykuje sie dominacja Ałsom kong. W końcu to dobra wrestlerkka, ale kobiecy wrestling to powinna być przyjemność dla oczu... a tak w jej przypadku nie jest.

Jak już chyba wszyscy stwierdzili, pomysł z KnockOuts tag team championship uważam za chybiony...

• Reputacja:   995
  • Urządzenie:  Windows

8826_135584266025_31695961025_2611708_5210910_n.jpg

Pierwsze foty wyglądu nowych pasów pojawiły się już w sieci. Jak opinie, oraz co sądzicie o finale turnieju ?

Dla mnie dziwnie... postawiłem w typowni, że wygrają TBP, ale biorąc pod uwagę sprawę z Visą Angeliny Love, to sam nie wiem... A Wilde i Sarita to dla mnie tzw 'tag z dupy'. więc mam mieszane uczucia, co do finału :roll:

Co do samego wyglądu pasów - moim zdaniem klasyczny TNA'owski wygląd, bardzo przypomina Legend's Title. Całkiem fajne :)

Pewnego pięknego popołudnia w siedzibie TNA zebrał się Creative Team. Dixie Carter włożyła słuchawki na uszy, bowiem już dawno temu stwierdziła, że jej ludzi od pomysłów nie da się słuchać. Lista pomysłów Vince’a Russo była niesamowicie długa, a rozpiętość pomysłów była ogromna. Od pozamacicznej ciąży Kipa Jamesa czy sex tape z Awesome Kong aż po stworzenie pasa X Division Tag Team Championship. Gdzieś pośrodku tej masy pomysłów znajdowała się koncepcja stworzenia pasa Tag Team dla Knockouts. Gdy rozmowy się skończyły Dixie Carter zdjęła słuchawki, zamknęła oczy i zaczęła recytować co następuje:

Eenea, meenea, mina, mo

Catch a nigger by the toe

If he hollers let him go

Eenee, Meenee. Mainee, Mo

Palec pani prezes zatrzymał się właśnie na tym pomyśle. I tak oto na No Surrender zostaną wyłonione pierwsze mistrzynie Knockouts Tag Team, zapewne Sarita i Wilde.

Zapewne są inne, bardziej prawdopodobne wytłumaczenia, ale to tez trzyma się kupy :) TNA niezbyt trafiło z tym pasem, pas tt dla X’ów byłby dużo lepszy. Ale na taliach Sarity i Shantelle te czerwone trofea będą wyglądały słodko. Bo te panie są słodkie jak miodek ze stumilowego lasu, o którym tyle słyszeliśmy w dzieciństwie, a którego nie dane było nam spróbować, a gdy ktoś próbował, prąd przeszywał jego ciało po tym jak wbił rękę w kineskop(W sumie dziwne porównanie, nie wiadomo w jakim celu rozwijane do tych rozmiarów). Go Speed Queens!

Pas dla X division miał już powstać, Vince Russo był zwolennikiem tego lecz zablokował to sam Jeff Jarrett i postanowił zamiast tego dać pas Legends (co według mnie znaczy tyle samo co pas US czy IC w WWE czyli nic) ale na temat, TNA ma świetną dywizję kobiet, fakt daleko im do Shimmer czy meksykańskich luchadorek, ale są bardzo dobre, może walka na NS nie zachwyciła ale dywizja jest pełna świetnych zawodniczek jak Hamada, Amazing Kong ( Hamada i Kong stworzyły chyba najlepszą walkę kobiet jaką widziałem) do tego Wilde, Sarita, Madison Rayne (ale TNA coś ją blokuje) i kilka innych. TNA chce na równi traktować knockouts i pokazać że nie są one tak jak Divy tylko dodatkiem do federacji, żeby było na czym zawiesić oko. Generalnie pomysł mi się ten podoba, jakby jeszcze do tego zawiesili pas Legends i dali TT Xdivision było by pięknie. Ale to może kiedyś.

Mistrzami tag team kobiet są Tylor Wilde i Sarita. Na następnym impakcie nastąpi pierwsza obrona pasa przeciwko Tarze i... ODB. Skad wziął się tag przeciwników... Skąd wziął się tag mistrzyń? Nie wiadomo. Wniosek jest prosty: TNA nie zamierza stworzyć dywizji kobiet. Nie dokońca rozumiem idei tego pasa. Ale dla przykłądu nie rozumiem intencji pasa tag team X Division. Przecież Dywizja X także posiada pasy TT. Może je posiadać. Nie ma wyraźnej granicy pomiędzy dywizją X, a dywizją heavyweight. Przecież o pasy TT nie dawno pretendowało Lethal Concequences, kiedyś AJ i Daniels, Motor City Machineguns. Nie ejst w cale powiedziane, że dywizja X nie może mieć zwykłych TNA Tag team championship. Stąd jestem przeciwny jakimkolwiek pasom tag team poza tym, który już jest. Nie wiem też jak będą wyglądały podłoża feudowe pomiędzy paniami, gdy w grę będą wchodziły pasy TT. Nie wiem, czy będzie to na zasadzie spontanicznego układu tagów (mniej czasu w TV dla babek, ale gorsze przygotowanie do PPV), lub też na zasadzie zwykłych storyline'ów (więcej czasu w TV dla babek, lepsze przygotowanie do PPV). Wciąż nie jestem przychylny temu pomysłowi, ale skoro już to zrobili, to płakać nie będę, a i TNA w kat nie będę przez to rzucał...