Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Liga Mistrzów 2009/2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

jestem wielkim zwolennikiem reform, w tym utworzeniu Ligi Europejskiej (w dodatku wzmocnily ja teraz znane ekipy ktore w poprzednich latach regularnie wystepowaly w Champions League - jak Juventus, Valencia, Marsylia, Werder, Atletico, Liverpool, Psv, Panathinaikos czy Roma. dzieki temu bedzie O WIELE CIEKAWSZA niz LM).

nie mniej najbardziej prestizowa liga europy rowniez zyskala na swiezosci, a dzisiejsze losowanie tylko to potwierdza.

jest i lyzka dziegciu, chyba juz wszyscy przyzwyczaili sie ze Manchester i Barcelona w drodze do finalu maja najlatwiejszych rywali (przypadek?), ale popatrzmy i pospekulujmy:

Olympiakos Pireus - Girondins Bordeaux

- GRE vs FRA

:arrow: dawno sie nie zdarzylo aby zespol francuski byl faworytem na tym etapie (przy calej dominacji Lyonu) a jednak tym razem tak wlasnie jest. choc Grecy sa nieobliczalni stawiam na bordowych i talent Gourcuff'a.

Inter Mediolan - Chelsea

- WLO vs ANG

:arrow: jedno z trzech spotkan ktore przywola wspomnienia. Jose Murinho stanie naprzeciwko Lampard'a i Terry'ego. jako wierny fan Chelsea i fanatyczny wyznawca portugalczyka mam nie lada problem. zasugeruje sie poziomem ligi, wloskiej nigdy nie lubilem.

Bayern Monachium - Fiorentina

- NIE vs WLO

:arrow: nie wiem co z tym odrodzeniem bawarczykow. skromne zwyciestwo 1:0 nad Maccabi i jeden udany mecz z Juve to jeszcze nie odrodzenie, te poprzednie porazki i wyniki w lidze zostawiaja spore pietno. niemcy wygrywaja zaledwie od dwoch tygodni i to z takimi 'tuzami' jak kryzysowy HSV, M'Gladbach czy Bochum. gdzie Schalke, Werder, Dortmund ?

Fiorentina za to imponuje duetem Mutu i Gilardino. jest jeszcze mlodziutki Jovetic ktory tez pokazywal klase.

stawiam na Wlochow z racji wrodzonej nienawisci do Bayernu.

CSKA Moskwa - FC Sevilla

- ROS vs HIS

:arrow: zawsze i wszedzie, bez wzgledu na rywala stawiam na Sevilla'e. ten zespol zasluguje na naprawde wielkie sukcesy, szkoda kilku transferow, nie mniej to moj ulubiony zespol z ligi hiszpanskiej (zaraz na Valencia).

Olympique Lyon - Real Madryt

- FRA vs HIS

:arrow: czyli powtorka z rozrywki. odgrzewany stary kotlet. drugie z trzech spotkan ze wspomnieniami. podobnie jak Jose, tym razem Benzema stanie naprzeciwko dawnym znajomym (choc mowi sie o transferze). dawny Lyon mial moj ogromny szacunek (z Karimem i Juninho Pernambucano), dzisiaj to juz tylko cien tego zespolu. Madryt chyba odrobi lekcje z poprzednich lat i nie zlekcewazy rywala. wtedy nie powinien miec problemow.

FC Porto - Arsenal

- POR vs ANG

:arrow: Porto jest zespolem z ktorego kazdy inny powinien brac przyklad. nie powalaja poziomem ligi na kolana, nie maja megagwiazd, nie trzymaja sztywno skladu a pomimo tego utrzymuja staly, rowny, wysoki poziom i regularnie wystepuja w LM bedac powaznym zagrozeniem nawet dla najlepszych. Arsenal... nie przekonuje mnie, ma nierowna forme. jedno jest pewne, to bedzie dobry, szybki dwumecz z wieloma bramkami. o ile na Estadio do Dragao bedzie dosc wyrownanie to jednak boisko angielskie przechyli szale dla ekipy Wenger'a.

AC Milan - Manchester United

- WLO vs ANG

:arrow: no i trzecie spotkanie ze wspomnieniami. choc tak naprawde Beckham chyba nie bedzie mial problemu aby po cichu liczyc na ManU. to spotkanie wogole mnie nie obchodzi i nawet nie umiem wytypowac wyniku. rzuce wiec moneta, Milan orzel, United reszka.

...

Wlosi ?

VfB Stuttgart - FC Barcelona

- NIE vs HIS

:arrow: wogole nie bede komentowal. szkoda ze (F)arca ze nie gra z FC Ustrzykami Dolnymi. jak co roku ten sam schemat.

kto wygra cale rozgrywki ?

oby Chelsea. chyba nikt dzisiaj bardziej na to nie zasluguje biorac pod uwage ostatnich kilka lat.

Cylar out

" second place is a first loser "

comicsygnkopia9999.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• czibamba

4

• mata

3

• Ulicznik Xeb

3

• Oscar Gutierrez

2

Top użytkownicy w tym temacie

Real - Lyon

Tego, iż hiszpańska drużyna z nowym, odpicowanym składem odpadnie już w 1/8 bym się nie spodziewał. To już nie jest ten sam Real. Zainwestowano w nowe gwiazdy warte ponad 200 mln $, co naprawdę wzmocniło ten klub. Wiadomo, nie kasa jest tutaj ważna, lecz tacy piłkarze jak Cristiano Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso, czy nawet Benzema. Wszyscy widzieli jaki mecz CR9 zagrał z Marsylią. Sam potrafi poprowadzić drużynę, do zwycięstwa, a w duecie z Kaką, to nie ma na nich mocnych. Co Lyonu, to bardzo lubię ten klub, lecz jak wyżej wspomniano jest on cieniem samego siebie. Sprzedaż Benzemy była dla niego naprawdę wielką stratą. Co prawda Benzema w Realu jeszcze do końca się nie odnalazł, lecz w francuskim klubie grał naprawdę wyśmienite spotkania na wysokim poziomie. Mam nadzieję i myślę, że tym razem nie będzie niespodzianki i Los Blancos nawet pokuszą się o najwyższe trofea.

Barcelona - VFB

No cóż... Szkoda, że duma Katalonii trafiła na jedną ze słabszych drużyn, jak nie najsłabszą. :( Meczu ciekawego się nie spodziewam, lecz miałem nadzieję iż będzie to jakaś Chelsea, jak można było to oglądać kilka lat do tyłu, Arsenal, który potrafił stworzyć nawet dobry mecz w samym finale czy chociażby nawet AC Milan, który według mnie nie prezentuje ostatnio zbyt wysokiej dyspozycji. No, ale cóż Real trafia na jedną z groźniejszych drużyn, zaś Barca nie... :thinking:

MU - Milan

Stawiam tutaj ewidentnie na Manchester. Co prawda po odejściu Cristiano Ronaldo nie jest to ten sam klub, to i tak uważam, że Manchester powinien gładko pokonać Milan w dwumeczu i przejść do 1/4. Jak wspomniałem Milan nie prezentuje się już z dobrej strony, więc nie widzę przeszkód, aby Manchester wygrał

nawet w dwumeczu z pięcioma, czy sześcioma bramkami różnicy nawet włoskim zespołem. Ale uważam, ze mecz i tak może być dobry. Może drużyny nie są w ekstra formie, lecz wiadomo, że są to jedne z najbardziej utytułowanych zespołów, pod względem europejskim. No cóż, poczekamy, zobaczymy.

Chelsea - Inter

I tutaj szykuje się klasyk. Obecnie najlepsza drużyna we Włoszech na drużynę, która raz niespodziewanie wygrywała, a raz przegrywała nawet z takim Wigan. Mowa oczywiście o Chelsea, która jeszcze za czasów rządów Mourinho była według mnie najlepsza w Europie. Tak mówię, że najlepsza w Europie, lecz zaszli tylko do 1/2 finałów, jak mnie pamięć nie myli, prawda? Tutaj chyba również normalnym zjawiskiem będzie to, że będę w tej konfrontacji niesamowitym markiem Chelsea, ze względu na to, iż wraz z Realem Madryt kibicuję również Juventusowi Turyn, który według mnie został skrzywdzony tym, że nie awansował, lecz o tym potem. Czyli skoro kibicuję starej damie, to nie mogą być w tym wielkim pojedynku za Interem, prawda? :waving:

Bordeaux - Olympiakos Pireus

Tutaj pozwolicie, że nie oddam głosu. Co prawda Bordeaux zdominowało wręcz swoją grupę, ale i tak będę za Olympiakosem, który sprawił niesamowitą niespodziankę pokonując Arsenal, bodajże na ich stadionie, nie? Zawsze przepadałem za tą grecką drużyną, wiadomo nie kibicowałem im, aż tak, aby śledzić ich każde poczynania na boisku, lecz miałem takie małe nadzieje, że jak wygra jakiś mniejszy klub Champions League, to właśnie będzie to Olympiakos. Nie mam pojęcia czemu wpadł mi w gust akurat ten klub, ale kurde fanie by było go obejrzeć np. w 1/4, bądź nawet w 1/2. :waving:

Fiorentina - Bayern

Odrodzeniem Monachijczyków bym tego nie nazwał. Jedno bramkowe zwycięstwo z Maccabi, oraz zwycięstwo z Juventus'em, jeszcze wielkiego powrotu do formy, bądź odrodzenia nie dają. Fiorentina według mnie nie popełni tego błędu jak Juventus i powinna przejść dalej pokonując Bawarczyków. Co prawda nie mówię, że tu może nie być wielkiego widowiska i zaciętego spotkania, ale mam nadzieję, że z te batalii wyjdzie zwycięsko włoski i zarazem 3 najlepszy teraz w swoim kraju klub, po Interze i Stare damie.

Sevilla - CSKA

Tutaj pewno zwycięży Sevilla, która niespodziewanie na początku sezonu pokonała Królewskich. Prawda, grają dobrą, efektowną piłkę, lecz o moskiewskim CSKA, które również zdobyło w swe ręce puchar Uefa nie należy zapominać. Prawdopodobnie Sevilla wygra, lecz jestem i będę za Rosjanami.

Arsenal - Porto

Tutaj, może nie obejrzymy starcia gigantów, lecz sądzę, że jedna z młodszych drużyn na świecie, czyli Arsenal pokona FC Porto po zaciętej bitwie. Nie przypominam sobie, aby Arsenal zdobył Ligę Mistrzó, pamiętam tylko tyle, ze był w finale z Barceloną i przegrał, zaś Porto w jednym z sezonów zaprezentowało wielką klasę i wygrało różnicą trzech bramek nad AS Monaco. Kurde, pamiętam mecz Monaco z Deportivo, jak wygrali wtedy 8-3. :lol (najwyższy wynik w historii LM). Ale do tematu. Nawet Arsenal w Fifie 10 ma bardzo bogatą kadrę, bo posiada, chyba z 40/42 możliwych zawodników. Przy czym średnia wynosi bodajże 34 na zespół. Także, jak widzimy będzie w czym wybierać. Jak widać lubię obie drużyny, lecz wydaje mi się, że Porto nie sprawi niespodzianki. :roll:

Co do odpadnięcia z dalszej gry Juventusu, to naprawdę szkoda. Musiała to być dla nich naprawdę wielka strata, a uważam, ze gdyby nie wcześniejsza degradacja do Serie B i odejście takich piłkarzy, jak np. Zlatan Ibrahimovic, to Juventus mógłby się teraz liczyć nawet w pojedynkach z Barceloną, czy z jakąś inną drużyną. Teraz liczymy na wygraną w pucharze Uefa! :)

Oympiakos Pireus – Girondins Bordeaux

Stawiam na Żyrondystów, gdyż ostatnio grają bardzo ładną piłkę. Dużo będzie też zależało od Gourcaffa, który jeśli zagra 2 dobre mecze, Olympiakos nie będzie miał żadnych szans, choć jak to Grecy, zawsze mogą sprawić jakąś niespodziankę.

Inter Mediolan – Chelsea Londyn

Według mnie hit 1/8 finałów LM. Według mnie będzie to bardzo wyrównany pojedynek, ze wskazaniem na The Blues. Inter ostatnio nie gra za dobrze, natomiast Chelsea wręcz przeciwnie, ale Inter może się zmobilizować do meczu z klubem z Londynu, i może nas czekać nie lada widowisko.

Bayern Monachim – AC Fiorentina

Za bardzo nie lubię klubu z Bawarii, ale właśnie na nich stawiam. Fiorentina jest jeszcze zbyt mało doświadczona, aby pokonać Bayern. Bawarczycy są w dołku, ale możemy liczyć na odrodzenie, gdyż Bayern to nieprzewidywalny klub, i możemy się po nim wszystkiego spodziewać.

CSKA Moskwa – FC Sevilla

Za bardzo nie wiem jak idzie CSKA w lidze, a więc stawiam na Sevillę.

Olympique Lyon – Real Madryt

Bez wątpienia Real wygra ten pojedynek. Może Real nie jest ostatnio w formie, ale stawiam na nich, choć ich nie lubię, jestem kibicem Barcy.

FC Porto – Arsenal Londyn

Arsenal ostatnio nie gra najlepiej, więc nie wiem kto wygra to starcie. Po głębszym zastanowieniu stawiam na Porto. Mają silny skład i mogą powalczyć o ćwierćfinał z Kanonierami.

AC Milan – Manchester United

I ostanie starcie, według mnie 2 największy hit tegorocznej 1/8 finału LM. Za bardzo nie przepadam za Man Utd więc postawię na Milan. Milan może w końcu się odbuduję, bo jak będzie grał tak jak teraz, to przegra z Czerwonymi Diabłami.

Wolfe.png

Oympiakos Pireus – Girondins Bordeaux- dlatego bo dobże grają i mieli pierwsze miejsce w grupie

Inter Mediolan – Chelsea Londyn - Chelsea ma bardzo dobry sezon

Bayern Monachim – AC Fiorentina- Bayern jest dużo lepszym klubem niż Fiorentina

CSKA Moskwa – FC Sevilla - stawiam na CSKA bo ten klub bardziej lubię

Olympique Lyon – Real Madryt- nie lubię Realu ,a Lyon odparu spotkań nie przegrał z Realem

Barcelona -VFB - Barcelona to najlepszy klub piłkarski więc nie może przegrać z tak slabym rywalem

Tutaj na 100% wygra Barcelona.Stuttgart to nie ten sam zespół co sezon czy dwa sezony temu.Brak zgrania,stałego trenera czy kolejne słabe mecze w Bundeslidze pokazują miejsce w szeregu tej drużynie,która zajmuje w tej chwili bodajże 16 miejsce w swojej lidze.Barca,jak to Barca gra dobrze,może nie tak jak w poprzednim sezonie,jednak gra swoje.Powinien być to łatwy mecz dla zawodników z Hiszpanii.

Olympiakos SFP - Girondins Bordeaux

Ciekawa para w której wyższe notowania ma drużyna z Francji.Wygrać grupę z Juventusem czy z Bayernem nie jest łatwo,a tego właśnie dokonała francuska drużyna.Myślę,że wygrają z Olympiakosem i zasłużenie będą kroczyć dalej w Lidze Mistrzów.Grecy powinni być zadowoleni już z tego,że wyszli z grupy.

FC Inter Mediolan - Chelsea FC

Jak dla mnie najciekawsza para tej rundy.Z jednej strony niezawodna w tym sezonie Chelsea,która ma apetyt na zwycięstwo w CL.Na przeciwko piłkarzy z Londynu,staje natomiast Inter.Drużyna kompletna,ale tylko w Italii.Na arenie międzynarodowej Inter jest po prostu słaby.Z czego to wynika do końca nie wiadomo.Dużym atutem Interu powinien być Mourinho,który zna bardzo dobrze Chelsea.Nie ukrywam,iż chciałbym,aby wygrał Inter z moim ulubionym zawodnikiem Wesley'em Sneijder'em.Jak będzie,zobaczymy.

FC Bayern Monachium - ACF Fiorentina

Po raz kolejny w tej edycji CL,Bayern trafia na włoską drużynę.Myślę,że Bawarczycy poradzą sobie z Fiorentiną,jednak po ciężkich bojach.Fiorentina to zespół nieobliczalny i na pewno w tym pojedynku nie można ich skreślać.Mimo tego silniejszą drużyną wydaje się Bayern,który ma po prostu lepszych piłkarzy.

CSKA Moskwa - Sevilla FC

Sevilla wydaje się być faworytem tego pojedynku,ale mecz w Rosji wydaje się być kluczowym dla tego pojedynku.Jeśli Sevilla osiągnie korzystny wynik na terenie rywala powinno być dobrze.Hiszpanie są faworytem,jednak CSKA jest wstanie sprawić niespodziankę.

FC Porto - Arsenal FC

Kolejna ciekawa para.Porto ma pecha w losowaniach bo często trafia na drużyny z Anglii.Czy to było Manu czy Chelsea,mimo tego gracze Porto zawsze walczyli do końca i nigdy nie byli bez szans.Dlatego teraz powinno być podobnie i Porto ma szansę pokonać Arsenal,który jakoś specjalnie nie grzeszy formą.

Kolejny włosko-angielski pojedynek,w którym faworytem wydaje się być ManU.Jednak Manchester w tym sezonie prezentuje się nie równo raz gra dobrze,raz niestety nie,co pokazał wczorajszy mecz ligowy.Milan natomiast rozkręca się z meczu na mecz i jeśli będzie tak dalej to mediolańczycy mogą pokonać United.

No i na koniec pozostawiam sobie pojedynek Realu z OL.Nie ukrywam,iż jestem kibicem królewskich,dlatego też wiadomo kogo typuję na zwycięzce tego pojedynku.Jednak nawet oceniając aktualną formę trzeba powiedzieć,iż Real wydaje się mieć wszystkie atuty po swojej stronie.Lyon to już nie ta sama drużyna co dwa,trzy lata temu.Madryt powinien wkońcu przebrnąć tą rundę. ;)

Nie ma co ukrywać wygra Barcelona, której nie znoszę. Chciałbym aby to VfB wygrało ten mecz.

Olympiakos SFP - Girondins Bordeaux

Bordeaux bardzo dobrze prezentowało się w fazie grupowej, liczę na ich zwycięstwo i bramkę Żewłakowa dla Olympiakosu ;)

FC Inter Mediolan - Chelsea FC

Bardzo ciekawe zestawienie dwóch mocnych drużyn. Liczę na nie lada widowisko. Mam nadzieję, że zwycięsko wyjdzie Chelsea chociaż tracę do nich sympatie bo chcą sprowadzić Schweinsteigera ;(

FC Bayern Monachium - ACF Fiorentina

Bayern ma formę, tego się nie da ukryć. Nawet jakbym wyłączył mark mode nie napisałbym inaczej. Z Juve 4-1 z Bochum 5-1 z Herthą 5-2. Cóż Bayern ma wygrać i tyle !

CSKA Moskwa - Sevilla FC

Chciałbym aby wygrało CSKA. Ostatnio bardzo cenię Rosyjskie kluby.

FC Porto - Arsenal FC

Następny ciekawy pojedynek tym razem Portugalia - Anglia. Arsza może tutaj sporo namieszać, tylko musi mieć formę bo ostatnio jej nie pokazuje.

Kolejny włosko-angielski pojedynek. Liczę na Manchester i nie będę ukrywał, że ich bardzo lubię i gra tam mój drugi ulubiony gracz Michael Owen.

Chciałbym zobaczyć pięknego gola Ronaldo. Real powinien wygrać za to, że ostatnio pokazują bardzo dobrą piłkę.

• 2 miesiące temu...

Chciałbym zobaczyć pięknego gola Ronaldo. Real powinien wygrać za to, że ostatnio pokazują bardzo dobrą piłkę.

Po tym co pokazali w meczu z Sevillą to jestem niemal pewien awansu Królewskich.

Też jestem pewny o real stawiam na 3 : 1 bo tradycyjnie coś nam strzelic musza :) Dziś nie zagra raczej Fabregas i może byc nie ciekawie mam jednak nadzieje że kanonierzy przejdą porto,licze że pożegnamy dziś Bayern

TAK! Skromnie ale przeszedł! BAYERN <3 Arsenal piłkę pokazał, 5-0 !

Szkoda że smoki przegrały

:((

wyniki wczorajszych spotkań :

(* w nawiasach wynik dwumeczu)

Arsenal vs Porto 5-0 (6-2)

Fiorentina vs Bayern 3-2 (4-4)

ManU vs Milan 4-0 (7-2)

Real M vs Lyon 1-1 (1-2)

Padlo sporo bramek, wogole co roku ten etap Ligi Mistrzow jest najciekawszy, ewentualnie cwiercfinaly jeszcze bedzie mozna obejrzec.

Pozniej niestety kazdy klub czuje presje i w polfinalach zaczna sie wyniki mecz+rewanz = 1:0 (podczas gdy wczoraj mielismy 4-4,7-2,6-2...).

Rozczarowanie w Madrycie (final odbywa sie na Bernabeu), ale nie pierwszy raz przegrywaja z Lyonem i kolejny raz go nie docenili. Milan ostatecznie pogrzebal (i to doslownie ze wzgledu na wiek pilkarzy) koncepcje domu starcow i w najblizszym czasie powinni sie zabrac za zmiane strategii dobierania zawodnikow. Fiorentina odpadla niezasluzenie, byla zespolem ciekawszym, wysuwajacym sie na prowadzenie, troche zostala oszukana, a troche zagotowaly im sie glowy, wyszedl brak doswiadczenia calego zespolu jako jednostki. Szkoda. Mlodziez z Arsenalu szokuje jak co roku, wiadomo ze nie zdobeda trofeum, ale warto ogladac i bic brawo.

I jeszcze prosba do fanow Manchesteru - moze ktos krotko opisac o co chodzi w konflikcie "kibice vs klub" i dlaczego ogladalem wczoraj 'zielono-zlote szaliki czerwonych diablow' ?

(uprzedzam ze jak ktos jest sezonowcem i ma opisac to w jednym zdaniu to niech sobie da spokoj).

z gory dzieki pozostalym

Cylar out

Edytowane przez Gość

" second place is a first loser "

comicsygnkopia9999.jpg

Jebany Bayern,wiedziałem że te :censored: z Monachium przejdą dalej. Gdyby nie ten gol ze spalonego w pierwszym meczu.Szkoda.Moja Fiorentina grała ciekawszą piłkę i to ona powinna przejść dalej :(

Ale cóż takie sytuacje się zdarzają.Jestem bardzo zadowolony z tego że Viola pokazała bardzo dobry futbol przez całą LM.Grupowe rozgrywki były nasze.Nawet Liverpool nie mógł nam podskoczyć ;)

No i jak Inter odpadnie to duża szansa że makaroniarze stracą miejsce w lidze mistrzów na rzecz Niemców !!!

Milan niestety nie istniał! Nie mają wogule obrony i klasycznego napadziora... ;/ niech obserwują Jelenia który wczoraj z Bordeaux pokazał że zasługuje na klub z czołówki....

Lyon pokazał charakter świetne zmiany Puela zaowocowały na jakości gry Lyonu a Real sam może siebie winić za nieskuteczność z pierwszej połowy gdzie mieli multum akcji...

p0zdro wartburG

robbenisneijder86.jpg

a ja mam depresję mój REAL odpadł :( Będę płakać

Jeden z moich ulubionych klubów Arsenal pokazał jak sie gra w piłkę Fc Porto.Nic tylko czekać aż Chelsea odpadnie i Inter przejdzie dalej