Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Liga Mistrzów 2009/2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Kto według was ma największe szanse na wygranie tej edycji Ligi Mistrzów?Komentujcie spotkania i dyskutujcie w tym temacie.

O to podział na grupy:

:arrow:Grupa A:Bayern Monachium,Juventus Turyn,Girondins Bordeaux,Maccabi Haifa

:arrow:Grupa B:Manchester United,CSKA Moskwa,Beşiktaş JK,VfL Wolfsburg

:arrow:Grupa C:AC Milan,Real Madryt,Olympique Marsylia,FC Zürich

:arrow:Grupa D:Chelsea Londyn,FC Porto,Atletico Madryt,APOEL FC

:arrow:Grupa E:FC Liverpool,Olympique Lyon,AC Fiorentina,Debrecen

:arrow:Grupa F:FC Barcelona,Inter Mediolan,Dynamo Kijów,Rubin Kazań

:arrow:Grupa G:FC Sevilla,FC Rangers,VFB Stuttgart,Unirea Urziceni

:arrow:Grupa H:Arsenal Londyn,AZ Alkmaar,Olympiakos Pireus,Standard Liege

Zapraszam do dyskusji na temat Podziału na Grupy Ligi Mistrzów.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• czibamba

4

• mata

3

• Ulicznik Xeb

3

• Oscar Gutierrez

2

Top użytkownicy w tym temacie

Uprzedziłeś mnie. Damn. Ale zaczynajmy:

Grupa A

Cóż... Nie ma tu zdecydowanego faworyta, ale można się spodziewać, że o awans będą walczyć trzy zespoły: Bordeaux, Juventus i Bayern. Maccabi raczej nie da sobie rady, choć, kto wie, może będą jakąś niespodzianką. Myślę, że liderem będzie Bayern, na drugim miejscu uplasuje się Bordeaux, a trzeci będzie Juventus. Maccabi ostatnie.

Grupa B

Well... Będzie to dość ciekawa grupa - każdy zespół ma szanse na awans. Chciałbym, aby awansowało CSKA i Wolfsburg, ale obiektywnie patrząc, Manchester będzie pierwszy, a Wilki uplasują się na drugiej pozycji. W takiej sytuacji o przedostanie miejsce walczyć będzie Besiktas i CSKA.

Grupa C

Grupa Śmierci. Oo tak, to dobre określenie. Z reguły wiadomo, są dwaj faworyci - Milan i Real, ale cóż... Marsylia może przyszykować jakąś większą niespodziankę.

Milan w formie nie jest, ale prawdopodobnie odblokuje się Ronaldinho, i wraz z Pato dorpowadzą Rossonerrich do awansu. Real pewnie da sobie radę, niszcząc po 5:0(zakładając, że skład się zgra). Zurich pewnie ostatni.

Grupa D

Faworyt jest jeden - Chelsea, i to oni będą liderem. Dostali dość łatwą grupę, i o pozycję lidera mogą być spokojni. Walka o drugie miejsce będzie dość ciekawa.

APOEL... Mam przeczucia, że ten klub będzie rewelacją. Walka pomiędzy trzema klubami o drugie miejsce - myślę, że będzie to Porto. Trzecie może być APOEL, a ostatnie Atletico.

Grupa E

Hmm... Liverpool. Zdecydowanie. Drugi będzie Lyon, trzecia Fiorentina, czwarte Debrecen. Fiorentina z reguły w ważnych meczach nie jest dobra, Lyon Liverpoolu nie pokona... mamy gotową tabelę. Choć przyznam, że chciałbym, żeby akurat w tej grupie się mylił.

Grupa F

To też może być grupa śmierci. Ba, na pewno taką będzie. Barcelona i Inter w grupie? :waving:. Barcelona liderem. Dlaczego? Inter nie potrafi się zgrać w Lidze Mistrzów, a to, co pokazuje obecnie Barcelona, to mistrzostwo. Inter będzie drugi, a o trzecie miejsce powalczy Dynamo i Rubin. Liczę na zespół z Kazania. Dalej, Rafał! :)

Grupa G

Ciekawie to ona nie wygląda, ale ja spodziewam się emocji. Z reguły w takich grupach może być ciekawiej aniżeli w tzw. "Grupach smierci". Stuttgart drugi, Sevilla liderem, Glasgow trzecie, Unirea ostatnia.

Grupa H

Asenal to mój trzeci ulubiony klub. Bardzo podoba mi się ich styl gry, szybka gra, etc. Liczę, że to oni będą liderami, zaraz za nimi uplasuje się Olympiakos, Alkmaar trzecie a Liege ostatnie.

Podsumowując szykuje nam się ciekawy sezon Ligi Mistrzów, pełen nieoczekiwanych zwrotów akcji, etc. Wymarzony finał?

Chelsea 3:2 Real Madryt. Czy trzeba coś więcej? )

Z grupy A wyjdą: Juventus Turyn, Girondins Bordeaux

Z grupy B wyjdą: Manchester United, VfL Wolfsburg

Z grupy C wyjdą: AC Milan, Real Madryt

Z grupy D wyjdą: Chelsea Londyn, Atletico Madryt

Z grupy E wyjdą: FC Liverpool, Olympique Lyon

Z grupy F wyjdą: FC Barcelona, Inter Mediolan

Z grupy G wyjdą:FC Sevilla, FC Rangers

Z grupy H wyjdą: Arsenal Londyn, Olympiakos Pireus

Zwycięzca: Arsenal Londyn

Wynik finału: 3-2 dla Arsenalu.

Finał: Arsenal Londyn - Chelsea Londyn

1/2 finału: Arsenal Londyn - Olimpique Lyon, Chelsea Londyn - FC Barcelona

Król strzelców: (któryś z nich) - Lopez, Fabregas, Diaby, Drogba, Eduardo, Berbatov, Benzema, Messi.

Najwięcej asyst: Arshavin lub Fabregas.

Najwięcej strzelonych bramek: Arsenal Londyn lub FC Barcelona.

Najwięcej straconych bramek: FC Zürich.

Bramkarz turnieju: Petr Cech.

Gracz turnieju: Cesc Fabregas.

1z4adtw.jpg

Nie będę pierdzielić od razu przejde do sedna.

Grupa A

Może być ciekawie,ponieważ w grupie są 3 mocne zespoły:Bordeaux,Bayern,Juve i jeden nie znaczący dużo Maccabi.Sądze,że będzie rywalizacja o 2 miejsce pomiędzy Bordeaux,a Bayern'em,niemiecka drużyna nie jest w formie,a Girondins'tci wręcz przeciwnie.Juve to jest faworyt do wyjścia z grupy.Maccabi nie liczy się w tej grupie,jakby i nie liczyła się w każdej innej,jeżeli zdobędą chodź jeden punkt w tej grupie,powinni być z siebie zadowoleni.

Grupa B

Wskazanie faworyta nie jest trudne-Manchester United,i więcej nie powinienem się więcej rozpisywać nt.pierwszego miejsca,za to wielkie mecze będą o 2 miejse.Mamy tu mistrza niemiec v-ce mistrza (?) rosji i Besiktas nie wiem który był w lidze tureckiej.Liczę na dobre mecze pomiędzy Wolfsburgiem a CSKA,Besiktas też będzie się w pewnym stopniu liczyć w walce o 2 miejsce,ale pewnie nie tak,jak VFL i CSKA.

Grupa C

Mocna grupa,ale wg.mnie to nie jest grupa śmierci.Jest w niej Milan,który nie potrafi zagrać dobrego meczu,Madryt,którego nie widziałem jeszcze w akcji,Marsylia i Zurich.Tu Zurich będzie przysłowiowym "chłopcem do bicia",ani Milan,ani Real,ani nawet Marsylia nie powinna mieć problemu z "obiciem" zespołu z Zurychu.Real powinien uplasować się na pierwszym miejscu tuż za nim Milan następnie Marsylia,i Zurich.

Grupa D

Wg.mnie jakaś dziwna ta grupa...może to głupio brzmi,ale tak właśnie sądze.Tu Chelsea z wejścia powinna zająć fotel lidera tej grupy,ale Atletico,lub Porto mogą sprawić niespodziankę.Jeżeli tak się nie stanie,to będzie zacięta walka o 2 miejsce,może większa niż w grupie B.Apoel tu pewnie nic nie zrobi,ale może urwać punkty Atletico i/lub Porto.

Grupa E

Tu powinien być pierwszy Liverpool,ale powinien mieć drobne problemy z Lyon'em.Fiorentina,też może powalczyć o pierwsze miejsce,ale to już musiałoby być szczęście Fiory.Nie wiem co tu robi Debrecen,węgierski zespół nie ma prawa urwać punktu którejś z tej drużyny,lecz jeżeli by wygrała np.z Fiorentiną,mogłaby też sporo namieszać.

Grupa F

Grupa śmierci.Zlatan vs Eto'o tym razem na odwrót,Zlatan w Barcie,a Eto'o w Interze.Nie wiem kto tu zajmie pierwsze,a kto drugie miejsce,obie drużyny bądź co bądź grają bardzo podobną piłkę,i znacząco się wzmocniły w letnim okienku transferowym.Dynamo i Kazań powinny powalczyć o 3 miejsce ze wskazaniem na Rubin.

Grupa G

Ciekawa grupa,i napewno będzie przyjemnie oglądało się każdy mecz.Bardzo podobne do siebie drużyny,lecz Unirea troszke odstaje.Tabela:

1.Sevilla 2.Stutgart 3.Rangers 4.Unirea.

Grupa H

Nie będę się rozpisywał bo mi się nie chce :lol .1.Arsenal 2.Olympiacos 3.Alkmaar 4.Standard

Kto wygra LM? Manchester United po meczu z Real'em wygra 2:0 :t_up:

• Reputacja:   2

Besiktas nie wiem który był w lidze tureckiej

Miszcz kotek :t_up:

Fiorentina,też może powalczyć o pierwsze miejsce,ale to już musiałoby być szczęście Fiory.

Fiora jest słaba, nie ma szans z tak grającym Lyonem i z Liverpoolem

lecz Unirea troszke odstaje.

Jeżeli ta Unirea jest lepsza niż Dynamo czy Steaua to moim zdaniem cisną Rangersów na miękko. Stuttgart też nie bedzie miał łatwo, męczył się z wicemistrzem Rumunii a jak zagra z mistrzem nie wiadomo

Madryt,którego nie widziałem jeszcze w akcji

Ja widziałem pierwszy mecz z panathą w na polsacie, jak zawsze dobry atak, gówniana obrona, za mało na chelsea, na reszte powinno starczyć

Kto wygra LM? Manchester United po meczu z Real'em wygra 2:0

Jeżeli nie kupią Robbena to daje Srajczesterowi góra półfinał, widać po ich grze że brakuje Żelonaldo. A finał? Chciałbym Real - Barca, ale znając życie spotkają się w półfinale bo tak jest najczęściej jak są dwaj zdecydowani faworyci. A finał, pewnie zwycięzcy Real/Barca - Chelsea/Juventus :8

Najlepsi piłkarze ubiegłego sezonu:

Bramkarz: Edwin van der Sar, Obrońca: John Terry, Pomocnik: Xavi, Napastnik: Leo Messi.

Najlepszy piłkarz: Leo Messi.

GRUPA A:

1. Bayern Monachium

2. Juventus

3. Bordeaux,

4. Maccabi Hajfa

Choć Żyrondyści zdobyli mistrzostwo , a Chamakh i Gorcuff błyszczą w lidze na początku sezonu to wciąć cały zespół znaczy za mało aby przebić się przez takie tuzy jak Bayern czy Juventus. Wzmocnili się, nikt kluczowy nie odszedł , wszędzie jest głód sukcesu. Francuzi pierw muszą udowodnić , iż potrafią grać na dwóch frontach bdb , osobiście to nie wierzę. Bayern z Juve powalczą o pierwsze miejsce. Hajfa zdobędzie 1 punkt u siebie z Bordeaux, na więcej ich nie stać.

GRUPA B:

1. Manchester United

2. CSKA Moskwa

3. VFL Wolfsburg

4. Besiktas Stambuł

Faworyt jest tylko jeden. Są nim naturalnie podopieczni sir Alexa Fergusona. 3 zwycięstwa u siebie wydają się być pewne. Na wyjazdach bywa różnie jednak nie zmienia to żadnego faktu. CSKA powinna powalczyć z Niemcami o drugą lokatę premiowaną awansem do 1/8 finału. Besiktas bez szans , u siebie będą groźni ale nie wróżę im wielkiego sukcesu.

GRUPA C:

1. Real Madryt,

2. AC Milan

3. Olympique Marsylia

4. FC Zurych

Czy ktokolwiek wyobraża sobie inną drużynę na pierwszym miejscu niż Madrycki Real? Chyba nie , a jeśli tak to musi wierzyć w dobrą postawę Milanu która jest mało prawdopodobna. Praktycznie nic nie przemawia za Włochami. Jeden Pato to zdecydowanie za mało jak na podopiecznych Pellegriniego. Przewiduję ciekawą walkę o drugą lokatę , Marsylia może naprawdę namieszać . Zurych , czego oni tutaj szukają .

GRUPA D:

1. Chelsea,

2. Atletico Madryt,

3. FC Porto,

4. APOEL Nikozja

Anglicy są bezapelacyjnym faworytem. Inne miejsce poza pierwszym będzie można uznać jako niespodziankę dużego kalibru. Porto nie daję większych szans. Za mocno osłabili się w tym okienku transferowym. Atletico jak to Atletico może okazać się czarnym koniem całych rozgrywek ale nie musi. Drugie miejsce jak najbardziej w zasięgu . Sporo będzie zależało od Forlana i Kuna.

Polskie rodzynki na Cyprze jako statyści.

GRUPA E:

1. Olympique Lyon,

2. Liverpool FC,

3. Fiorentina,

4. Debreczyn

Lyon stracił najlepszego swojego piłkarza ale natychmiast w jego miejsce zakontraktował Lisandro Lopeza, do tego trafnym posunięciem było sprowadzenie Bastosa. Maszynka wreszcie musi załączyć. Liverpool mimo wszystko powinien być wyrównanym rywalem jednak stawiam na Francuzów. Załatać dziurę po Xabim Alonso będzie cholernie ciężko. Fiorentina? Bez przesady , nie maja większych szans w starciu z bardziej utytułowanymi rywalami. Benio może na EPL jest za słaby aby sięgnąć po mistrza ale w Europie wie dokładnie jak namieszać. Fiora do LE. Debręczyn - dostarczał będzie punkty.

Grupa F :

1. FC Barcelona,

2. Inter Mediolan,

3. Rubin Kazań

4. Dynamo Kijów,

Inter pod wodzą Mourinho nie zachwyca. Nie pamiętam jakiegoś wybitnego meczu w ich wykonaniu z ubiegłeś edycji LM. Barca powinna bez większych problemów zająć pierwsze miejsce. Ciekawy pojedynek zapowiada sie na linii Eto- Zlatan. Mistrz Rosji kontra mistrz Ukrainy. Starcie z podtekstem politycznym. Rosja bywa przeważnie bywa górą, nic nie zapowiada aby coś mogło zmienić się teraz. Faworytów jednak czekają dwa bardzo trudne wyjazdy na wschód. Emocji nie zabraknie.

GRUPA G:

1. FC Sevilla

2. Glasgow Rangers,

3. VFB Stuttgart,

4. Unirea

Tak naprawdę awansować może każdy, najmniejsze szanse mają oczywiście Rumuni których prowadzi Dan Petrescu . Walka o awans do ostatniej kolejki. Ciężko mi wytypować kto awansuje , a kto będzie musiał zadowolić się grą w LE. Sevilla wydaje sie być za mocna aby nie awansować. Drugie miejsce zajmą ... Szkoci.

GRUPA H:

1. Arsenal Londyn

2. AZ Alkmaar

3. Olympiakos Pireus

4. Standard Liege

Arsenal poza konkurencją , reszta stawki będzie walczyć do upadłego . Wszystko może sie zdarzyć , kolejność przypadkowa. Może doświadczenie... Przekonamy sie już niedługo.

GRUPA A:

1. Bayern Monachium

2. Juventus

3. Bordeaux,

4. Maccabi Hajfa

Na pierwszy rzut oka Bayern i Juventus wychodzą ... Ale zawsze może przydarzyć się jakaś mała niespodzianka Maccabi Hajfa ? Nie , myślę , że jej zostaje ostatnie miejsce w grupie. Bordeux! Poprzedni sezon świetny w tym też idą jak burza , a więc czemu nie podbić ligi mistrzów? Choć Bayern i Juventus wydają się poza zasięgiam , zawsze może przydarzyć się niespodzianka , na którą liczę...

GRUPA B:

1. Manchester United

2. CSKA Moskwa

3. VFL Wolfsburg

4. Besiktas Stambuł

Tutaj Manchester , Manchester i jeszcze raz Manchester... Dlaczego 1 miejsce jest nie zagrożone ? CSKA Wolfsburg Besiktas prawdę mówiąc w swoich ligach spisują się nie za dobrze(chodzi mi o obecny sezon). Walka o drugie miejsce będzie cięzka ale ja osobiście stawiam na CSKA , bo jak to mówią polscy komentatorzy - Są ograni w europejskich pucharach , czego nie można powiedzieć choćby o Wilkach.

GRUPA C:

1. Real Madryt,

2. AC Milan

3. Olympique Marsylia

4. FC Zurych

Jako iż jestem fanem Los Blancos z Madrytu , nie moge napisać nic innego , że Real zdominuje tą grupę ... AC Milanowi i Marsylii pozostaje walka o 2 pozycję , bo nie wyobrażam sobie by Real dostał bęcki od jakiegoś z tych zespołów. Oczywiście mecze na wyjeździe są trudne , ale jeśli chcą walczyć o Zwycięstwo w LM , muszą wygrać grupę! Osobiście licze na Marsylię by wyszła z 2 pozycji , bo Milanu nie trawię!

GRUPA D:

1. Chelsea,

2. Atletico Madryt,

3. FC Porto,

4. APOEL Nikozja

Tutaj raczej też pierwsze miejsce jest nie zagrożone The Blues w tym sezonie grają b.dobrze , nie ponieśli jeszcze porażki i z każdym krokiem są bliżej odzyskania mistrzostwa Anglii. Atletico , Porto czy możę APOEL? Za Atletico przemawiają świetni piłkarza , ładna dla oka gra i Primera Division. Porto - Chyba już 7 mistrzostwo portugalii z rzędu jeśli się nie myle , ale po odejsciu Lopeza czy Lucho GOnzaleza będzie treudno o korzystny wynik. APOEL - Może Marcin Żewłaków lub Kamil Kosowski zabłysną formą i strzelą bramkę w LM? Nie daję im większych szans na awans ale zobaczymy.

GRUPA E:

1. Olympique Lyon,

2. Liverpool FC,

3. Fiorentina,

4. Debreczyn

Lyon przed sezonem się bardzo wzmocnił choć w lidze nie imponuję , ale to kwestia czasu ... Daję im drugie miejsce po Lierpoolu...

Fiorentina - LE , a Debreczyn ? każdy gol w LM będzie na wagę złota i mogą zrobić niespodziankę;)

Grupa F :

1. FC Barcelona,

2. Inter Mediolan,

3. Rubin Kazań

4. Dynamo Kijów,

Nie ma co się rozpisywać FC Barcelona i Inter Mediolan , nie dopuszczam nawet takiej myśli , że mogli by nie wyjść z takiej grupy... Walkka o LE będzie cięzka , ale stawiam na Dynamo Kijów , które umie grać w Europejskich pucharach!

GRUPA G:

1. FC Sevilla

2. Glasgow Rangers,

3. VFB Stuttgart,

4. Unirea

Najsłabsza grupa pod względem sportowym , sczerze mówiąc każdego stać na awans , nie mam pojęcia kto mógłby mieć tu 1 czy 4 miejsce ... Pożyjemy zobaczymy !

GRUPA H:

1. Arsenal Londyn

2. AZ Alkmaar

3. Olympiakos Pireus

4. Standard Liege

Tutaj Arsenal pewnie będzie strzegł pierwszego miejsca po tym co wyprawia w Anglii , nie ma innej możliwości... Myślę , że drugą druzyną bedzie Olympiakos Pireus , bo Standard i Alkmaar w lidze ssą i będą walczyć tylko lub aż o LE...

GRUPA A:

1. Bayern Monachium

2. Juventus

3. Bordeaux,

4. Maccabi Hajfa

Grupa, w której może pojawić się niespodzianka czyli Bordeaux. Jeśli Bayern pokaże tą samą klapę co pokazywał ostatnio, to z tej grupy wyjdzie Juve i Bordeaux. To będzie taki czarny koń tej grupy. A Maccabi Hajfa? No co, dostanie po dupie od wszystkich i bedzie miał remis z Bayernem. Tak widze tę grupę. 2 Wielkie kluby, 1 mniejszy i jedna padaka, czyli średnia rozrywka ;)

GRUPA B:

1. Manchester United

2. CSKA Moskwa

3. VFL Wolfsburg

4. Besiktas Stambuł

Tutaj wiadomo, że faworytem bedzie ManU, bo jakby inaczej, ale po tym jak stracili tego pedałka swojego, to już nie idzie im tak świetnie, i tracą ten polot. Dostali najłatwiejszą grupę ze wszystkich.Jednak ciągle są świetnym klubem, i wygrają tę grupę na luzie. CSKA Moskwa, trochę już pograła w pucharach, i wydaje mi się, że to ten klub awansuje wraz z Manchesterem dalej. Wolfsburg? Będzie kiepścizna w grupie, jedyny możliwy wygrany mecz, to jest tylko z Besiktasem, który również tutaj za wiele nie powalczy.

GRUPA C:

1. Real Madryt,

2. AC Milan

3. Olympique Marsylia

4. FC Zurych

Jedna z najtrudniejszych grup w tej edycji LM. Widać faworytów od razu, Milan i Real. Ale teraz kwestia tego, kto wygra... Wydaje mi się że Milan, bo real im ulegnie, przegra z ich kontrami. Real wywalił siute na transfery, ale nic mu to nie da, trzeba drużynę dłużej budować. Marsylia tutaj nie będzie w stanei nic zaprezentować. Wygra z FC Zurych, ktry zakonczy grupe na ostatnim miejscu. Tak to widzę, jedna z najtrudniejszych grup, no i będzie dużo emocji.

GRUPA D:

1. Chelsea,

2. Atletico Madryt,

3. FC Porto,

4. APOEL Nikozja

Chelsea wygrywa spokojnie grupę, wygrywając z każdym. Tutaj najciekawsza będzie walka o 2 miejsce w grupie, pomiędzy Atletico a Porto. Kluby na podobnym poziomie, troszkę lepszy może jest Atletico, ale niewiele. W każdym razie pojedynek o 2 miejsce zapowiada się najciekawiej. Nikozja zajmuje ostanie miejsce w grupie, i robi :waving: Lidze Mistrzów.

GRUPA E:

1. Olympique Lyon,

2. Liverpool FC,

3. Fiorentina,

4. Debreczyn

Pierwsze miejsce, zajmie Liverpool po walce z Olympique, który będzie na drugim miejscu. Fiorentine, będzie chciała walczyć o drugie miejsce, jednak jest na to za słaba, i nie ma opcji żeby coś zdziałała w tej grupie. Debreczyn kończy na ostatnim miejscu i Welcome Home ;)

Grupa F :

1. FC Barcelona,

2. Inter Mediolan,

3. Rubin Kazań

4. Dynamo Kijów,

Moja Barca zmierzy się tutaj z Interem o pierwsze miejsce. Wiadomo, że Barcelona tu zajmie pierwsze miejsce, bo to oczywiste. Inter na drugim, a Dynamo, po walce z Interem zaciętej, ostatecznie zajmuje 3 lokatę w grupie. Kazań kończy na ostatnim miejscu, ale chyba nic więcej się nie spodziewali.

GRUPA G:

1. FC Sevilla

2. Glasgow Rangers,

3. VFB Stuttgart,

4. Unirea

Najsłabsza grupa tej edycji Champions League. Moim zdaniem wygra ją Sevilla, na drugim miejscu Stuttgart, a na trzecim miejscu, po rozpaczliwej walce, Rangersi. Unirea, tylko sprząta w tej grupie, i przegrywa ze wszystkimi. Bez większych niespodzianek.

GRUPA H:

1. Arsenal Londyn

2. AZ Alkmaar

3. Olympiakos Pireus

4. Standard Liege

A tutaj kolejna słaba grupa, i bardzo łatwa dla Arsenalu. Spokojnie rozgromi tutaj wszystkich. Teraz pozostaje kwestia kolejnych miejsc... Wydaje mi się, że Olimpiakos tutaj zajmie drugie miejsce, pokonując dwukrotnie AZ, którzy tutaj nic nie zagrają, i na trzecim miejscu się zawiną na jamę. Standard nawet nie ma co próbować :D Wygrają z n im wszyscy, i kończy na ostatnim miejscu grupę. Ale chyba na to się nastawiali :)

rvwzyx.jpg

No to ja tez skomentuje grupy:

Grupa A

Bayern Monachium,

Juventus Turyn,

Girondins Bordeaux,

Maccabi Haifa

Tutaj faworytami grupy są Bayern Monachium i Juventus Turyn.Czarnym koniem grupy może okazać się mistrz Francji Girondins Bordeaux. Zespół z Izraela będzie raczej dostarczać punkty.Tutaj jednak chciałbym aby nieawansowali Bawarczycy(nie lubię ich) chodź to trochę mało realne zwłaszcza po ostatnich transferach.Stara Dama może w tej edycji Ligi Mistrzów dojść dość daleko.W linii pomocy w końcu będzie kierował sam Diego.

GRUPA B:

1. Manchester United

2. CSKA Moskwa

3. VFL Wolfsburg

4. Besiktas Stambuł

Myślałem że Manchester United dostanie jakąś ciężką grupę i nie awansuje do drugiej rundy...A tu trochę smutek.Czerwone Diabły wylosowały dość łatwą grupe.O drugie miejsce powalczą CSKA Moskwa i mistrz Niemiec VFL Wolfsburg.Trzymam kciuki za "wilki" 8) .Besiktas w tej grupie nie powinien się liczyć.Chociaż Turcy na własnym stadionie mogą pokusić się o niespodzianki.

GRUPA C:

1. Real Madryt,

2. AC Milan

3. Olympique Marsylia

4. FC Zurych

Nie sądze aby któraś z drużyn była w stanie zagrozić Realowi Madryt.Na pierwszy żut oka wydaje się że to Ac Milan może walczyć z Realem o pierwsze miejsce.Jednak jak się popatrzy na składy drużyn to Milan niema czego szukać w spotkaniach z Realem.Milan to zespół który nie wzmocnił się bardzo po utracie Kaki.A Real...Tu chyba nic nie musze mówić.Nazwiska Ronaldo ,Kaka czy Benzema mówią samo za siebie.Marsylia i Zurich powinni powalczyć o miejsce pozwalające grać w lidze Europejskiej.

1. Chelsea,

2. Atletico Madryt,

3. FC Porto,

4. APOEL Nikozja

Tutaj pierwsza trójka zespołów bardzo wyrównana.Wydaje się że Chelsea jest poza zasięgiem innych zespołów i że pewnie awansuje. Myślę że to nie prawda.Chelsea będzie musiała się natrudzić z Atletico i Porto.Oby dwa zespoły grają bardzo dobra piłkę i są w stanie wygrać z każdą drużyną w Europie."Polski" APOEL raczej niczego nie zwołuje.Dla mnie najlepszy układ tabeli to 1.Atletico 2.Porto :D .Troche to mało możliwe...

GRUPA E:

1. Olympique Lyon,

2. Liverpool FC,

3. Fiorentina,

4. Debreczyn

Kolejna grupa w której trzy zespoły będą walczyć o awans.Chodzi o Liverpool , Lyon i Fiorentina.Moim zdaniem awansuje Lyon z chyba Liverpoolem. Chociaż Anglicy ostatnio prezentują "chwiejną forme".Tu szansa Fiorentiny która może poszukać słabszej formy anglików.Debreczyn to klub który będzie zbierał doświadczenie w pojedynkach z sławniejszymi rywalami.

Grupa F :

1. FC Barcelona,

2. Inter Mediolan,

3. Rubin Kazań

4. Dynamo Kijów,

No i tu moja grupa :) .Moja ukochana Barcelona powinna powalczyć o pierwsze miejsce z mistrzem włoch Interem. Ciekawie zapowiada się powrót Ibrahimovicia i Maxwella na San Siro.Z drugiej strony Barcelonę będzie nękać były napastnik Katalonii Samuel Eto'o.Inter i Barca powinny łatwo awansować.Dynamo Kijów i Rubin Kazań będą walczyć tylko o LE.Tutaj wierze w zespół Rafała Murawskiego i wierze że to Rubin awansuje do LE.

GRUPA G:

1. FC Sevilla

2. Glasgow Rangers,

3. VFB Stuttgart,

4. Unirea

Tutaj każdy z zespołów powinien cieszyć się że trafił do tej grupy.Grupa wydaje się najsłabsza ze wszystkich ale trafili do niej zespoły bardzo wyrównane.No może po za zespołem Unirea.Trzy zespoły : Sevilla i Rengers i VFL powinny między sobą rozstrzygnąć kwestie awansu.Myśle że z tej grupy awansują Sevilla i Stuttgart.Rengersą chyba zostanie tylko gra w Lidze Europejskiej.

GRUPA H:

1. Arsenal Londyn

2. AZ Alkmaar

3. Olympiakos Pireus

4. Standard Liege

Tutaj szczęśliwe losowanie do Arsenalu.Żadna z drużyn która trafiła do tej grupy nie ma w składzie gwiazd pokroju gwiazd Arsenalu.Awans Arsenalu jest niemal przesądzony.Z drugiego miejsca moim zdaniem awansuje klub Żewłakowa-Olympiakos.AZ Alkmaar mimo że jest mistrzem Holandi to ich styl jakoś nietrafia do mnie.Moim zdaniem Holędrzy powalczą o LE z Belgijskim Stadardem.Większych emocji w tej grupie chyba nie będzie...

Moim faworytem jest rzecz jasna Manchester United :t_up: Jednak na zwycięzcę tegorocznej Champions League typuję FC Barcelonę.. Tym samym Barca jako pierwsza drużyna obroni puchar Ligi Mistrzów. Przejdźmy do oceny grup :

Grupa A :

Bayern Monachium, Juventus Turyn, Girondins Bordeaux, Maccabi Haifa

Tutaj pewne jest wyjście z grupy potentatów - Bayernu i Juventusu. Wydaje mi się też, że z góry wiadomo jest, że 3. miejsce zajmą Francuzi. Mocna grupa, ale każdy zna swoje miejsce w szeregu. Nie spodziewam się niespodzianek.. TYP : Bayern i Juvetus.

Grupa B :

Manchester United, CSKA Moskwa, Beşiktaş JK, VfL Wolfsburg

Grupa, której ze szczególną uwagą będę się przyglądał. Wyjście z grupy ManUtd jest pewne, jednak szykuje się nam ciężka walka o drugie miejsce w grupie, dające przepustkę do walki w LM na wiosnę. Na pewno będą emocje i walka do ostatniej kolejki o wyjście z grupy. TYP : Manchester i Wolfsburg.

Grupa C :

AC Milan, Real Madryt, Olympique Marsylia, FC Zürich

Najsilniejsza wg mnie grupa, ale z góry wiemy, że Milan i Real wyjdą z grupy, a Zurych nie ma szans w starciu z Marsylczykami. 2 bardzo dobre i 1 dobra drużyna, tak więc poziom wysoki, ale chyba żadnych niespodzianek nie będzie. Silna grupa, ale nieciekawa. TYP : Milan i Real.

Grupa D :

Chelsea Londyn, FC Porto, Atletico Madryt, APOEL FC

W tej grupie będą emocje, bo zarówno Porto jak i Atletico będzie chciało zająć drugie miejsce. Nie skreślałbym też APOELu, bo mogą oni sprawić jakąś niespodziankę. Chelsea może być pewna wyjścia z grupy. TYP : Chelsea i Atletico.

Grupa E :

FC Liverpool, Olympique Lyon, AC Fiorentina, Debrecen

Podobnie jak w grupie D - Lyon będzie toczył boje z Fiorentiną o wyjście z grupy. Debrecen i tak niech się cieszy, że gra w LM. Liverpool -mimo, że bez formy- tradycyjnie wyjdzie z grupy i będzie walczył dalej. TYP : Liverpool i Lyon.

Grupa F :

FC Barcelona, Inter Mediolan, Dynamo Kijów, Rubin Kazań

Najciekawsza według mnie grupa. A to dzięki obecności obrońcy tytułu Barcelony i Interu, który jak co roku obiecuje walkę o zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Ciekawa jest również obecność dwóch drużyn z byłego ZSRR - będzie wrzało. Pytanie - kto zajmie trzecie miejsce? TYP : Barcelona i Inter.

Grupa G :

FC Sevilla, FC Rangers, VFB Stuttgart, Unirea Urziceni

Najsłabsza grupa.. Unirea, a raczej jej trener pokazał, że da się.. (Tak, tak to Dan Petrescu ;/ ). Rangersi pewnie nie wytrzymają stresu i w tym sezonie polegną i w LM i w Lidze Szkockiej. Sevilla raczej nie powinna mieć problemów, Stuttgart powinien wykorzystać tę szansę! TYP : Sevilla i Stuttgart.

Grupa H :

Arsenal Londyn, AZ Alkmaar, Olympiakos Pireus, Standard Liege

Ciekawa grupa, bo zarówno Alkmaar, Olympiakos jak i Standard są na podobnym poziomie i będą zaciekle walczyli o prawo gry dalej. Arsenal trafił na łatwiutką grupę, także spodziewam się wielu debiutów młodych zawodników no i wysokie wyniki w ich meczach. TYP : Arsenal i Alkmaar.

2n9vzaf.jpg

Zapraszam do Ligi Bookerów!

http://bgz-wrestling.pl/viewforum.php?f=268

Mój faworyt do wygrania całej ligi mistrzów-Real Madryt(dodatkową motywacją dla nich może być to ,iż finał LM odbędzie się na ich stadionie-Bernabeu), dokonał znaczących wzmocnień(nowy trener,C. Ronaldo,Kaka,Benzema,Xabi Alonso,Raul Albiol) ma sporą szansę na wygranie grupy... Ale po kolei.

Grupa A

Juventus,FC Girondins de Bordeaux,Maccabi Haifa,Bayern Monachium

W grupie A faworytem dla mnie jest Juventus-dokonał bardzo dobrych transferów(Diego z Werderu,powrót Fabio Cannavaro z Realu) drugi powinien być klub z Francji ze znakomitym Yoannem Gourcouffem w składzie.Do Ligi Europejskiej dostanie się Bayern Monachium bo w tak beznadziejnej formie jaką prezentuje sobą w Bundeslidze(0:0 z Hoffenheim,1:1 z Werderem ,oraz 1:2 z beniaminkiem Mainz) nie ma czego szukać w Champions League.I na końcu Maccabi ,któremu nie wróżę nic wielkiego,najwyżej dwa,trzy remisy i same porażki...Mistrz Izraela dla Juve,Żyrondystów i Bayernu w takiej formie nie jest trudnym przeciwnikiem. Kolejność:

1.Juventus

2.Bordeaux

3.Bayern

4.Maccabi

Grupa B

VfL Wolfsburg,CSKA Moskwa,Manchester United,Beşiktaş

No,tutaj faworytem i to zdecydowanym jest Manchester United, chociaż odszedł od niego Cristiano Ronaldo to przyszedł przeżywający "drugą młodość" Owen,jest Rooney,świetny(mimo 38 lat) Van der Sar,więc ManU pomimo utraty Ronaldo pozostaje świetną drużyną,zdolną dojść po raz trzeci z rzędu do finału.Drugi będzie VfL Wolfsburg ,są w całkiem dobrej formie dobry skład-szczególnie znakomity atak Dżeko-Grafite,dający dużo nowej krwi Obafemi Martins,młody Diego Benaglio...Myślę że są w stanie pokusić się o wyjście z grupy ale nie więcej niż ćwierćfinał przez brak ogrania w Lidze Mistrzów.CSKA to dobra firma ,lecz większych szans na awans nie widzę...Dla mnie-pewne miejsce w LE.Natomiast Beşiktaş w tym roku nie zawojuje europejskich pucharów...Może nie jest tak słaby jak Maccabi ,ale mieli pecha w losowaniu ,więc dla nich tylko 4 miejsce.

Kolejność:

1.Manchester

2.Wolfsburg

3.CSKA

4.Beşiktaş

Grupa C

Real Madryt,AC Milan,Olympique Marsylia,FC Zürich

Jak już mówiłem na początku Real to dla mnie faworyt do wygrania LM więc tym bardziej wyjścia z grupy.Drugi będzie Milan ,który pomimo dużych zmian(odejście Kaki,Ancelottiego,Beckhama[de facto będącego tylko na wypożyczeniu]) ma bardzo dobry skład zdolny dojśc do ćwierćfinału,a kto wie może nawet i wyżej.Marsylia pomimo -przyjścia Heinza,Morientesa i Lucho Gonzaleza w takiej grupie nie ma czego szukać poza 3 miejscem...Natomiast mistrz Szwajcarii FC Zürich w tym roku będzie "chłopcem do bicia"...

Kolejność:

1.Real

2.Milan

3.Olympique

4.FC Zürich

Grupa D

Chelsea FC,FC Porto,APOEL Nikozja,Atletico Madryt

Tutaj zdecydowanym faworytem jest Chelsea wzmocniona Żirkowem i trenerem Ancelottim,pierwsze mecze Premier League oraz przed sezonowe sparingi pokazały ,że "the Blues" są w dobrej formie.Drugi powinien być Atletico który po odprawieniu Panathinaikosu ma ochotę na coś więcej niż 1/8 finału z ubiegłej edycji.3 będzie FC Porto(które zresztą grało w 1/8 właśnie z Atletico więc na pewno"rojo blancos" będą chcieli się odegrać)bo z Chelsea i Atletico raczej dużych szans nie mają.Niestety dla nas czerwoną latarnią tej grupy będzie APOEL z trzema Polakami w składzie(Kamil Kosowski,Adrian Sikora,Marcin Żewłakow) bo zarówno z Chelsea i Atletico jak i ze średnim Porto szans większych nie mają..

Kolejność:

1.Chelsea

2.Atletico

3.Porto

4.APOEL

Grupa E

Liverpool FC,Olympique Lyon,Fiorentina,Debreczyn(sic!)

No to tak:pierwszy raczej będzie Liverpool ,który poza Olympiquiem dobrych rywali nie ma.Następnym klubem który wyjdzie z grupy,ale styl w jakim pokonali Anderlecht zrobił na mnie ogromne wrażenie :shock: (5:1 u siebie 3:1 na wyjeździe),więc gdy się postarają i nie przestraszą możliwości zajęcia pierwszego miejsca ,to są w stanie wygrać grupę.Ligę Europejską będzie miała "Viola" ,której nie wróżę nic większego niż najwyżej remisu z Liverpoolem lub Olympiquiem.Ostatni będzie VSC Debreczyn,którego miejsce mogła zająć nasza Wisła,bo tak łatwo jeszcze nigdy nie mieliśmy(dziękujemy panie Bogusławie C. za "transfery",ciekawe ile litrów absolutu przechlałeś za nie)...Po prostu nie ma piłkarzy ,żeby mogli konkurować z Europejską czołówką.

Kolejność:

1.Liverpool

2.Olympique

3.Fiorentina

4.Debreczyn

Grupa F

FC Barcelona,Inter Mediolan,Dynamo Kijów,Rubin Kazań

Według mnie Barcelona ma duże szanse na finał,bo oprócz Eto'o nie odszedł nikt i skład wygrywający LM z tamtego roku się praktycznie nie zmienił.Drugi będzie Inter wzmocniony Eto'o(swoją drogą niezła ironia losu skierowała Barcę i Inter do jednej grupy)Nic nie wiem natomiast o Rubinie Kazań,który jest obecnym mistrzem Rosji ,na pewno mecze z Dynamem Kijów będą miały podgrzaną atmosferę.Jeżeli Rubin zagra dobrze, odważy się urwać faworytom punkty ma szanse nawet na drugie miejsce,ale jeżeli pokaże się ze złej strony jak rok temu Zenit St. Petersburg(miał prawie taką samą grupę: Real ,Juventus,BATE)

,który wygrał tylko ze słabym klubem z Borysowa(a był faworytem do wygrania grupy po zwycięstwie w pucharze UEFA 2008/09 przy słabszej formie rywali) to może zająć ostatnie miejsce.Jeżeli jednak nic złego się nie stanie wtedy o niczym innym niż "pakowaniu walizek" może myśleć Dynamo.

Kolejność:

1.Barcelona

2.Inter

3.Rubin

4.Dynamo

Grupa G

Sevilla FC,VfB Stuttgart,Glasgow Rangers,Unirea Urziceni

Chyba najsłabsza grupa...Pod względem sportowym jak i atrakcyjnością meczów.Wydaje mi się że ponad 50 % wyników będą remisy 0-0.Wygra Sevilla ,która powinna sobie poradzić z grą z przeciętnymi Rangersami i Unireą Urziceni.Drugi będzie Stuttgart ,wzmocniony Hlebem(razowym :P ) i Pogrebniakiem.Do Ligi Europy zakwalifikuje się Unirea Urziceni ,która będzie walczyć o miano trzeciej drużyny w grupie z "Rendżersami" ,którzy pozbyli się swojego lidera Barry'ego Fergusona.Z takim składem jaki na tę chwilę mają Szkoci nie mają czego szukać w Europie.

Kolejność:

1.Sevilla FC

2.Vfb

3.Unirea Urziceni

4.Rangers

Grupa H

Arsenal,Standard Liege,AZ Alkmaar,Olimpiakos Pireus

I finalnie ostatnia grupa,według mnie chyba zasłużenie grupa śmierci.Arsenal będzie pierwszy,to jest pewnik ,ale miejsca 2-4 są bardzo trudne do obstawienia.Drugi chyba będzie AZ Alkmaar ,który chyba jest w najlepszej formie z tych trzech pozostałych zespołów.Liga Europejska raczej dla Standarda no a z pucharami pożegnają się Grecy.Wierzę ,że w tej grupie będzie najwięcej rywalizacji,bo po prawdzie każdy zespół z tej grupy ma szanse na awans.

Kolejność:

1.Arsenal

2.AZ

3.Standard

4.Olimpiakos

Mam nadzieję,że ta edycja Ligi Mistrzów dostarczy nam najwięcej emocji od czasu jej utworzenia...\

Przed chwilą skończył się mecz o superpuchar:po tym co pokazała teraz Barcelona nie wróżę jej nic wielkiego ,ale może to tylko wypadek przy pracy...

Sergio+Aguero07.png

shejmussygna.jpg

A więc

Grupa A

Co najmniej pewne, że z tej grupy wyjdzie Juve i Bayern, Francuzi są za słabi, a Maccabi to inny poziom. Szkoda mi Żyrondystów, bo mają potencjał, i oby go pokazali na wiosnę w LE.

Grupa B

Manchester trafił dobrze, mistrz Turcji według mnie może czarnym koniem tej edycji obok, albo o tym później. VFL w tym sezonie złapie zadyszkę, ale jeśli zakwalifikuje się do następnej edycji to kto wie? CSKA nie daje sobie rady w Rosji(7 pkt. straty do lidera), więc i Europy nie podbiją.

Grupa C

Grupa Śmierci. Może wyda się to dziwne, ale stawiam na Milan i OM. Marsylczycy powinni być największą niespodzianką tej edycji. Gwiazdeczki z Madrytu będą zblazowani, bez zgrania, i większej motywacji(Kaka, Alonso, Ronaldo wygrali już LM), więc za taką kasę równie dobrze mogliby siedzieć na trybunach. A Zurich... może jeden punkt ;)

Grupa D

Raczej bez rewelacji. Porto osłabione(Lucho Gonzales, Lisandro Lopez) nie ma większych szans na wyjście z grupy. Pewniacy to Chelsea i Porto. W APOELu może strzeli któryś z Polaków, ale raczej tej klubik nic nie ugra.

Grupa E

Liverpool nie zachwyca w Premiership, ale to wystarczy na wyście z grupy. Lyon wzmocniony zajmie drugie miejsce, a Fiorentina zawiedzie kibiców. Jestem ciekawy postawy DVSC, ale nie spodziewam się nic wielkiego.

Grupa F

Życzę z całego serca Interowi pokonania Barcy, i wygrania LM. Te dwie drużyny wyjdą z grupy na 100%. Rubin będzie trzeci, a Dynamo jak zwykle dostarczy punktów.

Grupa G

Najłatwiejsza. Sevilla wygra, VfB będzie drugie. Rangersi zmierzą się z Rumunami o miejsce w LE.

Grupa H

Ciekawie. Arsenal i mistrzowie Holandii, Belgii oraz Grecji. Stawiam, że oprócz Kanonierów awansują Holendrzy, a Belgowie zajmą trzecią pozycję.

• 3 miesiące temu...

http://sport.onet.pl/1,16,11,63534443,1 ... AT=1248711

he he he

poza tym patrząc na wcześniejszy post grupy B i C wytypowałem bezbłędnie. Nie wierzyłem trochę w Bordeaux, ale pokazali, że mistrzostwo Francji, to nie dzieło przypadku czy też beznadziejnej dyspozycji rywali, mają swój charakter i świetnego szkoleniowca w osobie Blanca. Przynajmniej dla mnie Ligue 1 przebija w tej chwili Serie A.

Porto wykorzystało pogrążone w kryzysie Atletico i bez większych problemów zajęło miejsce za CFC. Nie liczyłem na taki obrót sprawy ale jak widać z Hiszpanii liczyć może się tylko Barcelona - która notabene może dzisiaj odpaść :lol A już całkiem na serio, to nie zdziwię się w ogóle gdy Inter na wiosnę będzie grał w Lidze Europejskiej.

Końcowe pozycje w grupach:

Grupa A:

Poz. Klub Mecze Z R P Bramki Punkty

1. Girondins Bordeaux 6 5 1 0 9 - 2 16

2. Bayern Monachium 6 3 1 2 9 - 5 10

3. Juventus Turyn 6 2 2 2 4 - 7 8

4. Maccabi Hajfa 6 0 0 6 0 - 8 0

Grupa B:

1. Manchester United 6 4 1 1 10 - 6 13

2. CSKA Moskwa 6 3 1 2 10 - 10 10

3. VfL Wolfsburg 6 2 1 3 9 - 8 7

4. Besiktas Stambuł 6 1 1 4 3 - 8 4

Grupa C:

1. Real Madryt 6 4 1 1 15 - 7 13

2. AC Milan 6 2 3 1 8 - 7 9

3. Olympique Marsylia 6 2 1 3 10 - 10 7

4. FC Zurich 6 1 1 4 5 - 14 4

Grupa D:

1. Chelsea Londyn 6 4 2 0 11 - 4 14

2. FC Porto 6 4 0 2 8 - 3 12

3. Atletico Madryt 6 0 3 3 3 - 12 3

4. APOEL Nikozja 6 0 3 3 4 - 7 3

Grupa E:

1. Fiorentina 6 5 0 1 14 - 7 15

2. Olympique Lyon 6 4 1 1 12 - 3 13

3. FC Liverpool 6 2 1 3 5 - 7 7

4. VSC Debrecen 6 0 0 6 5 - 19 0

Grupa F:

1. FC Barcelona 6 3 2 1 7 - 3 11

2. Inter Mediolan 6 2 3 1 7 - 6 9

3. Rubin Kazań 6 1 3 2 4 - 7 6

4. Dynamo Kijów 6 1 2 3 7 - 9 5

Grupa G:

1. Sevilla FC 6 4 1 1 11 - 4 13

2. VfB Stuttgart 6 2 3 1 9 - 7 9

3. Unirea Urziceni 6 2 2 2 8 - 8 8

4. Glasgow Rangers 6 0 2 4 4 - 13 2

Grupa H:

1. Arsenal Londyn 6 4 1 1 12 - 5 13

2. Olympiakos Pireus 6 3 1 2 4 - 5 10

3. Standard Liege 6 1 2 3 7 - 9 5

4. AZ Alkmaar 6 0 4 2 4 - 8 4

I bonus:

http://www.youtube.com/watch?v=-C-ELPlAqAo&feature=player_embedded

1/8 LM

Real - Lyon

Tradycji ciąg dalszy - Real odpada znów w 1/8.

Barcelona - VFB

Pewniak.

MU - Milan

Milan nie był tak żałośnie słaby od dobrych kilkunastu lat.

Chelsea - Inter

Z czym do ludzi?

Bordeaux - Olympiakos Pireus

Pewniak.

Fiorentina - Bayern

Odrodzenie Monachijczyków.

Sevilla - CSKA

Pewniak.

Arsenal - Porto

Pewniak.