Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Andrzej Gołota vs.Tomasz Adamek

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Adamek zaprosił mnie do tańca, więc nie mogłem odmówić - tak o pojedynku, okrzykniętym walką stulecia w polskim boksie, mówi Andrzej Gołota.

Do ich konfrontacji dojdzie 24 października w Łodzi. Pierwsze spotkanie pięściarzy odbyło się podczas wtorkowej konferencji prasowej w Warszawie.

- W moim wieku nie powinno się boksować, więc chciałbym mieć 12-13 lat mniej. Ale Bernard Hopkins ma 44 lata, więc wszystko przede mną - powiedział Gołota, który w świetnym nastroju, pięć godzin po przylocie do Polski, spotkał się z dziennikarzami. - Adamek zaprosił mnie do tańca, więc nie mogłem odmówić - dodał.

Na bardziej spiętego wyglądał Adamek, który kończy krótką wizytę w ojczyźnie i w środę wraca do USA. - Zawsze byłem wojownikiem i nim pozostanę. Jeśli coś się zmieni, to kończę karierę. Wygram i z Gołotą, i w styczniu przyszłego roku z Hopkinsem - zapowiedział mistrz świata IBF w wadze junior ciężkiej. Riposta Gołoty była natychmiastowa: - Na pewno....

tóry z zawodników miał rację, kibice dowiedzą się za dwa miesiące. - Do walki dojdzie 24 października w Arenie Łódź, największej i najnowocześniejszej hali w Polsce. Na żywo obejrzy ją 15 tysięcy widzów - ocenił Maciej Stec, członek zarządu stacji telewizyjnej Polsat, która jest organizatorem imprezy.

- Przekonanie dwóch wielkich bokserów trochę trwało, nie było też proste znalezienie hali. W cieniu wydarzenia wszech czasów w polskim boksie odbędą się również inne pojedynki z udziałem m.in. Dawida Kosteckiego, Grzegorza Soszyńskiego, Łukasza Janika, Mateusza Masternaka, Wojciecha Bartnika, Krzysztofa Cieślaka - powiedział szef sportu w Polsacie Marian Kmita.

Głównymi bohaterami widowiska będą Gołota i Adamek. Na co dzień mieszkają w Stanach Zjednoczonych, a kibice rzadko mają okazję oglądać ich w Polsce. - To wspaniałe uczucie znów być w ojczyźnie, tutaj się urodziłem, wychowałem, serce ciągnie do Polski. Cieszę się, że rywalizacja odbędzie się w Łodzi, bo bardzo lubię to miasto. Dawno temu wygrałem tam turniej o Srebrną Łódkę - przypomniał Gołota, brązowy medalista olimpijski z Seulu.

Niewiele wiadomo na razie o pieniądzach, jakie obaj zarobią w ringu. - Za darmo nie będę walczył, bo mam rodzinę, a boks to moja praca. Czekam na wielkie pojedynki, a one nadchodzą. Mam szczękę z granitu i dlatego nie boję się konfrontacji z Gołotą. Między linami nie ma miejsca dla tchórzy, a gdybym miał jakieś obawy, wówczas odmówiłbym. Chcę pokazać, że mam szansę na pas mistrzowski w trzeciej kategorii wagowej (po półciężkiej i junior ciężkiej - PAP) - stwierdził Adamek, który mimo licznych zaczepek słownych ze strony przeciwnika nie dał się sprowokować.

Gołota dość często atakował Adamka. - Ważę 270 funtów (122,5 kg - PAP), ale w moim wieku kilogramów raczej przybywa. Ale on - wskazując na Adamka - to bardzo silny człowiek, waży aż 200 funtów (ok. 91 kg; Tomasz Adamek przyznał, że waży 97-98 kg - PAP) - drwił w swoim stylu kilkukrotny pretendent do tytułu mistrza świata kategorii ciężkiej.

- Ja go kocham - mówił Gołota o październikowym rywal. - A ja nie, bo to facet, a ponadto jestem katolikiem - odpowiadał Tomasz Adamek.

- Wszystko przemawia za Adamkiem: szybkość błyskawicy, młodość, fantazja, elokwencja. Większe pieniądze dostanie też mistrz (Adamek jest czempionem IBF), a dla gorszego pozostaną ochłapy. Ale cóż, mogę bić się za darmo - nie tracił dobrego humoru Gołota.

Na pytanie jednego z reporterów, czy scenariusz łódzkiego pojedynku może być podobny do tego z walki z Riddickiem Bowe (w obu potyczkach z nim Gołota wygrywał na punkty, ale ostatecznie przegrywał przez dyskwalifikacje) czy raczej z Lemonem Brewsterem (porażka w 1. rundzie), w swoim stylu odpowiedział: - Ty się, gościu, chyba prosisz... Scenariusz zna tylko Pan Bóg.

Andrzej jak zwykle gra w stylu ala Rocky :lol: z tymi swoimi tekstami,ale żeby nie przeliczył się zbytnio,bo skończy się tak jak zawsze czyli na początku pierwszej rundy .W sumie to nie wiem po co Adamek pcha się w takie pojedynki,ale przynajmniej show będzie trzeba przyznać :P

#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• randyorton8

1

• TheLegacy

1

• Yao

1

• Archer93

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Oglądałem konferencje , Gołota próbował być śmieszny :D.Do rzeczy , Gołota jest już moim zdaniem za stary , nie ma tej szybkości co Adamek , Siły też mu braknie , nie to co za starych czasów , a przede wszystkim psychika Gołoty , jest bardzo słaba.Jeżeli Adamek przyciśnie go w pierwszych 2 rundach ( o ile nie Endrju nie będzie już na deskach) , to walkę ma wygraną raczej.Adamek wygra tą walkę raczej spokojnie.

• Administratorzy

• Reputacja:   964
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Mimo iż nigdy nie interesowałem się boksem, zawsze starałem się oglądać potyczki Gołoty - tak powinno być też tym razem. Adamek, może i jest młodszy, ale ostatecznie walczy w lżejszej kategorii... no nic, będzie ciekawie. :)

Moim zdaniem, to gołota dostanie po głowie i to bardzo9. Przecież on już nie potrafi dobrze walczyć. Adamek to wiecie, młoda krew, to cos jakby się Hogan miał bić z Otronem. Wiadomo że oton byłby lepszy i szybszy, bardziej pewny siebie no i w ogóle. Ale nie ma co, ciekawie się zapowiada i trzeba będzie to zobaczyć. Ciekawe kto będzie komentował :D

rvwzyx.jpg

To będzie walka moim zdaniem o karierę Andrzej Gołoty.Jeżeli wygra to być może powróci na stałe do uprawiania Boksu.Jednak jeżeli wygra Adamek to Gołota zejdzie na psy...Wszystkie dobre rzeczy które zrobił dla Boksu w Polsce pójdą w niepamięć...Mało kto będzie się interesował Andrzejem jako Bokserem.Z kolei wygrana dla Adamka będzie udowodnieniem świetnej dyspozycji i świetnych umiejętności.Gdy przegra to na pewno nie będzie dla niego jakaś tragedia.Jednak moim zdaniem mimo różnicy wagowej na korzyść Gołoty(lub niekorzyść) wygra walkę Tomasz Adamek.

Gołota jest dużo mocniejszym zawodnikiem od Adamka,głównie to jest nie ta kategoria i pomimo ze Andrzej przegrał w różnych okolicznościach jest znacznie silniejszy i naprawdę nie bede zdziwiony jak Adamek dostanie srogie lanie