Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Sprawa Pushu(Po SS)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

MVP.jpg

Cóż... Jesteśmy po Summerslam. Odbyły się tam dwie walki, które mnie najbardziej interesują, i chcę o nich napisać w tej dyskusji.

Chodzi mi o walki MVP vs Swagger i Khali vs Kane. Wielu uważa, że były to walki ‘o push’. Na pewno? Zastanówmy się. Rok temu MVP pokonał Jeffa Hardy’ego.

Sporo osób myślało, że MVP pójdzie w górę. I co wyszło? 20 Walk z rzędu. Przegranych. Faktycznie, poszedł w górę. Ponoć stało się to dlatego, że Porter podpadł na BS.

Ale nie o tym mowa, skupmy się na teraźniejszym roku. The Franchise Playa pokonał Swaggera. Cóż, ponad połowa forum uważała, że to Swagger wyjdzie zwycięsko z tej batalii.

Ponieważ to zwycięstwo miało dać mu push. Przegrał. I pozostaje pytanie – czy to zwycięstwo coś przyniesie Montelowi? Czy był to zwykły upychacz gali, finalizacja feudu?

Osobiście w to nie wierzę. Chociażby, dlatego, że Swaggera, w którym WWE pokłada spore nadzieje, nie daliby podłożyć ‘ot tak’ Montelowi. The All American – American nie przegrywał często na Raw(chodzi mi o pin), więc czemu miałby na PPV? Wracając do sprawy pushu MVP. Tak, ja wierzę w to, że to zwycięstwo da coś Porterowi. Gość ma nieprzeciętne mic-skillse, w ringu ogarnia... I ma title shota. No tak, walka o pasy TT na BP. Czy to początek pushu?

kane.jpg

Kane to odrębna sprawa. WWE jakby nie wie, co z nim zrobić. Interweniował w walkach Khalasa, a tuż przed ringiem lub zaraz po wejściu spierniczał, niczym Orton.

To ma być BRM? No shit. Kane jest świetny w ringu, choć swoje lata ma(mimo to jego arsenał nie wymaga jakiegoś większego wysiłku[nie obrażam go, lubię Kane’a]), wciąż może pokazać, na co go stać. Tak jak z MVP, myślę, że to zwycięstwo da mu push.

Co prawda na Khalasa nie ma chyba zbyt wielkich planów, ale cóż... powrót Takera na SS, będzie chyba feud z Punkiem... Mam jedną tezę odnośnie tejże sytuacji:

Załóżmy, że na BP będzie walka Taker vs Punk o WHC. Taker wygrywa, celebruje zwycięstwo... wtem rozbrzmiewa theme Kane’a. BRM staje się prawdziwym Monsterem, zachodzi Takera od tyłu, atakuje go krzesłem, po czym wychodzi z ringu, rozpoczynając feud o tenże pas. Mi to pasuje, Kane sprawdzi się w roli WHC.

Tak więc mamy rozwiązania dla obu wrestlerów. Czekam na wasze opinie, pomysły etc.

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szymi94

1

• Wiurek

1

• Yanki

1

• Ammnaister

1

Top użytkownicy w tym temacie

Zacznę swoją wypowiedź od tego że Kane, wygrywając z Khalim dużego pushu nie zdobył, a na pewno nie takiego żeby walczyć o pas WHC. Przy jego obecnej formie nie wyobrażam go sobie jako mistrza wagi ciężkiej. A jego feud z Takerem by wyglądał gorzej niż feud z Khalim. No chyba że Creative Team bardzo by się postarał i by zrobili feud na miarę U-Taker vs. La Familia. Wtedy to by było coś, lecz obecnie z Kanem nie da się zrobić takiego feudu. A powodem tego są ograniczenia w jego formie. Osobiście nie wyobrażam sobie Kane jako WHC. Pas wtedy straciłby na wartości. Lepiej niech będzie feud Punk vs. Taker, wtedy pas wygra Taker i zacznie Title Run. Potem znowu jakiś feud, lecz na pewno nie z Kanem. Teraz MVP. Wygrał walkę ze Swaggerem, chodź Jack na Raw zawsze wygrywał. Możliwe że będzie to w końcu jakiś dobry ruch w stronę tych dwóch panów, bo tak po porstu by nie dali przegrać SWaggerowi. Ja osobiście uważam że nie długo ci wrestlerzy zaczną jakieś porządne feudy i za ileś tam miesięcy jakieś pasy. Albo MVP + Marek Henry zdobędą pasy Tag Teamów, co jest abrdzo możliwe i to oni będą mogli zacząć jakiś feud np. z Dx albo Show&Jericho.. A co do Swaggera. Myślę że writerzy mają do niego jakieś większe plany, bo by nie dali mu tak po prostu przegrać na PPV, a wygrać prawie wszystkie swoje walki na tygodniówkach. Szkoda że federacja marnuje taki talent jak John Morrison, lecz mam andzieję że teraz kiedy zaczyna feud z Hart Dynasty, w końcu coś ruszy się w jego karierze może Tag Team z Mattem Hardym, który ostatnio też był olewany z powodu kontuzji. A nawet jeśli by nie miał kontuzji to i tak nic ciekawego wokół jego postaci by się nie działo.

Temat do dyskusji jest w 50% nie potrzebny. Otóż chłopcy Kane nie dostanie pushu z jednego prostego powodu? Glen Jacobs nie chce pushu! On w odróżnieniu od Triple H`a wie, że jego czas dobiega końca i nie ma co się pchać po główny pas brandu. Na miejscu bookerów dał bym mu potrzymać przez jakiś czas Intercontinental Championa, gdzie wypromował by on kilku młodszych zawodników. Później do dywizji Tag Teamów gdzie mógłby z kimś podciągnąć jej ogólny poziom. Przejdźmy do Monteal Vontaviousa Portera czyli w skrócie M.V.P. Z nim sprawa ma się inaczej, gdyż dla niego push szykowany jest od długiego czasu a co bookerom nie chce on wyjść. Na drafcie przeszedł ze Smackdown do RAW. Tam na swojej pierwszej gali od razu zaczepił WWE Championa Randiego Ortona. Wtedy każdy myślał : "Oho M.V.P na głęboką wodę rzucony i to na pierwszej swojej gali, Nareszcie ożywienie w Main Eventach". Na tej samej gali stoczył on bodajże przegraną walkę z Ortonem, ale zaprezentował się nieźle. 1 czerwca na RAW stracił swój pas USA Championship na rzecz Kofiego. Myślałem wtedy, że nareszcie dadzą chłopaka wyżej w karcie. No niestety moje marzenia się nie spełniły. Ostatnio miał program ze Swaggerem, czyli tym drugi co chce się wybić. Jak mówili koledzy wyżej Vince widzi w Swaggerze przyszłego championa i nie ma co z tym polemizować. Ich finalna walka na zakończenie feudu miał właśnie miejsce na Summerslam. Nie widzę zbytniego sensu nazywanie tej walki "o Push". Przecież i tak obydwaj w końcu coś zdziałają, po tym jak Vince ostatnio wściekł się o Main Eventerów RAW. Na najbliższej gali MVP wraz z Markiem Henrym walczą o pasy Tag Team. Nie sądzę aby udało im się je zdobyć na PPV, lecz na RAW pewnie M.V.P pewnie wygra jak nie z Big Showem to z Jericho. Takie zwycięstwo podbuduje jego mniemanie w oczach fanów, w końcu wygrać z takim Jericho to nie lada wyczyn.

378622.jpeg

Oj wiurek, wiurek... Ty wiesz, że ja cię lubię :D Ale z jednym przesadziłeś...

Osobiście nie wyobrażam sobie Kane jako WHC. Pas wtedy straciłby na wartości.

Czyli, że jak? Punk nie zaniża wartości pasa WHC? Więc twoim zdaniem Punk>Kane? Dla mnie to trochę nielogiczne, bo Punk nie dość, że jakoś specjalnie super dobry nie jest, to na dodatek ma zwalony gimmick... Po pierwsze nie rozumiem jego błyskawicznego skoku do Main Eventu. Beznadziejny feud z Jeffem...

Jakoś ja w nim dobrego mistrza nie widzę... Yanki dobrze rozumuje. Undertaker już w miesiąc po Summer Slam odbiera pas Punkowi i robi się czerwono, a Big Red Monster atakuje brata od tyłu... Jest jeszcze możliwość, że go pobije i ukradnie pas! Chyba już dosyć długo nie było w WWE takiej akcji z kradnięciem pasu... Jak dla mnie właśnie tego potrzeba w SD!Demoniczny feud, jakiego dawno nie było... Obu panów stać na mroczne segmenty... Feud potoczył by się aż do Wrestlemanii 26, gdzie Kane kończy streak Undertakera, a ten udaje się na zasłużoną emeryturę... Dlaczego taki dziwny scenariusz mi przyszedł do głowy? Ano dlatego, że do cholery jak nie Shawn, to kto ma zakończyć karierę Deadmana? Mam nadzieję, że nie będzie to nikt w stylu Jasia, Batka, Ryjka, Ortona, bo to by była tragedia... A może jego streak będzie aż do końca kariery? No cóż, ale się rozpędziłem... No to teraz przejdźmy do MVP. Myślę, że chwilę się pomocują z Heńkiem o pasy TT, ale nic nie zdziałają... I wtedy albo jeden z nich wraca do roli heela (widziałbym tu MVP) i atakuje niespodziewanie drugiego, albo znajdują sobie inny tag do feudowania (co jest mało prawdopodobne), aż wreszcie najlepsze rozwiązanie: Skończą działalność jako TT i się rozdzielą prowadząc dalsze feudy... I tu chciałbym już MVP w Main Evencie! Oczywiście przed tym powygrywał by kilka walk (na początku z takim Kofim, potem już z kimś w rodzaju Jericho), a na końcu wkroczyłby do walki o WWE Champa. To jest oczywiście mój scenariusz, na który są małe szanse, ale mogłoby być ciekawie, gdyby bookerzy tak postąpili...