Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Breaking Point 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

No nie wiesz... Zaatakowanie którego kolwiek z zawodników na korzyść drugiego= DQ a jak wiadomo przy DQ na korzyść Ortona, Viper przegrywa ale Jeśli "pomogą" Jasiuniowi wtedy według wszelkich reguł panujących w WWE Orton zatrzyma pas chyba że żnów zrobią jakąś popierdółke jak na SS

sig.png
  • Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miki004

4

• GMS

3

• Boogeyman1996

2

• Tojero

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ogólnie co do tej gali mam mieszane uczucia...

Zapowiada się kilka całkiem ciekawych pojedynków jak Punk kontra Tejker, Morrison kontra Ziggler czy ponowne starcie DX z Legacy. Wszystkie te trzy walki IMO powinny wypaść przyzwoicie. Najciekawiej zapowiada się starcie Punk'a z Umarlakiem, choć wciąż nie wiemy w jakiej formie są kolana Mark'a... Trzymam kciuki by staruszek był w formie bo inaczej niestety może być z tą walką sporo problemów. Jeśli Taker jest w formie to wszelkie problemy znikają, Punk jak na razie daję radę choć jestem ciekaw jak poradzi sobie z prowadzeniem dużo wyższego i cięższego przeciwnika- do tej pory z zawodnikami o dużych gabarytach jak JBL czy Klocek miał problemy choć oczywiście ta dwójka jest za Mark'iem jeśli chodzi o umiejętności. Do tego pozostaje sprawa wiarygodności tej walki - bo na chwilę obecną widzę starcie zawodnika z zaplecza który z dupy dostał pas wagi ciężkiej z legendą biznesu. Punk musi podczas tej walki pokazać sporo, do samej gali musi pokazać sporo, a tymczasem nie pokazał jeszcze nic... Historia pokazuje że można nakręcić dobre story w Umarlakiem - ostatnio zrobił to HBK... No cóż - wynik walki raczej znany, Punk powinien obronić pas by stracić go gdzieś na Survivor Series. Jako że Vincent nie pozwoli by Taker tapował zobaczymy DQ lub ewentualnie jakiś beatdown choć nie wiem za bardzo kto miałby pomóc Punk'owi... Najbardziej prawdopodobny scenariusz - Matt Twardy atakuje Punk'a, ten wygrywa przez DQ ;)

Równie ciekawe może być starcie o pas IC. Morrison na SD razem z Myzderio zrobił walkę którą mogła być showstealerem niejednego PPV, Ziggler już nie raz pokazał że potrafi nie mało. Choć fakt że po zawieszeniu Korniszona Ziggler nie dostał pasa uświadamia mnie że Doplh w najbliższej przyszłości złota nie zdobędzie. A Morrison trochę z pasem polata... Z niecierpliwością czekam na powrót Rey'a i kolejną walkę pary JM vs. RM :)

Równie ciekawe może być starcie DX z Legacy. Staruszkowie pokazali że Ich ega trochę zmalały i nie muszą wymieść przeciwników z ringu, a wystarczy Im "tylko" zwycięstwo po równej walce. Ciekaw jestem jak będzie tym razem... Zwycięstwo Legacy IMO wchodzi w grę pod jednym warunkiem - kontynuacja story i walka tych teamów na SS - gdzie młody DiBiase oraz Hunter byli by kapitanami drużyn w tradycyjnym SS matchu. Jeśli stroy nie będzie dalej pociągnięte Hunter i HBK nie pozwolą sobie przegrać, no chyba że zaraz potem dobrali by się do głównych pasów :)

Co do reszty karty - bieda z nędzą... Kejn z Kalim woła o pomste do nieba, pojedynek tagów ze względu na obecność Showa i Henrego pominę, a walka Ceny z RKO to już 1547657 starcie tej pary i szczerze mówiąc liczę na Cene lub w co wątpie serie czystych winów Ortona :)

moze pieski stwierdzą ze pana nie potrzebują ale wtedy mogą dostać kopa na ulice z papa

z drugiej strony pieski mogą zmierzac w strone ceny ale orton muwi "k**wa co wy robicie nie atakujcie go bo strace pas, ale jak jestescie to mnie zaatakujcie wtedy odzyskam se go na raw bo bedzie zawieszony"

w oby dwoch przepadkach (w/g mnie) orton wygrywa przez dq, jasio przegrywa="i quit", pas z racji ze orton go traci a jasio prrzegrał to mu jaki lizaka nie dadzą, zostaje zawieszony i randupa odzyskuje go na najblizszym raw

ps: ostatnie pol roku chyba pokazało ze u vinca wszystko jest mozliwe 8)

dota_2_strygwyr_signature_by_arceee-d333d2j.jpg

Jest jeszcze opcja że będzie lumberjakck match gdzie DX i legacy będą obijać za ringiem choć po walce to mało prawdopodobne no ale to w końcu WWE

sig.png

I Quit" Match 4 WWE Championship

Randy Orton© vs. John Cena

W razie jakiejkolwiek interwencji na korzyść Ortona tytuł mistrzowski zostanie mu odebrany.

Ja stawiam, że Cena wygra, ponieważ Orton bez Legacy sobie trochę nie radzi, pokazał to na gali Night of Champions, kiedy już na pewno by przegrał w walce z Ceną i Triple H'em, ale po wkroczeniu Legacy się wszystko zmieniło , chociaż Ortona też stać na zwycięstwo w walce z Ceną, ale i tak stawiam na Cena.

World Heavyweight Championship Match

CM Punk© vs The Undertaker

Tutaj stawiam na Undertarker'a, bo nie liczę raczej po ostatnich występach, na to aby Cm Punk zdołał zrobić niespodziankę.

Intercontinental Championship Match

John Morrison© vs. Dolph Ziggler

Tutaj na pewno wygra Morrison, bo po ostatniej walce na Smackdown z Rey'em o pas Interkontynentalny miał znaczną przewagę i niestety z niewielką łatwością pokonał Rey'a.

Unified Tag team Championship Match

Chris Jericho© & Big Show© vs. MVP & Mark Henry

Ostatnio Chris i Big Show tworzą zgrany duet i pokonują wszystkich na swojej drodze, ale myślę że M.V.P. z Markien Henry'm gdy tylko się przyłożą to ich pokonają. Tutaj Stawiam na duet: M.V.P. & Mark Henry.

2wbtedi.png

ktoś mógłby wytłumaczyć o co chodzi w tej egzotycznej stypulacji "sincapore cane match" dobrze napisałem?

dota_2_strygwyr_signature_by_arceee-d333d2j.jpg

W tej walce chodzi o to, że w jednym z narożników (na słupie) zawieszony jest kij trzcinowy, który zawodnicy mogą używać w walce :)

2nqz7s6.jpg

"I Quit" Match 4 WWE Championship

Randy Orton© vs. John Cena

W razie jakiejkolwiek interwencji na korzyść Ortona tytuł mistrzowski zostanie mu odebrany.

Tutaj nie wyobrażam sobie superbohatera mówiącego "I Quit". Więc myślę że Jasio zgarnie pas. Lecz co po tym? Jeżeli dalej będą ciągnąć ten feud to się chyba potnę. A zapomniałbym o kimś. :D Dave " The Drewno" Batista! To on zostanie wplątany jakoś w ten feud, bo drewniany ma coś ogłosić na przyszłym Raw. Chyba że Orton pozostanie przy pasie, później rozpad DX, Trypel zdobywa pas i na WM'ce HBK zdobywa WWE Title. Ahh jak fajnie mieć marzenia.

World Heavyweight Championship Match

CM Punk© vs The Undertaker

Wielki powrót Deadmana. Tejker wygra tą walkę na 100% ale myślę że niestety przez DQ. Powiedzmy że Tejker zdobędzie ten WHC i co dalej? No co? Będzie się bił z Mattem Hardym? Wątpię. Jednym godnym przeciwnikiem dla grabarza z rosteru SD! jest Chris Jericho. Lecz on siedzi w TT z Big Slowem co wszystko psuje.

ECW Championship Match

Christian© vs. William Regal

Mam nadzieje że ta walka będzie dłużej trwała niż na SS. Zdaje mi się że wygra Regal. Więcej nie wypowiem się na temat tej walki. :)

Unified Tag team Championship Match

Chris Jericho© & Big Show© vs. MVP & Mark Henry

Raczej na 100% wygrają dotychczasowi posiadacze tych pasów. Powtórka z SS tylko że zamiast Yoyoyoyoyooyoyoyooo! przegrają Mvp i Henry. :)

Submissions Count Anywhere Match

D-Generation X vs. Legacy

Cody i Ted ... Czy oni mają jakieś Submissony? Nie. A HBK ma swoją 4 a Trypel wykonuje coraz częściej SS. DX wygra kolejną batalię z Legacy a my będziemy oglądali to samo co zawsze.

Singapore Cane Match

The Great Khali vs. Kane

Czy to jest w ogóle Sumbisson Match? Dobra. Pięciominutowy zapychacz w którym dwa klocki będą się nawalali patykami a wygra Kane. I przez kolejny miesiąc będziemy oglądali zapychacze z udziałem Kane'a i Grejta. :8

Czy pan Carlos wchodzi na jeszcze inne fora o wrestlingu? Spójrz.

- Walka Dolph Ziggler vs John Morrison © o pas Interkontynentalny została usunięta z karty PPV Breaking Point. Walka ma odbyć się dopiero na następnym PPV, Hell in a Cell (4 Październik).

Źródło - nie chcę spamować jak co walić na PW!!

Dop. Carlos

Gdy wczoraj dodawałem pojedynek o pas ECW, walka o pas IC jeszcze była, ale rzeczywiście WWE wyrzuciło to z karty. Dzięki :)

Lol, ok :D

Dodano:

Heh dodaj walkę o pas US Miz vs Kingston!!

A ja mam takie pytanie o której (czasu polskiego) zaczyna się gala Breaking Point??

dzisiaj w nocy o 2:00 się rozpoczyna

A co do Walk to tak...

Taker wygra przed DQ i zacznie się feud między nimi...

Cena Orton... mecze między nimi już przestały mnie interesował sądzę że STFU i Orton krzyczy I Quit i mamy nowego Championa ale co potem??

Cena Trypel?? Orton?? MVP?? Swagger?? sam nie wiem może Animal

Walkę Khaliego i Kane pominę bo to pewno kolejny nudy pojedynek :/

Regal Chrisitan stawiam na wygraną Christian po DQ po interwencji Ruska i ex ochroniarza Kendricka

Dalej.. To że Pasy utrzyma Show and Y2J to raczej oczywiste, bo walczą z jakimś tagiem z dupy

Miz Kofi lubie tego 2 i mam nadzieje że pan "awersome" polegnie..

Morrison vs. Ziggler.. nie lubie Dolpha i wydaje mi się mimo wszystko że pas utrzyma Morrison a feud będzie utrzymany

Mam nadzieje, że nie będzie żadnych zapychaczy typu (christian vs Regal na SS) a gala będzie bardzo interesująca

:D:D

Dodano:

dzisiaj w nocy o 2:00 się rozpoczyna

Dzięki :D:D:D

Cena pewnie odbierze Ortonowi pas , bo ten już za długo go trzyma,a poza tym według mnie Cena jest lepszym zawodnikiem :) Cm Punk nie ma szans z Undertakerem. Undertaker to jest duży facet a Cm punk przy nim marnie wyglada.Co do pasa ECW to ja sie nie wypowiadam obu wrestlerów nie lubię.Mam nadzieje,że Big show i chris Jericho w końcu stracą pasy.Patrząc na DX i Legacy myślę , że wygrają ci pierwsi ;) The Great Kali chyba przegra z kanem.

Randy Orton© vs. John Cena Ja nie wiem jak wy, ale mnie ręce opadają, nawet stypulacja I Quit nie dodaje smaczku, główny kandydat do przewinięcia, zaciskam kciuki, za wygraną Jana i koniec męczącego feudu ! CM Punk© vs The Undertaker a tutaj sprawa przedstawia się inaczej, niż w przypadku headlocków, raczej będzie na co popatrzeć. Umarły z pewnością nie powracałby z problemami zdrowotnymi, jego kolana są na pewno gotowe na walkę wieczoru, spekuluje wynik podobny do poprzedników, czyli dyskwalifikacja na 'korzyść' Deadmana, ale pas zostaje u Punkera i na następnym PPV jakiś totalny pogrom Phenoma, poza tym podobny scenariusz będzie zastosowany na Breaking Point, czyli przewaga Takera i DQ, czy to za pomocą krzesła czy człowieka, ciężko jest mi wyobrazić sobię tę walkę, naprawdę.Christian© vs. William Regal nie oglądam tygodniówek WWE, a tym bardziej ECW, więc ciężko jest mi cokolwiek o tej walce powiedzieć, ale obstawiam Anglika. Chris Jericho© & Big Show© vs. MVP & Mark Henry Olaboga, ciężko będzie coś z tej walki wycisnąć, nie mam wątpliwości co do zwycięzców, Jericho i Show. D-Generation X vs. Legacy nie kupuje tej walki, pewnie jest to spowodowane tym, że nie oglądam RAW i na co dzień nie widzę tej 'nienawiści' zawodników do siebie, ofc DX win. Ostatniej walki nie opisze, ok ?

Dobra, będzie gorzko, nie mamy w karcie Morrisona chociaż ma IC Championship, nie mamy interesującej stypulacji, oprócz I Quit ale to akurat w pojedynku mistrzów sabmiszynów do minusów trzeba zaliczyć, chwyty przez które będę dziś panowie kończyć walki nie należą do ekscytujących momentów pro wrestlingu, nie ma nawet głupiej walki kobiet, kiepsko :t_up: