Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Impact 27/08/09

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Non-Tilte Match

X-Division Champion Samoa Joe vs. Suicide - no contest

Tag Team Match

Awesome Kong & Raisha Saeed pokonały Traci Brooks & Sharmell

Jesse Neal pokonał Rhino

Handicap Match

Abyss pokonał The Motor City Machineguns

No DQ Match

Hamada pokonała Daffney

Tag Team Match

Suicide & Daniels pokonali D’Angelo Dinero & TNA X-Division Champa Samoa Joe

6 Man Tag Team Match

Sting & Hernandez & AJ Styles pokonali Matt'a Morgana & TNA Tag Team Champions Scott'a Steinera & Booker'a T
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• k4rol-13

1

• DonCarlos

1

• TNA Original

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jesteśmy po kolejnym dobrym impakcie.W tym tygodniu miało miejsce kilka ciekawych rzeczy.Na początek mamy pojedynek Joe z Suicide'm,a w zasadzie jakby wprowadzenie do późniejszego meczu tag teamów.Speech World Elite i Hernandeza można zaliczyć na plus.Z dobrej strony przy micu pokazał się także Bashir.Pierwszy mecz z turnieju tag teamów pań.Obie strony dostały mało czasu,więc nie było za dużo ciekawych akcji.Oczywiście Kong wyjaśniła wszelkie wątpliwości rywalkom z MEM.Jesse Neal kontra Rhino.Praktycznie całą walkę przeważał Rhino i w zasadzie ją wygrał,jednak sędzia zmienił swój werdykt po meczu.Pokazał nam się też brother Devon,który przybiegł z pomocą dla Jesse'go.Handicap Match podobał mi się bardzo.Kilka naprawdę udanych akcji z obu stron.Tylko gdyby jeszcze Abyss zachowywał się jak Monster to byłoby wspaniale. ;) Czas na debiut Hamady.Bardzo udany debiut de facto.Obie panie dostały sporo czasu jak na tygodniówke i trzeba przyznać,że dobrze go wykorzystały.Szczególnie Hamada wywarła na mnie spore wrażenie. :t_up: Tak trzymać.Tag Team Match X dywizji wypadł średnio.Znów zawodnicy mieli bardzo mało czasu.Wygrała para Daniels & Suicide,po tym jak samobójca odliczył Pope'a.Ogólnie krótki pojedynek.Stanowczo za krótki.Przed Main Eventem powiem,że na impakcie dużo się działo także poza ringiem.Na backstage mieliśmy m.in starcie TBP z Madison,MCMG z Dr.Steve'm ustalili chcoćby handicap match,a także Foley jak sędzia. =)) Była to kontynuacja szopki z HJ,w roli głównej z ODB oraz Deanere'em.No i Main Event.Bardzo dobra postawa Hernandeza. ;) Oby tak dalej.Wkońcu AJ odliczył Morgana. :) No,a po walce starcie Buki,Steinera z Morganem,oczywiście wygranym przez Matt'a.To wszystko działo się na oczach komentującego ten mecz Ojca Chrzestnego Maffi-Kurta Angle'a.Jeszcze jakby dodatkiem do impakta był wywiad z Dixie Carter i Bobbym Lashley'em.Gdzie m.in Dixie zapowiedziała walkę Bobby'ego na No Surrender.Podsumowując warto poświęcić te półtorej godzinki na TNA. :)

Bardzo dobrze mi się ten Impact oglądało. Fajnie, że w końcu oglądaliśmy coś innego na początku niż speech MEM, dobrze że TNA dało więcej czasu dla World Elite, czyżbyśmy wreszcie się doczekali czasów gdzie mlodzi będą promowani? Po tej tygodniówce mam takie wrażenie, w ogóle w porównaniu z poprzednimi tygodniami teraz było mniej dziadków, a więcej czasu poświęcono np Abyssowi, który razem z MCMG wykręcił świetną jak na tygodniówkę walkę ( ta kontra z tornado DDT na BHS- miodzio). Po za tym chyba zaczyna się feud Abyss-Nash, mam nadzieję że potworek rozjedzie Nasha, ni i chciałbym zobaczyć jak Kevin przyjmuje finisher Abyssa, ale to chyba marzenie ściętej głowy... Dalej, Samoa Joe dostał nowy fajny theme, dużo bardziej mi się podoba niż poprzedni, a i muszę dodać, że jednak Joe Dobrze się spisuje jako X-Div Champ. Jego dzisiejszy tag team partner, Burke, ma fajny gimmick, z wyglądu przypomina Killingsa, czyli dla mnie duży plus, szkoda, żeodstaje od niego umiejętnościami, ale nie jest tragicznie, ogólnie dzisiaj też zrobił na mnie dobre wrażenie. Co do debiutu Hamady- Bardzo fajny match, były siffowe kicki, był fajny moonsault poza ring na stół :t_up: i kozacki driver na koniec. Fajnie, że po Saricie przyszła kolejna Knockauts z umiejętnościami. Main event był słaby, ale podobalo mi się jak Super-mex rzucał Morganem. Kurde, Herni jest chyba najsilniejszym wrestlerem w TNA, a na dodatek potrafi polatać, dobrze że go promują i mam nadzieję że zobaczymy go nawet w roli HW Championa. Ostatnia akcja ME była też zajebista, AJ wyskoczył chyba na jakieś 3m w górę :shock: albo po prostu było dobre ujęcie kamery :P Ważne że akcja dobrze wyglądała.

Acha, wrócę się jeszcze do wątku MCMG, ostatnio dostają trochę czasu antenowego, mają extra segmenty i zajefajne gimmicki, ciekawe czy też szykuje się dla nich jakiś push...Oby.

Ogółem Impact bardzo na plus, choć tylko dwie walki warte obejrzenia (Abyss vs MCMG i Hamada vs Daffney)

• Reputacja:   985
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Przyjemnie mi się oglądało całość (no, może poza jednym wyjątkiem, ale o tym za chwilę). Na początku zdziwiło mnie, oczywiście pozytywnie, brak speech'u MEM, Foley'a, czy kogokolwiek innego - tak zaczynają się iMPACTy już od dawna. Joe i Suicide, nawet fajnie zaczęli i zachęcili na drużynowe spotkanie, mające odbyć się później. Daniels za stołem komentatorskim przypomniał mi stare czasy x division, dopiero wtedy rzeczywiście doszło do mnie, że ta para ponownie ma stoczyć ze sobą ważny pojedynek. Cieszy mnie to, ponieważ mieli udane feudy w przeszłości - czy to w TNA, czy w ROH. Obojętnie w jakiej federacji, zawsze pokazywali klasę i widać było, że potrafią dobrze ze sobą współpracować. Speech World Elite na plus - Bashir mówił prawdę, trochę to uciszyło publikę. Eric Young coraz bardziej wczuwa się w rolę heela i wychodzi mu to z gali, na galę, lepiej. Pierwsza walka eliminacyjna turnieju kobiet słaba, panienki nie pokazały nic ciekawego - ale z obsady za dużo i tak nie dało się wyciągnąć. Saed odliczyła i widać było, że nie pasowało to Kong - pewnie w dalszej części rozgrywek obie się pokłócą, co możliwe, że będzie skutkowało przegraną... I najgorsza część show - Jesse Neal, kto to w ogóle jest i co on tam robi ? bezsens i żenada. Koleś nie pokazuje praktycznie nic, do tego ciągną głupi angle z nauczycielem i uczniem. Handicap na plus - Gunn'si wymienili kilka przyzwoitych akcji drużynowych, po czym Abyss zakończył mocarnym blackhole slam. Damn, takiego jeszcze nie widziałem. Debiut Hamady na wielki plus! początek walki niemrawy, byłem już prawie zawiedziony, ale później robiło się coraz lepiej... moonsault na stół poza ring zmiótł! Obwieszczony na początku gali tag team match niezły, trochę szkoda, że odliczono tak szybko Dinero (i to po zmodyfikowanym roll-upie), ale gwarantuje to przynajmniej jego zwycięstwo nad Suicide'm, w późniejszym starciu 1 na 1 (pewnie, No Surrender). Wywiad Carter i Lashley'a średni, zaczynali już później nudzić. No i main event... było ok, Hernandez pokazał szerszej publiczności, co potrafi. AJ Styles odliczył Morgana - szkoda tylko, że po takim kiepskim crossbody. Dowiedzieliśmy się czegoś więcej nt. nadchodzącego ppv - main event'em będzie 4 way - czyli tak, jak miało być rok temu. O title shoty zaczynają się kwalifikacje... nie za dużo tego ? niedawno miał miejsce Best of 3 Series. W dodatku ruszył turniej o pasy drużynowe Knockouts. Sting znów stara się o title shota ? przecież mówiono, że na Hard Justice, walczy po raz ostatni o World title. Ciekawe z kim Kurt Angle zawiąże jakiś konkretniejszy program - coraz bardziej rysuje się jego rywalizacja z Morgan'em, co mi się nawet podoba i chciałbym zobaczyć ich poważniejszą walkę na ppv. Jest jeszcze Bobby, który debiutuje już na No Surrender... Z którymś z nich zmierzy się na Bound For Glory.

Btw. widzieliście kartę na następny iMPACT!? świetna:

bracket1.jpg

Dixie Carter, sama, zaspoilerowała wynik tej walki. Powiedziała w wywiadzie, że Lashley będzie walczyć z Rhino w steel cage. Logiczne więc, że Łajno, nie może wygrać tej wlaki. :lol

bracket2.jpg

bracket3.jpg

bracket4.jpg

BRACKET 1

“The War Machine” Rhino vs “The Icon” Sting

Hernandez vs Homicide (First time ever)

BRACKET 2

“The Phenomenal” AJ Styles vs Chris Sabin

Suicide vs Doug Williams

Hernandez/Homicide i AJ/Sabin, nadają się na ppv. I to dobrej jakości! :)

’MIND GAMES’

Raport by Danielsson

TNA Impact z 27 sierpnia, zapraszamy! Widzimy, jak do IZ przyjeżdżają Sting z AJ’em. Ten drugi ma w plecaku swój strój, przyjechał tu do pracy. Potem widać stół komentatorski. Obok Taza i Tenay’a siedzi Daniels. Będzie oglądał mistrza X Dywizji w akcji.

Suicide vs. Samoa Joe

W czasie walki pojawia się D’Angelo Dinero.

IMG_4802.jpg

Atakuje poza ringiem Suicide’a. Do walki włącza się Daniels i zaczyna bić się z Joe. Walka od razu kończy się dyskwalifikacją, jednak jeszcze dziś odbędzie się pojedynek Dinero i Joe z Danielsem i Suicide’em.

W ringu jest World Elite.

IMG_4850.jpg

Mikrofon dostał Bashir. Przypomniał o wojnie w Iraku. Niewinni mężczyźni, niewinne kobiety, niewinne dzieci… umierają. Amerykanie nic nie wiedzą o tym świecie. Amerykańskie media piorą im mózgi. Sprawiają, iż obywateli USA bardziej obchodzi głosowanie na American Idola, a nie prezydenta. Nazwał ten kraj wysypiskiem śmieci. Jest uzależniony od ropy z kraju Sheika. Każdy to wie. Potem majk przejął Young. Wspomniał o osobie, która jest uwięziona przez ten kraj. Hernandez. Zabrzmiał jego theme i zjawił się on w ringu. Poradził Ericowi, że jeśli chce coś mówić o nim, niech mówi to prosto w jego twarz. Young rzekł, że Hernandez ubiera barwy swojego kraju, ale żaden z tych ludzi go za to nie szanuje. Nigdy nie będzie równy. Będzie poddawany stereotypom. Dlatego też musi wstąpić do WE. Hernandez odpowiedział, że ci ludzie to jego rodzina. EY musi zrozumieć, że to ich państwo. Pokochaj je lub zabieraj stąd swój tyłek.

Na backu MCMG próbują poradzić sobie jako operatorzy kamery. Jednak ich uwagę odwraca jedna rzecz u Lauren… a raczej dwie. Po chwili zjawia się Dr. Stevie i oferuje im 50,000$ za zakończenie kariery Abyss’a. Zgodzili się.

Zaczynamy turniej o TNA Tag Team Knockouts’ Championship.

Awesome Kong & Raisha Saeed vs. Traci Brooks & Sharmell

Po ładnym lariacie przewagę zdobywa MEM. Wreszcie Raisha zmienia się z Kong. Ta zaczyna od clothesline’u, splash w narożniku… Implant Buster? Traci ucieka, jednak po chwili znów zostaje sprowadzona na ziemię. I, oh my God, co za splash z 2 liny!

IMG_4967.jpg

Pin! 1… 2… Sharmell przerywa. Kong idzie za nią, a Saeed robi blind tag i pinuje! 1, 2, 3! Kong i Saeed awansują!

IMG_4977.jpg

Następny mecz.

Jesse Neal vs. Rhino

Od początku inicjatywa Rhino. Spinebuster, pin i koniec walki. Jesse wstaje i jeszcze przyjmuje Gore.

IMG_5038.jpg

Po tym sędzia cofnął swoją decyzję. Neal wygrał! Nosorożec kontynuuje swój assault, lecz przybiega… Brother Devon. Rhyno odchodzi.

Mick Foley musi podjąć decyzję co do Women’s Championship. Pojawił się Abyss. Dostał ciasteczka i oddał barbed wire baseball bat. Foley życzył mu powodzenia w walce z MMG, ale ma uważać na Shelleya, bo dzieci Micka kochają go. Abyss odszedł, a obydwie strony dostały prawo, by przedstawić swoje racje. Cody mówił, że znokautował Mike’a Tysona i Chucka Norrisa. Hardcore Legend podjął decyzję, iż na No Surrender odbędzie się mecz Deaner vs. ODB o pas.

Zapowiedziany wcześniej pojedynek.

50,000$ Bounty Handicap Match – Motor City Machine Guns vs. Abyss

Próba Sliced Bread nieudana i Abyss wynosi Alexa… big boot dla Sabina… i Shock Treatment z leg dropem!! Do gry wchodzi Stevie… chokeslam? Nie, gdyż skacze Chris, ale Parks łapie go i robi 360 Black Hole Slam!!! Pięknie! Pin: 1, 2, 3! Abyss wins! Po walce Richardsowi znów się dostało. Wspaniały hesitation dropkick. Potem Monster bierze jeszcze krzesło. Jednakowoż uderza muzyka Kevina Nasha.

IMG_5145.jpg

Zapytał Steviego, czy nadal daje 50,000$. Pyta, bo ma kilka problemów. Abyss wtrącił się w nie swoje sprawy na HJ. Dlatego też Big Sexy poda Richardsowi głowę Abyss’a na talerzu. Jeśli ktoś wtrąca się w nie swoje sprawy… to osobiste.

Knockouts znów w akcji.

No DQ Match – Daffney vs. Hamada

Po reklamach w ofensywie Daffney. Hamada odpowiada ładnymi kickami. 2 headbutty, DDT! Pin: 1, 2… kick-out. Próba spin kicku, ale piękny unik… i Shining Wizard by Daffney! Cover – 1, 2, kick-out. Chair-shot? Nie, unik i Scream Queen trafia w ring post. Japonka zakłada rywalce krzesło na szyję… i kieruje na słup! Następnie Hamada układa Daffney na stole ustawionym w czasie reklam. I wspaniały moonsault z 3 liny!!

IMG_5215.jpg

W ringu… Michinoku Driver!

IMG_5221.jpg

1… 2… 3! Hamada zwycięża w pięknym stylu!

IMG_5233.jpg

Na backu TBP znów atakują Madison Rayne.

I kolejna wcześniej zapowiadana walka.

D’Angelo Dinero & Samoa Joe vs. Suicide & Daniels

Po małej pomocy ze strony Joe Dinero zdobywa przewagę nad Danielsem. Po reklamach ich drużyna ją pogłębia. Jednakże enzuigiri, kick i legsweep… zmiana z Suicide’em. Kilka forearmów, irish whip… i springboard elbow smash! Clothesline i z deczka zbotchowany neckbreaker.

IMG_5331.jpg

Nearfall, a potem rolling fireman’s carry slam. Do gry wchodzi Joe, ale szybko zatrzymuje go Daniels. Czyżby podwójny irish whip? Nie, Dinero kontruje i Joe z pięknym wariatem na Suicidzie. Potem piękny German by The Pope.

IMG_5341.jpg

Suicide dive poza ring? Nie, Daniels ucieka… i robi split-legged moonsault poza ring!

IMG_5346.jpg

Tymczasem w ringu… springboard crossbody? Unik… czyżby finisher Dinero z kolanami? Również nie. Slingshot roll-up! 1… 2… 3! Samobójca oraz Upadły Anioł wygrywają!

A teraz debiut telewizyjny Dixie Carter. Siedzi w gabinecie z JB i Lashleyem. Była mowa o sukcesach TNA, potem temat zszedł na karierę Bobby’ego. Czekaliśmy długo na ‘big announcement’… Bobby na NS zmierzy się z… Rhino. -.-‘

And now it’s time for our main event of the evening!

Matt Morgan, Scott Steiner & Booker T vs. Hernandez, AJ Styles & Sting

Kurt Angle zasiadł obok MT i Taza. Hernandez próbuje sił z Morganem, Matt go przechytrzył i zrobił discus clothesline. Po chwili jednak Hernandez robi vertical suplex na MM. Trzymał go kilkanaście dobrych sekund! A po tym wspaniały Big Man Dive na trzech rywali! Po przerwie reklamowej AJ jest maltretowany przez przeciwników. Wreszcie ucieka Blueprintowi i zmienia się z Hernandezem. Ten zaczyna od slingshot shoulder blocku. Następnie seria clothesline’ów, potężny spinebuster, a potem shoulder block po raz kolejny! Pin: 1, 2… Steiner przerywa. AJ się nim zajmuje, a Stinger Buką. Cała czwórka walczy poza ringiem, a w środku zostaję członek LAX oraz Matthew. Splash nietrafiony i… Hellevator? Do ringu wchodzi Scott z krzesłem. Chce uderzyć Latynosa, lecz ten pomysł nie podoba się Morganowi. Shawn popycha Matta na krzesło Steinera! AJ is legal… Springboard crossbody! Pinfall! 1… 2… 3! AJ, Sting I Hernandez wygrywają ten tag match! Po walce Morgan atakuje tag team champów. Na No Surrender 4-Way o WHC! Jednym z challengerów będzie Matt, reszta wyłoniona z eliminacji.

Impact schodzi z anteny.