Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

parę pytań ;]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

No więc, jestem nowy w świecie wrestlingu, (jakieś 4-5 miesięcy) i chciałbym się czegoś dowiedzieć.

1. Wrestling jest udawany - czytałem że jest ustalane kto wygra, kto przegra, ale tu przytoczę sobie przykład. TNA Slammiversary, walka Abyss i Taylor Wild vs. Raven i Dafney. Pod koniec Abyss rzuca na pinezki,( czy co to tam było) najpierw Raven'a potem Dafney. I tu stawiam pytanie: czy to są na tyle zdesperowani ludzie, że wiedząc o wszystkim dają się rzucić na na takie pinezki, czy była to wspominana przez was "wolna ręka"? Tutaj też zadam kolejne pytanie, z tej samej walki: Dr. Steavie uderzył monstera w głowę krzesełkiem(a może to był Raven), a jemu zaczęła się lać z głowy krew. Była raczej prawdziwa, czy to jest planowane, czy to przypadek? No, stąd to pytanie, bo czytałem tu na forum temat o tym i pisaliście że ""wrestlerzy się lubią, i dzięki temu wiemy, że nikomu nie stanie się poważniejsza krzywda "".

2. Co się dzieje z Shanem McMahonem? Jakby nie patrzeć to mój ulubiony zawodnik z WWE, i nie wiem czemu od jakiegoś czasu go nie widać? Czy to jakaś (udawana lub nie) kontuzja związana z walką handicapową z Legacy?

3. Męczy mnie to od jakiegoś czasu: Dlaczego Tommy Dreamer jeździ z wózkiem Raven'a?(lub jeździł, właściwie widziałem go z nim trzy razy w jakiś starszych walkach). Przywłaszczył go sobie, po wygranej?

4. [NAJWAŻNIEJSZE] Gdzie mogę oglądać wrestling on-line? Nie chodzi mi tu głównie o transmisje na zywo, a o taki jakby zbiór gali ppv w jednym miejscu.

Ktoś z was powie: "Na spike tv możesz oglądać TNA ". A ja właśnie nie mogę. Nie wiem czemu, działają mi tylko dwa epy, w innych przypadkach po godzinę pisze "LOADING...", albo "INITIALIZING MEDIA...". Dlatego szukam jakiejś alternatywy, chodzi mi głównie o TNA, albo WWE(ewentualnie Indy). Raz oglądałem na żywo(miesiąc temu) Smackdown chyba na Justin.tv, ale to było chyba jednorazowe, bo na tym kanale później nie było niczego.

Więc proszę. Podajcie w miarę możliwości jakąś stronę, albo jak oglądać na spike... m niż ściągnę jakąś galę...

Z góry dzięki :D

3063351724a478ddb8ac8f.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Chibi77

2

• IIL

1

• DonCarlos

1

• The Heartbreak Kid

1

Top użytkownicy w tym temacie

Pod koniec Abyss rzuca na pinezki,( czy co to tam było) najpierw Raven'a potem Dafney. I tu stawiam pytanie: czy to są na tyle zdesperowani ludzie, że wiedząc o wszystkim dają się rzucić na na takie pinezki, czy była to wspominana przez was "wolna ręka"?

No więc Abyss jest takim człowiekiem, który spokojnie może o sobie powiedzieć "jestem Hardkorem". Ma za sobą setki meczy, w których wyprawiał różne pojebane rzeczy. To, że wrzucił tą dwójkę w pinezki było na 99... nie, 100% zaplanowane przez writerów i tak miała wyglądać ta walka. A zdesperowanych ludzi to oni grają, niekoniecznie muszą nimi być :P

Co się dzieje z Shanem McMahonem?

No więc tak jak wspominałeś, Shane miał epizod z Legacy, w którym to Orton z ekipą skatował go na jednej z walk, a konkretnie jego kostkę (lewą bodajże :thinking: ). Z tym, ze wydaje mi się, że to była tylko udawana kontuzja... Wydaje mi sie również, że zarząd nie ma po prostu pomysłu na syna Vince'a i dlatego pojawia się on od czasu do czasu... Zapewne ma się teraz dobrze :P

• Reputacja:   991
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Pod koniec Abyss rzuca na pinezki,( czy co to tam było) najpierw Raven'a potem Dafney. I tu stawiam pytanie: czy to są na tyle zdesperowani ludzie, że wiedząc o wszystkim dają się rzucić na na takie pinezki, czy była to wspominana przez was "wolna ręka"?

Na pewno, było to zaplanowane. Gdyby tak nie było, to skąd "przypadkowo" pod ringiem, znalazłyby się szpilki ? ;)

Tutaj też zadam kolejne pytanie, z tej samej walki: Dr. Steavie uderzył monstera w głowę krzesełkiem(a może to był Raven), a jemu zaczęła się lać z głowy krew. Była raczej prawdziwa, czy to jest planowane, czy to przypadek?

Oczywiście, że zaplanowane. Po tym, jak Abyss przyjął chairshota i upadł, pociął się za pomocą żyletki, co spowodowało krwawienie.

No, stąd to pytanie, bo czytałem tu na forum temat o tym i pisaliście że ""wrestlerzy się lubią, i dzięki temu wiemy, że nikomu nie stanie się poważniejsza krzywda "".

Może i spadają na szpilki, czy się tną, ale prawda jest taka, że całość od początku do końca jest ściśle kontrolowana i wrestlerzy robią sobie nawzajem tylko to, na co się zgodzą.

Na pytanie nr. 2 nie odpowiem, ponieważ nie ślędzę WWE.

Gdzie mogę oglądać wrestling on-line?

Osobiście, zawsze wszystko ściągam, ale jeżeli chodzi o gale on-line, to poszukałbym na dailymotion, czy megavideo.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

1) To Ich praca w końcu, i Raven i Daffney mieli świadomość tego w co się pakują. Wątpię by bookerzy pozostawili decyzje o tych akcjach zawodnikom. Co do krwi - krew przy wszystkich uderzeniach, krzesłami itp. jest w 100% prawdziwa, ale bardzo rzadko jest dziełem przypadku. Wrestlerzy wiedzą kiedy mają krwawić, zauważ że po ciosie krzesłem zawodnik najczęściej pada na ring, a kamery skupiają się na Jego przeciwniku - w tym czasie leżący zawodnik dobywa żyletki(niektórzy chowają je w ochraniaczach, innym dostarczają je arbitrzy) i wykonuje profesjonalne nacięcie. I po chwili pojawia się krew ;) W wrestlingu nie można pozostawiać miejsca na przypadki, są one obciążone zbyt dużym ryzykiem. Dlatego wszystko co widzisz jest dokładnie zaplanowane :)

2) Shane wciąż sprzedaje kontuzje której doznał po ataku Legacy zaraz po No Way Out w tym roku. Poza tym nie jest On aktywnym zawodnikiem i w tym roku walczył tylko dlatego że storyline kolidował wokół rodziny McMahon - Vince, Shane, Steph i Hunter.

1) To Ich praca w końcu, i Raven i Daffney mieli świadomość tego w co się pakują. Wątpię by bookerzy pozostawili decyzje o tych akcjach zawodnikom. Co do krwi - krew przy wszystkich uderzeniach, krzesłami itp. jest w 100% prawdziwa, ale bardzo rzadko jest dziełem przypadku. Wrestlerzy wiedzą kiedy mają krwawić, zauważ że po ciosie krzesłem zawodnik najczęściej pada na ring, a kamery skupiają się na Jego przeciwniku - w tym czasie leżący zawodnik dobywa żyletki(niektórzy chowają je w ochraniaczach, innym dostarczają je arbitrzy) i wykonuje profesjonalne nacięcie. I po chwili pojawia się krew ;) W wrestlingu nie można pozostawiać miejsca na przypadki, są one obciążone zbyt dużym ryzykiem. Dlatego wszystko co widzisz jest dokładnie zaplanowane :)

Takie zdarzenie masz idealnie pokazane na tym filmiku

http://www.youtube.com/watch?v=h3PiJscFXCc

Tak samo masz doskonale pokazaną tą akcję w filmie The Wrestler. Kiedy Ram poleciał na narożnik upadł, wtedy jego przeciwnik zaczął tauntować a Ram w tym czasie wyciągnął żyletkę a właściwie jej kawałek spod ochraniacza(?) czy czegoś takiego. Czasami również takie bajery podaję sędzia. Masz to pokazane na przykład w tym fimiku.

http://www.youtube.com/watch?v=uXboMIPqxWQ

A, i może jeszcze jedno pytanie. Nie jestem jakimś fanem wwe, więc zapytam - ile było walk charliego Haas'a parodiujących innych wrestlerów?(widziałem tylko The Great Charlie vs. Deuce i Haas Hogan vs. Bradshaw)

3063351724a478ddb8ac8f.jpg

Zaczął od Charlito, potem były parodie takich postaci jak John Cena, John "Bradshaw" Layfield, Jim Ross, The Great Khali, Montel Vontavious Porter, Stone Cold Steve Austin, Bret Hart, "Mr. Perfect" Curt Hennig, Jimmy "Superfly" Snuka, Hulk Hogan, oraz Beth Phoenix. Btw, odpowiedzi na takie pytania to na Wiki znajdziesz.