Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2009 - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

No i druga co do wielkości gala zaraz po WM'ce zbliża się wielkimi krokami. Na razie znamy tylko dwie walki, ale w Newsie napisanym przez Daimona dowiedziałem się o dwóch nowych dlatego opis ich umieszcze w tagu spoiler. Zacznę jednak od walki.

WWE Championship

Randy Orton © vs. John Cena

Wcale bym się nie zdziwił jakby znowu wygrał Orton, bo to na niego głosuje. Jego Title run jest dobry nikt nie ma do niego zaprzeczeń. Dobrze że walkę dostał Cena, a nie Nochal, bo wtedy zamiast dobrej walki byłyby odgrzewane kotlety. Orton potrafi stworzyć dobrą walkę tak samo jak Cena, ale to bardziej spodziewam się wygranej Ortona niż Ceny. Chodź może John wygrać no i mam nadzieję że wtedy zacznie się między nimi feud, a Nochal zacznie robić coś innego, o tym w tagu spoiler.

WWE Unified Tag Team Championship

Chris Jericho © & Big Show © vs. Cryme Tyme

Walka Tag Teamów jeden całkiem nowy i jak dla mnie nie wypał, a drugi to już długo istniejący Tag Team, który przykuł uwagę chyba wszystkich tu zebranych. Shad i JTG dobrze ze sobą współpracują i jak dla mnie wolałbym ich wygranej żeby znowu stali sie dobrym Teamem,a nie jak w Maju czy Czerwcu. Albo na zapchanie gali albo wcale. Jeśli chodzi o wynik to jestem pewny wygranej Showa i Jericha, bo to oni w końcu mają pas i nie sądzę żeby odebrano go im tak szybko co by było kompletnie bez sensu.

Teraz kolej na kolejne walki.

Intercotninental Championship

Rey Mysterio © vs. Dolph Ziggler

Mam wielką nadzieję że teraz wygra Dolph i to na niego poleci mój głos w typerze, w końcu to mój ulubiony wrestler. Ostatnio ich feud się utrwalał w końcu doszło do Night Of Champion i piękna walka w wykonaniu oby dwóch, lecz wygrana Mysteria, a teraz mam nadzieję na wygraną Zigglera. Trochę to dziwne. Dolph miał taką dziwną karierę. Na początku inny ring name i sława w Tag Teamie. Potem jako Ziggler i na początku jakieś tam walki i nagle znikł. Nie widziałem go z 5 miesięcy, a może nawet i więcej w porządnej walce. Teraz feud z Khalim, oczywiście dodam że feud był słaby, aż tu nagle pomoc Edgowi i Jerichowi z Mysterio i droga do Night Of Champion i za razem występ w każdej gali i co ważne, w prawie każdej walce zaliczył zwycięstwo. To Morrison mu Jobbnał to ktoś inny. I teraz feud z Mysterio. Push robiony na szybko, ale mam nadzieję że nie pójdzie w zapomnienie tak jak przed rokiem.

World Heavyweight Championship

Jeff Hardy © vs. CM Punk

To już się robi nudne, ale jak wiemy były mistrz może zażądać rewanżu. No i mam wielką nadzieję że w tej walce wygra Jeff i zacznie Title Run i feud z kimś innym, a nie z Punkiem, bo jak wszyscy wiemy ich feud ssie na całej linii.

No i na koniec sprawa Nochala. Napisałem

Chodź może John wygrać no i mam nadzieję że wtedy zacznie się między nimi feud, a Nochal zacznie robić coś innego, o tym w tagu spoiler.

Chodzi mi oto że prawdopodobny jest powrót Michaelsa,a także razem z jego powrotem powróci Dx. Fajnie by było gdyby oni powrócili i tak jak wcześniej rozwalali kogo się da na ringu.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wyro

3

• dawidmks

2

• Hawok

2

• Eddy1674325917

2

Top użytkownicy w tym temacie

Napisałem juz 2 pierwsze walki to teraz czas na kolejne:

Intercontinental Championship:

Rey Mysterio © vs Dolph Ziggler

Mam nadzieje ze wygra Mysterio. Na NoC obydwaj zrobili dobre show ale wygral Rey. Na SS moze byc roznie. Ale kto by nie wygral na pewno zobaczymy dobra walke :P

World Heavyweight Championship:

Jeff Hardy © vs CM Punk

Juz 3 gala PPV i znowu walka pomiedzy nimi. Wg. mnie Jeff obroni pas i zakonczy feud z Punkiem. Chcialbym zeby wokol pasa zakrecil sie Morisson, bo bylby fajny feud miedzy nimi. Punk nie wygra pasa na 99%.

• Styl:  Jasny

więc tak:

walka o pasy tag team mnie zbytnio nie interesuje. zresztą wiadomo kto wygra

walka o pas IC z kolei to nie jestem pewny czy pas obroni rey. Jak czytalismy w newsach byly plany by na Night of Champions to Dolph zdobył pas, ale wszystko się zmieniło. więc nie zdziwię się jak dolph zdobędzie pas.

Orton vs Cena - jak się wielu wypowiadało (mimo niechęci do jaśka) wolę żeby Jasiek zbobył pas. póki co Orton jako heel sprawuje się do dupy jako czamp (oczywiście w moim zdaniu). nie jest typowym heelem jakie były dawniej (ucieka kryje się za psami , wiadomo o kogo chodzi/). Więc mimo niechęci d0o Johna to mam nadzieję, że to on wygra match.

No i zapowiadająca się PEREłKA - TLC match punk vs hardy - jeśli wszystko się dobrze potoczy, to może byc jedyny konkurent do walki roku (mam nadzieję że tego writerzy nie zjebią), jaką zrobili Taker z Michaelsem na Wrestlemanii 25!!! (choc mi się wydaje ze do tej walki nie bedzie konkurenta).

zobaczymy co dojdzie dalej.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Doszła kolejna walka która według mnie może być bardzo ciekawa bo ostatnio duże postępy u tych zawodników :)

DX vs. Legacy

Mam nadzieję że nie zamulą. Raczej pewne jest że wygra

DX

bo musi dostac push i to oni wygrają ;)

TLC Match for the World Heavyweight Championship

Jeff Hardy © vs. CM Punk

Zapowiada się bardzo ciekawa walka. Punka znamy przecierz głównie z wygranych w ladder match'ach, ale w TLC jeszcze nie walczył. Natomiast Jeff, ma za sobą już trzy takie walki. Feud Punka z Hardym już mi się znudził, więc do walki powinien wtrącć sie ktoś trzeci, żeby ewentualny zwycięzca pasa z nim weudował. Co do zwycięzcy to wydaje mi się, że wygra Jeff. Nie po to odbierali Punkowi tytuł, żeby na SummerSlam znowu go dostał.

Tu nie ma co gadać. Jestem pewien, że wygrają mistrzowie. Cryme Tyme nie ma szans. Właściwie to powiedziałem już wszystko o tej walce.

Singles Match for the Intercontinental Championship

Ta walka też zapowiada się ciekawie. Stypulacja i przeciwnicy są tacy sami jak na NoC, więc wydaje mi się, żeby nie robić powtórki tym razem Dolph wygra. Obaj są dobrymi wrestlerami, więc możemy się spodziewać super walki. Osobiście stawiam na Zigglera. Rey już długo kręci się kołó IC, więc może jak przegra to się od niego odczepi.

Tag Team Match

DX vs Legacy

To będzie walka. Jestem pewien, że wygra DX. Potem zaczną oni feudować z Tag champami i będzie fajnie. Co do Legacy to pomysłu nie mam :P

P.S. ta walka jest juz nawet na wikipedi, więc nie wkładałem do spoilera.

WWE Championship

Tu mam swoje przypuszczenia. Orton trzyma pas od ok. czterech miesięcy. Do dość długo jak na te czasy. Jasiek powinien wygrać. Dlaczego tak sądzę? Są dwie przyczyny. Dlatego, że do tej walki dali Johna, a nie Trypla( gdyby był on to by przegrał,a feudz Randym by się ciągnął). Poza tym zwróćcie uwagę na plakat... Jasiek jest w najbardziej widocznym puncie plakatu. Na głównej odnodze gwazdy. Orton jest tuż obok, niego, ale to Cena jest najwyżej, co oże wskazywać, że będzie najważniejszą osoba na SS, co za tym idzie... wygra WWE tilte.

Czas wypowiedzieć się na temat SummerSlam 2009, bałem się, że odgrzejemy kotleta tak jak jedno czy dwa PPV temu, jednak zostało 'odświeżone' i bardzo dobrze, bo kolejnej walki Jeff Hardy vs. CM Punk bym niewytrzymał. Zacznijmy opisywać

Po raz kolejny ci sami wrestlerzy, ale została dodana stypulacja w której bez karnie można używać krzeseł, stołów i drabin. Nie ukrywam, że może wyjść z tego hit, ale może stać się też wręcz przeciwnie, co najważniejsze koniec tego głupkowatego feud, wolałbym aby odbył się on na korzyść Jeff'a bo CM Punka nie mogę kupić, bez różnicy czy kiedyś czy teraz i tak nie mogę określić jego płci. Jeżeli booking nie zawali (co w przypadku osoby punka będzie cudem) możemy spodziewać się dobrej, a nawet bardzo dobrej walki.

Ehh... nie trafiony pomysł z powstaniem tag teamu Show i Jericho, ale cieszy 'danie' szansy dla co tu dużo ukrywać low-midcarderów, wszystko zmiażdży Big Show, ale tutaj także możemy obejrzeć kawałek dobrego wrestlingu, bo CT potrafią walczyć.

A ja nie wiem co o tej walce sądzić, ale jakoś nie mogę jej kupić i zawsze gdy tylko pojawia się im perfection u mnie na komputerze zaczyna się przewijanie :waving:

WWE Championship Match

I może tu wydam się Wam dziwny, ale kurde liczę na to że Jasiek zgarnie ten pas. Serio. Jeśli mam do wyboru terminatora który roznosi wszystko na swojej drodze i wygrywa walkę trzema ciosami a cipę która co chwilę powtarza jaki jest mocny a gdy przychodzi co do czego ucieka zasłaniając się kolegami a wygrywa tylko przez DQ to wybieram terminatora. Jednak wolę oglądać kolesia który spokojnie radzi sobie z 15 przeciwnikami i w tym samym czasie robi sobie kawę niż takiego który ratuje się ucieczką. I nie tłumaczcie mi że taki urok heel'a bo to gówno prawda - heel ma być zły i zdeprawowany a nie mocny w gadce i tchórzliwy. Gdzie są tacy heel'e jakl dawny Hunter? To był heel - dziś to co prezentuje Orton jest żałosne. Kiedy On ostatnio wygrał w 100% czysto walkę 1 on 1 na PPV? Bo mi się coś kojarzy że to było Royal Rumble 2008 gdzie pokonał Jeff'a... Od tego czasu żadnej czystej wygranej na PPV - nawet tegoroczne NWO wygrał przy pomocy Teda i Cody'ego... Let's Go Cena!!

100% Prawdy

Tag Team Match

DX vs Legacy

Może i powrót do DX to chwyt marketingowy, może to wszystko dla kasy, ale i tak się ciesze, że ta dwójka powraca, chociaż na chwile. Zawsze podniesie to poziom 'rozrywki' serwowanej przez WWE.

P.S. ta walka jest juz nawet na wikipedi, więc nie wkładałem do spoilera.

W innym dziale, zdecydowanie powinno to się znaleźć w tagu spoiler, bo nic nie zostało oficjalnie zapowiedziane.

Generalnie placek, prawdopodobnie dochodzi do tego jeszcze walka dwójki Khali i Kane, ale w takim wypadku stypulacja NO DQ to za mało. Zapewne jeszcze zobaczymy jakąś walkę Div, a chciałbym, żeby to było na zasadzie jakiś konkursów piękności. Pożyjemy to zobaczymy, a obejrzy się na pewno.

Jeff Hardy © vs. CM Punk

Zapowiada się całkiem ciekawa walka. Może wyjść z tego wielki hit albo wielki kicz. Ale moim zdaniem wygra Hardy. Mam nadzieje że to koniec feudu Punk vs Hardy. Tylko co potem? Czyżby Morisson? Raczej nie. Nie po to przechodził koleś Face turn. Jedynie z rosteru Smackdown pasował by mi do kolejnych starć z Hardym Chris Jericho, ale tag team z Showem że tak powiem wszystko pieprzy. No chyba że Kane dostałby Title shota. A po powrocie grabarza, znowu brother vs. brother.

Tutaj moim zdaniem wszystko może się zdarzyć, ale raczej jestem pewien że to Y2J&Show wygrają tą walkę. A jeśli yoyoyoyo wygrają to może się sprawdzić to co powiedziałem powyżej czyli że Chris zajmie się WHC.

Tutaj powinien wygrać Dolph. Ale jeżeli Ryjek znowu postraszy Vinca odejściem to pewnie on będzie nadal posiadaczem tego pasa. Ale jakby Dolph wygrał to Rey może iść wyżej (WHC), a Ziggler pewnie zacząłby feudować albo z R-Truth'em ewentualnie Finlay, albo Matt Hardy.

Tag Team Match

DX vs Legacy

Nareszcie powrót DX i Shawna Michaelsa. Mam nadzieje że to oni pokonają Legacy i starcie na lini DX vs Legacy może potrwać kilka PPV

WWE Championship

Tutaj modle się by wygrał Cena. Może to się wydać dla wielu śmieszne, ale znudził mi się Orton jako mistrz. Cena wygra i mam nadzieje że zacznie jakiś feud z Swaggerem. A wtedy Orton będzie w konflikcie z DX.

Oczywiście chciałbym powiedzieć o braku Main Eventerów, przepraszam. O braku nowych ME. Ciągle to samo. Orton, Trypel, Cena. Przydało by się coś nowego. Może to być choćby Swagger. Ale jeżeli w kółko będziemy oglądali to samo, to czy będzie warto? Mam nadzieje że Vince coś z tym w końcu zrobi, bo już mam dość oglądania w kółko tego samego.

Jeff Hardy © vs. CM Punk

Jak kolega wyżej napisał może wyjść z tego bardzo dobra walka ^^ Faktycznie ciekawie się zapowiada storyline po tej walce. Teoretycznie wolałbym Jeffa co by skończyło feud i mógłby o pas WHC powalczyć y2j ale z drugiej strony zwycięstwo Punk-a daję szanse Morissonowi.

Cieżko powiedzieć. Jeśli Chrisowi pisze się pas WHC to wygrają joł joł joł którzy pewnie zaczeli by feudować z HD. a TT big slow i y2j by się rozpadł. Slow by wrocił na raw. Z drugiej strony jak wygra slow i y2j to na pewno zaczna feudowac z DX.

Oby oby wygrał Ziggler ;) Wtedy 619 żeby nie telepał będzie feudować o pas whc np z punkiem. Ziggler by zaczał feudować z kolei z Mattem lub finlayem ewentualnie rtruth lub(oby nie) knox.

Tag Team Match

DX vs Legacy

hehe powraca niezniszczalne DX. Cieszy że Nochal na jakis czas nie bedzie musial sie krecic wokol pasa WWE :D i Pewnie potem będa kosić wszystkich :D

WWE Championship

Tutaj modle się by wygrał Cena.

Nic w tym dziwnego! ja również chcę aby wygrał Jasiu terminator :] Orton już sie kompletnie znudził a JAsiu jest Jasiem-nic nie poradzimy ale przynajmiej te rozwiązanie da jakieś inne możliwośći niż linia Orton-Nochal-Sina.

Drugie prestiżem PPV po Wrestlemani, zapowiada się słabo, tak jak większość ostatnich PPV WWE.

WWE Championship: Randy Orton © vs. John Cena

Kwadrat vs. headlock, nie no cudo. Po walce za dużo się nie spodziewam, myślę, że to Cena wygra. Jak na standardy WWE, Viper trzyma ten pas za długo, więc? 99% na zwycięstwo Ceny, po max. 15 minutach. ;>

TLC Match for the World Heavyweight Championship: Jeff Hardy © vs. CM Punk.

Po tej walce możemy już się trochę czegoś spodziewać. TLC i Jeff = najczęściej dobra walka. Hmm, ale Jeff dostał ten pas by jeszcze na trochę zostać w WWE? Jeżeli tak, spodziewajmy się zwycięstwa Punk'a, Vince się zemści za to, że Hardy chciał odejść z federacji. :D

WWE Unified Tag Team Championship: Chris Jericho © & Big Show © vs. Cryme Tyme

Mhm, walka może być dobra, ale na 99% zakończy się zwycięstwem mistrzów. No, bo przecież WWE nie dawało im na jedno PPV pasów, by potem stracić je z Cryme Time. Nie to, że jadę po Cryme Time, ale oni są trochę za słabo wypromowani, nawet na pasy TT. :>

Singles Match for the Intercontinental Championship: Rey Mysterio © vs. Dolph Ziggler

Yay! To może być nawet lepsza walka od TLC! Rey ostatnio kręci naprawdę dobre walki, Ziggler to samo! I mam nadzieję, że tym razem Rey nie tupnie nogą w gabinecie Vince'a i odda pas młodemu Ziggler'owi!

Tag Team Match: D-Generation X vs. The Legacy

O boże. Ile razy można reaktywować ten sam tt? :< To już nie to samo, co kilka lat temu. Shawn przecież sam tego tt nie pociągnie, Tryplak już pewnie sobie zabookował, by wyszedł jak na największego terminatora. Rzel i bul. Hmm, a co do Legacy. Po raz kolejny będą musieli być zeszmaceni, no cóż. Wygra Dx, bo przecież muszą mieć dobre wejście.

Hmm, podsumowanie. Szykuje się nam następny wielki shit, między innymi, na ten shit składać się będzie walka o WWE, TT match. Trochę lepszą walką będzie o pasy TT, a tymi, po których będzie można się czegoś spodziewać, będzie walka o WHC i IC. :>

Pourqoui? <333

Doszła już oficjalnie walka Christian vs Regal.

Uważam że jakiś debil dał title shota regalowi bo ssie na całej lini i pewnie będzie walka wyglądała tak że christian bedzie caly czas okladany po czym na koniec fuksem wygra...

Robią jakieś feudy na siłe z dupy.

Lepiej trzeba było dać jakiś fatal 4 way na zasadach extreme-ecw nie raz juz nas nie zawiodlo :)

Jeff Hardy © vs. CM Punk

W końcu jakieś urozmaicenie walki.Stypulacja TLC może wyjść na plus tej walce.Przynajmniej(mam taką nadzieje)walka nie będzie zanudzać.Jeff Hardy na pewno wykona jakieś skoki pokazowe z drabiny.Walka na pewno interesująca i warta polecenia.Jeżeli chodzi o wynik to raczej Jeff Hardy nie powinien przegrać.Nie sądze że WWE zdecydowało by na tak szybką zmianę posiadacza pasa.(chociaż to WWE więc nic niewiadomo :8 )Być może jakas interwencja Matta Hardego i pomoc przy obronieniu pasa przez Jeffa....

Tag Team Match

DX vs Legacy

No i jest powrót D-Generation X....Bardzo chciałbym aby to Legacy wygrało ta walkę.Jednak nie sadzę aby po tylu próbach reaktywacji D-X drużyna Tripla i Shawna przegrała walke na PPV.Być może wygrają i zaczną deud o pas z Big Showem & Chrisem Jericho...

Rey Mysterio© vs. Dolph Ziggler

Tutaj nieprzewiduje zmiany właściciela pasa.Pewnie dominował będzie Ziggler przez prawie cała walke.Lecz pod koniec cudowne odrodzenie Reya!Dolph będzie na środkowej linie wisiał po czym 619 i po walce...Walka może być dobra ale myśle że wynik nadal ten sam, czyli wygrana Reya.Nie ukrywał że chciałbym zobaczyć Dolpha jako mistrza Intercontinental.I to własnie niemu będę kibicował w tej walce :)

WWE Championship: Randy Orton © vs. John Cena

Nie wiem co za debil to wymyślił ;/ Zdecydowanie będzie to zapewne najgorsza walka gali -.-

Kibicuję Ortonowi, ale wygra Kwadrat

TLC Match for the World Heavyweight Championship: Jeff Hardy © vs. CM Punk.

TLC... Dobrze, że jest jakaś ciekawa stypulacja. Jeff powinien wygrać, w końcu chcą go zatrzymać w WWE. Dla mnie Punk nie zasługuje na pas WHC...

Kibicuję Jeffowi i sądzę, że to właśnie on wygra.

WWE Unified Tag Team Championship: Chris Jericho © & Big Show © vs. Cryme Tyme

Cryme Tyme mój ulubiony tag... No dobra, jeden z ulubionych. Chciałbym ich widzieć jako Tag Team Champions... YEAH YEAH

Wygra Y2J&BS, wolę Cryme Tyme

Singles Match for the Intercontinental Championship: Rey Mysterio © vs. Dolph Ziggler

Hmmm... Rey jak dla mnie powinien się przerzucić na inny pas. W każdym razie wygrywał już dość długo, ale nie po to Ziggler za nim tyle goni, żeby teraz odpuścić. Dla mnie Ziggler dostał nagle pushu, bo tak sobie normalnie, czysto jest w stanie pokonać Reya, co nie wychodziło nawet Christinie (xD)...

Wygra: Ziggler, wolę Reya, ale mam nadzieję, że odpuści sobie ten pas i się przerzuci stopień wyżej... Lub jakiś fajny feud

Tag Team Match: D-Generation X vs. The Legacy

No nie... Trypul nie przepuści tak tego. W końcu legendarny team: DX dostali ostatnio od Legacy - dwóch nieopierzonych, niespushowanych piesków Ortona.

Wygra i wolę: DX

Niecały rok temu Randy Orton, po swoim powrocie z kontuzji chciał zmienić oblicze RAW. W tym celu powołał specjalną grupę, do której dzięki ostrej selekcji zostali przyjęci Cody Rhoades i Ted Dibiase, a nazwali się dumnie - Legacy. Założeniem tej trójki było zdominować RAW i stać się lepszym teamem niż Evolution i DX. Randy nigdy tego głośno nie powiedział, ale każdy kto obserwuje uważnie WWE może zauważyć, że Legacy już niemalże zrealizowało ten plan. Randy dzięki pomocy Ted'a i Cody'ego pojedynczo wykańczał kolejne wielkie gwiazdy, z którymi kiedyś współtworzył Evolution. Całkowicie zmasakrował Flair'a, odesłał do szpitala Triple H'a i całą jego rodzinę, a na Backlash zabrał mu to co było dla Huntera najcenniejsze, czyli pas WWE. Na koniec zajął się Batistą, który wprawdzie odebrał mu pas, ale tylko na dzień, a od tamtego czasu Animal również pauzuje. Cody i Ted mieli w tym spory udział, zawsze byli blisko Ortona, by uratować mu tyłek w najgorszej opresji. Zostali z nim do końca na Royal Rumble, by ich lider mógł zdobyć title shot na WrestleManię. Czas jednak na najważniejszy test, w którym udowodnią, że są godni by stać koło Ortona. Test, w którym sami udowodnią, że Legacy to najlepszy team w historii, pokonując wielkie Dx. Cody i Ted jako team nie walczyli przez ten rok zbyt często. Gdy dochodzili do głosu to wszystko wygrywali, poza tymi najważniejszymi sprawdzianami, walkami, których stawką były pas TT. Ostatnio bardzo przekonałem się do tego teamu, szczególnie do młodego Dibiasego i to do tego stopnia, że będę im po cichu markował w walce z bądź co bądź moim ulubionym przez długi okres czasu teamem. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Michaelsowi i Helmsley'owi zwycięstwo nad Legacy nie da absolutnie nic. Ich zwycięstwo jest tak oczywiste, że nikt nie dopuszcza do świadomości innego scenariusza. Rozwalenie takich "leszczy" to dla nich pikuś, ale czy jest sens dawać zwycięstwo teamowi, który na 99% rozpadnie się już po SS? Ego Huntera nie wytrzyma długo bez pasa, a i Shawn po tym jak musiał uznać wyższość Jericho i Taker'a też na pewno ma aspiracje na Main Eventy. Gdyby natomiast wygrało Legacy, z miejsca ich ranga poszłaby w górę. Przestaliby być kohortą Ortona, a staliby się teamem, którego nawet Y2J i Big Show musieliby się obawiać. A Dx? Wiele osób twierdzi, że Shawn wniósłby trochę świeżości do Main Eventów gdyby pokręcił się koło pasa WWE. Tylko jeśli tak by się stało to HBK znowu musiałby walczyć albo z Ortonem albo z Ceną. Nie wiem jak wy, ale ja mam dość powtarzania tego typu pojedynków. Ja postawiłbym na rozwiązanie może oklepane, ale na pewno ciekawe. Po porażce z Legacy skłóciłbym ze sobą DX i zaczął ciekawy storyline. A taki Orton lub Cena mogliby dla odmiany pofeudować z MVP lub Swaggerem, ranga pasa na pewno by tam nie ucierpiała.

A propos tej dwójki to w (upper) mid-cardzie wywiązał się nam niegłupi feud na lini Swagger - MVP. Wydaje mi się, że takie zestawienie może nie być przypadkowe. Jak dla mnie Porter i Swagger to osoby, które mają największe szanse by zakręcić się koło pasa trzymanego przez Ortona lub Cenę. Całkiem prawdopodobne, że swoją szansę dostaną oboje, ale na pierwszy ogień pójdzie prawdopodobnie zwycięzca tej walki, czyli w moim odczuci Swagger. Gdyby nie ta głupia porażka w Beat the clock, gdzie Swaggera pokonał Bourne (późniejsze dwa squashe na rzecz Jacka wiele nie dały) to Swagger mógłby z miejsca startować do Ceny, ale w gruncie rzeczy taka rozgrzewka z Porterem też dobrze mu zrobi. Jeśli natomiast wygra MVP wielka szkoda się nie wydarzy. Montel to zawodnik o dużym potencjale, a który po tych kilku wpadkach i porażkach ostatnimi czasy zwycięstwo z takim rywalem jako Swagger da naprawdę sporo. Cała ta jednak moja medytacja może pójść w cholerę, bo znając zagrywki Vince'a to wcale bym się nie dziwił gdybyśmy dostali powtórkę z zeszłego roku. Na SummerSlam 2008 dla niezorientowanych, MVP pokonał Jeff'a Hardy'ego. Po tej walce Porter przeszedł do historii po 20 porażkach (w tym jedna z local jobberem) a Jeff do końca roku brał udział we wszystkich walkach o pas (poza SS, gdzie miał być, ale zastąpił go w zmyślnym story Edge), który w końcu zdobył na Aramgeddon.

Jeszcze dwa słowa o TLC. Dzięki stypulacji jestem prawie pewien, że dam walce co najmniej 4 gwiazdki. Pogłoski o odejsciu Jeffa stają się coraz bardziej realne, wątpię, żeby Punk dostawał kolejną szansę, gdyby miał nie odzyskać pasa WHC. Mam tylko nadzieję, że gdy tak sie stanie to Punk wreszcie wmiesza się w poważnym feud, nawet z Takerem, bo feudując z Hardym lub Morissonem Main Eventerem niestety się nie stanie. Nie lubię ani Jeff'a ani Matt'a, ale fajnie by było gdyby Jeff został i Hardyz pokręcili się koło pasów Show'a i Jericho, bo w teamie trzeba przyznać moja antypatia do nich gdzieś ucieka.

Opisałem walki, które mnie ciekawią, o kilku innych pisałem wcześniej, a reszta mnie po prostu nie interesuje.

thx

Czy to ma byc jakas kpina???? Mozesz mi powiedziec za co dziekujesz????

Niestety ale ostrzezenie.

WWE Championship

Randy Orton, gdyż Cena nie dostanie tak szybko tytułu...wszyscy sądzą, że Cena Cena...a Vince zrobi nas w *uja...sorry was...Orton bez czy z Legacy...wygra

Jeff Hardy © vs. CM Punk

CM Punk, gdyż Hardy go home...niestety...znaczy ja się ciesze...gdyż pana Jeff'a nie lubie...a jak Cookie Master wygra to będzie miał feud z Morrisonem, a później z Taker'em...zapewne Hardy też by miał taki grafik...ale wole CM Punka jako WHC...

Chris Jericho&Big Show- wygrają z raperami, gdyż CT nie ma jeszcze takiego statusu w WWE aby pokonać takie legendy...zresztą i tak CT mnie już dawno znudziło...nie wiem jak was..ale mnie tak...i dlatego na SS przegraja...a na ich miejsce przyjdzie Hart Dynasty...lub D-X...lub te dwie stajnie...i zawalczą z Y2J&BS na Breaking Point...

Rey Mysterio- gdyż nie wiadomo czy wygranie przez Dolpha tak szybko IC Title byłoby dobre...wkońcu lepiej by było gdyby Dolph walczył jeszcze parę razy z Rey'em i sobie zasłużył...Nie jestem fanem Rey'a...ale uważam, że lepszym rozwiązniem będzie wygrana Rey'a

Tag Team Match

D-Generation X vs. The Legacy

The Legacy- wygrają Ted z Codym z pomocą...HHH'a...chciałbym aby na SS Trypel przeszedł heel turn...choćnie możliwe...wierze że Vince tak właśnie zadecyduje...

The Great Khali vs. Kane

Niechce mi się wypowiadać na temat tego czegoś...ale niech wygra sobie Khali

Jack Swagger vs. MVP

M.V.P- wolałbym aby to on wygrał i ten feud sie trochę potoczył...może coś z tego ciekawego będzie

To moja wyobraźnia, więc prosze nie krytykować:P

QtI49171.gif
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Powrót Penelope Ford na ring może jeszcze trochę potrwać, według szefa AEW Tony'ego Khana. W nagraniu przed AEW Collision opublikowanym na platformie X, Khan wyjaśniał szczegóły nowego meczu na show (Toni Storm & Mina Shirakawa vs. Megan Bayne & Lena Kross), kiedy podał aktualizację na temat Ford, która również jest częścią tej grupy. Khan stwierdził: „Wygląda na to, że niestety Ford będzie poza grą z powodu kontuzji – może przez tygodnie, ale możliwe, że nawet miesiące.” Według na
    • Grok
      Dwa mecze o tytuł zostały ogłoszone na galę NXT w Houston pod koniec tego miesiąca. Na Vengeance Day Jacy Jayne wyszła i cutowała promo o swojej drodze do Women's Championship. Robert Stone przerwał jej, oznajmiając, że chodzi o wyłonienie jej następnych pretendentek. Gdy Zaria i Sol Ruca wyszły, by заявить swoje претенzje, Stone wkroczył ponownie i ogłosił triple threat match o pas na 17 marca. Później za kulisami Jayne wkurzała się na triple threat match, a reszta Fatal Influence knuła, ja
    • Grok
      Na odcinku AEW Collision z 7 marca pojawił się weteran WWE i WCW Adam Bomb, znany również jako WRATH. Znany z występów w WCW jako były dwukrotny WCW World Tag Team Champion, Adam Bomb, czyli Bryan Clark, był obecny na najnowszym odcinku Collision. RJ City z AEW opublikował zdjęcie w mediach społecznościowych z Clarkiem i napisał: Sean Ross Sapp z Fightful również potwierdził obecność Adama Bomba / WRATH-a na Collision poprzez aktualizację w mediach społecznościowych. Jego obecność na ty
    • Grok
      Do wtorkowego odcinka NXT dodano nowy match. Na NXT Vengeance Day Charlie Dempsey odrzucił propozycję dołączenia do nowej stajni Lexisa Kinga. King próbował go przekonać do zmiany zdania, przypominając, że ich ojcowie – William Regal i Brian Pillman – byli dawnymi mistrzami światowymi i utorowali im drogę do sukcesu. Wtem Tavion Heights przerwał Kingowi, po krótkiej wymianie zdań stajnia Kinga opuściła ring. Heights zasugerował Dempsey'owi reaktywację No Quarter Catch Crew na jedną noc, by roz
    • Grok
      AAA on Fox dzisiejszego wieczoru to go-home show przed przyszłotygodniowym Rey de Reyes w Puebla w Meksyku. Zaplanowano trzy pojedynki, które zostały wyemitowane w dzisiejszym odcinku. Nagrano go w zeszłym tygodniu w Showcenter Complex w Monterrey w Meksyku. Dzisiejszy odcinek zawierał finałowy qualifying four-way match do Rey de Reyes z udziałem Santos Escobar vs. Mr. Iguana vs. Psycho Clown vs. Abismo Negro. Ponadto odbył się singles match pomiędzy dwoma zawodnikami, którzy już zakwalifi
  • Dodaj nową pozycję...