Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2009 - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Data gali: 23 sierpnia 2009r. (niedziela)

Miasto: Los Angeles, California

Hala: Staples Center

Theme Song gali: "You Gotta Move" by Aerosmith

Karta:

WWE Championship

Randy Orton © vs. John Cena

TLC Match for the World Heavyweight Championship

Jeff Hardy © vs. CM Punk

WWE Unified Tag Team Championship

Chris Jericho © & Big Show © vs. Cryme Tyme

Singles Match for the Intercontinental Championship

Rey Mysterio © vs. Dolph Ziggler

Tag Team Match

D-Generation X vs. The Legacy

The Great Khali vs. Kane

Jack Swagger vs. MVP

Ok, karta zaktualizowana w dniu 18 sierpnia o godzinie 10:30.
  • Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wyro

3

• dawidmks

2

• Hawok

2

• Eddy1674325917

2

Top użytkownicy w tym temacie

WWE Championship

Nareszcie Cena sam na sam się zmierzy o pas WWE!:) i mam nadzieje, że go wygra.

Prawdopodobieństwo wygranej Ceny jest duże. Pamiętam walki tych panów

jak ze sobą walczyli na każdym z trzech ppv i walki były dobre.

i nieoficjalna walka nie potwierdzona i powrót HBK

WWE Unified Tag Team Championships Match

Big Show i Chris Jericho (c's) vs. DX Generation

13278434144c9884d9bd794.jpg

Walka o Pas WWE Championship bedzie bardz dobra,orton pewnie znowu wygra.Ciekawi mnie kto bedzie przeciwnikiem Jeffa Hardego o Pas.Mam nadzieję ze DX wróci.

Edytowane przez Gość

Cena wygra na SS 100% :) musi wygrać...

a HBK może na RAW powróci pomóc HHH w handicapie

i na SS będzie Legacy vs DX a nie tak jak wcześniej pisałem z Chrisem i Bykiem

Zobaczymy co to będzie!

Ciekawe czy TAKER wróci ??

SummerSlam w tym roku zapowiada się obiecująco!

13278434144c9884d9bd794.jpg

I bardzo dobrze że na SS będzie walka

WWE Undefided Tag Team Championship

Chris Jericho© & Big Show© vs. Cryme Tyme

Myśle na na tej gali wygra Cyrme Tyme i będzie dobry feud między tymi dwoma Tag team.

dop.Nastepnym razem ostrzezenie za spoiler. tomo

Jeśli SummerSlam 2009 ma być drugim najważniejszym eventem zaraz po WM'ce 25, to Vince i creative team muszą się jeszcze bardzo postarać, aby urozmaicić nam te 3 godziny trwania PPV. Ale do rzeczy:

WWE Championship

Mam nadzieję, że nie będzie to main event wieczoru :P Czuję, że ta walka będzie ssała na maksa... Jak czytaliśmy w newsach, na tej gali zwyciężyć ma BezCenny Janusz. Powiedzmy sobie szczerze - Cena w miesiąc nie urozmaici swojego movesetu - walka na pewno skończy się jakimś STF czy coś... Także wyczuwam nudę :roll:

Proste, muszą wygrać Y2J i Big Show. Nie po to była ta cała nagonka z tajemniczym partnerem Jericho, nie po to World's Largest Świniak założył odświętny lateks i zgolił wąsy, żeby teraz mieli stracić pasy na rzecz Joł Joł Joł Joł. Niemniej uważam, że ta walka to duży awans dla Cryme Tyme - w końcu Jericho i Big Show to nie są średniaki ;)

WWE Championship

Cena vs Orton

Wydaje mi sie ze wygra Cena i zacznie feud z Triple H ale taki na poważnie. To moze byc najlepszy feud na Raw o ile Cena wygra.

Unified Tag Team Champioship

Jericho & Big Show vs Cryme Time

Tutaj sprawa jest raczej prosta. Wygra wygadany Jericho i Big Czop, bo po co federacja by robila z nich Tag Team na miesiac. Ale moze wyjsc z tego niezly feud.

P.S. Ciekawy jestem z kim bedzie walczyl Jeff o WHC. Moze z Morissonem albo znowu z Punkiem.

WWE Championship

Co do walki Orton vs. Jasiek to raczej pewne jest ,że wygra to Jasiek.Oczywiście ja głosuje na Ortona.

Jasiek już długo trzymał pas.

a do walki o pas WWE Unified Tag Team Champions to uważam ,że wygrają to Christina i Fat Boy.

Zrobili z tego dużo zainteresowania i uważam ,że Y2J i Big Show nie stracą tak szybko pasów.

Cryme Tyme ma malutkie szanse :)

A o pas WHC może będzie jakis Contender Match ;D

punksig.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Karta jeszcze niezbyt obfita, ale coś skrobnę...

Walka o pas tag - szczerze mówiąc od momentu gdy zobaczyłem kto został partnerem Jericho straciłem cały zapał do tej dywizji. Gdy na ppv narodził się team Jericho i Edga skakałem z radości. Dwóch dobrych zawodników, o konkretnych gimmickach i o wielkich osiągnięciach stworzyło niesamowity team. Po kontuzji Edga była jeszcze szansa na jakieś ciekawe rozwiązanie via Christian czy Swagger, niestety wybrano Showa... IMO to wielka porażka, o ile Jego tag z Kane'em z przed kilku lat był jak najbardziej do przełknięcia ze względu na podobieństwo między zawodnikami, to tym razem wybór jest kompletnie nie trafiony. Sama walka znając życie nie będzie zbyt ciekawa - bo i wybór oponentów nie zachwyca... Cryme Tyme to obecnie kompletna pomyłka bookerów. Dużo czasu Im potrzeba by stali się wiarygodnymi konkurentami dla Chrisa i Fat Boya. :)

Walka o pas WWE powinna być IMO main-eventem. I może tu wydam się Wam dziwny, ale kurde liczę na to że Jasiek zgarnie ten pas. Serio. Jeśli mam do wyboru terminatora który roznosi wszystko na swojej drodze i wygrywa walkę trzema ciosami a cipę która co chwilę powtarza jaki jest mocny a gdy przychodzi co do czego ucieka zasłaniając się kolegami a wygrywa tylko przez DQ to wybieram terminatora. Jednak wolę oglądać kolesia który spokojnie radzi sobie z 15 przeciwnikami i w tym samym czasie robi sobie kawę niż takiego który ratuje się ucieczką. I nie tłumaczcie mi że taki urok heel'a bo to gówno prawda - heel ma być zły i zdeprawowany a nie mocny w gadce i tchórzliwy. Gdzie są tacy heel'e jakl dawny Hunter? To był heel - dziś to co prezentuje Orton jest żałosne. Kiedy On ostatnio wygrał w 100% czysto walkę 1 on 1 na PPV? Bo mi się coś kojarzy że to było Royal Rumble 2008 gdzie pokonał Jeff'a... Od tego czasu żadnej czystej wygranej na PPV - nawet tegoroczne NWO wygrał przy pomocy Teda i Cody'ego... Let's Go Cena!!! :)

WWE Championship

Randy posiada już pas bardzo długo.To prawie pewne że wygra cena.Licze na to że taki zawodnik jak John Morisson otrzyma titel shota.Walka zakończy się po STFU.

Walke napewo wygra Y2J Show.

Zeszłoroczny SummerSlam wspominam kiepsko. Właściwie jedyne co utkwiło mi w pamięci to pokonanie przyszłego mistrza WWE i WHC Jeff'a Hardy'ego przez późniejszego jobbera (teraz to już czasy zamierzchłe, ale 20 porażek nie zapomni nikt) MVP w openerze, kolejne nieudolne Batista Bomb, które odesłało tym razem Cenę na "zasłużony" odpoczynek no i znakomity Hell in a Cell w Main Evencie, który był walką jak na WWE wybitną. No właśnie - zeszłoroczny SummerSlam mimo słabej karty jakoś się wybronił, głównie dzięki walce Taker'a z Edge'm. Tegoroczny już takiego show stealer'a nie posiada i ciężko sobie wyobrazić co mogłoby nim być przy aktualnym składzie i prowadzonych feudach. A przecież WWE obiecuje pompę co najmniej taką jak na WrestleManii :roll:

Na razie poznaliśmy skład dwóch walk, zacznę od tagów: Cryme Tyme pokręciło się trochę koło Ceny w jego feudzie z JBL'em po czym zaczęło pomału znikać z wizji. Nagle draft na SmackDown i stali się wielkimi gwiazdami. Segment na każdej tygodniówce, regularne zwycięstwa, a żeby ich wypushować dano im nawet do pyknięcia młody, nieźle zapowiadający się team Hart Dynasty. Co do mistrzów to o swojej niechęci do Big Show'a jako partnera Jericho pisałem już wystarczająco dużo. Ci dwaj wrestlerzy nie pasują do siebie tak bardzo, że wcale bym się nie zdziwił gdyby na SS przegrali. Utworzenie jednego teamu nic nie zmienia jeśli nie ma on z kim feudować. Pojawiły się pogłoski o powrocie DX, ale nawet jeśli do tego dojdzie, to Ci zamiast walczyć z mistrzami będą walczyć z Legacy... W sumie nie byłoby w tym nic złego gdyby HBKi HHH po wszystkim zostali w teamie, ale kto wierzy w to, że Hunter da się odciągnąc od pasa WWE na więcej niż jeden PPV?

Obsada walki o pas WWE niestety jest mało atrakcyjna z/w na fakt że znowu jest tam orton i znowu jest tam Cena. Z drugiej strony patrząc obiektywnie to o pas w walce 1 na 1 Cena i Orton walczyli ostatnio na...No Way Out 2008, poza tym Cena od kontuzji, przez którą odebrano mu pas i dano Ortonowi jeszcze się nie zrewanżował. Z tego powodu cieszy mnie fakt, że w walce nie będzie Nochala i nie uważam jej za jakiś strasznie odgrzewany kotlet, dobry booking i będzie ok, na pewno ciekawiej niż w walce o pas WHC, gdzie szykuje się Punk vs Hardy po raz enty. Stefcia postawiła na swoim i dała szansę młodym, ale ja tego nie kupuję. SmackDown pod nieobecność Edge'a i Taker'a nie ma po prostu żadnej gwiazdy, która dyktowałby warunki. Idelany do tej roli byłby Jericho, ale lepiej go przecież upchać w tag Team.

Oprócz tego szykuje się nam jeszcze zwieńczenie (a może dopiero pierwsze starcie) najgorszego feudu roku, czyli Kane vs Great Khali. Lubię Kane'a i z tego powodu już wolałbym go nie widzieć na ekranie niż w takich pojedynkach. Te akcje z krzesłem, uciekanie między publikę, przerywanie walk, porywanie menadżera to dla mnie dno totalne. Szykuje się powtórka z WM 23 czyli krótko mówiąc kupa. Całkiem możliwe, że do walki zostanie dodana stypulacja, może jakieś szałowe No DQ albo ulubione w WWE ostatnimi czasy No Holds barred, ale nawet jeśli, to będzie tak jakby na kupie ktoś położył wisienkę - tak czy siak, ja się tego nie tykam. Dziękuję.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Słowem wstępu. Jak już Eddy wspominał - VVince Wrestling Entertainment ostatnio głośno w newsach i wywiadach trąbiło o randze Summerslam. Mówiło się o akcji mającej na celu podniesienie prestiżu Summerslam do sięgającego niemalże samej Wrestlemanii. Generalnie trzeźwo myślący fan wie , że to nie mozliwe - ale Summerslam to gala z głęboką tradycją , która w swej histori zawiera wiele znakomitych walk - tak więc dla WWE z ich mozliwościami kreacyjnymi i finansowymi nadanie troche więcej blasku tej gali - nie było by specjalnym wyzwaniem. Problem tylko , że oprócz wyjebanej areny i super sprowadzonych z tadżykistanu fajawerków na renome gali składa sie tez jej zawartość. I tu wróciliśmy do punktu wyjścia ....Siedzimy jako fani w gównie.

Już sam Main Event zsyła Summerslam na pokład gali cotygodniowej a nie wynosi na wyżyny drugiej gali roku. Orton vs. Cena. Ciekawą sprawą jest , czy Vinnie uznał , że nadszedł czas by Marine znowu pobiegał 3 lata z pasem i wreszcie spinner wrócił do "pomysłodawcy" ....czy Triple mydli nam oczy by na chwilę wyskoczyć sobie w bok i po miesiącu czy dwóch upomnieć się o title. Jesli Cena wygra - to właściwie po klopocie bo na jakieś 60% pasa szybko nie straci i Ci , którzy płakali z powodu częstych zmian mistrza - bedą mogli odetchnąć bo de czemp will be back...

Dużo zamieszania powodują domniemane plotki o kolejnej jednorazowaej reaktywacji DX. Pomysł moze wydawać się niemozliwym i bezsensowanym ale - przypomnę , że Summerslam jest traktowane ostatnimi laty jako PPV Wakacyjne i często z humorem - wiec mimo wszystko istnieje cień szansy (i to niestety całkiem spory ten cień) , że Hunter znów wskoczy w czapeczkę i będzie robił za Buffer'a... tymbardziej , że na PPV rangi summerlsma Triple jesli nie ma urlopu - pojawić sie przecież musi... a skoro nie dołożyli go jeszcze do Main Eventu ....sam sie boje pomyśleć - mam nadzieje , że Shawn wróci po ludzku w normlanych okolicznościach z pompą i rozpocznie z kimś ciekawy program - a nie w kapuluszu jak debil bedzie darłsie znów , o dwóch słowach które mają dla nas..... kotlecik ?- no thx ...

Ciekawa jest też sytuacje wobec walki Tag'ów. Bo z jednej strony - mamy tu typowy zamulacz , aby świeżo ubity z dupy Team troche sie pokazał... I mamy tak oto pierwszy sygnał - że Te pasy obroni King Kong Show i Jericho , by umocnić się na tej pozycji i dodać troche pozycji pasom jak to niegdyś ucznili kane z show'em... dziwiwć jednak moze zestawienie ich z Cryme time... to duży awans dla nich i jesli walka będzie prowadzona na zasadzie róni vs równi to możemy być nieco niepewni co do wyniku...bardziej jednak prawdopodobny staje sie scenariusz Murzynków jako mięska armatniego ...w końcu JTG polegnie po dwustoma kilogramami pinu...

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   2

Dużo zamieszania powodują domniemane plotki o kolejnej jednorazowaej reaktywacji DX.

Eee dupa tam, cipolowy bełkot. Póki możliwy był tag Y2J i Edge to była na to szansa by zrobić z nich niepokonanych mistrzów którym wyjaśni temat D-X. Teraz nie ma juz takiej możliwości bo program z Jericho i grubasem to jednak nie bedzie to samo a kto inny mógłby im podskoczyć? Legacy? Dwa dzieciaki w slipach bez sukcesów, bez pozycji bez niczego?

a nie w kapuluszu

Jak mam taką samą prośbę do powrotu Takera, niech wróci normalny a nie k..... syczący zwiędły kalafior w zmęczonej kapocie i głupiej czapie ala strach na wróble. A Shawn? Może wracać jak chce, w każdym gimmicku był zajebisty

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

Normalny czyli jaki? Tobie pauok w te gorące dni polecam zimne kompresy na czoło, sam stosuję, pomaga ;p

Eee dupa tam, cipolowy bełkot.

No czy taki bełkot to nie wiem. Hunter jest zdrowy i nie ma go w walce o pas WWE, to brzmi jak oksymoron przecież. Gdzie indziej w takim razie Hunter mógłby się wcisnąć? Do pojedynku kobiet? No i najważniejsze: Show i Jericho z kimś muszą feudować, w federacji oprócz Cryme Tyme nie ma żadnego face'owego teamu. :shock:

(...)kto inny mógłby im podskoczyć? Legacy? Dwa dzieciaki w slipach bez sukcesów, bez pozycji bez niczego?

A kto powiedział że to musza być jakieś utytuowane bestie? To przystawki przed daniem głównym, rozgrzewka. DX 10 minut będa wchodzić i wygłaszać speeche, 5 minut będzie trwała walka i 10 minut rzucanie brelokami.

Zeszłoroczne SS była niesamowitą kichą. Gala z taką historią doczekała się PPV na poziomie Judgment Day czy inncyh równie szybko podwyższających ciśnienie siekier. Pamiętam z niej tylko jedną walkę, która uratowała tę galę przed blamażem totalnym, a mnie przed wprowadzeniem w życie planu przetestowania twardości chodnika dwa piętra niżej. Patrzę na tegoroczny ME i wiem, że myśli odnośnie przetestowania tego cholernego chodnika i w tym roku mnie nie opuszczą. Jeszcze niech dadzą Punk vs. Hardy rematch a może z nerwów i dla ustabilizowania ciśnienie impketa obejrzę.

Dla mnie sprawa jest prosta (szklana kula - 49,99 zł na allegro + dostawa): Jericho i Show zatrzymają pasy, DX rozłoży Legacy, Cena zdobędzie tytuł, Hardy obroni, no i gdzieś tam po drodze niezauważalnie zgasną światła i zabrzmią kościelne dzwony :twisted:

WWE Championship

Chciałbym aby to wygrał Randy Orton...Lecz wszystko wskazuje na to że na SS Title Turn Ortona zostanie przerwany przez Cene...Chciałbym również aby The Legacy się rozpadło i cały świat zobaczył by świetny Feud Ortona(bez piesków) z Jaśkiem.Jednak to że Legacy rozpadnie się na tej gali jest bardzo mało prawdopodobne....Pewnie znowu będzie F-U lub STFU i po walce...Chociaż mam nadzieje że będzie sytuacja taka jak na Night of Champions, gdy każdy wskazywał Tripla i Jaska za faworytów a to Orton wygrał :twisted:

Tutaj raperzy raczej szans większych nie mają...Nie sadzę by od razu na pierwszej gali PPV po zdobyciu pasów Tag Teamu, Big Show i Chris je stracili...Mimo to nie ukrywał że to Cryme Team będe kibicował :)

Do tego może dojść jeszcze walka Tag Teamowa D-Generation X vs The Legacy.Chciałbym aby ta walka się odbyła chociaż znowu oglądać jak D-X wygrywają nad moją ulubioną grupą...Raczej nie wróżył bym sukcesy Legacy.Do tego dojdzie walka o obrone pas Wagi ciężkiej tylko kto będzie przeciwnikiem Jeffa Hardego...prawie na 99%będzie to CM Punk chodż nieukrywał że chciałbym aby dołączył do tego grona ...John Morrison.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Powrót Penelope Ford na ring może jeszcze trochę potrwać, według szefa AEW Tony'ego Khana. W nagraniu przed AEW Collision opublikowanym na platformie X, Khan wyjaśniał szczegóły nowego meczu na show (Toni Storm & Mina Shirakawa vs. Megan Bayne & Lena Kross), kiedy podał aktualizację na temat Ford, która również jest częścią tej grupy. Khan stwierdził: „Wygląda na to, że niestety Ford będzie poza grą z powodu kontuzji – może przez tygodnie, ale możliwe, że nawet miesiące.” Według na
    • Grok
      Dwa mecze o tytuł zostały ogłoszone na galę NXT w Houston pod koniec tego miesiąca. Na Vengeance Day Jacy Jayne wyszła i cutowała promo o swojej drodze do Women's Championship. Robert Stone przerwał jej, oznajmiając, że chodzi o wyłonienie jej następnych pretendentek. Gdy Zaria i Sol Ruca wyszły, by заявить swoje претенzje, Stone wkroczył ponownie i ogłosił triple threat match o pas na 17 marca. Później za kulisami Jayne wkurzała się na triple threat match, a reszta Fatal Influence knuła, ja
    • Grok
      Na odcinku AEW Collision z 7 marca pojawił się weteran WWE i WCW Adam Bomb, znany również jako WRATH. Znany z występów w WCW jako były dwukrotny WCW World Tag Team Champion, Adam Bomb, czyli Bryan Clark, był obecny na najnowszym odcinku Collision. RJ City z AEW opublikował zdjęcie w mediach społecznościowych z Clarkiem i napisał: Sean Ross Sapp z Fightful również potwierdził obecność Adama Bomba / WRATH-a na Collision poprzez aktualizację w mediach społecznościowych. Jego obecność na ty
    • Grok
      Do wtorkowego odcinka NXT dodano nowy match. Na NXT Vengeance Day Charlie Dempsey odrzucił propozycję dołączenia do nowej stajni Lexisa Kinga. King próbował go przekonać do zmiany zdania, przypominając, że ich ojcowie – William Regal i Brian Pillman – byli dawnymi mistrzami światowymi i utorowali im drogę do sukcesu. Wtem Tavion Heights przerwał Kingowi, po krótkiej wymianie zdań stajnia Kinga opuściła ring. Heights zasugerował Dempsey'owi reaktywację No Quarter Catch Crew na jedną noc, by roz
    • Grok
      AAA on Fox dzisiejszego wieczoru to go-home show przed przyszłotygodniowym Rey de Reyes w Puebla w Meksyku. Zaplanowano trzy pojedynki, które zostały wyemitowane w dzisiejszym odcinku. Nagrano go w zeszłym tygodniu w Showcenter Complex w Monterrey w Meksyku. Dzisiejszy odcinek zawierał finałowy qualifying four-way match do Rey de Reyes z udziałem Santos Escobar vs. Mr. Iguana vs. Psycho Clown vs. Abismo Negro. Ponadto odbył się singles match pomiędzy dwoma zawodnikami, którzy już zakwalifi
  • Dodaj nową pozycję...