Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wywiad z Sarą Del Rey

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

sdr.jpg

Witaj Sara! Mamy parę pytań nt. wrestlingu, twojej kariery, a także ogólnych, nadesłanych przez fanów.

W porządku.. postaram się odpowiadać szczerze. Zaczynajmy!

1) Czy mogłabyś pokrótce opisać osobom, które Cię nie znają?

Pewnie. Pochodzę z Martinez w Kalifornii. Trenuję wrestling od ośmiu lat. Na początku poznawałam podstawy w rodzinnym stanie, aby później doszlifować je w Japonii. Było to w Arsion Dojo (jedna z najlepszych kobiecych federacji na świecie), później przejęte przez All Japan Women (kolejny znakomity fed). Następnie zaczęłam podróżować pomiędzy Ameryką, Japonią a Meksykiem. Parę lat temu zamieszkałam na Wschodnim Wybrzeżu i od tego czasu występuję w ROH, SHIMMER, Chikarze i innych federacjach niezależnych.

2) Co sprawia, że jesteś wyjątkowa w stosunku do innych wrestlerek?

Uwielbiam sportową stronę wrestlingu i staram się uczyć każdego istniejącego stylu.

Sądzę, że jestem unikalna, gdyż trenowałam praktycznie wszędzie i mogę walczyć z kimkolwiek na całym świecie wciąż czując się komfortowo.

3) Kto miał największy wpływ na Twoją karierę?

Bryan Danielson.. kocham jego styl. Jest nowoczesny, ale nawiązuje do dobrego, oldschoolowego wrestlingu.

4) Jacy zawodnicy są dla Ciebie inspiracją?

Jest ich bardzo wielu… Shawn Michaels, HHH, Undertaker, Eddie Guerrero, Chris Benoit, Dynamite Kid, Andre the Giant, Aja Kong, Chygusa Nagano, Bull Nakano, Manami Toyota, Negro Casas, Johnny Saint itd.

5) Jaka jest Twoja ulubiona rada otrzymana od kogoś ze świata wrestlingu?

Nie przypominam sobie takiej, lecz według mnie najlepsza rada dla kogoś, kto chce spróbować sił w ringu to "nie poddawaj się".

Kiedy zaczynałam, wiedziałam, że aby osiągnąć cel muszę się w to zaangażować całym sercem. I nawet gdybyś musiał czekać na to 10 lat, to ciężko pracując dobiegniesz w końcu do mety.

6) Co jest najwspanialszym doświadczeniem w Twojej karierze?

Walka z Manami Toyotą.

7) Jak postrzegasz swoją ringową przyszłość za 5 lat?

Chciałabym zobaczyć siebie w telewizji :) wciąż walczyć i być zdrową.

8) Jak wygląda Twój trening?

Wielu fanów dokucza mi z powodu wielkich ud.. to potwornie irytujące, gdyż muszę ćwiczyć aby walczyć na dobrym poziomie. Z samego rana przez godzinę trenuję siłowo. Z kolei wieczorem, po ostatnim posiłku, mam 30-60 minut aerobiku. Będąc wrestlerem potrzebujesz być zewsząd silny, więc bardzo często modyfikuję mój plan.

9) Co jest najwspanialsze w byciu wrestlerem?

Spotykanie swoich idoli... ludzi, którzy zmienili twoje życie. Niestety nielicznym się to udaje.

10) Co sądzisz o filmie "The Wrestler" i przedstawieniu sceny niezależnej?

To dobre dzieło i całkiem realistyczne. Aczkolwiek byłam w wielu szatniach i NIGDY nie spotkałam się z zażywaniem sterydów. Z pewnością do tego dochodzi, ale jak dotąd tego nie widziałam.

11) Czy są jakieś federacje, dla których jeszcze nie pracowałaś, a chciałabyś?

WWE... Nigdy nie widziałam ich backstage'u i ciekawa jestem, jak to wygląda.

12) Kto jest Twoją ulubioną tag team partnerką?

W Japonii świetnie współpracowało mi się z Miką Nishio, ale także z wieloma dziewczynami w USA: Awesome Kong, Cheerleader Melissą, Nikki Roxx, Sereeną Debb etc.

13) A wymarzona?

Aja Kong, moja idolka.

14) Jak narodził się Twój gimmick i ringname?

Zostałam tak nazwana przez jednego z moich pierwszych trenerów. Chyba myślał, że to moje prawdziwe nazwisko.. Gimmick natomiast bierze się od frustracji dotyczącej kobiecego wrestlingu. Wiele dziewczyn przychodzi do szkół pomimo braku ochoty do treningu. Nie znoszę pracować z osobami, którym nie zależy tak jak mi. Trenuję ciężko i powinnam być brana na poważnie. Jestem wściekła, kiedy tak nie jest. Dlatego mam taki agresywny gimmick i styl walki.

15) Kto jest według Ciebie najlepszą wrestlerką na świecie?

Raczej się nie zdziwisz. Bull Nakano, Akira Hokuto i Aja Kong.

16) Wyobraź sobie, że masz władzę nad dywizją kobiet w WWE. Co byś zmieniła?

Trenowałabym z nimi codziennie. Od razu widać, że udają. Trzeba wprowadzić nieco realizmu. Poza tym przydałoby się zrobić taki miszmasz tj. więcej dziewczyn, które nie przypominają modelek. Divy wyglądają pięknie, lecz wszystkie są podobne, przez co stają się przeciętne.

17) Czy kobiecie trudniej jest zostać uznaną postacią w wrestlingu?

To zależy. Ja jestem szczęściarą, gdyż mam bardzo dobrą reputację. Ludzie wiedzą z kim trenowałam, a już dzięki temu zyskujesz pewien szacunek.

18) Jak sądzisz, czy SHIMMER pomaga fanom zmienić zdanie o wizerunku kobiecego wrestlingu kreowanym przez WWE?

Tak słyszałam. Ludzie często podchodzą do mnie i chwalą produkt SHIMMER… lecz zmienienie opinii tak skutecznie zakorzenionej przez mainstream nie jest łatwe.

19) Na koniec - co chciałabyś powiedzieć tym, którzy zamierzają sprawdzić się czworokątnym pierścieniu?

Upewnij się, że chcesz poświęcić temu całe życie. Bez tego daleko nie dojdziesz. To naprawdę trudne.

Teraz parę luźniejszych pytań.

Ulubiony program w TV?

Golden Girls

Ulubiony film?

Nie mam takiego.

Ulubiony zespół i piosenka?

Ponownie... lubię wszystko, co mogę sobie zanucić.

Kto jest lepszy, Chuck Norris czy Mr. T?

Chuck Norris

Czy chciałabyś coś jeszcze dodać dla czytelników Hazed & Confused?

Jeśli chcecie się dowiedzieć o mnie czegoś więcej, zajrzyjcie na myspace.com/saradelrey

Dziękuję za poświęcony czas. Cieszę, że znalazłaś trochę czasy na rozmowę i wszystkiego najlepszego w przyszłości.

Dzięki!

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Milos

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie