Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Total Extreme Wrestling - Temat Ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Total Extreme Wrestling 2005 to sequel bardzo dobrze przyjętej gry Total Extreme Wrestling 2004.

Total Extreme Wrestling 2005 to sequel bardzo dobrze przyjętej gry Total Extreme Wrestling 2004. Developingiem zajęła się firma Grey Dog Software (założona przez ludzi, którzy odeszli z .400 Software Studios, gdzie seria powstawała od początku) specjalizująca się w tworzeniu symulacji gier sportowych na komputery osobiste (Wrestling Spirit, Total Pro Basketball 2005). W najnowszej odsłonie amerykańskich zapasów ponownie wcielamy się w promotora walk na ringu, lecz tym razem otrzymaliśmy znacznie więcej funkcjonalności.

Rozgrywkę rozpoczynamy jako właściciel niewielkiej firmy promującej wschodzące gwiazdy zapasów a naszym zadaniem jest doprowadzenie jej na sam szczyt wrestlingowego przemysłu. Do naszych obowiązków należą negocjacje z największymi, często marudnymi, gwiazdami tego sportu, wojny bądź sojusze z innymi, podobnymi do naszej, firmami oraz oczywiście rozmowy ze stacjami telewizyjnymi dotyczące pokazów walk i podziału zysków z reklam. W nowej odsłonie gry polepszono jej grafikę, przyspieszono czas ładowania kolejnych scen oraz zmodernizowano AI, a także dodano jeszcze więcej statystyk, dzięki którym zwolenników ogromnej ilości danych dopadają dreszcze rozkoszy na ich widok.

Oprócz powyższych funkcjonalności gra oferuje również:

- 1. Zaawansowane promocje walk - gracz w dowolnym momencie może podejrzeć zainteresowanie daną walką i ewentualnie położyć większy nacisk na promowanie jej.

- 2. Scenariusze walk - rozbudowane możliwości tworzenia scenariuszy poszczególnych walk, zarówno przed ich rozpoczęciem jak i "w locie", uwzględniając reakcje widowni.

- 3. Bardziej szczegółowe informacje o zawodnikach - pełna historia walk danego zawodnika, nowe statystyki m.in. Strong Style, Acting, Consistency, Injury Proneness, Hardcore, Intensity czy Flashiness, przyzwyczajenia (pijak, "koksiarz", nawiedzony na jakimś punkcie).

- 4. Morale zawodnika - ma duży wpływ na jego walki a zależy od wielu czynników, m.in. od wyników toczonych walk, od częstotliwości uczestnictwa w dużych galach lub od gaży.

- 5. System kar - możemy danego zawodnika ukarać za zbyt późny powrót, wdanie się w bójkę itp.

- 6. Zmodyfikowany i bardziej przyjazny interfejs.

Gry Online

A teraz informacja od twórcy gry (napisze własnymi słowami):

Jak wszyscy wiemy gra jest płatna ,lecz od 1 Lipca się to zmieni. będzie to jedyna wersja od twórce ,która będzie za darmo.

Cieszy ten fakt ,bo gra przerasta EWF w 100%... czy jak jej tam na pewno jest to gra o Bookingu... Jeśli będą już linki za darmo to dam... Bo jak na razie nie ma...

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Midey

4

• elo3856

2

• Zaq123

2

• d3raNg3d

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

Link:

http://72.29.67.246/GDS/TEW2005_setup.exe

Jak narazie słabe transfery, ale powinno się to niedługo zmienic.

11298115914c6aa0b9db48e.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Cóż ściągnąłem i cholera dla mnie chyba jest ta gra zbyt skomplikowana bo nie wiem jak się z tym obchodzić. Biorę nową grę wziąłem jakąś małą federację na początek ale dalej to wszystko jest jakieś pogmatwane co by nie mówić EWR było trochę bardziej proste hehe. Ktoś ma do tego samouczek albo objaśni mi zasadę tej gry jakoś tak w skrócie albo dłużej jak wolicie.

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Ktoś ma do tego samouczek albo objaśni mi zasadę tej gry jakoś tak w skrócie albo dłużej jak wolicie.

Icon, w głównym katalogu z grą masz taki katalog Help a tam masa pomocy i opisów co i jak. Po angielsku ale się przydaje.

Owszem gra trudniejsza, ale to normalne że tak się musiało stać po rozwinięciu tej gry tak bardzo. Co mi się jednak nie podoba: Gdy bookujesz jakiś segment/angle to musisz wybierać z setek (o ile ma się dobry, uaktualniony plik z angle'ami) dostępnych możliwości bez takiego przyjemnego podziału na kategorię jak w EWR. Owszem można sobie użyć filtra, ale to też nie zawsze pomaga. Dziwne też jest, że w trakcie gry możesz pisać własne storyline'y, ale angle'i już nie.

Brakuje mi również takiego banalnego elementu jakim w EWR była możliwość poczytania co piszą o wrestlingu na stronach internetowych - mała rzecz a cieszy.

Tak czy inaczej dobra gra, w którą warto się zagłębić. Osobiście czekam na aktualny update nad którym pracują ludzie z ewbattleground, tylko niestety na razie prace stanęły, gdyż główny twórca się wycofał... cóż, pozostaje wierzyć, że ci którzy będą to kontynuować zrobią to sprawnie i dobrze.

• 3 miesiące temu...

ej mam bardzo wazne pytanie.

potrzebny jest jakis cd key ipatch?

Szacunek??Jesli go nie masz do mnie masz go do mojego PowerBomb-u, suplexu i russian legsweep-a

• 4 miesiące temu...

Link do instalki:

http://www.megaupload.com/?d=29W8ZRHQ

Gra nie ma prawdziwych federacji, a więc polecam ściągnąć też:

Link do zdjęć wrestlerów (prawdziwych):

http://www.megaupload.com/?d=3O3PH2K2

Link do pasów mistrzowskich prawdziwych federacji oraz są tam loga federacji:

http://tew05.evolutionenabled.net/data/BeltsLogos.zip

Update na marzec 2010:

http://tew05.evolutionenabled.net/data/ ... 0/Data.zip

Instalujesz gre, ściągasz update na marzec i wypakowujesz do TEW 2005/Data/Default, ściągasz pasy i loga, Logos wklejasz do Data/Default/Logos, a pasy czyli Belts do Data/Default/Belts... Jeżeli pomogłem to piwko albo repa proszę ;d :)

• 1 miesiąc temu...

Ma ktoś update na 2008 albo 2007 ?

Nic nie potrzeba instalujesz i grasz...

• 5 miesięcy temu...

Po krótkim namyśle i rozmowie w sb postanowiłem dodać do najnowszego patcha do tej gry federacje BGZ którą można będzie pokierować, oczywiście w rosterze będą userzy naszego forum, tak więc jeżeli ktoś chce się znaleść w tej grze to niech napisze do mnie na PW takie rzeczy jak: wzrost, waga, Gimmnick, finishery, styl, skille (np ktoś mocniejszy przy micu), wszystko co chcecie aby było w waszej postaci, bo pól do wypełnienia przy każdej postaci jest od groma (około 100). Mam nadzieje że troche ludu się zbierze, bo nie ma to jak kierować kolegami z forum :) Wysyłajcie swoje postacie nawet jak nie będziecie w to grali, umilicie innym gre swoją obecnością. A i nie trzeba do tego kolorku nicku i 1000 postów, każdy aktywny użytkownik który zechce może znaleść się w tej fedce :)

Dodano:

Dobra, zrobiłem małe kryteria (to jakieś 20% z tego co jest do wypełnienia, ta gra roxx!)

Name:

Short Name:

Style: Regular Wrestler, Entertainer, Strong Style, Spot Monkey, Luchadore, Cruiserweight, Super Junior, Technician, MMA Crossover, Brawler, Psychopath

Size: Very Small, Small, Lightweight, Middleweight, Heavyweight, Large Heavyweight, Super Heavyweight, Giant

Gimmick: tu dajcie jaki chcielybyście gimmnick, a ja dopasuje, gimmnicków jest tu więcej niż sto

Finisher #1:

Finisher #2:

Performance(jak czujecie się w danej roli):

Heel - Weak, Medium, Good

Face - Weak, Medium, Good

Heel/Face -

Skills: tu okreście troche bardziej styl wrestlera i jego umiejętności, np jest dobry w hardcorze czy przy micu a w high flyinu słabszy itp

Birth Month:

Nationality: tu powiem że Polski nie ma, są ważniejsze kraje na mapach wrestlingowych i jest europa, ale co wam szkodzi wybierać róźnorodne kraje, np jak ktoś robi luchadora to lepiej żeby urodził sie w Meksyku, nie ?

Możecie dorzucić krótką biografie, bo takie pole też tu jest :D

Prosiłbym tych którzy wysłali mi swoje postacie na pw wysłanie ich jeszcze raz tym wzorem, gdyż ułatwia mi to bardzo pracę. Dziękuje

^ Pomysł odwołany? :thinking:

Jak 3 osoby zgłosiły postacie to co mam zrobić...