Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Victory Road 2009 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Data gali: 19 lipca 2009r. (niedziela)

Miasto: Orlando, Florida

Hala: TNA Impact! Zone

Theme Song gali: Wkrótce!

Gala odbędzie się dzisiaj!

Karta:

Singles Match for the TNA World Heavyweight Championship

Kurt Angle © vs. Mick Foley

Singles Match for the TNA Legends Championship

AJ Styles © vs. Kevin Nash

Tag team Match for the TNA World Tag Team Championship

Beer Money, Inc. © vs. Booker T & Scott Steiner

New Japan Tag Team Championship Match

Team 3D © vs. British Invasion

TNA Knockouts Championship Match

Tara © vs. Angelina Love

Sting vs. Samoa Joe

Sharmell vs. Jenna Morasca

Matt Morgan vs. Daniels

Dr. Stevie vs. Abyss

Ok, karta zaktualizowana w dniu 17 Lipca o godzinie 6:26. //dop. Viper
  • Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Danielsson56

1

• TNA Original

1

• Viper

1

• Eddy1674325917

1

Top użytkownicy w tym temacie

Victory Road dopiero za 2 tygodnie, lecz już mamy kartę praktycznie w całości. I co na razie można powiedzieć? Hm, w teorii karta wygląda dość słabo. Walka Knockouts, która nadaje się jedynie do przewinięcia. Obydwie, i Morasca, i Sharmell, nie mają z wrestlingiem wiele wspólnego, więc raczej nie ma sensu obrzydzać sobie życia i oglądać to. Druga walka pań prezentuje się już lepiej. Powtórka meczu o pas ze Slammiversary, ale tym razem jestem na 1906% pewny, że to nowa Knockout odniesie sukces i zdobędzie Women's Title. Co dalej? Pojedynki tag teamów - również 2 sztuki. Tutaj obydwie walki mogą być strawne. 3D jakoś poprowadzą Brytyjską Inwazję. Pewnie początek to ciekawa, wyrównana walka, potem jakimś przekrętem Angole zdobędą przewagę, ale hot tag i znów jest interesująco, właśnie tego jestem ciekaw. Swoją drogą zwycięstwo ze Świniakami byłoby dla Douga i Brutusa wielką promocją... jest to nawet możliwe. Zgarną wygraną kantem i program między tymi dwoma zespołami się na tym nie skończy. Walka o pasy również powinna być interesująca. Ciekawe, jak w ringu poradzą sobie Buka ze Steinerem. Mam wielką nadzieję, iż Robert i James utrzymają pasy (tak musi być!!!). Są także dwie walki typu Świetny wrestler vs. Drewno. Oczywiście chodzi o main event oraz AJ kontra Kevin. Mimo tych drewien, jakimi są niewątpliwie Nash z Mickiem, to wierzę w AJ'a i Kurta. Są oni przecież w stanie pociągnąć rywali w ringu tak, że wyjdzie z tego strawna walka. Wystarczy tylko trochę dobrego bookingu, mało zamulania i gotowe, może być ok. Oby Styles wygrał i utrzymał pas (albo go stracił i zaczął walczyć o WHC)...

P.S. Na razie o niezapowiedzianych na impektach walkach nie mówię.

• 2 tygodnie później...

Jeśli będzie to Main Event to bardzo się zawiodę wątpię żeby Mick Foley coś pokazał mam nadzieje że przegra i da sobie spokój z pasem

Ta walka to też pomyłka Nash już dawno powinien przejść na emeryturę chciałbym żeby walka była krótka i żeby wygrał AJ Styles albo żeby stracił pas i zaczął starać się o WHC. Chciałem zobaczyć jego walkę

z Samoa Joe na tym ppv a z tej walki na pewno nic nie będzie bo co może pokazać dziadek którym jest Nash

Beer Money są w świetnej formie oby nie stracili pasów ale jeśli chodzi o Booka i Stainera to mam mieszane uczucia. Stainer coś tam jeszcze pokazuje ale dawno nie oglądałem dobrej walki z Bookerem T.

Ale ogólnie walka dobrze się zapowiada i może być najlepszą albo jedną z lepszych walk na ppv

Team 3D vs. British Invasion

Ten pojedynek zapowiada się z świetnie oba teamy są w formie i powinny stworzyć świetną walkę

Sting vs. Samoa Joe

Na to walkę czekam najbardziej muszą stworzyć razem świetną walkę i może zadebiutuje Taz

Tu nie będę się wypowiadał bo walkę napewno przewinę

Matt Morgan vs. Daniels

Tu też zapowiada się ciekawa walka jak wygra Morgan to chyba go wezmą to MEM. Daniels napewno pokaże coś ciekawego a Morgan też jest w niezłej formie wiec zapowiada się dobry pojedynek

Dr. Stevie vs. Abyss

Szkoda że nie Raven ale jest ciekawy czy Stevie jeszcze coś potrafi

Ogólnie Victory Road zapowiada się średnio ale mam nadzieje się mylę i VR dorówna Slammiversary

Edytowane przez Gość

Póki co, tak jest to oficjalna karta, choć wydaje mi się że TNA dorzuci jakiś niezapowiedziany match jako opeener, tak jak było to na Sacrifice.

Co do samej gali, to budzi we mnie bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony po ostatnich Impactach jestem szalenie ciekawy, jak potoczą się dalsze losy w feudach Foley/Jarret/Angle/Joe i Abyss/Dr Steevie. Z drugiej strony jeśli chodzi o ring skillowy poziom karty, jest bardzo przeciętnie i można się spodziewać najgorszego PPV pod tym względem w TNA w tym roku. Dziwi też fakt że nie zabookowano MCMG, których ostatnio było dużo w TV i zdaje się, że jest szykowany dla nich push. Może będą interweniować w starciu o pasy Tag Team? Pojedynkiem po którym oczekuje najwięcej jest Daniels vs Morgan, z tego pojedynku może wyjść calkiem dobra walka, ale boję się, że Daniels może być "kontuzjowany", pamiętacie poprzedni Impact i skasowanie kolana Chrisa przez Morgana... mam nadzieje że nie wprowadzą tak debilnej sytuacji i nie zabiją tego starcia. Dalej dziwi też fakt kompletnego olania X-Div :t_down: Jak wiemy

Homicide zdobył tytuł, więc powinna być jego obrona, czy jakieś inne zamieszanie wokół nowego mistrza

Ostatnio na każdym PPV ogądaliśmy dobre/świetne walki o ten pas i ogólnie dość dużo się wokół niego działo. Miejmy nadzieje że od przyszłego tygodnia znów zobaczymy jakieś ciekawe feudy o tę chlubę TNA, jaką jest pas X-Division.

Cóż wg mnie te PPV może uratować jedynie dobry booking i wydarzenia "poza walkowe", bo dawno w TNA nie było tak słabej karty...

Kurt nadal potrafi robić świetne walki, ale danie mu na przeciwnika Foleya jest grubą pomyłką. To już nie dało rady po raz kolejny zrobić Angle vs Jarrett, albo Angle vs Styles? Gdyby dali do walki z Kurtem AJ'a uniknęlibyśmy kolejnego syfu na tym PPV jakim jest walka

AJ Styles, fenomenalny wrestler staje naprzeciw Kevina Nasha. Po pierwsze nie widzę sensu istnienia tego pasa.Szczególnie jeśli AJ ma przy jego obronie walczyć z takimi wrestlerami jak Nash. A mógłby wykręci świetną walkę z Samoa Joe.

Naprzeciw świetnego teamu Beer Money mamy Bookera i Steinera, których czasy już minęły. Może Roode i Storm się na nich wypromują, ale dużo lepsza byłaby walka Beer Money z 3D czy też MCMG. No ale cóż, MEM musi rządzić i dzielić w TNA, będąc w każdej walce o pas TNA.

Team 3D vs. British Invasion

Tutaj widzę potencjał. Pamiętam jeszcze wyczyny Brutusa i niemożność złapania Younga po crossbody, ale o resztę uczestników nie ma się co martwić. Powinno być dobrze.

Sting vs. Samoa Joe

Sting potrafi robić dobre walki gdy dostanie dobrego przeciwnika. No i dostał! Może być naprawdę dobrze, a na pewno będzie lepiej niż na Slammiversary.

Jakby to był Evening Gown albo inne Bra & Panties to bym nie przewinął :)

Matt Morgan vs. Daniels

Może być nieźle. Jeśli Daniels będzie w formie, a Morgan niczego nie zepsuje będzie sięto dało oglądać bez uczucia senności.

Dr. Stevie vs. Abyss

Nareszcie Abyss będzie miał szansę zemścić się na Steviem Richardsie! A ja jestem zawiedziony, bo wolałbym Abyss vs Raven :) Raven był w dobrej formie i TNA mogło z nim podpisać kontrakt na dłuższy okres czasu.

Podsumowując. Najlepszy będzie opener, w którym pewnie zawalczą wrestlerzy X Division. Później czeka nas średnie, a w porywach dobre widowisko, aż do walk o pasy TNA. Tam już będzie nudno. Chociaż mam nadzieję, że TNA jednak zaskoczy mnie poziomem tego PPV i będę mógł powiedzieć sobie, że to PPV było dobre, że przerosło moje oczekiwania. Pożyjemy zobaczymy.

Victory Road 2009 zbliża się do nas wielkimi krokami.Karta pod względem wrestlingowym nie wygląda imponująco,mało tego,jest to jedna z najsłabszych kart w TNA od niepamiętnych już gal.Po poprzednich bardzo dobrych galach takich jak np.Slammy,teraz może być ciężko utrzymać tak wysoki poziom.Jednak i tak powinno być ciekawie,głównie za sprawą MEM,która teraz kontroluje praktycznie wszystko na impaktach.Przejdźmy jednak do samej karty. Dr. Stevie vs. Abyss

Wkońcu Abyss dostanie tego czego chce.Zresztą tutaj też powinna zakończyć się cała historia z doktorem.Szkoda,że TNA nie podpisało dłuższego kontraktu z Ravenem,ponieważ feud na lini:Raven & Steve kontra Abyss byłby genialny.Już przed Slammy widzieliśmy co potrafią ci wrestlerzy,szczególnie też trzeba zwrócić uwagę świetnych segmentów z nimi. :t_up: Pamiętam jak na jednym impakcie, Raven tylko leżał cały czas gdzieś w kącie,a i tak był wiodącą postacią na impakcie.Także szkoda,że TNA nie przedłużyło umowy z Ravenem.Cóż walka Abyss vs Steve powinna według mnie mieć jakąś stypulacje.Jednak liczę tutaj,że Abyss wygra i zakończy już na dobre sprawę z Steve'm.Co do walki,sam nie wiem jak ona wypadnie.Matt Morgan vs. Daniels Liczę tutaj na dobrą walkę.Dwaj dobrzy wrestlerzy,którzy potrafią zrobić dobrą walkę.Morgan praktycznie cały czas kręci się gdzieś wokół MEM,dlatego to może być kolejny pojedynek Mafia kontra reszta TNA.Walka naprawdę może być na wysokim poziomie i na to tutaj liczę.Sharmell vs. Jenna Morasca Chyba to będzie największy cyrk na gali.Nie wiem jak opisać ten mecz.Widać,że obie panie podchodzą do meczu poważnie,jednak obie nie potrafią dobrze walczyć.Myślę,że dobrze by było jeśli ta walka byłaby jak najkrótsza.Nie spodziewam się tutaj niczego dobrego. :t_down:Sting vs. Samoa Joe Bardzo ciekawy mecz,ze względu chociażby na wydarzenia z ostatniego impakta.O formę Joe się nie musimy martwić,a widzieliśmy,że jeśli Sting ma po drugiej stronie naprawdę dobrego wrestlera to też potrafi jeszcze zrobić dobrą walkę.Może to być jeden z lepszych meczów na całej gali. ;) Kolejnym smaczkiem jest kolejny pojedynek MEM kontra reszta federacji.Team 3D vs. British Invasion Tutaj może widzieć dopiero jakby początek większego feudu,podgrzewanego już od Slammy.Walka powinna wypaść dobrze.Już na impaktach widzieliśmy przed smak tego co zobaczymy w niedzielę.Beer Money, Inc. © vs. Booker T & Scott Steiner Myślę,że tutaj Beer Money spokojnie obronią swoje pasy.Chciałbym,żeby zamiast członków MEM walczyło tutaj Machine Guns,no ale cóż mam Bookera i Steinera.Mam nadzieję,że już więcej nie będą się pchać do walki tag teamów.Zarazem jest to kolejna szansa na pas dla Mafii.AJ Styles © vs. Kevin Nash Dziwna sytuacja.AJ po raz kolejny dostaje dziadka do walki.Myślałem,że po Bookerze,AJ po Slammy dostanie feud z Joe,a tu taka porażka. :t_down: Zobaczymy co AJ wyciśnie z Nash'a jednak liczę na to,że wkońcu od następnego PPV dostanie jakiegoś młodszego przeciwnika i bedziemy mieli okazje zobaczyć dobrą walkę.Walka powinna stać na przyzwoitym poziomie. ;)Kurt Angle © vs. Mick Foley Czas na wisienkę na torcie.Speech'e,segmenty czy walki są napradwę świetne w tym feudzie.Kolejna walka MEM kontra reszta.Jeśli Angle obroni pas,a zapewne tak będzie to wkońcu wokół pasa WHC zacznie się kręcić ktoś inny,a nie Foley. :) Podsumowując będzie to niezła gala ze strony TNA,głównie za sprawą samych wydarzeń poza ringowych. :)

To co było nieuniknione jutro się wydarzy. Po miesiącach powolnego wychodzenia na szczyt, Main Event Mafia wreszcie zdominowała TNA do tego stopnia, że dostała prawie wszystkie walki na gali. Przewiduję dwa scenariusze - albo zdobędą wszystko albo nic. Niestety tak jak zauważyli to wszyscy powyżej, wiąże się to z tym, że karta wygląda strasznie słabo i wszystko wskazuje na to, że walki na VR będą stały na bardzo niskim poziomie.

W walce o pas WHC mogę jedynie liczyć, że będzie lepiej niż na LockDown, gdzie rywalem Mick'a był Sting. Mam nadzieję, że to ostatnia szansa Foley'a na pas. O ile bardzo lubię Foley'a, bo to charyzmatyczna i ciekawa postać, o tyle jego umiejętności w ringu nigdy mnie nie zachwycały, a co dopiero teraz, gdy 50 już prawie na karku.

Po pierwsze nie widzę sensu istnienia tego pasa.

Zacytowałem tutaj kolegę, ale chyba pod tym zdaniem mógłby się podpisac każdy fan TNA. W ogóle mam wrażenie, że pas ten powstał tylko po to, żeby tacy wrestlerzy jak AJ, utożsamiani z TNA, z wielkimi zasługami dla tej federacji mogli zdobyć tytuł Grand Slam Championa. Walka będzie w głównej mierze zależała od Nasha, bo AJ zawsze potrafi zachwycić. Obie walki Tag Teamów mają swoje słabe punkty, ale i potencjał na niezłe walki. booker i Scott walczą nie od dzisiaj i oboje są w stanie sprężyć i zrobić walkę na poziomie. Ehh 2 lata temu, zwłaszcza na BFG Steiner mi cholernie imponował (Frankensteiner!), liczę szczególnie na niego, bo o formę Beer Money martwić się nie muszę, nie przez przypadek są najlepszym teamem w TNA. Drugi Tag Team match zapowiada się trochę gorzej. Tutaj sytuaja jest odwrotna, o ile nie ma się co martwić o starych wyjadaczy z Teamu 3D, o tyle British Invasion ( a zwłaszcza Magnusowi, bo do Williams'a nie mam większych zastrzeżeń) zdarzały się babole. Przydałaby się jakaś stypulacja, chociażby ten oklepany Tables Match, bo na czczo może wyjść kiepsko. Bardzo duże nadzieje, jeśli nie największe wiążę z walką Sting vs Joe. Stinger na każdym kroku udowadnia, że jeśli ma odpowiedniego rywala, potrafi zrobić znakomitą walkę. Mam nadzieję, że właśnie takim rywalem będzie Joe. Atmosferę przy tej walce podgrzewa ujawnienie tożsamości tajemniczego mentora. Taz czy jednak ktoś inny? Jeśli chodzi o kobitki to szykuje się istna masakra, mam nadzieję, ze nie będą przedłużać z tą walką, bo sam fakt, że znalazła sie w karcie PPV woła o pomstę do nieba. Po słabiutkiej walce Danielsa z Douglas'em na Slammiversary nie wiem czego się spodziewać, w momencie gdy jego rywalem jest Matt Morgan. Z drugiej strony Matt z walki na walkę coraz bardziej mnie do siebie przekonuje, więc powinno być ok. No i na koniec walka Abyssa i nareszcie okazja do zobaczenia w jakiej formie w ringu jest Steve Richards. Feud nam kwitnie już dość długo i chociaż podobnie jak piszący wyżej wolałbym tam widzieć Raven'a to i tak wiążę z walką duże nadzieje.

Podsumowując, totalnie nie wiem czego mogę się spodziewać po Victory Road. Karta cudów nie zwiastuje, ale to jest właśnie szansa, żeby wszystkich zaskoczyć i zrobić niezłe show. Zawsze to lepiej podejść sceptycznie i mile się zaskoczyć, niż oczekiwać gali roku i się totalnie zawieść.