Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

WWE Intercontinental Championship Match

Chris Jericho pokonał Rey'a Mysterio

Match 2

ECW Championship Match

Tommy Dreamer pokonał Christian'a

Match 3

WWE Championship Match

Randy Orton pokonał Triple H'a, John'a Cena'ę i The Big Show'a

Match 4

Mickie James pokonał Rosa'ę Mendes

Match 5

World Heavyweight Championship Match

CM Punk pokonał Edge'a i Jeff'a Hardy'ego

Match 6

Tag Team Match

Carlito i Primo pokonali Hart Dynasty przez DQ

Match 7

10 Man Battle Royal Match

Triple H pokonał MVP, Matt'a Hardy'ego, William'a Regal'a, Kofi Kingston'a, The Miz'a,The Big Show'a, John'a Cena'ę i The Legacy
  • Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• iknoff

2

• Aquiva.

2

• LegendKiller

1

• badziewiarz

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

Beznadziejna Gala ile można oglądać te same walki w kółko to samo !!!!!! i jest błąd bo Tommy nie walczył z "Jack Swagger" jedyna ciekawa walka to Y2J vs Rey tam coś się działo i jedyny zadowalający wynik to że Punk jest dalej WHC ale gale oceniam na 2\6 nudy i jeszcze raz nudy a najbardziej wkurzyło mnie to że HHH wygrał Battle Royal i będzie walczył z Ortonem na "The Bash" o WWE CHAMP

Juz dawno nie ogladalem RAW i wychodzi na to, ze tam nic nie ma sensu...

Pierwsza walka byla calkiem dobra. Mimo tego, ze ci panowie prawie zawsze walcza przeciwko sobie na Smacku feud mi sie jeszcze nie znudzil. Dalej byla znosna walka w ktorej najlepsze bylo to, ze Krystian przegral! =)) Kolejna walka : :who:. Walka div marna... Triple Threat... Jeff przebrany za psychopate, Punk jako Heel... Nastepna walka byla okej a ostatnia to tylko Battle Royal i nie ciekawy wynik... Wygral Triple H, ale przynajmniej nie Sina...

Skusiłem się na RAW, ostatnie oglądałem Draft i o dziwo nie zawiodłem się na wczorajszym produkcie WWE. Walki generalnie stały na określonym poziomie. Najgorsza tragedia to nadal toczący się feud Legacy z praktycznie każdym i teraz kolejna tego odsłona, szczerzę współczuje Eddiemu, że musi o takim czymś pisać, po raz kolejny to samo i jeszcze raz to samo. Żeby oni posiadali choć ciutke umiejętności, ale nie ma zmiłuj się, ciągnie wszystko się dalej i dalej, a feud HBK i Jericho z tamtego roku wydaje się być tylko jedną chwilą w całej trylogii w roli głównej z Legacy. Kolejny jest feud o niebo ciekawszy, czyli walka o pas wagi ciężkiej. Mamy nie jasną sytuację z CM Punkiem, moim zdaniem to co robią to jakaś kicha jest... bookują go "na edge" nie podoba mi się to, słabe. Cała walką była niezła i zapowiedz na The Bash walki Punk vs. Hardy, kolejny argument do ściągnięcia kolejnego PPV spod znaku WWE. Reszta jest mniej ważna, ale wystarczająco ważna aby poświęcić jej choć jedno zdanie w moim poście. Chciałem napisać o "słabszych" członka Legacy, zdobycie przez nich pasów Tag Team jest bardzo prawdopodobne, do tego dochodzi Randy, który broni pasa przeciwko Triplowi (choć w to ciężko jest mi w to uwierzyć) i mamy stajnie złożoną z mistrzów, Randy będzie miał o czym nawijać. To by było na tyle, ale tak naprawdę rozpędu nabrało wszystko gdy Vince ogłosił, że sprzedaje RAW. Moim zdaniem informacja na koniec, ale niech robi co chce. Pojawia się pytanie, po co ? Dla kogo ta szopka z Trumpem ? Odpowiedzi jest bardzo klarowna ratingi. McMahon chciał podnieść oglądalność i moim zdaniem udało mu się to idealnie. Sam wciągnąłem się w to i pewnie ściągnę kolejne RAW dla obejrzenia co się dzieje i z niecierpliwością czekam na rating wczorajszego RAW, kolejnym dowodem na to, że to angle jest wygrana Tripla :waving:

No cóż ta gala według mnie wypadła średnio. Niektóre walki były kiepskie, a niektóre udane jak walka Jericho vs. Mysterio. Ogólnie to galę oceniam na 5/10 ale mam nadzieję, że kolejne Raw będzie lepsze

Dla kogo ta szopka z Trumpem ? Odpowiedzi jest bardzo klarowna ratingi. McMahon chciał podnieść oglądalność i moim zdaniem udało mu się to idealnie. Sam wciągnąłem się w to i pewnie ściągnę kolejne RAW dla obejrzenia co się dzieje i z niecierpliwością czekam na rating wczorajszego RAW, kolejnym dowodem na to, że to angle jest wygrana Tripla :waving:

Widzisz.. po to ta szopka, tak jak Ciebie i mnie to wzięło :twisted: . Dzieje się coś nowego, Trump zapowiada zmiany na RAW. Moja teora jest taka (nie śmiejcie się, wrestling oglądałem od WM5 do WM15, potem dłuuuuuuuga przerwa) :

- zarząd wwe widzi ratingi

- w RAW będzie się działo teraz (np. orton vs hhh w last standing match)

- Vince żeby dorównać ratingom w raw będzie podnosił poziom smackdown

- plany pewnie były wcześniej żeby coś ulepszyć, ale zrobione jest to z "rozmachem", coby parę oczek w ratingach dodać

ps. nie bijcie, "wróciłem" do wwe dopiero na WM25

ps2. co do raw - gala wg mnie 7/10, a cukiereczkiem był fatal 4-way - naprawdę miło mi się oglądało tą walkę (bardzo dużo nawiązań do dawnej klasyki)

ps3. szkoda krótkiej walki ecw (christian niestety dał ciała przy backflipie)

ps2.

wujek+akp.png

• Reputacja:   1

Trump sramp... znowu będzie coś w stylu inwazjii.

Donald będzie ośmieszał Vince'a aż ten się wkurwi weźmie SD! i będą nalatywać na siebie na wzajem. Znowu transfery jak miało to miejsce za czasów Steph i Bischoff'a.

Co do RAW to :

Walka o ECW gniot niestety, ale dobrze, że Dreamer nie stracił pasu.

Walka o pas WWE - końcówka taka w miarę, ale nie wiem po co wygrał ten, który pas stracił na PPV.

Walka o pas WHC - dobry spear by Edge, no i zwycięstwo Punka obawiałem się, że zobaczę X, ale jak widać to było zaplanowane.

Santino w biurze :t_up: - jak zwykle.

Divy ssać.

Tag teamy, krótko i Dawid Hart Smith zjebał akcje z primo.

Battle Royal - znowu H wiadomo.

wrestling oglądałem od WM5 do WM15

A dopiero od 16 każda gala była praktycznie zajebista także nadrabiaj zaległości bo warto.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Rating RAW 15.06.2009 wynosi 3.72. Trochę się zdziwiłem i liczyłem na więcej, aby coś drgnęło nawet w okolicach 4.0 a tutaj zaskoczenie amerykańce nie dały się nabrać i cała szopka zadziała pewnie po czasie. Jest dobrze, będę ściągał kolejne RAW, przy okazji przewijając walki legacy vs. cały świat, a resztę chyba strawię. Tylko po co walka Orton vs. HHH Last Man Standing ? LSM to chyba najgorsza stypulacja jaką świat na oczy zobaczył, przewinę :waving:

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Tylko po co walka Orton vs. HHH Last Man Standing

Widocznie zarząd nie chce jobbować Randy'ego bezpośrednio po stracie tytułu. Ego pieprzonego nochala nie pozwoli mu jobbnąć w single matchu, toteż zabookują mu porażkę w LMS po uprzednim, kilkukrotnym, rozpieprzeniu całego Legacy.

• Styl:  Jasny

Po chu...ja się pytam po chu...obejrzałem galę i mam tak strasznie mieszane uczucia. Dostajemy wiadomość że będzie nowy GM...dobra byłem prawie pewny że chodzi o Flaira. Ale dowiadujemy się że Vince sprzedaje RAW pytanie teraz komu? Wspominał że ta osoba była w WWE to przebłysk Hogan? Austin? Wiem że oni nie mają tyle kasy ale to i tak tylko storyline więc wszystko mozliwe. No i mamy Trumpa...jak ja gościa nie lubię , będzie teraz mnie wkurzał co poniedziałek (dobra wtorek) , jedyny plus to cholera że RAW będzie bez reklam więc zamiast godziny trzydzieści będą dwie godziny gali do ściągnięcia z tego co wywnioskowałem. Co do gali to podobał mi się bardzo Battle Royal przez chwilę na prawdę myślałem że Miz może wygrać ale po co dawać szansę nowym? Ech dyskusja taka już była. Hunter? A jakże inaczej , co do pozostałych walk to przyznam że Fatal 4 Way nie ssał ani walka o WHC , według mnie dobre walki były na tym RAW. Ale tu chodziło o Vince'a i zamieszanie wokół niego nie gaśnie więc czekam na następne RAW i mam nadzieje że Trump długo tam nie pobędzie bo dostanę nerwicy...

• Styl:  Ciemny

No cóż, Aktualne RAW ani mnie szczególnie nie podnieciło, ani nie osłabiło. Całą tą szopkę z Trumph'em pominę, chociaż mam nadzieję że z tego rozwinie się jakiś feudzik między RAW a SD!. Bo to by było coś nie często widzianego.

Wracając do tematu. Y2J z panem 619. Nie wiem czemu ale tym razem jakoś specjalnie mnie nie zachwycili. Chyba powoli koniec feudu.

Dalej. Czemu znów WWE Champa ma Orton ? Mnie już się ten człowiek znudził. Czekam na moment aż legacy się rozpadnie i te jego przydupasy zaczną z nim feudować. Chociaż w sumie lepiej niech Randy ma tego WWE, tylko chciałbym aby kolejnym Championem był ktoś nowy. Bo HHH już nawet pomimo przerwy się nudzi, Janusz już był i tez go nie chce, a Big Show jakoś mi teraz nie pasuje.

Next. Walka Christiana z Tommym faktycznie jakaś taka nie bardzo. Nie wiem czy któryś z nich ma jakiś uraz, bo aż się zdziwiłem. Nic specjalnego nie pokazali i strasznie krótka walka.

Next. Na divy jakoś szczególnej uwagi nie zwracam, bo one tam są tylko po to by zwiększać oglądalność.

Dalej mamy walkę o WHC. Kolejna świetna walka Edge i Jeffa. Ciekawy występ CM Punka. Pas utrzymany choć troszke w niefajny sposób. Ale zauważyłem tutaj jedną rzecz. Widać że Edge powoli odchodzi od pasa. Tutaj większy nacisk był postawiony na Punka i Hardego. Sytuacje Edga ukazał nam na koniec Teddy Long zapowiadając walkę Punka i Jeffa na Bashu.

Troszkę szkoda Edge, ale też mu już starczy zabaw z pasem.

O walce TT rozpisywał się nie będę bo nie trawię Hart Dynasty.

I na koniec Royal Rumble które było całkiem przyzwoite i jakoś wiedziałem że Hunter je wygra. Najbardziej podobało mi się jak w 6 wyrzucali z ringu Big Showa.

15877257184b44c26ca49bf.jpg

RAPORT by Eddy

Na samym początku komentatorzy : Michael Cole i Jerry Lawler oznajmiają, że na to specjalne wydanie RAW pofatygował się sam Vince McMahon, by powiedzieć nam, kto zostanie nowym General Menagerem. Dżery dodał od siebie, że przypadkiem usłyszał, że ma również coś innego do ogłoszenia. Po obejrzeniu skrótu wydarzeń z ostatniego RAW i proma tego brandu widzimy, że na dzisiejsze RAW pofatygowali się wszyscy komentatorzy. Atmosfera jak na PPV, a na ring wychodzi Justin Roberts, by zapowiedzieć walkę o pas Interkontynentalny. Na ring wyszedł Chris Jericho, który miał kilka słów do powiedzenia przed walką. Zaczął od tego, że odkąd opuścił Monday Night RAW, ten brand został spuszczony w toalecie i nic tego stanu nie zmieni. General Menager rezygnuje ze stanowiska, pas WWE nie posiada właściciela, a na widowni wciąż siedzą Ci sami hipokryci. Kiedyś to zrozumieją jak ważny i ile znaczył dla RAW Chris Jericho, podobnie jak kiedyś Rey Mysterio zrozumie, że to jego maska go pogrąża i tylko Y2J może być jego zbawieniem i go uratować. Na ring wchodzi Rey Mysterio i zaczynamy walkę.

Rey łapie rywala za nogi i rzuca na matę. Atakuje pięściami, dokłada do tego trochę kopnięć. Irish Whip, Hurracanrana, clothesline i Jericho ląduje za ringiem. Jericho po powrocie dostaje mocny kic, a gdy zwija się z bólu przy linach, Rey dokłada jeszcze leg drop. 1..ropebreak. Mysterio pudłuje wejście barkiem i trafia prosto w metalowy słupek, ale mimo wszystko w porę blokuje springboard dropkick Y2Ja. Ostatnia akacja przed reklamami - Mysterio chce wykonać seated splash, ale szczwany Jericho sprawia, że Rey ląduje na twarz przed komentatorami. Po przerwie Mysterio wydostaje się z Reverse Chin Locka, po czym wykonuje enzeguiri i Chris ląduje w "pozycji do 619", ale w porę wstaje i wykonuje zmodyfikowany Shock Treatment. 1..2..kick out. Y2J za wszelką cenę starał się zdjąć maskę rywala, a przy próbie sunset flipu dostał low dropkick. Jeszcze kilka ciosów i mamy tilt-a-whirl head scissors. Jeszcze jeden seated splash i znów mamy nearfall. Jericho przyjmuje forearm w narożniku, po czym znów w nim ląduje po nieudanej próbie bulldoga. Rey wykorzystuje to, by wykonać jeszcze jeden drop kick, a chwilę później suicide dive. Zawodnicy wychodzą na narożnik Jericho już ma wykonać superplex, gdy Rey kontruje imamy sunset flip power bomb i near fall po tej akcji. Rey szykuje victory roll, ale Chris blokuje i wykonuje pin, ale sędzie dolicza tylko do 2. Y2J zakłąda Walls of Jericho, ale Mysterio na to nie pozwala i ustawia rywala na linach. Chris znów wstaje zanim przeciwnikowi udaje się wykonać 619 i dropkickiem sprawia, że to Rey pada na liny. Chris zastanawia się co zrobić, bierze rozbieg i wtedy Mysterio wykonuje springboard moonsault. 1..2..kick out. Rey Mysterio wykonuje jeszcze raz hurracanranę i wreszcie udaje mu się zrobić 619. Wyskakuje na top rope, ale przy próbie splasha Jericho łapie go w powietrzu i stara się ściągnąć maskę. Gdy mu się to nie udaje, jakby od niechcenia wykonuje codebreaker. 1..2..3 - Chris Jericho obronił swój pas.

28210919.jpg

38845485.jpg

41723484.jpg

11202126.jpg

Mathews z mikrofonem przedstawia swojego rozmówcę, którym jest Randy Orton. Josh zaczął opowiadać jak to Randy był o krok od zdobycia WWE title, gdy to plany pokrzyżował mu Triple H. Orton przerwał i powiedział, że wszyscy wiedzą co się stało i nie potrzebuje żadnego przypomnienia. 6 tygodni temu odesłał Huntera do szpitala, to samo zrobił ostatnio z Flairem i Batistą. Randy zapowiedział, ze wielki powrót HHH nic nie znaczy i Randy odzyska dziś swój pas. Wtedy to pojawił się John Cena. Wyznał, ze wszyscy gadają o Ortonie, ale nie można zapomnieć, że walce są jeszcze ponad 200 kilowy wściekły olbrzym i sam John Cena. Tej nocy na pewno mu nie odpuszczą.

66318359.jpg

Czas na ważne oświadczenie Vince McMahon'a. Vince powiedział, że miał wielu kandydatów, ale mimo wszystko nie ogłosi tego, kto będzie nowym GM RAW. Zrobi to ktoś inny. Wyjaśnił, że kiedy wielka szansa puka do twoich drzwi, musisz jej otworzyć, złapać ją. Kiedy dostajesz ofertę, nie ważne jaką, musisz ją rozważyć, nie możesz odrzucić. Vince zmieszany powiedział to co najważniejsze w tym oświadczeniu...Monday Night RAW zostało sprzedane! Nie powiedział jednak komu sprzedaje swój firmowy brand, zaczeka z tą decyzją do momentu, aż sytuacja z pasem WWE się ustabilizuje.

62271012.jpg

Kolejna walka toczy się o pas ECW. Wymiana headlocków i Christian wykonuje spin kick. W narożniku Tommy blokuje pendulum kick i kontruje neck breaker'em. Tommy ustawia rywala do Tree of Woe, ale ten sie wydostaje i wykonuje back elbow i mamy near fall. Charisma wyrzuca Dreamera za ring i wykonuje springboard cross body. Po powrocie Christian pinuje, ale rywal odkopuje. Czas na submisson, po którym akcja przenosi się do narożnika : Tommy udaremnia rywalowi wykonanie Tornado DDT, po czym sam robi inverted DDT. 1..2..kick out. Christian ustwaia rywala w narożniku, ale zamiast splash mamy clothesline Dreamer'a. 1..2..kick out. Christianowi wychodzi wreszcie Pendulum Kick, ale gorzej z Sunset flipem. Tommy pinuje, Christian robi roll-up, ale żadnemu nie udaje się skończyć walki. Christian sprzedaje rywalowi cheap shot, po czym wychodzi na narożnik przygotowany do skoku. Lądowanie nie było najlepsze, więc Tommy chce to wykorzystać i zrobić swoje popisowe DDT, ale nagle Christian przechodzi do Killswitcha. Jemu jednak również się nie udaje wykonac finishera. W końcu Tommy wykonuje zwykły roll-up i odlicza rywala do trzech. Kolejny pas nie zmienia właściciela.

97424931.jpg

88170920.jpg

Kolejna walka o pas, tym razem najważniejszy w federacji. O WWE title walczą : Randy Orton, Big Show, John Cena i Triple H. Gdy wszyscy już pojawili się na ringu, zaczynamy. Hunter i Orton od razu przenieśli się w okolice stołu komentatorskiego, zostawiając ring Cenie i big Show'owi. Z tych starc zwycięsko wychodzą Show i HHH, którzy wymieniają złowrogie spojrzenia. Po reklamach w ringu są już wszyscy, łatwo się domyśleć, kto z kim walczy. Big Show prezentuje head butty i punche, Orton leaping knee dropy. W końcu jeden mu się nie udaje i opuszcza ring. HHH wmieszał się do walki rywali i wykonuje na Biggiem facebuster. Następnie Hunter i Cena na zmianę wykonują clothesliney, a po Flying Shoulder tackle, Show wypada za ring. W ringu zostają dwa największe terminatory federacji. Zaczekali jak publika trochę ochłonie i mamy klincz. Cena pada na matę po shoulder tackle, ale chwilę później wykonuje Flying Shoulder tackle i Blue Thunder Bomb, ale przed You Can't See me, powstrzymuje go Spinebuster. HHH szykuje Pedigree, ale zanim sie spostrzegł wylądował na barkach Ceny, udało mu się wprawdzie wyśliznąć, ale oboje już nie uciekli przez double clothesline by Big Show. Wracamy do sytuacji z początku walki. Show pokusił się nawet o suplex. Ogolnie w ringu i poza nim wieje nudą. Cena chciał wykonac slam, ale po raz kolejny ( stały motyw od 5,6 walk) ugiął się pod ciężarem rywala. Big Show pinuje, ale przerywa to Orton, który widząc wściekłego Show'a, czym prędzej opuszcza ring. Big Show łapie Cenę za gardło, nawinął sie jeszcze Triple H więc i jego złapał, ale zamiast podwójnego chokeslama, Cena i HHH robią dwójkowy suplex na tym olbrzymie. Na ring wkracza orton, powala wszystkich, po czym próbuje wykonać goal kick na Biggiem, ale ten łapie go za nogę, robi short arm clothesline, kilka head buttów i punchy. Nastepnie gigant serwuje clothesliny dla wszystkich, czyści ring, a na Cenie wykonuje slam, a następnie second turnbuckle splash, w stylu Vadera. Znów mamy pin i znów przerywa go Randy, który szybko pokutuje za swój czyn, lądując pod komentatorami i wąchając skarpetki Cole'a. Showa od tyłu zachodzi HHH, ale Biggie niespodziewanie wykonuje spear: 1..2..kick out, było bardzo blisko. Big Show znów chce wykonać, tym razem na Hunterze second turnbuckle splash, ale ten w porę się odsuwa. Na ring wpada Orton z rządzą wykonania na olbrzymie RKO, ale ten posyła go daleko za ring. Wtedy to Hunter z zaskoczenia wykonuje Pedigree! Zanim jednak zbliżył się do rywala, żeby go odliczyć, Cena wykonuje na nim Attitude Adjustment! Następnie Janek odlicza Big Show'a : 1..2..kick out! Big Show wstaje, ale tylko po to żeby dostać kolejny finisher, tym razem Attitude Adjusment. Cena pinuje, ale na ring wbiega Orton, rozrywa pin, po czym pozbywa się Ceny i wykonuje na Big Showie RKO! 1..2..3 - Randy Orton mistrzem WWE!!!

99866689.jpg

79275472.jpg

77388096.jpg

18757825.jpg

46898181.jpg

28122976.jpg

57302132.jpg

15397137.jpg

63180936.jpg

Czas na kolejne wystąpienie Vincenta McMahona. Tym razem wyszedł na ring i powiedział, że stoi tu z ciężkim sercem. Rozmawiał już z rodziną, przyjaciółmi, doradcami finansowymi i uważa, że decyzja o sprzedaniu RAW była bez wątpliwości słuszna. Z nowym właścicielem miał już kiedyś do czynienia, ale w biznesie prywatne przekonania nic nie znaczą. Czas na połączenie satelitarne z nowym właścicielem Monday Night RAW, którym jest...Donald Trump! trump wyraził zadowolenie, że Vince wreszcie odłożył swoje ego na bok i podjął właściwą decyzję. Nastepnie potwierdził, że to prawda, iż jest nowym właścicielem. Donald powiedział, że Vincent nigdy nie doceniał swojej publiczności, więc on ma teraz zamiar zrobić coś czego wcześniej jeszcze nie było nigdy. Ludzie oglądający RAW od 17 lat zasługują an coś szczególnego i Vince powinien im to jako szef dać. RAW ma więcej odcinków niż jakiekolwiek inne show w Stanach, tylko i wyłącznie dzięki fanom, więc czas by się im odwdzięczyć. Z tego powodu, kolejne Monday Night RAW odbędzie się bez reklam! trump powtórzył to jeszcze kilkakrotnie i obiecał, że na kolejnym RAW będzie osobiście, żeby dopilnować, aby wszystko szło we właściwym kierunku i lepiej, żeby Vince nie wchodził mu w drogę. McMahon kazał skończyć połączenie, i wyznał, ze chciał jeszcze coś ogłosić, ale ten wieczór był już dla niego tak emocjonujący, że może zrobi to za tydzień. Dziś jest jednak wciąż przy władzy i zapowiedział, że pretendentem do walki o pas WWE na The Bash, będzie ten, kto wygra 10 Man Over the top Rope Battle Royal, który obejrzymy jako Main Event. Na koniec zaprosił na reklamy :D

96118104.jpg

97516724.jpg

Przeciwko Mickie James swoją szansę dostała po raz pierwszy Rosa Mendez (fajny theme :t_up: ). Obejrzenia tej walki z bliska nie mogła sobie oczywiście odpuścić Maryse. Krótka wymiana, ciosów, forearms i Mikcie wykonuje clothesline. Gdy wychodzi na narożnik, Rosa ucieka poza ring i wykorzystuje liny by powalić rywalkę. Wraca na ring i mamy neckbreaker. Rosa dwukrotnie próbuje odliczyc rywalkę, ale Mickie odkopuje bez problemów. Mamy duszenie przy linach i rear chin lock. Mickie udaje się uciec i wykonuje kilka clotheslinów i drop kick .1..2..kick out. Rosa stara się ponownie wykonać neck breaker, ale Mickie James ładnie blokuje i sama wykonuje DDT, po którym wygrywa walkę. Po walce Maryse wyszła na ring, ale gdy Mickie chciała ją zaatakiować wykonała tylko taunt i opuściła halę główną.

43654483.jpg

17452906.jpg

86883615.jpg

Na ring wyszli Goldust i Hornswoggle, którzy wykorzystując pneumatyczne działko, rozdali kilka T-Shirtów. Przerwał im The Miz. Zabrał mikrofon i powiedział do Donalda trumpa, że jeśli naprawdę chce podnieść poziom RAW i zmienić jego oblicze, to musi wypromować Miza jako twarz tego brandu. John Cena jako główna gwiazda to już przeszłość, koniec z zarabianiem pieniędzy na You Can't See Mee. Tydzień temu zrobił Cenie dokładnie to co zapowiedział, a dziś zamierza go wyrzucić ponad górną liną i wygrać Battle Royal, by na Bash rywalizować o pas WWE. Ale to nie wszystko. twarz Miza będzie na okładkach, T-Shirtach, w filmach, a fani wciąż będą prosić o więcej. Nastepnie z wrzaskiem zapytał Goldusta i Hornswoggle'a co oni do cholery jeszcze robią w ringu. Goldust zabrał głos i powiedział Miz'owi, że ten go rozczarował. gra w te swoje gierki z Ceną, ale to nie działa. Poradził, że powinien zmienić nick z "The Miz" na "The Whiz". Hornswoggle szepnął Goldustowi coś na ucho i Miz chciał wiedzieć co powiedział, więc Goldie odparł, że karzeł nazwał go frajerem. Miz kazał zielonemu dorosnąć,a Goldustowi, że jego czas dawno minął. Że był śmieszny w roku 1999, ale teraz mamy 2009. Mógłby go teraz pokonac, ale kogo by to obchdziło. Mimo wszystko Goldie dostał cheap shot i DDT, a Hornswoggle dostał z automatu wyrzucającego koszulki tam, gdzie boli najbardziej :D

24762383.jpg

12444641.jpg

73889322.jpg

87257186.jpg

569795.gif

W szatni CM Punk'a dopadł na kilka pytań Josh Mathews. Przede wszystkim zapytał, czy żałuje swojej decyzji. Punk powiedział, że kiedy rok temu inkasował tytuł mistrza po wykorzystaniu walizki na Edge'u, wszyscy się cieszyli i pewnie gdyby to Edge wygrał na Extreme Rules Ladder Match i Punk użyłby walizki, to znów byłby bohaterem. Los chccaił, że tytuł zgarnął Jeff i teraz tylko nieznaczna część WWE Universe stoi po stronie Punka. Pojawiłsię Matt Hardy i pogratulował Punkowi tego co zrobił, bo on na jego miejscu zrobiłby dokładnie to samo. Punk zauważył, że to raczej niemożliwe bo Matt nigdy nie wygrał Money in the Bank, nigdy nie był też mistrzem świata. Matt jest negatywnie nastawiony do brata przez zazdrość i zawiść, a Punk tylko dla tego, że chciał zdobyć pas.

15245640.jpg

Czas na walkę o pas WHC. Walczą : Jeff hardy, Edge i CM Punk©. Hardy zaczął atakować obu rywali, po czym wykorzystał Punka, by zaatakować Edge'a. Jeff wykonuje na Punku roll-up, który przerywa Edge i również wykonuje roll-up, tyle, że na Jeffie. hardy robi kick out i Punk próbuje swojego roll-up'a, jednak Edge odkopuje. Punk clotheslinem wyrzuca Edge'a za ring po czym wykonuje Suicide Dive. Punk i Edge powoli podnoszą się z maty kiedy to pescado wykonuje Hardy i wszyscy leżą poza ringiem. Z powrotem są już Punk i Jeff. Hardy wykonuje snap mare i drop kick: 1..2..kick out. Whip, Punk kontruje clotheslinem i mamy kolejny near fall. Dokłada więc slam i snap elbow drop, po którym mamy znów near fall, więc CM zakłada reverse chin lock. Wchodzi Edge i wykonuje na Punku Big Boot, chwilę później swój dostaje też Jeff Hardy, po czym opuszcza ring. Edge odlicza Punka: 1.2..kick out. Chwila dla Edge'a: kick, taunt, seria punchy, następnie ustawia rywala w narożniku, skąd ściąga go powracający Jeff, który błyskawicznie wyskakuje na narożnik. Wtedy to Edge daje znac o sobie i przygotowuje Jeffa do Electric Chair. Wtedy do Punk skacze, by wykonac clothesline, ale Jeff robi roll-up i nie trafia: 1..2..Edge kicks out. Następnie każdy zawodnik chce wykonac clothesline, więc nie mogł się to skończyć dobrze. Wszyscy leżą na macie, A Grisham zaprasza na commercial break. Widzimy jak Edge wykonuje waist lock na Punku. Ten łokciami wyrywa się z tego uchwytu i wykonuje combo: kick, running knee i dropkick. Następnie obaj rywale dostają od Cm Punka po High knee, następnie jednocześnie Edge bulldog, a Jeff clothesline. Oboje wykopują się przy drugim klepnięciu w matę. Punk szykuje się do GTS, ale na matę powala go Edge i zakłada Sharpshooter. Do tego dochodzi Jeff i zakłąda Edge'owi Sleeper hold. Edge puszcza Punka, który może dzięki temu przerwać pin Jeff'a na oportuniście. Punk rzuca Hardyego w narożnik, ale chwilę potem sam tam trafia za sprawą Edge'a, który bierze rozbieg, ale zanim zdążył zaatakować, mamy sunset flip, który udał się dzięki clothesline'owi Jeffa. hardy nie zamierzał jednak pomagać Punkowi, więc szybko wykonał dropkick. Edge dostaje z kolei Atomic Drop i Leg drop, a na koniec Jeff serwuje dropkick dla obu. hardy'emu nie udał się suplex, zamiast tego otrzymał cios kolanem. Punk i Edge siłują sie przy linach, co wykorzystjue Jeff. Punk ląduje na macie w pozycji stworzonej do Swanton Bomb, więc Hardy czym prędzej wyskoczył na narożnik. Przed skokiem powstrzymał go jednak Edge i Jeff miał nieprzyjemne lądowanie na linach. Ultimate opportunist zaczął przygotowywać się, by wykonać spear, ale Cm wyczuł moment i mieliśmy tylko power slam by Punk. CM przygotowywuje GTS po raz kolejny, ale tym razem to Jeff go uniemożliwia. Punk próbuje więc raz jeszcze, tyle że na Jeffie, ale ten kontruje i jest bliski wykonanie Twist of Fate - nie tym razem. Edge bierze rozpęd, Punk w ostatniej chwili podskakuje i to Jeff Hardy przyjmuje potężny spear (zajebiście wyszło, jeden z lepszych spearów Edge'a). Edge zaczął odliczać, ale przerwał mu Punk, który starał się wykonać później high knee, ale jego kolano dzięki sprytowi rywala wylądowało na schodach. Tymczasem Jeff i Edge mają również kolizję w ringu. Nagle Hardy wykonuje Whisper in the Wind: 1..2..na ring wraca Punk i przerywa liczenie. Hardy wściekle atakuje kontuzjowaną nogę Punka, gdzie wita go roll-up by Edge: 1..2..kick out. Hardy wykonuje twist of fate a nastepnie Swanton Bomb i pewnie by wygrał, gdyby nie fakt, że znów od Edge'a odciągnął go CM Punk. Rzuca on Jeffa w metalowe schody, po czym wraca na ring i odlicza Edge'a do trzech, broniąc swój pas WHC.

Po walce na rampe wyszedł Teddy Long, który pogratulował zwycięzcy i zapowiedział, że Punk następny raz będzie bronił swój tytuł na The Bash, a jego rywalem będzie Jeff Hardy.

51317892.jpg

25998846.jpg

16415494.jpg

76346193.jpg

79356318.jpg

25102365.jpg

Kolejna walka to tag team match między Carlito i Primo a Hart Dynasty. Komentują gościnnie chłopaki z teamu Priceless. Zaczynają DH Smith i Primo. Smith robi wykonuje shoulder tackle, kilka punchy, irish whip, ale Colon odpowiada back elbowem i zupełnie nie udaną ( z winy Smitha) Hurracanranę. Wymiana ciosów, po której Natalya odwraca uwagę sędziego i Tyson Kidd pomaga swojemu partnerowi. Smith dokłada backbreaker i zakłada reverse chin lock. David wychodzi na narożnik, ale pudłuje leg drop. Okazja do zmiany, na ring wchodzi Carlito, który wykonuje dropkick. Wymiana ciosów i Carlito wykonuje back elbow. 1..2..we wszystko wmieszał się Tyson Kidd, ale szybko opuzcza ring, a dostaje również cross body od Primo. Tymczasem DH Smith chce wykonać running powerslam, ale Carltio robi kontrę i mamy Back Stabber. Colons są bliscy zwycięstwa ale na ring wpada Cody i Ted i atakują braci.

71911160.jpg

28497084.jpg

W biurze Vince'a pojawił się Santino, który usiadł na kanapie. Nie będę tłumczaył wszystkiego co powiedzieli, skrócę to trochę. Santino zapytał, czy w sytuacji gdy RAW zmienia właściciela on ma ciągle pracę i jak wygląda sytuacja gdy ktoś ma tak podobną do siebie siostrę, że wszyscy myślą, że to jedna osoba. Vince odparł, że być może ta siostra wpadnie w oko Donaldowi, ale nie wie, więc nie zagłębia się w tą sprawę. Do McMahona zadzwonił telefon i Santino krzyknął "Hey Mr. Trump". Vince dowiedział się, że Donald ma duże oświadczenie do ogłoszenia i musi to zrobić osobiście po Battle Royalu... Pod koniec doszło do małego nieporozumienia dotyczącego ego, zamożności i wieku Vince'a, więc zmieszany Santino opuścił biuro.

41231417.jpg

Czas na zapowiadany 10 Man battle Royal. Trochę to trwało zanim wszyscy znaleźli się w ringu, ale wreszcie się udało, więc zaczynamy. W ringu jak zwykle w takich sytuacjach - chaos. Big Show wykonuje na Mizie potężny chops, a HHH jest bliski wyeliminowania Cody'ego Rhoades'a. Przed kolejnymi chopsami Miza ratuje Cena, który atakuje Show'a a tymczasem na rampę wychodzi Randy Orton. W ringu oklepane schematy - punche, duszenie i próba wypchnięcia rywala przez linę, a Biggie chodzi i chopsuje. Gdy mu się znudziło, przerzucił się na head butty i clothesline'y. Hardy zaatakował go wreszcie i szybko pożałował. Sam opuścił ring, ale Big Show złapał go, wciągnął na ring i wyeliminował :) M.V.P chcąc wykorzystać nieuwagę Big Showa, wykonał big boot, ale spudłował i szybko podzielił los Hardy'ego. Miz próbował wyrzucić Show'a, za co dostał chokeslam i opuścił ring (ale nie został wyeliminowany), a po tej akcji wszyscy złączyli siły przeciwko Big Show'owi i w ten sposób udało się giganta wyelimniować. Po przerwie Cena był od włos od wyeliminowania Rhoaes'a, ale Cody po raz drugi w ostatniej chwili się wybronił. Hunter wykonuje high knee na Kingstonie, Regal na Cenie. Legacy jest o włos od wyeliminowania Huntera, z pomocą dosłownie w ostatniej chwili przychodzi mu Cena. Triple H wykonuje irish whip i spinebuster na Regalu. W końcu dochodzi do walki na linii Cena - HHH. Wymianę ciosów wygrał hunter i już miał wyrzucić gdy wmieszał się Rhoades. Wtedy to bliski jednoczesna Attitude Adjusmnet i wyeliminowania Huntera był Cena, ale i jemu się nie udało. W końcu panowie dali sobie po clotheslinie i padli na matę. Tymczasem Kofi świetnie sobie radzi z Rhoadesm i Dibiase'm. Jeden dostaje big boot, drugi Pendulum kick. W końcu jednak co dwóch to nie jeden i double clotheslinem Legacy eliminuje Kingstona. Gdy świętują i parodiują Jamajczyka, na matę powala ich Regal. Nie przypuszczał wtedy, że po kilku ciosach Legacy wyeliminuje też jego. Chwila konsternacji i Dibaise rzuca się na Game'a, a Rhoades na Cenę. Po pewnym czasie zmieniają się, a na Cenie wykonują akcję dwójkową. The Game przyjmuje kolejne ciosy, a tymczasem budzi się Cena, wykonuje na Tedzie running bulldog i suplex, Rhoades dostaje w międzyczasie clothesline i back body drop. Jeden clothesline - Dibiase wyeliminowany, drugi clothesline - Cody wyelimin...Cody still hanging on! Zachodzi Cenę od tyłu, ale nie było to zbyt rozsądne, bo szarżujący Hunter wyeliminował właśnie jego. W ringu zostają Cena i HHH. John chce wykonać AA, ale to on dostaje Pediggre ( jakkolwiek to nie brzmi :) ) Na ring wpada Legacy i atakują Triple H'a, aż w końcu sędziemu udaje się ich pozbyć. Zawodnicy leżą bezwładnie na macie, a tu spod ringu wychodzi The Miz, który ciągle jest w grze! Czeka aż rywale się podniosą i chce wykonać double clothesline, ale Cena i HHH się odsuwają i Miz zostaje wyeliminowany! W tym momencie Triple H ostatkiem sił łapie Cenę za nogę i wyrzuca go z ringu. Triple H będzie walczył o pas WWE!

72890854.jpg

75942056.jpg

35309280.jpg

56521901.jpg

42626201.jpg

77592614.jpg

77445592.jpg

77030536.jpg

Na ekranie pojawił się Donald Trump, który pogratulował Triple h'owi zwycięstwa. Zapowiedział, że w związku z tym, iż obejmuje rządy na RAW i kolejne poniedziałkowe show będzie historyczne, nie ma co czekać do Bash i walka o pas WWE odbędzie już za tydzień. Co więcej będzie to Last Man Standing Match.

Ogólnie to galę oceniam na 5/10 ale mam nadzieję, że kolejne Raw będzie lepsze

Zrobiłem tu błąd bo chciałem napisać 6 !!!

Ale tu chodziło o Vince'a i zamieszanie wokół niego nie gaśnie więc czekam na następne RAW i mam nadzieje że Trump długo tam nie pobędzie bo dostanę nerwicy...

Chyba ją dostaniesz bo skoro Trump daje następne RAW bez reklam i, że wykupił galę to nie będzie ta sytuacja chwilowa.

Najbardziej podobało mi się jak w 6 wyrzucali z ringu Big Showa

Mnie też się to podobało.

A że w ostatnim poście napisałem tak mało to napiszę oceny w poszczególnych meczach

1. Intercontinental Championship Y2J pokonał Mysterio

Ocena: 10/10

2. ECW Championship Dreamer pokonał Christian

Ocena: 6/10

3. WWE Championship Randy Orton pokonał 3 pozostałych

Ocena:10/10

4. Divy

Ocena: PAW !!! 1/10

5. WH Championship Punk pokonał Edga i Jeffa

Ocena: 10/10

6. Tag Teamy

Ocena: 2 PAW !!! 1/10

7. Battle Royal i zwycięstwo HHHa

Ocena: 6/10

KOŃCOWA OCENA: 6/10

Dop.Icon : Słuchaj skoro oceniasz poszczególne walki to następnym razem napisz też jakieś uzasadnienie , uwierz mi że z chęcią poczytam Twoje uzasadnienia na temat poszczególnych walk , bo sama ocena nic nie mówi na temat tych walk i Twoich myślach.

Prawda, poprostu znowu miałem za mało czasu. A więc zacznę od pierwszej walki. Była to jedna z najlepszych, parę zwrotu akcji, dużo dobrych chwytów, a nie że wszyscy leżą na macie i machają pięściami. Pojedynek był naprawdę wg. pierwsza klasa. No i wygrał mój ulubieniec :applause:

Drugą oceniłem średnią bo taka była miejscami nudna walka, że przewijałem ją aż do momentu, kiedy działa się akcja ale to było mniej niż oczekiwałem :| .

Trzecią walkę oceniłem na bardzo dobrą i myślę, że troszeczkę przesadziłem bo przecież w jednym - dwóch momentach, aż mi się chciało tą walkę przewinąć. Ostatecznie wygrał Orton, jak zawsze oszukując zawodników i szokując nas, no dobra nie wszystkich, mnie na przykład nie zawsze. Cieszę się, że wygrał jeden z tych, których lubię ale boję się, że ... Czwarta walka była walką div, nie oglądam tych walk, a szczególnie jak występuję w nich Rysia :t_down: . Stąd taka niska ocena. Dalej walka o pas gdzie akurat od dłuższego czasu każda walka o ten pas jest ciekawa. Tym razem też się tak stało. Dobra walka zacięta, Jeff bardzo się starał ale nie udało się gdyż zwinny (nadal myślę czy aż tak zwinny :thinking: ), tak czy siak sprytny Punk nie dał tak łatwo się i wygrał :t_up: . Kolejny wspaniały pojedynek zwycięski dla mojego trzeciego faworyta. Tag teamy, o nie Colonsy kontra Przyszłe Małżeństwo Cody i Misiaczek, czy jak siebie nazywają "Solinda Maszyna". Dobra daję 1 bo nie lubię walk z udziałem tych prymitywów i przewijam. Ostatnia walka i zwycięstwo nie takie jak oczekiwałem, wolałbym żeby wygrał ktoś z tych słabszych, nie Rhodes i BiAsek ale na przykład Miz, Kofi, MVP lub w ostateczności Big Show, a tu takie coś. Dużo akcji, ruchów i parę śmiesznych akcji czyli :thinking: chyba wiecie. Wyrzucenie klocka. No nic Gierka wygrał i znowu bedzie machał swym młoteczkiem na Bash i przy okazji na RAW. Jak już wiadomo:

Cieszę się, że wygrał jeden z tych, których lubię ale boję się, że ...
No właśnie boję się, że znowu będzie walka Orton vs. Triple H. Ten feud jest już NUUUUDNYYYY !!! :|:(:!: . Proszę was WWE, zakończcie to bo nie dziwcie się, że pas WWE stracił na jakości. Dobra wystarczająco się wypisałem i czekam na Superstars, Impacta, Smackdown no i oczywiście Slammiversay. :waving:

PS. Nie wiem czy obejrzę Superstars

Edytowane przez Gość

Mi się ta gala nie za bardzo podobała , walki były dosyć słabe.

Co do tego jak wyrzucali Showa w 6 to było naprawdę zabawne =))

Gdybym miał oceniać poszczególne walki to :

Ocena: 8/10

Ocena: 5/10 (za krótka)

Ocena:9/10

4. Divy

Ocena: 0/0 ( nie miałem ochoty oglądać)

Ocena: 7/10

6. Tag Teamy

Ocena: 1/10 (cieniutkie)

Hmm a ogolna ocena 6+ na 10 :evil:

Dzięki Eddy za Raport jeśli ktoś nie oglądał napewno mu się przyda :t_up::applause:

p-mo: człowieku, uwierz że nikogo nie obchodzą Twoje oceny walk bez żadnego uzasadnienia. Wykaż się trochę, poświęć kilka minut i napisz coś więcej.. Nie rób siary :P

Icon : Tak samo w poście powyżej , więc jest to w sumie powtórzenie tego samego , proszę czytajcie osoby powyżej i adnotacje od nas , staramy się pomóc a nie zrobić wam nazłość.

Wiem , mogłem... :( ale myslalem ze jak ten koles powyzej dał ocenki to ja tez moge... sorry . Ale oczywiście poprawie

Dla mnie była to bardzo ciekawa walka. Y2J wykorzystał podstęp i udał , że ściąga mu maske ... A tu nagle CodeBreaker . I Jericho still IC Champion... Troszke szkoda bo Rey miał chyba optyczną przewagę...

Ocena: 5/10

Na początku było średnio kiedy przewagę miał Christian ... Ale później gdy Dreamer "wziął się w garść" zaczęło się dziać ciekawie , tylko szkoda , że ta walka była taka krótka... :(

Ocena:9/10

Ta walka podobała mi się najbardziej . Szczerze mówiąć każdy mógł wygrać... Szkoda mi troszkę Grubasa dostał 3 Finishery (RKO,Attidute Adjustment,Pedigree). Ogólnie dużo się działo.

4. Divy

Ocena: 0/0 ( nie miałem ochoty oglądać)

-

Ocena: 7/10

Walka , która dla mnie była ważna poza Fatal IV Way. Oczywiście publiczność ciągle powtarzała hardi hardi hardi . Wkurzyłem się bo nikt CM Punkowi praktycznie nie kibicował. Oj ta publika Faceowa :| . Edge dostal Swanton Bomb ale Punk odciągnął go z ringu i rzucił w schody. Wygrał najlepszy czyli CM Punk, and still WHC :D

6. Tag Teamy

Ocena: 1/10

Oczywiście musieli wkroczyć Legacy... Pozatym prawie zasnąłem jak Colonsi z Hart Dynasty walczyli...

Mi się bardzo podobało , może dlatego że lubię Battle Royale. Najbardziej szkoda mi MVp , bo wyleciał bezsensownie z ringu jak zaatakował Szołą. To było pewne , że HHH wygra lub John Cena . Choć HHH miał dużo większe szanse. I tak się stało trochę szkoda , bo znowu ta sama walka