Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Sezon 09/10

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Tak, sezon piłkarski niedawno się skończył, ale okno transferowe otwarte, a kluby nie próżnują. Pozyskanie Kaki i CR7 do Realu to średni pomysł.

Po pierwsze, na pewno będą kłócili się o rzuty wolne. Poza tym - Drużyna piłkarska liczy 11 osób, a nie dwie. Co do innych transferów, to na razie nie jest głośno, no może Ribery, co na pewno byłoby genialnym posunięciem ze strony Fergusona, Francuz to w tej chwili jeden z lepszych piłkarzy świata.

Popatrzmy więc, co może się stać w następnym sezonie:

Premiership - Tutaj zacięta walka o mistrzostwo między CFC i MU. L'pool odpada, mam takie przeczucie. Na pewno Manchester zwiększy swoje szanse, jeśli kupi Ribery'ego, który mógłby w jakiś sposób zastąpić C.Ronaldo. Sprzedaż Portugalczyka do Madrytu wcale nie osłabiła Czerwonych Diabłów, wręcz przeciwnie, śmiem twierdzić, że dzięki temu mogą stać się lepsi. MU ma przecież Rooney'a, Nani'ego, Andersona, Tevez'a(jeśli go wykupi), Giggs'a, Scholes'a i wiele innych. Chelsea też nie próżnuje - doszły mnie słuchy, że kupili Zhirkowa za 30 mln funtów. Poza tym mają świetnych zawodników - Essien,Lampard,Terry,Cole,Ballack,Mikel,Drogba,Anelka,Kalou itd. Bramki broni Cech, który chyba wraca do formy, poza tym jest nowy trener - Ancelotti, toteż myslę, że na Zhirkovie nie poprzestanie. Jeśli chodzi o 3 i 4 miejsce - Odpowiednio L'pool i Kanonierzy. Arsenal nie potrafi się odblokować, nie ma jakiegoś takiego pyk! po którym mogliby zacząć lepiej grać, a Liverpool? Powoli się wypala(wg. mnie ofc)

Premiera Division - Barcelona mistrzem. Co z tego, że Real ma dwie gwiazdy? Guardiola w ciągu jednego sezonu zdobył Mistrzostwo LM i nie tylko. Real uplasuje się na 99% na drugiej pozycji, nigdy nie wiadomo, co odpierdzielą Villareal, czy np. Atletico. Nie ma co się dalej rozpisywać, żadnej walki tu nie będzie(chciałbym się mylić)

Seria A - Szaro,buro, i do odbytu, czyli ciągle to samo. Inter owni w lidze, a w LM? Troszkę gorzej =)) Milan po stracie Kaki zacznie polegać na Ronim, a ten już się wypalił, tak więc Milan stoczy walkę o wicemistrza z Juventusem. Stara Dama żadnych przełomowych transferów chyba ni wprowadzi w życie, więc już mówiłem - Seria A są do odbytu.

Ekstraklasa - Tutaj wielka niewiadoma, bo wciąż nie wiemy, kto się utrzyma, kto spadnie. Zakładając, że awansuje Zagłębie i Widzew, a Cracovia wygra w barażach - Będzie ciekawiej, niż było w tym sezonie. Zagłębie i Korona nie są złe, będzie walka o mistrza, wiele zespołów się w nią włączy. Zaś jeśli chodzi o spadek - Imo spadnie Lechia i Arka. Chociaż, ta druga, ma takie kolorowe mecze. Raz grają świetnie(Czyt. mecz z Kolejorzem, wygrana 2;1) a raz kompletnie dają dupy(czyt. mecz z ŁKS, przegrana 0;3 bodajże).

Zapraszam do dyskusji ; )

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheLegacy

2

• Yanki

2

• G0d

1

• Street Fighter

1

Top użytkownicy w tym temacie

Tevez'a(jeśli go wykupi),

No i nie wykupili Teveza. Zaproponowano mu najlepszy kontrakt w całej drużynie, a i tak nie podpisał go. Jak dla mnie to jest śmieszne zachowanie, bo wcześniej Tevez mówił, że 'kocha kibiców United', a jak mocno to właśnie zobaczyliśmy ;). Teraz pewnie trafi do City... Prawdziwy Czerwony Diabeł =))

W jego miejsce widziałbym Benzemę. Młody, perspektywiczny, wyróżniający się w Lyonie i niezbyt drogi, bo 'tylko' ~35 mln funtów (czy euro?).

A 'biedny' Liverpool wzmocnił się (można to tak nazwać?) sprowadzając z Portsmouth Glena Johnsona za... 17 mln funtów :8

Barcelona mistrzem.

Aż tak pewny bym nie był. Zobaczymy, czy Guardiola rzeczywiście jest takim genialnym trenerem. Nie sądzę, aby utrzymał się na szczycie. Mówię tak pewnie dlatego, że nienawidzę Barcelony, ale nvm :D .

Ja jestem ciekaw gdzie w następnym sezonie będzie grać Zlatan Ibrahimović...Co raz cześciej mówi się że juz uzdgodnił warunki transfery z...Chelsea

Z drugie strony niektórzy mówią że Zlatan przejedzie do Dumy kataloni a w zamian do Interu ma trafić Samuel Eto'o oraz Barca by musiała trochę dopłacić...

Dla mnie to trochę bezsens gdyż uważam że Samuel nie jest gorszym piłkarzem od Ibrahimovica a wręcz przeciwnie jes lepszy.I ten transfer by nie wyszedł na dobre Dumie Kataloni.

Interesuje mnie też transfery Manchesteru City. Jak prawie każdy wie w Manchesterze pieniądze na transfery mają.Tylko ich największy problem polega na tym że nikt do nich nie chce przechodzić.Z tego co wiem obecnie przyszedł do nich S.Taylor(bramkarz) oraz Roque Santa Cruz (napastnik)...Myślę że takim transferami ludzie z City nie osiągną swojego celu którym jest gra w lidze mistrzów..

Co do głównych rywali Man.City a więc do Man.United po sprzedaży Ronaldo walka o mistrzostwo Anglii może być w końcu zacięta.Do Man.United ma zostać sprowadzony w miejsce Ronaldo młody piłkarz Udinese Alex Sanchez...to tylko plotki ale moim zdaniem nieporadziłby sobie w takim klubie jak Czerwone Diabły. Myślę że najlepszym wzmocnieniem w miejsce Criistiano byłby Davis Silva z Valenci....

Czyli już raczej pewny transfer, bo Eto'o nie chce nowego kontraktu, a nie wierze ze Barca dopuści do sytuacji ze Samuel odejdzie za rok za darmo ;)

Mimo iż osobiście bylem zwolennikiem sprowadzenia Villi na tą pozycje, jestem strasznie ciekawy co pokaże ten szwedzki kolos z bajeczną techniką ;D

A co do innych transferów, to wydaje mi się ze Cristiano Ronaldo w Realu to tez już tylko kwestia czasu ;)

Steve_Austin_10.jpg

Ulubiona federacja : WWE

Ulubiony Wrestler RAW : Randy Orton/Triple H

Ulubiony Wrestler SmackDown : The Undertaker/Jeff Hardy

Ulubiony Wrestler ECW : Christian/Tommy Dreamer

Ulubiony Wrestler TNA : Samoa Joe/Jay Lethal

Cristiano już jest w Realu :) Co do Davida Villi to Valencia za tego napastnika ponoć zaproponowała cene wyższą niż tą za którą Real sprowadził Ronaldo z Man.united...Ale myśle że David jest godzien takiej ceny :)

Zobaczymy , zobaczymy...

Primera Divison - Real buduję ponownie potęge, gdy były gwiazdy na początku naszej ery . Real był naprawdę potęgą , grali piękną piłkę . Może nie odnieśli wielkich sukcesow , ale pare razy puchar i mistrzostwo Hiszpanii oraz LM mówi samo za siebie . Real powróci do takiej potęgi i wtedy zdominuję całą ligę Primera Division. Barcelona dobra druzyna... Ale bez leo Messiego radzą sobie bardzo dobrze , gdyby zabrakło i iniesty i Xaviego to sie zaczynaja schody... Niech nikt mi nie mówi , że Messi to najlepszy piłkarz na świecie , dla mnie to przeciętniak , prawdziwi gracze to właśnie Iniesta i Xavi,

Premiership - Tu będzie bardzo interesujący ale tylko pomiędzy 4 może 5 zespołami. Po odejściu CR7 ManU się rozpadnie i to nie będzie już ten sam zespół... Chelsea ma nowego trenerea Ancelottiego , bardzo bym chciał by zdobył wkońcu LM i mistrzostwo bo mają dużego pecha. Liverpool nie lubię tego zespołu , najlepiej jakby byli 4 . Arsenal - może wkońcu młoda kolonia zacznie spełniać pokładane w niej nadzieje Arsene powinie kupić jakiegoś dobrego doświadczonego gracza , który mógłby poukładać ich grę , licze na 3 miejsce Arsenalu.

Wiecej lig nie piszę , bo sa jednym słowem SŁABE. Serie A pozostanie słabe , podobnie jak BundesLiga i inne ...

Dodano:

Cristiano już jest w Realu :) Co do Davida Villi to Valencia za tego napastnika ponoć zaproponowała cene wyższą niż tą za którą Real sprowadził Ronaldo z Man.united...Ale myśle że David jest godzien takiej ceny :)

Tutaj nie masz racji CR7 jeszcze nie przeszedł do Realu... Transfer jest już uzgodniony , ale trzeba poczekać na kontrakt .

Nieoficjalnie Jest , Oficjalnie jeszcze nie! :D

Villa nie jest napastnikiem który może się ubiegac o takie ceny... W ostatnim sezonie jakieś 10 goli strzelił z karnych, więc...

Damn, zapomniałem o Bundeslidzie...

Raul, twierdzisz, że Niemiecka Liga jest słaba? Dude... Byłem na jednym meczu. Bajeczna technika, przecyzyjne podania, każdy wie, co ma robić... Cud,miód i orzeszki(prażone ofc).

Jeśli chodzi o mistrzostwo - Nic nie jest pewne. Bayern stracił formę, a bez Ribery'ego, który może odejść, zaczną się prawdziwe schody. Wolfsburg ma szanse, podobnie Hertha, Leverkusen, Hamburg i... TSG 1899 Hoffenheim. Ten zespół na luzie miałby 3-5 miejsce, gdyby nie kontuzja trzech czołowych napastników - Demba Ba, Chinedu Obasi i Vedad Ibisevic. Ta trójka już wyzdrowiała, a jak wiemy "wieśniaki" na początku sezonu czarowały, tylko zatrzymała ich właśnie owa kontuzja. Także w Bundeslidze może być ciekawie : )