Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

DDW Do or Die Wrestling - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   995
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

JPGblack.jpg

Czym jest DDW? - DDW jest federacją wrestlingową jakiej Polska jeszcze nie miała. Dwa główne zadania DDW to: organizowanie pokazów na żywo i szkolenie w naszej szkólce. Najważniejszym celem DDW jest ustanowienie w Polsce narodowej federacji wrestlingowej, która przetrwa test czasu.

Czy mamy ring? - Tak. Ring jest importowany prosto z USA.

Co oznacza "Do Or Die"? - Do or die to angielski idiom, który oznacza że jeśli nie zrobisz tego teraz, ta szansa się już nie powtórzy

Jak wymowić "Do Or Die" - du or daj

Kto może się przyłączyć do szkółki? - Każdy, mężczyzna czy kobieta, pod warunkiem, że ma ukończone 18 lat. Jeśli masz 16 lub 17 lat, musisz mieć pisemną zgodę rodziców.

Jak często będziesz występować na żywo? - Raz czy dwa razy w roku będziemy organizować większe wydarzenia, takie jak zbliżająca się gala w Stodole. Na te występy będą przyjeżdżać największe gwiazdy z USA, Europy i reszty świata, obok nich wystąpi również część uczniów szkółki wrestlingowej DDW. Ponadto będziemy organizować mniejsze występy pokazujące wrestlerów szkółki DDW i być może jedną lub dwie gwiazdy z Europy. Te mniejsze pokazy będą się odbywać częściej, idealnie co miesiąc.

Jakie szanse ma uczeń szkółki DDW aby dotrzeć do WWE czy TNA? - DDW i jej trenerzy nie gwarantują sukcesu ani kontraktu z WWE. To, co gwarantujemy, to najwyższej jakości szkolenie, jakie znajdziesz w Europie Wschodniej, a być może i w całej Europie. DDW dołoży wszelkich starań, aby zapewnić ci treningi pierwszej klasy i dać ci możliwość wykazania się swoimi talentami na występach na żywo. DDW pomoże ci również wystąpić poza granicami kraju.

Czy mamy pasy / mistrzów? - Mistrz DDW zostanie wyłowiony, ale nie podczas pierwszej gali. O tym, kto nim zostanie zadecyduje kolejna gala.

Przed chwilą dowiedziałem się o tym wydarzeniu:

24/5/09 - Strona jest już aktywna. Proszę się rozejrzeć. Nie wszystkie linki jeszcze działają ale to się wkrótce zmieni.

Nasz ring płynie ze Stanów Zjednoczonych i będzie tu w pierwszym tygodniu czerwca.

Pierwszy występ DDW odbędzie się 24 października, 2009, w klubie Stodoła w Warszawie. Bliższe informacje wkrótce!

Treningi w centrum szkoleniowym DDW rozpoczną się tego lata w Warszawie. Niedługo zostaną podane szczegółowe informacje.

Z znanych wrestlerów, wystąpi Ruckus, oprócz tego kilku innych, oraz póki co dwie kobiety. Więcej w sekcji roster.

Oficjalna strona: http://www.ddwwrestling.pl/index.htm - wersja angielska bardziej dopracowana. Gala pro wrestlingu z prawdziwego zdarzenia i dodatkowo otwarcie szkoły - jak nastroje, klapa czy rewolucja ?

Chłodno do tego podchodzę, bo z NoC II było sporo zamieszania, ale cieszy mnie to, że takie projekty powstają i jest ich coraz więcej. Jeżeli to prawda, to oczywiście pojadę. ;)

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

8

• pablo modjo

3

• Przemk01674325917

2

• WW41674325921

2

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Widzę, że i tutaj DDW dotarło ;)

Jeżeli chodzi o mnie to jednocześnie trzymając kciuki za całe przedsięwzięcie podchodzę do tego trochę sceptycznie. Tyle, że sam problem nie leży we wrestlerach i organizacji, tylko w fanach, bo jak znam życie to wielu jak zobaczy, że bilet będzie miał swoją cenę to zaraz zaczną gadać, że za drogo, że nie ma znanych wrestlerów. Taa, najlepiej darmowe wejściówki i same Ortony i Takery w ringu :P

Tak to w skrócie ze szkoła wrestlingu wygląda, bo jeszcze w sierpniu tabuny ludzi się tym jarały, mówiły, że cena nie gra roli itp. A gdy już ujawniono wczoraj cene (od 800 do 1000zł za dwa tygodnie) to nagle wielka cisza i gdzieś tam na gg gadki w stylu "w Anglii/Niemczech taniej wyjdzie(o cenie mieszkania, jedzenia i biletów już nikt nie pamięta...)" Dobra, skoro wszyscy mówią, jak to tanio się trenuje za granicą, to czemu poza Dark Wolfem nikt tam nie pojechał? Zresztą ja sam spodziewałem się większej sumy do płacenia nawet, bo w końcu ring, który został sprowadzony z USA swoją cenę miał (pewnie od 40tys do 50zł wliczając w to transport), a wrestlerzy do Polski dla samych widoków raczej nie pojawią się ;) Od czegoś trzeba zaczynać, dla mnie i tak super brzmi, że coś takiego jest, a Ruckusa chętnie zobaczę na żywo ;D

Do szkoły DDW oczywiście się zapisałem i mam nadzieję, że od 7 lipca będę ich uczniem ;)

userbar.png

Pomerania Indy Wrestling Group

Chętni do trenowania z nami pisać na PW.

A kto się deklarował ? pewnie jakieś dzieci, które gdy usłyszą jakieś konkrety i to, że jednak to ciągnie po portfelu, od razu usuwają się w bok. Ciężko o dorosłe i konsekwentne w tym co robią osoby - bo w tym wieku takie rzeczy już raczej wybija się z głowy. Każdy z nas miał pewnie plany i myśli, co by było gdyby... ale fakt jest taki, że raczej poza zwykłą zabawą z kolegami, nie chciałbym narażać się na trwałe i nieodwracalne urazy. Nie trzeba dużo, ot - Misawa, wykonywał backdrop i dostał zawału.

Tyle, że sam problem nie leży we wrestlerach i organizacji, tylko w fanach, bo jak znam życie to wielu jak zobaczy, że bilet będzie miał swoją cenę to zaraz zaczną gadać, że za drogo, że nie ma znanych wrestlerów. Taa, najlepiej darmowe wejściówki i same Ortony i Takery w ringu :P

To jest właśnie nieco dziwne. Na miejscu organizatora, poczekałbym na reakcję fanów na NoC II, najlepiej sam tam pojechał i obejrzał z bliska, jakie jest zainteresowanie. Jeżeli organizator myśli poważnie o tym projekcie, to zanim wydał kilkadziesiąt tyś. zł na ring, przeprowadził pewnie jakieś badania rynku i musiały wypaść korzystnie skoro podjął takie kroki. Kiedyś już miało powstać jakieś PPW, czy coś i własnie takie badania rynku zaważyły na tym, że sponsorzy się wycofali. No nic, póki co zagadka. Poczekajmy na to, co będzie dalej.

Właśnie dzieciaki się nie deklarowały, bo minimum trzeba było mieć przy zgłaszaniu się 16 lat oraz późniejsza zgodę rodziców. Ale z tego co wiem deklarowały się głównie osoby 18+. Z moich znajomych tylko Rider na bank będzie, może jeszcze jeden kumpel dojdzie. Nie jestem pewien, ale do wrześniu lub październiku zeszłego roku 40-50 osób wypełniło formularze zgłoszeniowe, do dnia dzisiejszego ta liczba pewnie wzrosła, chociaż raczej nieznacznie.

No nic pozostaje czekać co z tego wyniknie, jeżeli będzie można to postaram się w czasie mojego pobytu w szkole wrzucać jakieś foty na forum i zamieszczać relację z treningów ;D

userbar.png

Pomerania Indy Wrestling Group

Chętni do trenowania z nami pisać na PW.

• 3 tygodnie później...

ostatnie info z DDW:

27/6/09 - Termin szkolenia intensywnego został przesunięty w czasie, gdyż podczas składania ringu okazało się, że kilka elementów nie przypłynęło z resztą ringu. Pracujemy teraz nad sprostowaniem tej sytuacji. Brakujące elementy już zostały wysłane do Polski.

Kolejna informacja, DDW zorganizuje 'dzień otwarty', kiedy każdy będzie mógł przyjechać zobaczyć ring, poznać załogę DDW i dowiedzieć się czegoś więcej o DDW. Termin tego wydarzenia jak i nowa data rozpoczęcia wakacyjnego szkolenia intensywnego zostaną podane jeszcze w tym tygodniu. Aby zobaczyć kilka zdjęć ringu kliknij tutaj.

Trochę dziwne, że na forum o tym przedsięwzięciu jest tak cicho. Chociaż ja również na początku się cieszyłem, lecz po aferze z NoCII, starałem się zbytnio nie ekscytować faktem, że w Polsce będziemy mieć federacje wrestlingową. No ale skoro już się wszystko układa, teraz należy liczyć, aby DDW dobrze się u nas przyjeło. Właściwie, dzięki RAW na ES, wrestling jest w Polsce dużo popularniejszy niż kilka lat temu, czyli Roid trafił na nawet dobry czas na otwarcie szkółki.

Dzisiaj oglądałem walki/tribute wszystkich wrestlerów z rosteru DDW i muszę stwierdzić, że jest dużo lepiej niż myślałem i walkii mogą stać na dość wysokim poziomie :D I małe pytanko: czy ci zagraniczni wrestlerzy, którzy są teraz w rosterze będą walczyć reguralnie, razem z uczestnikami szkolenia na tych comiesięcznych galach, czy jedynie na tych większych eventach, jako te "największe gwiazdy z USA, Europy i reszty świata" ? A co do tych gwiazd-> do Niemiec/Angli przyjeżdzają tacy wrestlerzy jak MCMG, Chris Daniels,LAX , Brayan Daniellson, czyli jeżeli DDW wypali, za jakiś czas będziemy mogli się cieszyć naprawde świetnym fedem :) Bo jeżeli będzie gotówka, to skoro ww zawodnicy mogą przyjechać do Niemiec, to czemu nie do nas? 8)

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   6

Jak widać pomysł powoli się realizuje. Bardzo mnie to cieszy, szczególne biorąc pod uwagę klapę NOC II.

20 lipca odbyły się drzwi otwarte DDW:

Przed publicznością liczącą około 80 osób, DDW urządziło swoje pierwsze wydarzenie na żywo. Fani z całej Polski spotkali się w klubie Karuzela w Warszawie aby wziąć udział w otwarciu pierwszej szkoły wrestlingu profesjonalnego w Polsce.

Wieczór rozpoczął się wypowiedziami załogi DDW, Andrzeja Suprona, Dona Roida i Pawła Borkowskiego na temat dotychczasowych przedsięwzięć, przyszłych planów DDW, szkole treningowej jak i październikowej gali w Stodole. Ku wielkiej radości fanów zapowiedziano, że na gali 24.10.09 w Stodole wystąpi obecny mistrz Ring of Honor, AUSTIN ARIES.

Główną Atrakcją wieczoru była walka w której udział wzięli Don Roid i gość specjalny, Joe Legend. Joe jest obecnie mistrzem w czterech krajach (Japonia, Południowa Afryka, Francja i Rosja) i walka toczyła się o wszystkie cztery pasy. Po około 30 minutach walki, Joe Legend pobił Dona Roida zaciekłym finisherem, elbow smash.

Po meczu był czas na autografy, wspólne zdjęcia i rozmowę z wrestlerami i załogą.

źródło: http://www.ddwwrestling.pl/drzwiotwarte.htm

16476371734edf391100c30.jpg

• 1 miesiąc temu...

Tak więc gala Do or die odbędzie się już za miesiąc. Powinny się już zaczynać jakieś informacje, dotyczące ceny biletów, godziny rozpoczęcia i takie tam, a tu cisza. Wie ktoś może coś o tym ?? i byli by jacyś chętni na wyjazd do warszawy? Dobrym pomysłem byłoby zrobienie 3 zlotu BGZ. Ostatnio coś na forum było planowane w Krakowie bodajże, ale chyba nic z tego nie wyszło. Na razie wiadomo tylko, że gala odbędzie się 24 października czyli w sobotę. Ten dzień tygodnia chyba wszystkim by pasował.Tak więc, chętni do wyjazdu pisać w temacie :P

WW4 - ja gdzies slyszalem ze wejsciowki maja byc za free .

Planuję wybrać się z bratem, w końcu daleko do Wawy nie mamy. Co do wyjściówek to chodzą plotki że po około 30 złotych mają być, ale to tylko plotki. Myślę że będzie ładny pokaz wrestlingu, zwłaszcza że pojawią się także profesjonaliści :D Miejmy tylko nadzieję że frekwencja dopisze. W innym wypadku nie ma co liczyć na rozwój DDW. Co do samej szkoły, to kusi mnie żeby spróbować. Poczekamy, zobaczymy :thumb:

aaaa320x200.jpg

"When your truth turns to lie

And the pain makes you cry

The fountains of faith run dry

When your dream starts to die

And the fire inside

Starts to dim the more you fight

Take a look at yourself

And what you've sacrificed"

• Reputacja:   6

poster.jpg

Bilety na największą galę wrestlingu w historii Polski są już dostępne. W chwili obecnej można je nabyć na eventim.pl i w Klubie Stodoła. W ciągu kilku najbliższych dni będą one również dostępne na shortcut.pl i ticketonline.pl. Cena biletów wynosi między 40 - 140zł.

Kolejna informacja, DDW chciałoby zapowiedzieć pojawienie się kolejnej gwiazdy Ring of Honor na gali 24.10.09. Jest nią były tag team Mistrz RoH, który miał również zaszczyt nosić pas świata PWG, jest nim nikt inny niż "The Generic Luchador" El Generico!!

Chcielibyśmy również ogłosić pierwszy potwierdzony mecz na karcie: "The Genius" Lanny Poffo vs. Michael Kovac. Lanny Poffo specjalnie na tę okazję napisał PO POLSKU wiersz, który odczyta fanom przed swoją walką. Kolejne mecze zostaną wkrótce zapowiedziane!

Trening w szkole DDW został odwołany 10 i 11 października z powodu koncertu Raz Dwa Trzy w Klubie Karuzela.

źródło: strona DDW

I jak Wam się podobają ceny biletów? 100-140 zł miejsca siedzące, 70 stojące plus jakaś tam zniżka dla uczniów i studenciaków.

16476371734edf391100c30.jpg

Mam pytanie. Ktoś się poważnie nad tym zastanawia? :D

rmsig3.png

2483_1.png

Ja bym bardzo chciał, ale to jest aż w Warszawie :/ Nie osiągalne dla mnie w tej chwili... :(

Jakby było np. w Łodzi, to lajt, pojechałbym sobie PKS'em, ale do Wawy? :|

2nqz7s6.jpg

Mam pół Polski do przejechania, a i nie wiem, gdzie bym spał... ale jakby ktoś się konkretnie zebrał, to bym jechał.

Co do ceny biletów to plotki niestety się nie sprawdziły... :| It sucks!

aaaa320x200.jpg

"When your truth turns to lie

And the pain makes you cry

The fountains of faith run dry

When your dream starts to die

And the fire inside

Starts to dim the more you fight

Take a look at yourself

And what you've sacrificed"

Moje koszta samego dojazdu (500 km), to już 200 zł. Do tego 70 zł bilet. Ale bym jechał, jeżeli znajdzie się ktoś towarzyszący z BGZ. ;)

Ktoś jedzie?